View tracker

Hej! Jag har tyvärr inte varit speciellt aktiv på slutet, men det ska ändras på. Sedan sist så har Warina fått komma igång igen efter sin "vinter" vila. Tar det lite lugnt nu i början, men hon får gymnastisera sig nästan varje dag. Kim har fått rida henne några gånger då hon har varit som en tickande bomb. Så jag och Kim har bytt häst fram till ridhuset och även hem. Nyckeln för att få henne lugn och inte stissa iväg är att jag måste arbete henne hela tiden. Ställa igenom och hitta på saker hela tiden, så att inte hon får chansen att göra något bus. Har använt mig av gramman också dessa dagar för att känna mig säkrare. Idag ska jag rida utan gramman, får se om jag skrittar upp henne eller inte. Är otroligt tacksam för att Kim har hjälpt mig och är där för mig. Warina är en väldigt stor häst och man behöver hjälp ibland, så är det bara. Kim är bara bäst!!

Pip vet jag inte riktigt, ska ringa veterinären för återbesök för att se hur han är. Känns lite si så där. Är väldigt arbetes villig men tycker att det börjar koma tillbaka lite....

Även nu på sistånde har jag ridit Calvin lite igen! Han har känts hur fin som helst, mera framåt och arbetes villig. Fina killen!!!!

Vi har också fått en liten kattunge! Söta Sessan.

Väldigt liten men otroligt söt! Nu börjar det snart med hårdträning för både Calvin och Warina. Dom är väldigt lika varandra och måste stärkas på samma ställen för att vara on top i början av året. Kommer bli mycket kontroll, bockar, bommar, relaterat avstånd etc. Jag och Kim har satt en plan, eller i alla fall för i början av året. Första tävlingen blir nog Baltic i Helsingborg v.3. Kram

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Förlåt för dålig update. Har haft mycket att göra, fast det är inte speciellt mycket egentligen. Märklig känsla. Men i alla fall ser närmaste tiden ganska så lugn ut. Pip ska fortsattas arbetas och Warina ska få fortsätta sin vilo period. Har fixat lite till i sadel kammaren och asså den blir så himla fin. Vill ge all creds till Kim som har fixat hur mycket som helst!!!! Mycket plats till täcken, benskydd etc. Haha tillsammans har vi en del, så vi måste ha mycket plats... Ska fota när jag är klar så får ni se slutresultatet!

Hästarna verkar trivas väldigt bra. Pip är lugn, väldigt lugn. Bockar eller stegrar inte så som han gjorde på LCR och älskar att gå i stor hage hela dagarna. Han verkar trivas med ridturerna och miljön!! Warina är också ganska så lugn. Hon har blivit van vid dagliga rutinen. Men hon verkar också trivas här! Bab-san är ju van vid stora hagar och sånt så hon tycker det är väldigt normalt, men hon blev riden häromdagen för första gången på länge och hon var väldigt fin och duktig! Calvin är nog den häst som tydligt visar att han tycker om det här. Han står inte längre i boxen och skrapar, sparkar etc. Utan står vädligt snällt! Jag är så glad att ha alla av dom här hemma! Är verkligen rena lyxen, speciellt också när man rider på Flyinge varje dag!!!

Har börjat min planering för nästa år. Vet vad jag vill sikta på och så ska jag göra en plan för att försöka nå det. Tävlings säsongen börjar tidigt nästa år. Warina ska vara on top!!! Kommer bli spännande! Mycket nytt för mig!

Kram

Likes

Comments

View tracker

Igår åkte jag och mamma med Warina till Löberöd. Vi ville titta till henne före hon ska få vila så att hon är fit for fight inför nästa säsong. Hon var hur fin som helst, inget större vilket är väldigt skönt. Så nu ska hon få vila i 2-3 veckor och ta det helt lugnt. Vara ute i hagen hela dagen och ha det skönt. Sedan ska hon igång igen för träning sista veckorna i december och början av januari för att sedan börja tävla igen!

Med henne som vilar så får Pip börja jobba mer. Han ska stärkas upp och trava på. Hoppas på att jag snart får galoppera också, då blir det mycket lättare att arbeta med honom. Han var hur fin som helst att rida häromdagen. Red med min kompis ner till Flyinge, ganska så lugn och när vi jobbade hade han glädje! Älskade ponny!! Vill tävla honom också, men han ska bli frisk först!

