Idag säger jag hejdå till Clemenstorget och hej till landsbygden och Flyinge! Snart kommer flyttlasset och börjar. Dom flyttar över allting när jag är i skolan och efteråt får jag åka hem till Flyinge i mitt nya rum där jag har utsikt över hästarnas hagar och ser Flyinge Kungsgård. En helt fantastisk miljö kommer vi bo i. En sån stor skillnad från idag på så många olika vis. Kan rida när jag vill, lägga upp mina dagar på olika sätt, inte var beroende av transport för att komma till stallet utan bara kunna gå ut till stallet när jag vill. Kommer såklart också betyda mycket ansvar att ha eget stall. Ska fixa morgon fordringen före skolan, vilket kan vara jobbigt. Men tror att jag lär mig ganska så fort!

Älskar bara idéen att bo jämte Flyinge kungsgård, en anläggning som har så mycket möjligtheter, är fantastiska ridvägar ute i naturen som är stor skillnad från vad vi har idag. Hästarna kommer gå ute hela dagarna vilket jag tror kommer passa våra hästar. Tror helt klart att Pip kommer storm trivas direkt!!!

Kram

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Hej Hej! Nu har ännu en vecka rullat igång. Måndagar är inte dom roligaste dagarna precis, men men. Idag har vi äntligen fått nycklarna till gården!!! Som jag har väntat! Tre månader har gått otroligt fort, men nu är vi här. På onsdag bor jag där! Hur sjukt som helst, jätte taggad och tror att det kommer bli super! Åkte dit idag efter skolan och började med mitt rum. Hann bara med att torka av väggarna noga med något speciellt medel så att det bli bättre att måla på. Imorgon ska jag börja måla mitt rum vitt, just nu är det gult. Kommer ta lite tid, men är helt klart värt det. Huset är underbart, är I och för sig inte ny renoverat och tip top men stort och öppet, mysigt och bara helt perfekt med en stor trädgård och speciellt att ha hästarna hemma!!!

Veckan på häst fronten ser ganska lugn ut. Igår fick Warina bli klippt av bästa K. Hon var hur snäll som helst att klippa och somnade, så skönt hon tyckte det var! Roligt att hon var så snäll, med tanke på hur Pip är att klippa. Idag fick hon vila från ryttare, mamma gick med henne i 30 minuter så att hon ändån fick röra ordentligt på sig. Resten av veckan ska vi träna vidare mot SM!! Ska vara fit for fight! Någon dag, ser ut som att det blir lördag ska vi åka till öppen bana (HagaHill) och träna. Kommer bli roligt! På torsdag åker Pip till veterinären på återbesök, ska se hur det är med hans ben. Håller tummarna för den lilla killen❤️ Sen till helgen flyttat Pip ut till gården! Han ska badas till båda sakerna så att han är ren och fin! Calvin kommer också tillbaka till helgen, som jag har saknat honom. Inte träffats på mer än 1 månad!!! Bab-san kommer också inom någon vecka! Blir en roligt och spännande vecka!

Kram

Likes

Comments

Idag var det hoppning. Hoppade inte speciellt högt, utan bara för att det var kul och känna på henne lite. Red fram en lång stund med mycket tempoväxlingar och hon kom fram fint till bettet. Började sedan hoppa dom olika hinderna och linjerna före vi hoppade en bana. Den låg nog runt 95cm med ett räcke på 115cm. Hon gör allting så lätt utan att anstränga sig. Hon blir väldigt pigg när hon hoppat låga hinder, tycker det är superkul och när man försöker bromsa lite så vill hon egentligen inte. Men hon var fin! Jobbade på bra och kom rätt på alla hinderna.

Imorgon bitti ska hon få gå ett lätt arbete. Ridas i en lite lägre form och trava samt galoppera på. Viktigt att dom inte går hårt alla dagar, utan att hästarna också får ta det lugnt ibland. Efter ridningen så kommer bästa Kim med barnen. Hon ska nämligen hjälpa mig klippa Warina och göra henne fin inför SM som är runt hörnet!! Tycker det är superfint med klippt häst, ser proffsigt ut!!

