Header
View tracker

Hej!

Eftersom Nevada vilat ett tag tänkte jag att han får en lite lugnare vecka. Inte trimmas dressyr utan jag har mer tänkt mycket lösgörande och gymnastik, stärka hans bakben och få han att orka galoppera med korta steg. Jag kommer faktiskt använda mig av en gramantygeln då han har en tendens att vilja spänna upp nacken när vi har galoppbommar med kort mellanrum då han tycker det är jobbigt. Men jag tänkte prova med graman och se om jag han ta hjälp av den om det behövs och hålla ner huvudet. Lite som extra stöd för både han och mig!

Idag, Måndag
Idag ska han joggas, lång och lite lägre i formen, flyttas och mycket tempoväxlingar så han lyssnar. Checka av lite hur han är efter några dagars vila. Endast lättridning.

Tisdag
Samma som på måndagen, jogga men med lite högre "tävlingsform". Tvära ganska ordentligt, ställa igenom honom. Sitta ner men inte så jag kräver för mycket av han.

Onsdag
Dressyrarbete. Ingen samling utan mer rida lättare rörelser i nedsittning. Tempoväxlingar främst i galopp.

Torsdag
På torsdag ska han gå lite som på Onsdag. Men med lite mer samling och tryck.

Fredag
Vilodag.

Lördag
Gymnastikhoppning, eller "potthoppning" som vi kallar det. Jag kommer ta hjälp och hålla lite löst i gramantygeln några gånger i början för att han verkligen ska samla upp och galoppera med så korta språng som möjligt över bommarna I slutet kommer jag ta av gramanen eller hålla väldigt lätt i den.
(Jag vill bara säga att jag använder inte gramanen för att dra ner eller tvinga ner huvudet på honom utan jag har det som en hjälp för att hålla han mjuk då han ofta tycker det är väldigt kul och vill helst att det ska gå lite fortare än vad jag ber om. Så istället för att jag ska råka ta ett lite för hårt tag i tyglarna eller bli fast i handen har jag hjälp av gramantygeln så det blir skönare även för Nevada.)

Söndag
Lite jogging då han eventuellt kan ha lite träningsvärk

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

View tracker

Som vanligt hade jag behövt några timmar till på dygnet.. Ursäktar men denna vecka har jag haft fullt upp. Imorgon ska jag skriva minst 1 inlägg varje dag.

Igår skulle jag rida Kelly var tanken. Hon tyckte inte riktigt att vi skulle rida så hon gick och la sig och vägrade att gå upp. Tror hon kan haft lite växtverk för hon låg verkligen helt utslagen i boxen, stackaren! Jag började borsta Nevada och tänkte att hon kanske skulle gå upp men nä, hon tyckte det var skönt att vila lite.
Så, Kelly fick vila och istället skrittade jag ut Nevada en långrunda i skogen. Han skulle ju egentligen vilat tills imorgon (måndag) men lite mys i skogen skadar aldrig!


Idag red vi ut lite i skogen, jag och min kusin Ella. Ella red Nevada och jag red Kelly. Nevada fick gå före och de var Kelly inte så glad i och ville helst förbi honom, när hon väl var förbi tyckte hon inte det var lika roligt längre så Nevada fick gå först emellanåt. Vi gick i lite backar och travade lite på gamla-järnvägen. Kelly var pigg och glad, som vanligt vet hon inte hur hon ska göra med all energi så det blev ingen galopp- vilket var tur för jag vet inte riktigt om bromsen funkat som den ska om hon fick bestämma! ;)

Ikväll var vi med min farfar och pappas sida av familjen och åt pizza på en väldigt udda pizzeria. Det fanns inga "vanliga" pizzor utan det var 8 olika och ja, man måste nog vara där för att förstå. Varje pizza tog i vilket fall bara 3 minuter att få! Helt galet.
Till något efterrätt liknande åt jag och mina kusiner en dessertpizza, det var pizzabotten, nutella, glass, och bär. Det låter kanske inte så jätte gott men det var som en pankaka typ, Man kände inte pizzasmak eftersom där bara var degen. Supergott och jättemysigt! :)

Imorgon är det skola, båda hästarna ska ridas. Ja, det är nog så min dag ser ut! Hoppas ni får en bra måndag:) 

Likes

Comments

View tracker

Kelly ska kommer inte ridas så mycket denna vecka då hon kommer få skor för första gången och lite så. Men jag tänkte skriva lite om hur jag kommer lägga upp det och göra när hon inte rids!

Måndag
På måndag ska hon ridas. Ett lite lagom hårt pass.

Tisdag
Hon kommer att skos för första gången på tisdag och kommer inte hinna rida henne innan och därför får hon vila.

Onsdag
Eftersom hon skos på onsdag för första gången kan jag tänka mig att hon eventuellt kan tycka det känns konstigt och därför kommer jag jobba henne från marken.

Torsdag
På torsdag ska hon få ett lite lättare pass. Bara rida runt mest och lite så. Ingen galopp. Kanske skritta ut i skogen beroende på vädret.

Fredag
Jag har praktik på fredagar och slutar inte förens kl 18 och därför blir det lite

Lördag
På lördag ska hon ridas. Beroende på väder får hon skritta ute också.

Söndag
Hon kommer att försöka ridas ute, hoppas vädret håller sig och marken inte är allt för hård.

Jag försöker variera hennes dagar så mycket som möjligt men det är svårt. Eftersom vi har ridhus så blir det ju att man går in nu när marken är hård. Hon är ju inte inhoppad heller så det blir svårt att hon får göra något annat inne i ridhuset just nu. Men det kommer, det tar bara lite tid.

Likes

Comments

Ber om ursäkt för de inte kommit några inlägg de senaste dagarna! Det har varit fullt upp och timmarna har helt enkelt inte räckt till.

Hästarna har vilket fall som helst tagit det lugnt, jag red Kelly i torsdags och igår vilade hon. Nevada har en liten mini vila tills på måndag. Tycker han är värd de nu innan en vinter med massa träning drar igång.
I torsdags när jag red Kelly var hon så himla duktig! Jag provade även att sitta lite på henne i traven- bara några varv men gud så skön trav hon har att sitta på! I galoppen blir hon mycket bättre för varje dag, hon fattade vänster galopp flera gånger, försökte göra lite små tempoväxlingar i båda varven och hon var superduktig!


Igår var det J-dagen. Det var kul, lite lång dag men annars flöt de mesta på. Jag var med och gjorde två modeller, en som skulle vara renliknande och en som var en älva.


Nu har vi precis varit och släppt ut hästarna, mockat och fixat maten. Jag ska åka till stallet runt 2 och rida Kelly. Wilma fyller år på måndag och vi ska ha kalas ikväll så jag får se hur mycket jag hinner, hinner jag skritta Nevada så gör jag de också. Saknar att sitta på hans rygg!

Likes

Comments

HEJ!
Nu ligger jag äntligen i sängen. Lång dag och fullt upp. Somnade efter att jag skrev förra inlägget innan jag åkte iväg till stallet.

Som jag nämnde tidigare skulle jag hjälpa min kusin på ridskolan. Ett riktigt konditionspass. Alla som rider vet hur jobbigt det är att springa i ridhusunderlag/sand, stallskor och massvis med kläder- men riktigt bra träning! ;)
När hon ridit klart hjälpte hon mig att skritta Nevada lite, hon fick skritta honom brabaka. Första gången hon satt utan sadel på en häst men hon tyckte det var jättemysigt och att Nevada var så lätt att svänga och stanna, han har ju trotts allt gått lite på ridskola tidigare.

Nu har jag duschat, ätit lite och ligger äntligen i sängen. Min efterlängtade säng..! Jag blir alltid så trött när det är kallt och tråkigt väder. Jag tycker man automatiskt blir mer glad och positiv om vädret är fint!

Imorgon ska vi fortsätta att styla våra modeller i skolan. Vår modell har så himla långt och tjockt hår så vi ska förbereda de vi kan imorgon. Börjar 9 men åker med pappa vid halv 8 för att direkt efter skolan åka med mormor till gekås.
Jag vet inte om jag och Matilda ska jobba lite med vårt UF-företag eller om jag åker till stallet och joggar hästarna lite. Det återstår att se. 

Hoppas ni haft en bra dag! :)

Likes

Comments

Jag kom hem från skolan för en liten stund sedan. Snart ska jag åka till stallet och får se om jag hinner rida båda eller hur det blir då jag ska hjälpa min yngsta kusin på ridskolan.

