Header

Ja dagarna rullar på som vanligt. Igår efter jobbet åkte vi hem, käkade lite middag sen snodde vi min brors bil med dragkrok. Satte på våra cyklar och slängde in Lexie i bilen. Så åkte vi bort till Ursvik. Där gick vi en sväng först sen varvade vi Lexie med att gå, springa och dra. Väldigt duktig var hon! Sofia fick cykla med henne då jag själv kände mig alldeles ur balans haha (inte cyklat på flera år).

Idag är damen lite trött efter gårdagen. Så har blivit koppelpromenader. Gick bort till jobbet och mötte Sofia. Blir en promenad på 35-40 min allt som allt. Så det är väldigt lagom. Efter det dumpade vi av henne hemma så drog vi ut och cyklade själva. Blev en 35 minuters sväng. Jag orkar inte så mycket längre.

Milou lever livet på landet, tomt här hemma utan honom. Men snart kommer han hem igen!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Efter jobbet tog jag mig hem, slängde i mig lite mat och sedan tog jag ut hundarna. Kissade de snabbt innan vi åkte vidare mot rastgården. Båda hundarna hade verkligen ett behov av att springa utan lite regler, snabbt gick det haha. Blev där ungefär 40 minuter innan vi begav oss hem igen. Vi dumpade av bilen sen gick vi bort till jobbet och mötte Sofia. Två trötta hundar när vi kom hem igen sen.

Vi har ägnat oss åt lite hushållssysslor innan Sofia åkte iväg med Milou som ska till Övik med hennes familj över helgen. Lyx för honom! Jag har käkat lite middag och ligger nu och drar mig lite med Lexie i sängen. Snart blir det nattkiss och sen lite Masterchef när Sofia kommer hem igen (får inte titta utan henne haha).

Likes

Comments

Helgen.. Ja vad hände i helgen. De går alltid så läskigt fort och ändå kommer jag knappt ihåg vad vi gör. Efter jobbet i fredags blev det utemat och middagssällskap av Sofias kompis Angelica. Lördagen spenderades hos min bror (främst med hans sambo haha). Jag var faktiskt hundfri då Lexie var hos sin husse från fredagen. Myste som sagt hemma hos de hela dagen, precis vad jag behövde. När Sofia kom hem från Norrköping på eftermiddagen drog vi till IKEA sen blev det en hemma kväll med middag på balkongen.

Söndagen spenderades i Norrköping, mer om det tänker jag inte dela med mig om än haha. På kvällen begav vi oss ut till ursvik och en sväng i skogen. Dagen då. Jobb som vanligt, jag är åter på mitt vanliga schema så jobbar inte hela dagar. Så efter jobbet stack jag hem och tog ut hundarna. Sen blev det en del hemmasysslor, tvätta och diska. Sånt där roligt... Gick bort till jobbet med hundarna och mötte Sofia sen. Som för övrigt levererade en kanon promenad.

Sofia är iväg med sin familj så efter att jag släng ihop lite middag tog jag med mig hundarna och mötte Kristina, Cato och Lex (ja de va lite förvirrande på promenaden haha). Milou varvades i flexi och löst medan Lexie var i midje bälte. Även denna promenad var väldigt bra. Lite småsaker men hade med mig två alerta hundar. Blev en promenad på 4,5 km. Så nu har jag två trötta hundar och en trött matte haha. En väldigt mysig promenad med trevligt sällskap, alltid lika mysigt att träffa Kristina ☺

Likes

Comments

Efter jobbet idag tog jag med mig hundarna och åkte kommunalt in till stan. Mitt i rusningstrafiken och vad gör hundarna, de bara lägger sig ner och accepterar läget. Såna stjärnor! Ingen utav oss har aldrig tränat på att åka kommunalt, men de är inget problem. Så duktiga!!

Åkte hem till en kompis och hängde där lite, åt middag och snackade. Nu är det sovdags och uppladdning inför veckans sista arbetsdag.

Likes

Comments

Dagarna rullar som rubriken lyder. Vi jobbar och står i. Vi har fått in rutiner och ska bara få in lite hundträning i rutinerna också. Planen är att vi vill komma iväg till klubben en dag i veckan och sen även typ springa/cykla med de en gång i veckan. Dock måste båda våra cyklar fixas lite, så kanske till nästa vecka haha.

Dagen idag då, blev faktiskt lite nose work med båda hundarna när vi kom hem. Lexie har testat de förut så hon skötte sig som hon bruka och förstod fort vad jag ville. Dock är hon en masakerare och tassar alla kartonger så de flyger haha. Milou fattade vinkeln väldigt snabbt - första gången för honom idag. Började lätt men han fattade det som sagt väldigt snabbt och skötte det väldigt fint.

