🍃🌸🍃

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

🦋 Sushi i solen med min älskade far följt av häng i parken med högskolekompisar. Kubb, skratt, sallad från Evergreen, fantastiskt sällskap och sist men inte minst - dans på Akademin.

🦋 Bakishäng med mig själv på balkongen tillsammans med solkräm, musik, isvatten och så en skräckbok i handen. Efter det en fin lunch med far och bror sant en sväng till golfbanan där det stod "öva att slå driver" på schemat.

🦋 En sommarkväll med vänner med hemmagjord pizza, massa missat snack, sällskapsspel och en hel del skrattanfall.

🦋 Brunch @ My place följt av en fantastisk promenad i sommarvärmen. Fransförlängning och hockey-mys med en saknad vän.

Likes

Comments

Min lediga torsdag började med att lilla jag blev bjussar på en mysig och uppskattad frukost på Scandic utav Thessan. Det hanns med det ena samtalsämnet med det andra och givetvis finns det mängder av saker att snacka om när man varit ifrån varandra ett bra tag.

Vidare från frukosten till balkongen där resten av förmiddagen spenderades. Med en bok i handen gick det att döda några timmar i solen trots allt, och innan lunch hann jag och pappa dessutom med ett varv runt sjön.

Att solen tittar fram och att värmen har anlänt gör mer än man kan ana med humöret. Jag har strålat hela dagen och kan inte annat än hålla tummarna för att solen och värmen har kommit för att stanna.

Hoppas ni har haft en fantastisk dag, kram! 🌸

Likes

Comments

Att lämna ifrån sig namnbrickan i fredags kändes speciellt. En blandad känsla av lättnad men samtidigt... ja man kan faktiskt säga sorg. Sorg över vetskapen att jag förmodligen aldrig mer kommer träffa de fantastiska elever jag har handskats med i fem veckors tid. Sorg över att jag inte längre kan påverka dem och få vara en del av deras vardag. Sorg över att inte mötas varje morgon av deras varma kramar och stora leenden. Sorg som idag har förvandlats till extrem saknad.

Det har inte gått en dag, och då har det visserligen inte gått alls lång tid ännu, utan att jag har tänkt på varendaste en. Undrar om de löste den där konflikten kring incidenten i torsdags... Undrar hur det gick på fotbollsmatchen de spelade i söndags... Undrar hur ***'s dag var igår, fick hen det där lilla lilla som behövs för att göra hens dag bra... Undrar om de blev glada över mitt meddelande jag lämnade till dem på WhiteBoard-tavlan.. Ja, som ni förstår går listan att göras lång.

Jag kan nu i efterhand se hur alla 28 elever utvecklades något så otroligt under den period jag fick vara hos dem, inte bara kunskapsmässigt utan även känslomässigt i hur man är som kompis och huruvida man ser på sig själv och inte minst tror på sig själv. Stolt är ordet och jag hoppas med hela mitt hjärta att utvecklingen fortsätter att ske. Det är som sagt med sorg jag har lämnat dem och de må låta klyschigt men det är den nakna sanningen. Jag vill ju följa med dem och se deras fortsatta utveckling... Jag vill ju vara en del av deras liv och kunna påverka dem ännu mer kring deras val i livet... Jag vill ju hjälpa dem på traven så att de blir ännu mer motiverade till skolan och tror på sig själva genom allt de gör...

Ett som är säkert är att jag har mött så många olika individer med så många olika behov där var och en har behövt bemötas på sitt unika sätt. Detta har jag tagit lärdom av och jag förundras över hur mötet mellan mig och varje individ har utvecklats, hur eleverna har gett sin tillit till mig mer och mer för varje dag som gått. Någonting jag talade om för eleverna under min allra sista timma tillsammans med dem var att jag var obeskrivligt tacksam över att just jag hamnade hos just dem. De satt som ljus och deras blickar talade om för mig att de inte riktigt förstod innebörden i vad jag sa. "Vadå? Varför är hon tacksam över att ha hamnat hos just oss? Vad har vi gjort henne?" Jo, för att även lilla jag, en vuxen person som i deras ögon må ha kunskaper kring mycket här i världen, har gått hem från VFU'n varendaste dag och lärt mig någonting nytt av just precis dem.

