SOA-spinoff

Sons of anarchy-spinoffen "Mayans MC" som handlar om SAMCRO:s gamla rivaler och ibland samarbetspartners är på G. Den senaste updaten är att det ska filmas om en del samt bytas ut flera skådespelare vilket lär fördröja processen men det verkar fortfarande vara under 2017 som den får premiär. Hur den här serien blir känns svårt att sia om och jag är på förhand mycket skeptisk men ska definitivt ge den en chans.


2x Agatha Christie

Två stycken nya filmatiseringar av Christie är i görningen. "Mordet på orientexpressen" kommer i november i år med och av Kenneth Brannagh. I den mycket stjärnspäckade ensemblen finns bland annat Johnny Depp (hrmpf..hans namn som förut var så tilltalande lämnar en nu med en fadd smak), Michelle Pfeiffer (längesen man såg henne), Willem Dafoe (mycket trevligt, lär väl få spela någon elaking som vanligt), Judi Dench och Penelope Cruz.

Den andra är "Prövad oskuld" och har inte än något premiär-datum, men börjar filmas om en månad. I rollerna syns bland annat Bill Nighy (den roligt torra rockstjärnan i Love Actually), Catherine Keener (sympatiskt kärleksintresse och skumaffär-ägarinna i The 40-year old virgin) och Matthew Goode (trevligt).

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments


- Har jag lagt ner Vampire Diaries några avsnitt in i den näst sista säsongen. Jag tappade lite intresse när Elena försvann för trots att jag inte gillade henne så mycket var hon ändå en stor del av serien. Var också helt ointresserad av the heretics och mamma Salvatore och ville helst spola förbi när de var i bild, the originals var betydligt mer intressanta att följa. Vi får se, kanske ser klart det någon gång för att få ett avslut.


- Kollat på säsong 3 av Fargo. Även här har jag lagt ner en serie, såg 6 av 10 avsnitt men det lyfte aldrig, det kändes snarare som att jag förlorade tid. Förväntningarna var ganska höga efter de andra säsongerna men magin uteblev.


- Homeland säsong 6. Äntligen något riktigt bra! Gillade även denna säsongen jättemycket och maratontittade igenom alla avsnitt då det var så spännande. Ser fram emot nästa säsong!


- OITNB säsong 5 försöker jag fortfarande ta mig in i men två avsnitt in så är det fortfarande kämpigt. Gillar inte direkt upplägget att allt utspelar sig under några dagar i kaos, hade räckt med att lägga lite tid på det bara och sen gå vidare. Det finns också en väldigt teatralisk ton som jag inte riktigt kan med. Blir nedläggning här med och kan konstatera att det varit en del seriebesvikelser på sistone.


- House of cards säsong 5 blir nästa serie att titta på. I år har den nya säsongen fått ganska lite uppmärksamhet, men i det här fallet tror jag att en potentiell lägsta-nivå ändå är tillräckligt hög för att göra det intressant.

Likes

Comments


Här kommer del.2 av störande karaktärer i serier.

Här kan du läsa del.1:

http://nouw.com/seriespaning/karaktarer-jag-inte-riktigt-kan-med-28336752


Jughead (Riverdale)

Här har vi en person som mer än gärna utmålar sig själv som ett offer. Jughead är också en självutnämnd expert på det mesta som ska tyckas till om och påpekar gärna för andra vad han kommer fram till i äkta besserwisser-style. Ska vara den annorlunda, djupa outsidern men ser mest utklädd ut och är inte trovärdig i rollen.

Phoebe (Vänner)

En karaktär som ska vara flummig och därför rolig, men flummig är inte lika med rolig, det krävs något mer. Snacka om att förvänta sig lite av sin publik intelligensmässigt när det som ska underhålla är så trivialt att man ibland undrar om man inte hängt med.. Så är det dock aldrig, det är bara "roligt" att någon är flummig. Med det sagt känns hon inte ens flummig utan precis som Jughead mest utklädd i min mening.

Här har vi ett citat som visar hennes hippie-het enligt en amerikansk modell, world-piece och större bröst..Ted Mosby (How I met your mother)

Tråkig typ som älskar att ta på sig offerkoftan. Han verkar rent av oförmögen (ointresserad) av att sätta sig in i någon annans perspektiv. Ska vara en "good guy" samtidigt som han oftast behandlar tjejer rätt illa. Avsnittet som utspelar på St Patricks day när han och Barney hänger på en klubb manifesterar detta grisiga beteende mycket väl.


