Header

Det blir tävling idag i alla fall! Jag red honom med Alices sadel igår och han var fin. Han krånglade inte en enda gång så jag är världens gladaste just nu! Det var väldigt ovant att rida Nevada med Alices sadel men det får fungera idag, hoppas jag. Han gjorde ordentliga ökningar igår behövde bara styra ut honom på diagonalen och så bara "älgade" han iväg. Riktigt härlig känsla.

Idag rider jag FEI lagtävlan först. Beroende på hur han känns där så får jag se om jag startar den sista klassen. Skulle han krångla eller inte kännas bra så kommer vi stryka oss från FEI individuella då jag vill ge honom bra upplevelser inne på banan så han ska tycka det är roligt, sen känns det inte helt okej att rida honom om han är öm i pälsen eller vad det nu är med honom ;) Jag hoppas verkligen det går bra. Jag får försöka rida så tekniskt jag bara kan och känna av hela tiden hur jag ska ta i honom eller driva på honom. Han ska få springa runt lite på hans villkor är min tanke!

Kram! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Igår när jag red Nevada inte det inte alls. Han är inte helt som han ska. Han var lite tjurig, eller inte tjurig han mer markerade att det var någonting som inte kändes som det skulle. Han är ju en så himla schysst ponny så vi vet ju att han inte är dum eller tjurig.
Det kan vara att han tycker sadeln inte ligger skönt nu, det kan bero på att han inte trivs i sitt träns eller att han tycker om bettet, det kan vara att han sätter päls just nu och är extra känslig. Han var nämligen såhär förra året vid denna tiden på året så jag tror det har någonting att göra med pälssättning och fällning.
Troligtvis blir det ingen tävling imorgon då det inte känns snällt att pressa honom när han gör så som han gör. Men jag ska ge honom ett försök till idag. Jag tänkte prova rida med Flippens sadel och byta träns. Förhoppningsvis tycker han bättre om det. (Vi har ju bytt sadel under en tävlingshelg, då slutade vi 2a, så allt är möjligt!). Vi känner honom såpass väl så vi märker ganska direkt om det fungerar eller om han inte trivs med utrustningen. Jag är dock orolig att det är något annat, men vi får avvakta några dagar till och se!

Bästis<3

Likes

Comments

Nu ska jag snart åka och släppa ut hästarna och fixa stallet. Efter det vet jag inte riktigt vad jag ska göra. Funderar lite på att ta med kameran till stallet och fota lite i hagen. Kanske göra en "min dag i bilder" eller ta lite outfit bilder med Nevada. Hmm... Får se vad klockan blir och vad det är för väder. Det kan vända på 2 sekunder från solklart och vindstilla till snöstorm...
En sak jag vet att jag ska göra det är att jag ska rida innan kl 4 då det ska byggas hoppbana i ridhuset sen och därefter stängs de tills imorgon.

Likes

Comments

Igår tränade jag för Lottie. Jag fick verkligen ut så mycket av träningen! Han är lite extra känslig för de mesta nu när han sätter päls. Exakt denna helgen var vi i hästhagen förra året och då satte han också päls och ville inte att man skulle ta för mycket i honom, inte driva för mycket, inte kräva någonting och sen glider sadeln lite just nu.

Åter till träningen. Han var väldigt fin stundtals när jag fick igenom honom. Han sprang på fint i travslutorna, de flöt fint, de var super stadiga. Så himla nöjd över honom!

Galoppen var mindre bra igår så vi jobbade mest med traven. Vi fick tänka lite på att han inte gått ordentligt på ca 2-3 veckor men snart är vi helt tillbaka! Får ta helgens start som en träning och sen satsa mer inför hästhagen!

Älskar att träna för Lottie. Hon gör så både jag och Nevada får slita som bara den men det är ändå inte allt för jobbigt!

Likes

Comments

Jag vete om jag visat dessa bilderna på Alice och mamma men jag tycker dom är superfina! Alice är så himla snygg!!

Likes

Comments

Precis hemkommen från stallet. Nevada kämpade på bra idag. Jag får kämpa ännu mer men övning ger färdighet!

Nu ska vi käka, hur gott ser inte detta ut?

Likes

Comments

Solen har skinit hela dagen. Riktigt härligt och man blir automatiskt så mycket mer positiv, glad och pigg! Hittills idag har jag faktiskt bara gjort mindre roliga saker. Jag har haft färglära och ett praktiskt prov, när jag kom hem gjorde jag klart en uppgift och skickade in den. Nu ska jag försöka skriva ihop något inlägg som jag kan ha som tidsinställt om några dagar. Får se hur det går men just nu är jag så himla sugen på att skriva något, frågan är bara vad..?

