Tankar

Här om dagen fick jag en fantastisk liten bok utav Lisa med titeln "Lilla boken om vänskap". Den fångade mitt intresse så pass mycket att jag plöjde i princip hela boken på bara några minuter. Inte nog med att den innehöll fina citat av kända personer så gav den mig tid för otroligt mycket eftertanke kring just vad en sann och äkta vänskap innebär.

I mitten av boken fick jag som läsare en liten uppgift att ta mig an. Nämligen att skriva ner en lista över vad en sann vänskap innebär för mig. Sagt och gjort, men jag satt ett bra tag och försökte knåpa ihop en lista som jag nu i efterhand är ganska så nöjd med ändå. Nu kommer jag alltid kunna påminna mig själv om vad som är viktigt för just mig i en vänskap genom att läsa min egenkomponerade lista. Och till er läsare rekommenderar jag starkt att göra en lista, gärna innan ni läser min som jag tänkte dela med mig av.


🎀 ...i en sann vänskap vill jag bli sedd och hörd till i de stunder då det som mest behövs.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag kunna vara mig själv ända ut i tåspetsarna.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag känna trygghet, avslappning och enkelhet.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag kunna vara 100 % ärlig i hopp om att den andra även kan vara ärlig mot mig.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag kunna skratta tills tårarna rinner, men också kunna gråta ledsna tårar i den andres famn.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag skapa minnen som man tillsammans kan blicka tillbaka till.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag känna känslan av att jag själv är behövd utav den andre.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag känna extrem saknad till den andre då han eller hon inte är nära.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag kunna prata om precis vad som helst.

🎀 ...i en sann vänskap vill jag känna mig uppskattad och inte minst älskad.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Min vardag, Tips

Kvällen har varit en Fia&Lisa-kväll som jag så fint kallar den och enda sedan jag stängde till dörren om henne har jag jag känt mig varm och lycklig från topp till tå. Vilken oslagbar tjej, på alla plan. Tillsammans så har vi handlat och lagat en fantastiskt god trattkantarellsoppa på svamparna som vi tillsammans plockade för någon helg sedan. Lisa får äran för att ha hittat ett suveränt recept som jag dessutom tänkte dela mig med av till er. Soppan var både god, lätt att laga och helt perfekt till en mörk och kylig höstkväll som denna.

Du behöver:

- 2-3 dl torkade trattkantareller
- 2 msk smör
- 1 schalottenlök
- 8 dl grönsaksbuljong
- 2 dl mjölk
- 1 dl chreme fraiche
- saften ur en citronklyfta
- en knippe persilja
- salt och peppar

Gör såhär:

- blötlägg svampen i ungefär 45 minuter, häll sedan ut vattnet och krama ur trattisarna ordentligt
- hacka löken och skär svampen i mindre bitar, fräs detta ihop med smöret i en kastrull, strö sedan över mjölet och späd med buljongen (låt detta koka i 5 minuter)
- häll i mjölken och chreme fraichen, smaka av med salt och peppar och pressa i citronen och låt soppan puttra en stund
- avsluta med att strö över grovhackad persilja och servera gärna soppan med en liten klick chreme fraiche i

... och smaklig måltid!

Likes

Comments

Min vardag

...har det ändå hänt några små simpla saker i mitt liv, för att inte nämna att jag har klarat mig igenom den första matematik-kursen! Lyckan är total som ni säkerligen förstår och om bara någon vecka ska redan (!) delkurs II tentas av. Vart i hela fridens namn tar tiden vägen? Den frågan kommer jag aldrig någonsin bli klok på. Förutom matematiken så har jag bland annat umgåtts rejält med min familj, ätit middagar med vänner och plockat svamp, mycket svamp.

...

... jag har även ägnat tid åt min lilla lya som jag är så otroligt glad och tacksam över. En ny och fin blomma inklusive kruka har införskaffats till mitt fönster, pappa har hjälpt mig med att skruva upp en större TV och en vit tavellist har fått åka upp på väggen ovanför soffan. Och tro det eller ej men igår gick jag och beställde en ny soffa, ihhh.

...