Kram Selma

Likes

Comments

Idag (måndag): Båda hästarna vilar

Tisdag: Jag har studiedag så det blir en heldag med fix och mys i stallet. Ska också rida med bästa grannen en runda på Pip!! Warina ska ridas lätt och ha roligt.

Onsdag: Warina ska fortsätta att ridas i lätt arbete, jobba på men inte för hårt. Pip ska trava på och fortsätta bygga upp sig igen.

Torsdag: Warina åker till Löberöd för checkup. Titta så att allting stämmer före hon får två veckor av välförtjänt vila före hårdträning inför 2017 börjas!!

Fredag: Warina ska vilas och Pip ska få jobba på.

Lördag & Söndag: Samma sak här, Warina ska få vila och Pip ska försätta att arbeta på.

Om det torkar upp lite på vägarna häromkring så kommer jag nog kunna trava långa sträckor på hårt underlag. Mycket roligare än att rida i ridhuset, men det kommer så småningom. Har ni några bra tips/ övningar som stärker hästarna som är i skritt och trav?

Min vecka ser ganska så lugn ut, lite skönt att ha såna veckor. Varva ner lite så att man är on top senare!!!

Kram

Likes

Comments

Igår var jag och tävlade hemma! Åke tidigt på morgonen då jag hoppade första och andra klassen. Lite skönt i och med att det var så många starter. Började med en 110, två faser med 12 hinder. Warina hoppade ganska så bra på framhoppningen, och kändes framåt! Inne på banan var hon super!! Sökte efter hinderna och galopperade på bra! Vi kom fint på alla hinderna vilket resulterade i en nolla och 5:e plats!! Super roligt!! Satte in henne en stund och gav henne mat före vi tog ut till 120. Även här var det två faser men med 13 hinder! Hon kändes likadan inne på framhoppningen, hoppade fint. Inne på banan var hon hur taggad som helst! Red på alla distanserna och kom rätt på varenda hinder!! Hon kändes hur fin som helst! I andra fasen så ökade vi lite, tog inga snäva svängar utan galopperade på. Tog bort ett galoppsprång på ena linjen. Hon lyssnad hur bra som helst!! Placerade oss på en 10:de plats utav 59 stycken!! En super känsla!!!! Duktig häst🌟

Nu ska hon gå lugnt i några dagar före hon ska få en välförtjänt vila!! Ska även åka på checkup till Löberöd med henne för att se så att allting är bra.

Likes

Comments

Åh vad fort veckan har gått förbi. I morgon är det redan fredag snart helg igen!! Har varit en ganska lugn vecka på häst fronten, men känns ändå som att mycket har hänt. Warina fick vila måndag och tisdag då hon skulle ta det lite lugnt efter SM och så var hon lite lång i tårna så hon fick nya skor. I onsdags så red jag ett tufft pass för B på Flyinge och vi jobbade på en bra stund. Mest jobb framåt!! Hon var riktigt fin på slutet och jobbade på bra! Igår så fick hon gå lite lugnare i alla gångarter och det ska hon göra idag också. Hon kändes väldigt mjuk och arbetsvillig!! Red även Pip idag! Asså han vill verkligen jobba, tror han har saknar det. Travar på jättebra och har en fantastisk eftergift! Sån härlig känsla! Önskar att han verkligen är tillbaka nu!


Snön har ju kommit också! Jätteroligt men ändån inte. Jag älskar snön på många sätt, det blir mycket mysigare på vintern och jag tycker inte det blir någon jul utan snö. Men det blir ju å andra sidan väldigt kallt, halt och slaskigt. Men var i alla fall väldigt glad när jag vaknade upp till snö utanför fönstret!


Valet i USA... Kan inte jätte mycket om politik och så men ut av det jag kan så tycker jag att Trump är kaosig. Lär mig nästan totalt motsatsen av det han säger om människor, kön, religon etc. Tycker hans åsikter är fel. Visst kanske finns bra sidor också, men jag funderade igår på hur människorna i USA kunde välja fram en president som honom?!


Nu slutar jag tänka på det och blickar framåt till resterande vecka. På lördag ska jag och Warina åka och tävla! Ska tävla på hemmaklubben, LCR. Ska hoppa en 110 och en 120. Är supertaggad!! Märkligt nog har jag aldrig tävlat på LCR, förutom klubbmästerskap, så det kommer bli spännande!


Hoppas eran vecka har varit bra och att helgen blir trevlig!!

