- PUT SOME COLOUR IN YOUR LIFE & GO GREEN -


Det er noe helt spesielt å kunne nyte en god lunsj på Eger i Karl Johan.
På tirsdager har jeg fri så denne uken trosset jeg vinterstormen og tok meg en aldri så liten sentrumstur, så fikk jeg kommet meg ut i frisk luft og (forhåpentligvis) gjort noen gode kupp på januarsalg. Utenom en nydelig burgunderrød treningstights på salg fra Run & relax ble det lite shopping, men en herlig lunsj fikk jeg alltids til. Helt siden The Juicery åpnet på Frogner har jeg vært innom med jevne mellomrom. Ingenting er bedre en ferskpressede juicer, friske salater, næringsrike smoothie og nydelige acaibowls styrtrike på antioksidanter og andre digge næringsstoffer. Ta turen innom The Juicery neste gang du er i Oslo. Dde holder nå til på Frogner, Bislett og Eger i Karl Johan. Trust me, it's worth it ❥

Design bloggen din - velg mellom mange ferdige maler på Nouw, eller lag din egen – pek og klikk - Klikk her

Likes

Comments


Denne uken ble kickstartet med frokostmøte og boklansering med ernærings dronningen Berit Nordstrand i Gyldendalhuset. Her ble vi møtt med nydelig frokost bestående av gresk yoghurt, honning og müsli + en masse herlige produkter vi var så heldige å få ta med oss hjem før vi tilbrakte en times tid i salen hvor Berit snakket om innholdet og baktanken med hennes nye bok "Tarmens medisin". Jeg har både hørt og lest utrolig mye interessant om Berit, så å se henne dele sin lidenskap rundt en sunn og frisk livsstil var en fantastisk opplevelse, og etter min mening den perfekte start på uken. Å få se og høre hennes brennende engasjement rundt helse, viktigheten med rikelig næring og de skremmende farene vi utsetter oss selv for ved å innta feil kost var utrolig inspirerende og rørte meg på så mange måter. Ikke minst følte jeg meg ti ganger mer motivert til å spise riktig og virkelige prioritere å ivareta helsen.


Jeg elsker virkelig å delta på slike eventer. Helse og kosthold er noe jeg brenner for og føler jeg aldri kan få nok kunnskap om ettersom det er et så enormt og omfattende tema. Så å høre selveste Berit Nordstrand, som sitter på flere år med utdanning og erfaring både som lege og ernæringsfysiolog, dele dokumentert fakta og kunnskap er helt fantastisk å få være med på.


Etter foredraget fikk vi slå av en liten prat med Berit, stille eventuelle spørsmål og selvfølgelig kjøpe hennes nye bok med personlig hilsen og signatur om ønskelig, så da måtte jeg selvfølgelig sikre meg en utgave. Berit har i tillegg til en rekke bøker sine egne matprodukter som blant annet fåes kjøpt hos Vitusapotek og Coop kjedene. Disse produktene er nøye gjennomgått og inneholder kun næringsstoffer og annet digg som gjør godt for kropp og sinn. Selv bruker jeg fast Omega 3-6-9 som er en flytende fiskeolje med MCT fra kokosolje, Smøremyk med rapskokos, granola med urkorn samt to-tre pakker usaltet nøttemix med biter av mørk sjokolade som er helt fantastisk som mellommåltid, etter trening og sunn helgekos.


Nå skal jeg kose meg videre i sofaen med den nye boken min. Ønsker dere en herlig dag og uke videre ❥

Likes

Comments

Som jeg har gledet meg til denne tiden, og nå endelig er vi her!
Det finnes ingen kort og konkret måte å beskrive alle de fine tingene ved julen på. Alt ligger i detaljene. Glitrende julestjerner i vinduene, julekalenderen på NRK og de gode, gamle julevisene på radioen. Gatene er pyntet og dekorert med sjarmerende bjeller, kranser, røde sløyfer og blinkende lys. På torget selges de flotteste grantrærne. Lukten av nybakte pepperkaker som legger seg i huset. Røde nisseluer, julebukk og adventsstaker. Hjemmebrygget gløgg med knuste nøtter og risgrøt med mandel. Gingerbread latte hos Starbucks og puddersnø. Julenek og lykter ved inngangspartiet. Jeg elsker å pynte opp hjemme med stjerner i vinduene, røde gardiner, nisser, ullpledd og rødt dynetrekk til lyden av Oslo Gospel Choir. Å se snøen dale ned utenfor vinduet mens jeg nyter en varm kopp kakao innpakket i tykke pledd og ullsokker. Å gå gjennom julemarkedet på torget som er pyntet og dekorert i tradisjonelle julenek og sjarmerende lyslenker i trærne. Dra på julegavehandel med gode venninner, drikke søt gløgg og nyte en deilig risgrøt med sukker og kanel!

