Bloggen blir lite smått lidande såhär vid examinations-tider och det ursäktar jag för. Den blir också lite fattig om jag får säga det själv (hehe) då all min energi går till plugg. Två inlämningsuppgifter är färdiga, den ena är till och med inskickad, puhhh.. nu återstår bara ett skriftligt prov och allt det praktiska. Önska mig lycka till, det kan behövas..

Mellan varven gäller det att unna sig saker man tycker om, igår blev det sushi med min fina vän. Såååå smaskigt att det vattnas i munnen av att kolla på bilderna..

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Godmorgon allihop! ☀️

Idag fick bli den enda dagen i veckan som jag inte vaknade av en väckarklocka, gissa om det var skönt.. Det blev i alla fall en lång sovmorgon för min del och nu stoppar jag i mig lite frukost i magen i väntan på Thessan. På dagordningen står det "PLUGG" med stora bokstäver.

Likes

Comments

Det bästa med helgerna tycker jag är morgnarna, dom mysiga morgnarna med familjen (idag hade jag min fina bror hos mig på frukost). Man får tid över till att lyxa till frukostbordet lite extra och man hinner avnjuta sin kopp kaffe.

Min lördag började alltså med en god frukost med lillebror. Sen slog vi faktiskt på en film för snacka om att det har varit inomhus-väder idag. Fram emot eftermiddagen kom farmor och våra två kusiner, vi lagade tacos och sen spelade vi bowling ihop! Superkul!

Nu väntar sängen för imorgon väntar en heldag med plugg, bäst att få sina timmars sömn..

Likes

Comments

Nästa vecka kommer bli intensiv i skolan, tjohooo! En redovisning, två stora inlämningsuppgifter, ett skriftligt prov, en musikdidaktisk uppgift där vi ska leda en sång med piano samt redogöra för att vi kan behärska instrumenten "trummor", "elbas" och "elgitarr". Det kommer bli kul men tufft och nerverna man inom sig har tar på krafterna mer än man tror.

Just nu försöker jag mig på att ha lite framförhållning. Inlämningsuppgifterna ska vara klara på söndag och de ska skickas in på söndag varesig jag vill eller inte, det har jag bestämt mig för. Nu sitter jag med den första och det har gått förvånansvärt bra (nu har jag såklart pluggpaus, det måste man få unna sig), när man har fått flow så svävar fingrarna över tangenterna och alla ord sätter sig på plats - skööön känsla.

Tända ljus, instrumental musik och mobilen långt nere i skrivbordslådan, något gott att äta vid sidan av och vatten att dricka - det är mina starkaste tips för att få pluggro. Se också till att det inte finns något annat att plocka med om du befinner dig hemma, ingen disk, ingen tvätt, ingenting som kan ta din uppmärksamhet ifrån plugget!

Likes

Comments

Idag unnade vi oss en lunch på Coffeehouse by George, jag & Emma. Pasta romana är min absoluta favorit där, den går ju att äta sju dagar i veckan känns det som. Under förmiddagen stod det "Föreläsning" på schemat och nu i eftermiddag och kväll ska jag sitta och skriva på min uppsats som ska in snart. Heja!

Likes

Comments

Favoritfärgen... 🍃🍁🍂

Likes

Comments

TA MIG HÄRIFRÅN.. Vid lunch-tid idag var jag på besök hos en sjukgymnast på mitt egna initiativ, vilket blev ett överraskande besök. Det har visat sig att jag har problem med min rygg - den är för rörlig för mitt eget bästa och samtidigt är min bål väldigt svag och instabil. En "överrörlig" rygg och en svag bål har jag alltså kombinerat med gymträning, dans-fuego (vilket är en dans som bara fokuserar på höfter, rumpa, mage och rygg) och cirkelfys, mina absolut favorit-träningsformer. Denna form av träning har gjort att jag har retat upp mina svaga punkter på kroppen otroligt mycket och det har resulterat sig i att jag har fått muskelspänningar i diskbråcken på högersida av ryggen. 

