Header

I söndags bokande vi resa till England😁 Det blir en kortis på 4 dagar där vi bland annat ska åka till Stratford-upon-Avon. Sedan ska vi självklart till London och turista lite👻.
Jag har aldrig varit i England så det ska bli spännande eftersom att jag alltid har varit fascinerad av deras kultur.

Tre saker jag tänker på när jag säger England, eller Storbritannien.

Narnia.
Narnia är ren och skär nostalgi för alla 90talister som läst böckerna i skolbiblioteket. Bland annat gjorde Häxan och lejonet succé år 2005 när Andrew Adamson gjorde film utav boken. Mellan årtalen 1950-1956 gavs alltså 7 fantastiska sagoberättelser ut, som utspelar sig i bland annat England.

English Breakfast Tea.
Till alla te-älskare. England är känt för sitt te-drickande i små söta handmålade koppar. Varför just britter dricker så mycket te beror på deras historia av koloniserade länder runt om i världen. Något som blivit en tradition. Just English Breakfast Tea är ett starkare svart te blandat med olika sorter från olika regioner. Morgon, middag och kväll.
Jag som själv är en tefantast längtar!

Routemaster.
DESSA BUSSAR! Alla barns dröm!
Om du påstår dig aldrig ha velat åka i en röd Routemasterbus, då är det garanterat en lögn.
Jag menar kom igen! Vem vill inte köra rally i en röd dubbeldeckare som de 101 dalmatinervalparna gjorde? Harry Potter var ju också på vift i en sådan. Så varför inte?
Jag röstar på röd dubbeldeckare!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har så jäkla svårt att handla kläder till mig själv. Inte gör att jag skulle va kräsen, bara noggrann med vad jag väljer☝🏼️
Blir jag dock missnöjd har jag en hel klan hemma som gärna knycker mina plagg så det går aldrig till spillo ditekt🙄

MEN! Nu har jag funnit en sida där jag FYNDAT, för det är viktigt! Jävligt viktigt när jag köper kläder. Att fynda billigt och bra. Jojomenssan. Hoppas innerligt att kläderna passar, då jag endast betalde 250kr på REA. 😍
Inte speciellt stort utbud, men lite Saga kläder hittade jag.

www.chicy.com in och fynda 👈🏻

Likes

Comments

Fredag när den är som bäst!
Ja nog ger en solig fredagsmorgon bästa möjliga göra. Vår i omgångar.

Jag är dock inte helt med på noterna. Än åker inte vinterjackan ner i packlådan. Däremot har jag börjat samla på mig lite smått och gott i sommarlådan😁☀️👅
Sedan är jag ju lite av en sommartomte också. Tycker fler än jag ska längta efter värmen. Därför har jag klickat hem lite söta småklänningar och bekväma sandaler🎈

Lite våriga/somriga bilder🌸

Likes

Comments

Igår gjorde jag min debut på Skansen.
Av någon anledning har jag aldrig varit där tidigare. Och måste säga att det var riktigt mysigt!

Vi kikade in på de flesta byggnader som är inspirerade från bland annat 1800-talet. Allt ifrån apotek till bageri till trädverkstad. Vi fick lära oss om lite självklarheter som vi faktiskt inte hade någon speciell koll på sedan tidigare. Jag är och har alltid varit mycket för kulturhistoria. Själv tycker jag att det är både intressant och viktigt att kunna och ha med sig.

Djuren såklart! De fanns där också. Vi gick runt och kelade med både kossor och getter. Axel har någon oförklarlig kärlek till getter från sin barndom. Vi matade höns och klappade hästar.
Jag vet att det ser ut som att Axel försöker ta geten men det gjorde han aldrig😉 han ville bara snosa lite med den.

Likes

Comments

Bästa start på dagen!

