Dagen har varit väldigt lugn. Jag och Thea (min kompis och granne) vaknade runt 9 och åt sedan frukost. Chillade länge pratade om det vi inte hann med igår kväll, haha. Gick ut till stallet runt lunch och gav hästarna hö i hagen och mockade till alla fyra. Hon åkte sedan hem och jag fixade mig lite. Gick sedan ut till stallet igen och fixade klart allt med mamma före Kim kom och vi red.

Hon började med att rida Bab-San, och känna på hur hon är vilket gör det lättare för Kim att hjälpa mig. Det gick väldigt bra och jag fick massor av tips som jag sedan kunde använda när jag hoppade upp. Bab-San har inte riktigt blivit så stark i kroppen som hon behöver, så när jag kortar ihop henne orkar hon inte riktigt och vinglar. Jag ska ha på mina ben före jag tar med handen och få henne rakt under mig. Något jag får jobba mycket med.

Jag och Kim skulle egentligen rida Warina också, men när vi kom fram till ridhuset så visade hon hälta. Väldigt klurigt då hon var fin när jag red henne igår i alla gångarter och inte alls halt... Ska till veterinären i veckan så får vi se.

Ikväll blir det mys med mamma!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

I dag blev det hoppträning med Bab-San inne på LCR. Utomhussäsongen började förra veckan och som tur är hann vi hoppa i mellan snöskurarna. Började med att gallopera över några bockar i bågar före vi hoppade. Sen så hoppade jag igenom dom olika linjerna före det var dags att hoppa bana. 9 hinder med en kombination runt 80-100cm. Hon hoppade verkligen fint och jag lär känna henne mer och mer. Hon är väldigt känslig för hjälperna men väldigt snabb och hoppar väldigt runt. Jag måste träna mera dressyr och få hennes bakben under henne, så att hon inte lägger sig i handen framför hinderna. Sista hindret idag låg på 115-120cm och hon bara flög över! Väldigt nöjd med henne. En lyckad träning!

Nu har jag fixat på TDB så att hennes vaccinationer ligger inne samt att licensen är aktiverad. Anmälde även till vår tävlingsdebut, som blir i Malmö nästa helg. Ska hoppa en 90 klass två faser, hon ska bara få vänja sig vid tävlingar igen och vi ska ta det lugnt. Blir spännande!


Likes

Comments

Hej igen

Nu var det jättelänge sedan jag skrev här på bloggen, av olika anledningar. Mycket har hänt sen sist. I mitt förra inlägg hade jag hopptränat inför Baltic. En tävling jag såg fram emot jättemycket. Min internationella debut! Resultatet är inget jag glädjs åt. Första dagen gick det väl hyfsat bra. En lugn runda men två pet som jag får ta på mig. I dom två andra klasserna blev vi uteslutna. Även om det gick skit så lärde jag mig mycket. Allt från hur det funkar på internationella tävlingar, lagklasser, regler, men också så utvecklades min ridning. Åkte hem och fick börja om. Red henne lite lugnare några dagar och sedan så åkte vi till veterinären samt hovslagaren. Insåg att Warina haft en blödning i hoven, som vi rättade till och sedan så blev det en kort vila. Satte igång igen, tränade på med hjälp av Kim och Bertil och tävlade en låg klass i Lillhagen. Valde att bara hoppa en 1 m för att få flyt igen och komma runt banan utan problem. Det resulterade i noll fel och placering! Sen dess har jag tränat på ytterligare. Få Warinas kropp starkare, jobbat på vårat självförtroende och hitta varandra. Sedan åkte jag till Flyinge RF och startade en 115 cm. Satte en klockren nolla med placering!! Hon kändes som sig själv igen. Lika pigg och framme, och sög till hinderna. Red inte fort i andra fasen då jag bara ville ha flyt, men det blev 9:de plats ändån <3 Min andra nolla på 115 eller högre vilket innebär att jag därmed hade kvalat till årets SM!! Efter det så tränade vi vidare före jag och Warina åkte till Sydslätten för att tävla. Hoppade en 110 cm första dagen, hon kändes väldigt fin tryckte på lite i omhoppningen och vi kom fyra! Dagen efter hoppade jag en nationell 120 cm. Hon kändes jättefin och vi kom 4:a av 70 stycken. Hon var hur fin som helst! Sen så tränade vi vidare, och jag och Warina ingick i LCR's vinnarlag i div.1. Vi satte en av nollorna och allting var perfekt! Som ni ser så har jag kommit igång en del. Men vi har märkt att Warina har markerat ibland. Vi har inte förstått varför, så vi åkte till veterinären i Löberöd. Gjorde böjprov och röntgade hennes framben. Vi hittade en spricka i höger framfot som hovslagaren fick rätta till och jag hoppas att allt är löst nu. Om någon dag ska hon sättas igång igen.