Så på sistone har jag haft extremt ont i ryggen på kvällarna och något som är typiskt mig är att jag alltid ska skjuta upp mina problem, speciellt när det kommer till mig själv och min fysiska och psykiska hälsa - tack och lov tog jag tag i detta problemet i rättan tid denna gången. Hade jag skjutit på detta problemet hade muskelspänningarna kunnat vandra neråt och till slut trycka på min ischias-nerv och gud vet vad allt det där innebär, jag vill inte ens tänka tanken. Min pappa har extrema problem med sin ischias-nerv och att få se det han går igenom och tänka att det hade kunnat vara jag vid 20-års ålder gör min fullständigt panikslagen och full av gråt. 

I alla fall, som ni kanske förstår efter detta beskedet så känns livet just nu sådär jobbigt och surt, usch. Jag får inte träna, vilket är det allra viktigaste för mig i nuläget. Träningen får mig att tänka på annat, det får mig att inte känna mig ensam och det är mitt sätt att fördriva tiden på och nu ​får ​jag inte träna, kan ni tänka er den frustrationen? Istället ska jag nu träna upp min bål från grunden för att sen kunna hamna på banan igen. Det kommer kännas som en evighetsprocess men jag får tänka att det var tur i oturen. 


Likes

Comments

Vilket ord beskriver din personlighet bäst?

Okej, till en börjar var det här inte lätt alls. Har suttit en stund och funderat på denna frågan och kom och tänka på att jag faktiskt tidigare har fått frågan "Vilka tre ord beskriver din personlighet bäst?" och det minns jag var jättesvårt. Nu har jag då valt ut ett utav de orden.

Om jag bara fick välja ett enda ord som beskrev mig skulle det nog ändå vara känslosam. Jag vet inte om ni som känner mig skulle instämma men det är, enligt mig, det ord som beskriver mig allra bäst. Varför? Jo för att jag helt enkelt är en otroligt känslosam person som känner otroligt mycket inom mig och som också visar vad jag känner. Jag stoppar aldrig mig själv när jag är på väg att börja gråta, brista ut i gapskratt eller skrika ut all min ilska.

När jag är glad visar jag känslor, när jag är ledsen visar jag känslor, när jag är arg, besviken, lycklig, fundersam, tacksam, sårad, kär. Ja ni förstår. Hur jag än mår så visar jag mitt tillstånd tydligt i känslor.

Där har ni svaret: KÄNSLOSAM!

Likes

Comments

Vilken ruggig dag det har varit idag, tack och lov har mina underbara klasskamrater lyst upp min skoldag så att jag nu kommer på mig själv sitta och le i min ensamhet. Nu när jag sitter här slår det mig att jag måste bli bättre på att påminna mig själv om vilka fantastiska människor jag har runt omkring mig och hur tacksam jag borde vara för det. Det är något lustigt med mig, jag lyckas fokusera för mycket på negativa saker istället för på positiva. Skärpning Sophia!

Hoppas er start på veckan har varit bra i alla fall, det har min varit tack. Nu ska jag omringa mig av tända ljus och fixa något varmt att dricka och stryka till tvätten från igår. Stor kram!

Likes

Comments

​Hej på er hjärtisar! 

Jag har precis mumsat i mig lite smarrig plockmat framför tv:n och sitter nu fastklistrad i soffan och kollar på Johan Falk. Ikväll fick bli en sån kväll då ett utav alla så kallade ​måsten ​fick tas itu med - tvätten. Det kanske inte är det roligaste sättet att avrunda veckan på men tvätthögen blir inte mindre så att säga. Ibland önskar jag att man kunde bli av med alla måsten för en kväll. Att man slapp diska, slapp handla hem sånt som saknas, slapp laga mat, slapp TVÄTTA. Tvätten måste vara bland det absolut tråkigaste som finns om du frågar mig.. Men men, slut på gnäll från min sida. 

Veckan som kommer ser ut att bli roligt och fartfylld, det är nämligen veckan innan examination så det är bara att ta sig i kragen och sätta igång med inlämningsuppgifter och sådant. Lite annat roligt ska nog också hinnas med mellan varven, så som träning, besök av lillebror och sopp-torsdag med Lisa. 

Jag önskar er alla en fortsatt mysig söndag, stor kram från mig. 

Likes

Comments