Just nu: Har jag "tvingat" mig själv att börja titta på Vampire diaries för att jag var så sugen på ett maraton av det lättare slaget. Har läst om den här serien på alla möjliga ställen och kände att jag borde ge den en chans igen, började titta på den för några år sedan men fastnade inte alls. Kan dock konstatera att indoktrinering funkar och jag har vaggats in i teendramavampyr-världen nu :-)Är på säsong 3 och kan konstatera att:

Bröderna Salvatore: Länge förstod jag inte tjusningen med Damon, nu är han däremot lite mer underhållande och jag gillar honom. Det är dock lite tråkigt när han bara valpar efter Elena, vilket känns omotiverat då hon är rätt trist..dock har de sprakande kemi vilket är en stor tjusning. Stefan tycker jag är underskattad, snygg och har fram tills nyligen agerat på ett sätt som tilltalar mig. Nu är han "ond" vilket är rätt roligt ändå men antar att han snart kommer bli god igen.

Elena och Catherine: Gillade först Elena men börjat tycka att hon är tråkigare och tråkigare. Catherine däremot växer och är mer intressant att följa.

Bonnie: Rättfärdig, tråkig och störig.

Jeremy och Jenna: Samma med dessa två, skitjobbiga karaktärer. Gillade dock Jenna med Alaric och Jeremy vill man ändå väl på något sätt. Alaric känns som ett bra och relativt vettigt inslag i serien.

Caroline: Älskar henne, hundra gånger roligare än Elena (om man bortser från i början av serien).

Klaus och Elijah: Tycker jag mest är löjlig och hoppas han snart försvinner. I senaste avsnittet verkade han dock bli intresserad av Caroline vilket skulle vara en ganska rolig utveckling. Föredrar dock hans bror Elijah som jag hoppas kommer tillbaka och är lite av en favorit.

Tyler: Började gilla honom mer och mer tills han blev Klaus trotjänare, trist..

Matt: Har ingenting emot honom.

Ja, vi får se hur serien utvecklar sig, det händer saker hela tiden men om jag hade fått önska hade jag sett mer av själva highschool-teendrama-grejen än att det bara är extrema händelseutvecklingar med vampyrer och dylikt på liv och död! Serien är perfekt att ha på i bakgrunden eller liksom slökolla lite på, sen gillar jag vampyr-serier och filmer så för mig är den ett trevligt inslag.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments


Lite crime är aldrig fel och här kommer några tips som kanske kan inspirera någon, tre av mina favvoserier i genren.

1. Dexter (2006-2013)

Om någon mot förmodan har missat den här serien så är det dags att se den. Man får följa Dexter som jobbar för polisen som blodanalytiker. Spännande, snyggt och med en mörk humoristisk underton.

2. Chuck (2007-2012)

En till serie som har varit svår att missa, jag hade dock gjort det fram tills förra året då jag såg alla säsonger i ett streck. Fastnade verkligen för de sköna karaktärerna och kärleken som fanns mellan alla, mer eller mindre motvilligt ;-) Lite fånig men på ett underbart sätt!

3. Inspector Lynley (2001-2008)

Ingen crimelista är fullständig utan, åtminstone en, brittisk serie. Den här såg jag när den gick på svt och minns den som allvarlig, realistisk och väldigt spännade. Självklart finns det en hel del torr, brittisk humor och dessutom något av en will they/won´t they-feeling mellan Lynley och Barbara.

Likes

Comments


Jag gillar verkligen att titta på Modern family, just nu ser jag om alla avsnitt med min sambo som inte sett det och det är så mysigt. Favoriten är Phil såklart men jag gillar dem andra också, här kommer några quotes :-)


Likes

Comments


Säsong 5 av Orange is the new black kommer den 9 juni! Jag tycker det är så härligt att bänka sig med den serien i början av sommaren då den brukar släppas ungefär då på Netflix. Får mig att komma ihåg alla sommarkänslor, vilket är skönt en dag som denna när Danmark ligger vitt av snö igen! Men jag kom också att tänka på att en av huvudkaraktärerna förlorade livet i senaste säsongen vilket var såå tråkigt i min mening och ledsamt. Men ser hur som helst fram emot den nya säsongen.

