I väntan på mamma och pappa sitter jag framför Nyhetsmorgon och äter min frukost. Precis som igår ska vi idag städa på Kättilstorp, sista rushen nu. Om någon vecka ska vi överlämna vårt kära barndomshem och det känns lite vemodigt faktiskt.

Ikväll får jag besök av klasskompisarna då vi ska fortsätta vårt påbörjade Harry Potter-maraton men innan dess ska vi hinna städa och äta middag hos fina farmor. Ha en fin dag allihop, kram.

Likes

Comments

Yesterday was so much fun..

Vilken toppenstart jag fick på helgen ihop med ett gäng underbara undersköterskor på Freddie's igår. Vi åt och drack gott och pratade om livets stora frågor, jag bara älskar det. Kvällen (eller ah, natten) fortsatte sedan ihop med fem härliga killar från klassen, nattbowling och en och annan öl på Pipes blev det. 10 av 10!

Likes

Comments

Lite blom-inspo från mig till er. Minns ni att jag och pappa var ute i skogen och plockade blåbärsris för inte så längesedan? Mitt blåbärsris har inte slagit ut ännu men hemma hos mamma och pappa står det i full blom - så otroligt vackert och naturligt.

Så för er som är lediga denna supersoliga fredag - ut i skogen och plocka hem lite blåbärsris. Det är helt gratis och det är så underbart fint! 🍃🌸

Likes

Comments

Torsdag och redovisningsdag. Puhh, skönt att det är överstökat. Denna spänning jag känner inför att hålla ett muntligt anförande, den är otroligt svår att beskriva och det är även svårt att sätta finger på exakt hur jag känner. Spänning som sagt, spänning som i att känna sig spänd i muskler och vara lite smått nervös. Det är ungefär så jag känner inför att tala.

Jag har dock märkt en stor skillnad. Idag var det roligt att tala inför klassen. Idag var det roligt att se de där huvuden som på ett bekräftande sätt satt och nickade åt det jag hade att säga. Idag var det roligt att dela med mig av mina kunskaper och åsikter inför de andra. Jag tror att musik-kursen har satt sina spår. Den fick mig att inse tjusningen i att stå inför publik och den gav mig enkla tips och råd kring hur jag ska göra för att känna mig bekväm "där framme". Så som att tala med magstöd ända nerifrån magen och så som att använda sig utav hela kroppen för att dra åt sig publikens uppmärksamhet och nyfikenhet.

Jag vet precis hur jag anser att en bra talare är och mitt mål som blivande lärare är att nå ända dit bort. Jag vill bli en ännu bättre talare och jag vill känna mig mer trygg framför folk. Att kunna tala inför folk och vara riktigt duktig på det ser jag som en unik gåva. Men. Som Elaine Eksvärd sa i Nyhetsmorgon här om dagen - en människa föds inte med 6-pack, lika så föds man inte med talets gåva. Det är en förmåga som vi alla har chansen att träna upp, en förmåga som jag vill träna upp.

Likes

Comments

Jag öppnade upp en frågestund här på bloggen för några dagar sedan och jag tänkte att jag kunde svara på några frågor i taget. Tvivla inte på att ösa på med fler frågor, det hade varit superroligt att veta vad ni vill veta om mig. 3/4 som har ställt frågor till mig är antingen min släkt eller min bästa vän (som egentligen redan vet allt om mig) så ni som inte känner mig - det hade varit jättekul om ni också ställde någon fråga! Här kommer i alla fall svaret på dom tre första:

Vilka egenskaper anser du att din framtida partner bör ha?

Vad som är lite roligt med denna frågan är jag faktiskt har en lista i min telefon med egenskaper som jag anser att min framtida partner bör ha, hur knäppt det än låter. Jag satt en dag i vårsolen med en vän och vi började prata om hur "drömkillen" är och kom fram till att det är någonting som är otroligt individuellt, det var därför jag rent konkret skrev ner vad jag söker. Det jag söker hos en partner kan vara raka motsatsen till vad du söker hos en partner, det hela handlar nog om hur du är som person och vad du vet att du behöver i din vardag.

Vad som hade varit "bäst" för mig som behöver andrum och tid i min ensamhet hade varit att ha en partner som har ett brinnande intresse för någonting, alltså någonting som gör att han har sitt så att vi kan vara på skilda håll då och då (därför har jag en liten dille på sport-killar, hehe). Eftersom familjen är mitt allt hade det varit skönt om även min framtida partner ansåg att familjen är viktig. Att vara medveten om skönhet och hälsa är också en egenskap jag tycker är viktig, alltså ta hand om sig själv och sin kropp - både fysiskt och psykiskt. Några personlighetsdrag som jag anser är positiva och som väcker mitt intresse är: trygg i sig själv, humoristisk och har lätt för skratt, initiativtagande, ödmjuk och social.

Vem är din celebrity crush?

Okej om jag bara får välja en.. hmm. Är det ens möjligt att bara välja en celebrity crush? Okey I got one. Channing Tatum - no doubt on that!

Om du var tvungen att flytta till ett annat land, vilket land hade du valt?

