Header

Slutade precis. Älskar verkligen att vår praktik ligger till kl 18 en fredag... not, hehe! Nu ska jag direkt till mormor och fixa hennes hår och efter det ska jag käka lite snabbt och sen ska jag rida.


Nevada ska hoppas idag. Jag tänkte ställa upp en liten bana eller liknande med både bommar och små hinder. Hoppas han kommer tycka det är roligt. Han är så otroligt pålitlig att hoppa. Nevada skulle aldrig stanna och vara rädd för något hinder. Låter jag han sköta jobbet fixar han avstånd och allt helt perfekt. Skulle han någon gång missbedöma avståndet hoppar han ändå- oftast lite jämfota "kråksprång" men han tar sig över och gör alltid sitt bästa!!! Han kanske inte är någon vidare höjdhoppare men att hoppa 80-1m räcker gott och väl för mig. Tanken är ju att han ska få göra någonting han älskar.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Nu när jag tänkt om och börjat variera Nevadas träning väldigt mycket är det viktigt för mig att planera så jag har koll på alla veckans pass och hur många dressyrpass han gått under en vecka. Tänkte skriva ner lite hur jag planerat än så längre!
Alla dressyrpass ska jag försöka att rida utomhus!
Fredag 28/4- (idag) Hoppning. Jag tänkte sätta upp någon liten enkel bana så han får ha lite kul!
Lördag 29/4- Dressyr, mest fokus på mina händer.
Söndag 30/5- Dressyr. Han kommer gå två dressyrpass i rad men det kan också vara nyttigt!
Måndag 1/5- Jag kommer rida ner till stranden om det inte är allt för blåsigt eller dåligt väder. Jag kommer rida i vattnet för att träna benen!
Tisdag 2/5- Skritta ut på varierat underlag ca 1,5 h för att få röra sig då han troligtvis har träningsvärk efter strandritten.
Onsdag 3/5- Rida på terrängbanan. Rida lite enkel dressyr. Volter och jag tränar med mina händer. (Räknas inte som dressyrpass)
Torsdag 4/5- Vila. Massera Nevada och gå ut och gå på asfalt ca 1h.
Fredag 5/5- Tömkörning över bommar.
Lördag 6/5- Strandritt
Söndag 7/5- Dressyr
Måndag 8/5- Dressyr
Tisdag 9/5- Dressyr
Onsdag 10/5- Dressyr
Torsdag 11/5- Rida ut/rida lite dressyrarbete på terrängbanan.
Fredag 12/5- Vi åker till Mantorp. Han kommer joggas på tävlingsbanan.

Eftersom vi åker till Mantorp på meeting kommer han gå lite mer dressyr den veckan. Jag ska försöka rida på olika ställen för att han ska tycka det är roligt och inte uttjatat. Jag tror denna planering kommer fungera, gör den inte det får jag komma på någon ny plan. Efter Mantorp kommer han gå lite mindre dressyr igen!


Likes

Comments

Idag tömkörde jag Nevada. Jag är inte alls bra på det och gör det inte så ofta. Idag tyckte Nevada det till en början var lite konstigt, men när vi efter ett tag kommit överens och förstod vad vi båda menade gick det bra. Småmissar i kommunikationen hela tiden men det fungerade. Bara att träna vidare nästa gång.

Tanken var ju att han skulle gå dressyr idag men eftersom han gick dressyr de 3 senaste passen + en vilodag fick han tömköras. Jag ska ju inte rida mer än 2-3 dressyrpass på raken. Imorgon blir det hoppning!

Ingen stilhoppning men Nevada älskar det! :)

Likes

Comments

Hur fina är inte dessa bilder Filippa tagit (@filipparphotography på instagram) Hon har också en superfin ponny från Marianne Lundin!

Hur söt på den högra bilden? Öronen spetsade framåt!

