Header

food :)

Här ska jag ge er något. Något ni kommer vara så himla glada över att ni har fått. Av mig. Kom ihåg vem ni fick de av.

Mat älskar jag. Ingen nyhet. För någon kanske. Jag älskar att äta frukost, gröt, chiapudding, smoothiebowls, smörgåsar av olika slag. På ett mysigt cafe, eller hemma. I New York eller på Muskö. Wherever, and you'll find me eating breakfast. Och de ni ska få nu är så himla enkelt, men så himla gott.

Och jag vet inte, men jag är så trött på alla vanliga pålägg. Trött så dem inte ens är goda längre. Och ja, de känns också som att dem inte är så många när man är vegetarian men ej äter ost och ägg. Men här kommer de godaste, veganska smörgås spreadet ni någonsin kommer äta. Varsågoda.


Okej så, jag började med att lägga valnötter i blöt. Tips, gör detta över natten så kan du göra de mest fantastiska smörgås spreadet på morgonen efter. Jag köpte en påse med 250 gram. Och använde dem alla. En burk står i mitt kylskåp och hen står i mamma och pappas stuga.

Morgonen efter, eller några timmar senare mixar du två burkar soltorkade tomater (i olja) med valnötterna tills du får en smet(?). I med lite salt. Jag använd mig av ett supergott från Nicolas Vahé med tomat och örter. Och lite olivolja, för att göra de extra gott tog jag olivolja med smak av basilika.

Jag klippte lite färsk basilika från en kruka på altanen. De är lyx. Jag älskar de. Så mycket mer smak. Så fantastiskt gott. Ner med de, och mixa. Smaka av. Vill du lägga till något, go ahead. Jag nöjde mig med dessa fem ingredienser.

Och så förvarar jag de i en glasburk, i kylen. Hur länge vet jag ej, men ett tag kanske i alla fall.

MMMMM.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

fotografi & text, ordinary days

Det har nästan gått exakt 6 månader sedan jag publicerade ett inlägg här. Men jag tänker på den här platsen varje dag. Jag tänker på känslan den ger mig, av att få uttrycka mig i bild, och skrift. Mestadels skrift. Som jag älskar de. Och en plats att publicera mina bilder. Oavsett vad dem är, eller vad dem är tagna med. Tillsammans skapar dem minnen. Som jag sen kan se tillbaka på. Och Jag älskar de.

Nu, sex månader senare, och så mycket av allt senare, befinner jag mig på Muskö. Platsen jag har skrivit mycket om. Platsen jag älskar så, så, så mycket. Och så mycket som har hänt. Sen sist. Min lilla dator står på mitt nya köksbord. Mitt alldeles egna köksbord i min lilla stuga. Som börjar ta form mer och mer. Den är ju alltså klar, men inredningen har saknats. Men allt faller på plats, mer och mer. De finns glas, och skålar, sugrör och lite bestick, tillräckligt för att jag ska kunna äta frukost, ett litet diskställ som ska förnyas, handdukar och diverse andra små städsaker. Mer och mer blir de ett andra hem, för mig, för gäster, för alla som kommer hit. I kylen ligger bubbel. 2 flaskor.

Men, sen sist då. Jo, då har jag varit i London, åkt på halsfluss och var dödssjuk i flera veckor (men att va sjuk i London gör inget), varit i Paris för första gången och blivit helt helt helt kär, fotat mer (med olika inställningar och manuellt), varit på Coldplay konsert och Adele, i London. Öland har jag också besökt. Och däremellan jobbat, varit på studenter, planterat SOM ÄR MIN NYA GREJ. Och handlat massor av fina saker till hus, rum och garderob. De har varit en känslomässig berg-och-dalbana men jag lever. Och jag lever mer än någonsin för i höst går drömmar i uppfyllelse. JAG DÖR. För de. För i höst. Som jag längtar.

Jag ser framemot allt nu. Lugnet som min kropp och själ är i. Alla ambitioner. Framtiden. Och min bästa partner in crime.

Så, här och nu, den här lilla bloggen ska få komma till liv igen.

Likes

Comments

ordinary days, fotografi & text

What else should Friday nights include if not candy? And a friend? Some cool photos, and a cup of coffee? I wouldn't know. Randomly took a series of photos when me and Tilda spent our friday night at Waynes coffee in the city. Planning for some really cool stuff that's coming soon. Yes to life right now.  This is how my Friday looked. 