Nu på slutet så har jag börjat rida Bab-San. Ridit henne någon enstaka gång innan men nu rider jag henne ganska så mycket. Vi har hoppat några gånger, efter hennes två års vila som fölsto. Hon är verkligen fin men det är en sån stor skillnad på henne och Warina. Väldigt nyttigt. Snart blir det tävlingsdebut!

Ska försöka hålla uppe bloggen och uppdatera så mycket som jag kan i min vardag!

Likes

Comments

Idag var jag på HagaHill och hoppade med Warina! Kim följde med på Calvin och även Bertil var där. Red fram en stund i båda varven före vi tog några uppvärmnings språng. Sen så gick jag in på banan och hoppade den 1 gång. Låg på ungefär 115 och hon hoppade jättefint! Trängde lite inåt till tvåan, men kom annars fint på alla hinder. Hoppade även trippelbar för första gången på henne. Sen så gick jag ut och skrittade lite före jag hoppade om banan fast 10cm högre, så 125. Kom fel på ena distansen, så jag tog om den. Men annars hoppade hon fantastiskt på alla hinder, inga bekymmer utan hon bara sög tag!

Nu är vi tillbaka på banan! Hon har fått vintervila och komma igång. Hoppade en 110 föra veckan med 0fel. En lugn runda bara för att komma igång med säsongen. Nu i veckan har jag fått hjälp av både mamma och Kim då det strulade till sig för mig och Warina på framhoppningen i Helsingborg. Men efter idag så kändes det super och vi har hittat varandra igen!

Nästa vecka på onsdag åker vi upp till Helsingborg igen! Jag och Warina ska nämligen debutera internationellt ihop!! Ska hoppa Baltic Cup för Children. Rider torsdag, fredag och lördag! Super taggad, tror det kommer bli roligt! Känna på internationell känsla, banorna men även att rida en sån stor tävling!!

Kram

Likes

Comments

Året har varit både bra och dåligt! Lilla Pip har varit halt mestadels, men jag hoppas på att han blir frisk nu❤️ Vi hann i alla fall med att sätta en nolla på 1m i januari! Han är under igångsättning och jag hoppas på det bästa🌟 Sen i april har jag ridit fina Calvin! Kom ihåg att första gången jag hoppade honom var på HagaHill och efter varje hinder kom bocksprång! Han hoppade så runt och mjukt, kändes helt fantastiskt!! Började tävla i Slutet på april och sen så rullade allting bara på. Kvalade nästan in till Childrens klassen i Falsterbo (kom 5:a) och kvalade även till SM på våra första försök! Debuterade 125 gjorde jag också, gick inte så bra resultatmässigt men att vi kunde ta oss dit är jag stolt över! Efter massor av träning så var det SM på Ribersborg i Malmö! Första dagen gick sådär, andra dagen var jag hur glad som helst och vi satte en bra och fin runda! Tredje dagen när det var final började det dåligt men slutade bra! Tog en 15:de placering! Lilla älsklings hästen! Kan inte tacka Kim och Harriet nog för att dom lät mig rida honom och utvecklas något enormt inom min ridning!

Sen så började vi leta efter en ny häst till mig! Red ganska så många och kollade på hundratals annonser! Till slut hittade jag stjärnan Warina! Efter två prov-ridningar där jag inte kunde sluta le så köpte vi henne. En storhoppade tjej, med stort hjärta! Kvalade direkt in till SM och där gick det super! Nollade första dagen och fick fyra fel andra dagen (finalen) där vi även debuterade 120! Slutade totalt 11:te plats efter att varit ett team i två månader! Hon är en fanatiskt häst!! Avslutande tävlingspremiärterminen med två placeringar, en i 110 och den andra i 120 på LCR'S tävling! Flyttade i samband med detta också till Flyinge! En stor och fin gård där jag trivs hur bra som helst! Att rida på Flyinge kungsgård varje dag är en häftig känsla!

