Att Klong Äng glasen är snygg och väldigt lätt att anpassa efter rummet är inget snack om saken. Priset däremot är inte lika lätta att anpassa med plånboken. I början när den fick sin skjuts i sociala medier fanns där inte mycket andra att välja på men idag finns många olika, vissa snyggare andra inte.

Själv har jag en liten här hemma som jag är väldigt förtjust i, men hade jag köpt en idag hade det inte blivit från Klong, utan jag tror jag hittade en favorit igår! Denna godingen fann jag på Blomsterlandet för ynka 99:- och den är mycket större än den Klong jag har.

En liten mindre modell, dock högre fanns också för 49:- och färgerna man hade att välja på vår vit, svart och mässing.

Perfekt julklapp till någon man håller kär eller klapp till julklappsleken.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Igår somnade jag och barnen i soffan redan vid 17:30. Alvis vaknade till en halvtimme vid åtta men sedan somnade vi gott om. Men jag kan inte påstå att jag känner mig utvilad, kroppen är så slut och jag vill bara lägg mig ner och sova i en vecka, men den dagen blir först när jag dör. För vem har tid att sova i detta samhälle?

Med den pressen som finns från all håll och kanter redan från födsel är det inte konstigt att var och varannan person är utbrända innan de fyllt 30.
Det är så mycket man ska klara av och hinna med och främst när man har barn. Man ska laga bra mat, hinna träna, barnen ska gå på massa aktiviteter, det ska sysselsättas hemma, hemmet ska vara städat och tvättkorgarna tomma, kylen ska vara full och barnen ska inte titta på tv, helst ska barnen bara gå mellan 9-15 på försökolan, då är du verkligen en bra förälder.
Men ursäkta! Jag är bara människa och jag klarar inte att upprätthålla dessa "krav". Här hemma har vi alldeles för mycket tvätt varje gång det ska tvättas, barnen får sysselsätta sig själv och kolla på Tv. Jag har inte satt min fot på ett gym på 4 år, för jag hinner inte. Det ligger ofta leksaker i hela lägenheten när barnen somnat, och oftast prioriterar jag en kopp kaffe i soffan framför att plocka dessa småbilar, för innan jag har hunnit dricka upp mitt morgonkaffe morgonen där på så är bilarna överallt igen. Och kom inte och säg - du prioriterar fel ! Som ensamstående är det inte lätt att hinna med eller orka! Jag försöker verkligen göra det bästa för barnen, jag myser hellre med de i soffan framför en film än att släpa ner de i tvättstugan en vardagskväll, vi spelar hellre ett spel än gå ut i regnet och istället för gå 9-15 så går mina 8-16, men det är inget fel med det. Jag skäms inte över att jag VILL slippa ge de frukost hemma på morgonen, över att det första jag behöver göra är att laga mat när vi kommer hem och att leken inte blir flera timmar innan kudden kallar.
Huvudsaken är att barnen älskar mig, vilket jag vet att de gör.
Men jag har kommit fram till att jag måste ta mig själv på allvar, så att ångesten inte ska ta över helt, för då kommer jag inte orka vara mamma överhuvudtaget. 💖

vad mamma älskar er 💖

Likes

Comments

ikväll fick barnen klä vars en en att ha i dina fönster. Alvis rum är under uppbyggnad men bara för att de inte skulle bråka om så fick de vars en.
Vi hade tänkt ljus varav det ena luktar pepparkakor, alltså dofta hela rummet jul! För att öka på julkänslan, strömma det jultoner ur högtalarna. Mio ser framemot julgranen men den får vänta till Lucia iaf 🎅

Likes

Comments

Vi pratar väldigt mycket känslor hemma hos oss, vilket inte är så konstigt då det är som det är. Barnen säger ofta att de saknar och jag vill inte bara bemöta de med "pappa saknar dig också".

Barnen vet att det inte är farligt att sakna någon fast det oftast kan kännas jobbigt, utan det handlar om att de tycker om personen. Oftast är det pappa de saknar och då försöker vi att prata om det, titta på bilder eller ringa pappa.
Eftersom barnen kommer få träffa personen de saknar, vilket oftast är pappa, så är saknaden inget som är någon sorg. Hade personen de saknat varit död hade jag sett det mer som en sorg, nu ser jag det som en längtan efter någon de håller kär.


Likes

Comments

Igår blev det en runda till Vellingeblomman med mamma, det har blivit lite som en tradition att vi åker dit för att titta på tomtebyn för att sedan köra till IKEA och äta julbord. Mysig eftermiddag.

Jag är inte mycket för glitter och liknande men jag fastnade för dessa stjärnor som självklart inte fanns kvar. Lite tråkigt då det inte är december än :) Men jag får kika vidare och se om jag hittar de.

Likes

Comments

Idag ska jag träffa en kurator på avdelning 86 i Malmö. Detta då M fortfarande är inlagd och denna kuratorn inriktar sig på barn med psykiskt sjuka föräldrar. Vet inte riktigt vad vi ska prata om, det är endast hon och jag. Men hon har iaf erbjudit mig kontakt med henne, men det skrämmer mig att gå dit. Jag ska upp på våning sex, åka förbi våning 5 där en ännu närmre anhörig blev inlagd i helgen. Men jag tänker inte stanna på våning 5, för jag orkar inte. Det räcker att veta hur sjuk hen är, jag behöver inte se det. Hen kommer ändå inte komma ihåg att jag har varit där eller ej.