Om jag verkligen var tvungen (jag är ju otroligt hemmakär, vilket betyder att jag aldrig någonsin hade flyttat från Sverige) hade jag utan tvekan flyttat till mitt andra hem - Filippinerna. Det känns ganska givet för mig då jag har halva min familj där nere. På Filippinerna tror jag att möjligheterna är oändliga och jag tror absolut att jag hade kunnat leva där nere på mitt egna sätt. Mitt liv hade förmodligen sett otroligt annorlunda ut men jag tror att jag hade klarat av det.

Likes

Comments

Efter en lång dag som har varit aningen ansträngande gick jag med tunga steg hem från skolan. Att gå och strosa hemma har satt sina spår och huvudet ville inte alls samarbeta på dagens föreläsning och workshop, hjälp så trött jag har varit. När jag kom hem från skolan la jag mig i soffan en stund och alldeles nyss gjorde jag iordning lite smått och gott som jag ska smaska i mig. Är det lillördag så är det, eller vad säger ni?

Att unna sig saker och ting man tycker om har kommit att bli väldigt betydelsefullt för mig och jag försöker påminna mig själv om att belöna mig själv oftare. Det gör jag genom mat, hehe.. Ni som känner mig väl vet att jag lever för mat och att lyxa till med mat jag tycker om är belöning i högsta grad. Detta får mig att tänka tillbaka på mitt nyårslöfte som var att tänka mer på mig själv och se till mina egna behov, alltså vara mån om mig själv. Att ge mig en klapp på axeln i detta nu känns helrätt då jag hittills har lyckats väldigt bra med mina nyårslöften. Jag trivs i nuläget otroligt bra i min tillvaro och jag hoppas att året fortsätter i denna riktningen.

Så från mig till er där ute - nyckeln till välmående tror jag är att lyssna på sin egen röst. Våga säga nej, våga att strunta i vad alla andra gör, våga göra er egen grej och glöm för sjutton inte bort att unna er själva sådant ni tycker om. 

Likes

Comments

Jag trodde aldrig att jag skulle få upp ögonen för blommor och växter men oh så fel jag hade. Jag tycker att det är så fint med blommor i ett hem, det gör det hela så levande. När jag kliver in i någon annans hem dras min uppmärksamhet först och främst till blommorna (tro det eller ej) och det är så roligt att inspireras av andra.

Just nu är jag extra happy då min orkidé har börjat blomma om och det kommer bara fler och fler knoppar, yayy.. Med glimten i ögat brukar jag säga att jag har ärvt mina orkidé-skills av min fina mamma som älskar sina orkidéer lika mycket som sina egna barn.. *fniss*.

Likes

Comments

​Ända sedan i torsdags har jag varit "skol-ledig", vilket börjar göra mig galen. Visserligen har jag högar med plugg att ta mig an men jag börjar krypa på väggarna här hemma nu. ​Funderar på att kanske ta mitt pick och pack och plugga i skolan idag.. Hmm.. ​När jag sitter har i skrivandets stund kommer jag och tänka på musikkursen i höstas som innebar schemalagd skola i princip varje dag mellan 9-16, det var så bra. Man skapade sig sina dagliga rutiner, var uppe vid 07 varje morgon och gjorde allt man skulle i skolan.

Just nu sitter jag i alla fall och mumsar i mig min frukost och förbereder mig mentalt inför en heldag av plugg. Vad som står på "dagordningen" är att skriva på en inlämningsuppgift som ska in på söndag, öva på mitt manus inför den muntliga redovisningen och läsa in mig inför delkurs II. Wish me luck. 

Ha en fantastisk dag allihop, kram. 

Likes

Comments

Hej på er! Jag har lyst med min frånvaro här på bloggen över helgen men det har sina anledningar. Helgen har nämligen varit fullspäckad med roligheter, som bland annat tjej-kväll hos mig, sushi- och bio med livets vän, träning och Harry Potter-maraton med grabbarna från klassen.

När jag idag kikade in på bloggen för första gången sedan i fredags fick jag syn på att jag hade fått en så fin kommentar:

Hej! älskar din blogg! har du funderat på att ha en frågestund?

Det gjorde mig varm i hela hjärtat (man är ju känslomänniska) så jag vill bara säga tusen tack till Emilia som skrev kommentaren. Dessutom så lät ju frågestund riktigt roligt, så länge ni inte är blyga med att ställa frågor till mig, hehe... Så varför inte öppna upp en liten frågestund i och med detta inlägg så får vi se om det blir ett gäng frågor att svara på. HIT ME - INGA FRÅGOR ÄR FÖR DUMMA.. (eller..?)

Stor kram 💗

Likes

Comments

Av någon konstig anledning lyckades jag ställa väckarklockan en timma för tidigt idag, men hellre det än en timma för sent. Så.. jag har strosat runt här hemma nu sen 06, städat lite och druckit kaffe i lugn och ro. Om en halvtimma ska jag bege mig mot jobbet då en heldag där väntar.

Ikväll är det äntligen dags för girlsnight med 7 härliga tjejer här hemma hos mig, jag längtar som bara den. Men först - jobb! Ha en fantastisk fredag allihop. Stor kram!

Likes

Comments