Hej!
Nu är det ett tag sen sist även om jag sa att jag skulle försöka bättra mig hehe... Sen sist har jag iallafall hunnit fylla 18 år och FY vad bra det känns!
Jag fyllde år i torsdags men vi tjejer firade i lördags. Vi började med lite vin häng hos Cia följt av lite middag på Dinos. När vi var klara där drog vi tillbaka till Cia en stund innan det var dags för Arken debuten. Jag och Ellen började med Indigo och måste säga att jag stormtrivdes där! Såå så mysigt att bara sitta och snacka. Arken var inte så pjåkigt det heller eftersom det var rätt mycket håll igång.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

  • 45 Readers

Likes

Comments

Hej!
Här har jag inte kikat in sen i juli?! Jag har väl känt att jag inte haft något speciellt att blogga om, men fyra månader utan festligheter är ju långt ifrån sanningen.
Så nu tänkte jag slänga in ett ihop kok av allt jag gjort de fyra senaste månaderna!


Någon vecka efter rockoff drog jag över till Stockholm med Elliot och Erkki för att införskaffa lite nödvändigheter, bland annat adidas tröjan på andra bilden samt byxorna och gula toppen på tredje


Jag har hunnit med många mysiga picknickar med min person när vädret fortfarande var tillräckligt nådigt

Jag har hunnit med många roliga kvällar som bland annat den här då hela gänget drog ut till Sund för att bada balja och annat skojigt. Kan för övrigt tillägga att jag och min partner in beer pong vann rundan

Har blivit bjuden på dejt av en fin (eller två om man räknar med Erkki som också tänkt käka på sittkoffska och i samband med det gjorde oss sällskap)

Har även lekt makeup artist på en glad mig och en mindre glad pojkvän

Har hunnit skaffa en liten finsk lapphund som vi döpte till Kiro och som är världens myse och lurvboll

Har varit på skördemarknad med både vänner familj, och lurvbollen

Och haft mysiga små träffar i badkaret med min gullunge

Har hunnit med en del skojiga utekvällar fyllda med härliga personer, skratt, långa vandringar och goda drinkar

Jag har firat halloween med mina människor och varit tillsammans med Yung Lean för en kväll

Och sist men inte minst, umgåtts en hel massa med denna fina människa. Har i princip bott hos honom de flesta veckorna och hittat på en massa roligheter, kollat igenom 2 säsonger av två serier på en dag, badat bastu, hälsat på min familj i Saltvik på farsdag och i söndags lagade vi Irish coffee inför vårt lilla serie maraton, riktigt smaskigt!
Det var allt för den här gången hihi. Nu hoppas vi att det inte dröjer lika länge innan jag skriver nästa gång så ni slipper sånna här monsterinlägg haha.

  • 282 Readers

Likes

Comments

  • 1276 Readers

Likes

Comments

Har haft världens sug till att ändra och göra om kläder på senaste tiden, mitt senaste projekt var att göra en "distressed jeans jacket" av en hm jacka som jag kände att jag inte skulle få användning av annars. Det tog rätt lång tid att göra alla hål eftersom att man måste dra ut tråd för tråd för att ha kvar de vita trådarna i hålet haha men det var värt det och jag blev rätt nöjd med resultatet om jag får säga det själv!

  • 1480 Readers

Likes

Comments

Igår (torsdag) var jag, Marija, Cia, Lova och Vanessa och käkade en spontan middag på Äventyrsgolfen, riktigt mysigt! Där träffade vi även Maya som just jobbat klart och stannade kvar en stund över några djupa konversationer. Vi satt kvar i flera timmar och vi hade så så kul. Jag fick verkligen en riktig sommarkänsla och vädret var perfekt. Jag hade gärna suttit kvar längre men vi satt kvar till stängning och gick hem först när vi märkte att alla servitriser hade tröttnat på att stanna kvar haha.

  • 1664 Readers

Likes

Comments

Long time no see som man brukar säga haha. Känner mest att jag varit rätt värdelös på att blogga på senaste, men jag hoppas att det förbättras i samband med att jag äntligen får ta mitt efterlängtade sommarlov, har lite mer tid för bloggen och lite mer tid för att göra roliga saker som man kan blogga om. Jag har redan börjat jobba lite på helger och ska jag vara helt ärligt var det rätt tungt i början pågrund av provperioden och skolan i allmänhet, men just nu känns det rätt skönt att ha kommit in i gamla rutiner och att pengarna rullar in på kontot är ju inget minus!
Det jag ser mest framemot just nu är avslutningen då jag ska umgås med massa härliga personer och tills min kusin tar studenten i Stockholm, kul!

