I fredags jobbade jag mitt sista pass på Elgiganten för ett tag. Trodde jag i alla fall. Jag hann vara på jobbet i 15 minuter innan min chef frågade om jag kan hoppa in på torsdag pga av personalbrist. Absolut svarade jag så klart! Det är tre veckor (!!!) kvar tills jag åker så jag har lite tid att slå ihjäl fram till dess. Två minuter senare så var det bestämt att jag ska jobba på onsdag också. Inte mig emot.

Officiellt så var fredagen min sista dag och det var sista passet som jag och en kollega jobbade tillsammans. Efter att han hade slutat kom han tillbaka med blommor och en ask med choklad som tack för vår tid tillsammans. Jag blev så rörd att jag satte mig på kontoret och fällde några tårar måste jag erkänna. Han är en av de snällaste människorna, nej fel av mig, han är den snällaste människan jag känner. Om ni har vägarna förbi Elgiganten prata med Bawan. Ni kommer vara glada resten av veckan, minst.

I lördags var det dags för personalfesten som jag höll i. Kommer ni ihåg när vi var små och gick på kalas? Det var ballonger, lekar och det fanns alltid en discolampa. Jag körde på samma spår nu och jag är rätt säker på att det blev succé. Jag hade blåst ballonger tills jag blev blå, förberett lekar och när jag kopplade in discolampa så blev det ett högt jubel. Varför ändra på ett vinnande koncept?

Jag hade tre lekar. Den första var att man skulle äta upp sin colarem först men att använda händerna var förbjudet. I den andra leken fick de dela in sig i två lag och ställa sig på led. Ett kort skulle föras till den sista personen i ledet, utan att använda händerna så klart. Den tredje leken var lite av ett Wild card. Det fungerar bara i vissa grupper och jag var lite osäkra på om de skulle kunna slappna av tillräckligt för att tycka att det var en kul grej. Det var Dance battle. Om de släppte loss och tog det på allvar? Självklart, en grupp säljare ger inte upp och slänger in handduken.

Temat på festen var lite barnkalas men istället för att bjuda på saft bjöd jag på shotts i granna färger. Efter en lyckad förfest hos mig drog vi alla in till stan där vi gick ut. Inte fören klockan var närmare 4 trillade ner jag ner i sängen med ett leende på läpparna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Bland mina vänner så är Subways kakor de godaste kakorna i världen. Fram tills de har smakat mina. Jag har tagit med en plåt med kakor till jobbet vid två olika tillfällen och nu slutar de inte tjata om att jag måste bjuda minst en gång till innan jag slutar. Igår kväll stod jag i köket hela kvällen för göra dem glada igen.

Om ni också vill bjuda någon eller är sugen på Chocolate chip cookies behöver ni

* 200 gr rumsvarmt smör

* 3/4 dl socker

* 2 1/4 dl farinsocker

* 1 msk vaniljsocker

* 1 ägg

* 1 äggula

* 4.5 dl vetemjöl

* 1tsk bakpulver

* 0.5 tsk salt

* Chokladknappar

1. Börja med att sätta ugnen på 200 grader.

2. Vispa smör, socker, farinsocker och vaniljsocker krämigt.

3. Blanda i ägget och äggulan och vispa tills smeten går ihop. När den inte är klumpig/grynig är det bra.

4. Blanda mjöl, salt och bakpulver i en egen bunke innan det vispas ihop med resten av smeten. Häll i lite i taget för att undvika att det blir klumpar som är svåra att få bort i smeten.

5. Sist men inte minst blandas chokladknapparna i smeten. Häll i så mycket som ni själva vill.

6. Jag brukar använda mig av två skedar för att göra små bollar av smeten. Tänk på att kakorna smälter och blir större i ugnen så bollarna behöver inte vara speciellt stora och ska inte plattas ut i förväg.

7. Låt dem gräddas i ca. 9-10 minuter. Ta av dem från plåten och dekorera med några chokladknappar på toppen.

Om ni vet ett ännu bättre recept dela gärna med er så vi alla får en chans att testa det också.

Lycka till!

Likes

Comments

Det hålls alldeles för få fester tycker jag. Då pratar jag inte om förfester när man samlas, fixar sig tillsammans, lyssnar på musik och sen går ut. Jag pratar om uppstyrda fester när det är genomtänkt, piffat och dekorerat. Förfester i alla ära men en genomtänk fest slår mycket. Istället för att vänta på att någon annan ska ta tag i det så bjuder jag mina kolleger på en jobbfest eller fest överhuvudtaget som de sent kommer glömma.

Min att göra lista inför det här är

* Köra ut mina päron från huset - Check
* Be alla att boka in datumet - Check
* Dekoration
* Musik
* Dricka
* Nått att äta?
* STÄDA

Det är en del att göra men som tur är så är jag ledig i veckan och dagen det gäller.

Den här inbjudan sitter nu på jobbet för att ingen ska missa vad som händer, var det händer och när det händer. Vad tycker ni? Visst är det lite roligare när någon går in för det?

Likes

Comments

När man jobbar oregelbundna tider och dagar så får man ta tillvara på sina lediga dagar lite extra. Att ha två dagar som jag är ledig på som sitter ihop det är LYX. Det blev mindre skrivande här men mer tid till annat.

Igår hann jag träna, ha hemma spa. Ni vet när man verkligen tar sig tid för att skrubba hela kroppen, raka benen, låter hårinpackningen sitta i nån minut extra, smetar på ansiktsmasken och sen smörjer in hela kroppen. Det är så skönt att ha sånna dagar. På kvällen mötte jag upp en kompis och hans vänner för en redig utgång. Studenter kan man lita på, de vill alltid festa. De hade styrt upp det riktigt bra. 9 av 10 förfester ser likadana ut men igår testade vi ett nytt koncept. Det blev lite som en barrunda men istället för att gå till flera olika barer gick vi hem till alla som var med på förfesten, exklusive mig, den vi var hos bjöd på en drink. Som ni förstår var det inte en liten 3a av svag alkohol som det blandades med. De här killarna bjöd på rejäla drinkar. Det var Rom & Cola, tequila & Sprite och Liquid cocain bland annat. Sen var det ut på dansgolvet som gällde. Jag har mått bättre än jag förtjänar idag faktiskt.

Idag har det inte gjorts många knop istället. Jag har varit och tagit bort mina naglar, så nu är dom jättefula, och sen har jag bara legat i soffan. Jag hade inte tackat nej till att vara ledig ytterligare en dag men nu kan jag inte klaga. Jag är utvilad och redo för de kommande arbetsdagarna. Det är bara en vecka kvar nu innan jag slutar !!

Eftersom jag glömde bort att ta bilder så får ni se hur jag såg ut på ett White party som jag var på i somras.

Likes

Comments

Sista kvällen spenderade vi på stranden för att se La Grand Final av La merce, den katalanska högtiden. När jag firade nyår i Barcelona såg jag inte en enda raket, inte ens en liten smällare, men den här gången höll de inte inne på krutet så att säga.

Jag fick göra allt som jag ville göra. Bada, sola, äta tapas, dricka en öl till lunch och krama om alla som jag ville krama om. Barcelona helgen får 5 av 5 cervezas por favor!

Likes

Comments

Det är äntligen (!!) dags igen för min årliga avfärd. Eller inte riktigt än, om ca 5 veckor, men det närmar sig. Den här gången är det jag och min kära vapendragare och resekamrat Hanna som ska upptäcka Asien.

Jag uppmuntrar alla att resa och att inte vara rädda för att resa med en nyfunnen vän men med det sagt är jag otroligt glad över att jag åker med någon jag känner. Jag känner inte bara Hanna som hon är hemma, jag känner även "reseHanna". Vi vet båda hur den andra tänker och fungerar så det blir ingen chock för oss. Vi har gjort det förr.

Eftersom både hon och jag har rest mycket tillsammans och på egna håll så har vi lite rutin på det. Första gången jag skulle åka iväg (Australien) så planerades det väldigt noga. Hur länge vi skulle stanna, vart vi skulle åka etc. Det första jag lärde mig när vi i princip landade är att hur mycket man än planerar så kommer planerna att ändras. Nu planerar vi nästan ingenting istället, mottot är "Det löser sig alltid". Än så länge har vi bokat flyg och jag har tagit min första dos av Japanskhjärnhinneinflamation. Längre än så har vi inte kommit. Som det ser ut nu landar vi i Bangkok och stannar x antal dagar --> natt-tåg till Laos --> vidare till Kambodja och Vietnam. En sak som är bestämd är att vi firar jul i Thailand. Min morbror och hans familj flyttar nämligen dit nu i samma veva och då är vi med dom under julen är tanken.