Käkade frukost hos Axel idag för att sedan bege oss ut i solen och promenixa. Ikväll funderar vi på att se filmen Sameblod på bio. Såg trailern igår och blev helt förälskad.
Tyckte också att det behövdes ett litet halvtorrt inlägg eftersom att jag i princip har tappat suget för att skriva för tillfället.
Önskar er en lika god dag som min. Puss och kram skumbanan☀️

Likes

Comments

Jag ville inte gå ur sängen i morse och verkligen inte dra upp persiennerna. Jag vaknade bokstavligen ihopkrupen under mitt täcke. Svettig och illamåendes. Vanligtvis vill man försäkra sig om att det bara var en mardröm, men den här gången ville jag inte ens ta reda på det. Jag visste redan att det inte var på riktigt när jag började vakna till.
Alla har en skräck. Påstår sig någon motsatsen så är det en lögn. Många vetenskapsmän anser att mardrömmar bland annat är till för att rensa hjärnans belastning och bearbeta känslor. Handlingen från många mardrömmar beror på en verklig händelse som gjort avtryck hos dig på ett eller annat sätt. Vilket för mig låter fullt rimligt.

Men förklara för mig då, varför i helvete jag drömmer om Zombiesar? HALLÅ?!

Jag tål mycket, men ni fattar inte hur dåligt jag kan må av en Zombie. Jag erkänner att jag är så jävla rädd för dem. De bara går där och ser så obehagliga ut, de lyssnar inte och de vill ärligt äta upp dig. Inget annat. Det finns inget hopp? En kannibal har åtminstone TALFÖRMÅGAN kvar. Vi snackar om döda, sjuka och obotligt farliga människor som oftast saknar KROPPSDELAR! Jag har till och med läst om att USA ska ha en krisplan för en eventuell Zombieinvasion... Och ni tycker att detta är kul?

Ser han mysig ut eller? Vill du ta i hand med honom? Ja men gör det! För all del han hade inte ätit dig. Han mår bara inte så bra just nu. Lovar. 

Det är inte enbart själva Zombiesen som skrämmer mig. Det är miljön runt om kring. Det är tragiskt att titta på en Zombiefilm tycker jag. Alla har blivit smittade, är sjuka i huvudet och jagar friska människor för att de är hungriga. Du kan bota dem ibland men det händer ju ytterst sällan. Ännu värre är det när de kan springa. Jag kan ta en långsam Zombie, fine jag hanterar den situationen. Men om de springer så gör jag det med.

Min mardröm skulle vara om jag hade dragit upp persiennen på morgonen och sett husen runt om kring mig brinna och se halva blodiga saker springer ute på gatan och äta människor. Plus att det står en tvär ond Zombiemästare utanför min dörr och väntar på mig. Ungefär som den skit arga Zombiesen i I Am Legend. Jag vet inte ens om det var en Zombiesmitta, men sjuka i huvudet var de allihopa i alla fall så det spelar ingen roll.

Med glimten i ögat tröstar jag mig över att jag inte räds för spindlar, slemmiga saker och ormar😉Jag mesar inte, men jag tycker helt seriöst att Zombiesar är så jävla läskiga.

Likes

Comments

Vilken udda färg på en kopp! Jag brukar vara skeptisk till gult, men denna färgen var häftig. Passar bra in i miljön till ett retroinspirerande kafé. Mys pys☕️

Likes

Comments

"Du är söt och allt det där, men jag kommer inte att dela mitt kaffe med dig."

Jag tror att det sitter psykiskt i oss att vi måste dricka kaffe för att bli pigga. Helt ärligt är jag isåfall ett undantag som människa i denna fråga. Jag kan lika gärna lägga mig ner och somna efter en kopp kaffe lika väl som att jag kan känna mig klarvaken och ha energi nog till en hel armé.
Enligt Axel innehåller även te koffein? Vilket mycket väl kan vara sant, bara att jag har total missat det. Jätte konstigt eftersom att jag drack ofantliga mängder med te som barn. Och hur ofta hör vi att någon får en energikick av en kopp te liksom?😏

Kaffe är i sin tur inte så tokigt för magens del heller faktiskt!
En kopp om dagen sägs vara bra för magen. En av de naturligaste formerna av medicin för tarmsystemet. Sedan är det vättskedrivande också. Så drycken har allt sina funktioner. Dock bör du vara försiktig eftersom att det blir retligt om du har en känslig mage.

Likes

Comments