Header

I morse var jag oh red Madonna, hon var verkligen så himla fin i slutet. Så mjuk och avslappnad i kroppen!
Stallet Madonna står i tar ca 20 minuter att åka till så jag brukar åka dit på förmiddagen och ta vårt stall på eftermiddagen, perfekt!
Mamma ska hjälpa mig med Nevada idag. Det blir ett dressyrpass, känns som att det behövs! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag blev det sen lunch. Jag var och red Madonna på förmiddagen. Ett dressyrpass. Det finns mycket att jobba på men mycket var väldigt bra. Jag tror bara minnet behöver fräschas upp lite.
Vi åkte sen och fixade stallet hos våra hästar och sen direkt hem och käka lunch och duscha. Jag ska till körskolan runt fyra till typ sex så jag får rida Nevada efter det. Skönt när det blivit lite svalare också!

Vi hann med lite valpmys innan vi åkte från Madonna. Så mysigt med bebisvovvar!

Likes

Comments

Idag red jag Madonna för första gången sen hon var 3, alltså första gången på tre år. Hon var sig lik, fina lilla Madonna.

När vi kom hem igen så red jag och Wilma Nevada och Flippen, det blev hoppning. Nevada kändes så himla fin idag!! Han sög så fint på bettet och var så himla pigg. Tränade på lite omhoppningsvägar och tempo samtidigt som jag inte skulle störs honom och låta han känna sitt avstånd vilket han gör om jag inte stör honom. Jag är faktiskt väldigt väldigt nöjd med min ridning. När vi höjde upp mot en meter började jag tveka lite men jag störde honom aldrig utan lät han göra sitt jobb, och då gick det ju kanon! Finisen, världens tryggaste läromästare för en mes som mig i hoppningen ;)

Imorgon ska Nevada gå dressyr, samma för Madonna. Madonna ska få gå på förmiddagen och Nevada på kvällen. Jag ska till körskolan på eftermiddagen så det passar bra att ta Nevada när det blivit svalare senare på kvällen! :)

Likes

Comments

Idag flyttade en ny häst in i stallet, någonting Nevada inte var helt bekväm med och ville mer än gärna visa att det var han som är kungen i stallet. Dom lugnade sig dock fort, hoppas det går bra när vi släpper ut dom i hagen imorgon så de inte ska försöka riva staketet mellan dom... Det går nog bra!

Nevada fick vila idag och imorgon blir det bara lite jogging över bommar tänkte jag. Han har varit så himla duktig i helgen så jag tycker att han förtjärnar att göra lite kul pass de kommande dagarna. Vi ska med hjälp av bommarna träna på tempoväxlingar tänkte jag.

​Två av mina favoritbilder på Nevada från helgen, hur söt?

Likes

Comments

Idag var sista dagen i Båstad. Otroligt varm men väldigt skön dag faktiskt. Idag red jag LA:P2 och jag är nöjd och missnöjd samtidigt. Nevada var superduktig och gjorde precis som han skulle men jag var lite passiv i min ridning. Programmet i helhet var bra dock är jag väldigt missnöjd med min ridning då jag inte fick något flyt. Jag fick väldigt bra på de enkla bytena, 7or 7,5 och 8a fick jag på dom!

Men det räckte till en första plats! Jag blev även 2a i Diamant Cupen, så kul att äntligen få till en hyfsad känsla- eller rättare sagt att Nevada har bjudit på en bra känsla med 3 jämna och fina ritter, alla runt 68%

Jag måste även ge en stor eloge till Båstad ridklubb fär så otroligt fina tävlingar, snabba med resultat och prisutdelningar väldigt fina priser med segertäcke i varje klass, inte alla som har det!

Hur fin??

"Smiiiiiile"

Någon var lite väl pigg på medellinjen och ville helst visa sina fina travökningar, tyvärr höll inte jag riktigt med om det...

Likes

Comments

Idag slog Nevada till med en andraplacering, inte långt ifrån ettan. Kännslan inne på banan var faktiskt väldigt bra idag. Jag fick fram honom som jag ville och han gjorde allt. Dock tycker jag att jag blev något fel bedömd vid två punkter, mellangaloppen skrev dommaren att jag fick ett avbrott- vilket jag inte fick, så det var lite konstigt och sen att han hade travsteg i de enkla bytet vilket han inte hade heller. Synd för de var bara några få poäng till ettan. Retligt som tusan!
Men jag är väldigt nöjd med känslan, % hade vi kanske hoppats på något högre med tanke på ritten men så är det med bedömningssport.

Imorgon ska jag rida finalen som går i LA:P2. Jag ligger än så länge tvåa totalt efter två ritter, ca 5% ifrån ettan och trean är inte långt ifrån med 0,2 procent. Det blir en spännande dag imorgon! Huvudsaken är att vi får en bra känsla.
Jag var anmäld till LA:P1 också men vi valde att ta bort den då det räcker med en klass per dag. Det var lite synd att vi kom på att jag kunde startat Flippen i LA:P1 istället och bara bytt häst. Lätt att vara efterklok så start med Flippen får bli en annan gång!


Nevada ser ut att ha blivit lite kär i Novas ponny Sonsy som vann klassen för C-ponnysar

Dedär med att vänta för att se om man får en placering tycker Nevada är lite långtråkigt, så han tar en tupplur och laddar upp inför eventuellt ärevarv!

När vi kom hem släppte jag ut Nevada i hagen med Alice som sälskap i hagen bredvid, något som var uppskattat av dom båda. Så skönt för dom att vara ute på seneftermiddagen/kvällen!

Jag red även Flippen lite nu ikväll. Jag red igenom LA:P2 då jag aldrig ridit det programmet vad jag kan minnas. Men det kändes faktiskt ganska bra och jag tror vi klarar även detta program om Nevada inte är för trött på mig.. ;)

Flippen hade superfina orangea benlidndor som jag vann med Nevada idag, passade super. Nevada klär inte riktigt i oragne om man säger så, men en otroligt läcker färg!

Likes

Comments

Idag kändes Nevada väldigt fin. Dock vågade jag inte sätta något tryck i honom. Vissa saker var såklart mindre bra, som mellanskritten och de enkla bytet på medellinjen där det ska vara 8 skrittsteg men Nevada valde att fatta efter 3, för de är ju så det är i FEI programmen så det var bara att rida vidare. Det blev ett väldigt fint byte dock, väldigt rakt och i stadig form- men vad hjälper de om man inte skrittar som man ska? Haha

Så dagens ritt ledde till en vinst. Tur att alla som red klarade sig undan regnet, hyfsat lika förutsättningar för alla då!

Imorgon är det dags för LA:P1, hoppas på att våga sätta mer tryck i honom då! :)

Likes

Comments

Kom precis hem från stallet. Jag Har putsat och pckat iordning allt, lagt fram de han ska ha på sig och fixat Nevada fin. Jag fick även gå ut i hagen och sätta för några grushögarmed staket så han inte rullar sig de första han gör imorgon.

Idag när jag red var han så fin. Det var längesen jag hade en såhär bra träning dagen innan tävling. Han var väldigt pigg men det får han absolut vara, jag var bara inte riktigt beredd på det, haha! Han var väldigt avslappnad, lyssnade ganska bra och de mesta stämde. De svåraste är väl skänkelvikningarna då han mer än gärna kör en ökad trav på medellnijen istället. Han tycket jag var konstig som flyttade honom åt sidan- det brukar ju vara full fart upp på medellinjen, ALLTID. Men jag tror det blir bättre imorgon. Det blir ju omedvetet ett helt annat fokus inne på banan. Hoppas på en riktigt härlig runda inne på banan så vi båda kan få upp självförtroendet, eller ja, främst jag och att Nevada bara hänger med!

Nu ska jag lägga fram mina grejer här hemma. Jag föredrar alltid att ha sakerna iordning dagen innan oavsätt när man startar, man har mer koll på något sätt- enligt mig! :)

Likes

Comments

Igår anmälde jag till Båstad. Jag är faktiskt väldigt taggad. Det ska bli skönt att komma ut på mindre tävling, med ekipage man inte känner igen och framför allt- RIDA ENKLARE POROGRAM! Jag är dock lite nervös över programmen, jag har ridit samma program i 2 års tid, och ska nu lära in två och eventuellt tre (om jag går till final) nya program. Kaos i min hjärna kn jag säga! Men det går hyfsat bra ändå måste jag säga. jag har ganska bra koll.

Det är inte vi som släpper ut idag så vi tänkte att vi åker och fixar stallet strax innan de ska in. Jag tänkte att jag skulle träna på att knoppa idag då jag aldrig gjorde det igår. Jag köpte ju gelé så förhippningsvis blir det lättare att knoppa nu, dock råkade jag ta av lite väl mycket på hans man när jag friserade honom för ett tag sen... Får se hur det blir med sydda knoppar och kort man, haha!
Jag startar inte förens runt kl 17imorgon vilket gör att jag kan putsa och fixa imorgon när han är ute i hagen. Men han ska badas idag så han får gå med täcke och förhoppningsvis inte smutsa ner sig för mycket. Det känns inte helt okej att låta honom stå inne en hel dag bara för att han ska vara ren- hästens välmående går alltid först! :)

Likes

Comments

Nu är jag och Wilma hemma en snabbis. Vi åkte och köpt mat åt hästarna och hämtade mat till Alice hos hennes ägare. Jag och Wilma ska även rida lite andra hästar nu i sommar, en C-ponny jag hade som 3-åring, Kelly, och Alices mamma samt en B-ponny Wilma ska rida som jag red in som 3-åring och en B-ponny jag och Wilma ska rida in. Så himla roligt! Längtar redan till söndag då vi troligtvis ska rida första gången. Det är en tjej som rider Kelly och Alices mamma lite smått nu men hinner inte så jätte ofta så jag kommer rida när hon inte kan och jag hinner. Så kul att få rida olika hästar och utvecklas som ryttare ännu mer!

​Fina Kelly!

Nu ska jag och Wilma snart till stallet igen för att fixa maten och träna lite på att knoppa samt gå ut och gå med Flippen och Nevada, mysigt!

Likes

Comments

Idag är det Onsdag. Händer inget speciellt egentligen. Nevada ska vila då han ska få nya skor. Passar bra med en vilodag idag inför en eventuell tävlingshelg.
Min dag kommer se ut typ såhär:
  • Jag ska släppa ut och fixa stallet.
  • Göra lite lunch
  • Köpa knoppgelé och hovlack. (Så fint när hästarnas hovar blänker, har läst att de höjer helheltsuttrycket. Vet inte om det stämmer men hur som helst, genomskinligt hovlack ska köpas!)
  • Ta in hästarna och borsta till dom inför hovslagaren
  • Träna på att knoppa
  • Kolla så jag har rent vitt schabrak, benlindor/benskydd och boots.


Som vanligt blir det en heldag i stallet- vilket jag älskar! :)

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag gick Nevada så himla fint. Han var så mjuk i sidorna och hade fin takt och ja, vad mer ska jag säga?

Nu när vi bestämde att inte åka till SM tänkte vi åka på någon annan täling denna helg, hittade i olsegården som inte är speciellt långt från oss, dock var den lokal vilket Nevada och jag inte får starta. Vi ska därför troligtvis åka till Båstad. Dock var där knappt några starter, så himla tråkigt. Men jag gör det för att få upp självförtroendet och då är det nog bra med få starter. Där gick en liten cup under helgen som jag så gärna velat vara med i. Dock tänkte vi inte stalla upp honom där utan åka. Kan bli lite jobbigt att åka 3 dagar i rad. Men såg att det var inte jätte tidiga starter jag får i så fall så det känns ändå okej. Jag kommer (om vi nu åker) att rida Lagtävlan för ponnyallsvenskan samt LA:P1 och om jag går till final ska jag rida LA:P2 om jag förstod det hela rätt. Så kul med något nytt, jag har aldrig ridit något liknande förut!

​Så trött idag när jag kom till stallet, låg ner och åt!

