Header

Nu har vi rullat in i ännu en ny vecka av denna graviditet, vi gick in i V.28 (27+0). Bebisen är nu ca 34-39 cm lång och väger ca 1-1,23 gram och skulle barnet föddas nu så har den stor chans att överleva. Barnet har fortfarande plats att vända och vrida sig i magen, något som inom kort kommer försvinna. Barnet är väldigt livligt nu i magen och kan börjar hindra mamman från att sova bra om nätterna. Vilket leder oss till vad som händer hos mamman nu, livmodern är så stor nu att den påverkar kroppens rörelser, man kan fortfarande vara aktiv men nu kommer kroppen börja säga ifrån mycket mer tex när man måste vila under sina promenader eller med sina aktiviteter i hemmet. Nu börjar man även känna ett tryck upp mot bröstkorgen som är pga livmodern som nu börjar ta allt mer plats som sagt. Något man kan börja få ofta nu är sammandragningar som innebär att livmodern drar sig samman och blir hård. Sammandragningar är oftast ofarliga men skulle dom öka och komma mer regelbundet så ska man kontakta barnmorskan eller förlossningen. Det som händer mer hos mamman är ungefär det som man känner av i början av graviditet så som humörsvänga, växtvärk och trötthet.

Likes

Comments

Jag är sämst på att visa upp saker när jag ska visa er saker men här får ni se gåvorna som våran lilla bebis gudföräldrar fick av oss när vi frågade dom om dom ville vara lillans gudföräldrar. Som ni ser så är det tre saker, nyckelringar och manschettknappar. Anledningen till att det är en nyckelring med brytning och manschettknappar är för att det är 3 st som har blivit utvald att bli våran lilla bebis gudföräldrar. Min bror och ett par ifrån R's sida av familjen. På nyckelringarna står det madrina och padrino vilket betyder gudmor och gudfar och dom fick paret. Sen så fick min bror manschettknapparna inskrivna med hans insingaturer (om det nu heter så). Anledningen till att dom fick dessa små gåvor är för att jag ville ha en symbol att dom är gudföräldrarna, fick nämligen för mig att det är vanligt i latinamerika att ge gudföräldrarna något. Nu vet jag inte om det är så men jag tyckte det skulle vara en fin grej och dom blev alla jätte nöjda och vi blev ännu nöjdare att dom ville bli gudföräldrar till vårat första barn.

Vad tycker ni om själva symbol grejen ?

Likes

Comments

Att börja sin dag med en amningskurs var minns sagt annorlunda men väldigt lärorikt dock tror jag nog att jag kommer tänka helt annorlunda när den dagen väl kommer. Halva veckan har gått och mycket har redan hänt på dessa tre dagar som tex min svärfar fyllde år i måndags ( vilket förklarar bilderna ), stor städning efter helgens bygg, stor tvättning avklarat, pappers arbete färdigt, paket hämtning avklarat, apotek besök gjort, första föräldrar kursen klar och nu har jag bara brev som ska skickat iväg. Känner allt att jag har hunnit med en hel del på bara tre dagar av en ny vecka. På tal om en ny vecka, la ju aldrig upp någon gravid vecka för vecka och eftersom jag rullar in i ännu en ny vecka redan imorgon så kommer det inte komma upp någon ifrån förra veckan men kan säga att vi förra torsdagen rullade in i v27, med andra ord så rullar vi in i v28 imorgon. Så imorgon kommer ni få en update på vad som händer med bebisen. Hoppas ni inte blir allt för besvikna över att in få någon update angående v27. Men som ni redan vet så har vi hållit på med renovering och byggning hela förra veckan och då har jag helt enkelt inte haft tid eller ord att blogga, men nu när allt börjar bli iordning så går det ju bättre. Aja nu vet ni i alla fall, imorgon så kommer ni få en update vad som händer i graviditet. Nu ska jag ta och göra mig något varmt och dricka och ta en liten mellis. Så jag önskar er en trevlig onsdag och hoppas att ni mår bra !

Likes

Comments

- Är väldigt kräsen speciellt nu när jag är gravid. Man kan nästan säga att jag är som en jätte bebis haha

- Har väldigt lätt att stressa upp mig för små saker som tex papper arbete, möten, redovisningar

- Har ett stort sockerberoende

- Gillar att ha ordning och reda dock är det inte så lätt att alltid ha det

- Är lite eller ganska bortskämd av mig i visa lägen och drar alltid ursäkten att det beror på att jag är den yngsta i min familj och den enda tjejen haha #pappasflicka

