Header

Igår agerade faktiskt jag patient istället för personal. Jag genomgick en lapraskopi.

Lapraskopi är en titthålsoperation. Du använda dig av en mycket smidig operationsteknik som kan utföra olika ingrepp. I mitt fall var det en undersökning för Endometrios där de tog vävnadsprover från min livmoder. I samband eftersom jag låg i narkos satte de också in en hormonspiral. Det för att bespara smärtan av hur det känns i vaket tillstånd.

Tidigare har jag haft en kopparspiral i ca 5 år. När jag slutade med hormonpreparat som 17 åring hade jag mycket problematik med illamående, kramper och var väldigt, väldigt ledsen och orolig. Därför bytte jag bort alla hormoner till en kopparspiral. Det gav mig, mig själv tillbaka. Glad och positivt i ställd. Däremot fick jag betydligt mer smärtor och rikligare blödningar. Vid två tillfällen var jag inne akut för krampanfall och det var mer okej än att gå runt och vara ledsen ansåg jag. Sedan här i Stockholm fick jag hjälp för förta gången.

Nu väntar vi på svaren från analysen och håller tummarna på att min kropp accepterar denna hormonspiral. Varför jag tror att jag inte fixade hormoner tidigare var just på grund av min ålder. Ingen kvinna är färdigväxt och fullt utvecklad som tonårig. Och att då medicinera med hormoner till en ung kvinna kan ge otroliga konsekvenser.
För övrigt är jag glad men trött idag, har ont och är jävligt svullen. Men som sagt. Jag är glad. Jag är ett steg närmre och det gör mig glad.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vi badade hela semestern. Ofc. Både i poolen och i havet.

Vi var ända uppe på berget och besökte borgen Castillo de Santa Bárbara.

Typ det bästa med att resan är all mat. Dock fick vi leta efter bra ställen. Som syrran sa, i turiststäder är de inte lika bra mat som på små ställen. I en turiststad är det alltid så många olika turister från olika matkulturer. Så hon menade på att små ställen serverar bättre mat för att de måste vara bättre för att överleva. Vilket jag håller med om. I Sverige är vi ganska bortskämda med bra och god mat.

Vi blev tipsade av en norsk tant om en svensk resturang som hette Smaskens. Pyttipanna, räkmacka, köttbullar.. mm åå vad jag längtade hem till mitt kylskåp efter den planksteken.

Till sist, sista dagen åkte vi till en Saltsjö med rosa vatten och saltkristallsbotten. As häftigt!

Likes

Comments

• Bilder

Jag är jävligt flygrädd och sjukt cool som satte mig på flyget igår! One point to Gryffindor✈️🇬🇧

I går natt kom vi till vårt fösta hotell och fick en smärre chock. Kan ju säga att jag känner mig rätt svensk när jag kom hit. "Shit de kör som idioter! På med säkerhetsbältet!" Eller "Men oj kolla, Rekorderlig finns i England!! ". Jag kläckte också ur mig ett "kolla en röd dubbeldäckare!" Och såklart ett "Wao, ser du soldaten med den fula pälshatten?".. 100% turist, Saga till eder tjänst💂🏼


Idag har vi kikat runt mest, handlat lite julklappar, ja jag är ALLTID tidigt ute, och ska snart ut och äta. Tänkte slänga upp lite då och då.

Likes

Comments

Som tidigare nämnt har jag mag och tarmbesvär. Jag har haft det sedan jag varit liten och aldrig fått en ordentlig utredning. Det har påverkat mig starkt, bland annat för mina fysiska prestationer, energimässigt och framför allt i det sociala. I 16 år har jag uppsökt både planerad och akut vård för detta. En gång gick de vidare med en tarmröntgen och vi fick aldrig ett återkopplat samtal. Någonstans vägrade jag tala med läkare pågrund av alla missar och onödig medicinering.
Med hopp kommer du långt och med ignorans kommer du inte lika långt.

Det ger en totalt förvriden bild av min personlighet.
Det ligger alltid över mitt bröst och tryckt till rätt ordentligt. Det är inget jag gärna pratar om av anledningen att det är tuffare än vad många tror. Jag har i alla år gått in med inställningen att det inte är så farligt. Och därför periodvis ignorerar signalerna från min kropp. Jag kan inte värka ur mig känslomässigt till vänner, för att det får mig att låta som en drama queen. Gymnasietiden var värst. Jag framstod som ständigt sur, bitter och blev upprörd över minsta petitess. Och jag visste vad folk tyckte och tänkte. Vilket var synd, för jag är verkligen raka motsatsen. Jag valde att bita ihop och lägga i högsta växeln istället för att ligga hemma och isolera mig. Jag var noggrann med att inte falla in i någon typ av självömkan, för i min värld var ju detta normalt. Jag har alltid varit en fysiskt aktiv människa. Jag älskar att vara ute i skogen, älskar att simma och jag älskar verkligen att rida och hålla på med hästar. Jag var jätte duktig på friidrott när jag var liten och jag tyckte det var skitkul. Och idag orkar jag knappt hålla mig vaken efter en arbetsdag. För alla hurtbullar är det lathet, det är skitsnack och det är bortförklaringar. Jag kan inte annat än att skaka på huvudet. Periodvis säger min mage totalstopp åt mat. Jag är svin hungrig och det sista på jorden skulle vara att jag har ätstörningar. Jag får bara inte i mig mat. Det ända jag kan tvinga i mig då är soppor, frukt och grönsaker samt fil. Det gör mig i sin tur förbannad för att jag älskar mat.


Varför skriver jag detta? Jo för att jag förmodligen har nått en gräns. Det finns många som delar samma situation som mig. Människor som väljer att vara tysta  för att bespara energin av försvar mot onödiga kommentarer och uttalanden som leder till mer stress.

Nu är en utredning förmodligen på gång. Jag hoppas verkligen det. 

Det värsta är inte hur jag mår, det är att jag inte vet och inte kan förklara mig. Ibland kommer dagar som äter upp mig. 75% av tiden tar jag ofta med ro, analyserar och försöker hantera kroppen efter dess behov. Men asså, ibland är jag bara jävligt förbannad... Det här är första gången jag delar med mig av min minst sagt irriterande mage. Men jag får väl tacka och buga för att jag är mer förbannade än ledsen. 

Likes

Comments

Hej hopp! Vad livet inte är på min sida just nu. Idag ska jag på en dagskurs som handlar om inventering av kemiskt avfall och hantering. Förenklat sagt. Och självklart blir jag invaderad av baciller bara för att jag ska göra något annat gör engång skull. Vilken ära! Roligt va? 🙃
Nog talat, jag är här och kommer stendäcka ikväll. Jag är en äter-inte-medicin-om-jag-inte-håller-på-att-dö tjej. Så jag får väl stå ut och härda helt enkelt.

Likes

Comments

Idag blev det en kort dag på jobbet. Och det kändes fantastiskt för att jag hann vara ute i solen!

Idag ute på terassen med utsikt över Stockholms stad i stekande sol, fick jag inte bara en riktig inspo-bild, jag fick ordentligt med D-vitamin och färg. Kvalitetstid pch lite läsning. Läser nu tredje boken av serien om Mia Erikssons liv, som är skriven av Mia själv.  
För övrigt är jag kräftröd i ansiktet och har blekt mina babyhår i pannan🙃🙃
Rena skönheten Saga själv.

Likes

Comments