P-piller, minipiller, spiral, p-plåster, p-spruta, p-stav, sterilisering, p-dator, p-ring, femidom, pessar, slicklapp, etcetera etcetera. Det finns hur många preventivmedel som helst att välja mellan. Speciellt för oss tjejer, det är ju oftast vi som får stå ut med skiten. Jag hatar preventivmedel, tycker det är pissjobbigt. Men det är ju något man måste ha om man inte vill ha barn.. eller få en könssjukdom. Jag hatar det faktum att vi kvinnor måste ta till konstgjorda preparat och utsätta vår kropp för det. Det är inte naturligt. Men vi måste bara. Tjejen måste, inte killen.

Vad fan ska man välja? Det finns ju hur mycket som helst. Och dessutom i varje kategori, där kryllar det av en miljon olika alternativ. Man blir knäpp i skallen. Jag har inget preventivmedel för tillfället eftersom jag inte vet vad jag ska ta. Kopparspiral, p-piller och minipiller är det jag provat på hittills och jag tycker inte något är bra. Jag har blivit konstig, fått finnar, haft överdrivet mycket mens, överdrivet mycket mensvärk, bröstsmärtor, GROVA humörsvängningar, nu snackar vi från tårar till skratt till ilska till lycka under loppet på 1 minut, ökad aptit som jag har svårt att stå emot och jag vill ju inte gå upp i vikt.. Jag vill inte tillsätta massa ämnen till min kropp och ändra mensen på ett onaturligt sätt. Jag har hört talas att man kan ha sex "säkra" perioder, men hur säkert är det på en skala? Dem jävla spermierna kan ju leva upp till fem dygn i fittan! Jag vill inte få en unge och köpa dagen efter piller kan man ju inte göra varje gång man legat.
Vad använder ni för preventivmedel? Vad funkar bäst för er? Jag vill verkligen veta! Är trött på att använda kondom hela tiden, det är liksom inte samma känsla. Eller så kanske jag ska tvinga killen att börja gå på preventivmedel.. det hade vart något.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments