Header

Så var det dags igen. Imorgon blir det tävling med Alizia. Eftersom det regnat som bara den under natten och även lite under dagen så var det väldigt blött i gräset- blött i gräset = halkbana. Det finns ju ingen ridbana där Alizia och Madonna står så det fick bli en liten snabbis i det blöta gräset för båda.

Alizia kändes fin. Mjuk, lyssnade och var väldigt avslappnad. Hon har lätt för att spänna sig lite om det händer något eller det är någonting som inte är som vanligt men de senaste dagarna har hon blivit så lugn och bara gått även om hon varit rädd. Hoppas hon är avspänd imorgon inne på banan också!

Nästan allt är fixat, jag ska bara putsa av stövlarna och sadeln, välja ett schabrak och packa ner lite knoppgrejer och så som jag vill ha med mig. Jag ska även sätta kameran på laddning så förhoppningsvis blir det lite bilder! :)
Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag tränade jag med Madonna för Carro. Hon var så himla fin lilla Madonna! Vi fick henne att bli lite högre i formen, lugnare takt och att hon skulle bära sig själv. Hon var riktigt duktig men blev fort trött då hon inte har dom musklerna än. Vi tränade även skänkelvikningar och att fatta galopp från skritt och bryta av från galopp till skritt. Riktigt kul!

Nevada och Alizia fick vila idag. Är febrig nu så vi får se hur det blir med ridning imorgon. Egentligen måste jag rida Alizia och Nevada men med feber är det ingen bra idé alls. Envisa hästtjejen som hellre rider och tänker på sin egen hälsa sist, som alltid.

Hur som helst så är det tävling lördag och söndag. Så kul! Alizia ska även tävla nästa helg också tror jag. Det beror lite på om mamma kan köra. Hon ska bort på kvällen så vi får se när startlistorna kommer hur det ser ut med tiden. Hoppas på tävling, jag älskar att tävla! :)

Bästis Nefffsson <3

Likes

Comments

Just nu går allatre hästar så himla fint. Jag är så otroligt tacksam och glad för att jag får möjligheten att träna, tävla och utvecklas med så underbara individer. Det är tre helt olika typer av hästar men ändå lika. Alla är lika snälla och okomplicerade att hantera, mysiga och bara genuint snälla. Ibland får jag lite dåligt samvete att jag inte hinner stå och pyssla med dom flera timmar om dagen för det förtjärnar dom verkligen!

Alizia är så sjukt rolig att rida. Hon ger en otrolig ridkänska och ibland käns det som att sväva på moln. Hon är så himla mjuk i sina gångarter och med så himla fin energi på rätt sätt. Precis sådär lagom känslig för skänkeln som jag bara älskar samtidigt som det är ett lagom stöd i munnen utan att hon blir stark eller ligger på. MEN hon är ett sto och det gäller att göra allting med känsla och väga av när man kan pressa henne och inte. Väldigt lik Alice på det sättet. Men jag gillar det och jag tror verkligen att hon kan gå hela vägen. Hon passar mig som handen i handsken!

Madonna. Lilla bebisen. Det är något speciellt med henne. Jag har ridit in henne och redan då var hon speciell. Hon är världens coolaste ponny, det är inte mycket som skrämmer henne egentligen. Hon gör alltid alltid alltid sitt bästa och bara vill. Samtidigt som hon är en lat liten ponny som testar om det går att lägga av med energin emellanåt. Doc är hon så söt när hon gör det. kickar man bara till henne lite så är det precis som "jaja, jag går väl dådå" Hennes inställning till ridning är svårslagen. Tanken var att hon skulle säljas nu i sommar men om jag har lite tur får jag kanske rida henne i vinter och tävla henne lite nästa år. Närta år går hon FEI helt klart, med rätt träning och rätt ryttare (om inte jag rider henne)! Det är så häftigt att ha utbildat henne innom dressyren helt själv. Från de att göra henne van vid sadel och träns till att kunna tävla. En dröm är såklart att få rida ett FEI program på henne. Det hade varit så häfftigt!!