Mike (Suits)

Med risk för att upprepa mig själv men också för att klargöra vad som är det är mest störande karaktärsdraget enligt mig så kommer här ytterligare en person som tycker sååå synd om sig själv. Alla är så dumma mot honom och han påpekar det hela tiden för sin omgivning, omgivningen som i sin tur är oförklarligt lojal vad gäller honom. Hela tiden riskerar människor runt omkring honom allt genom att hjälpa honom och de fortsätter att göra det utav någon slags tillgivenhet och oftast får de en lång harang i utbyte där Mike förklarar hur utsatt han är och hur dumma alla är. Nej, usch, den här karaktären har så många gånger gjort det kämpigt för mig att ens titta på serien och jag lade faktiskt ner den efter några avsnitt in i den senaste säsongen då manuset också var så dåligt att jag inte längre stod ut. Synd, gillar verkligen många andra i serien och hur man fick följa deras arbete som advokater, NY-miljön var också alltid härlig att befinna sig i en stund, men nu tror jag den här serien är mer än död.

Likes

Comments


Nu har alltså ett av mina gamla favvo-program haft premiär för sin 14 säsong (!) I juryn syns som alltid Nigel Lythgoe, Mary Murphy är tillbaka och Vanessa Hudgens är det nya tillskottet. Nigel och även Mary är man ju rätt vana vid numera och hennes skrik har gått från att störa mig till att knappt irritera mig alls. Det känns dock som att hon blivit tillsagd av producenterna att köra på med extra allt, vilket inte hade behövts. Hon är som bäst när hon blir berörd och bara låter känslorna komma utan påtryckningar. Vanessa Hudgens gav de amerikanska superlativen, ohh that´s great, you are amazing, you are so strong....osv med ett artigt leende. Någon gång blev hon lite mer berörd vilket var skönt att se och vid ett tillfälle gick hon upp och bjöd lite på sig själv. Om domarna inte visar och berättar hur de påverkas känslomässigt eller vad det är som tekniskt imponerar på dem så blir åtminstone jag helt ointresserad av att höra vad de har att säga.

Avsnittet bjöd såklart på en del härliga nummer och några knäppgökar, det kändes väldigt kort med sina 40 minuter, audition-avsnitten har historisk varit längre de senaste åren (om jag inte minns helt fel). Men det är väldigt skönt att programmet är tillbaka och både jag och sambon ser fram emot att följa den nya säsongen varje vecka :-)


Likes

Comments


Igår var det premiär av OITNB säsong 5 och jag har börjat se kanske en kvart men kom på mig själv med att pausa och göra andra saker innan jag skulle börja titta ordentligt. Kom dock aldrig över den tröskeln, blev lite avtänd av de ljumna recensionerna jag läst om den nya säsongen. De behöver såklart inte överensstämma med mina åsikter men det kändes bara lite svårmotiverat, det får helt enkelt bli en annan dag. Kan också bero på att jag är inne i en film-period just nu, minns inte senast det hände då jag brukar föredra serier. Har iallafall kollat på Brokeback mountain samt The age of innocence (som jag nämnde i inlägget nedan) vilka båda är fina filmer. Framförallt den förstnämnda, grät helt plötsligt flera gånger utan att jag var beredd på det och tyckte att den var ännu bättre än jag mindes den. The age of innocence är framförallt en stilstudie i 1870-talets New York med fokus på societetens leverne, hierarkiska system och värderingar, men med en längtansfull olycklig kärlekshistoria som fond.

Blev sugen på att se om Ange Lees (regissören till Brokeback mountain) The Icestorm från 1997. Minns att jag verkligen gillade den, framförallt på grund av stämningen. Filmen utspelar sig under en snöstorm på 1970-talet i Connecticut och man får följa flera storylines där olika relationer ställs på sin spets.

Med bland annat en piffig Sigourney Weaver, en olycklig Joan Allen (är hon inte alltid det...?) samt Christina Ricci och Elijah Wood som småttisar.

Likes

Comments


Just nu:

* Vampire diaries- kämpar mig vidare och är nu på säsong 7 men det går ganska trögt, har på det i bakgrunden när jag surfar. Känns lite oinspirerat det hela. Men har svårt att släppa serier jag kommit så långt i..

* Twin Peaks säsong 3- Efter ett TP-maraton med de gamla säsongerna kollar jag nu på den tredje och jag tycker att den är grym! Vill bara se mer, av allt. Musiken, humorn, hur människor porträtteras, godhet och ondska i den elakaste formen, det är ingredienser som Lynch och Frost är mästare på att koka ihop till en charmig, läskig och känslomässig soppa.* Ser fram emot- Så himla mycket! Nya säsonger att plöja som jag inte sett än av Homeland, The Americans, Fargo, House of cards, återvändaren So you think you can dance (startar på måndag :-)), Orange is the new black släpps även snart. Ja, mycket härligt sommarnöje att se fram emot.

* Gamla godingar- Tror jag ska se om Sex and the city för den hundrade gången eller så i sommar, älskar NY-känslan, outfitsen, den längtansfulla kärleken och de komiska dejterna. Får nog även bli ett härligt kostymdrama, såg nyss om Stolthet & fördom (självklart mini-serien med Colin Firth) men tänker mig The age of innocence med Daniel Day-Lewis och Michelle Pfeiffer som är en av mina gamla favvosar :-)* Divorce- På tal om Sex and the city, kollade in SJP:s nya serie Divorce men två och ett halvt avsnitt in lade jag ner, den var inget för mig. Kändes lite off, som att skådisarna inte passade och manuset var rejält tillskruvat. på fel sätt Det kan funka men här kändes det nästan pinsamt effekt-sökande. Synd.

* Sommaren- Så skönt att den ändå har kommit :-)


Likes

Comments


Just nu: Har jag "tvingat" mig själv att börja titta på Vampire diaries för att jag var så sugen på ett maraton av det lättare slaget. Har läst om den här serien på alla möjliga ställen och kände att jag borde ge den en chans igen, började titta på den för några år sedan men fastnade inte alls. Kan dock konstatera att indoktrinering funkar och jag har vaggats in i teendramavampyr-världen nu :-)Är på säsong 3 och kan konstatera att:

Bröderna Salvatore: Länge förstod jag inte tjusningen med Damon, nu är han däremot lite mer underhållande och jag gillar honom. Det är dock lite tråkigt när han bara valpar efter Elena, vilket känns omotiverat då hon är rätt trist..dock har de sprakande kemi vilket är en stor tjusning. Stefan tycker jag är underskattad, snygg och har fram tills nyligen agerat på ett sätt som tilltalar mig. Nu är han "ond" vilket är rätt roligt ändå men antar att han snart kommer bli god igen.

Elena och Catherine: Gillade först Elena men börjat tycka att hon är tråkigare och tråkigare. Catherine däremot växer och är mer intressant att följa.

Bonnie: Rättfärdig, tråkig och störig.

Jeremy och Jenna: Samma med dessa två, skitjobbiga karaktärer. Gillade dock Jenna med Alaric och Jeremy vill man ändå väl på något sätt. Alaric känns som ett bra och relativt vettigt inslag i serien.

Caroline: Älskar henne, hundra gånger roligare än Elena (om man bortser från i början av serien).

Klaus och Elijah: Tycker jag mest är löjlig och hoppas han snart försvinner. I senaste avsnittet verkade han dock bli intresserad av Caroline vilket skulle vara en ganska rolig utveckling. Föredrar dock hans bror Elijah som jag hoppas kommer tillbaka och är lite av en favorit.

Tyler: Började gilla honom mer och mer tills han blev Klaus trotjänare, trist..

Matt: Har ingenting emot honom.

Ja, vi får se hur serien utvecklar sig, det händer saker hela tiden men om jag hade fått önska hade jag sett mer av själva highschool-teendrama-grejen än att det bara är extrema händelseutvecklingar med vampyrer och dylikt på liv och död! Serien är perfekt att ha på i bakgrunden eller liksom slökolla lite på, sen gillar jag vampyr-serier och filmer så för mig är den ett trevligt inslag.

Likes

Comments


Lite crime är aldrig fel och här kommer några tips som kanske kan inspirera någon, tre av mina favvoserier i genren.

1. Dexter (2006-2013)

Om någon mot förmodan har missat den här serien så är det dags att se den. Man får följa Dexter som jobbar för polisen som blodanalytiker. Spännande, snyggt och med en mörk humoristisk underton.

2. Chuck (2007-2012)

En till serie som har varit svår att missa, jag hade dock gjort det fram tills förra året då jag såg alla säsonger i ett streck. Fastnade verkligen för de sköna karaktärerna och kärleken som fanns mellan alla, mer eller mindre motvilligt ;-) Lite fånig men på ett underbart sätt!

3. Inspector Lynley (2001-2008)

Ingen crimelista är fullständig utan, åtminstone en, brittisk serie. Den här såg jag när den gick på svt och minns den som allvarlig, realistisk och väldigt spännade. Självklart finns det en hel del torr, brittisk humor och dessutom något av en will they/won´t they-feeling mellan Lynley och Barbara.

Likes

Comments


Jag gillar verkligen att titta på Modern family, just nu ser jag om alla avsnitt med min sambo som inte sett det och det är så mysigt. Favoriten är Phil såklart men jag gillar dem andra också, här kommer några quotes :-)


Likes

Comments


Säsong 5 av Orange is the new black kommer den 9 juni! Jag tycker det är så härligt att bänka sig med den serien i början av sommaren då den brukar släppas ungefär då på Netflix. Får mig att komma ihåg alla sommarkänslor, vilket är skönt en dag som denna när Danmark ligger vitt av snö igen! Men jag kom också att tänka på att en av huvudkaraktärerna förlorade livet i senaste säsongen vilket var såå tråkigt i min mening och ledsamt. Men ser hur som helst fram emot den nya säsongen.

Här kan man se en teaser:

Likes

Comments