Header

I torsdags kom Ida till mig i Stockholm och vi hade en så bra dag! Fick jättefina gula tulpaner, godaste banananchipsen från Renée Voltaire och en kinder-kanin😍! Efter jag mött upp henne lunchade vi på ett ställe i närheten där jag bor, Dlish tror jag det heter.

🌷🐥

Och körsbärsträden har börjat blomma, så galet fint!

Resten av dagen spenderades på stan för shopping, shopping, shopping!

Snabb middagspaus på Heron City på vägen till Eskilstuna för att spendera påskhelgen där.

Likes

Comments

GLAD PÅSK !

Gårdagens festsminkning

Vårig dukning (behövligt när marken utanför är VIT!)

Året påskbord, blir mer vegetariskt på bordet för varje år, me like!

Vanligtvis bakar vi en tårta själva och dekorerar den med marsipankycklingar. ingen orkade baka i år så det blev en Frödinge kladdkaka med grädde, ProPud glass och chokladägg från Anthon Berg istället, fungerade lika bra det! ;P

Det traditionella lottskrapandet efter fikat. Vi har inte haft mycket tur genom åren, men vi fortsätter för att plötsligt, ja då händer det!...eller? Vi köpte så många lotter att vi fick ett litet påskägg från Triss, hehe.

Klart Dexter ska ha ett påskägg också! Han är så långhårig på bilden, men nu är han nyklippt.

Likes

Comments

Äntligen! Nu har jag provat alla smaker och Heavenly Vanilla var god men när jag kom till hälften började jag tröttna på smaken lite... Lemon är fortfarande bäst!

I lördagskväll firade vi min ena faster som fyllt 30 för några månader sedan, vi har lite svårt att hinna träffas då vi alla typ bor i olika länder, hon bor liksom i Portugal. Vi hade egentligen bokat bort på B.A.R i Stockholm men på grund av omständigheterna i fredags tyckte vi att det passade bättre att beställa hem mat. Blev såklart supermysigt och jättemycket gott.

Visst är hon fin! Imorgon åker hon tillbaka till Portugal, åååh kommer sakna henne så mycket!

Söndagen spenderade jag tillsammans med mina fastrar, vi var bl.a. på IKEA där vi handlade på oss en del och lunchade typisk IKEA-mat.

Frozis<3

Och hur gott ser inte det här måndagsmyset ut? Bananchips från Renée Voltaire, banana split-glassar, Aloe Vera mango och Pepsi max ingefära(??)

Bilder på två godingar. ->Quornbitar till höger, testade dem för första gången, smakade exakt som quornfileer om det säger något. Mumsigt var det iallafall!

Likes

Comments

Med hjärtat i halsgropen sprang jag fram och tillbaka genom tåget i ren panik för att hitta personal. Jag har aldrig varit så rädd i hela mitt liv som jag var igår när jag fick ett samtal från min faster 14:55.

För tre dagar sedan, fredagen den 7de April, fick jag påsklov och tog 14-tåget till Stockholm för att vara hemma med mina föräldrar i några dagar. Egentligen skulle jag ta 13-tåget, men det hade blivit för tight med tiden tyckte jag. Pappa skulle möta upp mig på TC och vi skulle gå förbi och hälsa på mamma som jobbar på Åhléns city i Stockholm.

Sitter på tåget i godan ro och lyssnar på Fredagspodden tills 14:55 då jag får ett samtal från min faster. Det jag hör är skräckinjagande skrik och min faster som undrar vart jag är, och att jag absolut inte får komma till Åhléns, att det skett ett terrordåd och en lastbil kört rakt in i Åhléns. Det ända jag tänkte på var mamma, har det hänt henne något? Hela min värld stannade. Jag har aldrig upplevt sån ångest som då. Jag frågar vart mamma är. "Hon är med mig och Merve."(min andra faster). Det faller ett lugn över mig som försvinner lika snabbt. Samtalet är under 1 minut, det sista jag hör är hur de springer och skrik i bakgrunden. Mamma och mina fastrar var några få meter ifrån själva kraschen. Hade inte väggen stoppat lastbilen hade det, usch jag vill inte ens tänka på det.

Efter några sekunder ringer mormor från jobbet som pratat med mamma precis innan. Hon berättar att mamma är i chock och knappt kunde prata. Pappa ringer i samma panikfyllda och andfådda tonläge. Han springer från jobbet, genom stan, för att hitta mamma och mina fastrar. På vägen ser han döda kroppar och en helt uppriven, blodig hund. Med hjärtat i halsgropen och gråt forsandes ut ur mina ögon springer jag fram och tillbaka i tåget får att hitta personal. Tåget hade stannat för att polisen gett order om att ingen trafik får komma in eller ut ur Stockholm. Folk tittar på mig som om jag vore helt dum i huvudet, ingen visste ännu om dådet. När jag väl hittat personal ber jag dem att släppa av mig, men självklart var svaret nej. De såg hur uppriven jag var och en av dem var jättesnäll och kramade om mig och sa att hennes man också befann sig där det skedde.

Vi satt fast någon timme, den timmen kändes som den längsta timmen i mitt liv. SJ gav ut vatten och godis till oss passagerare, efter det tog det inte lång tid innan vi blev avsläppta i Stockholm södra. Pappa hade hittat dem och de hade väntat på mig på TC tills polisen utrymde TC för att det var en riskfylld plats då det är så mycket personer där. Mina fastrar åkte hem medan mamma och pappa ville få tag på mig. Tillsammans med flera andra människor blev de inlåsta i ett hotell där folk grät och var fyllda av panik. Det tog någon timme tills de blev utsläppta och började springa mot mig i Stockholm Södra. Tillslut fick de tag i en taxi som de tog hem, medan mina fastrar hämtade mig med bil, det tog väldigt lång tid för att vägarna var spärrade nästan överallt. Tillslut kom jag hem till mamma och pappa. Hela den kvällen kramade jag om mamma.

Jag kan fortfarande inte förstå att det var min mamma och mina fastrar som var närmast kraschen, terrordådet, världsnyheten. Oturen att de var där, på just den tidpunkten. Men turen att de klarade sig utan några fysiska skador, vilket jag är så extremt tacksam över. Vet inte hur jag skulle kunnat fortsatt leva om de hänt dem något.

Alla drabbade eller som har någon som blivit drabbad i dådet, all min kärlek till er. Och Stockholmsbor, hur fina har ni inte varit, för att inte tala om alla i Sverige som visat så otroligt mycket kärlek. Kramar till DIG, DU är bäst!❤

Likes

Comments

Instagram@selinpandir