Kung Nevada No words needed. Han är allt. Världen bästa lilla ponny. Han käns så underbar just nu och så enkel. Jag kan bara styra runt honom och han förstår precis. Efter över två års arbete med att få lätthet i alla rörelser börjar äntligen allting falla på plats, även slutorna. Han är grym just nu. Kanske ett vinnande koncept för just han att inte träna för tränare? Det känns nästan så för han har aldrig varit finare! :)

Likes

Comments

Nu när skolan börjar och jag har tre hästar att träna och tävla varav två av dom står ca 30 minuter bort måste jag planera. Jag måste planera dagarna så allting går ihop och därför har jag gjort en liten tidsplan och tänkte göra det varje vecka. Känns som att det blir lättast för min hjärna att få ihop allt då!

Tisdag- Släppa ut hästarna och innan det ska jag ha ridit Nevada. Jag ska vara hemma från stallet igen senast 11. Klockan 13 ska jag till skolan och är hemma runt 14.30 senast och då ska jag åka direkt till Madonna och Alizia.

Onsdag- Jag går i skolan från 8-15.20. Då åker jag direkt till Madonna och Alizia. Förhoppningsvis hinner jag rida Alizia inna vi ska åka och träna 17.30. Nevada får vila.

Torsdag- Jag har praktik. Troligtvis från 10-18. Nevada ska ridas på morgonen och förhoppningsvis hinner jag rida Alizia på kvällen. Madonna får vila.

Fredag- Skola från 10.20-11.25. Nevada ska ridas på morgonen och jag ska vara hemma senast 09.30. Efter det ska jag åka och rida Madonna och Alizia samt tvätta och fixa Alizia tävlingsfin inför lördagens tävling.

Lördag- Enligt tidsplanen på TDB börjar klassen på eftermiddagen. Förhoppningsvis hinner jag rida Nevada på morgonen innan vi åker. Madonna ska också ridas och göras tävlingsfin inför söndagens tävling.

Söndag- Även Madonnas klass verkar starta på eftermiddagen enligt tidsplanen på TDB. Nevada och Alizia ska vila.

Just nu känns det väldigt stressigt och jag vet inte riktigt hur jag ska lyckas få ihop det men när man kommit in i lite rutiner tror jag att det blir lättare. Jag har bestämt att på Fredagar när jag går så lite i skolan ska jag ta allt plugg och plugga till körkortet. Det brukar lösa sig och när man fått rutin går ju allt mycket lättare också! :)

Likes

Comments

Idag har jag fått sovmorgon. Jag tog chansen idag när det inte var jag som hade utsläpp i stallet. Det blir nog en väldigt lugn förmiddag. Jag ska plocka iordning lite på mitt rum och runt 14 ska jag åka till stallet och rida Nevada. Han ska gå dressyr idag och imorgon och sen får han det lite lugnare resten av veckan. Eftersom skoln börjar och både Alizia och Madonna ska tävlas i helgen lägger jag lite extra fokus på dom just nu!

När jag ridit Nevada ska jag åka och rida Alizia och Madonna. Har jag tur så hänger mamma med. Jag hade behövt lite hjälp med både Alizia och Madonna inför tävlingen. När dom är ridna och klara ska jag plocka ihop de lindor och schabrak Madonna ska ha på onsdagens träning så de hinner tvättas och torka. Jag tror faktiskt att jag kommer köra på rosa lindor+ svart schabrak och till mig svarta byxor och rosa tröja. Jag tror det hade blivir supersnyggt!


Skönt med en lugn dag innan skolan drar igång igen på tisdag. Som tur är så börjar jag inte förens kl 13 och då hinner jag rida Alizia och Madonna innan det och Nevada efter skolan, perfekt! :)

Likes

Comments

Godmorgon. Tidig morgon idag. Det är tävlng som står på shemat, dock är det inte tävling för mig utan för Wilma och min kusin. Ska bli kul att se!