Här kan man se en teaser:

Likes

Comments


Just nu går det inte så många serier som jag följer, bara en tror jag, Homeland, och den avvaktar jag med att se tills alla avsnitt har kommit ut. Känner mig lite opeppad faktiskt angående nya serier som går och har inte fastnat för någon, har en del äldre serieprojekt som jag ska beta av men det går i maklig takt. Såg klart Brooklyn nine-nine igår och den är väl helt ok och framförallt är det skönt att se på icke-krävande serier ibland som bara är roliga.

Men idag läste jag om en serie som snart kommer tillbaka med sin 5 säsong och det är verkligen en av mina favoriter, nämligen The americans. Om någon har missat den så är det verkligen en serie jag rekommenderar. Den utspelar sig under kalla kriget och man får följa två ryska spioner som lever i USA och har skapat en familj här som sitt cover, de har alltså två barn som inte har någon aning om sina föräldrars riktiga identitet. Dessutom blir de grannar med en FBI-agent, som jobbar på "den andra sidan", som de börjar umgås med. Den är vemodig, spännande, fin och berör politiska frågor såväl som känslomässiga på ett intressant sätt. Den är dramatisk i det lugna och känns verklighetstrogen, likaså är alla 80-tals miljöer väldigt genomarbetande vilket alltid är kul. Också kul att se på ur aspekten att de båda huvudrollsinnehavarna, Keri Russel och Matthew Rhys, blev kära och har fått ett barn tillsammans. Eller om man gillar utklädnader, för sånt finns det mycket av när de utför sina spionuppdrag. Om du inte sett den så har du 4 riktigt bra säsonger framför dig och som sagt en 5 på gång som har premiär den 7 mars. Säsong 4 slutade verkligen spännande så det ska bli så intressant att se hur den nya säsongen kommer att utveckla sig!


Likes

Comments


Det finns en del saker som man kan störa sig på i tv-serier, eller filmer för all del, så som klichéer eller helt orealistiska händelseutvecklingar. Ibland stör det mig mer än andra gånger och ibland kan exempelvis klichéer inte alls vara störigt utan snarast mysigt om det är gjort på ett bra sätt. Här kommer en lista på punkter som kan vara störigt, inte för att jag blir så påverkad egentligen men listor är alltid kul :-)

1. När man ser någon i en viss vinkel, från sidan eller framifrån och personen i nästa klipp men samma scen som kan vara från ovan eller bakifrån ser het annorlunda ut. Det kan vara för att det är en body-double (en olik sådan!) eller för att skådisen helt enkelt sitter i en annan position eller har händerna annorlunda. Men det är tydligt att det är ihopklippt!

2. När det kommer en ny karaktär vars identitet ska fastställas med att någon säger, Hey bigbrother..istället för bara hej vilket man normalt sett gör, så uppenbart att det bara är för att förklara för tittarna vem det är. Exempel som alltid stör mig är hur Lukes syster säger just Hey bigbrother! Så har jag aldrig talat till min storebror...

3. Mat eller dryck som aldrig äts upp. Detta händer i typ alla serier, man beställer in, sen går man innan man tagit knappt en tugga eller en klunk kaffe. Ja, exempel är faktiskt Gilmore Girls igen, de snackar alltid om hur mycket de äter samt de enorma mängderna kaffe som de ska hälla i sig, men väldigt ofta går Rory efter en snabb sipp och ett bett.

4. På tal om mat så är det ju oftast så att de inte äter som man gör på riktigt i serier, de sitter och petar runt i salladsbladen och äter typ en ärta. Jag fattar att de inte kan äta ihjäl sig kanske men det ser så oäkta ut!

5. Det värsta jag vet är när någon ska berätta något viktigt för någon men så händer något annat vilket gör att de avvaktar med att berätta. För att serien sedan ska kretsa kring en utdragen hemlighet, såpor är värst med detta men det sker i många serier. För att exempelvis bevara någons känslor om någon varit otrogen.

Likes

Comments


Stranger things kommer tillbaka nästa Halloween, kul nyheter men jag hade trott och hoppats på att säsong 2 skulle komma till sommaren. Det blir hur som helst väldigt passande med Halloween och jag är spänd på att se hur serien kommer att utveckla sig. Första säsongen kändes så perfekt i sin genre och jag har svårt att tänka mig en fortsättning, å andra sidan hade jag svårt att tänka mig att första säsongen skulle vara så bra när jag hörde vad den handlade om men jag blev verkligen positivt överraskad. Vi kommer att få se alla huvudkaraktärer igen och det här är sagt om handlingen:  “A year after Will’s return, everything seems back to normal… but a darkness lurks just beneath the surface, threatening all of Hawkins.”

