Idag har vi varit rätt produktiva, mer än vanligt iallafall! Köpte jord, vår hund har ju grävt massa gropar på baksidan och är knappt nåt gräs där. Så fyllde igen hål och spred ut över gården och sådde gräsfrön, så nu är det riktigt fint på baksidan, vi måste ju spärra av för hunden och Oliwer, de andra förstår ju att man inte ska gå där. Vi spärrade av med pallar, bord, cyklar, skottkärra 🙈

Fredrik och Liam hann även olja in hela altanen och byta ut en planka. Nackdelen med fint väder och att man pysslar inne är att tvätten blir lidande så nu ligger jag långt efter! Men såg nu att det ska bli regnigt de närmsta dagarna.
Käkade middag ute och vidare ner på Hampus fotbollsträning.

Nu förbereda inför morgondagen, när vi lämnat skolbarnen åker vi in med Elias till ackis på det årliga hjärtultraljudet! ❤
Hoppas ni haft en bra dag!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Min lugna tid på dygnet är nu, tänkte lägga mig tills jag hörde att det började mullra ute... Jag har alltid varit smårädd för åskan och än mer när det är mörkt ute och man är ensam uppe..
Annars kan jag tycka det är rätt mysigt, om det är på avstånd, det är ljust och jag har Fredrik hemma.. Jag har gått runt idag och pratat om att det kanske blir åska, men trodde inte det ju längre kvällen fortskred och ju svalare det blev ute, varför kunde detta inte skett dagtid?! 🙈

Jag kommer sitta uppe ett tag till bara för det här, men förhoppningsvis är det inte långvarigt och håller sig på avstånd så kommer jag också säga godnatt väldigt snart! ❤

Grillade hamburgare till middag, dock inne i grillpannan då det blåste så mycket, fick även en kompis till Liam på besök, till lekparken efter och lekte av oss 😊
Avslutade kvällen med ett bad, kidsen var alldeles svarta i ansiktena efter en dag med bus och lek, skitiga barn är lyckliga barn, dock kan det vara skönt att vara ren när man lägger sig för att sova.
Hoppas ni andra haft en bra dag och håll tummarna för att åskan inte blir värre 😉⚡

Likes

Comments

Vi fick två remisser för Elias, en för årliga rutinundersökning av hjärtat på tisdag och så för hans eksem imorgon.. Eksemen är inte akut och jag har bilder kvar på hur han såg ut i början så jag ombokade tiden då jag anser att han varit borta så pass mycket från skolan redan så att vara borta två dagar denna vecka blir för mycket.
Hoppas på att få en tid på sommarlovet istället 👍🏻

Nu är vi vakna allihopa och ska prata ihop mig med mannen om att göra något idag, är ju redan varmt och skönt ute! Man får passa på när det är fint, man vet ju aldrig hur vädret är imorgon..
Men först röja lite efter gårdagens kalas!
Godmorgon!

Likes

Comments

Detta med "egentid", det är så viktigt.. Några åker iväg utan barn, går ut på krogen, eller gör något annat utan barn, men det är inte viktigt för mig personligen, jag tycker det är jättejobbigt att vara ifrån barnen, har hänt nåt dygn på elva år och alltid längtar jag ihjäl mig efter dom och kan ändå inte koppla av.. Min egentid är att gå på toaletten ensam, ta en dusch i lugn och ro eller laga mat själv mm. Vilket inte alltför ofta sker..

Så den lilla egentiden på kvällen när alla lagt sig och det blir tyst och lugnt är ovärderlig, att kunna sitta i soffan, kolla på tv, hinna med planering för skola, aktiviteter osv, känns så viktig, för mig..
Helst tillbringar jag den lilla tiden med Fredrik men lägger han sig så sitter jag ofta uppe ett tag till ensam, känns som det kvittar då det ändå är jag som går upp med barnen på morgonen sen.

Men nu är det verkligen dags även för mig att lägga sig så godnatt alla! ❤
Egentid är viktigt hur ni än tillbringar den!

Likes

Comments

Morgonen började bra för sonen, han och hans lag vann matchen i Skärplinge. En härlig dag att sitta ute och titta på, varmt, strålande sol och glada barn 🌞
Hem och förbereda inför Liams kalas han aldrig fick när han fyllde år då vi hade en lååång sjukdomsperiod just då..

Klockan fem kom alla, maten tog lite tid så vi åt först sex, tacos bjöd vi på, enkelt och smidigt när det är många, 16 barn och 2 vuxna 👌🏻
Fika, presentöppning och massa lek! Fotboll var överlägset ikväll men så var ju 90% av barnen fotbollsbarn 😊
Ställde även fram godis, salta pinnar och chips, hoppas era barn kan somna ikväll 😉

En nöjd son efter denna dag och vi är väldigt tacksamma för alla som ville komma och fira Liam nu ikväll! Tyvärr hanns det inte med med disco, tiden gick så fort! Men får ta en discokväll framöver istället!
Tack igen alla! ❤

Nu är akvariet i hyfsad ordning och fiskarna mår bra, vår great Mal ligger under en gren och chillar mest hela dagarna 😉👍🏻 Kidsen tycker det är jättekul och vill mata dom heela tiden 😉

Likes

Comments

Godmorgon alla och välkomna till en ny, fin dag! ❤
Idag står städ, städ och städ på schemat. Imorgon har Liam "kalas" för sina vänner, men vart ska man börja när det ser ut som ett bombnedslag hemma.. Man kanske skulle ge barnen en liten morot om de hjälper till, perfekt dag att gå ner och äta mjukglass?!

