Postad i: Ballyvary Lad & hästlivet, Hemma hos oss, Tankar, känslor

Tiden flyet på och om en månad och två dagar ska jag vara klar med Svenska 2 kursen på distans. Ja, de har varit och är tufft, Hermods är inte vad jag hade hoppats. När man inte har pluggat på två år är man rätt grön och ibehov av att få någon att bolla med. Detta är inget man kan förvänta sig via dom. Men snart så är en kurs avklarad. Jag ska påbörja min essä och har noll inspiration för den.
och så flyter dagarna på, jag jobar och pluggar spenderar tid i stallet och försöker samtidigt att vara mitt bästa jag. Det går däremot sådär. Jag är så tacksam för att jag har en sambo som står ut med mig. För den senaste månaden har varit väldigt tuff och är fortfarande. Jag förundras över hur Emil gång på gång ställer uppoch tar hand om saker för att jag ska kunna försöka stå på benen! Han är min stora hjälte och livboj.

Tisdagen den 14 mars fick vår Elli 4 små valpar och allt gick bra! Längtar tills dom kommer hem och vi får valpmysa lite.


Jag har några tuffa veckor framför mig inte enbart med studier utan även privat. Saker som är oundvikliga därför försöker jag varje sekund att njuta av den tiden jag har och spara alla stunder av lycka i en alldeles speciell box för att kunna plocka fram senare när det är de enda jag har kvar. Men jag lever, jag är frisk, jag har en underbar familj och sambo. Jag har ett hem och ett jobb. Mycket mer än många andra har därför försöker jag endå se att allt har en mening och att besluten som ska tas är rätt beslut.

För några veckor sedan fick jag valle och mig fotograferade! Så nöjd och glad över de fina bilderna som är tagen av en tjej här i Årsunda. Sofia Säärelä rekommenderar henne starkt.Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Som rubriken lyder. Jag har gjort det igen!! Satt mig i en sådan där rolig situation med både studier och arbete. Denna gång svenska 2 men när jag skriver nu ser jag inte vad denna kurs hjälper mig med. Haha.
Det är lite kaos i livet just nu, som vanligt. Men tiden och orken är inte riktigt det samma med arbete och studier. Därför blir det mycket mer ansträngande för psyket när saker och ting kommer i vägen.
Att jag är kaos som människa har man nog räknat ut vid de här laget. MEN även så mitt sätt att studera. Önskar att mitt icke existerande skrivbord såg ut så här


Istället ser soffan ut som ett bombnedslag med kaos i lappar, anteckningsblock, litteratur, romaner, PostIt och pennor.

Likes

Comments

Postad i: Mode, kläder, smink

Då var det snart dags igen för lite hobbyarbete. Den 18 feb ska jag få äran att ännu en gång arbeta med en otroligt talangfull fotograf och sminka och styla två modeller. Det är tidskrävande allt förarbete, planering konsultation och förberedelser. Men ack så roligt, jag har nyss fått svar från ena modellen och sitter nu och söker inspiration till hennes makeup. Igår gick kvällen till att sortera på pinterest. För av någon anledning har jag två konton. Tänkte därför att jag skulle använda det ena till enbart makeup och styling. Och det andra kontot är mitt egna privata.

Har sedan sist när vi fotograferade jobbat med att få en Facebook sida redo för just detta. Har ju endå haft några makup och hår jobb under 2016.

Just nu sitter jag med spänning och hoppas på att grejerna jag beställde från Usa kommer i tid. Just som det står som info nu kommer det komma två dagar efter fotograferingen och då blir de lite jobbigt...

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss, Tankar, känslor
Vart tog året vägen?

Och vipps så var 2016 slut. Nästan helt utan förvarning, att det skulle gå så fort ändå kunde jag inte anat den där dagen i Februari när mitt och Emils nyliga sambo liv just hade påbörjats och allt bara flöt på. Så här i efter hand vet jag ju om att det aldrig bara flyter helt utan några som helst problematiska hinder för mig. Men som allt för många gånger under mina 20 år är på jorden så trodde jag ju även då att det var min tid nu. Att för all framtid få leva de där tidningsomslags livet.

Hur tänkte du där Sheila?