Jag och pappa ska åka om en liten stund. Jag ska bara försöka vakna till lite, hehe! Annars händer det ingenting speciellt. Nevada, Madonna och Alizia ska gå dressyr. Madonna och Nevada ska få lite tuffare pass medan Alizia endast ska mjukas upp och lite sådär. Eftersom hon är dräktig vill jag inte rida henne allt för hårt så att det på något vis ska kunna skada blivande fölis. Men vi jobbar på.

Igår red jag Madonna. Mamma hjälpte mig coh det gick väldigt bra faktiskt. Vi fick upp henne lite i formen och då lugnade hon sig och arbetade och "sprang" inte bara. Hon är så fin just nu. Så himla kul och det är någonting speciellt med den ponnyn. Det är precis som att hon minns mina signaler från när vi red in henne. Hon lyssnar otroligt mycket för sitsen- lite för mycket ibland, men hon börjar förstå mer och mer vad de olika hjälperna betyder och hon gör stora framsteg varje pass!

Tanken var att jag skulle rida Nevada också men det blev inte så mycekt av det. När vi skrittade fram såg jag en kanin som inte kunde komma upp. Jag tror den brutit tassen eller någonting. Usch den bara låg och sprattlade tills jag försökta hjälpa den. Då blev den helt lugn- precis som den förstod att jag ville hjälpa den och inte var farlig. Jag fixade hjälp och nu lider den inte längre. Stackars lilla kanin, den var så otroligt söt! :(

Likes

Comments

Nu är jag snart påväg till stallet för ett morgonpass innan utsläpp på Nevada. Det är mycket som ska hinnas med idag så det fick bli ridning innan utsläpp idag.

Mamma ska åka med till Madonna och Alizia idag. Förhoppningsvis hinner hon hjälpa mig med båda, annars bara Madonna. Jag ska även träna med Madonna på onsdag i nästa vecka, ska bli så kul!

När vi varit hos Madonna och Alizia får vi se vad klockan är. Helst hade vi velat åka och vaccinera Nevada. Vi ska till stan runt 15 så därför behöver stallet vara klart innan det. Är man bara effektiv borde det funka!

Nu får jag skynda mig, hoppas ni får en bra dag!:)

Likes

Comments

Idag har varit en riktigt lång dag, med bara hästar. Började dagen med två dressyrpass på Alizia och Madonna. Duktiga båda två.

Efter de åkte jag till vårt stall och fixade allt i stallet. Jag städade där vi har allt foder, tvättade hinkar och dammade av allt. Behövligt kan jag lugnt säga. Nevada fick ett dressyrpass. Han var faktiskt väldigt fin. Han har inte gått dressyr sen i lördags och trotts det gick han som om han gått dressyr flera dagar innan! Fina lilla ponnybus!!

Avslutade dagen med ett härligt styrkepass genom att köra vatten till hagen. Det kan vara bland det tråkigaste jag vet, men det måste göras. Man får se de lite som gratis träning- eller något... haha

Hur fin är inte Madonna på denna bilden? Önskar så att jag satt ner, tänk så fin den hade varit då!!

Likes

Comments

Idag har jag inte ridit en enda häst, ganska skönt faktiskt.

Nevada fick nya skor och efter de har hela familjen varit ute och ätit, spelat minigolf och lite så. Mysigt.

Imorgon ska Madonna och Alizia ridas innan kl 14, Nevada ska jag rida efter vi tagit in tänkte jag. Annars är det inget med på schemat.

Nevada gillar Dedär med att få nya skor? Lite tveksamt om han ler eller är sur...;)

Likes

Comments

Idag har alla 3 hästarna fått gå, Alizia, Madonna och Nevada.

Alizia fick ett lösgörande pass då hon vilat ett litet tag. Madonna tränade jag vidare med skänkelvikningar och galopp från skritt. Jag började även att försöka mig på ryggning vilket hon förstod riktigt fort. Vi får jobba vidare på den.
Nästa tävling är den 19/8 med Alizia som ska gå en LB:2 och den 20/8 är det DIV II med Madonna och hon ska gå LB:1. Kul med nya tävlingar!