Pip ska inte klippas i år. I och med att han inte arbetar så är det helt meningslöst, och han tycker inte direkt om det heller. Så om vi inte måste så får han slippa😂 Men han skrittas för hand varje dag och vi väntar tills vi äntligen får åka till veterinären på torsdag! Har tvättat igenom Pips täcken samt skydd så att allting är rent när vi flyttar ut honom till gården. Även han ska få flytta in ren!🌟

Min lördag har bestått av att vara i stallet samt att packa. Vädret har inte varit på topp, men man kan inte förvänta sig mycket från den skånska hösten.
Hoppas eran dag jag varit bra! Kram

Likes

Comments

Hej hej! Idag har jag ridit markarbete för Bertil. Åkte upp direkt efter skolan och tog ut Warina. Vi fortsatte jobba med tempoväxlingar i galoppen, eftersom det är grunden till att sedan kunna hoppa högre och bli bättre. Hade fyra koner runt om på fyrkants spåret, började med att rida på kortsidan fram till obmen där minskade jag galoppen fram tills nästa kon och så om igen. Gjorde detta några gånger i båda varven före jag bytte, så att jag kortade på kortsidorna och längde på långsidorna. Hon lyssnade både väldigt bra framåt och tillbaka, snabb för hjälperna!! Red både idag och igår med dressyrspö för att få fram henne bättre. Jobbade ganska länge i galoppen före jag travade av i en låg form. Fick jobba lite idag, men hon var jättefin på slutet!! Imorgon ska hon joggas lite och sen på fredag blir det ytterligare trimning. Jätteroligt!!!

Fatta om 5 dagar får vi nycklarna till gården! Ett helt nytt liv! Om en vecka bor jag ute I Flyinge, Sveriges hästmecka med mina två hästar och Calvin och Bab-San!! Är otroligt taggad! Pip ska dessutom till veterinären nästa vecka före han flyttar ut. Tänk vilka mysiga skritt och trav rundor vi kommer kunna ta där ute!! Längtar till 1000! Haha borde kanske börja packa också, både häst delen och mitt eget rum.

Är SM om bara två veckor också!!! Helt sjukt vad tiden har gått fort! Mitt första inomhus SM, och kanske Warinas första? Vet faktiskt inte, får kolla upp det. Vårat första meeting tillsammans och SM, förhoppningsvis blir det fler av båda i framtiden!! Älskade atmosfären på ute SM, hoppas att det är likadant nu! Längtar!!!!! Får trimma på så att vi är i bästa möjliga form!

TB till när jag och fina Calvin var med i Falsterbo kvalet!! Våran debut i 120cm tillsammans❤️ Minne för livet🌟❤️

Likes

Comments

​Idag och igår var det breddträning i Flyinge för Jacob Hellström. Det var både lärorikt och roligt!! En väldigt bra kombination! Igår var det väldigt mycket basträning. Det var en bom övning, en studsserie, en båge och lite olika små saker. Framridningen var jätte viktig och tog ungefär en timme före vi började jobba med hinderna och bommarna. Mycket framåt. Hästen ska springa ikapp bettet och man ska inte börja meka med att få ner den på tygeln och att hästen ska gå "rätt". Fick jobba på mycket framåt med Warina och försöka komma ut ur vår comfort zone. Bomövningen var väldigt svår. Det var 6 bommar med alla ett galoppsprång emellan men i början var det långt och sen blev det kortare och kortare. Var väldigt svårt att komma i stor galopp då det inte är min och Warinas bästa sida och sen korta henne i mitten av serien. Hon blir ju gärna glad när hon ser bommar och väldigt pigg! Gjorde detta många gånger i båda varven! Sen började vi med hinderna. På en åtta, att hitta avsprångs punkten och känna på dom. Fortsatte att jobba med dom olika hinderna och sedan hoppade vi en liten bana. Låg nog på 100-110cm. Hon var jättefin och tog verkligen tag i hinderna. Hoppade fint på alla hinderna! Även bomövningen satt helt perfekt på slutet av banan!!