Likes

Comments

Nu ska jag snart åka till stallet. Hästarna ska ut, det ska mockas, fixas vattenhinkar, mat och ridas. Jag tänkte att Nevada får gå ut i hagen medan jag fixar stallet och så får jag ta in honom när jag ska rida. Det känns inte så snällt att låta han stå kvar i stallet när de andra går ut.

Jag ska byta bett eller nosgrimma idag, bettet ska jag byta till ett tvådelat trensbett och nosgrimma till en låg eller en lite bredare. Jag kommer dock inte att byta både bett och nosgrimma då jag vill känna lite vad som gör och om det blir någon skillnad.
Jag har en så himla fin nosgrimma, eller ett träns rättare sagt från schockemöhle som jag fick av farmor och farfar till min förra häst. Dock har jag för mig att Nevada inte var så jätte förtjust i den, men han är såååå fin i den. Värt att göra ett försök. Tyvärr är det silvriga spännen på de tränet och jag är helt innte på guld/koppar spåret just nu- ilandsproblem eller vad säger ni?

Nevada ska i vilket fall som få gå dressyr. Jag ska träna på LA:1 då det var länge sen jag red det. Det var ett nytt program, eller lite nya saker som jag ska träna på idag. Hoppas det kommer gå bra! :)

Kolla så fin han är i bredare nosgrimma med vitt- älskar verkligen de tränset. Tyvärr var det otroligt dålig kvalité för de priset! Flera stenar har lossnar från pannbandet och raden där stenarena sitter har lossnat från lädret på pannbandet. Det är använt i kanske ett halvår sammanlagt, lite surt. Ibland är inte de dyraste de bästa... Även om man tror det!

Likes

Comments

Idag har jag fått ta beslut om SM eller inte SM. Nevada kändes så fin idag men jag hade velat träna lite mer. Vi kommer därför inte att åka till SM.

Jag är verkligen så ledsen att det blev såhär. Jag var så taggad då SM förra året var så otroligt kul! Han har varit så fin hela vintern, så kunde vi tyvärr inte hålla det nu under våren...
Vi tycker inte det känns rätt att komma lite halvt oförberedd för att kanske behöva utgå eller avbryta helgen. Då är det bättre att stanna hemma och träna.

Nu kommer jag och Nevada gå ner i klasserna och rida LA/LA:P1. Jag ska få upp självförtroendet och bara tycka det är kul att tävla och inte med lite ångest och "ska det gå bra denna gång eller ska det gå skit" nu ska vi bara göra enkla saker och få upp självförtroendet. Tur att Nevada är fin, jag ska bara lära mig att rida honom igen!

Likes

Comments

Idag var Nevada så himla duktig. Han låg lagom i handen, inte för tung, inte för stark bara helt perfekt och så som jag tycker om att ha honom. När man i princip bara kan hålla i tyglarna och åka med. Underbar!
I galoppen var han lite guppig med huvudet men klart bättre än när han har gått och släppt bettet.
Imorgon hoppas jag på ett lika bra pass!

Mamma fyller år idag så vi ska fira henne lite nu ikväll. Tidigare idag har vi hjälpt till på klubbens hopptävlingar. Så skönt då solen skinit och där jag satt i slutet var det helt vindstilla. Perfekt att starta dagen med sol, fina ekipage och framförallt positiva ryttare!

Likes

Comments

Just nu är jag otroligt tvådelad. Nevada är så himla fin när han går, oftast är det inga problem. Men de senaste har han lagt på sig så otroligt mycket mer muskler- vilket gör att sadeln som inte passade tidigare, passar ännu mindre nu. Han är en otroligt känslig ponny som påverkas av de mesta.

