Header

Hej! Hoppas allt är super med er!

Nu ska vi snart åka och träna. Jag har myst och masserat Nevada lite så han ska vara glad och positiv inför de hårda passet som väntar! Jag har inte riktigt bestämt vad han ska ha för färg på sig så det återstå att se.
Jag tänkte skriva ganska utförligt ikväll eller ha som ett tidsinställt imorgon om hur det gick och hur vi red. Hoppas det blir lite intressant kanske, haha!

Likes

Comments

Nu har jag fixat maten åt Nevada han ska ha till imorgon. Morfar ska sköta om hästarna imorgon nr vi är i Göteborg så därför fixade jag de för att underlätta lite.

Nu ska jag putsa och efter de fixa Nevada!

Likes

Comments

Nu ska vi åka till Göteborg och Göteborg Horse Show! För första året ska vi faktiskt endast gå på mässan. De ekipage vi ville sett i dressyren är strukna och sen gick det endast ungdomsklasser i hoppning. Så det struntade vi faktiskt i detta året, tråkigt. Jag som sett fram emot att se de bästa rida dressyren- så ska de inte starta. Men det är sådant som händer när det är djur det handlar om!

Jag har faktiskt ingenting speciellt mer än ett pannband jag planerat att köpa. Får se vad mer jag hittar åt prinsen!

Nevada har just nu ett liknande detta. Det glittrar inte i solen och jag hade viljat ha ett med stenar när jag tävlar.

Jag har inte bestämt om han ska få de översta eller de understa. Jag tycker båda är superfina, HJÄLP!!!

Likes

Comments

Inte vårt bästa pass till en början idag, men mot slutat var han så himla fin. Jobbade mycket med galoppen då den var väldigt kantig. Shit så svårt de är, men det börjar bli bättre och bättre! Vänstergaloppen är lättare än högergaloppen, jag har lättare för vänster än höger så det är en utmaning som vi verkligen jobbar i motvind med kan man säga!

Några bilder från idag! (Tagna ur en film så inte bästa kvalitén!)

Likes

Comments


Tisdag-
Nevada ska gå dressyr, lösgörande pass. Jag ska åka och gymma.

Onsdag- Jag ska åka och träna för Lottie. Jag vill lägga den mesta fokusen på galoppen och hur jag ska göra för att få till det där! Jag ska åka och gymma

Torsdag- Nevada vilar då jag ska åka till Göteborg Horse Show med mamma, Wilma och mormor!

Fredag- Nevada ska gå dressyr. Jag ska gymma och sen ska jag även käka med en kompis.

Lördag- Nevada går dressyr. Inte bestämt hur jag ska rida än!

Söndag- Jag vet inte riktigt vad jag ska göra, det återstår att se!


Min första D-ponny. En jätte vacker tysk ridponny som tyvärr fick problem med nacken efter att hon gick omkull i hagen då hon hade knäledsinflamation. Otursfåglen själv som var skadad nästan hela tiden vi ägde henne. Ett litet monster när hon hade boxvila/ eller bara fick gå i en liten sjukhage- rent ut sagt farlig stundtals, men bara full av energi såklart!

Likes

Comments

Idag har jag vart i stallet i hela 7 timmar- och inte gjort någonting nästan!
Började med att släppa ut, mocka, fixa lunch till hästarna. Sen hat jag tagit in hästarna, ridit och sen har jag faktiskt bara borstat och "masserat" Nevada. Det uppskattades verkligen!

Nevada fick jogga lite i ridhuset då det regnade och det var flera som red så det blev inga bommar heller, tyvärr!

Likes

Comments

Nu har jag precis kommit från stallet. Jag har släppt ut och mockat hos hästarna. Jag hann även med att fixa maten till Nevada.

Nu är jag hemma en snabbis och ska käka och lite så innan jag ska åka till stallet och rida. Om det inte börjar regna får Nevada gå ute. Han ska få jogga idag då han gått hårt i 2 eller 3 dagar nu. Han är värd de! Tillåter inte vädret oss att vara ute (det står att det ska börja regna) så får han gå över bommar i ridhuset istället!