Fredagen var en känslostorm för min del, därför har jag valt att sammanfatta VFU'n några dagar senare då alla tankar har landat lite mer nu. Hade jag skrivit detta i fredags vetisjutton hur det hade sett ut för under dagens gång överraskade eleverna mig med det enda efter det andra som gjorde att mitt hjärta bokstavligen talat svämmade över:

Allt detta på egna initiativ, visar det inte på hur obeskrivligt stora och varma hjärtan barn har - En elev bad mig att blunda och känna i hennes väska, där i låg ett fint och handskrivet brev och en påse godis som hon själv hade gått och köpt för sin veckopeng dagen innan. Två elever kom stormandes in och höll gemensamt i en bukett rosor samt min favoritchoklad, som de dessutom hade luskat i under veckans gång med frågor som "Sophiiiiaaaaa.. vilken är din favoritchoklad?", de själva hade på eget initiativ gått och köpt allt på Coop dagen innan. Hela träslöjds-gruppen gjorde ett hejdå-hjärta av trä under deras sista lektion där de också skrev alla sina namn på. En elev började storgråta efter mina hejdå-ord, jag tröstade henne i min famn och senare kom hon med ett brev i handen, på brevet stod det bland annat "När du lämnar mig känns det som att jag förlorar en familjemedlem.". Alla handlingar som eleverna själva tog initiativ att utföra träffade rakt in i hjärtat. (OBS! Jag skriver inte det här för att på något sätt skryta, utan för att själv kunna gå tillbaka i mitt eget arkiv och minnas tillbaka till alla underbara hälsningar och gåvor jag fick!)

Tack för att du tog dig tid att läsa. Som du kanske förstår så älskar jag mitt yrkesval och det vill till mycket för att jag ska ångra mig. VFU'n har inte bara varit en dans på rosor utan jag har stormat hem gråtandes, rivit mig i håret under sena kvällar över eländiga lektionsplaneringar och gått till praktiken och nästan gäspat mig igenom en hel dag. Men, allt slit och allt engagemang har lönat sig, och i detta yrket blir det ytterst påtagligt i slutändan.

Likes

Comments

Nu äntligen har vårjackan åkt fram.. ☀️🌸🍃

Likes

Comments

Första skoldagen sen nästan fem veckor tillbaka är nu avbockad och dra mig baklänges vad ovant det är att själv sitta i skolbänken igen. Ögonen ville slutas x antal gånger, men trots det har dagen varit väldigt bra. Det är bara tröttheten och koncentrationen som måste återfås.

Under VFU-perioden har jag saknat alla högskolekompisar otroligt mycket, den sociala biten är trots allt väldigt viktig för mig. Dessutom har längtat väldigt mycket till att få vara "ungdom" igen. Rollen som vuxen och lärare är fantastisk på alla sätt och vis men det är inte riktigt mitt naturliga jag ännu. Så som sagt, att få träffa alla kompisar igen och få tillbaka den där sociala biten är det allra bästa med att skolan är igång.

Slut på prat och dags att ta tag i sysslorna - ta hand om tvätten, laga mat (jag har noll matlådor..) och naturligtvis läsning. Ha en fin eftermiddag, stor kram! 🌸

Likes

Comments

Veckan har kickat igång och det känns lustigt att inte ta bilen ut till praktiken. Jag saknar redan eleverna och tänker på vad de kan tänkas göra idag under skoldagen och hur det går för var och en. 

Jag själv har studiedag som har ägnats åt läsning på mammas och pappas härliga balkong. På grund av att jag även har läst i helgen har jag hunnit med en sväng till golfbanan också (första gången för i år) och det gick förvånansvärt bra. 

Om en stund väntar en lunch med pappa sedan ska jag träna ihop med Lisa. Nu är student-vardagen igång igen och det dröjer nog inte länge förrän jag intar "sommarlov" om tiden ska fortsätta gå i samma takt som den har gjort hittills. 

Likes

Comments

"En liten blombukett till dig, för att du avslutat denna VFU-omgång och därmed tagit ännu ett steg i din utbildning som blivande MELLANSTADIELÄRARE!

Be proud of yourself. I love you, Lisa"

Likes

Comments

Min helg kickade igång med två fantastiska brudar - Lisa och Ida. Kvällen erbjöd först och främst otroligt mycket missat snack om allt möjligt, kärlek, framtid, gamla minnen från gymnasietiden osv.

Utöver det drack och åt vi gott både hos mig och på Pinchos. En otroligt uppskattad kväll från min sida, precis så som jag vill spendera min fredag. Tack tjejer för en mysig kväll.

Likes

Comments