Här finns en liten trailer:

https://www.youtube.com/watch?v=1TjmGmsjoIQ

Väldigt kort men jag känner spänningen när jag hör musiken igen och det är kul att se att de har Ghostbursters-overaller på sig :-)

Likes

Comments


Den 19 februari är det premiär för HBO:s nya serie Big little lies som har en riktigt fet cast och är skapad av David E. Kelly (Ally McBeal, Boston Legal etc). I rollerna syns bland annat Alexander Skarsgård, Reese Witherspoon, Nicole Kidman, Laura Dern och Zoe Kravitz. En salig blandning av nästan förlegade toppnamn (Kidman, vars ansikte inte längre avslöjar mycket känslor precis..), David Lynch favvisen Dern och Lenny Kravitz dotter. Bara skådespelarna gör mig alltså nyfiken och hintar om någon slags kvalité (hoppas jag), åtminstone ska det bli spännande att se dem i rutan.

Serien är baserad på en bok med samma titel skriven av Liane Moriarty och den handlar om tre mammor som blir vänner via sina barn. Ett par av dem verkar ha till synes perfekta liv och obegränsade tillgångar och den tredje verkar inte vara lika priviligerad men under ytan lurar mörka hemligheter hos dem alla. Trailern vittnar om fantastiskt vackra miljöer, intrigerande kvinnor på gränsen till sammanbrott samt någon slags mordhistoria. Vi får väl se vad det blir av den här serien, kan finnas en risk att den är lite för såpig och det är inte riktigt min cup of tea, men vi får se!


Likes

Comments


1. Imorgon ser jag fram emot att titta på den nya serien Santa Clarita Diet på netflix med Drew Barrymore som nybliven zombie suburban style!

2. CBS har beställt en pilot som How I met your mother-skaparna Carter Bays och Craig Thomas ska producera. Den kommer utspela sig på ett kontor där man får följa en man och en kvinna, mer än så får man än så länge inte veta. Spännande hur som helst, hoppas det blir bra.

3. Idag är det premiär för en ny serie med Vanessa Hudgens, komediserien Powerless. Den handlar om personalen på ett försäkringsbolag som har specialiserat sig på fall där superhjältar har skapat förstörelse. Har inte hört talas om den tidigare men den verkar lovande. Kul att man tar superhjältekonceptet till en annan nivå, kan bli riktigt kul tror jag eller platt fall.

​4. So you think you can dance kommer tillbaka till sommaren med vuxna (nåja, iallafall inte barn som det var i sista säsongen) deltagare. Är omåttligt glad över detta beskedet!

Likes

Comments


Här kommer ett tips som jag faktiskt inte själv har sett, but why not ;-)

Undeclared är en tv-serie som kom 2001 och bara fick en säsong med 17 avsnitt (står dock 18 på Imdb men det ska vara felaktigt). Jag hade faktiskt aldrig hört talas om den men blev sugen på att se den efter att jag stött på den när jag var ute i google-djungeln. Fick reda på att den heter Panik i plugget på svenska och det ringer någon klocka när jag hör det namnet..vilken dålig översättning för övrigt..

Den verkar ha mycket likheter med Freaks and Geeks, skaparen är densamma, Judd Apatow, och en stor del av casten känns igen, däribland, Seth Rogen, Jason Segel, Martin Starr, Busy Phillips, Samm Levine, Natascha Melnick och David Krumholtz. Ja, ganska många alltså! I övriga roller syns bland annat Charlie Hunnam, Jay Baruchel och Carla Gallo.

Till skillnad från Freaks and Geeks utspelar den sig dock i nutid, det vill säga tidigt 2000-tal, och handlingen är koncentrerad kring ett college i USA där man för följa förstaårs-studenten Steven. Avsnitten är halvtimmeslånga och den beskrivs som en komediserie med dramainslag. Serien har fått 8.0 på Imdb och har blivit kultförklarad, ska lätt se den, om inte annat så för det härliga tidiga 2000-tals modet!


Likes

Comments