Lykke for en ellevill treningsentusiast er den dagen de nye spreke treningstightsene du bestilte for et par dager siden endelig ankommer postkassen din og er absolutt alt (og enda litt mer) enn hva du forventetFor meg er ihvertfall dette en fantastisk boost for motivasjonen og gir meg alene mer enn nok lyst og energi til å sprette opp av sofaen, snøre på meg joggeskoene og forsvinne ut døra i en fart for å få meg en sprek og god økt. Så og si alt jeg kjøper kjøper jeg på salg eller brukt (ja, også treningstøy) men en sjelden gang hender det at jeg unner meg selv noe av det som lenge har ligget og ruget høyt oppe på ønskelisten fra favoritt nettbutikken. Dette er gjerne noe jeg gjør når motivasjonen og formen ikke er helt på topp og jeg kjenner jeg trenger noe som vekker treningslysten i meg igjen. IcanIwill er treningsklær jeg forelsket meg dypt og inderlig i da jeg så de første inspobildene av spreke, muskuløse jenter som delte og reklamerte for dem på sosiale medier, og endelig kan også jeg sprette hoppende glad og fornøyd omkring i en av disse fantastiske tightsene.

Denne dere ser på bildene under bestilte jeg på x-life.no og er nå satt ned til kun 454 kr (!!!). Så løp og kjøp kjære dere, for her får dere et herlig plagg med god stretch og fantastisk hold til treningsbruk for dere, som meg, liker myke tightser som gir god bevegelighet og sitter godt på kroppen uten at du føler deg kvelt eller trenger å bekymre deg for at rumpa på tightsen skal revne under en stretch. Vi har alle kjent på den bekymringen en gang eller to, har vi ikke damer? *Knis! Nydelig kvalitet til en nydelig pris. Kan varmt anbefales

Blogg med mobilen - Nouw har en av de beste blogg verktøy på markedet - klikk her!

Likes

Comments

Finnes det en bedre måte å gå helgen i møte enn med en så herlig og frisk lunsj i høstsolen som dette? Denne grønne næringsbomben har fullstendig kapret hjertet mitt. Her har jeg de friskeste godsakene og nødvendige næringsstoffene som trengs for å oppretteholde tilstrekkelig med energi og et jevnt og godt humør ut dagen, samtidig som den gir en lett og langvarig metthetsfølelse som jeg kan gå lenge på med god samvittighet.

All my favorite greens in one bowl. En helt nydelig kombinasjon av quinoa, ovnsbakt søtpotet, spinat, vegansk fetaost, rødbeter, cherrytomater, crispy salat og usaltede cashewnøtter i olivenolje. Åh, smelt på tungen* Dette er uten tvil en av de bedre lunsjene og den nydeligste salaten jeg noensinne har spist. En skive grovt kornbrød og iskaffe på økologisk soyamelk på siden gjorde ikke måltidet mindre delicioussss♡


Likes

Comments

Likes

Comments

Jeg har jo tidligere delt mitt hjerte for gjenbruk. Gleden og spenningen med å grave seg frem til sjeldne skatter og unike funn til en pris som får lommeboken til å glise fra øre til øre, ikke minst samvittigheten! Jeg ønsker å legge til noe som nok er den største grunnen til at støtte og handel i forbindelse med gjenbruk er så viktig for meg.

Har noen av dere undersøkt hva dere egentlig bidrar med ved å handle og levere til gjenbruk, som f.eks. hos Fretex? Mest sannsynlig så er mange av dere uvitende om hvilken enorm og betydningsfull forskjell dere faktisk bidrar med ved å levere fra dere en kiwipose med tøy dere ikke har tatt i bruk på flere måneder i en Fretex konteiner eller ved kjøp av et par tykke ullsokker til 20 kr i butikkene. For å få svar på dette må dere inn i Fretex formål.