... jag har också haft besök av min älskade kusin ifrån Göteborg som övernattade här från en helt vanlig tisdag till torsdag. Förutom att prata oss hesa så plockade vi svamp i en näst intill bäcksvart skog där vi använde oss av ficklamporna på vår iPhone för att hitta svampen. Åh vad jag älskar den tjejen, om bara några helger kommer hon upp igen tillsammans med Calle denna gången. Jag längtar.

Jag har även varit på invigningsfest för det nyöppnade caféet här i stan Stuk som ägs av min fina väns pojkvän och hans kompis. Sen har jag givetvis besökt stället och ätit deras gudomligt goda pizza där med. Så för alla er Jönköpingsbor där ute - ta med ert absoluta favorit fika-sällskap och besök Stuk som ligger mitt i stan precis intill MQ, ni kommer inte ångra er.

...

... och kolla, kolla, kolla! JAG HAR PIERCAT MITT ÖRA! Finally. Ni anar inte hur länge jag har velat ha en piercing där uppe vid örat (eller hur säger man..?) och nu äntligen tog jag tillfället i akt och tog det. Jag var på Blåkulla som ligger på Torpa här i Jönköping och kan varmt rekommendera att gå och pierca sig där för dig som är intresserad. Jag fick ett så varmt bemötande som samtidigt var humoristiskt och avslappnat, vilket behövs om man ska sticka igenom en freaking nål genom örat, jag kände mig trygg och jag fick bra skötselråd och tips för att undvika komplikationer. En lite rolig historia är dock att jag var sekunden från att svimma. Haha, det säger ganska mycket om hur klen jag är.

...

... jag har även tagit sköna promenader de dagarna hösten har bjudit på oslagbart väder, både korta som långa. Däremot kan jag inte bestämma mig för om jag föredrar att promenera ensam eller med sällskap av någon annan. Båda varianterna har sina för- och nackdelar men en kombination av båda är nog det optimala.

Sist men inte minst har jag gosat sönder med lilla Liam som bara var en vecka gammal när bilden togs. Smälter man eller smälter man? Jag kan inte minnas när jag höll i ett så litet liv förut och jag kunde inte få nog av att stå och titta på honom när han sussade så sött i min famn. Det fick mig att längta något så otroligt till dagen då jag förhoppningsvis själv blir mamma.

Likes

Comments

Tankar, Tips

Här om dagen introducerade Emma mig för något som kallas "bullet journal", ett roligt och kreativt sätt att skapa ordning och reda i vardagen på. Sammanfattningsvis är det ett block/en journal du skapar för hand där du fyller i saker som just du finner relevant för dig. I blocket kan du bland annat planera dina veckor och månader, skriva ner viktiga datum, få en överblick över din träning eller varför inte göra en lista på saker du vill hinna med innan årets slut? Jag föll pladask för det och har redan målat en liten organizer där jag kan bokföra hur jag känner mig och mår efter en dag.

Jag har alltid älskat att fylla i min kalender om kvällarna och lika så har jag älskat att måla och "skriva fint" i mina anteckningsböcker, så det här med "bullet journaling" tror jag verkligen är min grej. Det sägs vara bra för dig som vill skapa mer ordning i vardagen men också för dig som redan älskar att ha ordning i vardagen och skriva i kalendrar. Det är också bra för dig som gillar att sätta upp mål att sträva efter och inte minst för dig som gillar det här med scrapbooking, alltså pyssla och måla och så vidare.

Så summan av kardemumman - jag tror att jag har gått och skaffat mig en hobby, bullet journaling. Ni kommer absolut få ta del av mina idéer och skapelser framöver, och vem vet? Jag kanske lyckas inspirera just dig till att låta din kreativitet flöda.

Likes

Comments

Min vardag, Tankar, Tips

Det finns ingen som hon, min kusin och förebild. Redan i tobakshandeln kände jag på mig att det var något lurt med paketet som jag visste att jag skulle hämta ut. Det var större och tyngre än jag hade förväntat mig, och visst hade jag rätt... Paketet innehöll mer än vad jag hade förväntat mig - utöver Veronica Maggio-boken fanns där även en hälsning, färgpennor och en målarbok. Tänk vad något så litet kan göra så mycket i ens hjärta. Kärleken och tacksamheten flödar. Tack manang Kim. 💗

Detta fick mig att tänka på vad små simpla gester kan lysa upp en persons vardag. Gester som inte behöver ta allt för mycket tid och energi, men som är simpla.. enkla.. och som kommer rakt ifrån hjärtat. Jag tror på att vi behöver mer värme och omtanke i vardagen och det är något jag ska bära med mig hädanefter. Gör det du också.

