Idag var jag på HagaHill och hoppade med Warina! Kim följde med på Calvin och även Bertil var där. Red fram en stund i båda varven före vi tog några uppvärmnings språng. Sen så gick jag in på banan och hoppade den 1 gång. Låg på ungefär 115 och hon hoppade jättefint! Trängde lite inåt till tvåan, men kom annars fint på alla hinder. Hoppade även trippelbar för första gången på henne. Sen så gick jag ut och skrittade lite före jag hoppade om banan fast 10cm högre, så 125. Kom fel på ena distansen, så jag tog om den. Men annars hoppade hon fantastiskt på alla hinder, inga bekymmer utan hon bara sög tag!

Nu är vi tillbaka på banan! Hon har fått vintervila och komma igång. Hoppade en 110 föra veckan med 0fel. En lugn runda bara för att komma igång med säsongen. Nu i veckan har jag fått hjälp av både mamma och Kim då det strulade till sig för mig och Warina på framhoppningen i Helsingborg. Men efter idag så kändes det super och vi har hittat varandra igen!

Nästa vecka på onsdag åker vi upp till Helsingborg igen! Jag och Warina ska nämligen debutera internationellt ihop!! Ska hoppa Baltic Cup för Children. Rider torsdag, fredag och lördag! Super taggad, tror det kommer bli roligt! Känna på internationell känsla, banorna men även att rida en sån stor tävling!!

Kram

Likes

Comments

Året har varit både bra och dåligt! Lilla Pip har varit halt mestadels, men jag hoppas på att han blir frisk nu❤️ Vi hann i alla fall med att sätta en nolla på 1m i januari! Han är under igångsättning och jag hoppas på det bästa🌟 Sen i april har jag ridit fina Calvin! Kom ihåg att första gången jag hoppade honom var på HagaHill och efter varje hinder kom bocksprång! Han hoppade så runt och mjukt, kändes helt fantastiskt!! Började tävla i Slutet på april och sen så rullade allting bara på. Kvalade nästan in till Childrens klassen i Falsterbo (kom 5:a) och kvalade även till SM på våra första försök! Debuterade 125 gjorde jag också, gick inte så bra resultatmässigt men att vi kunde ta oss dit är jag stolt över! Efter massor av träning så var det SM på Ribersborg i Malmö! Första dagen gick sådär, andra dagen var jag hur glad som helst och vi satte en bra och fin runda! Tredje dagen när det var final började det dåligt men slutade bra! Tog en 15:de placering! Lilla älsklings hästen! Kan inte tacka Kim och Harriet nog för att dom lät mig rida honom och utvecklas något enormt inom min ridning!

Sen så började vi leta efter en ny häst till mig! Red ganska så många och kollade på hundratals annonser! Till slut hittade jag stjärnan Warina! Efter två prov-ridningar där jag inte kunde sluta le så köpte vi henne. En storhoppade tjej, med stort hjärta! Kvalade direkt in till SM och där gick det super! Nollade första dagen och fick fyra fel andra dagen (finalen) där vi även debuterade 120! Slutade totalt 11:te plats efter att varit ett team i två månader! Hon är en fanatiskt häst!! Avslutande tävlingspremiärterminen med två placeringar, en i 110 och den andra i 120 på LCR'S tävling! Flyttade i samband med detta också till Flyinge! En stor och fin gård där jag trivs hur bra som helst! Att rida på Flyinge kungsgård varje dag är en häftig känsla!

Jag vill tacka alla som har hjälpt mig detta året! Familj, tränare, hästar, kompisar, alla! Utan Kim och Bertil vet jag inte vart jag hade varit idag, med alla tid dom har lagt ner på mig, alla träningar, tävlingar så kan jag inte tacka dom nog! Vill även tacka min mamma oändligt mycket för alla hjälp, för att du kör oss över allt, all din hjälp i stallet, hemma allt!!! Vill också tacka min mormor och morfar som har gjort detta möjligt, och med alla hjälp både hemma och i stallet! Vill även tacka min pappa som sponsrade lite av Warina och så alla ni andra!

