Vi er så mange mennesker. Alle har vi vårt å fylle dagene med. Alt fra hverdagslige ting, til langt dypere ting. Ofte tar jeg meg selv i å lure på hvordan alle disse menneskene egentlig har det. Den delen av oss som ingen ser. Vi mennesker fremstår ofte på en fast måte. Om noe i livet er vanskelig velger mange å gjemme det bort - sette på en maske. Vi later som at alt er bra.

Nå er jeg lei av å late som at alt er bra. Nå er det nok.

Sett utenfra har jeg et ganske fint liv. Jeg har alt jeg trenger, og enda mer. Sett innenfra - fra den siden som jeg gjemmer bort - har jeg det ikke så fint. Der har jeg mistet grep. Der har jeg lurt meg selv trill rundt. Jeg trodde jo først at jeg hadde kontroll, men når kroppen plutselig ikke klarte mer, da merket jeg at det var den som hadde kontroll over meg. Spiseforstyrrelsen. Likevel klarte jeg ikke å gi slipp på den. Jeg visste jo ikke lenger hvem jeg var uten den. Den var meg.

6 år. 6 år med den fæle sykdommen. Den har ødelagt så mye av mitt liv. Den har ført meg helt i bunn. Og jeg trodde aldri at jeg skulle klare å komme meg opp. Men nå, endelig, er jeg på god vei.

Jeg velger å skrive dette fordi jeg trenger å være åpen. Og fordi åpenhet rundt spiseforstyrrelser er så utrolig viktig. Det er en sykdom som er vanskelig for de fleste å forstå. Men vi må forstå at pårørende til mennesker med spiseforstyrrelser ikke har så mye de skulle sagt. Før jeg innså at jeg ikke kunne fortsette slik, ville jeg ikke ha hjelp. Jeg nektet. Spiseforstyrrelser er en personlig forstyrrelse. Det er også en personlig kamp. Både når man er i den, og når man vil komme seg ut av den. For at jeg skal vinne denne kampen, må jeg være åpen. Jeg må anerkjenne. Jeg må tro at jeg kan.

Og nå, akkurat nå , vant jeg. 


«Vi vet ikke hvor mange som dør av spiseforstyrrelser i Norge, blant annet fordi dødsårsaken gjerne skjuler seg bak hjertestans. Men vi vet at anoreksi er den tredje vanligste dødsårsaken for unge kvinner i Europa.» -Aftenposten.Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - Klikk her

Likes

Comments