Kram.

Likes

Comments

Min vardag, Outfits

I'm sorry about my absence hörni men... Hej på er! Vad längesen det var och vad kul det är att faktiskt sitta och skriva av sig lite igen. Jag har saknat skrivandet väldigt mycket det senaste och gått i skrivandets tankar var och varannan minut men nu är jag tillbaka igen och det känns så roligt.

Jag hoppas att allt är fantastiskt mer er, med mig är det bara bra tack. Livet, ja... det är som en enda stor berg och dalbana med toppar och dalar som kan variera från dag till dag, näst intill från minut till minut om du går i Sophia Frödéns skor just nu. Skolan rullar på och matematik är faktiskt mer intressant än någonsin. Att dessutom känna känslan av att jag pluggar matematik för min egen skull och inte för provets skull är väldigt häftig, jag gör ju trots allt det jag gör för att bli den bästa möjliga läraren åt mina framtida elever (och ja, jag har hela min skolgång pluggat matte för att klara proven, inte för att faktiskt lära mig för livet).

Hösten är här och det känns också lite sådär "upp och ner". Jag själv finner både för och nackdelar med hösten och den stora frågan är vad som egentligen väger över. Gillar jag hösten eller gillar jag den inte? Hmm... Det kanske man skulle kunna reda ut i ett inlägg framöver. Men hur som haver, jag är tillbaka och hoppas några av er finns kvar här hos mig och fortfarande läser - till er vill jag ägna ett stort tack!

Vi hörs snart ingen, stor kram! 🌸

Likes

Comments

Min vardag

September månad när det är som bäst. Det finns ingenting som går upp emot en solig och mild höstdag.. 🍂

Likes

Comments

Tankar, Tips

Imorgon eftermiddag påbörjar jag den omtalade "tenta-perioden" och sakta men säker inser jag hur det börjar påverka mig. Om kvällarna snurrar tankarna runt i huvudet kring vad jag inte kan och vad jag inte har pluggat på, stressen och pressen kommer krypandes, klasskamrater pratar om exempeltentor hit och dit och inte minst - böckerna som ligger på skrivbordet stirrar på mig och viskar i mitt öra att "jag borde plugga". *Rysningar*

Mitt i alla dessa tankar, som ofta uppstår i tenta-perioder, påminner jag mig själv om hur viktigt det är att tänka på vad jag kan istället för på vad jag inte kan och på vad jag har gjort istället för på vad jag inte har gjort. Jag tror att många studenter och elever har så otroligt (!) lätt för att hamna i fällan där man ställer för höga krav på sig själv, men snälla ni där ute - gör inte det. Vi är bara människor och vi lever trots allt här och nu. Som blivande lärare och pedagog vill jag påminna er om ta pauser för att hinna smälta all information och alla intryck ni utsätts för varje dag. Jag vill påminna er om att berömma er själva över vad ni kan. Klappa er själva på axeln över vad ni har gjort och tillåt er själva att lägga all kurslitteratur längst ner i lådan för att göra något helt annat ett tag.

Så, ikväll påminner jag mig själv om vad jag kan inför den där tentan som jag har framför mig. Jag påminner mig också om vad jag gjort idag som är värt lite extra beröm åt mig själv och ikväll lägger jag all kurslitteratur i lådan. GÖR DET DU OCKSÅ.

Stor kram.


Likes

Comments

Min vardag, Skönhet

Tända ljus och lugn musik, lägga i hårinpackning, skrubba hela kroppen, lägga ansiktsmask, vårda fossingarna och nagelbanden, måla naglarna och "busa". Ibland tar jag mig tiden att ta hand om mig själv lite extra mycket och ikväll är en sådan kväll.

Nu väntar det bästa av allt - lägga ner mobilen långt ner i byrålådan och faktiskt vara ifrån den där nedrans mobilen som jag annars sitter fastklistrad vid. Usch vilken dålig vana, jag måste bli bättre på det där med "mobilfria" kvällar.

Jag hoppas att ni får en fin och mysig tisdagskväll, kramis.

Likes

Comments