Vi har hatt en herlig høstferie. Temperaturen er perfekt nå i oktober og det er deilig å bade i sjøen. Båtturen i solnedgangen i forrige uke var magisk. Minstemann var stolt kaptein på turen og har snakket uavbrutt om det i etterkant. Herlige minner å ta med seg inn i høstmørket hjemme

Bilder kan ikke beskrive hvor vakkert dette øyeblikket var

Sjøstjerne!

Kveldsstemning da vi kom i land

Likes

Comments

Hyggelig å bli nevnt i Bloggernes uke!

Eller hvordan er det?!

Den siste tiden har jeg ikke blogget så mye. Motivasjonen har vel ikke vært helt på topp i tillegg til at dagene bare raser avgårde. Jeg tenker mye på hvilket fokus bloggen skal ha fremover og om jeg i det hele tatt skal fortsette. Tanken bak bloggen da den ble startet for vel 2 år siden var å dele bilder fra hverdagslivet i Alanya. Jeg tar mye bilder og familie og bekjente har satt pris på oppdateringer fra vårt litt utradisjonelle valg om å bosette oss i et fremmed land. Mens noen synes vi har vært tøffe som tok det valget vi gjorde, er det andre som har trukket seg unna og nesten blitt sjalu over at jeg har delt bilder fra noe som kunne se ut som en drømmeverden for enkelte. Det kunne se ut som livet var en lek og dans på roser. Sannheten for de som kjenner oss er en helt annen og selv om det har vært 2 flotte år så har det også vært mange tøffe tak. Dette har det selvfølgelig ikke vært fokus på da bloggen har vært mitt fristed for å dele herlige bilder fra et sted som for mange er paradis på jord - vel å merke som en feriedestinasjon. For de som kjenner Alanya på godt og vondt, så er det ikke bare sol og late dager på stranda.

Jeg kan vel godt titulere meg som en meget god ambassadør for Alanya både gjennom det jeg har delt her på bloggen, på Facebook og gjennom mine innlegg på Instagram. Men å være ambassadør har også sin pris. Frivillig og ufrivillig har jeg vel stukket frem hodet og vært vel synlig til tider både i diverse blader og i nyheter i aviser og på nett. Dette har dessverre sin pris. Det betyr blant annet at "alle" har en mening om deg og har rett til å dømme deg og gjøre seg opp sine egne meninger om hvordan du er som person. Det betyr også at du blir gjenkjent innimellom. Noen ganger er jo dette bare hyggelig, mens andre ganger kan det være en belastning fordi så mange har en mening om det du foretar deg og sjelden har jeg vel opplevd en plass med så mange rykter som i Alanya. Jeg kommer fra ei lita bygd på Fosen og skulle vel være vant med det, men fra dag en i byen har jeg vært overrasket over alle rykter og baksnakking. Det kan synes som om ingen ønsker at naboen skal lykkes og ha det bedre enn deg.

Ukens tips er derfor; om du lurer på noe om en person. Ikke spør naboen. Ha mot til å ta direkte kontakt med den det gjelder! Mange misforståelser kan nok oppklares på denne måten!

Likes

Comments

Jeg synes det alltid er gøy å bla igjennom bilder jeg har tatt. September måned har fløyet avgårde og det har vært en flott måned med mye godt høstvær og en ukes avbrekk i sol og varme. Ikke alle hendelser i løpet av en hel måned får plass her. Det har også vært dårlige dager med begravelse og andre ting jeg velger å holde privat. Det er så mye som skjer i løpet av en måned at det er kun et glimt jeg deler med omverdenen. Jobb, foreldremøter, middagslaging, husarbeid, tannlegebesøk, andre viktige møter, oppfølging av skolearbeid, trening og andre hverdagslige ting som folk flest har på agendaen hver dag og som tar mest tid, er ikke ting jeg velger å dele her.

Ønsker alle en fin oktober måned. Husk å støtte Rosa sløyfe aksjonen


Likes

Comments

Nå som det går mot kaldere tider i Norge, er det mange som drømmer seg tilbake til årets sommerferie eller kanskje har en høstferie å se frem til!

Kan anbefale Litore Resort Hotel & SPA i Ocurcalar (ca. 30 minutter fra Alanya sentrum).

Dette er et helt nytt all inclusive hotell og her vil du garantert trives. Hotellet har egen strand og en nydelig utsikt utover havet. Og solnedgangene fra både rom, basseng og strand er magisk. Kjempegodt utvalg av god mat og drikke og god underholdning. Er tilrettelagt for barn, men føler vel at atmosfæren der tilsier at det ikke er et sted for hylende barn!! Alt er så elegant og vakkert.

Tips til langweekend nå i høst!! :-)

Solnedgang i infinitybassenget er ikke feil!

Fantastisk solnedgang


Bilder lånt fra Hotels.com:

Tips: Bestill rom med jacuzzi på terrassen!

Delikate rom

Nydelig resepsjonsområde

Er det ferie, så er det ferie! Prøv hotellets spa og relax avdeling!

Egne områder for de aktive!

Gedigne uteområder

Egen strand med servering av varme og kalde retter

Likes

Comments

Det begynner å bli en del måneder siden Leman Kültür åpnet i Alanya, men det er mange turister som ikke har fått med seg denne fine plassen enda. De gangene jeg har vært der, har det stort sett vært lokale tyrkere der og det har blitt et veldig populært sted for den litt yngre generasjon. Om man kommer etter kl 20, kan det være vanskelig å få bord, så anbefaler å reservere bord om man er flere enn 2 og man tenker å spise. Lokasjonen er det ingen ting å si på. Helt nede ved stranda og med nydelig utsikt mot havna og borgen. Prisene på mat og drikke er også lavere enn hos de typiske turiststedene. De har åpent fra kl 9 på morgenen til 1 etter midnatt!

