Istället för att ses på en uteservering bjöd jag hem tjejerna till mig och bjöd på middag. En flaska vin, mat, dessert och sina vänner förgyller vilken dag som helst. Om man ska bjuda på middag måste man inte stå i köket i flera timmar och göra något avancerat. Från det att jag började förbereda matlagningen till att den stod redo på bordet tog det ungefär 40 minuter.


Ni behöver

Zucchini

Paprika

Champinjoner

Cashewnötter

Solrosfrön

Vitlöksklyftor

Cocktailtomater

Babyspenat

Rödlök

Mozzarella

Fetaost

Lufttorkad skinka

Pasta

Olivolja

Basilika

Salt

Peppar

Som vanligt får ni själva bestämma hur mycket ni vill ha av allt.

1. Skär zucchini, paprika och champinjoner i smala bitar. Det går snabbare att tillaga dem då.

2. Stek grönsakerna i lite olivolja, vitlök, salt och peppar tills de har fått lite färg. När grönsakerna är gyllenbruna häller ni i både cashewnötter och solrosfrön i stekpannan.

3. Koka pastan. När ni har ungefär 1-2 minuter kvar på pastan häller ni av det mesta av vattnet. Spara så pass mycket att det täcker bottnen på kastrullen.

4. Sänk värmen på spisen och häll pastan och vattnet som är kvar över grönsakerna i stekpannan.

5. Skär rödlöken, tomaterna och mozzarellan i mindre bitar. Blanda ner det i pastasaladen tillsammans med babyspenaten när vattnet har kokat bort.

6. Häll upp det på ett serveringsfat. Ringla olivolja på toppen och lägg på den lufttorkade skinkan och fetaosten.

Annat som ni kan ha till är melon och pesto.


Ps. Den är lika god att äta varm som kall = perfekt att ha i matlåda dagen efter.

Till efterrätt bjöd jag på en riktig 80-talsklassiker, Gino.

Ni behöver

Vaniljglass

Choklad och frukt efter smak

Jag använde mig av

Persika

Hallon

Jordgubbar

Både vit- och mörkchoklad

1. Sätt ugnen på 200 grader

2. Dela frukten i bitar. Tänk på att om ni gör bitarna för små blir de mosiga i ugnen.

3. Riv chokladen över er fruktblandning och ställ in i ugnen. Det kommer gå fort så se till att hålla koll annars blir chokladen bränd. Den är klar när chokladen har smällt eller ser "svettig" ut.

4. Servera tillsammans med vaniljglassen

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Jag har varit ledig i fem dagar! Jag minns inte ens senast jag var ledig så länge, jo förresten när jag var hemma i Sverige över jul var jag ledig i fem dagar. Jag klagar inte på att jag jobbar mycket för det är vad jag har bett min chef om men oj vad skönt det är att vara ledig!

Första tanken var att åka till både Malta och Barcelona som ni kanske minns men det är som sagt inte bara mitt schema som ska fungera. Istället följde jag med min familj till vår sommatstuga. Det har varit mitt andra hem under många sommarlov men när jag blev lite äldre och ville hänga mer med kompisar och senare började jobba har det blivit mindre tid för mig där.

Det är inte mycket som slår att vara i sommarstugan men att fira midsommar i sommarstugan är....fantastiskt. Vi dukade upp ett långbord på vägen tillsammans med alla grannar. Vi åt, skrattade och lekte lekar. Det var kul men ni vet hur det är när man är med ett gäng olika familjer som man inte känner, tillslut behövs det någon i ens egen ålder för att kunna prata om något. Som tur var gasade Clara upp till oss efter hennes jobb. Vi fortsatte att äta, skratta, leka och bada i vår badtunna som vi har (än så länge är havet för kallt enligt mig).

Resten av helgen har jag spelat sällskapsspel, fiskat, åkt båt och bara vilat. Det var en riktigt lugn helg och midsommar men precis vad jag behövde. Nu är jag redo att jobbba igen!

Här sitter jag och knåpar ihop min midsommarkrans.

Den ser kanske inte ut som när man köper av ett proffs men jag är nöjd över resultatet

Här är lite bilder från min helg.

Ps. Det blev tyvärr ingen fisk för någon av oss.

Likes

Comments

I helgen bjöd jag familjen på cheesecake med citron och lime för att fira sommarlovet som 3 av 5 i min familj nu har. Jag tänkte dela med mig av receptet som jag använder mig av så ni kan överaska någon i er närhet.