Men julen dreier seg om så mye mer enn dekorasjoner, god mat, musikk og gaver under treet. Den virkelige magien ligger ikke i noe som kan ses, luktes eller spises. Nei, den kan kun føles gjennom ulike handlinger basert på kjærlighet, omtanke og medmenneskelighet. Dette er det jeg elsker aller mest med denne tiden. Jeg elsker å gi og å skjemme bort mennesker, men ikke i form av gaver og presanger. Nei, for meg handler julen om så mye mer en den perfekte gaven, om best utvalg blant deilige retter på bordet under julemiddagen og antall presanger under juletreet. Den er en påminnelse om at livet vi lever ikke er en selvfølge og at vi bør være takknemlige for det gode vi blir gitt hver eneste dag, og (ikke minst) at vi skal hjelpe de som ikke har vært like heldige som oss.


Julen handler om å se hver enkelt rundt oss,
ikke bare mennesker og dyr i nære relasjoner, men først og fremst de vi ikke kjenner til fra før, som bærer på helt andre erfaringer og opplevelser enn oss selv. De som har langt mindre av det meste, både i form av kjærlighet, trygghet og andre nødvendigheter vi andre tar som en selvfølge. Mennesker og dyr som ikke har vært like heldige. Som har sett og opplevd utfordringer vi aldri kan forestille oss.

De siste årene har jeg blitt mer og mer opptatt av hvor vidt denne tiden handler om så mye mer enn meg selv og at jeg må bidra mer med det jeg kan, der jeg kan. Gjør jeg ikke noe for å hjelpe skal jeg ærlig innrømme at jeg skammer meg og tar meg selv i å være forferdelig egoistisk. Noen vil kanskje si dette er å gå litt over streken, for vi nordmenn er på mange måter flinke til å både gi av oss selv og støtte ulike organisasjoner året rundt, noe jeg er utrolig stolt av! Men at jeg tar dette så seriøst som jeg gjør er rett og slett fordi jeg kjenner til ulike følelser knyttet til dårlige erfaringer og opplevelser, og jeg vet om mange som har det vanskelig spesielt nå i julehøytiden. Jeg hater rett og slett tanken på at mennesker der ute skal føle seg ensomme, utilstrekkelige og mindreverdige i denne tiden. Tanken på å bruke flere tusen kroner på mennesker jeg vet har alt de trenger (og så mye mer), å skulle boltre meg i et bredt utvalg deilig julemat og alt som er trygt og godt hjemme i mitt varme, lune hjem og samtidig vite at jeg ikke engang har forsøkt å gjøre denne tiden bedre for noen som virkelig trenger det er helt uakseptabelt.


Klar tale fra lille frøken Bakken i dag altså🙉
Jeg har en tendens til å bli glødende engasjert når jeg tar opp saker jeg brenner for og (som alltid) går jeg gjerne hundre runder rundt grøten før jeg kommer til poenget🙊 Det jeg ønsker å få frem er at jeg (på bakgrunn av alt dette) har besluttet å lage min egen lille kalender denne julen, som går på nettopp dette med å gi av seg selv i en tid som for altfor mange er både vond og smertefull. Nemlig noe jeg liker å kalle en veldedighetskalender. Denne går rett og slett ut på at du hver dag i desember skal gjøre minst én god gjerning for noen rundt deg. Hva og hvordan du ønsker å gjøre dette er helt opp til deg, enten om det er å hjelpe eldre over gaten, donere et bestemt beløp til en veldedig organisasjon, hjelpe mor med å vaske huset eller delta frivillig på Frelsesarmeens suppekjøkken. Bare husk at litt er bedre enn ingenting og at poenget ikke er å gjøre mest mulig, men at du gjør noe i det hele tatt. Om du ser det eller ei så har du uansett bidratt til å gjøre noens dag bedre. Jeg kan love deg med hånden på hjertet at ingen handling er mer givende enn å strekke ut en hånd til de som trenger det🕊


Et lite tips er å
skrive ned en liste over ting du kan tenke deg å gjøre og krysse av underveis for ting du har oppnådd. Jeg er allerede godt i gang med å skrive ned min og har allerede igangsatt flere av punktene. Del gjerne handlingene deres på sosiale medier ved å adde til #veldedighetskalender og #24daysofkindness i bildene/innleggene dine, så er du med på å spre budskapet Jo flere jo bedre

Likes

Comments

- A TOUCH OF FRENCH VIBES -

God fredags morgen hjerter. En skulle tro jeg hadde villet ligge lenge i sengen og dra meg nå når jeg endelig har en dag fri, men åå neida! Jeg velger heller å stå tidlig opp så jeg får meg en god kick-start på dagen på treningssenteret, for så å ta turen til Albert Bistro for en herlig frokost og (selvfølgelig) min vante kopp med morgenkaffe👼🏼 Det nydelige franskinspirerte spisestedet ligger idyllisk og sentralt til på Aker brygge og serverer alt fra ferskpresset juice, frisk oppskåret frukt og rykende ferske croissanter tatt rett ut fra ovnen, til nydelige salater, omeletter, supper og andre måltider tilpasset enhver tid på døgnet.