Nevada fick bara busa då han ska vila imorgon. Dom ska nämligen skos och jag vill inte rida honom samma dag efter det.

Vi får se lite vad som händer imorgon. Alizia och Madonna ska gå dressyr. Det är väl det som är spikat iaf! :)

Min älsklings älskling<3

Likes

Comments

Idag fick Nevada vila. Jag red Madonna och tränade lite på galoppfattningar från skritt. Efter några försök gjorde hon det superfint! Hon är lika lättlärd som när vi hade henne som 3åring. Så kul med sådana hästar som bara vill lära sig och lär sig fort. När man märker en förändringar efter varje pass.

Nästa tävling för Madonna blir om ca 2 veckor. Då blir det tävling med division II. Så kul att rida i lag, sist jag gjorde det var för 2 år sedan med Nevada då jag var inlånad till ett annat lag en omgång. Det som är lite roligt är att det är Jag, Wilma och vår kusin som ska rida i laget. Eventuellt så är det en tjej till som ska vara med men dom visste inte om hon kunde än. Hoppas för det hade varit kul med fler än familjen, haha! :)

Snygga Madonna idag!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag var det tävling som stod på schemat för både mig och hästarna. Madonna skulle debutera på dressyrbanorna. LC:1 och LB:1.

I LC:1 ländes hon väldigt väldigt fin på framridningen. Lite spänd men hon lyssnade ändå på mig. Hon tyckte nog det var lite konstigt och ovant med denna typ av tävling. Allting gick bra och hon var verkligen med mig tills vi skulle gå till banan då hon blev rädd för en dam med kryckor. Madonna som alltid är så trygg i sig själv. Där tappade hon lite fokuset från mig då hon blev väldigt spänd hela vägen till banan efter det. Väl på banan så gick hon så bra hon kunde för tillfället. Lite spänd för domaren. Jag vet dock inte om det var för att underlaget var helt katastrof med vattenpölar och djupt eller om det var domarkuren hon var lite rädd för. Hon gick iaf utan problem. Jag tror det kändes mer än det syntes. När jag ridit tänkte jag att 65% är jag väldigt nöjd med om jag får. Men vet ni vad?? Resultatet blev hela 74% och VINST, helt otroligt i hennes debut!!

I LB:1 var hon trött. Underlaget tog ganska mycket av krafterna och sen tror jag att det var mentalt ansträngande också. Men hon gjorde allting, inga större missar. Småsaker som jag kunde gjort bättre. Madonna skötte sig helt exemplariskt. Resultatet blev 66% och en 3e placering!

Jag tror hon kan gå hela vägen med mer rutin och träning. Hon är verkligen en toppenponny på alla sätt. Så himla cool och lugn att ha med sig. Hon är ju trotts allt bara 6 år.

Nevada kändes inte riktigt som han gjort här hemma det senaste. Han kändes lite trött och loj. Men han var stundtals väldigt fin. Underlaget väldigt halt så vissa delar där han halkade till så blev det ju hack vilket drog ber på en del rörelser. Jag red även fel väg... sånt som inte ska hända. Men han fixade allting väldigt bra trotts underlaget och verkade inte så speciellt trött faktiskt! Resultatet blev 67,8 och VINST!

Dagen resulterade alltså i 2 segrar och en 3e placering. Helt otroligt och så kul! Båda var verkligen så duktiga!

En av mina favoritbilder med Madonna, hur läcker är hon inte??

Även en av favoritbilderna på min prins<3

Likes

Comments

Idag kommer dagen att gå i ett, igen. Tanken var att jag skulle göra iordning ponnysarna under dagen. Nevada på förmiddagen och Madonna på eftermiddagen så jag kommer hem i hyfsad tid. Så blir det inte. Jag och mamma ska åka till gekås. Det lär ju ta ett bra tag men jag hoppas verkligen att vi är hemma senast 15. Så får jag rida och fixa Nevada med hjälp av mamma och samma med Madonna.

