Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

  • Irland
  • 61 Readers

Likes

Comments


Denna dag blev inte alls som vi hade tänkt oss. Planen var att vi skulle lämna Druids Glen och åka vidare för att spela på The Palmer Ryder Cup Course kl 9:50 som var en av höjdpukterna för Micael, att han skulle få spela på denna på sin 50-årsdag. Då hotellet vi ska på på de sista två nätterna ligger i Dublin så passade det perfekt att avsluta dagen med att "göra Dublin". Äta på något fint ställa och besöka någon Irländsk pub.

Vi hade planerat allt in i minsta detalj. Vi skulle vara på The Palmer Ryder Cup Course 9:20 så att vi skulle kunna slå en hink på rangen innan vi gick ut på banan. När vi sitter i bilen och klockan är nio och vi har c:a 20 minuter kvar tills vi är framme så går det plötsligt upp för oss att vi har tagit fel på tiden. VI SKULLE JU STARTA TIO ÖVER NIO!!!!

Vi inser direkt att det är kört och letar efter telefonnummer till golfklubben för att föröka ändra tiden. Efter en stund hittar vi det och ringer. Det visar sig att det är FULLBOKAT HELA DAN. Men vi kan få gå ut halv fem. Ja det var ju inget att välja på. Då fick vi istället ändra riktning och köra till Hotellet i Dublin. Väl framme där visar det sig att det inte går att checka in förrän tidigast klockan tolv. Så vi får gå ut på stan en sväng i våra golfkläder och försöka fördriva tiden.

Så småningom kom vi i alla fall väg till golfbanan och då vi var sist ut kunde vi ta det ganska lugnt och beundra den vackra banan och ta lite kort mm. Vi var tillbaka på hotellet i Dublin 22:15!! Trötta och svettiga skyndar vi oss upp till rummet för att åtminstone byta kläder så att vi kan hinna få lite mat i oss på hotellets restaurang som stänger 11. Efter det gick vi ner i baren och tog var sin öl. (Det var ju Micaels födelsedag!) så vi kunde ju inte bara gå och lägga oss...

Vi gav strax efter för tröttheten ändå och gick och la oss...Dublin

Micael hänger på räcket till Samuel Beckett Bridge :)

​Samuel Beckett Bridge

Famine Memorial

Efter en liten stund träffar vi på dessa statyer. Det är Famine Memorial. Dessa statyer uppfördes 1997 till minne av de irländare som emigrerade för att undkomma den svält som härjade på Irland 1845-1852. The Great Famine resulterade i att en miljon irländare dog och lika många emigrerade, de flesta till England, USA och Kanada. Svälten orsakades framför allt av en potatispest som drabbade stora delar av Europa och på Irland blev det katastrof.

https://sv.wikipedia.org/wiki/Den_stora_svälten_på_Irland

The Palmer Ryder Cup Course
  • Irland
  • 61 Readers

Likes

Comments

Tog inga bilder denna dag men vi spelade andra rundan på Druids Glen och fick sällskap av en klubbmedlem, Frances. Vi hyrde en golfbil på grund av att jag hade så ont i fötterna.​

Likes

Comments


Då bär det iväg mot Druids Glen. Där ska vi bo i tre nätter och spela två rundor. I dag har vi en spelfri dag så vi har lite tid på oss så vi bestämmer oss för att ta vägen förbi förbi The K Club som kommer att bli vårt nästa spelställe. Denna bana ska vi spela på på Micaels 50 - årsdag.

Efter några dagars träning med körning "på fel sida" känns det lite mer avslappnat att köra bil :)Vi närmar oss The K Club. Micael ser ut som ett barn på julafton. Hade det gått att spela musik till denna bild och denna stund hade det blivit filmmusiken till filmen Hajen. Så spännande :)Klubbhuset till The K ClubHotellet vid The K Club. Här var det tyvärr fullbokat så vi kommer att bo i Dublin istället men det blir lika bra det.


On the road again. Mot Druids Glen.


Framme vid Druids Glen Hotel and Golf Resort

Här hade dom en driving range så nu ska vi ut och träna lite...​Ombytta och redo för att gå ner och äta en bit mat.


