Like sikkert som at jula kommer like brått på hvert eneste år, så hører også influensaen med til førjulstia. I allefall her hjemme i kalde nord. Da vi bodde i Alanya var vi så og si aldri syke, mens her har jeg på følelsen av at det ene avløser det andre stadig vekk. De to siste ukene har vært preget av høy feber og kraftig forkjølelse hos alle mann. Vi får håpe vi alle drar oss til før jula ringer inn!

Snøen har som vanlig kommet og forsvunnet like fort. I de siste dagene har til og med sola tittet frem.

Hyggelig førjulskos. Pakking av gaver

Tåka lå tett på Solsiden før i dag

Det klarnet opp på ettermiddagen. Så vakkert!

Rockheim nede ved Pirterminalen

Likes

Comments

Når jeg trener er jeg avhengig av å ha høy musikk med fart i. Kommer det en sang på spillista med ekstra trøkk i, øker jeg tempoet umiddelbart eller jeg tar i litt ekstra på vektene! Når jeg er på gymmet, er det ofte andre tilstede og om noen allerede er der når jeg kommer, spilles det helt annen musikk enn det jeg liker å høre på når jeg trener. Jeg blir ikke akkurat motivert til å løpe fort på mølla til Rob Bailey & The Hustle Standard! Hvem får lyst til å gi full gass til sånn demotiverende musikk?! De liker nok ikke min musikk heller, så jeg venter til de har forlatt rommet før jeg kobler til min mobil til anlegget. Men når det er sagt så er jeg litt lei av den samme lista jeg har brukt i alt for lang tid nå, så om noen har gode forslag til knallbra musikk å løpe til eller å trene vekter til, så legg gjerne igjen en kommentar!

Du blir hva du spiser, er det noe som heter! Og det er noe i det altså. Det å fylle rett drivstoff på tanken, har alt å si for utbyttet av treningen. Det hjelper lite å trene flere ganger i uka, om du ikke spiser riktig. Det være seg Herbalifeprodukter eller annen type mat. 80% ernæring og 20% trening samt 100% tilstedeværelse. Det er det som skal til for å få gode resultater.

Likes

Comments

Selv om det er bitende kaldt, så er det fantastisk å bare gå seg en tur på Ladestien. Ble en 2-timers tur i ettermiddag. Har virkelig savna Lade og de fine områdene rundt, så håper det blir flere turer i nær fremtid!

Talerøret

Rockheim i julestemning

Likes

Comments

For en måned!! Den første snøen kom i begynnelsen av måneden og ungene var i ekstase. Den forsvant vel like fort og slik har det vel vært hele måneden. Snø, regn, snø... Jeg og minstemann fikk lagt inn en tur til Alanya denne måneden og det merkes at vinteren er i anmarsj der også. Det er god temperatur på dagtid (rundt 23), men det blir fort kjølig på kveldstid. Når det kryper ned mot 13 grader er det iskaldt, synes jeg. Husene der har jo null isolasjon så det blir fort huskaldt! Jeg gikk fra å bli utnevn som Wellness Coach tidlig i måneden til å bli Supervisor i slutten av måneden, så her går det unna! Artig å hjelpe folk med resultater!! Herlig å få sett igjen tantebarnet mitt igjen og mellom handballkamper og mye trening, har vi feiret Thanksgiving og eldstejentas 11-års dag. Hvor ble årene av?! Hun vokser meg snart over hodet! Ellers har det vært så mye positivt denne måneden at jeg må klype meg i arma. 2016 kan vel ikke akkurat stå som det beste året på mange måter, men jeg kjenner på meg at 2017 kommer til å bli magisk. <3

Likes

Comments

Er det rart jeg lengter tilbake?! Det er ikke bare varmen og sola jeg savner i disse dager, men huset og området der jeg har bodd fast de siste årene. Atmosfæren. Lyset. Duftene. Råvarene. Det å våkne opp til en fantastisk utsikt. Det å beskue solnedgangen fra balkongen eller nede på stranda. Jeg er så takknemlig for at jeg har fått oppleve dette. Jeg setter pris på hvert et sekund jeg oppholder meg i Alanya. Vinteren er i anmarsj og det blir nok dessverre færre turer de kommende månedene. Da er det godt å ha mobilen full av stemningsfulle bilder slik at man kan drømme seg tilbake til paradis for en stakkars stund! Har lagt ved noen bilder som gir et lite innblikk i hvordan vi har det!

Hva er vel bedre enn å kunne nyte ferskpresset appelsinjuice (fra egen hage) en søndagsmorgen?!

Huset vi er så heldige å ha, har 2 etasjer. 3 soverom hvorav 1 med et lite walk in closet, 2 nye bad med varme i gulv, stue og kjøkken, vaskerom/depotrom og 2 balkonger. Møblene har jeg kjøpt litt her og der. Noe på Evzen, noe på Mudo, noe på Ikea, noe på antikvitetsbutikker og det meste av pynteting er tatt med fra Norge, kjøpt i England eller funnet rundt omkring i Tyrkia. Jeg føler det er en god blanding som gir en behagelig atmosfære.

Komplekset består av 48 selvstendige villaer fordelt på 24 villaer på hver side av en vei. Begge sidene har eget fellesbasseng. Det er både villaer med 2 og 3 soverom. Det er også en egen tennisbane, lekeområde for barna, treningsrom og et stort fellesområde ved bassenget som kan benyttes til hyggelige sammenkomster. Vi har en egen gartner som jobber hver eneste dag for at det skal se bra ut, sommer som vinter. Vaktmesterfamilien er veldig hyggelig og de har bodd der siden komplekset ble satt opp for ca 10 år siden. Det er også vakthold på nattes tid uten at jeg føler at det er nødvendig. Det er et meget stille område, men likevel kun en kort kjøretur til sentrum. Bussen stopper rett utenfor hver time eller man kan trykke på taxiknappen og få en taxi til å komme. Det er heller ikke lange biten å sykle. Like i nærheten har de anlagt et av byens flotteste parker med treningsapparater, basketbane, bordtenninsområdet, masse lekeapparater, kafe og flotte sitteområder.

Jeg fikk en lokal møbelsnekker til å lage en sofagruppe som både kan brukes til å samle familien for å spise, men også et lite koselig sted hvor barna kunne sitte (les ligge) og spille på ipad. Under er det laget praktiske skuffer for oppbevaring.

Terrassen utenfor kjøkkenet. Svalt og godt når man trenger en pause fra sola!

Det har blitt satt inn nytt kjøkken med nye hvitevarer av samme møbelsnekker. Granitt benkeplate, induksjontopp, oppvaskmaskin og kjøl/fryseskap. Kjøkkenet er ikke spesielt stort, men er praktisk og fungerer fint.

Elsker lampa fra Scandinavian Interiør. Den er fra Cane Line. Denne butikken har blitt drevet av mine danske venner og de har skandinaviske kvalitetsprodukter. Her får du også det siste fra Weber om du ønsker å investere i rettlig grillutstyr!

Litt puter og pledd fra Missoni, duftelys fra min favoritt Voluspa og ellers en god del pynteting kjøpt på nett fra Vakre Rom og Lykkelig på Haver, gir et lunt inntrykk.

Det jeg kanskje liker aller best er at jeg bare kan knyte på meg løpeskoene og løpe i disse omgivelsene rett utenfor døra. Det er så herlig å oppleve alle årstidene og hver årstid har sin sjarm. Elsker våren når disse blomstrer. Duftene og sjarmen ved å løpe på landsbygda med de duftene det noen ganger medfører!

Dette er tatt rett bakom komplekset. Området heter Tepe. Litt lenger opp finner du restauranten Zirve. Elsker å spise brunch der. Nydelig mat og fantastisk utsikt.

Huset har 2 bad. Det i første etasje er veldig stort (har ikke bilder her). Begge badene ble totalrenovert i fjor og fikk lagt inn varmekabler. Det er digg på kalde dager - for tro meg det blir fort huskaldt på vinterstid. Innredningene er kjøpt på Koctas og fliser ble kjøpt på en flisbutikk ikke langt fra der vi bor. Husker ikke navnet nå! Man kan få kjøpt utrolig billig flis i Tyrkia. Jeg valgte likevel noen av den dyrere sorten da jeg falt for disse lekre mosaikkmarmorflisene og litt større fliser på gulvene (ser ut som parkett).

Har fått plass til et hjemmekontor på hovedsoverommet. Her er det også blitt plass til en liten walkin closet. Badet i 2 etasje var tidligere mye større da det også rommet et stort boblebadekar. Dette ble fjernet og badet ble delt av slik at det ble en dusjløsning i stedet og dermed ble det mulig å få til en garderobeløsning. Den ble spesialbygget av samme mann som ordnet kjøkkenløsningen og kjøkkeninnredningen. Veldig fornøyd med den!

Gangen slik den så ut da vi tok over. Nå er det garderobeskap hele veien her. Dørene er i speil og de bygger kun 40 cm så gangen føles fortsatt ganske romslig. Elsker den store lysekrona som henger i taket. Vises ikke så godt her, men den er utrolig lekker!

Kidsa elsker selvsagt å bade og sommerstid er de vel mer under vann enn over!

Minstemann sitt soverom. Her har det også blitt plass til en sovesofa som er praktisk når man får gjester på besøk.

Utenfor soverommet er det satt opp en stor speilgarderobe fra Ikea. Der er det plass til alt fra sko, klær, sengetøy, mm.