Jag är dock inte förvånad att det blev såhär. Det blir aldrig som jag tänkt mig, haha! :)

Sötis! Vanligtvis har vi inte benskydd och boots i hagen men antagligen så fanns det en anledning till det när bilden togs!

Likes

Comments

Nevada gick så fint idag. Galoppen var så bra verkligen! Jag har jobbat mycket med galoppen och nu börjar de ge resultat. Traven var också bra. Han gjorde några riktigt bra slutor. Jag fick inte helt igenom honom i högervarv i traven men jag får rida ett lösgörande pass på honom imorgon.

Madonna, älskade lilla ponny. Hon är så jäkla duktig. Och vilken utstrålning hon har! Idag red vi igenom LC:1 och LB:1. I princip helt felfria. Det var så bra hon kan göra det just nu. Jag red lite skänkelvikningar och hon gjorde som så himla fint. Hon är så otroligt lättlärd, hon kan enkelt gå FEI programmen nästa år-utan tvekan. En riktigt toppenponny på alla sätt! Beroende på hur hon går inne på banan på lördag kan vi nog snart börja tänka lite på att inom en snar framtid starta en LA!

Kelly red jag också. Hon är inte helt startklar än men på god väg. Lite mer träning och lite mer stabilitet sen så! Hon är ju yngre och haft föl och därför inte lika mycket riden. Det får ta lite tid men snart är nog även hon startklar! :)

Likes

Comments

Jag hann inte skriva ihop något igår. Allting gick i ett hela dagen, kul!

Vi var iallafall och mätte Kelly och Madonna i Helsingborg. Vi trodde det skulle vara 2 D-ponnys kanske att Madonna var C med lite tur men Kelly hade vi helt räknat med att hon skulle vara D- ponny. Så var inte fallet och vi åkte hem med 2 maxade C-ponnys på 140,0cm- väldigt bra!

Nu kan båda tävlas, så kul! Madonna ska starta redan nu i helgen hon ska gå LC:1 och LB:1 som det ser ut nu. Kelly har vi inga tävlingar bestämt till ännu men det lär bli snart.

Idag är en lite lugnare dag, eller förmiddagen är lugnare rättare sagt. Vi ska snart åka och släppa ut hästarna och fixa stallet. Kl 13 ska jag till körskolan och är klar där runt 15. Joanna kommer med Madonna och Kelly runt 15.30 så ska jag rida dom på dressyrbanorna där vi har dressyrstaket. Dock ska det regna så vi får se lite om vi är mestadels i ridhuset och sen bara går dit för att låta dom vänja sig lite. Troligtvis är det inga problem men det kan vara skönt att ha ridit programmen efter de rätta måtten osv.

Efter det ska jag rida Nevada. Jag ska träna program och programdelar tänkte jag.
Förhoppningsvis blir jag klar inte allt för sent så jag hinner packa ihop sakerna som ska med på lördag. Mamma ska köra ner Nevada själv till tävlingen då Madonna startar på morgonen och han på eftermiddagen. Jag måste därför ha alla saker iordning så det blir lätt för henne att åka iväg.

Imorgon blir det nämligen fullt upp med att bada och fixa ponnysarna fina, sen är det ju fredag också så jag vill bli klar i tid så man får lite ledigt från hästeriet ;)

Hur söt?

Likes

Comments

Nu på morgonen ska jag åka och rida Nevada och fixa hos honom. Det blir ett dressyrpass idag. Jag ska träna lite programdelar och kolla av hur det känns när man sätter ihop det till ett program.

Strax efter lunch ska jag åka till Madonna. Jag ska fixa iordning två boxar Kelly och Madonna kan stå i till imorgon. Madonna kommer stå på gården fram tills lördag då hon är lite grästjock just nu, haha! Madonna ska ridas och jag ska även rycka hennes man då den är alldeles för tjock och lång för att kunna knoppas. Hoppas hon är snäll och inte tycker att det är allt för obehagligt.