// Vad gör man annars på fredagskvällar än äter godis. Hänger med en vän. Tar lite bilder. Jag vet inte. Tilda tog några coola bilder när vi satt där. Sånt älskar vi. Planerade lite coola saker som kommer snart. JA till livet in this very moment. Såhär såg min fredag ut. 

Likes

Comments

ordinary days

Can I just start by telling you how excited I am for this? Not only because I've been longing, for a very long time to get back. But because this year is going to be so, so, so exciting. Photography, cooking, creating, writing and traveling. 2017. the YEAR. There really isn't any time to recap what's happened since I last got in touch w/ you, but; 2016 treated you all with me and Tilda's site; How Ineffable that we work with 24/7 just to give you the best of life, I realized that photography, writing and cooking are things I never wanna give up, neither traveling, or coffee dates with my partner. So there are some really cool and fun things coming up. Like London and London again, and then a summer full of life, and Bali. And everything in between.

// Så, de är dags att get back to this. Nu kör vi!!!

Likes

Comments

ett landställe, ordinary days

// It was the day I moved most of my things out to this place. Not yet in its order, but. I got to use them for the very first time and I loved it. And we made Bounty, seriously. And for dinner we had pasta, tomato sauce, parmesan and olive-oil.

// När jag flyttade ut mina saker till detta ställe. De är inte i sin ordning än, men jag fick i alla fall använda dem för första gången och jag älskade de. Vi gjorde Bounty, seriöst. Och till middag åt vi pasta, tomatsås, parmesan och olivolja.

Likes

Comments

ordinary days

Jag vill blogga om allt, hela tiden. Jag vill fota allt, och redigerna, och skriva mils- långa texter om allt och inget. Inspirationen finns där, hela tiden. Men lågan slocknar på något sätt allt för ofta. Bilder är verkligen de finaste och bästa jag vet. Jag har bestämt mig för att 2017 ska bli året då jag skriver massor, och fotar, och blir bättre på de. Och bara lever. Så jag börjar här och nu, några dagar innan 2017 börjar.

Jag vill prata om den här bilden. Eller texten. Först tänkte jag genast på mig själv, och att alla andra gärna ser de som dem vill. Men dem har ingen aning om vad som händer när jag är ensam, eller innan jag ska sova. Dem vet bara att jag är hon som är överallt hela tiden och aldrig sitter still, som skrattar och är hysteriskt rolig. Och som ger allt på boxningen. Som skojar med alla barnen på jobbet. Men dem vet inte att jag inte kan sova på kvällarna.

Men sen tänker jag på alla andra. Tänk alla som jag träffar, vad berättar dem inte för mig? Vad har dem varit med om. Jag kan inte låta bli att tänka på så många som jag har träffat, vad döljer dem egentligen? Fighting a battle, tänk hur många som gör de. Detta är en reminder om att vara snäll, alltid. Döm inte, tyck inte. Hjälp bara. Hjälp till och skratta. Ha kul. Peppa. Inspirera.

Likes

Comments

ett landställe, interior // architecture

Vet ni hur mycket jag älskar Muskö<33 Varje dag så kommer jag på idéer och planer för vad jag ska göra och hur jag vill att de ska se ut. Jag vill att de ska vara ett ställe där alla kan umgås, dit kompisar kan komma och de finns rum för alla. Speciellt på sommaren, utomhus. Vill äta middag i flera timmar, dricka te när kvällskylan kommer, wrappa in oss i filtar och prata hela natten lång om allt och ingenting, really.

Ovan är min inspiration. Jag älskar ju svart, och vitt. Minimalistiskt, och massa växter. Men de är ett landställe så jag vill ha en känsla. De ska vara en känsla av att någon älskar de stället. Och jag vill blanda de minimalistiska med de moderna och lantliga. Jag förvarar filtar i korgar, bredvid den finaste stolen. Som jag bara ska ha två av, men som kommer bli den perfekt frukostpunkten. Tänk att ta en morgonpromenad, springa ner till havet och doppa sig och sen äta frukost på uteplatsen. Innan alla andra har vaknat. Den bästa känslan.