Kram

Likes

Comments

Vilket meeting!! Helt underbart både resultatmässigt men också arrangerat! I fredags red jag kval 1 för Children SM/RM. Hoppade 110, med 10 hinder. En väldigt bra bana med flyt. Startade ungefär i mitten av startfältet så jag hade tid att titta på några ryttare. Satte upp en plan med Kim och Bertil och så red och hoppade jag fram. Tänkte på att trava samt galoppera på så att hon verkligen var framme. Hon hoppade helt super på framhoppningen, hade för dålig galopp i svängen någon gång så det blev lite studsigt, men som hon hoppade! Inne på banan var hon super!! Hoppade fint på alla hinderna och kom fram på distanserna väldigt bra! Blev någon liten miss men det får jag sätta på rutin kontot. Det blev en fantastisk nolla!! Hon var väldigt framme och tog tag i hinderna perfekt👌🏼🌟 Warina fick massor av beröm efteråt med godis och pussar.

Igår var det final. Den gick i 120cm med 11 hinder och 13 språng. Många relaterade avstånd, en tre kombination och en tekniskt svår bana. La upp en plan med Bertil och Kim igen som vi pratade om och repeterade medans jag tittade på många ekipage före mig. Väldigt nyttigt att studera banan! Red fram henne som dom andra dagarna, mycket framåt tänk. Inne på framhoppningen var hon helt super!! Kom perfekt nästan varje gång och vi hoppade 125/130 lätt som en plätt! Gick in på banan och visade hindrerna samt läktaren före jag fick start signal. Fick ett nedslag på tvåan. Trodde hon skulle gå av men hon valde att ta ett till steg. Men man måste lära sig, ännu en gång någonting jag måste sätta på rutin kontot en ryttarmiss! Men asså resten av banan. Som hon kom igång!!! Inga svårigheter någonstans, kom på alla distanserna helt perfekt, kunde reglera henne så mycket som jag behövde och allting bara stämde!!

Är så oerhört glad!!! Min och Warinas debut i 120, dessutom i SM final! Är väldigt nöjd. På en svår bana att bara samla på sig fyra fel tycker jag är bra! Warina är en helt fantastik häst som ställer upp till 100% och har en sån bjudning för hinder vilket är väldigt roligt!!! Hon älskar verkligen det hon gör!

Slutade på en delad 11:e plats totalt!!😍👑🌟❣ En grym helg och jag är hur stolt som helst! Först för att vi kom placerade på vårat första SM ihop men också för att Warina bara har varit min i två månader. Att vi lyckades lära känna varandra på så kort tid, hinna sätta två felfria ritter i 110cm och sedan gå in i SM och få 0-4 fel och sluts 11!!! Är jätte taggad på kommande åren och tävlingarna, tror vi kommer klicka ännu mer och bli ett starkt team!!!! All kärlek till denna häst❤️❤️

Likes

Comments

Nu börjar en lång dag ta sitt slut. Åkte till Helsingborg före lunch med Warina och påbörjade SM. Fixade och donade en ganska lång stund i stallet och sedan veterinär besiktigade vi henne. Mamma fick besiktiga då hon är ganska stor och lite vild. Tittade sen på några starter och tog det lugnt, satte upp en plan med mamma och sen så gjorde jag iordning mig före jag gick banan med K och B. En bana med 9 hinder och 10 språng. En kombination och några bågar/linjer. En bra banan med flyt. Tittade på första start och sedan gick jag till mamma och Warina. Började rida fram min vilda häst som var väldigt pigg och glad. Red fram och sedan hoppade jag även fram. Kändes väldigt koasikt och vi var överallt. Kändes som hon exploderade hela tiden, haha men hon hoppade så så fint på alla hinderna! Kom perfekt på alla hinderna och hon han en fanatisk känsla! Flög över en oxer hur lätt som helst som var ganska så hög!!!

Gick in på banan och hon var lite taggad. Visade hinderna och sakerna före jag startade. Hela banan gick hur bra som helst!! Hon kändes mycket piggare än det såg ut att vara, men hon hade väldigt mycket energi. Fick ett nedslag då jag höll lite förmycket i henne. Svårt att rida med explotions nivå på topp, jag behöver egentligen galoppera igenom kortsidorna och svängarna men tycker det blir svårt när Warina redan galopperar, men jag vill ändå hålla i. Vilket är min svaghet, men det får tränas på!! Annars var hon fin som helst, kom rätt på alla linjer och hinder och var framåt och sög tag!! Perfekt!!!

Imorgon är det kval 1!! Tagga🌟

Likes

Comments