Vad ska ni göra idag? :)


Min prins!<3

Likes

Comments

Måndag, första dagen på en intensiv vecka. Åkte och red Madonna först idag, lika duktig som alltid. Åkte direkt till Nevada och joggade honom lite. På lördag är det tävling och både Madonna och Nevada ska gå. Eftersom jag kommer få efteranmäla så väntar jag med att anmäla tills onsdag eller torsdag. Inte bestämt vilka program ännu, det lutar mot att Nevada får gå FEI Inledande och Madonna LC/LB. Funderar dock på en eller två klasser på henne. Det är nämligen hennes första dressyrtävling.

Nu ska jag sätta mig ner och planera denna veckan och få lite mer ordning på allt för just nu känns det som att allt är lite smått kaos, haha! Jag måste lägga upp hur hästarna ska vila och gå fram tills lördag och lite sådär. På onsdag ska vi åka och mäta Madonna och Kelly så då får Madonna vila och jag får försöka rida Nevada på morgonen. På torsdag ska jag till örskolan och troligtvis ska Nevada vila då. Fredagen är mest kaosig just nu. Jag vill helst hinna duscha båda då både Madonna och Nevada är lite smutsiga. Jag ska även rida båda, mest troligt är det att jag rider Nevada på morgonen och sen går han ut i hagen. Medan han är i hagen åker jag och fixar allt klart med Madonna. Så svårt när dom står på två olika stall där det ändå tar ca 30 minuter att åka emellan. Förhoppningsvis med lite planering ska jag få ihop det. lördag och själva tävlingsdagen har jag inte ens tänkt på än. Vi får se hur det blir då helt enkelt! :)


​Jag och Madonna har faktiskt varit med på en utställning när hon var 3. Visat några hästar på några visningar faktiskt och det är riktigt kul faktiskt! :) 

Likes

Comments

Idag har jag ridit alla hästarna- Nevada, Madonna och Alizia. Alla gick super. Nevada gick ett lite lättare pass isag då han kändes så himla fin. Kändes dumt att fortsätta när allt stämde och kändes bra!

Jag ska eventuellt tävla på lördag. Jag funderar på om Nevada ska gå en eller två klasser. Där finns LA:P2 och FEI Inledande. Jag funderar på om jag bara ska rida Inledande eller om jag ska rida LA:P2 också. Jag kommer få efteranmäla i vilket fall så jag tänkte faktiskt vänta med att anmäla tills på torsdag.
Jag tänkte ju vänta lite med att rida på lång bana med honom ett tag till men nu känns han så fin så jag tror att vi klarar det! :)

Likes

Comments

Igår fyllde jag 18 och skrev därför ingenting..

Nevada har hur som helst gått så himla bra de senaste passen. Jättepigg och så himla stabil i allt. Så himla skönt. Wilma fick prova att rida honom lite idag och det gick faktiskt bra. Hon tycker han är lite stor att sitta på men det gick bra idag. Stor kontrast på hans gångarter och Flippens, haha.

Så himla kul att alla hästarna jag rider går så fint just nu. Alla är verkligen på topp- superkul!

Imorgon ska jag åka och rida Madonna. Jag får se om jag rider Alizia också. Nevada ska gå dressyr imorgon också och sen ska han få ridas ut i skogen på måndag tänkte jag.

Suddiga bilder tagna från en film men kolla så maffig han är! :)

Likes

Comments

Idag red jag dressyr på Madonna och Alizia. Madonna var verkligen så himla fin. Jag hade henne verkligen mellan hand och skänkel och hon förstod mycket mycket mer vad jag ville med mina hjälper. Största guldstjärna till henne idag!

Alizia var också fin men lite spänd, men ett väldigt bra pass ändå. Igår var hon helt galet fin. Vilken känsla hon gav mig då!

Nu ska jag åka och rida Nevada. Även han ska få gå dressyr men ett lite lättare pass. Han vilade nämligen igår och ska vila imorgon så det blir ett litet lätt dressyrpass för hans del. :)

Likes

Comments

Subscribe

Red ut på Alizia idag tillsammans med min kusin som red Madonna. Så himla mysigt och vilka fina vägar! I skogen hemma hos oss är = 0 typ. Man kan skritta men trava och galoppera går nästan inte. Så tråkigt.