På kvällen var det en veterinärkurs om hur man tar hand om sin häst på bästa sätt och hur man ska förekomma en skada. Olika doping regler och allmänna saker som är viktiga! En bra föreläsning där jag lärde mig massor av nya saker!

Dag 2: Idag var det bana. Red fram lika länge med samma sorters arbete. Tempoväxlingar och att hästen ska gå fram. Efter en stund så började vi hoppa! Hoppade fram på två hinder. Hon var fin. Kom sedan på en linje med sockerbit, 3 galoppsprång fram till oxer och så tre galoppsprång ut på en till sockerbit. Hade lite svårt att räcka fram första gången men när jag hade bättre galopp så kom vi helt perfekt! Efter några gånger så kom vi på en hel bana. Åtta hinder med en kombination. Kombinationen låg på 110-115 och dom andra hinderna låg på 120cm. Jag klanatade mig första gången i kombinationen. så jag tog om det och var lugn. Fokuserade inte på vattenmattan utan tittade på hinderna framför. Hon hoppade banan hur fint som helst!!!! Hoppade helt fantatsikt! Sög tag i alla hinderna och kom rätt på alla. Fixade sista linjen med sockerbitarna super också! Det kändes hur bra som helst!

Tips från träningen: -Jag ska tänka mycket på mitt överliv. Inte kasta mig framåt utan vara cool och bara följa med så mycket som jag behöver. Jacob beskrev väldigt bra varför man ska vara lugn med överlivet. Får tänka på det nu i fortsättningen! Träna på! 

-Få fram Warina för skänken. Just nu så säger jag till ganska mycket men får inte mycket reaktion. Så ska träna på det också. Att hon ska gå fram för skänken och lyssna direkt, jag ska ha henne framför mig och hon ska ta en lätt hjälp. Detta ska jag jobba väldigt mycket med! 

-Första dagen så var Warina inte riktigt på humör, kan bero på att hon är ett fux sto och att hon brunstar nu. När hon gör detta så ska jag vinna. Hon får inte välja vart hon ska gå eller tempo utan jag ska göra det. Så jag ska vara in charge! 

Denna träningen var helt perfekt! Fick tips som jag ska applicera i min ridning så att jag kan utvecklas och bli bättre inom min ridning! Jacob beskrev allting väldigt bra och gav exempel. Hur man ska göra och varför, han jämförde med saker och liknelser. Jag tycker att jag lärde mig massor, hoppas på att jag kan rida för Jacob fler gånger då jag tyckte om hans stil väldigt mycket! En trevlig helg med mycket ridning! 

Kram

Likes

Comments

Idag blev det tyvärr ingen veterinär för Pips del. Det blev tyvärr inställt men vi har fått tid igen om två veckor. Skruttponny!! Warina red jag i ridhuset. Jag red självständigt med bommar. Red fram först i både trav och galopp, fick henne mjukgjord och framåt. I bomövningen var det en bom-17m-litet hinder-17m-bom. En väldigt bra övning! Kom några gånger på den i båda varven. Fick oftast fem galopp språng på den första linjen och fyra på den andra. Jag tror jag håller igen lite före den första bommen, vilket jag tycker känns rätt men det är det nog inte. Jag vill gärna ha kontroll hela tiden och i och med at Warinas galopp är så lätt att korta så gör jag göra det utan att tänka på det. Mycket lättare när jag hoppar lite högre då jag har mera fart naturligt! Men vi tragglade på några gånger.

Sen fick vi lite problem. Warina ville väldigt gärna galoppera iväg och studsade framför bommen. Så jag la många volter i båda varven över första bommen och fick en lugn och fin galopp igen! Vi avslutade med att trava i en väldigt låg form med vädligt mycket eftergift! Hon har nog aldrig gått så avslappnat och lugn med mig🌟 Ett väldigt bra pass!!

Imorgon rider jag lite lätt arbete före jag badar och putsar allting! Vi taggar tills helgen i Flyinge!!!