Kort fortalt så bidrar Fretex
til et bedre miljø gjennom gjenbruk og gjenvinning, samt at mennesker både får og beholder arbeid. Fretex er svært bevisst i sitt miljøansvar og tar imot flere titalls tusen tonn med klær og møbler til sammen hvert år hvor alt blir grundig sortert og deretter ført videre til enten gjenbruk eller resirkulering/gjenvinning. Tøyet som gis til Fretex selges i Fretexbutikkene, eksporteres og deles ut via Frelsesarmeens sosiale lavterskeltilbud. Målet til Fretex er å være høyt oppe i den såkalte "avfalls pyramiden". Det vil si at mest mulig av det som kommer inn skal brukes omigjen. Det som ikke egner seg for gjenbruk materialgjenvinnes, f.eks. ved å benyttes til redesign og pussefiller. Resten går til energigjenvinning. 10 prosent av bruktinntektene i Fretex går til Frelsesarmeens øvrige sosiale arbeid. Ved kjøp av en genser bidrar du altså med å spare miljøet for 8 kg co2, ved å kjøpe en kjole gir du noen mulighet til å få jobb og ved kjøp av en jakke har du bidratt med et varmt måltid til en som trenger det. Dette kaller jeg virkelig betydningsfulle kjøp♡ Inne på Fretex hjemmeside får dere all den nødvendige informasjonen dere trenger. Her kan dere lese om alt vedrørende deres verdier og visjon, få en detaljert oversikt over hva dere støtter ved å gi og handle hos Fretex, få et innblikk i oppdaterte miljørapporter osv.

Så, som dere skjønner, å være bevisst og vite at de avgjørelsene jeg tar i hverdagen utgjør en forskjell og har en positiv virkning på noens liv er svært viktig for meg. Man har ikke alltid økonomi eller kapasitet til å bidra med så mye, men jeg liker uansett å leve i troen om at de små bidragene i mange tilfeller fører til de største forskjellene. Verden trenger sårt mer deltagelse og bidrag der det er behov for det. Start i det små og vit at du bidrar til enorme forandringer. Det skal så lite til å bare være medmenneskelig. Handle med hjerte♡

Likes

Comments

Er det noe jeg synes er umåtelig vakkert og rørende med oktober-måned så er det det enorme fokuset på brystkreft og hvilke tiltak som kan tas for å unngå å bli rammet av brystkreft. For å vise støtte og engasjement bærer vi en rosa sløyfe, som har blitt et internasjonalt symbol i forbindelse med en aksjon for å vise solidaritet med brystkreftrammede, for å spre informasjon, øke kunnskapen om brystkreft og for å samle inn midler til brystkreftforskning.

I Norge står Kreftforeningen og Brystkreftforeningen sammen om aksjonen i oktober hvert år. Rosa sløyfe har sitt opphav i USA der amerikanske kvinner krevde større bevilgninger til brystkreftforskning. Over hele verden blir aksjonen markert gjennom hele oktober. I Norge har Rosa sløyfe-aksjonen en rekke sponsorer og samarbeidspartnere som bidrar til aksjonen på ulikt vis, blant annet ved å selge rosa produkter eller la deler av salgssummen gå til aksjonen i oktober måned. Dette bidrar til oppmerksomhet om sykdommen og sikrer midler til brystkreftforskning. I tillegg er frivillige og lokalforeninger engasjert i forskjellige markeringer av aksjonen.


Tidligere denne uken tok jeg turen innom Kreftforeningen i Kirkegata hvor jeg hadde en lang og herlig prat med de ansatte om rosa sløyfe aksjonen og kreft i seg selv. Det ble et rørende møte som inspirerte meg til å ville bidra mer i aksjonen og som så absolutt ga meg mer en nok motivasjon til å dele hvorfor det er så avgjørende å sjekke seg for brystkreft. Har dere spørsmål om brystkreft eller rosa sløyfe aksjonen kan jeg anbefale dere å ta turen innom Kreftforeningen i Kirkegata. Her tas dere hjertelig imot av nydelige mennesker og får all den informasjonen dere ønsker og trenger. Dere kan også klikke dere inn på linken under for mer informasjon om brystkreft og hvorfor det er så viktig å sjekke seg.

https://kreftforeningen.no/rosasloyfe/om-brystkreft/?gclid=CK263_P13s8CFeECcwodWxMEBA


Likes

Comments


I dag har jeg bestemt meg for å opprette en ny kategori på bloggen som rett og slett går på min glede og store kjærlighet for gjenbruk. Jeg elsker nemlig å handle brukt og billig, enten om det er på bakgrunn av å støtte gode formål eller enkelt og greit bare for den unike og spennende opplevelsen med å grave i gamle skatter og få ta med noe med dyp historikk hjem til en billig penge. Jeg blir sjeldent mer entusiastisk og engasjert som når jeg finner en ny vintagebutikk rundt gatehjørnet, blir oppmerksom på kommende loppemarked eller snubler over rimelige funn på nettet. Jeg tror at per dags dato er så og si alt jeg eier kjøpt brukt eller handlet på salg (sett bort ifra toalettsaker og sminkeprodukter).