Elsker at hovedsoverommet er så luftig. Jeg må ha litt luft rundt meg så her sover jeg meget godt.

Direkte utgang til den store balkongen fra begge soverommene i 2. etasje. Det tredje soverommet ligger i 1. etasje og har plass til 2 senger med praktisk oppbevaring under, et skrivebord, kommoder og en reol for oppbevaring.

Praktisk oppbevaringsplass under dobbeltsenga. Man må nesten klive oppi senga. Har ikke mindre enn 2 tempur overmadrasser. Den ene benyttes til sovesofaen ved bruk av den. Savner senga mi!!

Dette var slik soverommet til jentene så ut før vi tok over. Nå er sofaen flyttet opp i 2. etasje og det er satt inn 2 enkeltsenger der i stedet. Men om man kun trenger 2 soverom er det jo en god ide å innrede en separat tv-stue.

Praktisk vaskerom/depotrom under trappa!

Det blir laget mye smoothie når jeg er der. Tilgangen på herlig frukt og bær er jo stort på markedene. Ahh. savner dette alt for mye nå!

Upåklagelig utsikt fra nærområdet. Her med utsikt over borgen og Kleopatrastranda!

Vår og blomstring. Disse er sååå fine!

Har hatt mange slike ettermiddager! Får aldri nok av slik vakker skue!

Praktisk kjøkken. Det benyttes ofte gass på det tyrkiske kjøkken. Jeg var snar med å bytte ut til induksjonstopp da jeg flyttet inn og er mer komfortabel med det. Gass er til grilling etter min mening!

Kveldsstemning

Det finnes mye billig, god vin i Tyrkia og det er godt å sette seg ned etter en lang dag med noe godt i glasset!

Restaurantene, butikkene og strendene er bare en liten kjøretur unna. Liker at man kan trekke seg tilbake og ha det stille og rolig rundt seg og heller oppsøke tilbudene som finnes om man skulle ønske det en kveld.

Likes

Comments

Det er enda vel 1 måned igjen til jul, men fikk nesten litt julestemning i ettermiddag. Selv med duskregn var det stemningsfullt.

Vår Frue Kirke

Rockheim i julefarge

Spent gutt som skal på tantebesøk 💙 Ikke hver dag han tar båt, tog OG fly på samme dag. Blir nok stor stas å sitte i cokpit

Likes

Comments

Sesongen er over. Det er mer eller mindre tomt i gatene i Side. Mange restauranter har vinterstengt og de fleste butikker stenger tidligere på kvelden. Nede ved marinaen er det likevel litt aktivitet. Sola er i ferd med å gå ned og mange foreviger de flotte fargene på himmelen.

Temperaturen kryper nedover. Herlig temperatur på dagtid, men kjølig når sola forsvinner.

Sikkert noen verdensproblemer som blir løst!

Å bare sitte på en fortausrestaurant og nyte ferskpresset appelsinjuice og granateple...

Det er populært å ta bryllupsbilder nede ved Apollon Temple. Denne ettermiddagen var det 3 par som ble foreviget.

Likes

Comments

Herlig med lunsj og venninneprat. Juice & Friends kan virkelig anbefales. God mat, nydelige juicer og god atmosfære. Ligger rett bak Starbucks ved Atatürkgata. Fikk tatt en etterlengtet lunsj med ei venninne der og vi ble sittende i flere timer å prate. Gleder meg allerede til neste gang vi sees!

Likes

Comments

Når man trener er det viktig å fylle på væske både før, under og etter trening. Jeg har alltid slitt med å få i meg nok væske og hadde ofte hodepine og dårlig mage. Det er anbefalt at man bør ha i seg minst 2 liter væske hver eneste dag. Kroppen vår består av omtrent 60% vann. Blant annet består blodet først og fremst av vann. Også musklene, lungene og hjernen inneholder mye vann. Vannet i kroppen fører oksygen til cellene, fjerner avfallsrester og beskytter leddene og organene.

Hver dag mister vi to til tre liter væske gjennom urin, svette og damp. Derfor bør du fylle på med ca 8 glass hver dag. Er du mye i fysisk aktivitet eller i et varmt område, må du drikke enda mer.

For å få i meg nok væske, tilfører jeg litt Herbalife Aloe i vannflaska. Så nå drikker jeg mye vann og effekten av det er enestående. Bedre fordøyelse, friskere hud og sjelden hodepine. Før trening bruker jeg Herbalife24 Formula 1 Sport.Under trening fyller jeg på med CR7 Drive eller Liftoff og etter trening får jeg i meg Rebuilt Strength med mye proteiner. Dette har gitt en kjempeutvikling på treningsresultatene. Før måtte jeg gjerne slappe av flere timer hver dag etter en løpeøkt og resultatene uteble. Nå har jeg mer energi og overskudd enn noen gang og hver treningsøkt er lystbetont og jeg merker stor fremgang. Så dette er gøy!


Hva er forskjellen på anaerob trening og aerob trening og trenger du forskjellig påfyll etter trening eller kan du fylle på med det samme uavhengig hvilken trening du har utført?

En enkel huskeregel er at aerob betyr «med oksygen» og anaerob betyr «uten oksygen».

Når du trener med lav intensitet (f.eks. jogging eller sykling) får kroppen tilgang på nok oksygen til at den klarer å kvitte seg med melkesyren som produseres underveis. Da snakker vi om aerob trening. Til denne typen trening anbefaler jeg Herbalife24 Prolong.


Trener du derimot med en så høy intensitet (f.eks. vektløfting eller sprint) at kroppen produserer mer melkesyre enn den klarer å kvitte seg med, snakker vi om anaerob trening. Denne opphopningen av syre gjør at vi kjenner oss mer og mer stive i muskulaturen. Etter en har treningsøkt, anbefaler jeg Herbalife Rebuilt Strength. Denne inneholder mer protein enn Prolong og gir meget god restitusjon.


Likes

Comments

Jeg var meget spent da jeg våknet opp i mårrest og det første jeg grep etter var mobilen for å sjekke nyhetene om nattens valg i USA. Det var enda ikke avgjort, men alt tydet på at Donald Trump skulle gå av med seieren. Jeg kunne ikke tro at det var sant. Jeg ble liggende og sjekket flere nettsteder og alle skrev det samme. Det sies at det var en kamp mellom pest og kolera. Jeg har fulgt med på hva mine venner som bor i USA har skrevet på Facebook og jeg har fulgt med på TV og i avisene. Kort oppsummert har jeg følt at de fleste har støttet Clinton. I norske media har Trump i stor grad blitt mobbet og latterliggjort og det hele har føltes som et eneste stort sirkus med uttalelser og handlinger jeg ikke trodde voksne mennesker kunne få seg til å gjøre. Men jeg skal ikke fortsette å diskutere politikk her. Det Amerikanske folket har talt og flertallet har valgt Trump, så gratulerer til han. Så får tiden vise hva han kan utrette. Kanskje blir det ikke så ille. Vi må se fremover og se på muligheter i stedet for begrensninger. Jeg hadde sansen for denne mannen da jeg fulgte med på The Apprentice for mange år siden, så nå må vi gi han en sjanse til å bevise at han er den rette til å styre landet.

Det jeg skulle frem til med dette innlegget er at om man ønsker noe så sterkt, så er det viktig å holde fokus. Det gjelder ved alle aspekter i livet. Om man er idrettsmann er det viktig å holde fokus på trening og aldri gi seg om man ønsker å bli best. Om man ønsker å oppnå noe i arbeidslivet, er det viktig med fokus. Det er ved hardt arbeid og fokus at man kan klare å nå sine mål. Og det er når vi mennesker fokuserer på positive ting og ser muligheter, at positive ting vil skje.

Jeg har alltid ment at positivitet avler positivitet, så om vi alle holder FOKUS og ikke ser begrensninger så vil gode ting skje - bare vent og se!

Få hadde troen på Trump, men han beholdt fokus og jobbet målrettet for å bli president. Det har han klart og det står det respekt av. Når Trump kan, så kan DU. Hva er ditt fokus?


I was very excited when I woke up this morning and the first thing I grabbed was my mobile to check news of the night's election in the United States. It was not yet settled, but everything indicates that Donald Trump won. I could not believe it was true. I checked several sites and all wrote the same. It is said that there was a fight between the plague and cholera. I have followed what my friends who live in the United States have posted and I've been watching on TV and in the newspapers. In short, I have felt that most have supported Clinton. The Norwegian media has Trump largely been bullied and ridiculed and it all felt like one big circus with statements and actions I did not think people in such positions could bring themselves to do. But I will not continue to discuss politics here. The American people have spoken and the majority have chosen Trump, so congratulations to him. Then time will show what he can accomplish. Maybe it will not be so bad. We must look ahead and see the possibilities instead of limitations. I had the sense of this man when I followed The Apprentice years ago, so now we have to give him a chance to prove that he is the right person to lead the country.

My intention with this post is that if you want something so badly, it's important to stay FOCUSED. It applies to all aspects of life. If you are an athlete, it is important to stay focused on training and never give up if you want to be the best. If you want to do a great career, it is important to focus on what you want to achieve. It is through hard work and focus that you may be able to achieve your goals. And that's when we people focus on positive things and seeing opportunities that positive things will happen.

I've always felt that positivity begets positivity, so if we all stay focused and do not see limitations good things will happen - just wait and see!

Few had the belief in Trump, but he remained focused and worked purposefully to become President. He has managed and it deserves respect. When Trump can, YOU can. So what is your FOCUS?

Likes

Comments