Kram

Likes

Comments

Måndag (igår): Warina fick gå för hand i 40 min då hon inte fick ha sadel på sig efter behandling.
Pip fick ledas som vanligt i ungefär en halvtimme. Båda hästarna fick mycket mys och ompyssling!

Tisdag (idag): Warina fick ledas för hand idag igen, i och med att hon behövde två sadelfria dagar. Men hon behövde ändån röra ordentligt på sig!
Pip fick också ledas, han var pigg som vanligt!!

Onsdag: Jag ska rida Warina för Bertil på kvällen. Roligt när han säger hon är nog pigg imorgon, du får rida för mig😁🙈. Haha men ska bli roligt att arbeta igen!
Pip ska ledas, badas och bli genomputsad från topp till tå!!

Torsdag: Pip ska åka till veterinären för återbesök!! Håller tummarna✊🏼❤️
Warina ska ridas på, ska nog trimma med bommar. Kanske blir upphöjda travbommar eller galoppbommar!

Fredag: Warina ska få gå lösgörande arbete, inte jätte hårt med gå i en lite lägre form! Sen ska allting putsas och hon ska bada!!
Pip vet jag inte vad han ska göra, beror på resultatet från veterinären.

Lördag: Ska åka på breddträning med Warina i Flyinge! Ska bli super roligt!! Har hamnat i en bra grupp, och längtar jätte mycket! Blir nog mycket grunder med lydnader. Tror det kommer bli roligt och att jag kommer att lära mig massor!!

Söndag: Dag 2 i Flyinge! Skulle tippa på att det blir mer hoppning, men man vet aldrig. Kommer bli en jätteroligt helg!!!!

Likes

Comments

Tidig morgon i stallet igår. Red vid 07:45 för B. Trimma är viktigt!! Red fram ganska länge före vi började med dagens övning, som vi även gjorde igår. Hon kändes jättefin på framridningen och tuffade på. Efter lite galopp så började vi. Vi galopperade på igenom kortsidan, sen kortade jag ihop la en volt runt ett hinder ökade igen före jag minskade en andra gång runt nästa hinder och sen så gjorde jag samma sak på nästa långsida också. En jättebra övning där man verkligen tränar på att både få fram och tillbaka hästen snabbt för lätta hjälper. Hon lyssnade hur fint som helst i båda varven. Kunde verkligen galoppera framåt och ta tillbaka väldigt lätt och snabbt. Mycket enklare nu att galoppera igenom kortsidorna, vilket jag måste göra.

Men det hände något lite extra. När jag gjorde övningen i vänster varv så bytte hon galopp när jag ökade. Så jag tänkte men jag byter väl tillbaka före jag går in på volten. Men Warina byter alltid galoppen väldigt stort, och denna gången tog väggen emot bakbenen. Så plankan på sargen trillade ner och Warina blev lite rädd tror jag. Så hon tog ett stort boksprång och jag flög av. Allting gick jättebra och hon stannade snällt och tittade på mig när jag satt på marken!! Red klart ridpasset och hon var verkligen hur fin som helst!!!!!

Idag red jag Warina för B igen. Fortsatte med tempoväxlingar i galoppen fast utan hinderna denna gången. Jag skulle bara korta henne på långsidorna och länga på kortsidorna! Hon lyssnade hur fint som helst idag. Samlade verkligen ihop sig lätt som en plätt och sedan längde hon snabbt. Red sedan lite skänkelvikning på henne i båda varven. Hon var som smör i höger varv, men i vänster varv tog det emot lite. Jobbade på några gånger med det och sedan gick hon fint även åt det hållet. Hon var super mjuk i munnen hela tiden och lyssnade väldigt bra på hjälperna!!!

Runt lunch åkte vi till en fysioterapeut som kände igenom Warina. Hon behandlade ryggen och även ett parti i halsen där hon hade spänningar. Warina tyckte det var hur skönt som helst och bara njöt!! Tyckte det var bra att åka med henne nu innan SM och vi är väldigt tacksamma att vi fick en snabb tid! Så nu ska Warina gå utan sadel i två dagar och sen fortsätter vi att träna på!!❤️

Kram

Likes

Comments