​Hej igen, till er få om det ens är några som bryr sig så förlåt för att jag inte skrivit på väääldigt lång tid men nu ska det bli ändringar! Jag har på sistone tänkt mycket på vilka dåliga vibar jag har runt om mig, alltså mina "kompisar" som ger mig så dålig energi. Sådana som tar all min energi och leker med den typ, jag måste ta avstånd från de människorna. Det tråkiga är att jag ansåg dem vara mina närmsta kompisar men inte alls längre, de är så egocentriska, elaka, fejk osv. Det är så tråkigt hur ungdomar nu för tiden endast bryr sig om status, de hänger bara med människor som alla vet vilka de är. Fatta hur många vänskaper man går miste på pga detta. Man blir ju inte en bättre person bara för att man har 2000 instagram följare? Precis sånna människor är mina "kompisar", uschhhhhhh. Sorry för ett negativt inlägg såhär men jag behöver bara skriva att om ni känner att ni har kompisar som jag, skit i dem, eller prata med dem men låt inte dem dra ner dig. Om du känner som jag, att de gör dig mer ledsen än vad de gör dig glad, skit i dem!

Puss.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Hej! Jag vet att jag konstant letar efter ny musik och eftersom jag vet att många är likadana så tänkte jag skriva några av mina favorit låtar just nu som jag hoppas du får andning av!

1. One dance - Drake

2. Fade - Kanye west

3. Waves - Kanye West

4. All my friends - Snakehips

5. Panda - Desiigner 

6. Come with me - Nora en pure

7. Often (kygo remix) - The weeknd

8. Featherstone - The paper kites

Det var inte alla men det får räcka för nu, somsagt detta är mina favoriterjust nu men jag är medvetna om att alla inte är nya.

Hejdå


Likes

Comments

Jag skrev i mitt förra inlägg att jag skulle skriva ett separat inlägg om varför jag är vegetarian och inte äter mejeriprodukter. 

Jag blev vegetarian i slutet av oktober förra åter för att jag kände "Varför inte?". Jag har aldrig varit en person som ätit sjukt mycket kött eller känt att jag är riktigt sugen på en köttbit men jag har alltid varit någon som sätt sympati mot djur. Människor äter kött som om det inte vore någon stor deal alls men så fort någon sätter på en video på djur som slaktas så vänder vi huvudet mot. Vi är för rädda för att inse vad vi äter, vi är för vana vid att konsumera kött så vi är rädda att videoklippet kan ändra oss och hur vi ser på kött och det skulle bara vara för komplicerat för oss att adaptera oss till. Människor är så lata!  Köttindustrin står ansvarig för minst 15% av utsläppen för växthusgaser. Växthusgaser som just nu förstör våran planet. 

Jag pratar dagligen med människor som säger att de aldrig skulle kunna ge upp kött. Varför? Smakar det för gott? Majoriteten av smaken är ju ändå bara kryddor. Vi är bara så lurade av köttindustrin. De får oss att glömma att de kallblodigt slaktar djur och att de använder 1000-tals liter vatten bara för att du ska få en god, blodig köttbit.

Jag vill absolut inte påtvinga någon en diet men jag kommer göra allt jag kan för att få dig inse att det inte är bra att äta kött. Cancerrisken ökar också men det tänker jag ej gå inpå då jag inte har exakta siffror. Jag vill att du tittar på ett klipp där du ser hur djuren slaktas. Om du tittar på den och fortsätter att äta kött efter, fine. Men om du inte kan titta utan att må dåligt eller ens titta klart, då tycker jag du borde tänka om. 

Sedan är det också många som är rädda för om man får i sig tillräckligt med protein och andra vitaminer som kött innehåller. JA! Det är det minsta problemet. Kött är långt ifrån den enda proteinkällan, det finns ägg, bönor, linser osv. Sedan finns det vitaminer som B12 i sojaprotein.

Kött är inte viktigt och minst sagt inte bra och bör inte anses vara vardagsmat utan i värsta fall borde det anses vara en lyx. 

Mejeriprodukter tar jag i ett senare inlägg.

Hejdå.

Likes

Comments

Hej! Om du inte redan märkt det så är detta mitt första blogg inlägg, iallafall på denna blogg. Men istället för att skriva ett jättelångt och jättetråkigt paragraf om hela min uppväxt och mitt mål med bloggen så tänker jag skriva 10 saker ni nog inte vet om mig.

1. Jag är en vegetarian och jag precis nu slutat med även mejeriprodukter. Varför jag är vegetarian kan jag skriva om i ett helt annat inlägg.

2. Jag älskar att dansa och har gjort det nu i snart 10 år, vilket är rätt så länge med tanke på att jag endast är 14 år.

3. Jag älskar stjärntecken! Allt som har med dem att göra är bara så fascinerande och jag kan stolt säga att jag är en vattuman.

4. Jag älskar mysigt regn nästan lika mycket som jag älskar en varm sommardag men regnet måste vara mysigt. Det kan inte vara hagel och 20- grader utan helst lite kvavt och tillräckligt med regn för att kunna gå 10 meter utan att bli genomblöt.

5. Jag älskar att skriva ut, det var därför jag valde att starta en blogg, men jag kan ha väldigt svårt att formulera mig rätt då jag oftast är en perfektionist i liknande situationer.

6. Lilla jag har faktiskt förvånansvärt mycket åsikter inom mig, om ALLT! Jag älskar att kunna på ett respektfullt sätt diskutera. Det stör mig dock väldigt mycket när människor som bara fokuserar på att ha rätt utan att faktiskt lyssna på den andra med i diskussionen.

7. Jag har ingen aning om vad jag vill bli när jag blir stor utan vet endast att jag vill resa runt planeten och hjälpa människor, djur och jorden.

8. Jag går i en engelsk skola och har gjort det sedan årskurs 4 så därför kommer jag vilja plugga utomlands.

9. Jag har en väldigt blandad musiksmak och lyssnar på musik väldigt ofta, inte som om jag är den enda dock.

10. Jag heter selmizz på alla mina sociala medier (self-promotion) och har alltid gjort det!

Det var 10 saker om mig, jag hoppas du hittade några intressanta saker!

Hejdå.


Likes

Comments