Nu har frisören klippt till mig och jag är supernöjd! Kort och stökigt - precis som jag vill ha det! Älskar att slippa fixa håret.

Ikväll var jag och hälsade på fårherden i byn. Han bjöd på te och varma mackor. Innan jag gick fick jag ett par varma strumpor från Estland så jag inte behöver frysa om fötterna. Stickade i någon slags hår, han var inte riktigt säker.. Hund eller räv, kanske.. Ja, jag vet inte.. Det är kissekatter på dom i alla fall och de värmer bra!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

På torsdag innan jag åkte till byn tackade jag och en annan nattpiga av en kollega som gått i pension med blommor, fika på café Oskar och avslutningsvis en liten shoppingrunda på ÖoB, Rusta, Elkedjan och Jysk. Jag kom hem med en massa "bra att ha" saker som ingen kommer använda. Köpte bl a. En snygg, svart, liten lampa som jag visste direkt inte skulle få plats hos mig men den var ju på REA så jag tvingade morsan att ha den hemma hos sig. Just nu sitter jag och väntar på frisören som ska komma och klippa mitt hår. Jag är en sån där jobbig kund som aldrig vet hur jag vill ha det så det blir spännande!

Likes

Comments

Idag bakades det tre sorters muffins i mitt kök. Muffins är ju det roligaste som finns att baka. Man kan gömma vad som helst i dem. Citronmuffins med citronfrosting, muffins med dumlegömma och chokladfrosting och muffins med vitchokladfyllning och hallonfrosting. Jag älskar att grisa!

Likes

Comments

Jag bor i en enda stor brandfara på hösten. Så mysigt! Den här veckan har jag köpt en sittpuff, en hylla till hallen och en blomma till sovrummet. Hur kul är det inte att handla inredning?

Likes

Comments

Maria Montazami är ju hela Sveriges flumfruga men i kvällens avsnitt insåg jag att hon faktiskt inte bara är ute och svamlar med sin svengelska och sina tofsar. Hon har ju, som många vet, sitt eget varumärke. Det innebär att hon är någons chef. När Maria talade om vad som krävs av en bra chef tyckte jag verkligen att hon slog huvudet på spiken! Tänk om alla chefer hade kunna ta till sig av detta, vad trevligt vi hade kunna ha det på jobbet. Maria Montazami, om du nångång ledsnar på Hollywoodlivet är du så välkommen till kalla Kiruna! Det är en cheftjänst ute på mitt jobb - sök den! Det hade varit uppfriskande..

Likes

Comments

Förra natten tog jag med Freja till jobbet. Hon var väldigt duktig och fick betalt i korv. När vi kom hem på morgonen var hon lika trött som jag. Tack och lov för det innebar ju faktiskt att jag fick sova ostört till kl. 15:00.

Det var igår. Idag är hon utvilad efter att ha sovit hela natten lång. Det innebär givetvis att hon står och släpper ner leksaker och tuggben på mitt ansikte när jag försöker sova. Varje gång jag är på väg att få ett mindre utbrott lägger hon huvudet på sned och tittar på mig med sina stora, oskyldiga ögon. Det GÅR INTE att bli arg på denna valp. Det är STÖRTOMÖJLIGT! Hon är så charmig att det är frustrerande. Min kollega erbjöd 10 000 riksdaler för henne vid första ögonblicket och det säger väl en del. Såklart är hon inte till salu. Inte ens nu när hon upptäckt vars tutan sitter på hennes pipleksak.

Likes

Comments

Skräckis på jobbet. Det finns ingen bättre sysselsättning för en nattarbetare som råkar få en lugn stund mellan varven! Candycrush - släng dig i väggen!

Likes

Comments

Jag är en helt fantastisk kan självare. Igår var jag och köpte en hylla till hallen som var typ lika lång som min bil. Men istället för att ta emot hjälp av en kusin med en större bil lyckades jag knöla in den från bagaget, genom baksätet och ända fram till passagerarsätet. Sen snickrade jag ihop den helt själv för jag är fantastisk duktig på att snickra ihop möbler som redan är färdiga. Fick assistans av Freja. Här behövs definitivt ingen karl. Dock känner jag att livet hade varit lite lättare med en inskruvningsmaskin.

Sen blev det en nattpromenad i vanlig ordning. Nattpromenader är min grej numera. Där går jag och njuter av höstkylan och spanar efter norrsken. Vad har hänt? Är jag döende? Det här är inte normalt beteende. Kanske har jag blivit gammal. Eller ännu värre - poetisk. Höll på och skita ner mig när en turist stod där helt blickstilla i mörkret och beundrade norrskenet som dansade över staden. Är fortfarande inte helt säker på att det var en människa. Han visade ingen reaktion fast mina hundar tänkte äta upp honom. Det kan ha varit en skyltdocka. I natt blir det ingen promenad. Inte för att jag är rädd för att möta skyltdockor i skogen utan för att jag ska jobba. Hela helgen och lite till..

Likes

Comments

Grannen kom förbi med sina hembakade bullar som jag ÄLSKAR! Det blev som vanligt en slags "golvfika" som det brukar bli  när majoriteten av gästerna inte når upp till bordet. Att man först dricker sitt kaffe och sen sitter vi på golvet hela bunten. De tvåbenta samtalar och de fyrbenta busar pälsen av sig. Bella har blivit så lurvig. Som ett svart litet lamm. Hur mysig kommer inte hon bli att kura ihop sig med nu när kylan kommer? My varvar mellan att skälla ut unghundarna och att vakta sin dyrbaraste ägodel - ankan! Freja övar på sina smygattacker. Kanske drömmer hon om en framtid som jägare eller legosoldat. Vem vet? Trevlig golvfikastund var det i alla fall.

Likes

Comments

Igår var jag ute och rastade hundarna runt lompisspåret sent på kvällen. Plötsligt slocknade alla lamporna! Det blev kolsvart!! Mitt i våldtäktsäsongen, tänkte jag! Jag vet inte om det finns en sån säsong men om det hade funnits en sån säsong hade den kunna vara nu. Om en yxmördare hoppar fram från buskarna nu, hur länge tar det innan någon hittar mig, undrade jag tyst i mitt inre. Det finns en sjö här, sjunker jag direkt eller kommer jag flyta runt ett tag? Ska jag kasta min chihuahua på honom och springa? Jag kände med ens att jag tittat alldeles för lite CSI för då hade jag vetat allt det här. Jag blev väldigt medveten om att jag lämnat mina snabba skor hemma. Varför skulle jag envisas med att gå in mina nya boots just en sån här kväll? Som ni kanske förstår var det lite otäckt att snubbla omkring där i mörkret med hundar som inte ens kan försvara mig. Tills jag upptäckte att norrskenet dansade över hela himlen och fullmånen speglade sig över det blanka vattnet. Då blev det riktigt mysigt och plötsligt hade jag inte alls bråttom hem. Kiruna, du är bra vacker ibland!

Ps. Det går inte att fota norrsken med en mobilkamera men det hindrar inte mig från att försöka. Ds.

Likes

Comments