Jag längtar så mycket efter att ligga på stranden, bada, upptäcka och framför allt dyka! Det har gått alldeles för lång tid sen sist, 1,5 år(!!) Det är tur att Hanna är lika galen i att dyka som jag är för annars hade vi gjord två olika resor tillsammans. Hon på land och jag i vattnet.

Om det är någon som läser det här och sitter på tips och trix dela mer än gärna med er av det!

Likes

Comments

Det var tre månader sedan jag bloggade sist men nu är jag äntligen här igen. Kommer ni ihåg att jag i början av sommaren skrev en lista på platser som jag ville besöka? För er som inte kommer ihåg så var det Malta, Island, Göteborg och Barcelona som jag ville åka till. Jag lyckades med 1 av 4 destinationer. Jag trodde inte att jag skulle få jobba så mycket som jag har gjort hela sommaren och när jag äntligen var ledig så handlade det om 1 eller max 2 dagar på rad så att lämna Gävle var svårt. Men inte hänger jag läpp för det. Hanna har varit i Gävle lite i sommar så henne har jag träffat utan att behöva åka till Malta, kusinerna som bor i Göteborg har också hälsat på här hemma och nu har min kompis som bodde på Island flyttat hem. Nu har ni kanske räknat ut vart jag lyckades åka? Det blev Barcelona!

Även det såg lite mörkt ut eftersom det var tre scheman som skulle passa ihop men vi fick till det. För en vecka sedan var Barcelonafamiljen samlad igen. Eftersom vi alla har bott där har vi redan hunnit med alla turistattraktioner och "måsten" som man ska göra när man är där. Vi kunde slappna av och bara glida omkring.

Vi gick på stan, solade (ÄNTLIGEN som jag har längtat efter det den här sommaren), umgicks och var på en stor katalansk stadsfest som var då. Istället för att ni ska behöva läsa en lång text, eller ännu längre?, så är det roligare att få se bilder därifrån. Här är mina första dagar i Barcelona.

Det här var bara första halvan av resan resten kommer så småningom om. Jag har så många fler bilder att visa och fler roliga saker att berätta men till dess får ni hålla ut kära vänner.

Likes

Comments

Istället för att ses på en uteservering bjöd jag hem tjejerna till mig och bjöd på middag. En flaska vin, mat, dessert och sina vänner förgyller vilken dag som helst. Om man ska bjuda på middag måste man inte stå i köket i flera timmar och göra något avancerat. Från det att jag började förbereda matlagningen till att den stod redo på bordet tog det ungefär 40 minuter.


Ni behöver

Zucchini

Paprika

Champinjoner

Cashewnötter

Solrosfrön

Vitlöksklyftor

Cocktailtomater

Babyspenat

Rödlök

Mozzarella

Fetaost

Lufttorkad skinka

Pasta

Olivolja

Basilika

Salt

Peppar

Som vanligt får ni själva bestämma hur mycket ni vill ha av allt.

1. Skär zucchini, paprika och champinjoner i smala bitar. Det går snabbare att tillaga dem då.

2. Stek grönsakerna i lite olivolja, vitlök, salt och peppar tills de har fått lite färg. När grönsakerna är gyllenbruna häller ni i både cashewnötter och solrosfrön i stekpannan.

3. Koka pastan. När ni har ungefär 1-2 minuter kvar på pastan häller ni av det mesta av vattnet. Spara så pass mycket att det täcker bottnen på kastrullen.

4. Sänk värmen på spisen och häll pastan och vattnet som är kvar över grönsakerna i stekpannan.

5. Skär rödlöken, tomaterna och mozzarellan i mindre bitar. Blanda ner det i pastasaladen tillsammans med babyspenaten när vattnet har kokat bort.

6. Häll upp det på ett serveringsfat. Ringla olivolja på toppen och lägg på den lufttorkade skinkan och fetaosten.

Annat som ni kan ha till är melon och pesto.


Ps. Den är lika god att äta varm som kall = perfekt att ha i matlåda dagen efter.

Till efterrätt bjöd jag på en riktig 80-talsklassiker, Gino.

Ni behöver

Vaniljglass

Choklad och frukt efter smak

Jag använde mig av

Persika

Hallon

Jordgubbar

Både vit- och mörkchoklad

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Dela frukten i bitar. Tänk på att om ni gör bitarna för små blir de mosiga i ugnen.

3. Riv chokladen över er fruktblandning och ställ in i ugnen. Det kommer gå fort så se till att hålla koll annars blir chokladen bränd. Den är klar när chokladen har smällt eller ser "svettig" ut.

4. Servera tillsammans med vaniljglassen

Likes

Comments

Jag har varit ledig i fem dagar! Jag minns inte ens senast jag var ledig så länge, jo förresten när jag var hemma i Sverige över jul var jag ledig i fem dagar. Jag klagar inte på att jag jobbar mycket för det är vad jag har bett min chef om men oj vad skönt det är att vara ledig!

Första tanken var att åka till både Malta och Barcelona som ni kanske minns men det är som sagt inte bara mitt schema som ska fungera. Istället följde jag med min familj till vår sommatstuga. Det har varit mitt andra hem under många sommarlov men när jag blev lite äldre och ville hänga mer med kompisar och senare började jobba har det blivit mindre tid för mig där.

Det är inte mycket som slår att vara i sommarstugan men att fira midsommar i sommarstugan är....fantastiskt. Vi dukade upp ett långbord på vägen tillsammans med alla grannar. Vi åt, skrattade och lekte lekar. Det var kul men ni vet hur det är när man är med ett gäng olika familjer som man inte känner, tillslut behövs det någon i ens egen ålder för att kunna prata om något. Som tur var gasade Clara upp till oss efter hennes jobb. Vi fortsatte att äta, skratta, leka och bada i vår badtunna som vi har (än så länge är havet för kallt enligt mig).

Resten av helgen har jag spelat sällskapsspel, fiskat, åkt båt och bara vilat. Det var en riktigt lugn helg och midsommar men precis vad jag behövde. Nu är jag redo att jobbba igen!

Här sitter jag och knåpar ihop min midsommarkrans.

Den ser kanske inte ut som när man köper av ett proffs men jag är nöjd över resultatet

Här är lite bilder från min helg.

Ps. Det blev tyvärr ingen fisk för någon av oss.

Likes

Comments

I helgen bjöd jag familjen på cheesecake med citron och lime för att fira sommarlovet som 3 av 5 i min familj nu har. Jag tänkte dela med mig av receptet som jag använder mig av så ni kan överaska någon i er närhet.

Ni behöver:

160 g digestive
70 g osaltat smör
500 g rumstempererad naturell Philadelphiaost
2 dl vispgrädde
2,5 tsk gelatinpulver
2,5 msk vatten
60 g + 3 msk florsocker
1 äggvita
1-2 citroner
1 lime
-------
Till garnering
1 citron
1 lime

1. Smällt smöret. Finmal digestiven i en matberedare och blanda i det smälta smöret. Tryck ut det i bottnen på formen. Ställ in formen i kylskåpet.

2. Lägg gelatinet i en skål med vatten och låt det svälla.

3. Tvätta citronen och limen och riv skalet i en skål. Rör ihop Philadelphiaosten och florsockret (60g) i en skål. När blandningen är mjuk blandar du i citronsaften och det rivna skalet. Börja med saften från en citron och om du inte tycker att det smakar tillräckligt så blandar du även i saften från den andra citronen.

4. Vispa vispgrädden och tillsätt 3 msk florsocker, en i taget. Vispa tills du får små toppar på grädden.

5. Häll 4 msk grädde på det uppsvällda gelatinet och värm ca 10-15 sekunder i mikron. Rör runt så det inte är några klumpar och vänd ner det i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens.

6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ostkrämen. Tänk på att ni INTE får använda visp nu för att blanda ihop det.

7. Vispa äggvitan hård och vänd tillsist ner den i ostblandningen, också försiktigt.

8. Häll ostblandningen över kexbottnen och fördela den jämt. Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylen i minst 6 timmar. Helst över natten för att den ska stelna och få lite mer smak.

Jag valde att garnera min cheesecake med några blommor och rivet skal från både citron och lime. Till cheesecaken serverade jag jordgubbar. Det är helt upp till er hur nu vill att den ska se ut och om något ska serveras till den. Låt fantasin flöda.

Lycka till och Bon appétit!

Likes

Comments