Header

Lite fredagsmys inför morgondagens bravader.

Antingen blir det kanon eller kalkon.
Jag och Axel ska åka på en författarkonferens, som håller på till och med söndag. Det är ingen speciellt stor tillställning, men tillräckligt för att locka mig. Det är skönt att Axel följer med, hade han inte peppat mig till detta från början, hade jag nog aldrig köpt biljetterna.
Min tanke med konferensen är att lyssna och ta del av de författare som håller i evenemanget, och hitta inspiration från deras föreläsningar. Kanske hitta ett och annat knep som skulle hjälpa mig på traven. Who knows.
Där kommer vi lyssna på olika författartyper som föreläser och sedan är det workshops. Mer om detta delar jag med mig imorgon och på söndag. Nu ska vi se på film och ta det lugnt⭐️

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

En Montessoriskola skiljer sig från mängden. En teknik som är lite utöver det vanlig, lite unik och en aning mer spännande.

Vad som skiljer denna skola från de andra skolor i kommunen är inte bara att skolan är mindre, med färre elever. Det är en skola som har studietekniken Montessori, en italiensk studieteknik. Det finns flera Montessoriskolor i Sverige, men ändå kanske för få.

Vad står Montessori tekniken för?
Ett arbetssätt med större ansvar och frihet för eleverna. Lärandet är ett samarbete mellan lärare och elev för att se till allas olikheter. Ett mer konkret inlärningsmaterial av mycket praktiskt material.

Många skolor har ju självklart liknande studietekniker, men detta är inte riktigt samma sak. Fiffigt och spännande arbetssätt tycker jag👏🏼

Likes

Comments

Snart lämnar jag Borlänge och denna verksamhet. Jag önskar kunna säga att jag har bläckfiskarmar långa nog till att göra både och, men det är tyvärr inte möjligt. Personligen för mig, är det fantastiskt kul och värdefullt att arbeta bland barn.
Som vuxen glömmer jag lätt hur det är att vara barn, hur perspektivet ofta ser ut ur de där små ögonen. Hela världen är så mycket större och svårare att sätta fingret på. Vad som för oss vuxena är självklart är inte alltid lika logiskt i deras huvuden. Många gånger har jag stannat upp och tagit mig en funderare.

Nu ska jag dricka upp mitt te och drömma om prinsesstårta som jag har saftat efter hela dagen☕🙆

Idag pratade vi om begreppet citat. Åh helt ärligt, unge🌸 Jah, jag visste inte riktigt vad jag skulle svara, men hjärtskärande var det! "Fröken, jag kom på ett eget citat!"

Likes

Comments

Det känns i både kropp och själ!

Kyligare morgnar, dimma och frost
Sprakande färger, eldrött som grått

Vad jag älskar mest med hösten är de klassiska färgerna i rött av olika nyanser.
När jag promenerar till jobbet blir jag alltid slagen av samma chock. Under natten tycks jag glömma att sommaren har gått.
Det är grått, rått och halt när jag kliver ut på gatan. Då tänker jag, jäklar, hur kunde jag missa att det är oktober och minusgrader? Igen!

Det är varför hösten är en vanlig favorit. Kontrasten mellan den lätta kylan och den behagliga temperaturen efter att solen legat på ett par timmar. 🕯🍁☕️

Svårt att vänja mig, får nästan skriva in det pannan. Hela helgen har jag varit i Stockholm. Jag har upptäckt sanningen bakom sporten orientering, då jag inte hade den blekaste aning om att det var så stort! Det var roligt, mysigt med en tillställning. Kul att se alla olika åldrar! Senast jag var på något liknande var knattefotbollen, då Majken förvisso var duktig, trots att hon sprang åt helt fel håll.⭐️

Axels kompisar ifrån regementet var i stan. Därför gick vi och kollade på högvakten under söndagen. Jag var sjukt imponerad av orkestern. Fasen va snabba händer!🎷🎶


Nu ska jag dricka upp mitt kaffe och läsa klart kapitlet i min bok innan jag gör mig i ordning!☕️

Likes

Comments

Idag har jag banne mej käkat gott från början till slut. Jag som är uppvuxen i en stor barnfamilj där storkok av lättlagad mat är vår lunch/middag varje dag, tycker jag att detta är lite fest😌😉 och vi gick ju till mitt favvo ställe! Trots att det inte var jag somfyllde år den här gången👅