Mattor och dynor, filtar och kuddar, textiler. Älskar textiler, i alla former. I färgerna grått, svart, vitt och blått. Perfekt till min uteplats. De kommer bli så himla, himla, himla bra. Och jag längtar, så himla mycket.

Mina favorit inredningsbutiker är Ellos och Lagerhaus. Granit har också fina saker. IKEA för lite basic saker. H&M Home för linneprodukter som jag älskar<33 Och Habitat och R.O.O.M för massa fina saker.

Likes

Comments

ordinary days

För exakt en vecka sedan idag fyllde min kompis 20 år. Så, på lördagen hade hon middag och lite förfest hemma hos sig! Jag stressade som en galning hem från jobbet (klockan 17), för att hinna fixa mig på kortast möjliga tid, för att befinna mig hos henne klockan 18. Men fint folk kommer ju alltid sent, så jag kom strax innan halv 7. Så, när jag kom tid hälsade jag snabbt på alla, och hällde upp ett glas mojito ur en glasburk med tappkran hon hade. Hon hade gjort som jag när jag hade min middag i somras, fyller en hel glasburk med mojitomix (mynta, lime och limejuice, rom och sockerlag) och så har man sodan på sidan av! Så himla roligt ju <3

Efter att jag hälsat på alla, och tagit dricka, och pratat lite så var de dags för bilder. Hon och hennes kompisgäng ville ta en bild alla tillsammans, och jag som hade min kamera med mig stod såklart redo för att knäppa några bilder. Väldig american- feeling på de hela. Att rada upp sig, hade photosession och så. Men, gjorde dem de, ville jag också, såklart.

Jag tyckte dock att de var finare att ta bild vid vattnet, så tvingade ner Mickis och henens syster dit för att ta några bilder på dem, och på oss. Ser ni utsikten. Den va jag nästan mer intresserad av.

Sen ville jag ta bilder på oss också, såklart. Utsikten gör bilden så himla fin.

Jag sa något superroligt säkert och sen skrattade vi. Och larvade oss, vi ville ta en spontanbild, typ.

Mmm, denna utsikt. Så fint.

Och himlen hade någon fin/ ful färg denna dag. Typ blå, grå, rosa och lite lila. Men uppehåll var de, och hyfsat varmt. För att vara september ändå.

De fylldes på med alkohol, och vi alla tog något att dricka innan vi slog oss ner för att invänta maten.

Dem hade ställt upp ett långbord för alla kompisar, och gjort fint med blommor och så längst bordet.

Dem hade beställt catering, och de va verkligen över förväntan. Jag älskar ju verkligen hemlagad mat och så, men detta var verkligen supergott. Dem hade beställt veg till mig och en annan, och sen fanns de räkor som jag kunde njuta av också. Och massa bröd, sallad,, röror osv. Längtar redan till nästa sommar när jag ska ha min årliga sommarmiddag/ party. Då blir de ute på Muskö, med god mat, och dryck, och allt sånt.

Jag fick sitta bredvid Mickis, och hon hade gjort fina namnskyltar. Miss Guveanche. Mitt alterego, typ.

De var dags för present öppning och hon fick en resa till New York av sin pappa. Vilket satte en ide i mitt huvud. New York i December, vem säger ens nej. Jag fick en oerhörd craving, jag måste liksom dit. Andra alternativ finns ej. Tänk att dricka gingerbread latte och strosa runt i West Village.

Sen var de dags för fika, cakepops och cheesecake. Alla runt omkring mig drack mer och mer, men allt jag kunde tänka på var min säng typ. Vi sjöng och grattade den väldigt förväntansfulla 20- åringen.

Efter en pissvecka så va jag inte på bra humör alls. Jag hade ingen lust att göra något, och ville egentligen bara gå hem och sova direkt efter jobbet. Men jag gick dit, och hade en trevlig stund. Jag följde inte med dem andra ut, utan pappa kom och hämtade mig senare på kvällen istället. Och sen jobbade jag dagen efter. Men kul hade jag, och de tror jag att Mickis också hade. Näst gång de blir partaj, eller näst- nästa då ska jag ha partaj. Kanske när jag fyller 21, eller några veckor efter de. Typ en helkväll med middag och drinkar på Muskö och en god frukost dagen därpå. 