Likes

Comments

Ursäkta mig för mitt ordval men FYFAN va irriterad jag börjar bli ! Har seriöst suttit och försökt skriva ett inlägg i kanske mer än en timme och varje gång jag försökt lägga upp det så har hela texten försvunnit. Trodde nästan där ett tag att jag skulle börja dra av mig håret men istället för att bli pregnant monster så tog jag ett djup andetag och raderade hela skiten och startade om sidan så nu ska det förhoppningsvis funka. Det är tisdag och visst ni att det var internationella pasta dagen ? Det gjorde inte jag tills R glatt meddelande mig det och fixade ihop en pastaröra med tonfisk som blev helt okej. Gillar ju inte fisk längre vilket har kommit med graviditet men denna här rätten var faktiskt ganska go. Frågade även R hur han visste att det var internationella pasta dagen och han sa att Paolo Roberto hade sagt det på tv. Alla dagarna är väl snart en speciellt rätts dag eller vad säger ni ? I vilket fall så är det tisdag och bortsett ifrån igår så kan jag röra mig, för igår var det verkligen katastrof. Kändes som om jag skulle ploppa ut lilltjejen när som helst men som tur var så var det bara sammandragningar dock ledde dom sammandragningarna till att jag inte ville göra något annat än att ligga i sängen med en kudde tryckt mot magen. Idag är det i alla fall en ny dag utan smärtor vilket är bra med tanke på allt jag måste få gjort just idag. Ska nämligen skicka iväg papper, skicka mejl till min chef, städa lite, laga mat, duscha, hämta ut paket och hinna med en promenad innan fem. Så ska jag nu hinna göra allt detta fram tills dess så får jag nog ta och sätta igång nu. Önskar er en trevlig tisdag och hoppas att ni mår bra !

- Månadens blogg -

Likes

Comments

Denna söndagen har bjudit på en hel del små plock, höft ont, en snabb shopping, film och hemmagjord pizza. Bra söndag ? Vi kan väl säga att den varit helt okej och nu när våran lägenhet börjar se ut som en lägenhet igen så börjar även humöret sakta men säkert gå uppåt. För dom senaste dagarna så har humöret verkligen gått ifrån att gråta, skrika och vara vilja gå under gjorden men nu kommer jag förhoppningsvis inte vilja ha ihjäl någon på ett tag, eller ? I vilket fall så har jag legat och gottat mig riktigt länge nu så nu är det dags att göra lite nytta. Ska radera några gamla mejl och fortsätta plocka lite till på skrivbordet så att vi bara behöver dammsugga och skura golvet imorgon. Hur har eran helg varit förresten ? Något speciellt som har hänt ? Jag hoppas i alla fall ni haft en trevlig helg och att ni får en fortsatt trevlig söndags kväll !

- Månadens blogg -

Likes

Comments

Känns som om det var evigheter sen jag blogga men egentligen så var den bara gått tre dagar sen jag sist la upp ett inlägg dock har det gått betydligt mer dagar sen jag svara på kommentarer. Så nu när jag äntligen har kommit i ordning och hittat min dator så kan jag skriva ett riktigt blogg inlägg och även svara på era kommentarer. Vad har hänt sen sist då? Jo, vi har börjat bli helt färdiga med våran walking in closet och vårat sovrum har börjat se ut som ett sovrum igen. Det enda som saknas i vårat sovrummet är lillans säng som förhoppningsvis kommer nästa helg, sen kommer jag förmodligen skaffa lite tavlor för usch va tomt det känns utan något på väggarna, men det är sånt som kan komma senare. Vardagsrummet ser tyvärr fortfarande väldigt stökigt ut men om R och min svärfar lyckas fixa ihop deras garderob så kommer det börja bli ordning här hemma igen och då kommer vi förhoppningsvis slippa gå runt och nysa stup i kvarten för USCH va mycket damm det finns i luften, ändå skönt att vårat sovrum nu är damfritt. Men vet ni va, jag måste ta och rusa nu för kom precis på att jag ska iväg och möta upp en tjej som jag köpt en sak av. Ni kommer förhoppningsvis få se idag vad det är jag har köpt men nu måste jag skynda mig. Jag önskar er en trevlig söndag och hoppas att ni mår riktigt bra !

Likes

Comments

Förlåt för usel uppdatering men denna gången har det varit för att 1, min dator är nergrävd i bombnedslaget ute i vardagsrummet och 2, vi har börjat med renoveringen. Så har enkelt inte haft tid eller dator att kunna blogga. Men kände att jag ändå ville göra en uppdatering så får nöja mig med att blogga från mobilen. Ligger just nu i sängen med mina fötter uppe i luften för att se om jag kan lyckas få ner svullnan, för just nu ser dom ut som två gigantiska ballonger. Dom är så hemskt svullna att jag bara vill sticka håll i dom och låta luften gå ur men så lätt ska vi självklart inte ha det. Förresten så har våran lilla flickans gudföräldrar har varit på besök och hjälpt oss börja bygga våran walking in closet. Kan ju själv inte greja så mycket längre men det är allt kul att få vara med ändå fast genom att vara åskådare haha Är i vilket fall riktigt spännand med att få det klart så att jag kan börja hänga och göra iordning där inne och nu känns det ändå som om det är nära. Självklart kommer ni få se resultatet och tror faktiskt ni kommer få se det med en vlogg video men det får se när väl allt är klart som sagt. Nu mina kära så ska jag ta och sätta på en film och försöka slappna av för är så upp i varv att det gör ont överallt. Just det vi har även rullat in i en ny graviditets vecka idag så imorgon kommer jag försöka lägga upp ett nytt inlägg gravid vecka för vecka. Hoppas bara jag lyckas hitta min dator så att den faktiskt kan komma upp. Men nu mina fina så ska jag allt varva ner så jag önskar er en fortsatt trevlig kväll.

Likes

Comments