  • 2157 Readers

Likes

Comments

Hälsa för mig är hur man mår psykiskt, fysiskt och socialt. Det finns mycket som påverkar hur man mår så som familjesituation, vänner och för mig är livskvalitet att jag har turen att jag orkar vakna på morgnarna, att jag kan se framemot dagen när det finns så många som inte får det. Att få sitta med mina närmsta och prata om världsliga saker eller sitta för mig själv och tänka på livet som har så mycket att ge. Livskvalitet för mig är att jag har turen att ha en fin och älskande familj och de allra bästa vännerna man kan ha.
Jag tycker själv att min hälsosituation är relativt bra men det finns fortfarande saker som skulle kunna förbättras. Det senaste året har varit ett tugnt år. Ny skola, nytt upplägg, nya rutiner, jobbiga familjekriser, skolan blev tyngre och det har nog synts på mina betyg, det har varit jobbigt hemma på grund av personliga familjeproblem som alla i familjen har blivit lidande av och allvarliga diskussioner har varit de mest aktuella samtalsämnet i matbordet, vänskaper som gått i kras och nu min fina hund som i veckan måste avlivas på grund av en allvarlig bilolycka. Det känns som om många runt omkring mig mår psykiskt dåligt och har något som trycker dem, det är en tung vikt att bära på sina 17 åriga axlar.
Det finns så många runt omkring mig som lider av depression och det kan vara något av det värsta som finns. Jag känner mig känslomässigt dränerad och tom. Att försöka hjälpa folk som inte vill ha hjälp tar så himla mycket kraft. Man vill ju att de ska bli bra samtidigt som man inte kan låta sig själv dras med ner.
Jag har fått höra att det är viktigt att tänka på sig själv och inte stanna i en sån situation, men hur ska man kunna lämna personer när de behöver en som mest? Är det inte det vänner och familj är till för, att hjälpa när livet är jobbigt och stötta en när man mår dåligt?
I början kändes det som om jag var väldigt lätt påverkad av allt som hände runt omkring mig och det tyngde mig otroligt mycket och jag vet egentligen inte om jag kan hantera det bättre nu eller om jag bara inte låter mig själv påverkas lika mycket, för att jag inte vill. Jag vill inte känna tyngden på mina axlar, jag vill inte behöva känna smärtan i bröstet när jag får höra att något gått snett än en gång, så jag låtsas som ingenting. Jag vill inte visa mig ledsen för min familj och tynga dem med min sorg när jag vet hur jobbigt de redan har det. Jag låtsas som ingeting och det känns ganska bra, för att det gör så att jag för en liten stund kan tänka på något annat.
Samtidigt som jag känner mig dränerad, trött och tom så får det mig att må lite bättre, att knappt känna något alls. Men innerst inne vet jag att det inte är hälsosamt att göra så mot sig själv. Det känns ibland som om jag bara finns för att göra det jag måste göra, som om jag går i en tom tunnel utan något slut, utan något som jag vill och kommer att åstadkomma.
Jag försöker att tänka på de små sakerna i livet, för det är dem som får mig att må bra. Om jag inte skulle försöka fokusera på de små och bra sakerna och bara fokusera på de stora och jobbiga sakerna, så tror jag att jag skulle gå sönder. Nu kanske det låter som om jag inte alls mår bra, men det gör jag. Jag tror på mig själv, jag har en fin familj och fina vänner som älskar mig och överlag så tycker jag att det finns så mycket kvar i livet att upptäcka och gå igenom. Jag försöker tänka att det här bara är en fas i mitt liv, alla har det ju jobbigt ibland men det går näst intill alltid över och jag väntar bara på min tur.
Jag tror på mig själv för att jag tycker att jag är stark, för att jag tycker om att ta hand om och hjälpa andra, för att jag försöker se saker ur andras perspektiv och förstå varför de gjort som de gjort även om jag själv tycker att de handlat fel. För det finns ju så mycket som påverkar ens handlingar och bara för att man gör en dålig sak betyder det inte att man är en dålig person. Jag känner också att jag lärt mig mycket av allt som hänt det senaste året för det har gjort det lättare för mig att förstå andra. Man kan inte alltid må bra och ibland gör man saker man inte borde på grund av det.
Psykiska sjukdomar är jobbiga, men man är inte sin sjukdom och sjukdomen definierar inte vem man är även om den i sig är jobbig och tung. Det finns så många fina, roliga och snälla människor som lider av depression men som bara har haft oturen att behövs gå igenom jobbiga sakerna i livet.
Jag ser upp till folk med psykiska sjukdomar som kämpar och är tillräckligt starka för att ens stiga upp ur sängen och det gör mig ledsen att en sån "liten sak" ens ska behöva vara något så jobbigt.
Jag vill få möjligheten att hjälpa folk. När jag blir äldre vill jag bli psykolog och jag har kommit fram till att det är något som intresserar mig väldigt mycket. Jag vill känna att jag har kunnat hjälpa folk som inte tror på sig själva att älska sig själv för den man är. Med eller utan psykisk sjukdom är det så himla viktigt att komma ihåg att man behövs av folk omkring en och att man är så himla viktig, även om man inte alltid vill tro det själv.

  • 2782 Readers

Likes

Comments

Idag har varit en skön dag, jag for en sväng till Maxinge, tog en kopp kaffe och efter det hittade jag en söt bikini och en väldigt enkel men fin klänning! Resten av kvällen har jag bara tänkt sitta ute i solen och mumsa på lite godsaker som jag passade på att köpa. Hoppas alla får en trevlig fortsatt lördag!

  • 2891 Readers

Likes

Comments

Jag är glatt överraskad över hur Valborg visade sig att bli. Det hade lovats snö men istället blev det strålande solsken, det var skönt att befinna sig i hemmatrakter också! Josephine hyrde ett tält ifall att och kvällen var riktigt mysig. Det var ett skönt gäng, god mat och mycket dans! Vi var ute hela kvällen vilket också var ett stort plus, skulle ha varit lite sämre om vi alla hade trängts i Josephines stuga haha.

  • 2950 Readers

Likes

Comments