Instagram@shadowanie

Jag vet hur trött man blir, det gör jag verkligen.
Oavsett om det är två månader eller nio år. Men vill du verkligen att jag ska förstå måste det gå 18 år.

Jag är 18 år, men hela mitt liv har bestått av samma saker, och liknande händelser.
Det har gått två månader sen min mamma gick från döende till en strålande sol, och det är dags för mig att få mitt liv tillbaka.

Men hur ska jag veta vad mitt liv är? Hur ska jag göra för att få ett eget liv?
Jag har levat (stavningen fick mig att skratta så töntigt det låter!) i hela mitt liv, hur ska jag få tillbaka att på två månader.
Jag är så otroligt trött. För människor runt omkring har det blivit bättre, men för mig har hela mitt liv ändras, allt jag vet har ändras. Och jag vet inte hur jag ska ändra det för mig själv. Allt jag kan är att springa efter andra och kolla så att de mår bra.

Det som suger mest är att bara titta på, och att inte kunna göra något förutom att vänta.
Jag är glad att mamma blir bättre och är otroligt tacksam för den nya lever, jag skulle aldrig kunna känna annorlunda om det, men det är mitt eget som stör mig nu. Och att se andra människor som jag bryr mig om sjunka.

Jag vet inte hur det ska lösas, kan det ens det?
Jag vet ju inte ens vars jag ska börja?
Eller har jag börjat?

Det känns som om det är så otroligt mycket att fixa igen, och jag antar att det är det också.
Men som sagt man blir trött. Och jag är trött.
Jag kan inte förklara hur trött jag är, men det hjälper inte att sova, för när jag vaknar är jag lika trött igen.

Det enda som kan få mig och må bättre är en trauma behandling, men för att få göra den måste jag må bättre.
Hur ska det gå då? Tack som fan livet för att du gör det så lätt för oss!

Men gu vad jag klagar.

Bye!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Jag har inte bloggat något för att jag har inte mått bra på grund av värme. Jag blev sjuk och hämtad av ambulans. Vi vet inte varför men vi har våra misstankar. Mår fortfarande inte helt bra.

I haven't blogged because I haven't felt good because of the heat. I got sick and got picked up with ambulance. We are not sure why but we have our thoughts. I am still not completely good.

Likes

Comments

Jadu rykten, skitsnack, känslor. Vad ska man göra när folk anklagar en för ha gjort saker och sagt som inte är sant. Man får inte ens en chans att försvara sig.

Det jag säger till mina vänner och de människor runt omkring mig kan missuppfattas. Oavsett hur nära man är.

Jag har uttryckt min åskit som någon har tagit som något annat. Så ta och lämna mig ifred. Jag orkar inte med er längre.

Likes

Comments

Okej. För 2 veckor och en dag sen var min mamma döende och väntade på en ny lever. För 2 veckor och en dag sen fick min mammma samtal från Sahlgrenska om att de fått in en matchande lever. För 2 veckor och en dag sen låg mamma på operationsbordet. Idag har jag och min mamma varit ute och ätit tillsammans. Och inte på hennes rum eller cafeterian. Utan en fin restaurang med bra kinamat.

Många har svårt att acceptera både min och min mammas känslor i den här situationen. Och sanningen är att mamma har varit sjuk sen hon var tolv alltså i 30 år. Och i 30 år har hon väntat på en ny lever. Det betyder också att ha en sjuk mamma är det enda jag känner till. Vi har tvivel. Och allt känns för bra för att vara sant. Men hade min mamma inte fått den här levern hade hon inte varit här idag. Faktum är att vi har vunnit tid oavsett hur det går. I ett år till kommer hon vara extra känslig och är extra utsatt för att kroppen sa neka det nya organet.
Vi är otroligt glada och tacksam för den här otroliga chansen till ett normalt liv. Men allt är inte bara skratt och stoj. Det här är en otrolig ändring i någons liv. Och nu i våra. Vi kan inte bara skratta och vara glada, vi måste få växa i våran roll. Det här är nytt och skrämmande. Och vi är rädda men glada samtidigt. Min mamma mår bra och gör framsteg. Men vi får inte glömma vilka risker som finns. Och vi kan inte bara leka oss genom resten av livet. Nej, det kommer till viss del vara lättare men också svårare. Och vi, mamma, har tagit den här bra. Och kan leva flera år till och just nu betyder det så otroligt mycket för mig. Speciellt med tanke på vårat kompliserade förflutna och det faktum att jag förlorade min pappa för 3 år sen.

Bara för att jag inte ler betyder det INTE att jag inte är tacksam eller glad. För det är jag verkligen.Here comes the English version.

Okay so 2 weeks and a day ago my mom was dying and waiting to recivie a new liver. 2 weeks and a day ago my mom got a call from Sahlgrenska that they recivied a matching liver for my mom. 2 weeks and a day ago my mom was lying on the operation table. And today me and my mom had dinner together, it wasn't in her room or in the cafeteria. No it was in a beatuful restaurant with great chinese food.

Many people got a hard time accepting our feelings. Truth is my mom have been sick since she was 12. And she have been waiting for a new liver since then. That also means that having a sick mother is all I know. We have our doubts. And somehow this feels to good to be true, but if my mom wouldn't have got the liver she wouldn't be alive today. Fact is no matter how it goes we won time. For about a year she will be extra sensitive and there is a big risk her body might reject the new organ. We are so happy and greatful for this chance to a normal life, but it's not all laugh and fun. This is a huge change in anyones lives, and now it's our lifes about to change. We can't just laugh and be happy, we need to grow into our roles. This is new and scary. And we are all scared but still happy. My mom is fine and doing progress, but we can't forget the risks. We can't just play through the rest of out lives. No somethings will be easier and others harder. We, my mother is taking this well, and she might live for many more years to come. And right now it means alot to me. Especially with a though of our pasts and the fact my that I lost my father 3 years ago.

