Header

Julkalender

Day 15 – Most disappointing cancellation

Idag är det fredag och det innebär förutom helg lucka nr 15. Idag är det most disappointing cancellation vilket jag inte har någon aning om hur man ska säga på svenska. Men en serie som jag tyckte skulle fortsatt utan att ha blivit "cancelled" var Open Heart. Den fick bara en säsong och ville så gärna ha en andra. Blev så besviken när jag fick reda på att det inte skulle komma några mer. Den var tydligen inte så populär eller nåt. Sjukt bra serie som förtjänade en till säsong! Var ändå 2 år sedan säsong 1 kom ut men hoppades verkligen att det skulle komma en andra säsongen.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Julkalender

Det kommer två luckor på sammas dag då jag inte bloggade något igår eftersom jag pluggade för mitt matteprov större delen av kvällen. Matteprovet skedde idag, vilket höll på i 2 timmar...Äntligen över som tur är! Nu har jag bara två "viktiga" skoluppgifter kvar, en debatt + en inlämning. Sedan kommer bloggandet bli bättre, speciellt på lovet.

Day 13 - Best love story

Den bästa kärlekshistorien. Finns så många som har en bra en. Stod mellan Ross och Rachel (Friends), samt Bones och Booth (Bones) men jag måste nog välja Booth och Bones. Under 12 säsonger fick man se deras relation utvecklas och jag shippade de från första stund. SPOILERALERT! (Framgår spoilers om säsong 7 och säsong 9) Och ni förstår inte hur glad jag blev när de äntligen gifte sig i säsong 9!!! Jag grät seriöst så mycket för blev verkligen så himla glad. De gör verkligen allt för varandra och passar som handen i handsken. Älskade verkligen när de gick undercover med sina alteregon Buck & Wanda samt Roxy & Tony. Och även fast de hade en del motgångar så lyckades de alltid att lösa det. Plus det faktum att de bildade en liten familj med 2 barn 😍 🙌🏼 Trodde aldrig när jag började kolla att det skulle ske. Nä, lätt bästa kärlekshistorien utan tvekan. Känner nästan för att börja kolla om Bones igen nu bara för det! Vem tycker ni haft bäst kärlekshistoria?

Day 14 - Favorite movie this year

Ärligt talat så är denna superlätt. Har sett en del filmer på bio och överlag, men den bästa måste vara American Assassin. Såg den i Göteborg med min mamma + hennes pojkvän samt min syster och en kompis till mig, och ingen av oss blev besviken. Hade lätt kunnat se den igen direkt efter. Den blev aldrig tråkig utan var sjukt spännande hela tiden. Brukar inte direkt filmer inom denna genre men ångrade mig inte alls. En utav de bästa filmerna detta året, lätt! Sedan så skadade det ju inte att Dylan O'Brien var med som är en utav mina favoritskådespelare. Tycker han spelar alla roller så otroligt bra, bl.a som Stiles i Teen Wolf och Thomas i Maze Runner filmerna som jag ÄLSKAR! Rekommenderar American Assassin och om ni skulle vilja kika in den, här är trailern!

Likes

Comments

Julkalender, Shameless

Day 12 - Your favorite show EVER!

EDIT: Detta inlägget skulle kommit upp kl.20 men det var tidsinställt och måste ställt in fel tid, därför är det uppe lite sent!

Den allra bästa serien (enligt mig) är sååå svår att välja ut. Jag har ju sett så många otroligt bra serier men när det väl kommer till kritan så måste jag nog faktiskt välja....SHAMELESS (US). Lite kort om serien för er som inte sett den: "Serien skildrar den dysfunktionella familjen av Gallaghers som bor i södra sidan av Chicago. Medan Frank Gallagher, "ensam" far till sex barn, spenderar sina dagar full så lär sig hans sex barn att ta hand om sig själva."

Varför jag just älskar denna serien så mycket är för att den inte är som andra serier helt enkelt. Den är så viktig och så äkta, då den tar upp många viktiga ämnen som kanske inte så många "pratar" om såsom alkoholism, droger, våldtäkt, tonårsgraviditet, psykisk ohälsa, klassproblem, sexuell identitet osv.

Såg färdigt de 7 säsongerna som fanns ute på typ 9-10 dagar??? och längtade så mycket efter åttonde säsongen som håller på just nu. Medan jag väntade började jag kolla om och hann se de tre första säsongerna igen. Serien är förutom väldigt viktigt även sjukt rolig och sorglig + att skådespelet = SÅ BRA. Är så fantastiskt att se hur (vissa) karaktär och deras personligheter har utvecklats under seriens gång. Och det allra bästa till sist: DET SKA KOMMA EN NIONDE SÄSONG!!! Blev så himla glad då jag läste det, har en hel del förhoppningar på den pågående säsongen men om de inte uppfylls nu kanske det händer i säsong 9, vem vet? Rekommenderar verkligen denna serien men tycker att man borde vara minst 15+ för att kolla på den, då den kan innehålla mycket "starka/grafiska" scener..läs mer HÄR !

Likes

Comments

Julkalender

Day 11 - Favorite female characters

Missade gårdagens lucka då vi julstädade hela eftermiddagen eftersom att julafton redan är nästa vecka!! Så sjukt hur fort tiden gått.. + att det har kommit SNÖÖÖ wiiie, ger en mycket mer julkänsla ❄️ Gårdagens lucka var iallafall favorit kvinnliga karaktärer och även denna gång var det fruktansvärt svårt att plocka ut endast några 😅 Dagens lucka kommer upp lite senare idag så håll utkik! :)

Lydia Martin (Holland Roden): Teen Wolf

Malia Tate (Shelley Henning): Teen Wolf


Melissa McCall (Melissa Ponzio): Teen Wolf

Phoebe Buffay (Lisa Kudrow): Friends

Lorna Dane aka Polaris (Emma Dumont): The Gifted


Lauren Strucker (Natalie Alyn Lind): The Gifted


Sana Bakkoush (Iman Meskini): Skam

Eleven (Millie Bobby Brown): Stranger Things

Joyce Byers (Winona Ryder): Stranger Things


Blair Waldorf (Leighton Meester): Gossip Girl

Fiona Gallagher (Emmy Rossum): Shameless

Mandy Milkovich (Emma Greenwell): Shameless


Hanna Marin (Ashley Benson): Pretty Little Liars

Betty Cooper (Lili Reinhart): Riverdale


Alice Cooper (Mädchen Amick): Riverdale

Gloria Delgado-Pritchett (Sofia Vergara): Modern Family

Likes

Comments

Julkalender

Day 10 - Favorite male characters

God kväll på er! Har arbetat på mitt svenskatal hela dagen, då jag ska tala inför klassen imorgon, så har inte haft tid för bloggandet. Längtar verkligen till jullovet Och vet ni vad? Har snöat otroligt mycket nu på eftermiddagen, ser bara vitt då man kollar ut genom fönstret. I dagens lucka är det iallafall dags för manliga favoritkaraktärer. Och detta med karaktärer är så himla svårt då jag gillar så många, så plockade ut några stycken...

Stiles Stilinski (Dylan O'Brien): Teen Wolf

Scott McCall (Tyler Posey): Teen Wolf

Carl Gallagher (Ethan Cutkosky): Shameless 

Mickey Milkovich (Noel Fisher): Shameless

Phillip "Lip" Gallagher (Jeremy Allen White): Shameless

Jughead Jones (Cole Sprouse): Riverdale

Joey Tribbiani (Matt LeBlanc): Friends

Chandler Bing (Matthew Perry): Friends

Isak Valtersen (Tarjei Sandvik Moe): Skam

Will Byers (Noah Schnapp): Stranger Things

Mike Wheeler (Finn Wolfhard): Stranger Things

Steve Harrington (Joe Keery): Stranger Things

Dustin Henderson (Gaten Matarazzo): Stranger Things

Lucas Sinclair (Caleb McLaughlin): Stranger Things

Dr. Lance Sweets (John Francis Daley): Bones

Likes

Comments

Julkalender

Day 09 – Favorite ships

Det finns otroligt många som jag, alltså som jag tycker passar bra tillsammans. Så jag kommer bara rada upp dem här en efter en, de 3 första är mina absoluta favoriter och resten är inte i någon specifik ordning. <3

STYDIA: Stiles Stilinski & Lydia Martin (Teen Wolf) <3333

MILEVEN: Mike Wheeler & Eleven (Stranger Things)

GALLAVICH: Ian Gallagher & Mickey Milkovich (Shameless US)

EVAK: Isak Valtersen & Even Bech Næsheim (Skam)

BUGHEAD: Betty Cooper & Jughead Jones (Riverdale)

BONES & BOOTH: Temperance Brennan & Seeley Booth (Bones)

HODGELA: Angela Montenegro & Jack Hodgins (Bones)

CHAIR: Chuck Bass & Blair Waldorf (Gossip Girl)

KEV & V: Kevin Ball & Veronica Fisher (Shameless US)

ECLIPSE & POLARIS: Marcos Diaz & Lorna Dane (The Gifted)

MOREY: Mason Hewitt & Corey Bryant (Teen Wolf)

HALEB: Hanna Marin & Caleb Rivers (Pretty Little Liars)

MONDLER: Chandler Bing & Monica Geller: (Friends)

ROSCHEL (?): Ross Geller & Rachel Green (Friends)

Likes

Comments

Trailers

Igår kom trailern ut för den tredje Maze Runner filmen och jag är såååå himla taggad på att se den!! Filmen kommer på bio 26 januari vilket innebär att det endast är 47 dagar kvar (Om jag räknat rätt)!!! Älskar verkligen dessa filmerna + böckerna och har väntat ett bra tag nu på att trailern ska komma ut och nu är den äntligen här! Har ni sett de 2 första filmerna?

Likes

Comments

Julkalender

Day 08 - A show that disappointed you

Hej på er! Var hemma från skolan idag då jag var sjuk så har fixat en del inlägg till helgen då jag kommer behöva plugga sååå mycket. Men till dagens lucka, en serie som gjorde mig ganska besviken var Pretty Little Liars. Visst, tycker serien är jättebra men förväntade mig ett annat avslut än det som var. (SPOILERALERT!) Det faktum att Spencer hade en tvilling som var A gjorde mig faktiskt besviken och anledningen till varför hon var A, nej kändes bara som ett "trist" avslut. Allt handlade om att hon ville "ha ett hem, föräldrar och vänner som riskerade deras liv för varandra." Men varför göra tjejernas liv till en mardröm för det? Var ju direkt inte deras fel. Nej, jag förstod bara inte grejen. Annars har ju serien varit bra till en början men kände att det spåra ut lite när det var "nya" A väääldigt ofta. Ni som sett PLL håller ni med mig eller vad tycker ni? (SPOILERALERT!) Även fast jag inte direkt gillade tvillinggrejen så tyckte jag att Troian Bellisario (Spencer) Gjorde ett väldigt bra jobb att spela båda rollerna.

Likes

Comments

Julkalender

Day 07 - A show you thought you wouldn’t like but ended up loving

Sorry för att dagens lucka kommer upp ganska sent men slutade fyra idag och hade lite plugg att göra vilket tyvärr måste gå före bloggandet. Sedan har jag även sett det senaste avsnittet av The Gifted. Men en serie som jag inte jag trodde jag skulle gilla var faktiskt Bones. Innan jag började kolla trodde jag den skulle bli tråkig och rätt så enformig men efter några avsnitt så älskade jag den. Så sjukt bra verkligen och har både skrattat/gråtit/varit arg under alla 12 säsongerna. Är nog även den serien jag varit mest "känslosam" till eller vad man ska säga. Den är verkligen så värd att titta på så rekommenderar verkligen den! :)

Likes

Comments

Julkalender

Day 06 - A movie you dislike

Detta var nog svårast att komma på än så länge, då jag förträngt alla filmar jag inte gillat. Men efter jag funderat en stund så måste jag nog säga "Återträffen" (2013). Det var ett bra tag sedan jag såg den, typ 1.5 år sedan kanske men jag minns mycket väl att jag inte tyckte om den. Jag vet inte var det var men tyckte bara den var tråkig. Visserligen så har filmen fått väldigt bra kritik överlag, så det kanske bara är jag som inte riktigt förstår den och därför tycker att den var trist. Fast vi alla tycker ju olika. Men kommer aldrig se den igen i alla fall. Vilken film ogillar ni mest?

Likes

Comments