Header
View tracker

2017! Snart är det ett nytt år.

Helt sjukt vad tiden flyger iväg. Det är snart ett nytt år? Jätte konstigt. Känns som att jag inte har något tidsbegrepp alls kvar. Det känns som att jag fortfarande jobbar ikapp mitt liv från 2015 😂
Lika bra att börja tänka på nyårslöften. Så vitt det inte blir mina årliga löften som dyker upp varje år.

Lämna mina naglar ifred
Återgå till hästryggen
Springa mot min vilja
Klippa av mig håret
Gå upp tidigt varje morgon
Öppna ett önskekonto

Nu får jag väl ta mig i kragen. Känner mig gammal haha.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

View tracker

Det är lika bra att vara ute i god tid! Jag vill inte veta hur varuhusen kommer se ut strax innan julhelgen, denna helgen var det extremt med folk.
Knöke fullt.

Nu återstår det roliga, slå in alla paket🎁 Det är ju en del med tanke på alla systrar, hehe.

Likes

Comments

View tracker

Sjukt kul! Och väldigt "Sagisgt".

Vi snackar spännande miljö och otroligt intressant verksamhet. Från att jag klev in genom dörren min första dag har jag inte funderat eller tvekat på mitt val av verksamhet. Det här blir nog det jag kommer ägna mig åt tills den dagen då jag ska börja plugga igen. Jag trivs jätte bra än så länge.

Tankar kring mitt val.
Som jag uttryckt mig tidigare är jag glad att jag läste till undersköterska. Det är en värdefull position som är mycket lärorik att ha om man vill bygga en karriär inom vården eller räddningstjänsten. I mina ögon anser jag att det är guld värt då du har många fördelar.

1. Du går ut ur skolan med en utbildning och har otroligt många möjligheter till att få jobb.
2. Du lär dig att se livet ur ett annat perspektiv då du faktiskt arbetar med just människoliv.
3. Du får en enorm möjlighet till att kunna utveckla dina erfarenheter och kunskaper på ett helt nytt plan.
4. Du har en position som visserligen är lägst rankad, men oj vad du lär dig om ansvar och att sätta gränser.
5. Du vill bli läkare eller sjuksköterska? Titta och lär. Här får du gratis lektioner och mer inspiration.
6. Du vill plugga till te.x polis eller brandman? Varsågod! Här får du ytterligare en guldmerit.
7. Du kanske trivs så bra att du stannar. Eller bara skaffat mer kött på bena för att gå vidare ut i världen.

Sjukvården har åtminstone givit mig mycket av dessa punkter.

Om inte annat så är det otroligt lärorikt att ha prövat sig på denna bransch. Du kanske vill jobba inom räddningstjänsten men verkligen inte inom vården. Och det är väl helt okej? Men notera att sjukvården kommer dyka upp och vara en stor vikt i samtliga yrken. Det har jag lärt mig.

Mitt nya jobb?
Ja, jag har ju börjat ett nytt jobb. Jag insåg nog inte vad jag hade sök för tjänst först. När jag lämnade intervjun sa min magkänsla ingenting. Varken ja eller nej. Plötsligt en dag fick jag ett positivt besked. Självklart blev jag överväldigad, men kände mig ändå otroligt lugn och sansad. Nästan som om jag undermedvetet bestämt mig för att de ville ha mig. Åh se på fan, här är jag nu.

När jag väl var på plats blev jag självfallet helt panikslagen i min lilla kropp. "Herre jävlar", tänkte jag. "Detta är ju en operationsverksamhet". Alltså, någonstans i bakhuvudet visste jag ju om det, men lyckade glömma bort det vilket är otroligt konstigt av mig.