Hos Alizia och Madonna där de går på bete nu var det breda vägar och supermysigt med gamla vägar.

Så fint!

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Idag fick Nevada vila. Jag har kört fast lite nu så jag hade behövt mammas hjälp, dock är hon inte hemma förens i helgen så tills dess tänkte jag rida ut och göra lite annat. Men jag ska ge de ett till försök med ett dressyrpass imorgon också.

Jag red istället Flippen. Han var väldigt pigg och var väl inte speciellt koncentrerad, rädd för mest allting- även dressyrstaketen haha! Så söt. Pigg och busig Flipps ;)

Sötisen!! Jag ska be mamma ta lite nya lort nu när hon kommer hem. Märks att jag har lite brist på bilder kanske, hehe!

Likes

Comments

Jag har länge velat prova ett par ridbyxor med grip. Jag har dock varit väldigt skeptisk. Det har inte känts som att det skulle ge lika bra grepp som ett par i skinn- (om det nu är de, hehe). Mamma köpte ett par från pikeur i skandinavium på Göteborg Horse Show. Hon var nöjd med sina så nu i Falsterbo köpte jag mig ett par jag också.

Jag kan väl säga att jag aldrig kommer köpa något annat än ridbxor med grip i fortsättningen. Jag har oftast svårt att komma ner ordentligt i sadeln då skinnet eller vad det är tar emot då det inte är speciellt töjbart. Däremot kom jag ner så himla mycket bättre med mina pikeur med grip. Där är ju typ som vanligt tyg och därför lite mer tänjbart än de "vanliga" ridbyxorna.

Dessutom var de byxorna jag köpte i falsterbo i ett annat material, ett tunnare material och lite glansigt i tyget. Supersökna. Ja tror faktiskt jag ska köpa ett par vita också, men det är viktigt att det är i samma tyg som de blå jag köpte nu och inte de "vanliga" tyget!

Har ni testat ridbyxor med grip? Vad är ert favoritmärke? :)

Nu ska jag ut och fixa stallet inför kvällen. Nevada får vila idag tror jag så det blir lite mys med honom istället. Jag har dock inte bestämt mig för om jag ska rida. vi får helt enkelt se vad klockan är när jag fixat klart allt. :)

Likes

Comments

Sommarkvällar, finns det något bättre?

Min kusin fick rida Nevada lite idag. Verkade trivas ihop "han är ju en drömponny" hon fick rida lite genom vattengraven och Nevada är så himla snäll och går med på allt och försöker förstå vad hon menar. Bäst på alla sätt helt enkelt!

Nu ikväll har vi bara varit hos farmor och farfar, vi har ätit och haft det mysigt. Så himla skönt med varma sommarkvällar. Här på västlusten blåser det ju nästan alltid. Guld värt när det är så stilla som det var ikväll. Det blir mycket mycket skönare direkt!:)

Hoppas er dag varit bra! :)

En bild från när Wilma red honom för några veckor sedan :)

Likes

Comments

Idag har det varit en lugn dag. Hästarna vilade och jag fixade stallet på morgonen när jag fodrade så det var klart.

Nu i eftermiddag har jag varit hos farmor och farfar. Två av mina kusiner har också varit här så vi har ätit, badat och umgåtts. Vi alla sover här också. Imorgon ska vi nog på marknad och sen ska jag nog till stranden då det ska bli varmt med strålande sol imorgon, härligt! :)

Likes

Comments

Just nu är jag och Tage på hundstranden, så skönt. Hemma hos oss blåser de ingenting så där går knappt att vara. Här på stranden fläktar de lite och sen är det ett plus att Tage får va med. Han är lite skeptisk till vattnet då det är en del vågor och han är ju inte speciellt stor, då blir vågorna helt plötsligt enorma! Haha

Likes

Comments

Skrev ju tidigare idag att jag skulle försöka mig på att ta lite nya bilder i hagen idag. Det var lättare sagt än gjort. Nevada ville bara stå på samma sätt med huvudet ner och beta... Rolig han ville vara liksom. Alice och hennes hag-kompis går inte två meter ifrån varandra. Lite svårt att få med bara Alice då, haha! Men några bilder fick jag :)

Sötis!