Dagen i skolan har varit rolig. Vi håller på att samarbetar alla ettor tvåor och treor i vår skola och ska sätta ihop en modellshow. På fredag är det vi ska visa upp de vi gjort.
Min modell ska vara en ren så vi har försökt komma på ideér till smink och hår, jag tror det kommer bli superbra och vår grupp samarbetar jätte bra tillsammans!

Som jag saknar sommaren, det börjar bli så himla kallt just nu. Höre någon sa att det skulle bli en riktig vargavinter- det vill säga riktigt kall om jag förstår det rätt...

Likes

Comments

HEJ HEJ!
Jag ber så hemskt mycket om ursäkt för att jag inte hunnit skriva någonting här men jag har haft fullt upp de senaste dagarna. Men nu har jag precis skickat in två uppgifter till skolan och ska skriva lite här, sen blir det sängen för min del.

Hur gick det i küren i söndags?
Jo jag tycker det gick bra, jag var med musiken hela tiden och allt flöt. Vi behöver jobba mer på flytet och att jag ska rida det som ett program och inte rörelse för rörelse. MEN jag tyckte det var orättvis bedömning, otroligt orättvis faktiskt! Nu är inte detta riktat mot något specifikt ekipage utan jag menar över lag och med alla. De kunde rida så deras musik stämde, rörelserna var bra, musiken var bra men fick ändå riktigt dåligt betalt. Tycker det är så tråkigt och inte rättvist då vi kämpar som bara den för att få ihop en kür- bara det är svårt och sen få musik osv. Det är mycket jobb.
Jag fick 63% av ena domaren i küren. Ska jag vara helt ärlig så var jag helt förstörd när jag såg de. Jag menar 63% i en kür det är inte alls bra. 69% av andra domaren och 66% av sista. Det som gör mig mest arg nu är att domaren jag fick 63% skrev ingenting och det gör mig så arg och att jag tar det mer personligt, typ att hon inte gillade mig och min underbara ponny då det kändes som om hon inte ens orkade lägga tid på att skriva VARFÖR det inte var bra. Ahh blir så arg!

Men jag är nöjd över min och Nevadas prestation och han var super både i fredags och i söndags, stor stjärna till han!

Igår fick båda hästarna en promenad på 45minuter. Nevada tycker det är super kul att få komma ut och promenera, mysa lite på vägen och bara ha en lugn dag. Han är supersnäll och trafiksäker vilket underlättar en hel del.
Wilma ledde Kelly och även hon var lugn och inte ett dugg rädd. Skönt.

Efter två vilodagar för Kelly var det dags för ridning och wow så pigg hon var. Men hon är rolig för hon vill arbeta. Hon vet bara inte riktigt hur hon ska göra än men hon lär sig snabbt. När hon väl lärt sig vill hon bara visa att hon kan hela tiden!
Jag fick vänstergalopp relativt snabbt idag, en förvänd volt och en kortsida innan hon fick vänstergalopp- rekord, haha! Annars var hon superduktig. Det var hoppning i halva ridhuset och 4 andra hästar i andra halvan, där vi red. Vi har aldrig ridit henne när det varit så mycket folk men hon gjorde det superbra. Hon lyssnade otroligt mycket på mig. MEN hon passade även på att busa lite, eftersom de var hoppning på andra sidan och de galopperade mot vår sida tyckte Kelly det var ett perfekt tillfälle att få springa lite fortare och lossas bli lite rädd, sötnöt!

Nevada var också duktig. Jag red inte så länge då jag frös så otroligt mycket. Men de jag red kändes han så himla fin! Jag provade att rida med ett tvådelat lite tjockare gummibett och låg nosgrimma. Jag tror han gillade det bättre. Jag är dock lite tveksam till bettet så jag ska prova rida med hans vanliga bett och låg nosgrimma. Hoppas det blir ännu lite bättre!
Anledningen till att jag byter och vill testa lite annat är för det inte känts optimalt just nu att ha en vanlig nosgrimma och hans tvådelade tränsbett just nu. Nu har jag några månader på mig att prova så det ska bli så bra som möjligt för honom! :)

Likes

Comments

De bästa sommarminnet är ett självklart val, Svenska Mästerskapen 2016.