Ni behöver:

160 g digestive
70 g osaltat smör
500 g rumstempererad naturell Philadelphiaost
2 dl vispgrädde
2,5 tsk gelatinpulver
2,5 msk vatten
60 g + 3 msk florsocker
1 äggvita
1-2 citroner
1 lime
-------
Till garnering
1 citron
1 lime

1. Smällt smöret. Finmal digestiven i en matberedare och blanda i det smälta smöret. Tryck ut det i bottnen på formen. Ställ in formen i kylskåpet.

2. Lägg gelatinet i en skål med vatten och låt det svälla.

3. Tvätta citronen och limen och riv skalet i en skål. Rör ihop Philadelphiaosten och florsockret (60g) i en skål. När blandningen är mjuk blandar du i citronsaften och det rivna skalet. Börja med saften från en citron och om du inte tycker att det smakar tillräckligt så blandar du även i saften från den andra citronen.

4. Vispa vispgrädden och tillsätt 3 msk florsocker, en i taget. Vispa tills du får små toppar på grädden.

5. Häll 4 msk grädde på det uppsvällda gelatinet och värm ca 10-15 sekunder i mikron. Rör runt så det inte är några klumpar och vänd ner det i ostkrämen. Använd visp för att få en jämn konsistens.

6. Vänd försiktigt ner den vispade grädden i ostkrämen. Tänk på att ni INTE får använda visp nu för att blanda ihop det.

7. Vispa äggvitan hård och vänd tillsist ner den i ostblandningen, också försiktigt.

8. Häll ostblandningen över kexbottnen och fördela den jämt. Täck formen med plastfolie och låt den stå i kylen i minst 6 timmar. Helst över natten för att den ska stelna och få lite mer smak.

Jag valde att garnera min cheesecake med några blommor och rivet skal från både citron och lime. Till cheesecaken serverade jag jordgubbar. Det är helt upp till er hur nu vill att den ska se ut och om något ska serveras till den. Låt fantasin flöda.

Lycka till och Bon appétit!

Likes

Comments

Precis som alla andra städer vaknar Gävle till liv under sommaren eller snarare människorna som bor här. Det är sol, varmt och det finns ett ställe där alla samlas. Uteserveringar. Jag själv är inget undantag. Både i torsdags och i fredags spenderade jag mina lediga kvällar på olika uteserveringar. Jag passade på att testa Gävles nya uteservering, Grillo. Jag var otroligt nöjd när jag gick därifrån både med maten och personalen som jobbar där. De var snabba, glada och kollade hela tiden till oss utan att kännas påflugna. Jag har i flera år jobbat inom restaurangbransch så jag vet vilket slit de gör men jag vet också vilken standard som de ska kunna hålla. De lyckas.

Jag delade på en helgrillad kyckling och sötpotatis pommes frites med en av tjejerna som jag var där med i torsdags. Det är inte så stora rätter så om man inte har ätit innan måste man beställa in flera olika tillbehör för att bli mätt.

Killarna som har startat Grillo var bartenders tidigare så drinkarna har de stenkoll på hur de ska blandas. Av mig får Grillo 3,5 av 5 toasters. Om vi ger dem lite tid att komma in i sitt nya jobb så tror jag att de kan bli bästa uteserveringen i Gävle.

Likes

Comments

Igår efter jobbet skyndade jag mig in till stan för att vara med på VIP-kvällen/förhandsvisningen av Espresso house i stan. De bjöd på jättegoda små brownies, muffins och olika frapinos. Jag fick en guidad tur där inne och jag kan bara säga wow! Vilket jobb de har gjort. Från att ha varit MacDonalds där det skedde mycket konstigheter till att bli enligt mig Gävles fräschaste kafé på mindre än en månad. De har all potential att även bli Gävles populäraste kafé.

I dag gick jag och flera vänner dit för att se den stora öppningen och för att stötta Emma så klart. Hon har gjort ett otroligt jobb under alla sina år på Espresso house och nu får hon äntligen utdelning för det.

Här om dagen var jag till Lady lash för att göra nya naglar. Det är andra gången jag går dit bara men jag är grymt nöjd över resultaten.

Vad tycker ni?

Likes

Comments

I helgen fick jag ÄNTLIGEN träffa mina tjejer igen. Det händer inte ofta nu för tiden men i fredags var alla samlade. Hanna var hemma på en snabbvisit för att hennes lillebror tog studenten och Sandra och Clara har äntligen sommarlov som de ska spendera här hemma i Gävle.

Efter jobb och studentmottagningar träffades vi på Terassen för middag och ett glas vin innan vi gick vidare till Söderhielmska som är en uteservering här i Gävle. Där flödade det av drinkar, skratt och vänner. Utanför åkte alla studenter förbi på sina studentflak med skrik, sång och världens största leende.