Likes

Comments

ett landställe, dress up, becca

Igår åkte jag äntligen ut till Muskö igen. Har inte varit här på typ 1,5 månad. Men äntligen <33 Har längtat till att vara här ute på hösten, till alla tända ljus, till kylan, till den friska luften och avkopplande miljön. Till att bara kunna ligga inne och inte göra ngt typ. Igår när jag kom ut var jag själv för mamma och pappa var och kollade på Adams match, så var helt själv i några timmar. Vädret var så fint igår också, sol och värme. Och ljuset var så himla, himla fint, mmm. Tog några bilder med hjälp av min mobil, bästa <33

Hade på mig världens mysigaste tröja som jag hittade i garderoben. Typ ngt jag egentligen tänk och slänga men, så mysig ju.

Har köpt ett par nya jeans, eller ja, två veckor gamla är dem nu, men så jävla nice. Perfekt passform, snygg rumpa och så himla schysst pris. MMM.

Tänk att sitta ute på fina höstdagar, dricka te och bara ta en fika ute liksom. Trappan är en så mysig plats för att göra de. Eller ovanför på altanen utanför sovrumsdörrarna. De finns så många mysiga platser på den här atlanten.

En perfekt landet outfit. Jeans, stickad tröja och Stan Smith.

​Ser ni löven på marken? Jag älskar när altanen fylls med löv i alla dess färger. Då vet man att hösten är påväg. Och den friska luften. Och mörkret. Jag gillar hösten. Jag gillar livet på Muskö. Jag älskar Muskö. 

Likes

Comments

ett landställe

På ett sätt så längtar jag såklart till gräsmattan, mer utemöbler så man kan va hur många som helst, lyktor och annat skoj. Några cyklar mot husväggen också. Men, Muskö är ju ett projekt, och hur mycket älskar jag inte sånt liksom <33 100%

Jag har längtat så himla länge till att få sätta mig ner och redigera massa bilder från Muskö. Antingen har jag inte haft tid, eller så har jag varit så himla omotiverad till att göra de, eller så har min dator inte funkat, eller så har min hårddisk krånglat. Hur som. Nu har jag fixat lite eftersom jag så himla himla gärna ville skriva lite om Muskö, för de var säkert ett år sen sist. Aa, ett år och en månad nästan exakt (efter att ha kollat igenom arkivet). Nu finns de två hus man kan bo i, så mamma och pappa kan närsomhelst flytta ut ur min lilla stuga. En altan börjar komma till liv, och två badrum finns. Elen är fixad. I min stuga finns nästan ett helt kök, eller ja, en diskho, en köksbänk, luckor till skåp och lådor och ett nytt kylskåp. Vi äter ibland på riktiga tallrikar, och har firat midsommar där, och haft många gäster. Jag njuter så himla mycket, och älskar att de är ett projekt. Jag kommer ihåg att jag vart ledsen när pappa sa att de inte skulle vara klart till förra sommaren. Men nu är jag mest bara så himla glad och stolt. Min pappa har gjort allt.

Jag längtar mycket till nästa sommar. Då ska jag ha gardenparty, kräftskiva och en stor fest. Jag ska laga mat, jag ska fixa, bjuda till en riktig fest. Glatt ska de vara. Och jag är så förväntansfull. Tänk att bara ha massa kompisar, goda drinkar, en polaroidkamera full med film, och såklart en systemis så man kan ta massa najs bilder, springa ner och bada på kvällen, lyssna på musik, spela spel, skratta och gråta tillsammans, och somna till ljudet av fågelkvitter eftersom att de typ nästan redan är morgon när man går och lägger sig. Absolut de bästa livet <33

Dem allra flesta kvällarna är ljuset så himla fint. På altanen där vi sitter och äter är kvällsljuset bäst. De är nog inte den matplats vi kommer ha i framtiden, men ändå. De står massa björkar i sluttningen bakom så ljuset sipprar emellan dem, och om man någonsin har sett ngt så fint? Tror absolut inte de. Jag vill bara fota hela kvällen, varje kväll. Tog nog 100 likadana bilder i somras.

