Header
View tracker

Igår kväll var jag på bio. Tittade på "Jag älskar dig- en skilsmässokomedi". Jag hade i princip inga förväntningar alls utan gick mest och kollade den för att jag hade tråkigt. Sambon var inte sugen alls på bio och min bekantskapskrets är i det minsta laget så jag gick ensam. Gjorde det för ett par veckor sedan också. Men allvarligt talat, bio är typ det absolut mest osociala man kan göra med någon - så det går ju minst lika bra själv!

Filmen var hur som helst rätt underhållande, bjöd på några skratt och jag höll inte på att somna en enda gång. Titta den om ni är sugna på en svensk, lättsam och smårolig film!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

Igår slog jag slag i saken och slängde ihop seitan till middag. Fast att påstå att det bara var att "slänga ihop" är en liten underdrift... och då använde jag mig ändå av vetegluten. Om man gör på traditionellt vis använder man vanligt vetemjöl som tvättas, tvättas och tvättas tills det bara är gluten kvar - men nån satans måtta får det vara!

Hur som helst blev resultatet bättre än förväntat. Det blev gott! Var enormt skeptisk under tillagningens gång och när det var dags att äta och sambon lastade upp 5-6 bitar på tallriken såg jag framför mig hur det snart skulle ligga i soporna. Men vet ni? han hämtade till och med en portion till!

Så hur fan gjorde jag undrar ni? (eller inte men jag är redo att dela med mig vare sig ni vill eller ej)

Ingredienser
2 msk tahini
1/2 riktigt finhackad lök
Diverse kryddor (vitlök, chili, cayennepeppar,svartpeppar)
1/2 grönsaksbuljongtärning
En skvätt agavesirap
En ungefär lika stor skvätt soja
1,5 dl varmt vatten
1,5 dl vetegluten
2 msk havregryn

+ 1 grönsaksbuljongtärning och 4,5-5 dl vatten - till buljongen.

Såhär gör du:
Rör ihop tahini, lök, kryddor, agavesirap, buljongtärning och soja med det varma vattnet. Rör om tills det är en tunn, flytande sörja. Tillsätt vetegluten och havregryn. Knåda, knåda och knåda 5-10 minuter beroende på hur effektiva dina knådningskunskaper är. Forma den sedan till en liten limpa och låt den vila i 15 minuter.

När den chillat klart är det dags att skära den i ca 1cm tjocka skivor. Stek den i olja tills den får en fin yta på båda sidorna. Koka under tiden upp vattnet och buljongtärningen. Häll buljongen över seitanskivorna (i stekpannan) och koka på medelhög värme. Det här steget tar en halv evighet då ALL buljong ska sugas upp/dunsta från stekpannan. När du är svinhungrig och stekpannan är torr är det dags att hälla på lite olja i stekpannan och steka skivorna på hög värme tills bitarna får en fastare, knaprigare och inte svampig konsistens. Sen är det klart!

Finns massvis med fler sätt att tillaga seitan på och det går att göra alltifrån bitar som dessa till burgare och hela stekar. Ni borde verkligen testa!

Likes

Comments

View tracker

Ibland är jag lat, köper halvfabrikat och njuter av att det bara tar 10 min så är middagen på bordet. Andra gånger är jag betydligt mer ambitiös och gör minsta lilla grej från grunden.

Igår åt vi enchiladas. Fyllningen bestod av sojafärs, minimajs, tomater, lök, vitlök, salsasås och creme fraiche. Tortillabröden bestämde jag för att göra själv, har gjort det en gång tidigare och det blir så mycket godare. Receptet består av mjöl, bakpulver, olja, vatten och lite salt. Undrar vad färdigköpt innehåller? ni borde verkligen prova att göra egna, tror inte ni blir besvikna!

Likes

Comments

Började den här dagen på världens bästa sätt - med ett gympass. Har sagt det en miljon gånger förr men jag får så enormt mycket mer energi efter att starta dagen med träning. Blev axel- och tricepsövningar för hela slanten idag. Enligt mig är axlar det som är absolut roligast att träna och hade helst gjort det varenda pass.

Likes

Comments

Hej! här har det ekat tomt ett tag. Jag har som regel att inte blogga när jag inte har lust, inspiration eller tid för det. Senaste tiden har jag inte haft någonting av det...

Nu kände jag dock att det är dags att dela med mig av några rader i alla fall. Jag kom precis hem efter ett par ärenden på stan. Har exempelvis slängt iväg dryga 1000-lappen för ett tandläkarbesök i måndags. Om det sved? ja, det gör det fortfarande. Som plåster på såren så gick jag på några affärer efteråt och blev ytterligare några kronor fattigare. Nu är jag hemma och befinner mig i soffan och funderar på om jag ska våga mig på att göra seitan till middag - har nämligen fortfarande inte gjort det.

Likes

Comments

Idag fyller en av mina systrar år. Hon är nästan min ålder gånger två men det kan man sällan tro. När jag var liten kunde jag inte riktigt förstå att hon var min syster, jag trodde hon bara vara en bekant. Nu vet jag lite bättre. Hon är inte bara en bekant och inte heller bara en syster.

Hon är fin, omtänksam, galen och snäll. Hon kan vara riktigt påfrestande och jobbigt. Hon vill aldrig såra någon. Hon får dåligt samvete när hon knuffar ut nån i fia. Hon lyssnar julmusik oavsett årstid. Hon gillar bakelser och tårtor. Hon är otroligt fantastisk stark. Hon har gått igenom saker en människa inte borde behöva uppleva. När hon tycker det behövs svirar hon om till psykolog. Hon är bra på att ta skit. Hon finns alltid där. Hon är bra på att prata. Men också på att lyssna. Att man faller ihop dubbelvikt i skratt är inte ovanligt i hennes närvaro. Hon skrattar oftare med en än åt en. Hon ser det mesta ur ett snuskigt perspektiv. Hon är väldigt musikalisk och godhjärtad. Hon är för mycket för att bli sammanfattad i en text. Jag hoppas hon vet hur bra hon är.

Grattis på födelsedagen älskade syster. Jag är glad att jag har dig ❤

Likes

Comments

Min andra, och enormt efterlängtade tatuering fick sin plats igår. Nu pryder den min högra underarm och jag är fantastiskt nöjd. Vem behöver tv, tavlor och fin utsikt när man har en arm som är så fin som min? 😉

Likes

Comments

Har så länge jag kan minnas skrattat åt Jan  Stenmarks bilder. Så den här muggen kändes som ett självklart måste 🙊

Likes

Comments

Som jag sa till mamma när jag pratade med henne innan jag gick till jobbet så brukar jag försöka göra så mycket som möjligt på arbetstid. Förutom det vanliga dagliga arbetsuppgifterna brukar jag även passa på att:

- Handla. Oftast bara sånt som ska ätas på jobbet men ibland även kompletteringar till middagen.
- Gå på toa. Bättre att gå på toa på jobbet och få betalt än att vänta tills man är hemma liksom. haha.
- Betala räkningar.
- Nätshoppa.
- Blogga.

Eller det jag gör just nu, nämligen äter frukost (och bloggar). På jobbet!

Det gäller att tänka effektivt och ekonomiskt ni vet 😁

Likes

Comments

Hej och hoppas ni har en trevligt lördag!
Min spenderas, som så många andra dagar, på jobbet. Haft så mycket jobb senaste tiden att det knappt känns som att jag har något liv. Slutar 15:30 idag och då återstår "bara" fyra arbetsdagar innan lika många lediga. Jag längtar!!!!

Passet idag har i alla fall gått fort så här långt då några timmar har spenderats på Teknikens Hus. Har varit där med skolan en gång för typ 1000 år sedan... känner mig ungefär lika imponerad nu som då, dvs - inte alls. Hör kanske inte till målgruppen heller... men hur som helst är det alltid roligt att göra något annat än det gamla vanliga på jobbet.

Likes

Comments