Anmälningen till SM går ut på söndag vilket innebär att jag hinner rida två pass till innan vi måste bestämma om jag ska åka. En del i mig vill åka och den andra delen vill inte. Eller rättare sagt, jag vill åka, men jag vågar inte. Jag är så otroligt rädd för att han inte ska vara med på noterna, eller att han dagen innan börjar visa att sadeln inte käns bra. Så pass känslig att han kan känna att sadeln klämmer eller ligger lite fel att han inte tycker att det är de minsta skönt att gå i. Jag åker nästan aldrig till en tävling utan Alices sadel också. Oftast hjälper det att bara ändra någonting för honom så tycker han att det är skönt igen Hmm.. svårt hur jag ska göra, svårt hur man ska förbereda sig mentalt och förbereda Nevada.

Jag tänkte faktiskt åka till stallet om en liten stund och byta koppgärn i min sadel och skritta honom. De koppgärnet han har i sadeln nu är för brett och de vet vi men när vi hade ute sadelprovare så var det såhär han gick bäst, trotts att det var med detta koppgärn han inte skulle kunna röra sig, sp illa. Men det var så han ville ha den och då får han ha det så. Men det är värt ett försök att ta ett smalare koppgärn och prova.

Världsbäst<3


​Jag och mamma red ut Alice och Nevada i skogen idag. Jag tänkte att han skulle tycka att det var roligare än att hoppa så det var vad vi gjorde istället. Och oj vilken glad och superpigg Nevada det var. Så himla skönt med en glad Nevada!

Likes

Comments

Nu ska jag faktiskt snart gå och lägga mig. Det har blivit lite för sent de senaste dagarna så idag blir det sova tidigt.

Nevada gick helt okej idag. Jag blir så himla irriterad på mig själv när jag inte kan göra rätt. Dock tror jag Nevada var lite kissnödig när jag red då han behövde gå lite på toa påväg in från stallet, sen gick han ganska länge idag också.

Imorgon ska jag och mamma rida på morgonen/förmiddagen. Nevada ska hoppas lite för att han ska få göra något annat då jag tror att det kan behövas.

Efter det ska jag och mamma in till stan och kolla på studenten, så mysigt!

Älskar dessa bilder, speciellt den högra. Det är så mycket glädje!

Likes

Comments

Nu har jag äntligen sommarlov, som jag längtat. Nu kan sommaren (med förhoppningsvis lite bättre väder) börja!
Dessutom mitt sista sommarlov, nästa år tar jag studenten, lite skrämmande men så skönt. Jag hoppas på många timmar i sadeln och med den underbara "ridbrännan". Är så himla sugen på en till häst under sommaren. Dock vill jag lägga all energi på Nevada och jag tror även han måår bäst av att alltid vara ensam, han ska få all uppärksamhet hela tiden. 

Nu ska jag slänga av mig klänningen, tvätta bort sminket och slänga på mig stallkläder för att åka ut till stallet, vad annars? Idag ska Nevada gå lite över bommar om ridhuset är ledigt. Det brukar vara hoppträningar på torsdagar men det kan variera lite på både tider och om dom är i ridhuset så vi får helt enkelt se. Annars blir det bommar imorgon och ett vanligt dressyrpass idag.

Likes

Comments

Idag gick Nevada väldigt fint. Nu är det bara jag som ska lära mig att rida honom, hehe! Han har ändrat sig så himla mycket det senaste. Han är jättepigg i ridningen och bara gladare rent allmänt. Så himla skönt, hoppas det håller i sig nu bara!

Imorgon har jag skolavslutning och SOMMARLOVET kan börja, hur skönt? Tyvärr är inte vädret de bästa men förhoppningsvis blir det bättre snart. Nu kan jag ägna all min tid åt Nevada och spendera hela dagarna i stallet utan att behöva tänka på skolan det minsta. Det gillar väldigt mycket!

​Bästis <3

Likes

Comments

Nu är det dags för stallet, jag har käkat lite mellis och är redo för hårdträning! Idag ska Nevada gå ett lite hårdare dressyrpass där vi ska träna mycket på att få upp honom lite mer i fronten, speciellt efter de ökade gångarterna då det känns som att han bara dyker och blir ganska tung. Det kommer nog gå super!

Helst vill jag vara ute men regnet har öst ner hela dagen. Just nu är det uppehåll men troligtvis kommer det börja snart igen, tyvärr!

Likes

Comments

YouTube
Matilda Segermalm