Mitt skräcksenarie skulle vara om jag föll ihop under operation. Inte för att det hade varit värre än att jag legat där och sett ful ut en minut eller två. Jag står liksom bakom läkaren och sjuksköterskan och räcker sterilt material. Så i vägen hade jag ju inte varit på det sättet. Men principsaken.. Nu hade det ju inte blivit så katastrofalt som i mitt huvud. Då det är vanligt att människor reagerar och tycker att det är tufft i början innan man vant sig. Men lyckligtvis nog, har jag inte påverkats denna gången. Förmodligen för att jag inte ville sätta reaktionen i system. Nu ska jag blotta min själ för er. OCH DET ÄR för att jag har bearbetat min långa, långa ångest och tagit mig samma inför världen igen.. Lyssna nu. Jag säger det bara en gång.

När jag vikarierade på gynakuten i somras hemma på västkusten uppstod något ovanligt. Under ett ingrepp där läkaren tog ett PX (cellprov) blev jag sakta, sakta väldigt, väldigt snurring. Helt plötsligt.. PANG! Smällen var jag. I min pågående värld, hann jag ut ur undersökningsrummet, men i den verkliga världen låg jag under handfatet. Med tanke på situationen var jag tvungen att spela cool och sa "men gud, varför ligger jag här? Tänk som det kan gå om inte haspen är på!" Sa jag plötsligt med hjälp av tanken att det är Ronjas favorit citat från jobbet, som hon fått av en brukare. Då hon för övrigt jobbade på psykakuten...

Det ingreppet som ägde rum på gyn, (när jag la mig ner för att granska golvet) är lite speciellt att försöka förklara känslomässigt. Jag tror att det berodde på att patienten den gången var en ung kvinna. En kvinna som lika gärna kunde varit jag om 3 år. Eftersom att det blir en obligatorisk kallelse på cellprov när du är kvinna och 23 år gammal, så har du ju liksom inget annat val om det visar sig att du har cellförändringar. Att gå vidare med processen för att se om det är en fara tar läkaren ytterligare ett cellprov som då är annorlunda från det första. Ca 2/10 patienter tyckte att det var obehagligt under den tiden jag var med. Alltså är själva ingreppet inte så farligt. Det är väl mest känslan av att vara kvinna i den situationen som är jobbigt. Därför tror jag att jag automatiskt kände lite väl mycket empati för stunden.

Mina känslor.
Jag mår bra och har det bra. Jag känner mig delaktig på ett annat sätt än tidigare. Eftersom att jag är ensam undersköterska på mottagningen ger det mig en ensam roll. Och en egen funktion. Jag känner mig inte längre som en "tillfälligt medarbetare", jag känner mig som en i verksamheten. Vilket är mycket avslappnande och skönt för mig. Just nu är det turbulent för att vi bytt sjukhus, men det är ändå lika spännande och häftigt att få vara med.

Likes

Comments

"Jag är banne mej inte rädd för kungen!"☝🏼️
~ Saga 3 år

Idag besökte vi Drottningholms slott. Axel hade vänner som stod vakt där, så vi slog ihop det till en utflykt som väckte charmiga barndomsminnen.

När jag var ca 3-4 år gammal tog mamma med mig och Ronja till slottet för att utforska. Jag gick helhjärtat in i leken till den gräns där mamma fick hålla fast mig. "Jag är banne mej inte rädd för kungen mamma! Det ska du veta." Sa lilla Sagan och stormade med bestämda steg mot slottet.
Sedan fick mamma förklara att små Sagor inte får klampa in hur som helst i kungars hem. Då nöjde jag mig grinigt med ett fotografi och svor att jag skulle komma tillbaka en dag.

Surprise😏

Haha! Nej men det var mysigt. Kul att se sig om och notera att de rivit upp gräsmattan på framsidan. Lagt grus och krattat fint. Trots att det är avspärrat och ingen får promenera där. Härligt. Mycket härligt. Inte konstigt att jag gick vilse i mitt eget huvud. Det såg inte alls ut som på fotot.

But, I keep dancing on my own☔️

Likes

Comments

• Bilder

Pendeln är smockfull och jag är svintrött.
Men idag är det fredag och det uppskattar jag högt🙏🏼

Lite bilder från när jag och Axel var på medeltidsmuseet förra helgen. Kultur är väl kul. Elle hur?

