Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

27 grader och växlande molninghet.

Första stoppen med båten blev alltså Haiti.. Labadee är Royal Carribeans privata halvö med flera stränder, barer och matställen uppsatta av Royal Carribean (man behöver alltså inte betala för mat och dryck här, det ingår i sea passet). Området är begränsat och man kan inte ta sig någonstans utanför detta. Det är välkrattat, välstädat och väldigt vackert. Man får dock ingen som helst känsla för det Haiti som jag har förstått är ett väldigt fattigt land. Man behöver nog ta en annan resa till Haiti om man verkligen vill uppleva Haiti på ett genuint sätt.

Labadooize är den officiella drycken här. Någonting med pina colada, och lite mer grejer och rom. Jag testade en alkoholfri variant utan rom. Den var söt och sliskigt god. Ganska lik Pina Colada i smaken.

Om man vill aktivera sig kan man åka zipline eller jetski.


Likes

Comments

22 grader mulet och jätteblåsigt.


Det har blåst mycket hela natten. Båten har gungat och det har tjutit i balkong dörren. Det fina vädret verkar vänta på sig. Halv åtta fick vi frukost på sängen. Det ingår om man vill. Man hänger ut en skylt kvällen innan om vad man vill ha och ungefär vilken tid man vill ha det. Så det får vi nog beställa fler gånger. Strosade runt lite på fartyget och lunchade på Windjammer som låg på våning 16. Det var en väldigt fin buffé som hade allt möjligt att välja på. Fisken var jättegod.


Försökte blogga lite igen efter lunchen men det går segt med dåligt wifi.


Efter det var det dags att prova gymmet. Fick hålla mig i på löpbandet lite då och då på grund av att det gungade så. Och när jag skulle göra utfall så ramlade jag nästan omkull. Men det var väldigt skönt att träna lite.


I dag var dresscoden Formal så vi fick svida om till kvällens middag.


När vi kom tillbaka var elefanten där med morgondagens program :)


Likes

Comments

25 grader och regn

Vaknade tidigt i dag också. Jag har inte kommit in i den nya dygnsrytmen ännu och blir jättetrött redan vid sjutiden på kvällen...

Vi gav oss ut för att äta lite frukost. På vägen tillbaka till motellet började regnet sen höll det på ett regna hela dagen. Vi checkade ut från Motellet klockan elva och tog en taxi till hamnen för att gå ombord på fartyget. Väskorna fick vi checka in utanför och killen som tog hand om väskorna frågade efter dricks. Vi fick ursäkta oss då vi inte hade några kontanter.

Det kan tydligen ta en bra stund innan man får sin väska till hytten. Micael fick sin väska ganska snart efter att vi hade fått tillgång till hytten. Jag frågade efter min och blev meddelad att den kommer nog snart. Dom hade ungefär 6000 väskor att ta hand om.

Harmony Of The Seas är världens största kryssningsfartyg och det finns hur mycket aktiviter som helst. Här är lite fakta om fartyget: https://sv.wikipedia.org/wiki/M/S_Harmony_of_the_Seas


Hytten var jättefin och rymlig och det fanns gott om garderober och lådor.

På kvällen var vi på Grease på Royal Theater. Den började halv nio och varade i en och en halv timma. Jag stensov hela tiden... När vi kom tillbaka till hytten hade min väska fortfarande inte kommit så jag fick gå ner till service desken och hämta den. Och det stod helt fel hyttnummer på den. Var det för att han som tog hand om väskorna inte fick någon dricks tro...

Likes

Comments

28 grader och väldigt kvalmigt

Idag vaknade vi tidigt och var riktigt hungriga så vi gav oss ut i jakt på frukost och för att utforska terrängen lite och för att få ett hum om något lämpligt hotell att bo på när vi kommer tillbaka från kryssningen. Vi fick gå en bit innan vi hittade något som var öppet och det blev en Subway frukost innan vi strosade vidare. Shoppade en adapter och lite annat och hittade en turistbyrå där vi fick tag i en karta över Fort Lauderdale. På vägen tillbaka till motellet hade vi hunnit bli hungriga igen så vi intog frukost nummer två på ett ställe vi gick förbi. Väl tillbaka på Motellet vilade vi lite och sedan gick vi ut igen men åt andra hållet.

Det visade sig då att det var åt det hållet dom centrala delarna och de bättre delarna av beachen låg. Motell Lafayette låg ganska avsides, ungefär 5 km från centrum. Så nästa hotell får bli i området Central Beach.

En liten paus under promenaden. Ganska svalkande med färsk cocosmjölk.


Lite fakta om Fort Lauderdale: https://sv.wikipedia.org/wiki/Fort_Lauderdale


Den översta markeringen visar vart Motel Lafayette ligger och den undre markeringen visat vart man bör bo, Det är 5 km mellan.

Det blev mycket gång i dag...

Likes

Comments

Gårdagen var bara en lång resdag från klockan sju då vi lämnade Falköping till klockan tre på natten då vi var framme på Motell Lafayette i Fort Lauderdale (då var klockan nio på kvällen här i Fort Lauderdale).

Kan tipsa om att parkera på Benstockens långtidsparkering. Det ligger tio minuter från Arlanda men det går bussar hela tiden mellan parkeringen och Arlanda. För det fick vi betala 870 kronor för 15 dygn. Sist vi åkte från Arlanda och tog den parkering som var närmast betalade vi 2700 för en vecka. Så det var lite skillnad.

Flygresan gick mycket bättre än väntat. Jag kanske börjar vänja mig. Dock var det lite jobbigt att sitta stilla i 10 timmar och varken Micael eller jag hade hörlurar med oss så vi kunde inte titta på någon av filmerna som erbjöds på planet. Dom lurarna som var till min nya telefon visade sig ha en annan kontakt. Det fanns heller inga att köpa. Dom var slut så det måste vi införskaffa innan hemresan.

Det var mycket varmare än väntat när vi kom fram. Ungefär 28 grader och riktigt hög luftfuktighet. Det var som att gå in i en fuktig bastu nästan.

Motell Lafayette är inget lyxställe precis men det gör inget. Det är ju bara två nätter. Värmen här och känslan av att kunna gå ut i shorts och linne och bara omvälvas av atmosfären uppväger. Och nu kan det ju bara bli bättre :)


Likes

Comments