Jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle skriva ett separat inlägg om varför jag är vegetarian och inte äter mejeriprodukter. 

Jag blev vegetarian i slutet av oktober förra åter för att jag kände "Varför inte?". Jag har aldrig varit en person som ätit sjukt mycket kött eller känt att jag är riktigt sugen på en köttbit men jag har alltid varit någon som sätt sympati mot djur. Människor äter kött som om det inte vore någon stor deal alls men så fort någon sätter på en video på djur som slaktas så vänder vi huvudet mot. Vi är för rädda för att inse vad vi äter, vi är för vana vid att konsumera kött så vi är rädda att videoklippet kan ändra oss och hur vi ser på kött och det skulle bara vara för komplicerat för oss att adaptera oss till. Människor är så lata!  Köttindustrin står ansvarig för minst 15% av utsläppen för växthusgaser. Växthusgaser som just nu förstör våran planet. 

Jag pratar dagligen med människor som säger att de aldrig skulle kunna ge upp kött. Varför? Smakar det för gott? Majoriteten av smaken är ju ändå bara kryddor. Vi är bara så lurade av köttindustrin. De får oss att glömma att de kallblodigt slaktar djur och att de använder 1000-tals liter vatten bara för att du ska få en god, blodig köttbit.

Jag vill absolut inte påtvinga någon en diet men jag kommer göra allt jag kan för att få dig inse att det inte är bra att äta kött. Cancerrisken ökar också men det tänker jag ej gå inpå då jag inte har exakta siffror. Jag vill att du tittar på ett klipp där du ser hur djuren slaktas. Om du tittar på den och fortsätter att äta kött efter, fine. Men om du inte kan titta utan att må dåligt eller ens titta klart, då tycker jag du borde tänka om. 

Sedan är det också många som är rädda för om man får i sig tillräckligt med protein och andra vitaminer som kött innehåller. JA! Det är det minsta problemet. Kött är långt ifrån den enda proteinkällan, det finns ägg, bönor, linser osv. Sedan finns det vitaminer som B12 i sojaprotein.

Kött är inte viktigt och minst sagt inte bra och bör inte anses vara vardagsmat utan i värsta fall borde det anses vara en lyx. 

Mejeriprodukter tar jag i ett senare inlägg.

Hejdå.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments