Emmy-galan gick alltså av stapeln igår och Alexander Skarsgård var ju en av vinnarna, bästa manliga biroll i miniserie/film, för sin insats i "Big Little Lies". Även Nicole Kidman och Laura Dern kammade hem priser för sina rolltolkningar i samma serie. Ska verkligen ta och se den inom kort, har skjutit upp det sen den kom och vet inte riktigt varför. Varför Skarsgård bar en mjukporrsmustach är dock oklart..


En annan serie som jag verkligen vill börja se och, som i vanlig ordning, vann en del priser var "Veep", komediserien med Julia Louis-Dreyfus. Hon vann pris för bästa kvinnliga huvudroll i en komedi-serie för 5 året i rad! Då jag är ett hardcore-seinfeld fan måste jag ju helt enkelt ge den ett försök.


"The Handmaid´s Tale" var storvinnare med priser för bästa dramaserie samt huvudroll. Men det finns ingenting som jag läst eller sett om den serie som lockar. Vet inte riktigt varför, den verkar bara så grå och deprimerande. Men jag vet förmodligen inte vad jag pratar om, eller snarare, det vet jag ju inte. Kan vara svårt det där, serier eller filmer som man tror är bra eller dåliga vilket sedan inte stämmer. Man kan ju lätt missa en del bra underhållning.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments


Förutom The Voice och So you think you can dance har jag, i doku-genren, även följt X-factor. X factor Australien, USA samt såklart det brittiska originalet. Och det är just den sistnämnda som jag vill tipsa om då den, än så länge, verkar ha lämnat märkliga auditionsprocesser som till stor del har fokuserat på konstiga deltagare snarare än artistiskt talangfulla. Så titta på den om ni vill se talanger som får en att trilla av stolen eller gråta en tår.

Precis som i The voice finns det fyra domare som alla har ett stall av artister som efter en auditionprocess får tävla mot varandra i en live-show. Varje domare representerar 4 olika typer av artister vilka brukar vara killar, tjejer, äldre samt grupper och tillsammans utgör det en bra kompott av olika typer av underhållning. Storbritannien har som sagt fokuserat på lite quirky (läs, väldigt quirky) deltagare de senaste åren delvis, även om fokus alltid finns på musik, underhållning och seriositet i grunden. Men just den underhållande aspekten har alltså också levererats i form av helt galna personligheter och liveshower där det inte sparas in på någonting, oftast är sången bristfällig. Det finns dock någonting tilltalande i detta då dessa personer ger allt och kan göra vad som helst, man har liksom ingen aning , och publiken roas eller oroas. God tittning och lyssning hur som helst för den som gillar den här typen av talangshower.

Den senaste säsongen går just nu och det har sänts 4 avsnitt :-) Och om man vill finns dett många säsonger att se igen, likaså från Australien samt USA. Jag har nog själv sett mest på X factor Australien men för tillfället tilltalar inte domarna mig, för något år sedan var gamla cheese-favvon Chris Isaak med t ex, så den ligger på hyllan. Det är ju också lätt att bli lite fed up på den här typen av program, jag gillar mest auditionfasen minus deltagare som bara visas upp för att de är kassa.


Likes

Comments


1. The voice

Den 25 september kommer den nya säsongen av The Voice att börja sändas. Jag brukar alltid titta på denna talangshowen då de som deltar verkligen är något utöver det vanliga, riktigt grymma artister och de är ofta väldigt olika. Det beror förmodligen på att domarna har olika smak och att det finns ett underliggande koncept om mångfald där man vill lyfta fram olika stilar samt åldersgrupper. Jag ska dock erkänna att det blir en del spolande när jag ser på programmet, detta ständiga "det här kommer hända/det här har hänt" innan och efter alla pauser som så ofta finns i de amerikanska reality-programmen (och även svenska) gör mig tokig. Antar att det är för att fylla ut tid men framförallt för att dra in nya tittare som just zappat över, hur som helst är det extremt tröttsamt. Tur som sagt att man kan spola då ;-)2. Stranger things

Säsong 2 kommer den 27 oktober, ser verkligen fram att få mysa ner mig då i det förmodade höstrusket under någon helg och binga. Säsong 3 och även 4 kommer, enligt skaparna, att komma och med tanke på vilken framgång serien är blir det förmodligen så. Efter den 4 säsongen påstår de dock att de ska sluta men det är ju rätt svårt att uttala sig om än kanske.


3. The Mindy Project

Senaste (6) säsongen började sändas igår, men jag kommer nog vänta tills alla avsnitt finns ute innan jag kollar. Mindy project har dalat i kvalité sen de första helt underbara säsongerna men jag vill fortfarande veta hur det går för henne. Om man inte har sett serien rekommenderar jag den verkligen, en riktig feelgood-serie i romcom-style.

Likes

Comments


1. I ett inlägg längre ner på bloggen skriver jag att House of cards lägsta nivå förmodligen är tillräcklig för att producera en ny bra säsong..det var fel. Fyfan vilken usel smörja, vilken besvikelse. Vill radera den senaste säsongen från mitt minne, men det går ju tyvärr inte. Vad som var dåligt var, helt objektivt, det mesta!

2. Goliath, den nya serien med Billy Bob Thornton. Se på den! Förutom en viss skurk-karaktär (som är helt sjukt b-utformad) är serien riktigt nice för oss Billy Bob-fans och de som gillar en antihjälte samt att se L.A i skönt eftermiddagsljus. Han vann för övrigt en Golden Globe för bästa actor även för denna serie ( Fargo med :-)) En ny säsong kommer inom kort!

3. Serietips just nu är Ozark på Netflix. Det är bra skådespelare och mycket spännande rakt igenom men samtidigt utspelas allt i ett lagom tempo vilket gör att det känns verklighetstroget. Det handlar om en familj som lever ett vanligt medelklass-liv i Chicago men måste lämna allt och överleva på bästa sätt i Ozark, med maffia, FBI och annat bös flåsande i nacken. Ser fram emot nästa säsong!


4. Har nu sett den senaste säsongen av min favoritserie genom tiderna, Twin Peaks. En besvikelse. Framförallt på grund av det sista onödiga avsnittet. Alla Twin Peaks-fan som kallar sig äkta och menar att man inte förstår David Lynch om man inte gillar det gör mig latent förbannad. Det var ju för fan dåligt. Han vill göra nåt annat men är ändå inte fri från vad Twin Peaks var, resultatet blir dåligt. Stunder av lycka som gör att man fortsätter och hoppas för man vill så jävla gärna, men det kommer aldrig att bli som det var, för någon.

5. Har nu påbörjat den senaste säsongen av The Americans (säsong 5) och den är som vanligt riktigt bra. Se på den om ni vill följa två ryska spioner som skapat ett familjeliv i USA men samtidigt lever dubbelliv.


Likes

Comments


SOA-spinoff

Sons of anarchy-spinoffen "Mayans MC" som handlar om SAMCRO:s gamla rivaler och ibland samarbetspartners är på G. Den senaste updaten är att det ska filmas om en del samt bytas ut flera skådespelare vilket lär fördröja processen men det verkar fortfarande vara under 2017 som den får premiär. Hur den här serien blir känns svårt att sia om och jag är på förhand mycket skeptisk men ska definitivt ge den en chans.


2x Agatha Christie

Två stycken nya filmatiseringar av Christie är i görningen. "Mordet på orientexpressen" kommer i november i år med och av Kenneth Brannagh. I den mycket stjärnspäckade ensemblen finns bland annat Johnny Depp (hrmpf..hans namn som förut var så tilltalande lämnar en nu med en fadd smak), Michelle Pfeiffer (längesen man såg henne), Willem Dafoe (mycket trevligt, lär väl få spela någon elaking som vanligt), Judi Dench och Penelope Cruz.

Den andra är "Prövad oskuld" och har inte än något premiär-datum, men börjar filmas om en månad. I rollerna syns bland annat Bill Nighy (den roligt torra rockstjärnan i Love Actually), Catherine Keener (sympatiskt kärleksintresse och skumaffär-ägarinna i The 40-year old virgin) och Matthew Goode (trevligt).

Likes

Comments


- Har jag lagt ner Vampire Diaries några avsnitt in i den näst sista säsongen. Jag tappade lite intresse när Elena försvann för trots att jag inte gillade henne så mycket var hon ändå en stor del av serien. Var också helt ointresserad av the heretics och mamma Salvatore och ville helst spola förbi när de var i bild, the originals var betydligt mer intressanta att följa. Vi får se, kanske ser klart det någon gång för att få ett avslut.


