Hej på er. Långledigheten är över och jag minns att jag oroade mig för hur det skulle gå att ställa om från ledighet till vardag. Givetvis har det gått men både kropp och knopp är totalt utpumpat när jag kommer hem från skoldagarna. Rader av uppgifter följer med hem efter att ha slutat runt 16:30 tiden, vilket stjäl mycket av fritiden samt sliter, men jag håller i. Jag brinner ju trots allt för det jag gör och jag får så otroligt mycket tillbaka av eleverna, därför får ni inte tolka det hela som en slags klagan (viktigt att påpeka).

Jag har nämnt det tidigare men jag måste få nämna det igen - jag förundras verkligen över relationer och huruvida relationer byggs upp till personer i ens vardag. Jag undrar varför man lyckas komma väldigt nära en del personer på kort tid men måste slita häcken av sig för att lyckas ta ett ynka steg närmre en annan. Konsten tror jag är att bara vara sig själv hela tiden och låta relationer byggas upp sakta men säkert. Att tränga sig på någon går sällan hem enligt min tro, utan allt ger sig med tiden. Jag är ändå glad över att jag bär med mig den egenskapen - alltså intresset och nyfikenheten för andra människor. Det tror jag gynnar mig i mitt framtida yrke.

Jo! Och en till sak. För varje dag som går på min VFU lär jag mig någonting. Det kan vara av en "kollega", av min handledare men främst lär jag mig av eleverna. Jag har en stark tro på ett livslångt lärande genom utbyte av kunskap människor sinsemellan och det viktiga är att detta utbyte inte bara sker mellan vuxna utan också mellan vuxna och barn. Jag tror att en del vuxna tenderar till att prata över huvudet på barn och inte lyssna på vad de har att bidra med, men faktum är att de sitter inne på så otroligt bra och intressanta tankar som gör mitt Fröken Sophia-hjärta stolt. Barn har så mycket kunskaper att dela med sig av som vi vuxna bara måste lyssna på och ta del av. Det vill jag påstå är vår plikt som vuxna.

Och en sista sak som jag vill skicka med i detta inlägg är att bland det viktigaste som finns är att alltid lyssna på varandra. Listen more - talk less.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Långfredagen började som ni redan vet med en frukost ihop med Carro, Bella, Lisa och Oscar. De fick leta påskpresenter och vi åt oss mätta på massa god frukt, färska frallor, ägg och bacon. Eftermiddagen och kvällen spenderades hemma hos familjen där det bjöds på god mat och dricka, fantastiskt sällskap och tre omgångar poker där jag vann två av dem, sååå skoj!

På självaste påskafton vaknade jag upp i min lillebrors rum då det blev sent hemma hos mamma och pappa. Vi fick besök av mina fina fastrar med respektive samt lille Joey såklart. Vi fikade, åt massa påskgodis, mös med lurvbollen och pratade igen massa missat snack.

På kvällen lagades det en gudomlig middag hemma hos Lisa och Oscar med pannacotta till efterrätt. Vi fortsatte kvällen med att spela sällskapsspel och prata om livets stora frågor.

Igår var jag och hämtade familjen i Huskvarna där de hade spenderat natten. Vi åkte hem och fick med oss lilla Isa. Väl hemma bakade vi kärleksmums och hejade på HV som tog hem segern - SKÖÖÖNT!

På kvällen bar det av till Tenhult för att äta middag ihop med ate Flerida och Kent. Filippinsk mat till huvudrätt som dessutom var gudomligt god och så givetvis våra nybakade kärleksmums till kaffet.

Jag har haft tre fantastiska dagar och jag hoppas att er långledighet har varit likaså. Jag själv känner dock att jag har hamnat lite ur balans under dessa dagar, det ska bli intressant att se hur min kropp ställer om sig till "VFU-vardagen" igen. Imorgon är jag tillbaka på min praktikplats och ska hålla i en svensklektion och jag känner mig inte alls i form. Sena nätter och lååånga sovmorgnar, ingen matrutin utan snarare massa godis- och chipsätande.. Ja det sätter sina spår.