Jag vill tacka alla som har hjälpt mig detta året! Familj, tränare, hästar, kompisar, alla! Utan Kim och Bertil vet jag inte vart jag hade varit idag, med alla tid dom har lagt ner på mig, alla träningar, tävlingar så kan jag inte tacka dom nog! Vill även tacka min mamma oändligt mycket för alla hjälp, för att du kör oss över allt, all din hjälp i stallet, hemma allt!!! Vill också tacka min mormor och morfar som har gjort detta möjligt, och med alla hjälp både hemma och i stallet! Vill även tacka min pappa som sponsrade lite av Warina och så alla ni andra!

Hoppas 2017 blir lika bra som 2016 har varit och ännu lite bättre!!! Har satt mina mål och blickar framåt! Kommer hända många roliga saker kan jag lova och jag välkomnar 2017 med öppna armar!!!❤️

Ha ett gott nytt år
Kram SelmaLikes

Comments

Idag åkte jag, mamma och Kim in till LCR för hoppträning. En bana stod uppe efter Pay and Jump och vi tränade för Bertil. red fram självständigt ett tag i både trav och galopp. Lösgjorde henne och fick henne att slappna av lite. Red lite olika vägar och jobbad mjukgörande med henne. Några byten och tempoväxlingar och rakriktning på medellinjen. Började sedan hoppa fram. Kom på lite olika hinder upp till 1 m, hon var jättefin och hoppade runt. Sen hoppade vi en bana. 9 hinder med en kombination. Warina var super fin! Fick rida framåt på en linje och backa av lite på en annan, men en fin runda! Sedan höjdes allting till 110-115cm. Blev en miss med ett stopp men gjorde om det och det gick bra! Fick henne inte rak, det var därför. Resten av hela banan gick jättebra och hon var fin! Tog innanför på en sväng, och hon hoppade perfekt på alla hinderna!

Nu är vi taggade på tävling på torsdag (5 Januari). Ska hoppa en 110 två faser för att komma igång på det nya året. Warina känns superfräsch och pigg! Precis som det ska vara! Kim och Calvin ska också tävla! Ska bli roligt det med!!

Likes

Comments

Nu är julen slut och jag har haft det jättebra! Både igår och idag. Har fått många fina presenter, både ridsaker men också icke-ridsaker. Otroligt tacksam för allt! Har varit ganska så lugna dagar, spenderat tid tillsammans.

Men såklart hindrar inte julen mig från att träna... Runt lunch idag åkte vi in till LCR för att hoppträna för Bertil. Lätt hoppning, bara för att ha roligt och rulla på. Började rida fram lite före jag hoppade ett hinder några gånger och kombinationen några. Sedan hoppade jag en kort bana. Visa hinder låg på 110/115cm. Hon var hur fin som helst! Tog tag i hinderna och kom perfekt hela tiden. Hon verkade ha väldigt roligt. Om några dagar så ska vi in och hoppa igen. Blir nog en lite högre bana så att vi är redo för tävlingen som redan är vecka 1. Tävlingssäsongen drar igång väldigt snabbt! Roligt!!

Hoppas ni har haft en bra helg!
Kram

Likes

Comments

Nu är det jul igen! Fastän vädret inte säger samma sak. Solsken och 7+ grader... Jag älskar själva vädret, men på jul ska det vara snö, massor av snö. Ska spendera dagen med familjen och hästarna. Äta julbord och öppna packet och mysa. Hästarna ska få ta det lugnt idag efter hårt arbete igår för Bertil, skönt att bara skritta ut på långa tyglar. Började fira jul igår med sysslingar från Stockholm, väldigt mysigt och roligt att träffa dom igen! Idag försätter firandet med mamma, mormor, morfar och Elvira. Och imorgon firar jag jul med min pappa och lite släkt på den sidan. Min jul kommer vara jättebra! Hoppas eran också kommer vara det! God Jul❤️ Spendera dagen med nära och kära och har det bra!

Kram Selma

Likes

Comments