Idag är det alla hjärtans dag. Detta år valde vi att inte göra något speciellt överhuvudtaget då vi varken hade ork eller fantasi för att hitta på något. Jag blev överraskad med 30 röda rosor imorse dock. Så himla gulligt! Valde att göra tre olika buketter för att kunna fördela blommorna i olika rum. En bukett fick stå på köksbordet och de två andra fick sin plats i vardagsrummet. Även fast röd kanske inte är den ultimata färgkombon för oss så kan jag ändå inte hjälpa att bli så glad av färska blommor.


​Nu fick ni även en sneakpeak på hur vårt vardagsrum ser ut.  Närmre bilder kommer inom kort!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Sovrumsdags!! Vi har fått ordning på vårt älskade, harmoniska och mysiga sovrum. ÄNTLIGEN! Här ska jag sova gott minsann. Väggarna blev mörkt gråa med hjälp av Alcro rökgrå målarfärg. Har alltid haft vita sovrum innan, men det är något magiskt med mörka, gråa sovrum. Man får en helt annan sinnesro och man sover mycket bättre i mörker!

Tidigare var sovrummet i en kulör som jag inte kan sätta namnet på, ser ut som en smutsig vit/grå färg. Vi gjorde alltså inte en jättestor förändring men även detta lilla har gjort det lite mer personligt.

Jag valde att ha en väldigt basic kulör även i sängen. Kuddar/påslakan/överkast och löpare går i vitt och grått. De gråa gardinerna från IKEA döljer de fula sidopartierna väldigt bra också.

Här hänger en lampa från VIta, deras EOS modell. Jag älskar verkligen denna lampa och har en likadan fast i beige i vardagsrummet. Tavlan som hänger har vi fått av min svärmor som har haft den i sin ägo i mer än 20 år. Tycker att ramen är så fin! Under den är det en stoppad stol från IKEA. Det skulle faktiskt behövas en till nu när jag tänker efter.

Sängborden tillägnar jag ett eget inlägg som kommer inom kort.

Likes

Comments

ÄNTLIGEN, kan jag visa er hur det ser ut hos oss!
Ja jag vet, det har gått närmre 2 månader sedan jag startade denna blogg men jag har haft fullt upp, inte bara med renovering utan även med min nya tjänst. Jag har inte funnit någon tid att sätta mig ner och bara skriva, men nu ska det bli ändring på detta.

Först ut är köket!
Som ni kanske minns så var köket GRÖNT på väggar och med ett gräsligt klinkergolv i rött. USCH. Inte smickrande alls om ni frågar mig. Vi valde att måla om till vitt (standard) för att vi är ganska bekväma av oss och inte vågar experimentera med färger. Till det valde vi ett valnötsgolv som vi la in istället för det hemska klinkergolvet.

Eftersom det är en hyreslägenhet kunde vi inte byta luckorna. Men de var ändå i ganska bra skick så vi valde att bara byta ut handtagen till rostfria. Lite mer smickrande än de trähandtagen vi hade tidigare.

Väggarna valde vi att pryda med posters i olika slag. Jättefint tycker jag själv.

Nu till själva möblerna..

VI valde att behålla vårt gamla bord då det är i äkta trä och i bra kvalité, stolarna är nya och de är härifrån , just nu är de på 29% rabatt också, vilket kap?! Våra posters hittade vi här


Våra stolar är på rea just nu, vilket kap?! / Klocka / Matta

Likes

Comments

​Det har ekat tomt här i nästan exakt 30 dagar. Jag skäms lite, ville ju verkligen få detta att fungera men allt som inte får hända har hänt. Det visade sig vara fler problem än vi anat, bl.a har vi mögel i badrummet och golvet i hallen har orsakat en vattenläcka hos grannen under. 

Vi fick golvet åtgärdat nyårsveckan men väntar fortfarande på klartecken gällande badrummet. Detta måste ske snarast då mögel är livsfarligt att andas in! 

Jag hade jättegärna visat en massa bilder men har nyligen börjat på mitt nya jobb och tiden räcker tyvärr inte till. Till råga på det så skriver jag sista tentan den 12 Januari. Efter det har vi en C-uppsats kvar att ordna. Under den tiden kommer jag att uppdatera flitigt så häng på!

Likes

Comments

Tänkte infoga lite foton på hur lgh ser ut just nu. Som jag tidigare sa så är lägenheten verkligen inte i bästa skick, den har minst sagt sett bättre dagar. Vi fick nycklarna i Tisdags och var över där för att fota och ta emot leveransen på soffan vi beställt. Mer än så har vi tyvärr inte kunnat göra då föregående hyresgäst bestämde sig för att INTE städa. Detta har påpekats till hyresvärd och flyttstäd från företag ska ordnas nu i veckan.

Vi planerar att börja måla smått imorgon redan. Hyresvärden gick med på att ordna badrummet åt oss då den förra hyresgästen inte målat med våtrumsfärg därinne.. Helt sjukt att man kan göra lite som man vill utan att åka på några som helst sanktioner, hyreslagen är inte så strikt och det råder fritt tolkande vilket jag tycker är så himla dumt. Vi har inte superbråttom men man vill ju bli klar så snart som möjligt.

Sovrummet är än så länge i "bästa skick" men hela lägenheten ska rustas upp. Vi har valt att använda färg från Alcro då vi tycker de är bäst på marknaden och sovrummet kommer prydas av Alcros "rökgrå". Det kommer bli supersnyggt när det väl är klart tror jag.

Likes

Comments

Idag är dagen D. Idag får vi tillträde till vårt nya hem. Som många kanske vet råder det en total bostadsbrist i Göteborg, det är ett under att vi lyckades få tag på denna lgh också. Bostaden är verkligen inte i bästa skick men vi fick ta det som erbjöds och kommer redan idag börja måla och fixa. 

Vi får helt enkelt göra det bästa utav situationen tills vi har möjligheten att ge oss ut i bostadskriget, för det är nämligen inte billigt att köpa sig en bostadsrätt i innerstan. 

Jag kommer uppdatera bloggen flitigt och kommer dokumentera alla våra förvandlingar. Som ni ser på bilden ovan är planlösningen jättebra. Ett stort sovrum, ännu större vardagsrum och ett kök som rymmer en matgrupp med fyra stolar. Nackdelen är väl att vi har ett badkar (jag är inte ett fan av det) men det ska nog kunna styras upp och gömmas bakom fina duschdraperier. 

Jag har under dessa månaderna skapat ett pinterestboard med massa inspiration till lägenheten och har dessutom en liten pärm med !varenda! detalj i, allt från vad vi kan tänkas ha till det vi har köpt. TIpsar om detta då man verkligen får en bra bild över vart pengarna går åt som mest och vad som är nödvändigast. Dyraste rummet för oss blev vardagsrummet... varför kommer jag dela med mig av längre fram.


Likes

Comments