Det är ju lite mer stressande att handla med barn, speciellt de två små.. Och speciellt i sommartid, mycket folk.. Jag åkte iväg till affären med Oliwer och Vega imorse för att fylla på resurserna hemma lite.
Oliwer ville gå, för att han inte ska riva ner allt på alla hyllor får man locka lite "kom och hjälp mig att hämta mjölk" osv..
Det gick hyfsat smidigt tills vi kom till kassan..

Varför lyckas man alltid välja fel kassa? Man tar den som det är minst folk i, men blir ändå ståendes längre i den.. När det var vår tur var de tvungna att byta kassapersonal och den som hamnade där, hade nog aldrig suttit i kassan förut så det tog evigheter.. Vega började gallskrika, så var tvungen att ta upp henne ur vagnen, Oliwer river bland allt godis så försöker hålla koll på honom så gott det går. När jag lägger upp saker på bandet, ser jag några varor som jag inte plockat i vagnen, bland annat en leksakstraktor 🤣

När vi äntligen var klara, är det fullt sjå att få i varorna i påsarna med Vega på ena armen, men som tur är hjälpte Oliwer till 💖
Nu är vi hemma, puh, och har precis smällt i oss god brunch! Elias önskade äggröra igår 👍🏻

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Det börjar närma sig avresa till Leksand så denna dag kommer innehålla förberedelser såsom att inhandla foppatofflor till de som inte har, badshorts till grabbarna (de är välanvända så har blivit hål i rumpan).

Vi ska även upp och hälsa på min farmor, av olika anledningar blir det inte av så ofta och jag vill ju ändå att mina barn ska veta vem hon är när man pratar om henne, efter skulle mormor ta ut oss på fik och bjuda 💖

Rengöra akvarium och tvätta kläder så jag kan påbörja packningen så smått.
Mycket planering krävs det när man ska åka iväg långt med sex barn och hund och stanna i en vecka!
Godmorgon!

Likes

Comments

Japp det kan man säga om de tre yngsta att de varit! Med de äldsta var det inte samma fokus för de tog nappen, Leia, Oliwer och Vega har det varit tvärtom.. Leia och Oliwer ammade till tvåårs-ålder och Vega nu elva månader ammar än och kommer nog bli ungefär lika där..

Jag tycker det är mysigt, en mysig stund när de ammar, titta varandra i ögonen och bara känna kärlek.. Jag vet att det svider i en del ögon att långtidsamma men jag tror det är mer "accepterat" numera än det var förut. Men jag ammar mitt barn så länge jag vill 💪
Jag tycker personligen att om man kan, ska man amma, länge, den här tiden går så fort och gäller att ta tillvara på den!

Dock tycker jag det blir lite småtufft ibland då bebis ska hänga i tutten 24/7, i princip konstant ammande dagtid, dåligt med sömn osv, är inte alltför sköbt heller att bli biten när de fått tänder 🤔 men jag vet som sagt att den här tiden går fort och jag ångrar inte mitt val om långtidsamning! 💖

Likes

Comments

Jag var fortfarande skärrad och rädd när jag vaknade imorse.. Jag blir så påverkad ofta, av vad jag drömmer och speciellt om det är något jag verkligen fasar för..

Min största rädsla är att någon ska ta mina barn och såklart drömmer jag ofta om det också.. Jag kan vakna upp alldeles kallsvettig och rädd kolla runt så alla barnen ligger i sina sängar..

En återkommande, riktigt läskig dröm är att jag är inne i ett hus med många våningar, jag ropar på barnen, till slut hör jag dom, skrika för sitt liv, av smärta.. Jag springer runt i huset men jag lyckas aldrig hitta dom.. Vaknar oftast innan, med ett bultande hjärta..

Fler som drömmer nåt riktigt läskigt, återkommande? Eller kanske någon som vet vad min dröm betyder, eller är det kanske just för att detta är min största rädsla som gör att jag drömmer det så ofta?!

Likes

Comments

För ett år sen beslutade några grannar sig för att ta ner de fyra gigantiska björkarna på deras gårdar, underbart då jag avskyr alla frön som hamnar överallt, även inomhus och vad ljust det blev!
Ena grannen ville inte ta ner sin björk av anledningen att h*n hade ett träd nedanför som hon var rädd om..

Nu på morgonen vaknade jag av en motorsåg, kollade ut genom fönstret och JAA de höll på att såga ner den björken nu! Äntligen! Så ljust det blev inne och på gården direkt! Så underbart! 🌞

Likes

Comments

Veckans höjdpunkt tevemässigt måste ju ändå vara Allsång på Skansen! Dessutom fixade min bror förstärkaren idag så nu kan vi poppa musiken och sjunga med för fullt 🤣 Tack bror och du förresten, tack för det trevliga umgänget idag! Love you! 💖

Vi kollar även på Lotta på Liseberg men Skansen slår det med hästlängder! Personligen tycker jag Allsången på Liseberg är lite väl centrerad på Lotta och för mycket babbel 😉

Nu ska vi sjunga! Även Vega är helt lyrisk och dansar och kidsen sjunger de med 💖

Likes

Comments

Vi satt och pratade och planerade igår kväll inför resan till Leksand. Där vi hyrt stuga kan man även hyra båt till en kostnad av 50:-/dag och det ska vi självklart göra, åka ut, fiska, grilla korv osv.
Det jag däremot inte tänkt på var flytvästar, vi har ju bara till Oliwer och Leia..