Så nå sitter jeg her med kaffekoppen min
, levende lys på bordet og macen foran en tent peis og bare nyter øyeblikket og atmosfæren. Hvilken fantastisk måte å starte dagen på og ikke minst gå helgen i møte. Siden skolestart i august har jeg hatt hendene fulle og dette blir den første helgen jeg ikke har noe som helst på agendaen! Herlig!! Kvelden skal derfor ikke gå til annet en total avslapping i sengen med en fin film på tven og noe digg fredagsgodt! Mmm, good plan.

Likes

Comments


- CURRENTLY CRUSHING -


For et par uker siden mottok jeg endelig min første pakke med produkter fra Örtte natural.
Jeg ble først kjent med disse produktene da jeg ble kontaktet av firmaet som lurte på om jeg var interessert i å dele en omtale i bytte mot et valgfritt produkt (heldig som jeg var fikk jeg to) og etter å ha gått igjennom en del informasjon og personlige omtaler fra andre kunder bestemte jeg meg for å prøve. Dette er 100% naturlige produkter av ypperste kvalitet med en mengde helsebringende effekter. Flere tusen kunder roser disse produktene opp i skyene, og nå etter å selv ha fått testet produktene over tid og dermed kunnet oppleve virkningen på kroppen må jeg si jeg er fullstendig solgt!


S
om så mange andre produkter som går under helsekost-kategorien lover også disse produktene en rekke forbedringer i både energi-nivå, økt forbrenning og konsentrasjon, men Örtte natural holder virkelig ord! Nå snakker jeg av erfaring og egne opplevelser med produktene, som jeg har testet og følt meg grundig frem på de siste ukene. Ærlighet er noe som betyr enormt mye for meg og som jeg er i overkant opptatt av, både på bloggen og i privatlivet. Å skulle bygge tillit hos folk og gi ærlige skildringer av hvordan ting egentlig fungerer er blant mine største og viktigste prioriteringer, nettopp fordi jeg så gjerne vil stole på andre når de forsøker å enten fortelle, formidle, reklamere eller anbefale meg noe. Jeg nekter å ta imot produkter eller inngå sponsavtale med mindre budskapet i det store og hele er noe jeg virkelig kan og vil stå for. Vi lever i en verden hvor mennesker reklamerer og selger absolutt alt de kan komme over for å tjene store penger og dette ved å påstå at de ulike tingene både er godt, gjør godt og ikke minst spiller en stor positiv forskjell i livene våre, når sannheten er at de ulike produktene gjør mer skade i det store og hele enn vi i det hele tatt tørr å sette oss inn i. Så her på bloggen kan dere føle dere 100% trygge på at alt er grundig gjennomgått og ærlig levert fra det øyeblikk jeg startet å skrive innlegget.


SÅ, tilbake til Örtte🌿
Örtte natural produserer helt rene, naturlige helseprodukter og er blant annet kjent for sine detox cleanser som har fått svært gode omtaler verden rundt. Enhver ingrediens er håndplukket og økologisk dyrket. Mange av disse, hvorav de fleste er plantebaserte, har blitt tatt i bruk gjennom tusenvis av år for deres effektive terapeutiske egenskaper. Örttes spesialutviklede utvalg benytter seg kun av de naturlige helsemessige fordelene med vitaminer, mineraler og essensielle oljer, dette nettopp for å kunne tilby kundene sine fullstendig rene og effektive produkter hentet rett fra naturen. Salget av super teen matcha er relativt nytt i Norge men har sine røtter i Japan hvor den har blitt brukt i tusener av år, blant annet i forbindelse med håndtering og helbreding av sykdom og skader. Dette er en pulverisert og helt unik grønn te fullstappet av næring fra rene, urørte naturomgivelser. Jeg har drukket matcha te jevnlig hver uke siden det var nytt på markedet og kun var å finne på et lite utvalg te-hus i Norge, og jeg føler denne har bidratt til både økt energi samt et jevnt og stabilt energinivå gjennom dagene. Den type energiboost som føles både rensende og lindrende på kroppen på samme gang. Jeg var derfor ekstra spent da jeg skulle teste Örttes matcha-pulver. Selv elsker jeg det jeg liker å kalle den typiske "grønne" smaken, som grønn te gjerne er kjent for å ha. Det samme gjelder denne, minus den litt syrlige ettersmaken. Denne er rundere og mildere enn vanlig grønn te, noe jeg elsker. Den har i tillegg en relativt rask virkning på kroppen og selv føler jeg den både smaker og virker rensende i like høy grad på psyken som energinivået. Så jeg vil så absolutt anbefale denne, kanskje spesifikk på morgningen for å få en opplevelse av å våkne og bli naturlig opplagt, eller før trening for litt ekstra boost av naturlig energi og pågangsmot. Teen samt en rekke andre spennende produkter kan bestilles direkte fra Örttes hjemmeside eller gjennom diverse nettbutikker. Skriv gjerne i kommentarfeltet dersom du føler denne informasjonen var interessant og nok til at du ønsker å teste ut produktene, eller om du er kjent med dem fra før og ønsker å dele egne erfaringer💋

