För er Som inte märkt det kom jag med i det svenska ungdomslandslaget i Westernridning. Det innebär att jag har fått chansen att tävla European youth cup med laget i Frankrike. Här hemma är det fullt upp med förberedelser, städning, packning och fix med veterinärbesiktning, men nu har jag äntligen fått en lugn stund i soffan med godispåsen i högsta hugg!

Ännu en god nyhet är att jag kommer stanna i Frankrike ungefär ett halvår som beridarelev på kings valley ranch. Är så otroligt lycklig över att ha fått detta jobb, det är verkligen en once in a lifetime chance. Dock känns det jobbigt att lämna allt här i Sverige, alla människor och även min häst som får följa med hem igen efter tävlingen. Men jag skulle ångrat mig om jag inte gjort detta och jag kommer både lära mig massor och växa som person. Att bo i Frankrike själv är ju inte så bara.

Tidig Lördag morgon rullar transporten från Eldforsen till Växjö där hela laget ska träffas och spendera en natt. Där packas det om och resten av resan åker lagets fem hästar i en hästlastbil tillsammans och vi lagmedlemmar i en minibuss. Jag kommer att ha med min häst QC chex, som även kallas Queen. Söndag åker vi mot Tyskland och vilar en natt på en ranch. Måndag kväll räknar vi med att vara framme på tävlingsplatsen i Frankrike. Tisdag och Onsdag blir det träning. Det är massor av mönster jag vill hinna rida igenom på väldigt lite tid, så det blir tufft! På fredagen börjar tävlingen med de individuella klasserna, då ska jag gå in i en Trail, en Hunt seat och en western riding för att vara förberedd inför cupen. Lördag och söndag börjar cupen med lagtävlingar. Jag kommer att representera Sverige i Reining, Ranch riding, Western riding, Trail och Hunt Seat Equitation! Reining är det jag tycker är roligast så det ser jag mest fram emot, men samtidigt är Queen väldigt duktig på Ranch riding. Western riding är det lite nervöst inför då jag inte tävlat det så mycket, men har fokuserat mycket på den grenen på sistone så ser fram emot att få gå in i den och visa vad jag lärt mig!

Vill tacka våra coacher Josefin Odeberg och Moa Nyman som gjort tävlingen möjlig och till Marita som gett mig jobbet som beridarelev. Skickar även ett stort tack till DesignHannah som sytt en snygg showjacka till mig, och även ställer upp och lånar ut filtar och diverse saker som jag saknat inför tävlingen.

Håll utkik på min facebook för länk till livesändning från tävlingen, kommer vara svårt att hinna uppdatera bloggen under tävlingen men resultat kommer ut direkt på facebook och förhoppningsvis här när tävlingen är slut. Troligtvis kommer det en presentation om mina hästar och en uppdatering om jobbet här om några veckor. Ha en bra dag!


Likes

Comments