Idag var jag med grabbarna till skolan. Nyttigt! Något jag tycker varje förälder skulle ta sig tid med att göra minst en gång per år. Gärna per termin. I skolan har man inte längre samma överblick som på dagis och man ser snabbt hur barnen beter sig mot varandra och hur sina egna barn har det.

Såklart kan det bli lite annorlunda när du är där men ganska snart faller barnen in i sina mönster. Dessutom är det bra att se hur fröknarna jobbar och hur allt funkar.

Men vilken stress det är! Det finns inte mycket tid till något annat, gå på toa hinns knappt med! På rasten tänker ni, men nej då vill man ju hinna leka med kompisarna, inte missa fotbollsmatchen eller kulspelet eller vad det nu kan vara. Det är en rätt liten skola de går på, bara upp till trean, förskoleklass och ettor i ett hus. Tvåor och treor i ett annat. Såklart är det för få lärare per elev för att verkligen ge alla det de behöver, men de delar in sig i små grupper och jag tycker de jobbar fint så.

Skolmaten är ett kapitel för sig. Strider aktivt för att ge barnen bättre skolmat utan e-ämnen och skit. Nu får de iaf välja på normal produkter som Bregott smör och ekologisk röd mjölk. Tyvärr finns det fortfarande light varianter vilket är skit, men de flesta väljer inte det endå.

Är det dessutom något som behöver ändras så är det bara vi föräldrar och bekanta som kan göra det genom att öppna ögonen och protestera. Låter man det bara fortgå kommer ingen annan göra något heller.

Vi får se om barnen önskar att man är med nästa läsår också, hittills har det varit deras ide och jag blir så stolt och glad över att få bli tillfrågad ❤️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments


Javisst, i lördags satte jag vinsten, 60'022kr på topptipset. ✌️ Men det var 10 andelar dvs. Så fick 10st lyckliga personer 6002kr var och jag fick blommor av en av dem som tack 😉. Känns alltid kul att ge folk en skjuts framåt!

Därför jag gillar LRs koncept så mycket, ganska snart har man tjänat ihop några tusen extra i månaden, vissa av de pengarna tjänar man dessutom medan man gör något helt annat, sover, lämnar barnen på skolan, tränar... U name it, fantastiskt är det iaf. 💚

Helgen har även den varit skön. Lördag massor med djurmys! Var på lantbruksmuseet. Hängde med Hanna till hennes dräktiga hästar, lånade collien Gimli några timmar till pojkarnas förtjusning! (Och min)På söndagen var det fotbollssammandrag i krokek för Milo, firades med en glass och sen gott grillat hos Fanny & Martin. Önskar alla helger vore som denna, med underbart väder ❤

Likes

Comments
Kan inte låta bli att tänka på er som inte tänker rösta i valet när jag läser det här. Speciellt ni kvinnor/tjejer. Gå åtminstone och rösta blankt, gör något. Det är en rättighet som kvinnorna kämpat hårt för och som många kvinnor fortfarande inte har och gör dem iom. det omyndigförklarade, vilket i sin tur ger dem ett lägre värde. tydligen.

Även här i Sverige blir det lägre straff på kvinnomord/misshandel utfört av en man. Jämfört med om en kvinna mördar/misshandlar en man. Om kvinnan utför dådet kan straffet bli högre än om man fildelar! 🙀 Ni fattar poängen... Ingen kommer förändra saker åt er, gör något själva innan en vanlig afterwork slutar som på båtkryssningarna. Man får redan skylla sig själv för att vara kvinna. Ska det vara så?! Du bestämmer. 

Länk till Aftonbladets artikel: 

Kvinnomisshandeln ökar med statistik jämförbart med en epidemi

Likes

Comments


Vet inte exakt hur många det var som startade. Men såg nummerlappar som började på 8000 så där någonstans... ;)

Sprang på tidtagning så man får starta i första fållan och tyckte det gick hyfsat. Mycket folk å förbi hela centrala Norrköping där folk sitter vid uteserveringarna å ölar... Yey...

