Mycket att stå i just nu men det mesta har jag betat av. Vaccination, växling, tågbiljetter, lagt räkningar till betalning, informera sonen  (som ska va hemma)​ ifall något skulle hända/gå sönder, informerat i stallet till ansvarig för det, informerat de 2 andra som också ska köra hit i olika ärenden. Plockat undan, packat allt utom handväskan som är halvpackad. Beställt mer foder till mina får så det finns på plats när vi kommer hem. Och så givetvis har jag en tacka som ev ska lamma....suck. Men det har jag också löst, tråkigt bara att man inte är hemma när/om det händer.

Ska strax in till Kristianstad och fixa det sista  och så ska jag på möte ikväll.

Tåget går kl 09.00 imorgon bitti (Torsdag) till Kastrup, framme kl 11.00 förhoppningsvis....flyget går kl 15.00 och vi landar i Bangkok kl 02.00 svensk tid, och då är kl 08.00 thailändsk tid. Har beställt en taxi som står och väntar på oss för vidare färd ner till Hua Hin, ca 2.5 timmar, priset är ca 400 svenska för taxiresan. Där ska vi vara i 4-5 dagar och hälsa på våra thailändska vänner vi fått genom åren, och givetvis ligga som paddor på stranden. Därefter tar vi tåget till Surat Thani, ca 40-45 mil söderut, pris ca 100 svenska, där ska vi spendera en natt för vidare färd till Don Sak där båtarna avgår till olika öar, vi ska till Koh Samui som tar ca 2 timmar, en underbar tur, där har vi också vänner som ska få ett besök av oss. Efter det vet vi inte vart vi ställer kosan, men nånstans blir det :) 

Ska inte handla någonting förrän sista veckan då vi ska till Bangkok och deras helgmarknader, kostar något 50 kr på andra orter så kostar det kanske 10 kr i Bangkok, och det är billigt på alla ställen i Thailand förutom i Phuket som jag aldrig kommer att sätta min fot i igen, har varit där och då även på berömda Bangla Road, hela den stan är invaderad av turister, thailändare ser man knappt, försäljare, barägare etc består mest av ryssar och annat otyg...och Håkan Färjan som vi satt bredvid när vi käkade frukost.

Japp, nu hörs vi inte mer förrän vi kommit fram och installerat hos på något hotell

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Likes

Comments

Har kommit på varför jag inte ville ha häst mer efter att min förra dog.

Man fryser ihjäl på vintern, stå och packa höpåsar med dubbla vantar, hur bra blir det då? Får inte grepp nånstans. Sen regnar det och allt blir en leråker var man än ska gå i hagen. Ett helsike att hitta bra hö och halm till ett normalt pris! Sen tar kraften slut...hej o hå, bara in i bilen och iväg.....

Skitiga täcken överallt, blöta täcken i hela tvättstugan som ska torka, byta täcke hit o dit, hästar som ser ut som de varit på lerinpackning och det ska man få bort på nån vänster när det torkat in till kvällen!! Det innebär att man själv har ett kilo grus i håret efter den borstningen. 

Sen får man själv springa och byta om stup i kvarten, hästkläder på och hästkläder av, tvätta av sig, ta på nytt om man ska nånstans, hem igen, på med stallkläder osv osv. 

Blåser det sen ute när man ska kasta upp gödseln, ja gissa hur man ser ut då. Vandrande skithög...

Vaccineras ska det göras också och för 2 minuters jobb ska de ha en hel veckolön nästan, nya skor med ska på var 8:e vecka plus allt annat som kan hända.......

Suck!


Likes

Comments

Likes

Comments

Dags att dra igång denna nu så man vet att det funkar inför resan​

Likes

Comments