Dette bildet viser naborestauranten. Poenget med bildet var å ta bildet av fullmånen som steg opp bak fjellet. Man ser også tomme bord på denne restauranten, mens det var nesten umulig å få plass på Leman Kültür!

Likes

Comments

Da vi bestemte oss for å flytte til Tyrkia for vel 2 år siden, tenkte vi at det var lurt å leie noe det første året for å se om barna ville trives og om det var liv laga å bo i Alanya. Mulig hadde vi for store krav, men siden vi var vant med egen villa hjemme i Norge, ønsket vi det samme i Tyrkia. Valget falt på en fantastisk villa i Konakli. Siden vi har familie som har villa der fra før, kjente vi komplekset godt fra før og stedet er som en drøm. I etterkant kan man vel si at når man bor der fast og har 3 barn som går på skole og barnehage inne i byen, at avstanden til byen ble for lang. Det ble mye kjøring frem og tilbake det første året, men ungene trivdes og stedet er bare noe for seg selv. Nå har huset blitt lagt ut for salg og prisen er meget god. Med eget, privat basseng, 4 soverom, 3 bad og 5 balkonger så kan man virkelig få boltret seg. At beliggenheten er kun 400 meter fra egen, privat strand er heller ikke å forakte. Etter å ha sett utrolig mange eiendommer i Alanya-regionen de siste årene, tørr jeg påstå at dette komplekset er et av de aller beste. Her er ALT på stell. De ansatte som er her jobber iherdig for at alt skal se pent ut, du har egen restaurant inne på komplekset, eget hamam, egen fitness og et stort fellesbasseng område. Og når man ser på prisen så er det jo nesten ikke til å tro. I Norge får man knapt en liten 2 roms leilighet til denne prisen!!

Fra 2 av soverommene er det direkte adkomst ut til eget basseng! Det er bare å gå rett fra senga for å ta seg en morgendukkert!

Flere bilder finner du på: www.alanyaspesialisten.no

Selv om vi leide, ønsket jeg å sette mitt eget preg på villaen. Jeg fikk tak i egne møbler og bare det å få tapesert 2 vegger på stua, ga et helt annet inntrykk!

Jeg har i løpet av det året vi bodde der tatt utrolig mange bilder og det er få steder som har så vakre solnedganger som akkurat i Konakli. Jeg har beskuet utallige solnedganger fra takterrassen og nede på stranda.

Ett av mine absolutt favorittbilder tatt nede ved piren ved den private stranden en vinterdag i 2015

Utsikt fra takterrassen

Fisker i solnedgang!

Får aldri nok av disse ettermiddagene.

Likes

Comments

Da jeg og sønnen min ble kjørt fra flyplassen i Antalya til Alanya forrige søndag kunne vi spotte alt for mange geiter stuvet sammet på lasteplan og ellers hvor det måtte være en ledig plass på alle slags type biler, også personbiler. Det er normalt under Kurban Bayram at mange muslimer slakter et dyr. De neste dagene ble jeg vitne til slakting og flere steder kunne jeg høre slakting på lang avstand kveldstid. Dagen etter kunne jeg se overfylte lasteplan med kadavre. Uansett. Spesielt syn, men jeg var så heldig å bli invitert på en tyrkisk middag. Det er første gang jeg er invitert til et slikt måltid og det var både hyggelig og maten som ble servert var himmelsk!

Bildene under er fra en dagstur med båt ut fra Adrasan mot Olympos. En tur som virkelig kan anbefales om man er på disse traktene. Adrasan er ikke en spesielt stor plass, men stedet er utrolig fint og det er mange båter som går ut fra kai der hver dag.

​Herlig temperatur og krystallklart vann

Gikk i land her. Her har faktisk noen bosatt seg. 2 hunder kom og hilste på alle som kom i land. Så søte!

Krystallklart vann

Her fikk jeg kjøpt kaktusfrukt (anbefales) samt ferskpresset granateplejuice. Betalte 5 tl for en halvliter samt en frukt!

Likes

Comments

Olympos er en veldig liten, koselig by nær Kemer og Antalya. Her finner du ruiner fra antikken. En evig flamme (lekkasje av metangass) har siden oldtiden brent utenfor byen, og skal være kilden til sagnet om det ildsprutende uhyret Khimaira som ble drept av Bellerofon. Byen ligger 8 mil sør for Antalya (4 mil fra Kemer). Det finnes en del hoteller her (meget enkel stil, men sjarmerende) og her er det også muligheter for å bade på stranda.

Likes

Comments

Tyrkisk frokost eller brunch er bare noe for seg selv. En av mine favorittsteder i Alanya er Zirve. Utrolig godt utvalg og utsikten er upåklagelig.

Den finske legenden Matti Nykanen er i byen. Det ble laget en reportasje om han på Zirve for noen dager siden!

Likes

Comments

Om du noen gang ønsker å ta en båttur i Alanya, så må du prøve en solnedgangstur. Jeg som nærmest er besatt av solnedganger, har faktisk aldri vært på båttur for å beskue solnedgangen før, men det frister til gjentagelse. Var rett og slett fantastisk fint og anbefales på det varmeste!

Likes

Comments