Nåväl 30sekunder bättre än förra året, mindre träning så är nöjd, det var målet. Sprang inte hela tiden konditionen är.. Som en 80årings. Tur man kan jobba på det! ;)

Nattat grabbarna som Mamma var barnvakt åt så nu kommer nog även jag sova gott.

God natt och lycka till om du snart ska springa vårruset! 💚


Likes

Comments


Bor du i Göteborg? Känner att det är dags för en förändring? Dags att uppfylla de där drömmarna? Expandera det egna företaget? Öka lönen? Eller helt enkelt bara vara lite smartare? Med en chans att personligen träffa en av de vassaste i business. Your chance to change.

Välkommen att höra av dig till mig, erbjudandet gäller för Torsdag 15/5. Mejla så berättar jag mer.

BodilsLR@gmail.com

Likes

Comments
Måste bara visa Hur Viggobus såg ut ikväll! Medan grabbarna åt kvällsmål stod jag å mamma och pratade. Rätt som det är blir det tyst. Ni vet vad det betyder! Tyst = hyss.

Och mycket riktigt så hade Viggo målat en vacker mustasch med spritpenna... Sötnöten hade tappat sin andra tand idag med så blev en extra charmig bild 😊

Det är aldrig långtråkigt med en sådan krabat! Det mesta gick bort med sminkborttagning men lite grå skugga är det allt kvar.. Hjärtat.. Han ville iofs inte att jag skulle tvätta bort det. Mr. Ville spela clown i skolan gissar jag.

Likes

Comments

Igår när grabbarna kom hem å vi satte oss och mös i soffan ville Milo prompt ha datorn och googla hundar. Hjärtat ❤️


Själv hade vi långhårig collie när jag växte upp. Lassie, ni vet ;) De levde länge så vi hade "bara" 2st. Jag älskar dem! Så smarta, lydiga men ändå med personlighet. Och vackra ❤️. Har svårt att tro att jag fastnar för en ras lika mycket som jag gjort för Collie. Jag älskar att vara aktiv med hundarna och collie kan allt! Spåra, agility och vi har alltid vunnit minst hederspris på utställningar med våra vackra damer. Och dessutom är de en riktig familjehund. Snälla, och har koll på varenda familjemedlem. Använder verkligen sina vallningsegenskaper. Dessutom vaktar de dig och huset. Snacka om allround. Och bland de sötaste valpar som finns hihi. Enda negativa är att det är lite mer pälsvård på dessa underbara varelser så jag tänkte att nästa hund ska vara lite mindre hårfager.Milo fastnade snabbt för Berner sennen. Och jag förstår honom! Den har allt utseende mässigt. Söt, vacker, ser hur snäll ut som helst, härlig mjuk päls och någonstans mellan nallebjörn och hund. Jag tycker däremot att de är för stora, behövs en rejäl combibil för att ha en sådan hund. Plus att jag inte är överförtjust i överproduktionen av saliv men det kan man nog lära sig leva med ;)Jag däremot har länge suktat efter en pinscher. såkallad Mellanpinscher. Tycker de är vackra, majestätiska, verkar ha ett trevligt psyke som passar att jobba med. Jag gillar hundar som lyssnar direkt så man kan köra ex. Agility med mikrosmå signaler. Ett koppel ska bara sitta på hunden för att lagen säger så, inte för att det igentligen behövs, så i synk vill jag vara med min hund. Och har varit med de hundar vi haft. Jag har inte haft något med pinscher att göra alls men läst rasbeskriving samt uppfödares beskrivningar och det känns mycket bra. Milo tyckte dock de hade för lite päls och inte såg gosiga ut ;)Nova scotia tolling retriver. "Tollare" är också en hund som lockat från och till. Även de känns rätt för mig som vill jobba med hunden och kräver intelligens men också en mysig kompis att ha i vått och torrt. Smidiga, lagom stora för att ha med överallt. Återigen inte så van runt dem men de jag träffat har varit så trevliga och aldrig hört ngt ont om en tollare. Att de är retriving och trivs i vatten kan jag inte heller se som en nackdel. Söta är bara förnamnet...

Vad som hör till saken är att dels är Viggo pälsdjursallergiker, även om jag ser att det är på väg bort tack vare smarta val i kost och leverne. Dels så jobbar jag för mycket just nu så det vore inte rättvist mot någon hund att bo hos oss. Sad but true. Men en dag ska jag ha hund igen, jag hoppas den dagen inte är för långt bort både jag och grabbarna längtar oerhört ❤️ På lördag ska vi försöka att låna en hund av en vän som föder upp collie. Kanske kan den bo hos oss till söndag. Det vore lycka. 

Har du någon input ang. Raserna så läser jag gärna! Smile

Likes

Comments


Wow bilen är bara hur snygg som helst! ❤️
Bilden blev dock suddig i regnet.

Maries bil och Marie var den som bjöd in till utbildning med jättehärliga Melodi. Väldigt bra, roligt och sporrande 😃 Melodi våran sales manager är en tjej som gått från NK till LR och med bio medicinsk bakgrund. Ni kan förstå att vi fick lära oss mycket! Sa jag att utbildningen var gratis? Vem får en sådan chans? Jo hos LR får du den chansen 💚

Väl hemma lagades det mat och väntade på boysen! Viggo hade tappat sin första tand och ville med några duoselfies visa det hihi lilla sötnosen som han väntat på att tänderna ska lossna!


"Mamma lyft här så det syns ordentligt" haha 💗

Likes

CommentsJaha toppar dagen med att göra sig iordning för att sedan inte alls få komma ut och ta ett glas vitt i sällskap. Mest av allt kände jag verkligen att jag behövde komma ut å socialisera lite. Gnäll gnäll jag vet, lite bitter bara. Har prioriterat bort det så många gånger, får skylla sig själv.

Nåväl idag blev det iaf en motionsrunda på exakt 5km. Skulle kanske behöva satsa på 6km för att få ngt tempo på vårruset. Får se om jag kan lägga om rundan lite lagom. Orkade ändå inte springa hela ^^ men men tanken är ju att inte sluta efter vårruset utan kunna springa 5km.

Blev ego bilder nu då när man endå fixat sig.


Smink LR såklart :) kjol och halternecklinne från Gina tricot. Dammsugare från Nilfisk 😜

Likes

Comments
Hämtat paket och levererat mammas saker, haft affärspresentation med jätte fina Ellie som är utbildad makeup artist, så kul! ❤️ handlat, och nu? Hem och äta lite kanske. Ta en liten löprunda och se vad kvällen bjuder på. Imorgon är det mer utbildning! Älskart!

Men bäst av allt, mina pojkar kommer hem ❤️ åh vad jag har saknat dem, hörde dock från deras pappa att de är sjuka, är så trött på att fröknarna inte kan hjälpa till å säga åt dem lite mer vilka kläder barnen ska ha, eller varför de måste vara ute i hällregn när de är genomblöta. Jag kan inte göra mycket mer än ha dubbla uppsättningar av allt från gummistövlar till ombyten. Klart barnen vet vad de ska ha på sig om det regnar men inte ens lyfta ner gummistövlarna från hyllan kan fröknarna göra när han inte når. Suck.

Kom ihåg att rösta kära vänner. Även om du röstar blankt så gör du iaf din röst hörd och menar att du finns och du betyder något, men du stödjer inget parti. Men rösta! Snälla. Rösta betyder mycket, det påverkar lärarnas löner, så de förhoppningsvis får en högre status, och så kommunerna kan ha mer personal och bättre personal! Och det gäller allt från äldreomsorg, förskola till skolan. Där det betyder mest. Eller så barnmorskorna kan bli fler och inte vara helt utarbetade när ditt barn en dag ska komma till världen. Då vill du ha den bästa vården. Som det är nu är det faktumet få förunnat. Oftast bara tur.

Likes

Comments