Tänk att få höra det när man är gravid i sjätte veckan och full av hormoner och skit i kroppen.. För liksom, även om man tänkte göra abort så är det inget man vill höra när man väl är gravid.
För två år sedan blev jag gravid med min pojkvän (som nu är ex-pojkvän). Jag trodde inte jag kunde bli gravid då min mens vart försvunnen i ett år på grund av ätstörningar. Men tydligen hade jag haft ägglossning.
Jag började må illa, brösten svullnade och ömmade, jag grät hela tiden och jag var ständigt trött. Det var så jag anade att någonting inte stämde. Och när graviditetstestet plussade kräktes jag av paniken. Jag var gravid! Hur var det ens möjligt?
I det ögonblicket visste jag direkt att jag inte skulle behålla barnet. Det var inte rätt tillfälle och det var ostabilt mellan mig och min dåvarande pojkvän. Vi pratade om det och kom överens om att abort var det rätta och bästa beslutet.
Så jag ringde abortkliniken, fick en tid bokad och åkte dit, ensam. Läkaren gjorde ultraljud och berättade att jag var i vecka 6+5 och kunde därför fortfarande göra en medicinsk abort. När jag sedan skulle träffa sjuksköterskan för att svälja den första tabletten (då kan man inte ångra sig sen utan måste utföra aborten) så tog det stop. Jag kunde inte ta den. Min kropp frös till is och jag började gråta. Helt plötsligt ville jag inte göra aborten. Jag hade ju sett den lilla ostbågen på ultraljudet men jag tycker typ inte om barn så varför vill jag inte helt plötsligt? Var det alla modersinsikter som spökade?Där satt jag och grät med sjuksköterskan och hon ville inte längre ge mig tabletten då jag verkade osäker. Så jag fick gå hem. Utan att ha påbörjat det som var tänkt från början.
När jag berättade för min pojkvän att jag bara kunde inte göra det blev han arg. Och hotade med "gör du inte abort gör jag slut med dig"
BAM. Slag i ansiktet. Det kändes som en kniv i magen. Okej, han ville inte ha barn. Men jag fick inget stöd, ingen förståelse, ingen tröst. INGENTING. Han kunde inte ens följa med dit! Jävla k*kskalle! Skulle smockat honom.
Så jag gick tillbaka och gjorde aborten. Jag svalde den första tabletten och två dagar senare förde jag upp fyra tabletter i fittan som satte igång blödningen. Jag ville inte ha barn med en sån idiot. Det var så jag tänkte. Att jag inte gjorde det för hans skull. Jag blödde extremt mycket, extremt länge och det gjorde extremt jävla ont. Men jag ångrar inte mitt val idag.
Och vet ni vad han gjorde medan hans flickvän låg hemma blödandes i smärtor på grund av en abort? Jo, han var ute på stan med sina polare. Åsna.

Tjejer. Se till att ni träffar en kille/tjej/vilketköndennuhar som alltid finns där för er. Även när ni kanske inte alltid gör rätt beslut. Och skydda er" Abort är inte ett preventivmedel!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments