Header
View tracker

Igår var jag på zumban som vanligt och det är alltid lika otroligt underbart! Alla borde få prova på den träningsformen. Antar att det inte passar alla....men...nja....det handlar mycket om dans och dans är precis som musik....alla kan göra något, om inte perfekt så ändå för husbehov och dansat och utövat musik har ju vi människor gjort i urminnes tider.

Det känns i hela kroppen att det är något vi gjort i tusentals år. Dansa i grupp eller för den delen sjunga och utöva musik. Just det att göra det i grupp ger sån livsglädje och måndagar har blivit min absoluta gulddag. Den ger mig träning, lycka, harmoni, gemenskap, skratt och glädje. Det ni! Inte mycket som kan toppa det!

En av låtarna som vi dansar till just nu är La Gozadera. Alltså, jag vet inte vad som händer med mig när jag hör musiken. Jag blir fullständigt vansinnig av lycka och måste börja hoppa av glädje innan jag kan börja ta danssteg. Den peppar mig och gör att jag tror på mänskligheten igen. Låter kanske inte klokt men så har jag alltid fungerat. Jag funderar mycket på oss människor, varför det är som det är här på jorden. Men när jag får lyssna till musik som talar till mig, då blir jag närmast exalterad! Brister ut i rop och skratt och hoppar och har mig! Haha Jag är nog lite galen men hellre det än känna mig ledsen hela tiden. Vi behöver glädje och gemenskap för att klara av den här världen.

Nu får ni lyssna på en av låtarna som zumbavärlden tagit till sig. Låter heter La Gozadera och gruppen är från Kuba och heter Gente de Zona och en som heter Marc Anthony är också med.

För guds skull, höj nu ljudet så du hör alla nyanser i musiken för den är bara magisk och dansa på så mycket du vill!

Ni ska få ett exempel på hur det kan se ut när musiken används i zumban också. Vi gör inte exakt så här men det är nåt som ledarna väljer, vilka rörelser vi ska göra alltså. Allt för att passa deras egen grupp.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Jahaja...där gick lussekatterna åt skogen....bakade idag till min glöggfest.

Nästan varje år har jag bakat lussekatter som blivit jättefina. I år testade jag ett annat recept men det kanske jag inte skulle ha gjort. De blev helt värdelösa. Fast misslyckandet berodde inte på receptet. Det var jästen. Antingen var den för gammal eller så var degvätskan för varm eller så var det bägge delarna. Jag lovar att ni som kommer på min glöggfest inte vill ha degiga platta lussekatter. Attans vad tröttsamt!

Tror inte jag ids baka nya. Det får bli köpta. Har i alla fall bakat kakor som blev ok och lite godis blir det också. Får se om jag orkar baka nya lussekatter. Tänk om jag skulle förvåna mig själv...nä...tror inte det.

Nej tyvärr...mina lussekatter blev inte så här fina. Första gången jag misslyckats faktiskt.

Likes

Comments

View tracker

Hoppsan, nu är vi visst inne i julmånaden. Hur gick det till undrar jag. Tyckte det var sommar alldeles nyss men tydligen har vi haft en höst däremellan. Jaja...jag använder ju vinterkappan en tid tillbaks så det är väl tydligen vinter då. Även om det här vid kusten är väldigt milt. Men många soldagar har vi haft i november. Den månaden är snart inte alls lika tråkig som förr. Då regnade det och blåste mycket mer vad jag minns. Men jag kanske minns fel.

Min pappa kanske kan reda ut det för han för dagbok varje dag och har gjort i många år. Det viktigaste har han fått ner på papper och vädret omnämns också varje dag.

Eftersom det är ny månad så kommer här då något tänkvärt. Månadens tänkvärda tycker jag är lite rolig. För jag minns hur galet mycket man visste när man var runt 20-30 och ju äldre en blir desto mindre tycks åtminstone jag veta. Eller rättare sagt, jag vet mer och ju mer en vet desto mer osäker blir i alla fall jag på vad jag "ska" tycka. Det är något komplicerat om en säger så. Märker ni att jag använder ett nytt ord i språket? Ordet "en" istället för "man". Jag tycker det är en bra förändring. Det gäller att hänga med så länge man kan också så att en plötsligt inte fattar ett dugg vad folk pratar om. Blev det riktig svenska nu?? Haha ....

"När man är 20 år har man löst världsgåtan, vid 30 år börjar man tänka över den och vid 40 år finner man den olöslig."

Vem sa detta tänkvärda om inte självaste August Strindberg. Han hade så rätt, så rätt enligt mig.