Jag känner inte för att köpa sju flytvästar som bara ska användas i en vecka, så jag chansade och la ut en förfrågan om att få låna.. Och nu ett halvt dygn senare tror jag att jag har fått tag på flytvästar till alla, även hunden!
Vilka underbara människor det finns! 💖

Jag gick upp kort efter mitt förra inlägg, hann slå på kaffet och klä på mig, då vaknade Vega.. Det var min egna stund på morgonen det..

När jag druckit lite kaffe la jag mig på soffan, att ha en sovandes, ammande bebis på armen 💖
Dock hann vi bara ligga så i typ tio minuter innan nästa barn kom upp..

Idag ska vi umgås med bror min!

Likes

Comments

Jag satt på toaletten i godan ro igår eftermiddag, när jag plötsligt ser ur ögonvrån hur det blinkar till, rejält utanför fönstret som åtföljs av världens brak och uppspelta barn som börjar springa omkring, de skulle vilja ha åskoväder ofta 🤣
Jag tror att det var två eller tre smällar till och sen inget mer, det är lite veka oväder numera som går över fort?!

Jag fick tips om en app, där man kan följa åskan live, vart den är samt vart blixten slår ner, jätteintressant ju!
lightningsmaps.org

Nu börjar lillan bli farlig nu när hon är mer rörlig! Hon är överallt, river i allt, stoppar allt i munnen 🙈 Jag kan inte påstå att hon kryper, vet faktiskt inte riktigt alls hur hon gör men fram kommer hon!
Hon har även testat några gånger att resa sig mot saker men måste träna lite mer på det först! Tiden går så fort!

Oliwer ville hjälpa till med middagen idag, så han fick göra potatismoset till korvgratängen 💖

Endast jag vaken, brukar oftast vara så, dock inte lika tidigt som idag, vaknade 6.20.
Funderar på att gå upp och ta en varm kopp kaffe, framför nyhetsmorgon, i lugn och ro men att komma upp ur sängen är ju inte det allra lättaste, det är ju så skönt att ligga och dra sig 😉
Godmorgon till er!

Likes

Comments

Det behövs hundresurser till sökandet efter en flicka i Hudiksvall. Trots enda lediga dagen på sju dagar funderar jag aldrig utan åker till jobbet med min hund Rapports attack. Ett par timmar senare är vi på plats vid Blacksås, där flickan är försvunnen.

Attack är utvilad och skriker av förväntan att få jobba när jag skramlar med sökutrustningen. Vi börjar sökarbetet direkt. Terrängen är dock väldigt svårsökt, för att inte säga nära nog omöjlig då stenblock stora som hus ligger huller om buller längs med bergets kraftiga sluttningar. Att det regnar och att det finns stup och raviner lite här och var gör inte saken lättare. Vi gör så gott vi kan och Attack jobbar på bra.

Ett par timmar senare har det mörknat och blivit natt. Sökarbetet fortsätter outtröttligt och jag tänker många gånger att NU måste vi hitta henne, tiden tickar iväg.

Men så plötsligt lyfter Attack nosen och får vittring på något. Han far iväg och försöker lokalisera källan. Han lyckas dock inte riktigt och ställer sig vid kanten till ett stup, nedanför är det ett plockepinn med trädstammar. Jag hinner tänka det värsta och börjar ropa efter flickan. Jag kanske hör något svagt men undrar om jag verkligen hör rätt.

Ropar fler gånger men får inget svar. Börjar röra på mig och fortsätter ropa. Plötsligt får jag ett till svagt svar tillbaka, låter som det kommer nerifrån stupet.

Jag och Attack börjar snabbt arbeta oss längs med kanten för att hitta en möjlig nedgång. Men då drar Attack iväg och hittar en väg ner till nästa platå. Jag hör hur någon gnyr till och sekunden senare kommer det ljuvliga markeringsskallet från Attack.

Jag rusar dit och ropar samtidigt frenetiskt. Då dyker ett litet ansikte upp över en klippavsats. Jag jublar inombords samtidigt som jag snabbt klättrar ner för avsatsen. Där, på en liten mossbeklädd hylla sitter flickan hukad, genomblöt och kall men vid gott humör. När flickan kramar mig kommer glädjetårarna. Jag ropar in fyndet över radion och hör sedan det fantastiska jublet från staben.

Det är en tuff liten flicka som tar mig i hand och knatar på uppför berget på egna ben. En tillskyndande kollega ansluter och gör oss sällskap på vägen tillbaka mot stigen där mamma och pappa väntar. Det är bara de sista hundra meterna som flickan vill bli buren. Jag är grymt imponerade av denna tjej!

Den här gången var det jag, och framförallt Rapports attack, som hittade flickan. Men sökinsatser är verkligen ett lagspel där samarbete mellan olika funktioner är avgörande. När vi alla jobbar ihop når vi framgång.

/hundförare & Rapports attack

Det finns tro på mänskligheten och när det verkligen gäller så är det underbart att höra hur många som ställer upp! All heder till er, ni är hjältar!

Likes

Comments

Det händer mycket hemskheter runtom i världen och garanterat mycket som vi aldrig får höra om, när det är barn inblandade känns det lite mer i hjärtat, de är så oskyldiga..

Såg att de hittat flickan, välbehållen vid ett inatt, så skönt det känns och vad underbart för alla inblandade! 💖
Med allt som händer överallt kanske det inte är så konstigt att man själv är överbeskyddande och alltid har ett extra öga på barnen när man är någonstans..
Godmorgon och KÄRLEK till er alla! 💖

Likes

Comments