View tracker

Veckan har än en gång gått otroligt snabbt. Var ledig fram tills onsdagen, på torsdag hade vi åhörarpraktik i både gymnasiet och på högstadiet. Båda riktigt lärorika och intressanta. Aningen svårt va de att sätta sig in i den sk "lärarrollen" och att dessutom försöka utvärdera en lärares teknik, en lärare man själv hade för mindre än ett år sedan.

Igår var det även halarkalas vilket var helt kul, ångrar skolvalet för det var kallt. Idag hade jag endast en musiklektion, då jag kom hem somnade jag ovh vaknade först halv 5. Då va de bara att skynda sig för straxt åka iväg till emma för att ha en myskväll och baka pepparkakor med the squad.

Nu ska jag sova, förhoppningsvis länge. Känner att jag håller på att bli sjuk igen tyvärr...

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Började dagen på ett mindre roligt sätt. Vi gick med familjen till begravningsplan för att ta ett allra sista farväl och sänka ner morfars urna i marken. ❤️

Därefter for vi hem tillbaka och efter ett tag bar det av till Levanevas naturreservat. Riktigt härligt väder med sol, men oj så kallt! Hade en riktigt trevlig eftermiddag tillsammans med familjen, till och med min bror hade fått ändan ur vagnen och var med. Sällsynt händelse, därav omnämnandet.

Nu på kvällskvisten har jag fixat lite skolarbeten så resten av kvällen ska jag kolla serier och bara mysa!

Något jag däremot stör mig på så mycke att det måste nämnas är att vi har en hemmatent nu före julen. Meningen var att vi skulle få individuella-ish frågor av vår lärare, men dom har hen inte skickat ut åt alla ännu. Så vi skulle ha tid på oss från 1-15.12 att skriva, vilket jag till exempel inte har eftersom jag inte fått några frågor...

Likes

Comments

View tracker

Steg upp klockan 6 på torsdag morgon för att packa och lite efter 8 hämtade Karin, Julia och Ville mej och så åkte vi mot Åbo. Efter en rolig och otroligt feelisfylld bilfärd släppte dom av mig hos Ida. Därefter gick jag, Ida och några andra iväg mot Åbo domkyrka för att påbörja vår glöggrunda!

Vi gick runt och samlade stämplar hela kvällen, träffade människor och hade de allmänt mysigt. Klockan nio gick vi och köade till eftersläppet och slapp in 1,5h senare. Massor med människor! Vi hämtade våra förtjänade halarmärken och kort därefter uppträdde Nause, Freddy Kalas och Bastupojkarna. Riktigt härlig feelis!

Dagen efter vaknade vi runt 11, for på lunch med Erika efter hennes föreläsning och sen guidade hon runt mej i Åbo ett tag. Åbo är nog en otroligt fin stad, sku hemskt gärna flytta hela peffan dit så jag själv sku kuna bo där.

Likes

Comments

Fredagen var en riktigt lazydag. Vaknade lite före 11, men spenderade största delen av dagen i sängen med filmmys. Sen städade jag och fixa även lite julbelysning i rummet och senare på kvällen for jag in till vasa för att kika in glöggsvängen. Helt kul, men kallt och blött. Gick senare till Karin där vi allihopa satt största delen av kvällen, mysigt!

Idag har det snöat helt sjukt mycket! Började dagen med att gå en lång och välbehövlig skogspromenad i snöyran. Fortsatte sedan vidare på stundars julöppning, ingen höjdare pga vädret. Var mer eller mindre en snögubbe då jag kom tillbaka till bilen, haha.

Hade tänk ta mig till Julia på kvällen och fixa några skoluppgifter, men tror nog inte plogbilarna vet var söderfjärden ligger. Helt igendrivade vägar! Så stannade hemma och drack glögg istället.

Nu hoppas jag bara vägarna är plogade tills imorgon så jag slipper till skolan...

Likes

Comments

Segelbåtar, havet och ett hjärta av guld. Det är vad jag först tänker på när jag tänker på morfar, eller "duffa" som jag alltid kallat dig.

Du har funnits vid min sida från den dagen jag föddes. Stöttat, tröstat, väglett och skrattat. Du var den som alltid var på min sida då ingen annan var, den som alltid förlät hur arg jag än var och hur mycket jag än hade skrikit åt dej, den som alltid såg det positiva i det negativa.

Du sa att du ska leva så länge att du får se mej ta studenten. Jag visste att du skulle finnas där den dagen, för du höll alltid vad du lovade. Straxt efter det blev du dock sjuk.

Sjuk var du i ungefär 3 månader tills din kropp slutligen gav upp efter 91 långa år. I tre månader levde du endast tack vare din otroliga envishet, för att försäkra dig om att vi kommer klara oss. Du vaknade upp varje morgon fastän läkare berättat för oss otaliga gånger att "idag" är din sista dag. Du levde ett långt liv fyllt med glädje, hopp och underbara minnen, helt enkelt ett liv många bara kan drömma om. Jag kan inte tänka mig en bättre morfar på något sätt!

Saknaden är enorm, större än vad ord kan beskriva. Samtidigt är jag tacksam, tacksam för allt du lärt mig under mina 18 år. ❤️

Likes

Comments

På sånahär ställen trivs jag på och känner mej mest som mej själv. Skogen, havet och friluftslivet i allmänhet har en stor plats i mitt hjärta och tanken på att jag inom en snar framtid kommer bo i en minimal lägenhet på ca 30 kvadrat mitt i stan skrämmer mig en aning. Okej, mycket. 

Att inte kunna gå ut genom ytterdörren och i princip genast omringas av trygghet, träd och frisk luft är nog det jag kommer sakna mest med att bo på landet. Även friheten och fälten som sträcker ut sig flera kilometer från skogsbrynet. Istället kommer jag mötas av en hektisk morgontrafik och avgas. För tillfället vill jag inte det alls! 

Trots allt ser jag nog fram emot att flytta in i en såndär oerhört liten etta, inreda som jag vill, leva ett eget liv på ett sätt jag inte kan medan jag bor hemma. För tillfäller ser det ändå ut som om det får vänta till nästa höst. Om min nuvarande plan fullbordas flyttar jag ner till Nagu i juni eller juli för att jobba som simlärare. Tänk att få bo en månad på segelbåten!

Likes

Comments

Veckan har gått otroligt snabbt än en gång. Lämnade utan glöggrundan 2016 biljetter vilket jag är lite sur över. Och nu säljer folk dom för 50(!) euro styck. Helt sjukt då de egentligen kostade 12€.

Halarinvigningen var helt super. Förfest hos en klasskompis, sedan sitz och sedan bar det av till både ollis och leipis. En lyckad kväll enligt mej, men att stiga upp och ta sig till skolan till klockan 10 var dock betydligt mindre roligt... Det gick det också.

Nu mår jag riktigt bra igen och en sykväll med halarmärken och kompisar står på schemat!

Snön har dessutom också lyckats ta sig till Vasa inatt. Skitkul!

Likes

Comments