Likes

Comments

Förra året runt Lucia hade jag en glöggfest som blev väldigt lyckad. Det var typ öppet hus då och det kom en hel del. I år vågar jag inte riktigt ha öppet hus så jag har bjudit in ett antal. Vill att detta ska bli en årlig träff hos mig. Så mysigt!

Jag har förberett för denna fest lääänge. Haha. Lugn lugn. Det är så jag fungerar. Älskar att ha sammankomster, att föra samman människor, gärna olika varianter så att säga. Det kan bli spännande möten. Och givande.

Det där med planering är för att jag är så funtad. Att det tar tid menar jag. Jag går och funderar först vad jag ska bjuda på. Hemlagat vill jag det ska vara så då tar det tid att laga till det där jag vill bjuda på. Sen vill jag att det ska vara mysigt i hemmet och det tar också tid. Jag går runt och känner efter. Så att det tar lång tid gör inte så mycket för jag tycker själva planeringen är nästan lika rolig som själva festen.

Ska jag vara riktigt ärlig så är jag nästan lite rädd för festen. Vi blir så många...och jag och många människor går inte riktigt ihop. Men jag tror att jag också nånstans njuter av det. Det är tveeggat så in i norden för mig. Haha

I år tänker jag inte ha pappersmuggar. Jag har ju diskmaskin....så jag fyndade på loppis ett antal glöggmuggar så nu kan ni komma och dricka!

I trädgårdsföreningen jag är med i har vi gjort julkransar och den kommer jag att sätta upp på ytterdörren.

Det tar också tid för mig att förbereda baket. Först ska jag ju bestämma vad jag vill göra och sen faktiskt göra det....haha....vilka bekymmer jag har!!

Mysigt ska det också vara på balkongen tycker jag.

Brukar ni ha nån fest så där före jul?

Likes

Comments

Att känna sig älskad är viktigt för varje människa. Man kan känna sig älskad av en partner, sina barn eller föräldrar. Naturligtvis också av övriga familjemedlemmar.

Men den där känslan av villkorslös kärlek, den kan man nog bara känna från sina föräldrar (om man har tur) och även från sina barn (även där om man har tur) och möjligtvis från en partner, men där tror jag det är mycket svårare att uppnå en sån känsla. I alla fall har det varit det för mig. Jag har haft svårt att känna att jag får vara mig själv i ett förhållande.

Det är där en katt kommer in. Eller hund. Men nu har jag själv en katt.

Min katt ger mig villkorslös kärlek. Den är så tydlig och hon visar mig dagligen hur mycket jag betyder för henne. Faktum är att jag sällan upplevt sån kärlek från någon mänsklig varelse. Tyvärr. Vet att det existerar men som sagt...jo, nu ska jag genast ändra mig...några av mina vänner är såna där helt underbara vänner där jag känner att jag kan vara mig själv. Jag behöver alltså inte förställa mig, jag är inte nervös, jag är bara jag och samtidigt känner jag att jag blir accepterad och omtyckt för den jag är.

Men tillbaka till min katt.

Varje natt kommer hon till mig i sängen och lägger sig bredvid mig. Hon spinner högt och buffar mot mig med nosen. Hon talar verkligen om att hon älskar mig.

När hon sen lägger sig till ro och fortsätter spinna och jag känner värmen av en levande varelse, ja då blir jag varm i hela kroppen och får en väldigt stark lyckokänsla som gör att jag ler där i mörkret. Det är helt fantastiskt att ett djur kan betyda så mycket!

Väldigt skönt också för det är inte alla givet att ha en partner eller familj runt sig och då kan ett djur vara skillnad mellan leda och trevnad.

Hittade en sån underbar film om just detta. Att vara älskad av en katt. Titta och njut.

Likes

Comments

Jag tycker det är så mysigt med alla dessa ljusslingor som finns nu för tiden. De lyser upp i mörkret så fint och gör mig lite gladare.

Idag var det balkongens tur att bli smyckad och det är klart att jag fick hjälp. Min hjälpreda Agnes är väldigt noga med hur det ska se ut. Hon vill även smaka på gräset men jag tror inte det är så gott nu.

Persiljan gror ännu eller gror och gror men den växer lite och jag äter ett blad då och då.

Likes

Comments

Idag har jag hängt upp nya gardiner och förberett lite för julen.

Jag måste börja i tid för det mesta tar väldigt lång tid för mig. Vet inte varför det är så, men kanske helt enkelt att det beror på att jag tycker andra saker är roligare, som att sitta här till exempel.