Likes

Comments

Sen frukost efter en mycket efterlängtad sovmorgon. Idag ska vi ut på stan och värma oss i solen och titta på människor i den lilla snön som finns kvar😋 kanske spana på en och annan julklapp också!

MÅSÄGG! 👇🏻👇🏻

Se detta ägg! Jag blev helt till mig när min första tanke som for i huvudet var, detta måste vara ett måsägg!
Haha, såklart att det inte är ett måsägg, men det såg verkligen ut som ett stort brunt just måsägg. Nu är dock måsarnas ägg inte bruna och fullt så stora, men principen.
Åh fina västkusten❄️☀️

Charmigt att Axel har valt att adoptera min morgonrock som är för kort i både ärmar och ner till fötterna😂

Likes

Comments

Från stad till stad!

Örebro bjöd på halloween kalajs🎃 en mysig liten stad som jag inte har besökt tidigare. Också en av många städer som ligger för långt bort i från Dalsland. Därför har det aldrig legat mig i tankarna.
Haha, så tänker jag dock om varje nytt ställe jag kommer till. Typiskt bönner från slätten.
Jätte trevligt och uppmuntrande! Tack för det.

Växsjö har testat mina sportkunskaper som för övrigt är en aning usla. Dock gav Småland mig snö, och det tycker ju jag om lite extra så här i början❄️

Hemma i Västsverige hade natten öst på med snö! Hoppas ungarna bygger tunnlar och åker pulka efter hästen nu👧🏼👧🏼
Vi hälsade på hos Axels familj denna helgen, igår kväll spelade vi bowling, som jag för övrigt kom sist i hehe, sedan åt vi ute och idag spelade vi Paddel. En mycket intressant sport måste jag säga. Jag hade aldrig hörtstalas om sporten innan. Det ska vara en blandning mellan tennis och squash. Trots att jag missade bollen 75% av alla gånger jag skulle slå, hade jag riktigt kul ändå. Jag skojar inte, jag såg i syne så många gånger🤔 

Naj, men dä va sköj o göre någe annat utöver dä vanlige. Som att bowla. Jag var ganska säker på att jag var hyfsat duktigt, men tänka sig vad skenet kan bedra. 

Alla de andra landade på minst 200 poäng- mina slutpoäng blev 98😂 


Likes

Comments

• Bilder

Lite fredagsmys inför morgondagens bravader.

Antingen blir det kanon eller kalkon.
Jag och Axel ska åka på en författarkonferens, som håller på till och med söndag. Det är ingen speciellt stor tillställning, men tillräckligt för att locka mig. Det är skönt att Axel följer med, hade han inte peppat mig till detta från början, hade jag nog aldrig köpt biljetterna.
Min tanke med konferensen är att lyssna och ta del av de författare som håller i evenemanget, och hitta inspiration från deras föreläsningar. Kanske hitta ett och annat knep som skulle hjälpa mig på traven. Who knows.
Där kommer vi lyssna på olika författartyper som föreläser och sedan är det workshops. Mer om detta delar jag med mig imorgon och på söndag. Nu ska vi se på film och ta det lugnt⭐️

Likes

Comments

• Bilder

Snart lämnar jag Borlänge och denna verksamhet. Jag önskar kunna säga att jag har bläckfiskarmar långa nog till att göra både och, men det är tyvärr inte möjligt. Personligen för mig, är det fantastiskt kul och värdefullt att arbeta bland barn.
Som vuxen glömmer jag lätt hur det är att vara barn, hur perspektivet ofta ser ut ur de där små ögonen. Hela världen är så mycket större och svårare att sätta fingret på. Vad som för oss vuxena är självklart är inte alltid lika logiskt i deras huvuden. Många gånger har jag stannat upp och tagit mig en funderare.

Nu ska jag dricka upp mitt te och drömma om prinsesstårta som jag har saftat efter hela dagen☕🙆

Idag pratade vi om begreppet citat. Åh helt ärligt, unge🌸 Jah, jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, men hjärtskärande var det! "Fröken, jag kom på ett eget citat!"

Likes

Comments