Resten av helgen spenderade jag i olika butiker, i soffan och bland ogräset i landet. I söndags kramade jag om Hanna en sista gång innan hon åkte hem till Malta igen.

Vi får se när vi sitter samlade så här igen (med Clara också som sitter bakom kameran)

Likes

Comments

Jag lovade i förra inlägget att ge tips och berätta hur jag gör när jag sparar pengar. Och om det är något jag vet hur man gör så är det att spara pengar.

Innan jag börjar måste ni tänka på tre saker.

1. Släpp den svenska mentaliteten och våga prata pengar, det är inte tabu.

2. Det är skillnad på att vara snål och att vara sparsam.

3. Jag har fått frågan hur mycket mina föräldrar har betalat av mina resor. INGET. Jag har själv tjänat ihop mina pengar.

När jag vet vad jag vill göra och vad mina pengar ska gå till gör jag alltid upp en plan och ser till att ha svar på några standard frågor.

* Hur länge tror jag att jag kommer vara borta?

* Hur mycket pengar tror jag att det kommer gå åt? (Här är det bra att kolla i olika facebookgrupper, resesajter och bloggar för att höra hur mycket andra har haft med sig och gjort av med)

* Hur lång tid behöver jag för att få ihop min målsumma?

När de här frågorna är besvarade är det dags att öppna upp ett sparkonto. Jag vet inte vad ni har för bank eller hur den fungerar men min bank visar hur många procent jag har sparat av in målsumma och hur många procent jag har kvar. Vilket jag tycker är väldigt hjälpsamt.

Se till att ha ett mål som ni kan nå upp till inom er tidsram annars kommer ni bara att bli besvikna, stressade eller ge upp. Det tar olika lång tid och det är okej. Det tog mig två år och två jobb att spara ihop till min Australienresa. Man måste spara i sin takt.

Det är inte alltid lätt. Hyra, räkningar, mat, nöjen och ibland oväntade utgifter ska betalas varje månad men kom inte och säg att det är omöjligt. (När jag säger det här tänker jag på en person med medelinkomst och inte en ensamstående förälder med tre barn). När jag bodde i Barcelona fick jag ut ca 1200€ i månaden och hade en hyra på 700€. Utöver den skulle mat och hushållsartiklar handlas. Jag lyckades ändå göra det jag ville utan att ha panik i slutet av månaden. Det gäller att prioritera vad man lägger sina pengar på. Jag frågar alltid mig själv behöver jag den tröjan? Behöver jag verkligen köpa en shott 10 minuter innan stängning? Om det finns matlåda så tar jag alltid med den till jobbet istället för att äta ute.

Om ni fortfarande känner att ni har svårt att låta pengarna på sparkontot ligga kvar där be om hjälp. Låt någon ni känner och litar på ha hand om era sparpengar. Det kan vara någon ur familjen, en vän eller varför inte någon som jobbar på banken.

Oavsett om ni läger pengarna på en resa, väska eller kanske en kurs så kommer ni att vara så otroligt stolta och nöjda över er själva att ni lyckades spara ihop era egna pengar. Med det här sagt hoppas jag att ni har fått i alla fall ett användbart tips och förstår att det inte handlar om att leva på vatten och bröd undertiden ni sparar.

Lycka till!

Likes

Comments

Suprise suprise all min vakna tid går fortfarande åt till att jobba men jag klagar inte. Desto mer jag jobbar nu desto snabbare får jag ihop pengarna till nästa äventyr.

Innan jag åker har jag mycket som jag vill hinna med.

* Hälsa på mina vänner på Island. Jag får träffa mina vänner och de kan visa mig all små guldkorn som landet har att erbjuda. Två flugor i en smäll!

* Hälsa på Hanna i Malta. Det är exakt samma orsak som till punkten ovan.

* Åka till Göteborg. Förutom att det är min absoluta favorit stad i Sverige så vill jag träffa familj och vänner som bor där.

* Åka tillbaka till Barcelona. Det är inte min favorit stad men jag saknar pulsen, människorna och alla vänner jag har där. Jag har börjat få lite hemlängtan.

Jag trodde att jag skulle få ihop två av punkterna över midsommar. Jag har nämligen fem dagar ledigt då. Min plan var att först flyga till Malta, stanna i två dagar, flyga till Barcelona och sen åka hem därifrån. Jag hittade till och med direktflyg till bra priser. Tyvärr kretsar inte världen runt mig så det är inte bara mitt schema som ska fungera. Men vem hänger läpp för det? Jag måste prata med Hanna en gång till för att checka så jag fortfarande kan komma. Om hon ger mig klartecken bokar jag flyg till Malta i alla fall.