Hoppas 2017 blir lika bra som 2016 har varit och ännu lite bättre!!! Har satt mina mål och blickar framåt! Kommer hända många roliga saker kan jag lova och jag välkomnar 2017 med öppna armar!!!❤️

Ha ett gott nytt år
Kram SelmaLikes

Comments

Idag åkte jag, mamma och Kim in till LCR för hoppträning. En bana stod uppe efter Pay and Jump och vi tränade för Bertil. red fram självständigt ett tag i både trav och galopp. Lösgjorde henne och fick henne att slappna av lite. Red lite olika vägar och jobbad mjukgörande med henne. Några byten och tempoväxlingar och rakriktning på medellinjen. Började sedan hoppa fram. Kom på lite olika hinder upp till 1 m, hon var jättefin och hoppade runt. Sen hoppade vi en bana. 9 hinder med en kombination. Warina var super fin! Fick rida framåt på en linje och backa av lite på en annan, men en fin runda! Sedan höjdes allting till 110-115cm. Blev en miss med ett stopp men gjorde om det och det gick bra! Fick henne inte rak, det var därför. Resten av hela banan gick jättebra och hon var fin! Tog innanför på en sväng, och hon hoppade perfekt på alla hinderna!

Nu är vi taggade på tävling på torsdag (5 Januari). Ska hoppa en 110 två faser för att komma igång på det nya året. Warina känns superfräsch och pigg! Precis som det ska vara! Kim och Calvin ska också tävla! Ska bli roligt det med!!

Likes

Comments

Nu är julen slut och jag har haft det jättebra! Både igår och idag. Har fått många fina presenter, både ridsaker men också icke-ridsaker. Otroligt tacksam för allt! Har varit ganska så lugna dagar, spenderat tid tillsammans.

Men såklart hindrar inte julen mig från att träna... Runt lunch idag åkte vi in till LCR för att hoppträna för Bertil. Lätt hoppning, bara för att ha roligt och rulla på. Började rida fram lite före jag hoppade ett hinder några gånger och kombinationen några. Sedan hoppade jag en kort bana. Visa hinder låg på 110/115cm. Hon var hur fin som helst! Tog tag i hinderna och kom perfekt hela tiden. Hon verkade ha väldigt roligt. Om några dagar så ska vi in och hoppa igen. Blir nog en lite högre bana så att vi är redo för tävlingen som redan är vecka 1. Tävlingssäsongen drar igång väldigt snabbt! Roligt!!

Hoppas ni har haft en bra helg!
Kram

Likes

Comments

Nu är det jul igen! Fastän vädret inte säger samma sak. Solsken och 7+ grader... Jag älskar själva vädret, men på jul ska det vara snö, massor av snö. Ska spendera dagen med familjen och hästarna. Äta julbord och öppna packet och mysa. Hästarna ska få ta det lugnt idag efter hårt arbete igår för Bertil, skönt att bara skritta ut på långa tyglar. Började fira jul igår med sysslingar från Stockholm, väldigt mysigt och roligt att träffa dom igen! Idag försätter firandet med mamma, mormor, morfar och Elvira. Och imorgon firar jag jul med min pappa och lite släkt på den sidan. Min jul kommer vara jättebra! Hoppas eran också kommer vara det! God Jul❤️ Spendera dagen med nära och kära och har det bra!

Kram Selma

Likes

Comments

Idag var jag, Kim och mamma och trimmade i ridhuset. Mamma fortsatte med igångsättningen av Bab-San medans jag och Kim jobbade hårt med Warina och Calvin. Red fram en ganska lång stund, mycket fram för min del och verkligen få Warina att lyssna på mig. Ställde igenom och tränade på innerskänkel till yttertygeln. Hon var jättefin och sökte bra kontakt i både trav och galopp. Red både rakt fram och på små och stora volter. Sedan började vi med att hoppa bockarna. Hoppade först en bock på en åttvolt, lättsits och bara låta Warina rulla på. Efter några gånger så gjorde vi en liten "bana". Började med en bock ur sväng, sen rakt fram ett-två steg före man svängde på bock nr. 2 och sen volt åt vänster med en bock och till sist ut på först bocken åt andra hållet. Lite längre sträcka där hästarna fick galoppera på framåt före man samlade ihop dom igen. Warina ville inte landa i vänster galopp efter bock nr. 2, så vi fick jobbade lite med det. Att verkligen få stöd på den nya yttertygeln. På slutet övade vi lite omhoppning! La små volter runt bock nr. 2 och 3. Fösta gången flöt vi ut lite men hon svängde hur bra som helst i höger varv! Vi ska bli snabba!!! Efter mycket träning, mer muskler och ännu mer samspelst så kommer det att funka!! Bara att träna på.