Känner ni igen honom? Såhär såg han ut samma dag som vi hämtade honom, en riktig liten korv!

​Han har blivit betydligt mer maffig och fått mycket mycket mer muskler!

Likes

Comments

Igår var Wilma och Flippen och tävlade för första gången. De red LC och VANN på över 70%!! Superduktiga!

Likes

Comments

Likes

Comments

Svar: JA!
Tvättat lite benlindor igår och idag kom de roligaste- att linda upp dom.. men jag är snart klar som tur är!

Nevada gick superfint igår när jag red! Kom på en övning som verkligen fungerade och passade honom. Jag red enkla byten, ökad galopp, enkelt byte och så varierade jag lite mellan att rida mellangalopp efter mellangalopp eller mellangalopp enkelt byte och enkelt byte för att få honom riktigt med och uppmärksam. Fungerade verkligen superbra! Jag ska träna vidare på samma sätt idag.

Likes

Comments

Idag är det hela 2 år sedan vi åkte och hämtade Nevada uppe i Linköping. Kl 03.00 åkte vi för att vara där runt 8 på morgonen.
Det var då jag fick se Nevada för fösta gången, i en utebox. Jag minns att jag tyckte han såg lite arg och ilsk ut, man ser ju vitögat på honom hela tiden och står han och vilar samtidigt så ser han riktigt sur ut. Som tur är så är han världens absolut raraste ponny någonsin!
Han hade massvis med tjock päls, såg lite halvsur och tråkig ut, var hetsig i skritten och ville helst gå bakom hand. Det var första intrycket av honom. Hade någon sagt att vi skulle komma 10 på SM, placera oss i nationella klasser ett halvår senare hade jag inte trott dom, ingen hade någonsin kunnat tro det!

Men med lite blog, extremt mycket svett och lite tårar så fixade vi det. Nevada blommade ut till en svan, en av de vackraste jag någonsin sett. Jag vet att det är en som står i stallet som har sagt "den fula ankungen", just för att han blev så vacker.

Man märker verkligen på Nevada att han trivs hos oss, trotts att han har lite bus för sig ibland- bita tag och ta bort mössan t.ex. Det är så himla häftigt att känna kärleken från ett djur och känna hur glada dom är. En obeskrivlig känsla!

Att lämna Nevada kommer vara svårare än när jag lämnat någon annan häst tidigare. Han är en på miljonen. Min drömprins och absolut bästaste vän i hela världen.

Likes

Comments

Likes

Comments

Det blev lite ändrade planer så jag åker till gymmet ikväll istället och rider nu.
Nevada får gå lite i skogen istället för dressyr. Uppskattas alltid!

Likes

Comments

Godmorgon!
Jag vaknade för en stund sen, fixat mig och ätit lite frulle. Jag har en lektion nu på morgonen som slutar kl 10. Efter det ska jag åka och gymma lite tänkte jag, kondition och lite ben är tanken. Efter det ska jag eventuellt äta lunch med farmor, gör jag inte det åker jag och rider Nevada
Jag har nog en lektion kl 15 men jag vet inte riktigt om vi behöver gå på den eller om vi kan jobba hemifrån på den lektionen!

Nevada ska gå dressyr med mycket fokus på formen i de olika rörelserna och linjerna i FEI programmen!

Likes

Comments

Precis hemkommen från stallet. Nevada var fin, vi har haft några dagar där det inte känts super bra men nu känns det som att vi är påväg tillbaka igen.

Vi fotade även lite idag då det var så fint väder. Men, Nevada blir bara röd/orange när solen lyser på honom. Tyvärr. Mamma försökte fixa lite med inställningarna på kameran men lyckades inte riktigt. Jag får försöka fota honom en lite mulen dag istället!

Likes

Comments