Men jag måste ju göra fint för i år ska jag ha min glöggfest igen. Den traditionen startade jag förra året och det var så roligt! I år kommer några som inte kunde förra året. Jätteroligt!

Jag älskar såna här sammankomster men jag måste ha god tid på mig att planera det hela. Är nog lite av en kontrollfreak...jag vill att alla ska må bra när de är här och ingen får försummas. Så funderar jag på om vi ska göra nåt extra...men kommer aldrig på nåt. Kanske mest för att jag är lite för blyg för att leda saker....det var min ständiga pina som förskollärare....hatar att leda....men vill gärna vara i centrum. HAHA...går det ihop eller?!?

Balkongen måste fortfarande göras iordning. Alltså jag är urusel på att städa....det är så erbarmligt tråkigt....jag vet...man måste göra tråkiga saker ibland, men hur får man den där lusten till det? Är lite avundsjuk på folk som älskar att städa.

Någon säger: lova dig själv något gott eller trevligt när du är klar med det du måste göra. Haha, det biter inte på mig....jag tar det där goda ändå...innan...ett hopplöst fall.

Jaja, det finns förvisso värre saker än att inte kunna städa ordentligt. Jag har i alla fall någorlunda i ordning och rent, så det så!

På balkongen brukar jag ha ljusslingor och det ska jag ha i år också. Men tänkte kanske om jag hittar nån billig större utelykta så skulle jag ställa den på bordet vid fönstret (ute på balkongen alltså) så att jag ser ljuset inifrån. Mysigt.

Snart ska jag iväg till ett annat mys. Några i trädgårdsföreningen ska iväg och göra julkransar. Glögg blir det också. I ett växthus på landet en bit utanför Ytterby. För övrigt ett otroligt landskap i de trakterna. Som ett Småland fast vid havet!

Ha en skön kväll alla!

Likes

Comments

Häromdan sålde de billig högrev i butiken och jag köpte genast för jag blev plötsligt sugen på kalops.

Har ingen aning om hur vanligt det är att äta kalops nu för tiden?

När jag växte upp fick vi det ofta och när mina barn var små var det en av standardrätterna.

Äter ni kalops?

Blev förresten nyfiken på vad det lite roliga namnet kalops kommer ifrån. Googlade mig fram till att det är ett gammalt låneord från engelskan. Callops ska ha betytt köttskivor. I Finland säger man kalopsi.

Det finns många lokala variationer på just kalops men de vanligaste ingredienserna är kött av högrev, gul lök, morötter, kryddpeppar och inlagda rödbetor till. Mums!

Titta gärna in här så får du ett bra recept.

Så här såg min egen rätt ut, inte världens bästa bild men det var gott!

Likes

Comments

Låten "Woman" av John Lennon har jag alltid gillat, ända sen den släpptes på hans sista album.

För mig är orden exempel på en fin kärleksförklaring.

Skivan släpptes väl 1980 om jag inte minns fel.

,Jag köpte LP:n där låten Woman är med och lyssnade riktigt intensivt på den. Skivan hette ju förresten Double Fantasy och skivan har jag kvar. Kommer ihåg att jag var fascinerad av Yoko Ono och hennes röst. Det var lite underligt att plötsligt höra en kvinna ihop med en Beatlesmedlem.

För några år sen när jag flyttade hem så gjorde jag mig av med ganska så många vinylskivor. De tar ju upp en del plats. Jag behöll bara de med mest affektionsvärde och däribland är just denna, Double Fantasy. Bland de 20-talet vinylskivor jag sparade så finns för övrigt 4 andra av The Beatles, mina stora idoler från ungdomstiden.

Likes

Comments

Idag lades finaste duken på bordet i vardagsrummet hos mina föräldrar.

Vi fick nämligen besök av min dotter och hennes sambo. Underbart med såna där spontana besök. När man hör ett pling på mobilen och dottern undrar om vi är hemma om nån timme. Jo, det var vi ju och de var såååå välkomna.

Jag uppskattar att det ändå är rätt nära mellan Borås (där dottern bor) och där jag och mina föräldrar bor, Ytterby, 2 mil norr om Göteborg.

Det blev väldigt mycket gott. Min dotter hade med sig en hembakad kaka och själv hade jag köpt smaskiga bakelser i affären.

Det är så härligt att se hur glada mina föräldrar blir över såna här besök. Underbart!

Tack för att ni kom, Ellen och Ando!

PS jag blev också glad!! haha

Likes

Comments