Bästisarna. Svårt att få klia i huvudet för tage när Nevada bara ville skaka av sig flugorna :(


Inte jätteupskattat när han rullar sig precis innan han ska gå in, lägg märke till smilet han gör ;)

Söta Alice!


Avslutar med lilla Tage<3

Hela eftermiddagen spänderades i stallet, så mysigt. Jag red Nevada lite i ridhuset men det var så himla varmt och syrefattigt så jag valde att sluta rida ganska snabbt. Det kändes inte helt optimalt att träna när det så kvavt. Nya tag imorgon istället! :)

Likes

Comments

Solen skiner och det är så himla varmt och skönt, nu är sommaren äntligen här- åtminstone idag, hehe!

Jag ska snart åka och ta in hästarna. Jag tänkte faktiskt att jag skulle ta ut Alice och Nevada efter att de ätit sin lunch och ta lite kort på dom. Fick så himla fina bilder på Nevada, Wyoming och Charentio i hagen för två år sen. Tänkte att jag skulle försöka få till fina bilder idag. Vi får se hur det går!

Rida tänkte jag göra ikväll när det är lite svalare. Alla ridbanor är utan skugga nu på dagen så det är oftast väldigt varmt när solen står på, speciellt om det är vindstilla som idag.

Nevada gick helt okej igår. Jag red på dressyrbanorna och av någon anledning är han alltid lite spänd och okoncentrerad där om jag rider själv. Troligtvis för det ligger lite avskilt och dom ser inte riktigt vad som händer runt omkring. Det är superfint att rida där då det är omringat med skog och buskar. Det blir så himla fina bilder där!

Likes

Comments

Just nu är Nevada finare än någonsin. Han är sfark i formen och har bra driv frammåt- han bara vill mer och mer hela tiden. Det var ett bra tag sen vi hade denna känsla.

Jag har börjat lära mig att rida honom där han är stark och fast och rätt i formen. Tidigare har jag tyckt att han har bivit för stark för mig men nu har jag börjat få bättre koll på allt. De problemet varit när jag har tyckt att han har vart för stark är att jag har tappat drivningen och då blir han bara lång och stark och då har jag försökt "dra ihop" honom. Nu när han är så himla mycket piggare och gladare kommer de drivet mer av sig själv och då är det lättare för mig att driva de lilla extra som krävs för att stötta honom istället för att störa honom i munnen. Det är så himla kul att träna nu!

Idag ska han gå dressyr. Jag har inte bestämt något speciellt jag ska träna på utan mer bara rida och bli starkare i de vi redan kan. Eventuellt så ska jag ta tag och verkligen hårdträna ökning/minskning på riktigt nu? Jag avskyr att träna det då jag tycker det är så fruktansvärt svårt. Därför har jag aldrig riktigt tagit tag i det och intensivtränat i kanske 1 vecka. Nevada lär sig väldigt snabbt så om man bara är koncikvent och gör likadant hela tiden brukar det gå väldigt fort och bra. jo, nu ska jag ta tag i det. I en vecka nu ska vi intensivträna skänkelvikningar och tempoväxklingar. Nästa onsdag ska vi göra det riktigt bra! :)


Likes

Comments

Igår gick Nevada så himla fint. Galoppen var jättefin, traven var jättefin och även skritten. Ett toppenpass, verkligen!

Idag ska han gå dressyr. Jag ska hårdträna skänkelvikningar och travdelar ur LA:1. Jag tror att om jag får skänkelvikningarna med ännu mer lätthelt och har honom helt rak kommer det bli lättare med slutorna sen. Jag märker stor skillnad bara nu de senaste när jag ridit mer skänkelvikningar. Hoppas på slutor med lätthelt innom 2 månader, det är mitt mål! :)

Nevada älskar prisutdelningar!

Likes

Comments

YouTube
Matilda Segermalm