Allt ställdes verkligen på sned när den där Februari dagen kom och polisbilen stod parkerad utanför våra brevlådor. Att den dagen för all evighet skulle sätta spår av sorg ilska och saknad hos så många människor visste inte jag just då när jag lite för otrevligt fnäste ut min fråga om varför polisen gick runt på vår gård.
Tiden efter den där sorgliga dagen i Februari är ganska dimmig jag tror att vi alla gick in i ett vakuum för att klara av att ta hand om allt som behövdes göra.

Trotts detta var verkligen vändpunkten när vi bestämde oss för att flytta till Emils föräldrar i väntan på vårt hus. Plötsligt kunde jag andas igen.
För när man går så länge utan att kunna andas tappar man fotfästet, allt detta satte sina spår i vårat förhållande. Satte spår i mig, jag började ifrågasätta allt som tidigare stått klart. Inte på grund av oss som par utan på grund av mig som människa. Men så låste vi den blå dörren där på vår en gång så lyckliga gata och backade för sista gången ut från uppfarten vid vår lägenhet. Även nu idag så många månader senare får jag en liten klump i magen. Så mycket minnen och kärlek vi lämnade kvar i den tomma lägenheten där allt började. Det som gör att klumpen existerar även nu är just för anledningen till att vi lämnade.
Men så kunde jag andas, VERKLIGEN ANDAS! Jag kunde stå i vad som kändes som en evighet och titta ut över ängen ute i Trösken hos Emils föräldrar och bara andas och framför allt LEVA.

Men så kom nästa käft smäll, Jessica min fina ängel. Kroppen orkade inte mer. Den sorg har jag upplevt en gång tidigare. Sorgen av att förlora en viktig vuxen person som varit en av de största trygghetspunkterna i livet. Den där man ringer när man inte längre vet ut eller in. Men även den man ringer i bilen på väg hem från jobbet bara för att prata lite om allt och inget. Helt plötsligt utan förvarning stod jag där igen och kunde inte andas, inte kontrollera kroppen inte gråta inte skratta. Bara satt och stirrade mot den vackra kistan som blev din sista viloplats. Varje steg mot kistan kändes som en evighet. Och så stod jag där jag bara insåg att aldrig mer kommer jag kunna ringa när oktober kommer och de där brevet på posten som upprör mig så anländer. Och så bara brast det. Hjärnan förlorade all kontroll över kroppens delar och benen vek sig. Ett skri av smärta och sorg ekade i mina öron och jag insåg att ljudet kom från mig.Läser du fortfarande? Det glädjer mig.

Nu kommer det bästa av året 2016. Trotts all sorg så var det ändå kärleken, framgång, äventyr och lycka som speglades en hel del över det året som nu inte längre är här. Att jag tog min jägarexamen, bytte jobb, köpte hus, köpte katter, blev gudmor och mycket mer. Ja dom där små sakerna i livet under 2016 som blev stöttepelarna under året. Ja dom är värd att minnas. Jag har fått så mycket nya erfarenheter och allt detta tillsammans sida vid sida men människan jag älskar mer än livet själv. Mitt mål detta år är att faktiskt bli BÄTTRE på att inte bara skriva hur mycket jag älskar den där mannen med mustasch utan visa det för honom.

För helt ärligt så är jag väldigt dålig på det, min grej är att uttrycka min kärlek gärna i text. Men i år är mitt mål att varje dag efter jobbet när han kommer hem ge honom en puss.


Jo bara en enkel puss, för bara en liten sak som en puss efter jobbet visar hur mycket man älskar varandra. Och det är mitt mål att varje dag visa honom att jag älskar honom mer än ord kan beskriva.

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss

Hallå ni som ännu finns kvar!
Tiden bara går och dagarna bara rusar förbi. Helt plötsligt var de Lucia? Jag har snart jobbat inom Skolan i två månader och jag trivs mer och mer för varje dag. Det som är jobbigt är att jag inte har en fast punkt utan åker mellan två skolor. Men jag visste ju trots allt detta när jag tackade ja till jobbet.

Vi grejar på i huset och lite små saker får sin plats ju längre tiden går. Jag börjar mer och mer känna att jag trivs. Men samtidigt när jag inte riktigt fått ordning på kaoset både i hemmet och mitt inre kaos tar det sin tid att varva ner och känna in att det faktiskt är bra. Att det är vårt hem.
Någon stans väntade jag väl mig att jag skulle känna exakt vad jag ville i framtiden. Men det är fortfarande oklart...


