Vänner: Helt klart Monica, framförallt efter några säsonger. Har svårt för flera av dem andra, främst Phoebe, Ross och Chandler. Monica är rolig på ett galet sätt istället för att dra (lika många) sexistiska eller fåniga skämt. Med det sagt så tycker jag inte någon är speciellt rolig.


Seinfeld:
Omöjligt att välja! Började skriva Elaine men sen såg jag några gifs med de andra och förstod att det inte går att välja. Alla är lika charmiga, råa, ego och känslomässigt störda vilket är vad som gör serien så speciell och underhållande.


How I met your mother: Marshall. Barney är såklart alltid underhållande men Marshall är min favorit, både själv och i kombination med Lily.


Will & Grace: Denna gamla dängan som har blivit aktuell igen är, faktiskt, ganska underhållande. Skriver faktiskt då det tog mig tid att ge den en chans. Den swishade förbi på 4an på eftermiddagarna samtidigt som That 70s show, Sunset beach osv, men verkade så gapig. Jag måste dock erkänna att den håller hög kvalité vad gäller amerikanska halvtimmes-komediserier. Roligast tycker jag att Jack är, extremt gullig och charmig, mängder med oneliners och självklart kul i kombination med Karen.


Modern Family: Phil, i all sin nördighet! Ja, jag har ju till och med ägnat honom ett eget inlägg som du hittar här: http://nouw.com/seriespaning/phil-dunphy-28889277. Roas även av Jay och Cameron samt hela ensemblen tillsammans. Någon som dock har blivit tråkigare tycker jag är Manny.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments


Just nu tittar jag på:

1. Party of five, är i slutet av säsong 5 och låter den rulla i bakgrunden mer eller mindre. Tittar på den av nostalgiska skäl, på samma sätt som när jag sett om Beverly Hills eller favvon Melrose Place. Inga bra serier, men i all sin dramatik känns de mer "vanliga" än nya serier i såpa/drama/teen-genren där allting har vridits upp ett varv till (vilket man inte trodde var möjligt, tänk Pretty little liars och liknande). Det är också roligt att påminnas om tidigt 2000-tals mode där sminket var ljuslila både på ögon och läppar och håret stylat spretigt i en nästan-wetlook.


2. The Fall, precis startat med säsong 3. Den här serien är lugn och känns ganska realistiskt vilket jag gillar men det gör den även mer obehaglig. Jag är dock lite kluven, serien behandlar flera ämnen- våld mot kvinnor, makt mellan könen, genus osv. Det är såklart bra och viktigt, men samtidigt är den stereotyp i sitt sätt att skildra dessa roller och den starka kvinnan och huvudkaraktären är sensuell i sitt beteende-viskande sätt att prata, i sitt utseende i form av silkiga blusar, höga klackar och lagda lockar. Kanske är det meningen för att uppvisa en förlegad mall, men jag tror inte det. Det känns snarare som en krydda och en form som gör att serien går hem hos många, jag har hört kvinnor prata om serien och precis som i House of cards verkar det mest framträdande vara att se en kvinna som är 50 +men ändå ser fab ut. Det är förmodligen ett steg i rätt riktning, om man jämför med att kvinnor inte har lyfts fram direkt alls tidigare, framförallt inte om de är över en viss ålder. Men jag kan inte låta bli att störa mig på det. I The Fall är förhållningssättet till sex, relationen mellan mannen och kvinnan (främst) centralt och de visar att de flesta är störda (i brist på ett bättre ord) i viss mån. Att förklara varför någon blir en psykopatisk seriemördare är svårt, den hemska barndomen finns där men den har ju drabbat fler som inte har utvecklats på samma sätt. Och det kan störa mig när den hemska barndomen används på detta sätt i serier, å andra sidan är det väl precis så det ligger till i många fall. 

Likes

Comments


Emmy-galan gick alltså av stapeln igår och Alexander Skarsgård var ju en av vinnarna, bästa manliga biroll i miniserie/film, för sin insats i "Big Little Lies". Även Nicole Kidman och Laura Dern kammade hem priser för sina rolltolkningar i samma serie. Ska verkligen ta och se den inom kort, har skjutit upp det sen den kom och vet inte riktigt varför. Varför Skarsgård bar en mjukporrsmustach är dock oklart..