Funfact: det var faktisk da jeg begynte å brenne for vintage jeg først fikk opp øynene for mote.
For knapt et år siden kunne det aldri falt meg inn å ta turen innom Fretex, ikke fordi jeg hadde noe imot det men rett og slett fordi jeg var så oppslukt i alt som het merker og som kun var kjøpt og betalt for én enkel gang (da av meg). På den tiden var heller ikke klok håndtering av økonomi mitt sterkeste felt. Så fort jeg fikk penger på konto gikk turen rett til nærmeste kjøpesenter eller Oslos dyreste handlegater, og ytterst sjeldent kom jeg tomhendt ut igjen. Jeg vil kalle det den typiske forbruksperioden spesielt vi jenter opplever mellom 16 og 19- års alderen, mye på bakgrunn av usikkerhet. Ja, jeg handlet til bankkortet tok fyr på svindyre LV-skjerf, Prada solbriller og Michael Kors vesker, og gang på gang tømte jeg kontoen før måneden var slutt men gjorde jeg noe med det? Nei. Like fort som neste lønning kom inn på konto forsvant den igjen på nytt stæsj og dill. Som så mange andre måtte også jeg gå på en økonomisk smell til slutt for å forstå at jeg ikke hadde råd til å leve en slik livsstil, og jeg kan love dere det svei når jeg ble klar over hvilke konsekvenser det hele kunne føre til om jeg ikke tok tak. Det startet med en liten shoppestopp et par måneder, så ble jeg kjent med en nydelig jente med et stort hjerte for alt, inkludert gjenbruk. Hun åpnet virkelig øynene mine for gleden med å få mye for lite, og siden har jeg vært en trofast vintage entusiast. Jeg ble bitt av basillen♡

For meg er ikke den største gleden det jeg handler, men generelt handleopplevelsen i seg selv. En ekte vintage entusiast elsker å lete og grave etter skjulte skatter og stiller mer enn gjerne tidlig opp på loppemarked på en lørdag, går over hvert enkelt klesstativ på Fretex for ikke å overse noe, handler møblene sine enten brukt på finn eller i salgs avdelingen på IKEA og liker alt bedre jo billigere det er. For meg som elsker historie og hvordan moten har utviklet seg gjennom årene blir det hele ekstra spennende! Det hender at jeg kommer over godt brukte hverdagskjoler fra velstående husmødre fra 50-tallet og blir fullstendig sjarmert i senk, rett og slett fordi jeg elsker å leke med tanken og forestille meg alt hva nettopp det klesplagget eller den gjenstanden har vært igjennom over årene.

I tiden fremover kommer det til å dukke opp en masse innlegg om nettopp dette med gjenbruk på bloggen, både med tips, gode råd, egne funn og anbefalinger. Følg med♡

Likes

Comments

 Lykke er å våkne til lyden av vakker fuglesang og synet av strålende sol og klar himmel så langt øyet kan se når gardinene trekkes for. Å kunne hoppe rett i dusjen for så å nyte en frisk og god frokost i hagen med solen som varmer i ansiktet. I dag var en slik morgen. Feelin' blessed♡

Likes

Comments

God søndag søte dere. I kveld kommer et lite kostråd til alle dere der ute som er like kaffeglade som meg men som forsøker å holde et lavt sukker/karbo/fett-inntak i hverdagen. Etter at jeg fikk fast stilling på kafé i høst har jeg (naturlig nok) blitt et ekte kaffemenneske med et inntak som varierer fra tre til fem kopper kaffe hver dag. Jeg er ikke spesielt glad i ren traktekaffe, men ei heller iskaffer med mye melk og aller helst tilsatt litt søtning. Vi alle vet såpass i dag at sukker er noe av det du bør styre mest unna, om du ønsker å følge et sunt kosthold eller ei, og flytende siruper sies å være blant verstingene. I ca 100 gram lys sirup er det alene 68 gram sukker, noe som i grunn sier sitt. Søtsug har i mange år vært mitt største problem når det kommer til kosthold. Å spise sunt og variert når jeg har vært innstilt på det har som regel gått som en drøm men søtsuget har aldri helt forsvunnet, noe som har vært fryktelig irriterende og plagsomt. Å stå imot søtsuget er en knallhard kamp om man ikke er hundre prosent innstilt på det og jeg har i denne sammenheng ingen tro på at å virkelig skulle styre unna alt som er søtt er løsningen. Små skritt om gangen. Tanken på å dessuten være så streng med meg selv at jeg aldri kan ha i meg noe søtt utenom fredager gjør meg forferdelig umotivert. Sunt eller ei, mat skal være godt. Jeg liker derfor å lete meg frem til nye og bedre løsninger på gode erstattere som jeg kan kose meg med med god samvittighet.