Och mitt i allt detta hjärnkaos ska alltså julen in och bråka... Som att de inte vore nog liksom? Jag är ju inte direkt en julfantast.. Har alltid kännt ångest inför julen. Och liksom alla år tidigare är det inte något annorlunda i år. Jag pyntar och pyntar, och inget får gå fel! Just för att pyntet är liksom det enda jag känner att jag har lite kontroll över. Haha så i Söndags efter en heldag ute i skogen med jakt fick Emil lydigt dra på sig stövlarna och hämta en ute gran åt mig. För att jag hade nämligen planerat att det skulle göras under helgen. Och söndag = Slut på helg.

Jo en och annan lite ilskna toner utbyttes mellan oss. Men eftersom att han är så klok åkte han till sist.


Brukar ofta tänka på vilket helvete vi får den dagen vi får barn. Det är ju "tyvärr" så att jag och emil båda har rätt starka åsikter och är fruktansvärt envis båda två..

Likes

Comments

Postad i: Inredning och hem

​Så äntligen fick min tvättbräda en plats i huset, hittade en gammal "pall"? och ställde upp den i vardagsrummet och det fick bli en liten "gammal"hörna dör med oljekannan och allt. Matrummet är äntligen "klart" med bordet vi gjort och nya stolar. 
Min stickade pläd blev till sist klar och jag vet nu hur jag ska göra den bättre men känner då att "jaha vart ska jag göra av den första?"

Mossan fick komma in i fredags och en mossboll i en gammal mortel fick bli en detalj på byrån i matsalen även glasbruken jag gillar så mycket fick bli en mossig bordsdekoration med lite kottar och pinnar, samt led-ljus då jag inte vågar ha levande ljus i.

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss

På måndag morgon åkte jag till mitt nya jobb, vilken upplevelse. Hela denna vecka på skolan har varit, ja? Jag vet inte hur man beskriver den har varit fylld med nervositet, lycka, utmaningar, skratt och lite tårar. Jag tror detta är vad skolan är. Jag har haft klasser ifrån åk 1-8 denna vecka jag har varit Musiklärare, Sv, So lärarare, resurs ja allt. Jag känner mig så peppad för en ny vecka men samtidigt skitnervös i morgon ska jag ha SVA. Sjukt spännande.
På tisdagen fyllde jag äntligen 20 år. På morgonen vaknade jag av att Julia höll på att stöka i köket och möttes av detta.

-Man tager vad man haver!

När vi ätit och jag PRECIS satt mig på toa för "morgonbesöket" hör jag Julia i lite små panik säga "sheila det är ett fackeltåg på bron" och jag hör "ja må hon leva" sjungandes. Tänkte att de va Suzzie som skulle komma med kläder åt Emilia eftersom att jag skulle köra henne på ridningen till kvällen. Skyndar mig ut och öppnar dörren och möts inte utav suzzie utan

Alva och Ebba! Hur rörd blev jag inte? Jag som knappt kan äta frukost fick trycka i mig lite kladdkaka och ta med frukosten till jobbet! vilka fina vänner jag har!!

I klassen jag går som resurs i stod detta på tavlan när jag kom! Efter jobbet gjorde jag min debut på bolaget och kände efteråt att "jaha, så de var det!" haha. Mamma, Lasse, Elias och Alfred kom med köttfärsbiffar, Carina och Leif kom med potatis. Och Emils Morfar kom han också då han så gärna ville gratulera mig! Blev så rörd! Fick en super fin födelsedag trotts att Emil inte var hemma!

Igår kom han äntligen hem och med sig hade han mina VANS!!! halleluja!!

Fick en super rolig bok signerad av Thomas Järvheden -Hjälp vad ska jag göra med räkorna? super rolig bok som jag skrattat åt i 42 sidor redan. En Keyfinder som han tyckte jag behövde. (sant tyvärr) och en parfym. Är det inte sjukt att min sambo kunde välja en doft som jag verkligen kände "ja där har vi min doft" Han hade valt en som han gillade och den liknade en annan jag letat efter ett tag. Jag är super nöjd med denna vecka. Idag ska vi åka till valbo och köpa en Födelsedagspresent i sista sekund åt Elias som fyller 13 år idag! Och sedan in till Gävle och fira honom. VI får väl förmodligen inte så mycket mer gjort idag kan jag tänka mig. I kväll lär jag sätta mig ner och förbereda inför lektionerna jag ska ha själv i morgon! Åk 1.-2 hihi ja.. Får se om jag överlever måndagen.!


Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss

​Helt sjukt, idag gör jag min sista dag på Macken. I morgon börjar jag mitt nya jobb. Det är med spänning och förväntan men samtidigt en liten gnutta nervositet. Eller egentligen en väldigt stor "gnutta" nervositet. Men det ska bli kul!

I måndags började min visdomstand att krångla och i torsdags blev jag hemma från jobbet var ledig på fredagen men blev hemma även igår. Så idag tog jag mig i kragen och pallrade mig till sista dagen. Har absolut blivit bättre men det är inte bra än. Så typiskt att de skulle bli sista dagarna innan jag slutar.. Men finns inte så mycket att göra åt det. 
Emil åkte till USA i Fredags så jag har varit själv. Fyy vad jag hatar att vara ensam. Vet jag att Emil är borta en natt gör det mig inget alls. Men när ha åker bort så "länge" (en vecka) får jag typ panikångest, har liksom gråtit säkert 8 gånger sedan i fredags. Det är såå jobbigt. Igår var de ännu jobbigare eftersom att jag skulle jobba idag blev jag tvungen att köra ut Elli till svärisarna och då blir det så sjukt tomt hemma. Kan ju liksom knappt sova när Elli inte ligger i sängen. Och nu helt ensam. Haha, ja jag känner  själv när jag skriver att det måste låta sjukt. Men jag vet inte är väl något som jag alltid haft svårt för. Att vara ensam. Men katterna gjorde ett hyfsat jobb att ge mig sällskap och kärlek. 
Mitt sätt att fixa veckan har blivit att sätta upp saker som måste göras. Typ som en grovstäd av Badrum, städa altan. fixa i föråd, städa källaren osv. Ja typ städa hela huset. Även gården ska jag ta och börja göra höst i. Men Kan vara så att det inte blir så mycket gjort endå nu med nya jobbet. 

Förhoppningsvis kommer Julia idag så då kan vi hämta hem Elli :)


Likes

Comments

Postad i: Djuren, Hemma hos oss, Jakt

I fredags åkte jag direkt till Katthemmet och hämta hem vår Lennart! Allt har gått så bra och han är en riktig energiknippe och fruktansvärt lik Melker både utseende och till sättet! Helt otroligt, bästa presenten jag köpt mig själv iallafall. Vart ju så eftersom att Emil åker till Usa på min födelsedag sa jag att jag skulle köpa en katt till mig själv i present och han kunde inte säga något om de ;)

Märta har varit halt sedan i lördags pratade med vet och dom tyckte vi skulle avvakta eftersom hon inte visar att hon har ont när man klämmer och känner! Det har ju blivit bättre men hon haltar fortfarande. Får ha lite is i magen!

I Måndags var det dags, ÄLGJAKT! Jag satt inte själv på pass men följde med Emil. 30 minuter efter start sköt Emil en stor 8-taggare! Alltså vilken upplevelse. Jag fick sådan adrenalin kick och de var sjukt häftigt att få vara med och uppleva! Nästa år ska jag sitta på pass själv! Helt klart.

Likes

Comments

Postad i: Hemma hos oss, Inredning och hem

Ja, när man vet vad som ska in i inlägget men inte kan komma på en passande rubrik? Är ju just det som oftast tar mest tid för mig när jag ska skriva ett inlägg. haha.

Ja vad har hänt sedan jag droppa jobb-bomben, som egentligen inte var en bomb utan det kändes liksom bara lite coolt att skriva det.
Mest ingenting, jag jobbade på skolan en dag förra veckan och jag fick mig minst sagt en händelserik första dag. Just nu är det lite svårt eftersom jag inte vet vad jag kan och får skriva om kring jobbet på skolan så därför blir det bara en mening som fick berätta om min första dag på skolan.
Hösten är ju verkligen här, frost på bilrutan på morgonen sönderfrusna små händer och eftermiddagen är det som tidig sommar? Jag blir GALEN, vet verkligen inte hur man ska klä sig den här tiden på året. Först fryser man och önskar man tagit mer kläder och sedan huxflux så håller man på att svättas ihjäl!

Ah men det som endå är mysigt med hösten är de där små pysslet man börjar med

​idag gjorde jag denna av hönsnät och mossa, med lite äpplen som topping. Tror nog det blir någon till sådan fast lite större. En på vardera sida om garageporten tänkte jag! 

Likes

Comments