En annan serie som jag verkligen vill börja se och, som i vanlig ordning, vann en del priser var "Veep", komediserien med Julia Louis-Dreyfus. Hon vann pris för bästa kvinnliga huvudroll i en komedi-serie för 5 året i rad! Då jag är ett hardcore-seinfeld fan måste jag ju helt enkelt ge den ett försök.


"The Handmaid´s Tale" var storvinnare med priser för bästa dramaserie samt huvudroll. Men det finns ingenting som jag läst eller sett om den serie som lockar. Vet inte riktigt varför, den verkar bara så grå och deprimerande. Men jag vet förmodligen inte vad jag pratar om, eller snarare, det vet jag ju inte. Kan vara svårt det där, serier eller filmer som man tror är bra eller dåliga vilket sedan inte stämmer. Man kan ju lätt missa en del bra underhållning.

Likes

Comments


Förutom The Voice och So you think you can dance har jag, i doku-genren, även följt X-factor. X factor Australien, USA samt såklart det brittiska originalet. Och det är just den sistnämnda som jag vill tipsa om då den, än så länge, verkar ha lämnat märkliga auditionsprocesser som till stor del har fokuserat på konstiga deltagare snarare än artistiskt talangfulla. Så titta på den om ni vill se talanger som får en att trilla av stolen eller gråta en tår.

Precis som i The voice finns det fyra domare som alla har ett stall av artister som efter en auditionprocess får tävla mot varandra i en live-show. Varje domare representerar 4 olika typer av artister vilka brukar vara killar, tjejer, äldre samt grupper och tillsammans utgör det en bra kompott av olika typer av underhållning. Storbritannien har som sagt fokuserat på lite quirky (läs, väldigt quirky) deltagare de senaste åren delvis, även om fokus alltid finns på musik, underhållning och seriositet i grunden. Men just den underhållande aspekten har alltså också levererats i form av helt galna personligheter och liveshower där det inte sparas in på någonting, oftast är sången bristfällig. Det finns dock någonting tilltalande i detta då dessa personer ger allt och kan göra vad som helst, man har liksom ingen aning , och publiken roas eller oroas. God tittning och lyssning hur som helst för den som gillar den här typen av talangshower.

Den senaste säsongen går just nu och det har sänts 4 avsnitt :-) Och om man vill finns dett många säsonger att se igen, likaså från Australien samt USA. Jag har nog själv sett mest på X factor Australien men för tillfället tilltalar inte domarna mig, för något år sedan var gamla cheese-favvon Chris Isaak med t ex, så den ligger på hyllan. Det är ju också lätt att bli lite fed up på den här typen av program, jag gillar mest auditionfasen minus deltagare som bara visas upp för att de är kassa.


Likes

Comments


1. The voice

Den 25 september kommer den nya säsongen av The Voice att börja sändas. Jag brukar alltid titta på denna talangshowen då de som deltar verkligen är något utöver det vanliga, riktigt grymma artister och de är ofta väldigt olika. Det beror förmodligen på att domarna har olika smak och att det finns ett underliggande koncept om mångfald där man vill lyfta fram olika stilar samt åldersgrupper. Jag ska dock erkänna att det blir en del spolande när jag ser på programmet, detta ständiga "det här kommer hända/det här har hänt" innan och efter alla pauser som så ofta finns i de amerikanska reality-programmen (och även svenska) gör mig tokig. Antar att det är för att fylla ut tid men framförallt för att dra in nya tittare som just zappat över, hur som helst är det extremt tröttsamt. Tur som sagt att man kan spola då ;-)2. Stranger things

Säsong 2 kommer den 27 oktober, ser verkligen fram att få mysa ner mig då i det förmodade höstrusket under någon helg och binga. Säsong 3 och även 4 kommer, enligt skaparna, att komma och med tanke på vilken framgång serien är blir det förmodligen så. Efter den 4 säsongen påstår de dock att de ska sluta men det är ju rätt svårt att uttala sig om än kanske.


3. The Mindy Project

Senaste (6) säsongen började sändas igår, men jag kommer nog vänta tills alla avsnitt finns ute innan jag kollar. Mindy project har dalat i kvalité sen de första helt underbara säsongerna men jag vill fortfarande veta hur det går för henne. Om man inte har sett serien rekommenderar jag den verkligen, en riktig feelgood-serie i romcom-style.

Likes

Comments


1. I ett inlägg längre ner på bloggen skriver jag att House of cards lägsta nivå förmodligen är tillräcklig för att producera en ny bra säsong..det var fel. Fyfan vilken usel smörja, vilken besvikelse. Vill radera den senaste säsongen från mitt minne, men det går ju tyvärr inte. Vad som var dåligt var, helt objektivt, det mesta!

2. Goliath, den nya serien med Billy Bob Thornton. Se på den! Förutom en viss skurk-karaktär (som är helt sjukt b-utformad) är serien riktigt nice för oss Billy Bob-fans och de som gillar en antihjälte samt att se L.A i skönt eftermiddagsljus. Han vann för övrigt en Golden Globe för bästa actor även för denna serie ( Fargo med :-)) En ny säsong kommer inom kort!

3. Serietips just nu är Ozark på Netflix. Det är bra skådespelare och mycket spännande rakt igenom men samtidigt utspelas allt i ett lagom tempo vilket gör att det känns verklighetstroget. Det handlar om en familj som lever ett vanligt medelklass-liv i Chicago men måste lämna allt och överleva på bästa sätt i Ozark, med maffia, FBI och annat bös flåsande i nacken. Ser fram emot nästa säsong!


4. Har nu sett den senaste säsongen av min favoritserie genom tiderna, Twin Peaks. En besvikelse. Framförallt på grund av det sista onödiga avsnittet. Alla Twin Peaks-fan som kallar sig äkta och menar att man inte förstår David Lynch om man inte gillar det gör mig latent förbannad. Det var ju för fan dåligt. Han vill göra nåt annat men är ändå inte fri från vad Twin Peaks var, resultatet blir dåligt. Stunder av lycka som gör att man fortsätter och hoppas för man vill så jävla gärna, men det kommer aldrig att bli som det var, för någon.

5. Har nu påbörjat den senaste säsongen av The Americans (säsong 5) och den är som vanligt riktigt bra. Se på den om ni vill följa två ryska spioner som skapat ett familjeliv i USA men samtidigt lever dubbelliv.


Likes

Comments


SOA-spinoff

Sons of anarchy-spinoffen "Mayans MC" som handlar om SAMCRO:s gamla rivaler och ibland samarbetspartners är på G. Den senaste updaten är att det ska filmas om en del samt bytas ut flera skådespelare vilket lär fördröja processen men det verkar fortfarande vara under 2017 som den får premiär. Hur den här serien blir känns svårt att sia om och jag är på förhand mycket skeptisk men ska definitivt ge den en chans.


2x Agatha Christie

Två stycken nya filmatiseringar av Christie är i görningen. "Mordet på orientexpressen" kommer i november i år med och av Kenneth Brannagh. I den mycket stjärnspäckade ensemblen finns bland annat Johnny Depp (hrmpf..hans namn som förut var så tilltalande lämnar en nu med en fadd smak), Michelle Pfeiffer (längesen man såg henne), Willem Dafoe (mycket trevligt, lär väl få spela någon elaking som vanligt), Judi Dench och Penelope Cruz.

Den andra är "Prövad oskuld" och har inte än något premiär-datum, men börjar filmas om en månad. I rollerna syns bland annat Bill Nighy (den roligt torra rockstjärnan i Love Actually), Catherine Keener (sympatiskt kärleksintresse och skumaffär-ägarinna i The 40-year old virgin) och Matthew Goode (trevligt).

Likes

Comments


- Har jag lagt ner Vampire Diaries några avsnitt in i den näst sista säsongen. Jag tappade lite intresse när Elena försvann för trots att jag inte gillade henne så mycket var hon ändå en stor del av serien. Var också helt ointresserad av the heretics och mamma Salvatore och ville helst spola förbi när de var i bild, the originals var betydligt mer intressanta att följa. Vi får se, kanske ser klart det någon gång för att få ett avslut.


- Kollat på säsong 3 av Fargo. Även här har jag lagt ner en serie, såg 6 av 10 avsnitt men det lyfte aldrig, det kändes snarare som att jag förlorade tid. Förväntningarna var ganska höga efter de andra säsongerna men magin uteblev.


- Homeland säsong 6. Äntligen något riktigt bra! Gillade även denna säsongen jättemycket och maratontittade igenom alla avsnitt då det var så spännande. Ser fram emot nästa säsong!


- OITNB säsong 5 försöker jag fortfarande ta mig in i men två avsnitt in så är det fortfarande kämpigt. Gillar inte direkt upplägget att allt utspelar sig under några dagar i kaos, hade räckt med att lägga lite tid på det bara och sen gå vidare. Det finns också en väldigt teatralisk ton som jag inte riktigt kan med. Blir nedläggning här med och kan konstatera att det varit en del seriebesvikelser på sistone.