Jag väntar just nu på att mamma och pappa ska komma hem så jag och mamma kan rida. Hade varit kul om de kom hem ganska snart så solen är uppe när jag ska rida.
Igår blev det ett pass ute. Jag vet inte riktigt om jag ska säga att det gick bra eller dåligt. Jag hade inget spö som jag kunde peta till honom med och därför kom jag inte helt åt honom. Han ville inte göra mer än han behövde så jag fick jobba extra hårt. Men jag fick verkligen till flera riktigt bra diagonalslutor där jag kunde driva honom framåt så allt inte bara låste sig som det lätt gör för oss. Idag hoppas jag på ett riktigt bra pass!

Likes

Comments

Hej hej!
Idag fick vi ledigt från första lektionen och hemuppgift istället vilket betyder att jag börjar kl 2. Jag har faktiskt inte gjort så mycket idag. Jag har bara gjort lite av de uppgifter vi skulle gjort idag och igår samt gjort klart en uppgift som ska vara inne nästa tisdag. Ganska skönt att ha det klart. Det blir väldigt lätt att man skjuter upp det annars och gör det natten innan det ska in! ;)

Idag ska Nevada gå dressyr. Hoppas att vädret håller sig idag så vi kan vara ute. De senaste dagarna har det varit superfint på förmiddagen men sen blivit mulet på eftermiddagen. Supertråkigt!

Igår när jag var ute och gick med Nevada och Tage kom pappa och gick med oss. Tage var ganska så trött efter att han gått en promenad i skogen på 90minuter. Det blev en lite längre runda än planerat.. Men det var skönt för dom tror jag. Nevada var pigg och glad iaf! :)

Likes

Comments

Nu ska jag åka till stallet. Jag shoppade lite innan jag åkte hem från stan då jag inte behövde skynda mig eftersom Nevada ska vila. Istället blir det en liten promenad med Nevada och Tage, troligtvis den vanliga lilla rundan på 45minuter!

Likes

Comments

På söndag blir det tävling och jag får därför planera Nevadas vecka med träning, vilodag och joggdag.

Måndag- Idag ska Nevada vila. Mamma hinner inte hjälpa mig då Wilma ska till hennes tränare och träna.

Tisdag- Ett dressyrpass. Just denna vecka kommer jag inte lägga fokus på något specifikt utan jag ska rida igenom alla rörelser och känna på programmen varje dag fram tills söndag!

Onsdag- Dressyrpass.

Torsdag- Förhoppningsvis ska jag träna för Lottie. Det är lite oklart vilken dag det blir fortfarande men förhoppningsvis blir det på torsdag! Jag ska höra om jag kan rida igenom ett av programmen.

Fredag- Joggingdag (beroende på när jag tränar, men dagen efter jag tränat ska jag jogga honom). Jag ska rida honom utan press men ändå rida igenom alla rörelser.

Lördag- Jag åker nog med när Wilma ska tävla i Ängelholm under lördagen. Nevada ska gå dressyr. Ett inte jätte hårt pass men jag ska rida igenom honom och alla rörelser så allt känns bra. Jag kommer även rida igenom båda programmen!

Söndag- ÅRSDEBUTEN! Jag är så himla taggad!!!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Nevada känns verkligen så himla fin nu! Galoppen sitter ganska bra om vi samarbetar extra mycket, hans travkvalité har blivit så mycket bättre och formen är så stark och stadig mellan rörelserna. Nu är det öppnorna och slutorna som ska flyta bättre och med lätthet!

Allting känns som innan han blev sjuk så nu ska alla detaljer fixas och liknande. Målet är att vi ska klara av öppnorna, slutorna och galoppen i programmen till SM i juni. Det krävs galet mycket träning och extremt konsekvent ridning från mig, jag är riktigt taggad på detta året då jag inte vet om detta är mitt sista år med Nevada eller hur det blir eller om han ska säljas. Allt är oklart! Jag ska satsa allt detta året!!

Vi filmade idag när jag red program för att jag ska se hur det ser ut. Det kan kännas på ett sätt och se ut på ett sätt. Inte alltid känslan är den "rätta" känslan!

Likes

Comments

Nu ska jag och mamma snart åka till stallet och släppa ut. Vi ska stå på banan på en hopptävling nu på morgonen så vi får släppa ut hästarna lite tidigare idag.

Nevada ska gå dressyr idag, får se om vädret håller sig så jag kan rida ute! Kram

Likes

Comments

Idag var Nevada helt magisk att rida! Jag kände att jag fick in mer och mer teknik hur jag ska göra för att hålla ett bra flyt och en rund galopp samtidigt som han bär sig själv med rätt form. Det är svårt men så kul att jobba med! Han har utvecklat galoppen enormt under denna vintern. Nu ska jag bara försöka få över det till tävlingsbanan också.

I traven måste jag lära mig att "kicka till" två gånger istället för att driva hela tiden då Nevada lätt blir segare och längre då. Jag fick ganska bra kläm på det när jag red på volt och på spåret men svårare för det i slutorna då jag tror jag gjorde de i fel ögonblick och Nevada tyckte det var jobbigt och det var lite hit och dit men det gäller bara att få in en bra teknik som både jag och Nevada trivs med och sen känna i vilket ögonblick jag ska "kicka till". Svårt men det är en sak som blir lättare ju mer man tränar på de!

Jag red även Alice lite. Hon har varit lite trotsig några dagar men det kan bero på att hon har någon tand som gör ont eller någonting (hon ska till tandläkare på tisdag), hon är ju inte så gammal så det är många faktorer som kan spela in varför hon inte varit helt lätt. Tänder som växer, det börjar bli lite jobbigt och vill testa lite vart gränsen går!

Hon kändes faktiskt riktigt riktigt fin idag!!
Hon sög fint på bettet, var mjuk och fin i sidorna och protesterade bara lite några gånger men det var bara att rida vidare så var hon som vanligt. Hon är så himla häftig att rida, lättlärd, lyhörd, positiv och framförallt ger en otrolig känsla! Jag provade på att rida lite skänkelvikningar vilket hon gjorde galant! Fina tjejen :)

Likes

Comments

Nu ska jag snart åka och släppa ut och fixa i stallet. Jag funderar på om jag ska lägga ut några högar med hö i Nevadas hage då han börjat smalna av lite nu, han gör alltid det när han byter päls men vi försöker förebygga det. Men nu när han fick förstoppningen fick han inte äta som han ska och då rasade han bokstavligt talat! Han är ju inte jätte smal men ni förstår, han är inte som han brukar i hullet men det brukar gå att få upp honom på bara några dagar, samma sak med att få ner honom i hull!

Jag får se lite vad jag gör efter att jag släppt ut. Åker troligtvis hem och käkar lite lunch innan jag åker och tar in samt rider. Det står att det kommer vara fint väder så förhoppningsvis kan jag rida ute och kanske be mamma ta lite kort, men vi får se hur det blir med de ;)

Likes

Comments

Idag har jag haft fullt upp på salongen, blir lätt lite segt och länge men idag har tiden gått fort. Hoppas jag kan hålla mig pigg den sista timman nu så jag är pigg när jag ska rida ikväll!

Det är fint väder och blåser inte allt för mycket så Nevada får gå ute idag också. Jag försöker verkligen rida mycket ute nu. Tyvärr så är staketen till dressyrbanorna inte ute än så för att få de rätta måtten måste jag rida inne i de lilla ridhuset där de stämmer på brädden iaf!

Hoppas ni får en trevlig helg! :)

Btw, hur snyggt blev inte håret?? Jag är så himla nöjd!

Likes

Comments

Igår var jag och Matilda ute och red, jag fick skritta fram i skogen och det tycker jag är jätte roligt men lite läskigt så jag smyger fram ibland.

Sen red vi på gräsbanan. Matilda tyckte nog att jag var lite för pigg för att hon höll i mig ganska fast i början tills jag sprungit av mig.

Sen blev jag supermjuk i hela kroppen och jag tycker jag trampade på bra med bakbenen. Jag är fortfarande lite trött från när jag hade lite ont i magen och Matilda är lite sjuk så jag försöker göra det så lätt som möjligt för oss båda! /Nevada

Likes

Comments

Likes

Comments

Fodra, vattna och rykta mig väl
Var vänlig mot mig
Ryck ej hårt i tömmen
Ge mig ej för tunga lass
Sko mig väl
Skydda mig om sommaren för solhettan
Skydda mig om vintern för kalla betsel
och lägg täcket på min rygg
Smek mig någon gång
Jag bär dig, jag drar dig
Jag lever endast för dig
Du vet att jag ej kan tala om min nöd,
men Gud ska belöna dig.

Och till sist, när mina krafter är slut, tag då mitt liv på minst plågsamma sätt...


Likes

Comments

Hej och godmorgon!

Jag vaknade för en liten stund sen, fixat mig lite och sådär. Nu ska jag en snabbis till stallet och ge Nevada lite av hans middags hö då han ska få hö så många gånger som möjligt under dagen. Eller totalt får han ca 5 kg, men vi försöker dela upp det så många gånger under dagen som möjligt!

Sen direkt till skolan, ska färga håret och sen runt halv 3 ska jag till stallet och slänga till Nevada lite av hans kvällshö. Fullt upp men det är roligt, då går tiden fortare!

Likes

Comments