Jag var sen iväg en sväng på middag hos mina föräldrar. Sen jag kom hem har vi bara glott på lite TV och legat och snackat lite! ☺

Likes

Comments

Måndag: Jobb 8-17. Ikea.

Tisdag: Jobb 8-17. Gäster hos oss på middag.

Onsdag: Jobb 8-17. Barnmorska och eventuellt till klubben för träning.

Torsdag: Jobb 8-17. Klubben om vi inte åker dit på onsdag.

Fredag: Jobb 8-17.

Lördag: Sofia till nyköping och Felicia fota hundarna eventuellt.

Söndag: Norrköping och veckohandling.

Likes

Comments

Idag var jag och Milou på Värmdö Brukshundsklubb och tävlade två klasser i fortsättningsklassen. Mycket trevligt, bra anordnad tävling och så vidare.

Första banan var rolig, Milou var med men fick -6p för FYS i ståpositionen då jag måste använda min hand som target. Även en BRIS om jag inte minns fel. Men över det hela så skötte han sig kanon!! Resultatet blev en 2a placering på 93p.

Andra banan var också rolig, men lite väl mycket 8:ans frestelse för vår del. Han tar ingenting men blir mycket störd över att de ligger där på marken. Frestelsen gick man igenom hela 3 (!!) gånger inom loppet av skyltar 2-6 haha! Han kändes inte alls med mig, så känslan var inte jättebra, men vi belönades ändå med 95p och en 4e-placering!

Så på 4 starter i F-klassen har vi sprungit runt på 96p, 96p, 93p och 95p.
Han kan numer alltså titulera sig som RLD N RLD F Frenja I'm Special!

Likes

Comments

Har varit fullrulle ett tag nu. I måndags lämnade vi Trollhättan och åkte till Stockholm igen. Denna gång tillsammans med Sofia på heltid. Så nu bor hundarna under samma tak samt mattarna också haha.

Veckan har bestått av att komma iordning hemma. Ikea och packat upp och så. Hundarna har fått de de dagligen behöver. Vi båda har börjat jobba, pang på rödbetan. Jag som har varit väldigt imobiliserad är så fruktansvärt trött när jag kommer hem på kvällarna. Min rygg är trött. Men de blir nog snart bra. Har även varit en sväng hos min fina vän Mickis. Alltid lika mysigt att bara vara hemma hos henne. Inga krav och bara vara sig själv.

Dagen då. Jobb såklart. Jag slutar tidigare än Sofia så jag åker hem till hundarna och ser till att de har vad de behöver. Sen kom hennes två kompisar till oss på middag. Det slutade med att de drog ut på krogen och jag tog ut hundarna haha. Kontrasten. Jag är för trött och slut i kroppen för att följa med, så kan vara bra att lyssna när kroppen säger ifrån ☺ Jag tog ut hundarna och valde att ta en ny väg. Hittade en ny rastgård (så nu vet jag 3 inom en radie på 10 min). Så valde att släppa de där en stund innan vi gick hem igen. Nu glor jag TV, hundarna har fått ett varsitt grisöra och ligger nu däckade, en under täcket och den andra på golvet. Hoppas ni har en bra fredag!

Likes

Comments

Vi har två helt olika individer här hemma. Lexie är största soff och säng hunden like ever. Har svårt att komma till ro på golvet, då ska de va väldigt varmt. Medan Milou inte är super förtjust att sova i soffan eller sängen. Han kan vara uppe och mysa en stund men sen sover han helst på golvet under sängen eller under soffan.

Vad har ni för individer där hemma? Sover de på er i soffan/sängen eller föredrar de golvet eller bädden?

Likes

Comments

Vi har inte gjort så mycket de senaste dagarna. Har blivit att ta de lugnt och fixar inför examen och flytten. Hundarna får allt de behöver i vardagen såklart.

Idag har Sofia varit i skolan hela dagen förutom på lunchen då hon kommer hem och hjälper mig ut med hundarna. Jag har inte varit på topp och vilat nästan hela dagen. Hundarna har skött sig väldigt bra och förstår direkt när de inte är läge. Sover nästan på mig dagar som dessa. När Sofia kom hem rörde vi oss ut en stund. Förbi systemet och handla mat. Sen fick hundarna springa i rastgården, väldigt uppskattat.

Nu sitter jag och skrattar åt Sofia och Milou som är ny badat och blir till piffad. Milou har duschdamp och underhåller till max haha.

Likes

Comments