- Kollat på säsong 3 av Fargo. Även här har jag lagt ner en serie, såg 6 av 10 avsnitt men det lyfte aldrig, det kändes snarare som att jag förlorade tid. Förväntningarna var ganska höga efter de andra säsongerna men magin uteblev.


- Homeland säsong 6. Äntligen något riktigt bra! Gillade även denna säsongen jättemycket och maratontittade igenom alla avsnitt då det var så spännande. Ser fram emot nästa säsong!


- OITNB säsong 5 försöker jag fortfarande ta mig in i men två avsnitt in så är det fortfarande kämpigt. Gillar inte direkt upplägget att allt utspelar sig under några dagar i kaos, hade räckt med att lägga lite tid på det bara och sen gå vidare. Det finns också en väldigt teatralisk ton som jag inte riktigt kan med. Blir nedläggning här med och kan konstatera att det varit en del seriebesvikelser på sistone.


- House of cards säsong 5 blir nästa serie att titta på. I år har den nya säsongen fått ganska lite uppmärksamhet, men i det här fallet tror jag att en potentiell lägsta-nivå ändå är tillräckligt hög för att göra det intressant.

Likes

Comments


Här kommer del.2 av störande karaktärer i serier.

Här kan du läsa del.1:

http://nouw.com/seriespaning/karaktarer-jag-inte-riktigt-kan-med-28336752


Jughead (Riverdale)

Här har vi en person som mer än gärna utmålar sig själv som ett offer. Jughead är också en självutnämnd expert på det mesta som ska tyckas till om och påpekar gärna för andra vad han kommer fram till i äkta besserwisser-style. Ska vara den annorlunda, djupa outsidern men ser mest utklädd ut och är inte trovärdig i rollen.

Phoebe (Vänner)

En karaktär som ska vara flummig och därför rolig, men flummig är inte lika med rolig, det krävs något mer. Snacka om att förvänta sig lite av sin publik intelligensmässigt när det som ska underhålla är så trivialt att man ibland undrar om man inte hängt med.. Så är det dock aldrig, det är bara "roligt" att någon är flummig. Med det sagt känns hon inte ens flummig utan precis som Jughead mest utklädd i min mening.

Här har vi ett citat som visar hennes hippie-het enligt en amerikansk modell, world-piece och större bröst..Ted Mosby (How I met your mother)

Tråkig typ som älskar att ta på sig offerkoftan. Han verkar rent av oförmögen (ointresserad) av att sätta sig in i någon annans perspektiv. Ska vara en "good guy" samtidigt som han oftast behandlar tjejer rätt illa. Avsnittet som utspelar på St Patricks day när han och Barney hänger på en klubb manifesterar detta grisiga beteende mycket väl.


Mike (Suits)

Med risk för att upprepa mig själv men också för att klargöra vad som är det är mest störande karaktärsdraget enligt mig så kommer här ytterligare en person som tycker sååå synd om sig själv. Alla är så dumma mot honom och han påpekar det hela tiden för sin omgivning, omgivningen som i sin tur är oförklarligt lojal vad gäller honom. Hela tiden riskerar människor runt omkring honom allt genom att hjälpa honom och de fortsätter att göra det utav någon slags tillgivenhet och oftast får de en lång harang i utbyte där Mike förklarar hur utsatt han är och hur dumma alla är. Nej, usch, den här karaktären har så många gånger gjort det kämpigt för mig att ens titta på serien och jag lade faktiskt ner den efter några avsnitt in i den senaste säsongen då manuset också var så dåligt att jag inte längre stod ut. Synd, gillar verkligen många andra i serien och hur man fick följa deras arbete som advokater, NY-miljön var också alltid härlig att befinna sig i en stund, men nu tror jag den här serien är mer än död.