Denne uken bestemte jeg meg for å gjøre enda et forsøk på å bli kvitt det intense sukkersuget og begynte ganske tidlig med å bytte ut en del matprodukter. Den vanlige fredagssjokoladen ble til mørk sjokolade på minimum 75%, annet smågodt og fråtserier ble til grønnsaker og oppskåret frukt og iskaffen fikk en lettere vri. Soyamelken ble ørlite lettere og sirupen har blitt byttet ut med Walden Farms coffee creamers. Disse er et kalorifritt alternativ til søtning og finnes i flere smaker, blant annet mocca, hasselnøtt og french vanilla. Dersom du ikke liker soyamelk er det selvfølgelig fullt mulig å finne andre lettere løsninger. Jeg liker å bruke soyamelk fordi den alene har en ganske mild og søt smak, jeg trenger derfor ikke å tilsette så mye coffee cream. Jeg liker å fylle en varsom mengde coffee cream i et glass og heller deretter lettere soya i ca 3/4 av glasset. Deretter fyller jeg glasset med isbiter og avslutter med et par espressoshots på toppen


OPS!
Selvom mitt råd nå går ut på å bytte ut en del søtt med lettere versjoner må jeg også advare dere. Vær oppmerksomme. Selvom light-produkter inneholder mindre sukker, fett og/eller kalorier kan de inneholde mye annet som ikke er bra for kroppen. Gjør resourch og les på pakningene hvis dere som meg liker å være mer bevisste på hva dere får i dere.

Likes

Comments

Jeg elsker å starte dagen med en god treningsøkt og pleier som regel derfor å vente med frokosten til økten er unnagjort. For meg som sjeldent er noe særlig sulten på morgenkvisten er det godt å kunne starte dagen med å få brukt litt av den energien jeg har bygget opp i løpet av natten og heller kunne nyte en god frokost når magen sier ordentlig ifra. Generelt er jeg en "lite og ofte" type. Jeg spiser altså ikke så mye til hvert måltid, men jeg spiser med jevne mellomrom gjennom dagen. Jeg prøver å holde meg til 5-6 måltider i løpet av en dag som er anbefalt, men jeg har en mistanke om at det fort kan bli et par ekstra. Jeg er nemlig utrolig matglad og liker å dytte i meg et eller annet stadig vekk. I vesken har jeg alltid en liten pose nøtter, en proteinbar eller noe frukt i tilfelle jeg skulle bli sulten eller fysen. Siden jeg farter en del er det alltid greit å ha noe tilgjengelig. 

De morgningene jeg ikke trener og vet jeg er nødt til å spise selvom jeg ikke føler for det går det ofte i smoothier eller frukt, men jeg prøver å skjerpe meg for jeg vet så altfor godt at om jeg ikke får i meg ordentlig frokost vil jeg ha mye mindre energi enn ellers ut dagen. Spesielt i helgene hvor jeg sitter på skolebenken i 22 timer er energi et must, men noe jeg kjenner på selv (og liker å tro at flere kjenner seg igjen i) er at et ordentlig måltid som skal gi meg nok av det jeg trenger men samtidig skal unngå å bli for mye er ikke bestandig like lett å mekke sammen. Jeg har derfor brukt litt tid på å finne frem til noen enkle oppskrifter som metter akkurat nok uten å bli for mye for oss med magesekk med lite spenst eller enkelt og greit mennesker som liker det lite og enkelt. Dette tenkte jeg at jeg kunne dele i et felles innlegg så det vil komme i løpet av uken. Inntil videre så vil jeg dele et lite enkelt eksempel som ihvertfall passer meg midt i blinken. Gresk yoghurt naturell med lavt fett- og sukkerinnhold toppet med hjemmelaget müsli og friske blåbær? For litt ekstra søtsmak gjør det seg med en liten dæsj manuka honning på toppen. Mmm! 

Likes

Comments