Likes

Comments


Dags för ytterligare en svettig biltur. Jag kör . Micael är livrädd. Jag också. Denna gång bär det iväg mot Portmarnock där vi ska spela en runda och bo en natt.Vacker Irländsk natur.Portmarnock hotellLite träning på övningsgreen innan rundan. Här fanns inte heller någon driving range. Bara ett övningsnät...Dags för golfrunda tre. Det blåser friska vindar...En otroligt vacker linksbana där fairways var fina som greener och fina sanddynor runt om hela banan. Spelet började bra men vändes snart till nästintill katastrofalt dålig. Vi var alldeles för trötta och det är alltid svårt att spela på en okänd bana. Det var svårt att veta vart man skulle hålla bollen och om man ändå hade en aning så tog vinden rejält tag i bollarna och det blev ändå inte som man hade tänkt. De sista hålen gick vi bara igenom.Då mina golfskor var så fruktansvärt trasiga så att jag inte hade kunnat med att ha dom på sig så köpte jag ett par nya dagen innan vi åkte. Dum som jag var tog jag inte med mig dom gamla trots att jag vet att jag alltid har problem med nya skor. Kan bara ha på mig mina nya en halvtimma innan jag får sprängande värk i fötterna. Därav att jag spelar med mina converse. Inga bra golfskor direkt...Här kan vi snacka om höga bunkrar. Kanterna kunde vara över två meter.Micael lyckas dock att göra det som känns omöjligt.


​Avslutar kvällen med hämtpizza och vin i sanddynerna vid stranden.


  • Irland
  • 131 Readers

Likes

Comments

I dag spelade vi den andra och sista rundan på Knigthsbrook. Det var väldigt tufft väder idag. Det blåste stundtals så att man knappt kunde stå stilla. Trots det gick spelet lite bättre än vad det gjorde igår.  Anmärkninsgvärt nog har vi inte på dessa två dagar sett en enda dam på eller runt golfbanan. 

I morgon drar vi vidare till Portmarnock där vi ska spela och bo. 

http://www.portmarnock.com/golf.html

Likes

Comments

Började dagen med att åka in till samhället Trim där vi strosade runt lite och besökte Trim Castle, norra Europas största normandiska slott byggt 1204. Här spelades delar av filmen Braveheart in.

På eftermiddagen var det dags för en första golfrunda. Bäst att studera klädkoden först :)

Det finns ingen driving range här. Endast ett nät så man åtminstonde kan värma upp svingen lite...

Övningsgreen

​Banan var bra. Inte speciellt svår. Men spelet gick inget vidare för någon av oss. Nåväl det går väl bättre i morgon. :)

  • Irland
  • 167 Readers

Likes

Comments

Mot Irland för en 10-dagars golfsemester för att fira Micaels kommande 50-årsdag. När vi väl kom fram till Dublin fick vi transport till huvudkontoret för biluthyrningen. Chauffören sa: "Here in Ireland you WILL se rain". Ja vi har väl räknat med att det kommer att regna någon gång men när man ser på väderleksrapporten så ser det faktiskt ut att bli bättre väder här än i Sverige de närmaste dagarna. Hoppas att det blir så. Väl framme vi biluthyrningsfirman fick vi bilen som visade sig vara en Hyundai i30. Det kändes bra. Nästan som min Athos. Förutom att ratten sitter  på fel sida 😬😱😜

Efter en lång och svettig biltur på "fel sida av vägen" kom vi fram till Knightsbrook hotel. 


http://www.knightsbrook.com/


  • Irland
  • 190 Readers

Likes

Comments

Äntligen kom solen och det var mycket mera lättåkt idag. Vi har verkligen njutit i fulla drag.

Långa fina åk blandat med solande och vackra vyer. Vi tog en rundtur runt hela liftsystemet och avslutade med en after ski på det berömda Hinterhag alm. Tillbaks till hotellet för att strax ge sig av ut igen på ribs och rodel afton. Vi fick åka pistmaskin till värdshuset som bjöd på ribs och god stämning. Därefter åkte vi kälke nerför en 3,5 km bana. Det var en ny upplevelse må jag säga :)

After ski

på Hinterhag alm

Med Viktoria och Pontus på Hinterhag alm

Strax går startskottet för kälkåkninen. Eftersom det var tävling så var Micael taggad till tusen. Jag körde dock om honom 50 m före mål :D

En toalett på något av alla ställen vi stannade på underdagen. Kommer ej ihåg vad den hette men det var så otroligt snygga handfat så jag måste bara dela med mig av den bilden.

Likes

Comments