Likes

Comments


Nu har alltså ett av mina gamla favvo-program haft premiär för sin 14 säsong (!) I juryn syns som alltid Nigel Lythgoe, Mary Murphy är tillbaka och Vanessa Hudgens är det nya tillskottet. Nigel och även Mary är man ju rätt vana vid numera och hennes skrik har gått från att störa mig till att knappt irritera mig alls. Det känns dock som att hon blivit tillsagd av producenterna att köra på med extra allt, vilket inte hade behövts. Hon är som bäst när hon blir berörd och bara låter känslorna komma utan påtryckningar. Vanessa Hudgens gav de amerikanska superlativen, ohh that´s great, you are amazing, you are so strong....osv med ett artigt leende. Någon gång blev hon lite mer berörd vilket var skönt att se och vid ett tillfälle gick hon upp och bjöd lite på sig själv. Om domarna inte visar och berättar hur de påverkas känslomässigt eller vad det är som tekniskt imponerar på dem så blir åtminstone jag helt ointresserad av att höra vad de har att säga.

Avsnittet bjöd såklart på en del härliga nummer och några knäppgökar, det kändes väldigt kort med sina 40 minuter, audition-avsnitten har historisk varit längre de senaste åren (om jag inte minns helt fel). Men det är väldigt skönt att programmet är tillbaka och både jag och sambon ser fram emot att följa den nya säsongen varje vecka :-)


Likes

Comments


Igår var det premiär av OITNB säsong 5 och jag har börjat se kanske en kvart men kom på mig själv med att pausa och göra andra saker innan jag skulle börja titta ordentligt. Kom dock aldrig över den tröskeln, blev lite avtänd av de ljumna recensionerna jag läst om den nya säsongen. De behöver såklart inte överensstämma med mina åsikter men det kändes bara lite svårmotiverat, det får helt enkelt bli en annan dag. Kan också bero på att jag är inne i en film-period just nu, minns inte senast det hände då jag brukar föredra serier. Har iallafall kollat på Brokeback mountain samt The age of innocence (som jag nämnde i inlägget nedan) vilka båda är fina filmer. Framförallt den förstnämnda, grät helt plötsligt flera gånger utan att jag var beredd på det och tyckte att den var ännu bättre än jag mindes den. The age of innocence är framförallt en stilstudie i 1870-talets New York med fokus på societetens leverne, hierarkiska system och värderingar, men med en längtansfull olycklig kärlekshistoria som fond.

Blev sugen på att se om Ange Lees (regissören till Brokeback mountain) The Icestorm från 1997. Minns att jag verkligen gillade den, framförallt på grund av stämningen. Filmen utspelar sig under en snöstorm på 1970-talet i Connecticut och man får följa flera storylines där olika relationer ställs på sin spets.

Med bland annat en piffig Sigourney Weaver, en olycklig Joan Allen (är hon inte alltid det...?) samt Christina Ricci och Elijah Wood som småttisar.

Likes

Comments


Just nu:

* Vampire diaries- kämpar mig vidare och är nu på säsong 7 men det går ganska trögt, har på det i bakgrunden när jag surfar. Känns lite oinspirerat det hela. Men har svårt att släppa serier jag kommit så långt i..

* Twin Peaks säsong 3- Efter ett TP-maraton med de gamla säsongerna kollar jag nu på den tredje och jag tycker att den är grym! Vill bara se mer, av allt. Musiken, humorn, hur människor porträtteras, godhet och ondska i den elakaste formen, det är ingredienser som Lynch och Frost är mästare på att koka ihop till en charmig, läskig och känslomässig soppa.* Ser fram emot- Så himla mycket! Nya säsonger att plöja som jag inte sett än av Homeland, The Americans, Fargo, House of cards, återvändaren So you think you can dance (startar på måndag :-)), Orange is the new black släpps även snart. Ja, mycket härligt sommarnöje att se fram emot.

* Gamla godingar- Tror jag ska se om Sex and the city för den hundrade gången eller så i sommar, älskar NY-känslan, outfitsen, den längtansfulla kärleken och de komiska dejterna. Får nog även bli ett härligt kostymdrama, såg nyss om Stolthet & fördom (självklart mini-serien med Colin Firth) men tänker mig The age of innocence med Daniel Day-Lewis och Michelle Pfeiffer som är en av mina gamla favvosar :-)* Divorce- På tal om Sex and the city, kollade in SJP:s nya serie Divorce men två och ett halvt avsnitt in lade jag ner, den var inget för mig. Kändes lite off, som att skådisarna inte passade och manuset var rejält tillskruvat. på fel sätt Det kan funka men här kändes det nästan pinsamt effekt-sökande. Synd.

* Sommaren- Så skönt att den ändå har kommit :-)


Likes

Comments