Bara en klänning, Stan Smith och en stickad kofta, lantis- livet??? Bästa livet. Såhär går jag klädd dem allra flesta kvällarna, bästa. I somras var jag på promenad med mamma en gång för att fota lite, och bara gå runt. Vi gick bland annat till sjökrogen, men ljuset var så himla fint så de fokuserade jag ju mest på. Längtar till alla kvällspromenader nästa sommar. Åhh. Tänk att ta med sig en liten termos med te och några koppar, sätta sig någonstans och bara vara,

De är något så magiskt med kvällen.

Att avnjuta en glass på bryggan vid spegelblankt vatten och solnedgången.

Jag gick ner till bryggan en kväll i somras för att hämta hem pappa och Adam som fiskade, men istället satte jag mig där bara. helt vindstilla, helt tyst. Så himla skönt. Man hinner tänka så himla mycket, på gott och ont, reflektera och njuta av ensamheten. Här ska jag verkligen spendera fler kvällar nästa sommar. Man behöver bara te, och en filt. Kanske ett sällskap? En skrivbok, definitivt och ett par hörlurar för bra musik. På sista bilden kan man se ett sånt där flygplanssträck, ni vet? Kolla noga.

Gå ner till bryggan, åka lite båt, bara vara. Bästa livet av alla liv.

ag sa ju att min pappa gör allt själv, men värt att nämna igen ändå. Här skruvar han kök, tror jag. Jag menar inte att han gör inredningen som i kök, vardagsrum osv. Utan tapeter, panel, väggarna bakom panelen och allt sånt, vatten och nästan elen. Altanen också. De är så himla himla sjukt. Golvet har han gjort också, ser ni hur fint det är? Min pappa <33

I somras var jag, pappa och Adam själva några dagar dvs, jag fick laga mat <333 Här gjorde jag min allra bästa sommarrätt, grillade grönsaker och lite frukt, i en varm/ matig sallad med halloumi och vitlökscreme. Adam 12 år slickade sent allas tallrikar typ. Pappa tyckte jag skulle servera rätten på sjökrogen. Nästa, nästa sommar, då kommer potatisen från trädgårdslandet. Nästa sommar dock, så ska jag odla lite saker. Typ färska kryddor (basilika i en 20L kruka, och mynta så vi kan dricka mojito varje kväll. Jag säger ju att lantlivet äger.

Dock, inte alltid så fancy. Här äter vi pizza från pizzerian på pappas arbetsbänk. Allt för att få så lite disk som. möjligt.

Här står han alltid. Och fiskar. Ibland blir dem till lunch, men oftast åker dem tillbaka. Adam <33

Här åker dem ut med jollen.

Lite tovigt hår efter bad och sol. Vad gör de. Och, jag sa ju att ljuset är så himla himla fantastiskt.

Här är nog en av mina favoritbilder, från förra sommaren dock.

​Ja, och där har ni ett urval av ett 20-tal favoriter från Muskö. Dem ska bli till ett fotoalbum sen. Med massa text, och annat skoj. Till ett kommande projekt liksom. Jag älskar Muskö av så många anledningar. Att de är ett projekt och att vi kan göra precis vad vi vill. Att jag kommer få inreda lillstugan och vara där så himla mycket. Att mamma och pappa låter mig vara där med kompisar, och mysa. Jag är ju så glad och stolt över detta, och alla ska få veta de. Nu gör de mig inte så mycket att de inte finns en gräsmatta än, eller altan runt hela huset, eller tillräckligt med bord och stolar. Charmen är att göra de bästa man kan av de man har. Att göra de bästa man kan med endast vatten i duschen, plasttallrikar och finglas för bubbel, ett kök utan spis och ugn, och en väldigt liten yta att bo på. Men jag älskar det så himla mycket. 

Nästa sommar kommer bli  så himla bra. Eller Nästa år till och med. Jag kommer börja inreda mer och mer, och få dit en riktig myskänsla. Nästa sommar ska jag plantera, MASSOR. Lite minera saker eftersom vi inte har ett trädgårdsland riktigt än. Men basilika och mynta står högst upp, till alla garden parties jag ska ha. Chili, tomater, morötter, kanske rödbetor. Min absoluta favoritgrej att göra är att strunta i att dra ner rullgardinen och bara vakna upp av solen.

Muskö <333

Likes

Comments