Vi åkte till mitt första SM, Nevadas första SM. Efter att legat lite svajigt med resultaten på nationell nivå fortfarande, presterade han på topp och vi slutade på 10:onde plast i finalen.
Under de året var det väldigt antingen eller, antingen gick han så otroligt bra eller så gick det bara inte. Så vi åkte dit helt utan förväntningar, helt utan press.. Detta skulle bara bli en häftig upplevelse, att få vara på samma tävling och starta samma klasser som de bästa ponnyekipage i Sverige.

Det var otroligt varmt, närmare 37°. Vi som ryttare är inte så vana vid den värmen och inte heller hästarna. Det var lite som en chock. Men det var bara att kämpa på, vilket vi gjorde.

Vi hade lite småmissar i båda programmen. Jag höll på att blanda ihop programmen, den del av programmet Nevada alltid gör bäst, drog ner sjukligt mycket men vad ska man göra. Han var bäst och jag kan inte vara missnöjd över hans prestation.


Det var nog de bästa minnet jag haft i hästväg. En så stor tävling och vi som ett team gör allt vi kan och det bevisar bara att med tillräckligt mycket vilja går allt.


Likes

Comments

Hej på er!

Idag var Nevada så himla fin. Mjuk, framme för skänklarna och svävade fram!
Jag red igenom küren och det flöt bra. Svårt då måtten i de stora ridhuset inte stämmer men jag fick till det bra, jag höre musiken och red efter det. Jag känner mig säker i min musik och jag tror man kommer långt på det, då hamnar man inte lika lätt efter eller före musiken eftersom man kan höra vart man behöver rida på, skära av, eller rida lite långsammare. Jag är supertaggad för imorgon. Jag har inga förväntningar utan jag vill bara rida küren så allt med musiken stämmer- då är jag nöjd!

Kelly var också fin i dag. Pigg som jag vet inte var men hon var ändå väldigt duktig trotts att hon inte riktigt visste hur hon skulle göra med all energi.
Jag longerade henne innan jag red, då är hon inte de minsta pigg. Men så fort men kommer på är hon en helt annan häst. Pigg, framåt och bara vill arbeta. Vi har haft och har fortfarande svårt för vänster galoppen. Idag testade vi en ny sak och det var att när hon väl kom i vänster galopp (hon vill fatta höger och sen byta till vänster vilket är helt fel men det får gå just nu, bara det inte blir en vanesak.) så bryter jag av och bara två högst tre steg senare fatta ny galopp, då är hon automatiskt åt vänster och fattar då lättare. Ett tipps om du har svårt för att fatta någon galopp med din ponny eller häst. Det funkar för mig och Kelly men inte tvunget att det fungerar för dig och din häst, men det är alltid värt ett försök!

Efter jag ridit Kelly fixade jag iordning henne och sen började jag borsta och göra Nevada fin. Han är så söt för han vet att det alltid finns godis i sadelkammaren och de har ju väldigt bra luktsinne. Jag stod och gav han nytt spån och fixade inne i hans box när jag helt plötsligt hör hur han knuffar upp dörren till sadelkammaren. Högst 10 sekunder senare hör jag hur någonting slår i marken, självklart burken med godis som står precis när man kommer in. Antagligen var det inte meningen att få tag på godiset men en nöjd Nevada som fixat godis helt själv iaf! Haha prinsen!

Hoppas ni haft en bra kväll, kram!

Likes

Comments

HEJ HEJ!
Kom hem för bara en liten stund sen, vi var och gjorde iordning i boxarna och släppte ut hästarna.

Just nu sitter jag och kollar kür-programmet från SM. Försöker titta in mig så mycket som möjligt så jag är redo till i morgon. Jag känner mig trygg med musiken, händer det inget oväntat kommer det säkert att gå toppen!

Jag kommer rida både Kelly och Nevada när vi tagit in hästarna runt 2 Kelly ska longeras lite innan så hon blir av med överskottsenergin hon har för tillfället. Nevada ska jag träna küren med, och jogga han en längre stund när jag är klar så han är mjuk och fin tills i morgon. Hoppas han inte har träningsvärk från i går bara!

Sen ska allt putsas och göras iordning. Nevada ska få lite extra mycket mys i dag då han var så himla duktig i går+ att han älskar att gosa!


Likes

Comments