Det är roligt att rida alla dagar, men vissa dagar är det lite roligare än andra. Idag var det en sån där dag! Längtar tills vi börjar hoppa på riktigt igen och kommer ut på tävlings banorna. Har ändrat lite i planeringen, tävlar redan v.1. Hoppar en 110 för att bli samspelta inför Baltic två helger efter!

Kram

Likes

Comments

Hej! Jag har tyvärr inte varit speciellt aktiv på slutet, men det ska ändras på. Sedan sist så har Warina fått komma igång igen efter sin "vinter" vila. Tar det lite lugnt nu i början, men hon får gymnastisera sig nästan varje dag. Kim har fått rida henne några gånger då hon har varit som en tickande bomb. Så jag och Kim har bytt häst fram till ridhuset och även hem. Nyckeln för att få henne lugn och inte stissa iväg är att jag måste arbete henne hela tiden. Ställa igenom och hitta på saker hela tiden, så att inte hon får chansen att göra något bus. Har använt mig av gramman också dessa dagar för att känna mig säkrare. Idag ska jag rida utan gramman, får se om jag skrittar upp henne eller inte. Är otroligt tacksam för att Kim har hjälpt mig och är där för mig. Warina är en väldigt stor häst och man behöver hjälp ibland, så är det bara. Kim är bara bäst!!

Pip vet jag inte riktigt, ska ringa veterinären för återbesök för att se hur han är. Känns lite si så där. Är väldigt arbetes villig men tycker att det börjar koma tillbaka lite....

Även nu på sistånde har jag ridit Calvin lite igen! Han har känts hur fin som helst, mera framåt och arbetes villig. Fina killen!!!!

Vi har också fått en liten kattunge! Söta Sessan.

Väldigt liten men otroligt söt! Nu börjar det snart med hårdträning för både Calvin och Warina. Dom är väldigt lika varandra och måste stärkas på samma ställen för att vara on top i början av året. Kommer bli mycket kontroll, bockar, bommar, relaterat avstånd etc. Jag och Kim har satt en plan, eller i alla fall för i början av året. Första tävlingen blir nog Baltic i Helsingborg v.3. Kram

Likes

Comments

Förlåt för dålig update. Har haft mycket att göra, fast det är inte speciellt mycket egentligen. Märklig känsla. Men i alla fall ser närmaste tiden ganska så lugn ut. Pip ska fortsattas arbetas och Warina ska få fortsätta sin vilo period. Har fixat lite till i sadel kammaren och asså den blir så himla fin. Vill ge all creds till Kim som har fixat hur mycket som helst!!!! Mycket plats till täcken, benskydd etc. Haha tillsammans har vi en del, så vi måste ha mycket plats... Ska fota när jag är klar så får ni se slutresultatet!

Hästarna verkar trivas väldigt bra. Pip är lugn, väldigt lugn. Bockar eller stegrar inte så som han gjorde på LCR och älskar att gå i stor hage hela dagarna. Han verkar trivas med ridturerna och miljön!! Warina är också ganska så lugn. Hon har blivit van vid dagliga rutinen. Men hon verkar också trivas här! Bab-san är ju van vid stora hagar och sånt så hon tycker det är väldigt normalt, men hon blev riden häromdagen för första gången på länge och hon var väldigt fin och duktig! Calvin är nog den häst som tydligt visar att han tycker om det här. Han står inte längre i boxen och skrapar, sparkar etc. Utan står vädligt snällt! Jag är så glad att ha alla av dom här hemma! Är verkligen rena lyxen, speciellt också när man rider på Flyinge varje dag!!!

Har börjat min planering för nästa år. Vet vad jag vill sikta på och så ska jag göra en plan för att försöka nå det. Tävlings säsongen börjar tidigt nästa år. Warina ska vara on top!!! Kommer bli spännande! Mycket nytt för mig!

Kram

Likes

Comments