Just because I am not smiling it DOESN'T mean that I am not happy or grateful. Because I truly am.

Likes

Comments

Jag har många vänner som har frågat om min blogg, men eftersom jag bloggar på svenska så förstår de inte så jag kommer börja skriva inlägg på både svenska och engelska. Det blir dock inte varje inlägg som blir översätt eller ens på svenska. Det här inlägget är ett test för att se hur det jag tänkt blir.

I have many friends that have been asking about my blog, but because it's on Swedish they don't understand. So I will start to translate the posts to English. Not ever post will have a translation or not even be written in Swedish. This post is just a test for me to see how it goes.

Likes

Comments

Nyhet 1 är att mamma är på sjukhuset i Växjö. Transplantationen gick bra, och är nu inne på läk tiden. och kommer spendera en av sex månader i Växjö. Min tanke är att allt känns lite för bra för att vara sant. men jag har vuxit upp med henne, och hon har varit sjuk i hela mitt liv. Klart att jag är nervös, men jag är ändå glad för hennes skull, även om jag är nervös själv. Jag älskar henne och är glad för det här och hoppas att få en chans till ett normalt liv med min älskade mamma.

Nyhet 2 är störst för min egen skulle. Jag har bestämt mig hur jag ska göra med skolan. Jag har beslutat mig för att inte gå skola i år, utan i år ska jag jobba med mig själv, min hälsa, mina rutiner och min musik. Se till att jag mår bra helt enkelt, och nästa år söka till Ingelstads gymnasiet igen. Visst kommer jag vara 22 när jag går ut men för min egen skull är det nog värt det. 

Min foster mamma och pappa sa jämt att det kanske inte är rätt tillfälle och de har rätt. I det här fallet har det rätt. Och även om det var svårt för mig medans jag bodde hos dem, så var det duktiga på vad de gjorde. Det var bara inte rätt för mig. Men de hjälpe mig så otroligt mycket med vissa saker. Och I det här fallet hade det svaret till min skolgång. Tack.

Likes

Comments

För ca en och en halv timme sen fick mamma samtalet, samtalet från Sahlgrenska. De har fått in en matchande lever, och mamma ska opereras i natt. Jag har aldrig varit så rädd och glad samtidigt. Risken för att något går fel är enorm, oavsett om det är medans hon ligger på bordet eller efter. Men det är vårat enda hopp, det känns som om jag inte kan be nog om att det här kommer bra.
Hon är min mamma, mina enda förälder, och hon har räddat mitt liv så många gånger, hon ser ljus och hopp medans allt jag ser är mörker. Jag älskar min mamma så oerhört mycket, inga ord kan någonsin beskriva det. Och jag ska se ljus och hopp för hennes skull.

Bara idag har jag och mamma varit på arbetsförmedlingen och diskuterat skola och ny praktik plats, vi har handlat kläder inför ett bröllop. Vi skulle egentligen suttit och smakat olika nya chips som vi hittat, men det här är 1000 gånger bättre. 

Mamma är min hjälte, och jag tänker hålla ut för hennes skull.

Likes

Comments

Lol, har ganska kul åt mig själv medans jag kollar på Orange is the new black. Dangit Piper. Shoo. Hahha. Vilket uttryck jag fattar verkligen ingenting här.

Vill skriva om saker som hänt med orkar inte vara så negativ. Jag kan sitta och skratta åt mig själv och Red hela natten.

Well atleast black won't crack!

Jag ska till arbetsförmedlingen imorgon och prata om en bartendingkurs som jag gärna vill gå men skulle behöva ekonomiskt bistånd för att göra det. Jag kommer faktiskt inte exakt ihåg vars det var förutom i Spanien. Jag vill ju så gärna åka.

Maskrosen. Söta lilla maskrosen. Piper.

Jag och mamma har diskuterat skolan varken hon eller jag tror att jag skulle kunna klara av det. Alla människor, att pendla. Allt det där. I 3 år. Kursen som jag vill gå är inte ens i en månad och jag kan ändå få jobb direkt efter.

Jag är väldigt förvirrad. Jag själv vill helst jobba som musiker. Heltid inte bara hobby. Men jag är inte så duktigt på att komma nära människor och jag kan inte göra det ensam. Så jag vill jobba som bartender tills jag kan göra det jag verkligen vill.

Nu fastnade jag helt här. Suzanne are you comin? Aww it's cute. I am next! I found your fuckbock! Hahaha. Ohh, bitch this is on! Oh hi Red..! Men guuuu! Jag älskar den här serien. Dessutom har det tagit mig över en timme för att skriva det här. Hahaha jag dööör!

Likes

Comments

Du känner mig, det är jag säker på med hur tanke på du skriver. Och har jag rätt så tror jag att jag vet vem du är.

Som sagt det finns två sidor av historien, men min har inte blivit accepterad. För jag ses bara som en svikare. Och folk tror att jag har vänt ryggen till och skitit i allt. Men det är inte min sida av historien. I min historia finns så mycket mer. Och folk som bryr sig borde ju lyssna på min och ta hänsyn till den.
Jag förstår hur mina foster föräldrar känner. Och jag accepterar det, men jag accepterade inte mina känslor i situationen och jag gjorde något åt det.

Det som blev kanske inte stämmer för alla, men för mig känns det som om jag är på rätt spår.

Likes

Comments