Här är min variant på receptet jag tidigare la upp, blev riktigt gott. Så jag rekommenderar verkligen att prova!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Recept:

Pulled lax med mangosalsa, 4 port

Pulled lax:
Lax, halvsida
1,5 dl soja, japansk
1/2 lime
3-4 msk honung
några droppar liquid smoke (finns att köpa på flaska i matbutik)

Blanda marinaden och pensla laxen. Ös den några gånger med marinaden innan bakning. Häll över lite extra honung och ställ i en varm ugn, 175 grader i ca 25 minuter. Extra smak får du genom att ösa den någon gång under ugnstiden (jag hoppade över det). Ta ut laxen när den är klar och låt svalna en liten stund. Ta i isär fiskköttet med hjälp av två gafflar.


Mangosalsa med avokado och rädisor
1 färsk mango
3-4 avokado
en knippe rädisor
1/2 lime
hackad persilja (går bra med koriander eller mynta)
1 röd chili
honung
flingsalt

Skala mangon och dela i bitar. Gröp ur avokadon och skär i lika stora bitar. Skölj rädisorna och dela eller skiva. Blanda frukt och grönt med chili, pressad lime och hackad persilja. Smaka av med salt och honung.

Servera till tacosen:
Gräddfil eller turkisk yoghurt med het chili eller tacosås i mitten- behöver ej röras om
Blandsallad
Tortillabröd
(Röd lök)

Likes

Comments

Om man ändå kunde få bo såhär 💭

Likes

Comments

Då var det söndag och jag sitter nu på jobbet så jag tänkte passa på att visa er hur det ser ut hemma hos oss.

Vi bor alltså i en 2a på 56 kvm (om jag kommer ihåg rätt) med gångavstånd till centrala Borås. Här har vi bott i lite mer än ett års tid och vi trivs väldigt bra.

Men jag tänker att vi börjar att kika in hur det ser ut i vårt sovrum.

Här inne får jag aldrig riktigt till det, rummet är för litet och sängen för stor.. Så det är väldigt små ytor att möblera på samt mycket dörrar som jag tycker är lite konstigt placerade.

Just nu testar vi att ha sängen under fönstret, tycker det blir en skitsnygg sänggavel när man har det så. Dock hade det ju inte vart fel med lite mer grönska utanför och inte ett lägenhetshus. Men det får vi leva med. Det enda negativa är att det blir väldigt små gångvägar vid sidan av sängen men däremot väldigt mycket yta nedanför. Får testa att ha det såhär ett tag och se hur det känns.

Här under har vi lite bilder på det andra alternativet. Två helt olika stilar (gillar det minimalistiska mest) men känns lite mysigare och varmare i den andra stilen vilket jag kan tycka är väldigt mysigt i sovrum.

Likes

Comments

Återigen en regning lördag. Passat på att städa lite och snart ska jag och min sambo traska ner handla lite god mat till ikväll. Tror det blir lite tapas, iallafall om jag får bestämma. Annars blir det en lugn kväll då jag ska jobba imorgonbitti.
Ha dee!!

Likes

Comments

Jag är alltså en inredningstok, har så mycket idéer och tycker det är så roligt att kunna skapa fina miljöer.

Jag studerar till Inredningskonsult på distans från Danmark sen i februari 2016. Tycker verkligen det är så roligt, mycket att lära men när det verkligen är någonting som man brinner för känns det inte så jobbigt som man kan tro.
Jag tänker att jag kan berätta mer om det vid ett senare tillfälle men man får mer är gärna fråga om man kanske är intresserad utav att läsa den.

Man hittar utbildningen på
Arkitektskolen.se
Man hittar mig på
Emelie_selinder@hotmail.se

Likes

Comments