Jag kommer ihåg när jag var 14-15 och pappa var inlagd. Det starkaste minnet jag har därifrån är när mamma, jag och Hampus satt i samtalsrummet och jag hade mina nya strumpor på mig, ett par med får. Pappa sa "ja dina strumpor har fler får hemma än vad jag har". Aldrig kommer jag köpa ett par strumpor med får på igen, kanske tur de - för fina var de inte. Pappa låg på rum 7, det kommer jag heller aldrig glömma <3

Hur som helst tror jag det är nyttigt för mig att få prata med någon, så jag kommer gå dit med nervösa positiva kliv!

Likes

Comments

Vi hade en mysig förmiddag tillsammans med Sandra och barnen. Tänk att det snart gått fem år sedan Sandra och jag träffades första gången. Det var via en Facebook grupp som vi möttes och efter första mötet hade vi hållt kontakten 💖 
Under föräldraledigheten med Mio och Ellinor sågs vi mest hela tiden 💖
Sandra har Ellinor som är född 3 dagar
innan Mio och sedan Wilmer som är dryga 8 månader yngre än Alvis. Barnen leker alltid så fint tillsammans och även om det kan bli ganska långa hopp mellan gångerna vi ses pga jobb så är det som om vi sågs igår.

Barnen hann med både lek och bus, jag fick tvättat 7 maskiner tvätt och vi intog en mysig lunch framför TV innan det var dags för mig och barnen att packa in oss i bilen för att åka till Vellingeblomman. Juste.. Jag hann även med att låsa in nycklarna i tvättstugan, min vaktmästare måste tro att jag är den mest förvirrade kvinna i kvarteret 😁😂

Elinor och Mio på Alvis dop 😍
Tänk att min fina Mio har gett mig en sådan underbar vän 💛

Likes

Comments

Idag har vi varit på språng med min mamma, vi har fått hem lite hyacinter och några tomtar. Jag måste erkänna att vi inte alls har speciellt mycket julpynt så vi får fylla på lite grann detta året. Halva Malmö hade också planerat att småhandla idag, eller ja vi skulle småhandla och resten storhandla. Men dessa folkmassor får man nog räkna med de närmsta helgerna fram till jul.

Vi har precis kommit hem från mamma och har avrundat kvällen med lite lek. Barnen badade hos mamma så det var redan gjort. I morgon har barnens förskola verksamhetsdag så vi förlänger helgen med en dag och passar på att leka av oss med Sandra och barnen som kommer hit.

Fick upp dessa bilder när jag startade upp datorn som inte varit igång på evigheter. Här vart inte han stor, min lilla Mio. När Mio var liten använde jag systemkameran väldigt mycket varje dag, vilket jag saknar. Får nog ta tag i det här med kameran igen.

Likes

Comments

En vecka är över och fredagskvällen är äntligen här. Idag skulle vi egentligen köra till Götlaborg till Pucko men Kim ble olägligt sjuk och jag vill inte köra ett par timmar ensam med två veckotrötta barn. Så istället har vi njutit hemma, det önskade hamburgare och fruktsallad. Fruktsallad är en fredagstradition som vi har sedan länge, nytt är dock att vi varje fredag tittar på en film vi inte sett innan. Det är så lätt att alltid titta på det barnen önskar, just nu är det Greta Gris och Brandman Sam men idag fick det bli Ett småkryps liv som rullade på TV.

Det blir att smida ny planer för denna helgen fast på hemmaplan, men det ska inte vara några problem, vi brukar lösa våra helger bra , jag om mina små 💖 

Bild på mig och Pucko från vår händelserika Göteborgsresa för 7!? år sedan 😂 illa är att Alvis inte kände igen oss på bilden, pucko förstår jag inte då hon är sig lik men denna flodhäst har iaf något att sträva efter 🦏

Likes

Comments

I förra veckan trilla Alvis rör ut ur ena örat och idag är öroninflamationen på besök. Att så små plastsaker kan göra så gott för ett litet öra. Men det blir väl att sätta i en omgång till.

Vi kan allt man inte bör kunna om öroninflamation, vi har gått igenom alldeles för många och Alvis har plågats igenom säkerligen  30 spruckna trumhinnor 💔 detta då vi aldrig fick tid på vc utan blev ständigt skickade till kvälls- och helgmottagningen. Där ville ingen skriva en remiss utan bad oss att vända oss till vår listade vårdcentral.
Jag fick tjata mig till en odling som visade på att öroninflamationerna hon hade var av en bakterie som var resistent mot pencilinen hon fick. Efter många turer fick vi äntligen en remiss och där efter en remiss för insättning av rör och efter det var Alvas liv som en dans på rosor. Hon börja plötsligt prata mycket tydligare  ( hon var dock bara 1.5 år ) hon sluta vara så oroligt högljudd och mer harmonisk.

Nu sitter vi här, iklädda myskläder och precis druckit saft - för det är okej en onsdagskväll  när man ska få Alvedon 💖

Likes

Comments