Om jag lyckas med de andra tre punkterna återstår att se senare under sommaren.

Jag får ofta frågor kring hur jag har råd med mina resor och hur jag lyckas spara så pass mycket pengar på så kort tid som jag faktiskt gör. Det är inte svårt ska jag säga er men jag kommer att ägna ett helt inlägg till det senare i veckan.

I torsdags hann jag klämma in ett träningspass efter jobbet. Jag testade på HIT, Hög intensiv träning. För er som inte vet är det olika moment som man ska göra så fort som möjligt och så många gånger som möjligt på en viss tid. Jag kan säga så här. Jag log inte så här mycket varken under passet eller efter passet.

Påvägen hem kunde jag inte låta bli att stanna bilen för att ta kort på den här vyn. Titta bara

                                                Ha en bra måndag allihopa för det ska jag ha!

Likes

Comments

Jag vet inte vad ni tycker (ni får gärna berätta) men jag gillar att jag i slutet av varje månad tittar tillbaka på vad jag gjorde förra året under samma tid. Nu i maj har jag inte gjort något spännande men förra året i maj hände det mycket.

Det var då som jag äntligen fick träffa familjen och komma hem till Sverige igen men innan det hann jag med mycket annat. I början av maj lämnade jag Bali och åkte till Barcelona för att hälsa på några vänner som hade flyttat dit. Det regnade och jag var jetlagad men jag har inget att klaga på. Det var så mysigt att få träffa sina vänner igen och umgås med människor som jag hade saknat och redan kände. Efter mina korta men lyckade fyra dagar i Barcelona satte jag mig på ett flyg ner till Malaga. Här var släkt och vänner samlade för att få vara med på min morbror Maurits och Jennys bröllop.

Jag kom ner några dagar innan min familj landade så de första dagarna var jag med min morbror och hans familj. Han frågade mig om jag längtade efter min familj. Just då kände jag inget speciellt. Det skulle bli kul att träffa dem men jag kände inte mer än så. När timmarna gick och det närmade sig att jag skulle få träffa dem kom alla känslor. När de klev ur taxin sprang jag in i deras famnar och tårarna sprutade. Efter det hade jag väldigt svårt att hålla mig från att krama och vara nära dem hela tiden.

Det här var utsikten från hotellet som bröllopet hölls på #nofilter

Bröllopet hölls i en liten by uppe i bergen i närheten av Malaga. Som ni ser var det en dröm. Allt var perfekt den dagen. Solen lyste, det var varmt men vi behövde inte svettas och ALLA var där. De satte en standard för framtida bröllop som är svår att slå. Om mitt bröllop blir hälften så lyckat som deras var kan jag skatta mig lycklig.

Jag hade inte berättat för Amanda när jag skulle komma hem så en dag stod jag mitt framför henne. Först gav hon ingen reaktion, hon bara tittade mig och jag hann bli lite besviken. Tre sekunder senare förstod hon att det var jag och att jag verkligen var hemma. Vi hoppade, kramades, skrek och självklart grät vi lite också. Balen som var några dagar efter kan ni läsa om i ett tidigare inlägg som jag har skrivit.

Emmas födelsedag firades stort och innan jag flyttade till Göteborg hann vi även åkte på en liten mini road trip.

Om jag ska sammanfatta maj 2016 med tre ord: tårar, kramar och flygning.

Likes

Comments

Den här helgen kan sammanfattas med tre ord sol, sol och SOL. Hur härligt tycker ni inte att det är nu? Äntligen har sommaren kommit, uteserveringarna har öppnat och vinterbleka ben visar sig. Jag hade turen att vara ledig och spenderade lördagen ute i landet. Mina små plantor fick precis som allas ben njuta av solen.

Jag brukar inte vara en tidsoptimist men i lördags var jag det. Vi, familjen alltså, skulle titta på Nils och Olivias bal, jag skulle på jobbfest och någonstans däremellan var jag tvungen att äta middag. Det blev lite stressigt men inga problem. Vi hann se Nils och alla andra på balen, jag kom i tid till jobbfesten och mellan de olika destinationerna tryckte jag i mig kalla pannkakor i bilen. Mamma tog några mindre smickrande bilder av det kan jag lova.

De var så fina Nils och Olivia och jag var så avundsjuk pga att jag var tvungen att stå på sidan.

Therese var så gullig som hade fixat hemma, köpt hur mycket plock som helst och förberett lekar. Vi spelade kubb, körde Irlänsk julafton och shottade Jägermeister.

På söndagen fortsatte jag med mitt planterande innan jag tillslut kunde slänga mig i soffa för att kolla på film och shopp loss på Nelly.

Likes

Comments