- House of cards säsong 5 blir nästa serie att titta på. I år har den nya säsongen fått ganska lite uppmärksamhet, men i det här fallet tror jag att en potentiell lägsta-nivå ändå är tillräckligt hög för att göra det intressant.

Likes

Comments


Här kommer del.2 av störande karaktärer i serier.

Här kan du läsa del.1:

http://nouw.com/seriespaning/karaktarer-jag-inte-riktigt-kan-med-28336752


Jughead (Riverdale)

Här har vi en person som mer än gärna utmålar sig själv som ett offer. Jughead är också en självutnämnd expert på det mesta som ska tyckas till om och påpekar gärna för andra vad han kommer fram till i äkta besserwisser-style. Ska vara den annorlunda, djupa outsidern men ser mest utklädd ut och är inte trovärdig i rollen.

Phoebe (Vänner)

En karaktär som ska vara flummig och därför rolig, men flummig är inte lika med rolig, det krävs något mer. Snacka om att förvänta sig lite av sin publik intelligensmässigt när det som ska underhålla är så trivialt att man ibland undrar om man inte hängt med.. Så är det dock aldrig, det är bara "roligt" att någon är flummig. Med det sagt känns hon inte ens flummig utan precis som Jughead mest utklädd i min mening.

Här har vi ett citat som visar hennes hippie-het enligt en amerikansk modell, world-piece och större bröst..Ted Mosby (How I met your mother)

Tråkig typ som älskar att ta på sig offerkoftan. Han verkar rent av oförmögen (ointresserad) av att sätta sig in i någon annans perspektiv. Ska vara en "good guy" samtidigt som han oftast behandlar tjejer rätt illa. Avsnittet som utspelar på St Patricks day när han och Barney hänger på en klubb manifesterar detta grisiga beteende mycket väl.


Mike (Suits)

Med risk för att upprepa mig själv men också för att klargöra vad som är det är mest störande karaktärsdraget enligt mig så kommer här ytterligare en person som tycker sååå synd om sig själv. Alla är så dumma mot honom och han påpekar det hela tiden för sin omgivning, omgivningen som i sin tur är oförklarligt lojal vad gäller honom. Hela tiden riskerar människor runt omkring honom allt genom att hjälpa honom och de fortsätter att göra det utav någon slags tillgivenhet och oftast får de en lång harang i utbyte där Mike förklarar hur utsatt han är och hur dumma alla är. Nej, usch, den här karaktären har så många gånger gjort det kämpigt för mig att ens titta på serien och jag lade faktiskt ner den efter några avsnitt in i den senaste säsongen då manuset också var så dåligt att jag inte längre stod ut. Synd, gillar verkligen många andra i serien och hur man fick följa deras arbete som advokater, NY-miljön var också alltid härlig att befinna sig i en stund, men nu tror jag den här serien är mer än död.

Likes

Comments


Nu har alltså ett av mina gamla favvo-program haft premiär för sin 14 säsong (!) I juryn syns som alltid Nigel Lythgoe, Mary Murphy är tillbaka och Vanessa Hudgens är det nya tillskottet. Nigel och även Mary är man ju rätt vana vid numera och hennes skrik har gått från att störa mig till att knappt irritera mig alls. Det känns dock som att hon blivit tillsagd av producenterna att köra på med extra allt, vilket inte hade behövts. Hon är som bäst när hon blir berörd och bara låter känslorna komma utan påtryckningar. Vanessa Hudgens gav de amerikanska superlativen, ohh that´s great, you are amazing, you are so strong....osv med ett artigt leende. Någon gång blev hon lite mer berörd vilket var skönt att se och vid ett tillfälle gick hon upp och bjöd lite på sig själv. Om domarna inte visar och berättar hur de påverkas känslomässigt eller vad det är som tekniskt imponerar på dem så blir åtminstone jag helt ointresserad av att höra vad de har att säga.

Avsnittet bjöd såklart på en del härliga nummer och några knäppgökar, det kändes väldigt kort med sina 40 minuter, audition-avsnitten har historisk varit längre de senaste åren (om jag inte minns helt fel). Men det är väldigt skönt att programmet är tillbaka och både jag och sambon ser fram emot att följa den nya säsongen varje vecka :-)


Likes

Comments