Likes

Comments

•Inspiration

Jag har världens bästa farföräldrar. Hela mitt liv har de funnits bakom kulisserna. Som vuxen känner jag att min uppmärksamhet inte har varit riktigt rättvis i alla år. När något är tryggt tänker man inte alltid på hur tacksam man borde vara.
Men jag har gjort det.
Jag tänker ofta på hur välsignad jag är över att min farmor och farfar är vid livet och har älskat mig i hela 20 år. Jag älskar att bara sitta där i soffan och titta på deras olika frågesports-program. Jag somnar alltid på ett speciellt sätt när jag sover där. Jag skrattar lika mycket inombords varje gång de sitter över matbordet och hetsar om vem som känner vem. Och jag blir lika varm i kroppen för varje gång jag kommer in genom dörren och ser dem.

När jag gjorde min slutuppgift i historia under mitt sista år i gymnasiet, skrev jag om dem. Uppgiften gick ut på att jag skulle skriva en uppsats ur ett "historiskt perspektiv", om något som följt mig under mitt liv. Då skrev jag om farmor och farfar.

Jag har turen att ha fått en extra farmor. En farmor nummer 2.
För henne existerar inte tanken över att vi inte är biologiskt släkt. Hon har, gör inte och kommer aldrig göra skillnad på oss. Det är en trygghet att veta om att hon alltid ställer upp om det krisar. Jag kan även i vuxen ålder tänker att jag inte är hennes biologiska barnbarn, men ändå veta att jag är medräknad som det fortfarande.

Igår fyllde hon 62 år. Mamma kom med den fenomenala idén att ge henne ett presentkort på en tatueringsstudio!😂 Hon har själv sagt att hon skulle vilja göra en liten, liten tatuering. Men inte tagit saken vidare. Lilla Ann-Sofie, du slutar aldrig överraska.

Likes

Comments

Oro, ilska och skam! Det här är ju inte klokt.
Inte nog med att det som står i artikeln gör mig tokig, det gör mig helt rasande att det är på orten där jag växte upp, och i skolan där jag blev skolad!

Av personliga skäl kan jag tala öppet om min skrumpna tillit till de myndighet som styr i denna kommun. I brist på det rättsystem som myndigheterna borde följa, förvånar det mig inte att se denna artikel.

Jag blev upprörd över flickans situation. Irriterad över den uppenbara okunskapen som personalen besitter, gällande barn och unga med särskilda behov. Saker går fel, människor gör fel, och människor får ta konsekvenser.   Med min ilska riktar jag det mest emot kommunens nekande. 


Sedan finns det alltid två sidor av ett mynt. Media saftar gärna till det för att få en bättre story. Därför lägger jag inga speciella åsikter kring situstionen i skolan. Mer än att det var fel. Jätte fel. Och jag hoppas innerligt att Emelie får den upprättelse hon ska få! 

(Läs länken nedan).

Likes

Comments

•Inspiration, • Litteratur

När det väl säger pang, är det lika bra att skriver ner det direkt. Snart har jag redan glömt vad jag har kommit på. Haha.

Jag borde köra en repris från när jag var liten. En av alla mina 100-tals skrivböcker som stod radade i en hylla, fylld med diverse projekt och idéer med innehåll av kartlagd fakta. I en av dessa böcker skrev jag om mina plötsliga "natte tankar", som min mor namngav det då. Mamma som alltid har uppmuntrat mig och byggt upp min självkänsla kring mitt, inte så vanliga intresse som barn- har sponsrat mig med det hon kunnat. Bland annat, en natte bok.

Det är ju en typisk klassiker. Att ha någon form av skrivbok eller block vid din sida, som du lätt kan komma åt om du vaknat från en dröm eller får en plötslig ide att teckna ned.
Mamma lät bli att berätta om det klassiska knepet just där och då, för att jag skulle få känna mig lite genialisk för en stund.
När jag väl kom på min metod som ett klassikt knep, kände jag mig istället professionell, och glädjes åt det, som 7-åring.

Jag skulle verkligen behöva  en ny natte bok.

Likes

Comments