Likes

Comments

Om en liten stund blir jag upphämtad för att bli skjutsad till Lisa och Oscar där en påskmiddag väntar ihop med dem + Bella. Jag samlar på mig energi med kaffe och nagelfix. Ha en härlig kväll! Kram!

Likes

Comments

Dagen kickade igång med en mysig frukost ihop med fyra absoluta favoriter - Bella, Lisa, Oscar och Carro. Påskäggsjakt, frukost och catch up var vad förmiddagen erbjöd och efter det gick jag och Bella en sväng vid Stadsparken.

Ikväll väntar middag hemma hos föräldrarna ihop med barndomsvänner, lax står på matsedeln. Men innan dess väntar vila och så ska jag givetvis piffa upp mig lite grann. Ha en fin långfredag, stor kram. 💛

Likes

Comments

Jag har vuxit upp med att leta efter påskägg på påskafton och det är någonting jag tycker hör till påsken. Det är absolut någonting som kommer få leva vidare hos mig - påskäggsjakt.

Nu har jag gått och blivit äldre och funnit glädje i att pyssla och inte minst ge bort små saker till de som betyder mycket för mig. Till mina fina vänner har jag därför fixat ihop min egna lilla version av påskägg - påskcellofaner, som de fick leta efter i lägenheten nu under morgonen.

Likes

Comments

Godmorgon på er, hoppas allt är bra. Jag själv mår bra tack, jag fick sova någon timma extra imorse vilket var superskönt och behövligt. Tycker som sagt att vi studenter också var värda ett påsklov men icke sa nicke. Jag får trösta mig med att skoldagarna har varit hyfsat korta i alla fall. På mitt schema idag:

💛 Skola mellan 10-12, informationssökning på g. Inte riktigt min grej men..

💛 Ta hand om tvätten från igårkväll.

💛 Gå på stan en sväng för att fixa några "ärenden", det är ju trots allt påsk nu och vi alla vet vad det innebär...

💛 Eventuellt gå på Mariebos premiärmatch för säsongen ihop med Lisa, Oscar och Fille. Vi får se om vädret tillåter.

Hoppas ni får en fantastisk dag, stor kram! Och glad påsk på er.


Likes

Comments

I lördags när jag och Lisa var på shopping-tur köpte jag som sagt en tavellist. Tanken är att den ska upp i min sovalkov och jag tror och hoppas att den passar bra in där.

Idag kom mina kära posters som jag beställde hem och då det var 3 för 2 på Desenio beställde jag därifrån. Jag tänkte pryda tavellisten med lite mer än bara tavlorna, vi får helt enkelt se hur det blir i slutändan. Kanske någon ljuslykta, blomma... Nästa steg är i vilket fall som helst att få upp listen på väggen och det behöver min kära pappa hjälpa mig med. Resultatet får ni så fort allt är klart!

Likes

Comments

Idag har jag stigit upp med tuppen. Som väntat föll regnet ner utan för fönstret men det har också sin charm tycker jag. Att det regnar är dessutom passande då jag bara ska sitta hemma och läsa hela förmiddagen.

Jag har tänt ljus runtomkring mig, kokat mig en kopp kaffe och har boken här hos mig i högsta hugg. Jag önskar er en fin dag, vad som än står på er dagordning. Kram!

Likes

Comments

Att bli bjuden hem till en fin vän mitt i veckan på middag är rena rama lyxen. En planerad promenad ihop med Bella blev alltså ett kort besök hos mina föräldrar, en promenad som planerat men också en gudomlig köttfärsås och spagetti-middag.

Nu är jag nedbäddad i sängen och ska se till att plöja igenom några sidor ur boken "Skattkammarön" som ska vara utläst imorgon... gillar inte att vara ute i sista stund men så är det ibland. Man kan inte alltid ligga på topp!

Likes

Comments

Älskade vår. Älskade Jönköping.

Likes

Comments