Produktet er sponset.

Likes

Comments


- AVOSANDWICH TOPPED WITH SUNFLOWER SPROUTS & SMOKED SALMON, EGGS & FRESH FRUIT -

Likes

Comments

De siste ukene har vært (mildt sagt) hektiske i og med at jeg har hatt hendene fulle med utvask og flytting fra den ene siden av byen til den andre, det har derfor blitt lite tid og prioritet til overs for bloggen. MEN, da jeg i dag fikk levert nøklene til den gamle leiligheten og for alvor begynte å kjenne på sommerfuglene rundt det å gå en helt ny start i møte, i en helt ny del av byen og med fullstendig ulike omstendigheter, kjente jeg også lettelsen og gleden ved å endelig kunne lene meg tilbake og bare nyte tiden i mitt nye hjem. Det har seg nemlig slik at dersom jeg føler jeg ikke har 110% kontroll i livet (minst) så klarer jeg heller ikke å holde riktig fokus i lengden. Her er det ingen mellomting, enten så må alt være på stell for at jeg skal ha det bra og få gjort alt jeg skal, ellers så er både livet mitt og jeg et eneste stort kaos! I en god stund nå har livet mitt vært det siste - et eneste stort rot og kaos uten like.

Men nå har altså flytteprosessen nådd sin ende og jeg kan endelig si meg fullstendig ferdig med den gamle leiligheten og dermed komme i gang for fullt i mitt nye, herlige hjem i Gamlebyen. Jeg kunne nok ikke funnet et mer passende tidspunkt for en ny start! Treningen skal igangsettes igjen for fullt og kostholdet forbedres (som i dette tilfelle krever en dramatisk omveltning ettersom jeg ikke har eid et eneste snev av begrensninger og selvbeherskelse de siste månedene og overhode ikke lagt meg opp i hva som gjør meg godt og ikke..). Virkeligheten er i dette tilfellet hard og brutal, derfor er det virkelig på tide å ta grep! I dag har jeg gått fullstendig løs på kjøkkenet og gitt det en real helsedetox - som inkluderer ny, friskere mat i kjøleskapet, grønnsaker i alle former og farger i fryseren og grovere kornprodukter i kjøkkenskapene. Handelen i sin helhet ser dere under, sett bort ifra tre-fire poser ulike grønnsakssorter og fruktblandinger som allerede har funnet sin plass i fryseboksen. Er det bare jeg som blir glad av å se så mye fargerik og næringsrik mat på et sted? Healthy, yummy food attack alert altså❥


Håper dere tar godt vare på dere selv og nyter sommervarmen like mye som jeg gjør❥ Ha en herlig kveld videre fine, flotte dere!

Likes

Comments

Denne tirsdagen våkner jeg til lyden av vakker fuglekvitter og synet av skyfri himmel når jeg titter ut av soveromsvinduet mitt. Solen har så vidt begynt å titte frem bak åsen. Å stå opp med fuglene og være vitne til en soloppgang må være noe av det vakreste jeg vet om. Som den morgenfuglen jeg er elsker jeg å stå opp tidlig for å få mest mulig ut av dagen, få rukket å spise en god frokost og generelt ta den tiden jeg trenger for å våkne og komme ordentlig igang. Etter en avslappende langhelg fylt av kos, tv-titting og utskeielser føles det riktig å kickstarte dagen med en frisk og næringsrik frokost på sengen, bestående av the essentials: avotoast, gresk yoghurt med frisk topping, kokte egg og ei litta nusselig kanne med urtete. Her får jeg i meg nok proteiner, vitaminer, antioksidanter, sunt fett og genrelt alt det nødvendige jeg trenger for å få kroppen i gang og klar til å møte dagens gjøremål. Rolig morgenstund i deilige omgivelser❥


Ha en magisk uke videre søte dere❥

Likes

Comments