Ska dricka upp mitt kaffe bara sen måste vi tyvärr börja på 😔

Roade mig lite med snapchat imorse, inget jag använder, barnen som laddat hem på min mobil men roligt att ta kort 😉
Min snygga make fick vara med han också 👌🏻

Likes

Comments

Som jag kanske nämnt tidigare så är min syster helt galen! Hon springer, joggar, cyklar, är den träningsfreaken jag önskade jag vore!
När jag sövde Vega kom hon förbi för kiss-&vätskepaus, hon hade ju liksom bara cyklat till Hargshamn och Gimo, vaddå, det är väl inget jobbigt, bara några mil, hallå, jag gick fram och tillbaka till Willys idag, typ några hundra meter från hemmet, men som hon uttryckte sig, att ha med sig alla barnen när man handlar... Det är väl en utmaning i sig... Jag får leva på det 😉

Men kort sagt.. Jag är så imponerad av min syster, hon är ju grym! (lite galen också!) Hon ska köra Vättern-rundan, helt galet! 

Likes

Comments

Ikväll har vi haft en nostalgitripp tillsammans med barnen! Vi har visat då och då lite klipp från barnprogram förr i tiden, nu lät ju förr i tiden som att jag är hur gammal som helst, men okej, från när vi var yngre 😉
Det blev en riktig nostalgi-resa i tiden! Genom att se gamla program minns man lite själv av sin egen uppväxt och hur vi hade det, inga mobiler, barnprogram en timme på kvällen, ute och lekte från morgon till kväll!

Nu är visserligen våra barn utebarn och är ute mycket men det var ju faktiskt skillnad förr.

Vem minns inte Björnes Magasin till exempel, man satt ju bänkad i soffan framför det. Och alla andra bra program. Nu sänds ju barnprogram dygnet runt och faktiskt, programmen förr var bättre 😉
Dock gillar jag morgonshowen, det kollar barnen på varje morgon innan skolan.
Men Björne, kom tillbaka! 🤗

Likes

Comments

Önskar jag hade gröna fingrar, åtminstone lite mer än jag har idag.. Vi har inga växter inne, förutom två garderobsblommor som överlevt min usla omtanke.. Inga blommor, buskar ute, förutom de som klarar sig helt själv.. Dessutom är halva gräsmattan på baksidan uppgrävd av vår käre hund..

Om jag fick önska skulle det vara tjockt gräs överallt, massa rabatter med fina blommor, syrénhäck runt hela tomten, hallonbuskar, fina pallkragar med odlingar, ett bord med stolar där man kan äta och en del med soffa där man kan mysa och umgås, ett segel över, som skyddar mot de starkaste strålarna..

Så mycket jag skulle vilja fixa men tiden är inte heller på min sida och har man en man som inte gör mer än nödvändigt utan tjat eller "orkar inte nu", "gör det sen" så blir inget gjort, mycket står halvfärdigt... 😔 Att vara husägare innebär mycket jobb, man kan inte sova hela dagar eller bara sitta i soffan med mobilen framför ögonen.. Jag börjar skämmas över att ta hem folk hit, jag vill ju ha ett rent och fint hem, inte behöva må dåligt varje dag över hur allt ser ut..

Kunde jag skulle jag fixa allt, men går ju inte med ett plåster till bebis, tvååring som är överallt, barn som slåss och bråkar och allt däremellan som jag måste hinna med, planering av skola, aktiviteter, handling, frukost, lunch, middag, mellisar, blöjbyten, städ, tvätt, disk, packning, dusch, handling, sövning, aktiviteter, det är mycket att hålla i huvudet, mycket som jag ska hålla reda på och glömmer jag något blir det livat..

Barnen är heller inte vidare produktiva.. Önskar det fanns effektivitets-medicin man kunde ge familjen..
Nej nångång i framtiden kanske jag kan få lite av mina drömmar uppfyllda..
Ni i familjen som läser detta, kom igen nu! Vi är en familj, en familj som hjälps åt, inte låter en person dra hela lasset själv.. Vad händer den dagen jag inte orkar mer, vem ska göra allt då?!

Förlåt för gnälligt inlägg men var tvungen att spy ur mig, så trött på att ingen förstår hur tufft jag har det just nu, känner att allt kommer rasa snart..
Sen denna stress som ligger och gnager i bakhuvudet, vad ska jag göra efter föräldraledigheten..?!

Likes

Comments

Missförstånd eller bara rent slarv från min sida! Det var tänkt att Liam skulle ha ett "kalas" för sina vänner nu på fredag, skickat inbjudningar och cirka 20 barn har tackat ja. Svägerskan ringde nu ikväll, kusinen kommer ju, och frågade vilken dag som stämde då jag skickat inbjudan om den 27/5 men skrivit fredag i ett tidigare blogginlägg..
Var tvungen att dubbelkolla det..

Mycket riktigt, jag hade skrivit 27/5 i inbjudan men det är ju inte fredag utan lördag. Dock passar ju lördagen bättre då Fredrik är hemma då och kan hjälpa till! 👍🏻 Fick en extradag att fixa också, toppen!
Så alla kalasbarn, det är alltså lördag som gäller 🤣

Jag hade kunnat stått här på fredag och undrat varför ingen kom, tack Mia för att du ringde! 😉

Likes

Comments