Öronen framåt hela tiden! Märks att han tycker det är roligt att få visa upp sig egentligen. Tyvärr mindre kul resten av klasserna i hästhagen! Haha

Likes

Comments

Nu ska jag snart åka iväg till skolan. Torsdagar är verkligen så tråkiga. Börjar med Natur fram till 9.20, efter de har vi kort rast och börjar 10.25 eller 10.30 med en lektion till klockan 12.05, sen en 25 minuters lunch och efter de praktiskt frisör till 16.45. Låter som en rolig dag, inte sant?

Hoppas den går snabbt då jag bara vill åka och rida så jag kan gå och lägga mig igen. Jag är fruktansvärt trött just nu. Jag får hoppas att jag vaknar till lite mer om en liten stund.
Hoppas ni får en fin torsdag! :)

​SM 2016

Likes

Comments

Idag Kändes Nevada så fin. Jag red på dressyrbanorna och det var riktigt skönt, tog till och med av mig min kofta och red i kortärmat, hur skönt???
Idag jobbade mycket på mina händer då jag fått en otroligt dålig ovana att hålla på med dom exakt hela tiden vilket gör att Nevada varit lite orolig i formen. Idag la jag mesta fokuset på att hålla dom stilla och vet ni vad? Självklart går han som vanligt. Stadig och mjuk. Allting hänger på mig nu, tänkte ha en veckas intensiv träning och endast tänka på mina händer så Nevada får en lite lugnare vecka medan min blir lite jobbigare.


Jag började passet med att skritta fram honom. (såklart) Efter det började jag flytta honom, göra bakdelsvändningar avsaktning till halt osv för att få honom uppmärksam på mig. Han har en tendens till att bli lite okoncentrerad på mig här hemma men idag skötte han det riktigt bra.

Jag travade mest idag, red lite öppna och skänkelvikningar. Jag är faktiskt väldigt nöjd med min ridning. Jag höll stilla mina händer mestadels av passet. Någon gång då jag råkade greja lite men annars höll jag dom still. Det gäller att tänka på det exakt hela tiden annars sitter man där igen omedveten att man flaxar med händerna...

Nevada kändes väldigt positiv och mjuk. Idag satte jag inget tryck i honom då jag känner att jag behöver behärska allt i "vanlig" trav först. Förhoppningsvis om jag klarar mitt mål kan jag börja rida med mer tryck i slutet av nästa vecka. Upp till mig!

Nu ska jag faktiskt ut och springa lite. Min kondition är den sämsta i hela världen och om jag ska orka rida måste den tränas upp. Perfekt att ha som mål att man ska ha tränat upp den lite tills 3-årstestet är om en månad.

Likes

Comments

Nu har jag kommit hem från skolan. Slutade 14.15- hur skönt?

Nu ska jag städa upp lite i mitt sminkbord då det är saker överallt och ingen som helst organisation. Efter det ska jag äta lite mellis och beroende på vad klockan är när jag är klar med städningen ska jag plugga lite. Jag har en uppgift som ska vara inne 8e maj. Själva lektionen har vi inte den dagen men vi har fått en uppgift vi ska lämna in, så ingen stress med den men ändå skönt att bara göra den så man slipper dra på det!

Nevada ska gå dressyr med hjälp av mamma. Förhoppningsvis kan vi vara inne trotts att det är dressyrträningar.

Likes

Comments

Jag har faktiskt inte varit i stallet idag. Mamma tog hand om honom. Skönt för Nevada att få en vilodag helt från ridning eller promenad.
Imorgon står dressyr på schemat. Mamma ska hjälpa mig då jag inte riktigt vet hur jag ska göra just nu.

Nevada har blivit så himla fin i pälsen och kroppen det senaste. Efter att han var sjuk tappade han otroligt mycket muskler, det i samband med pälssättning och fällning bara rasade han. Nu börjar han bygga upp fina maffiga muskler igen! Hoppas han håller sig frisk från förstoppningar/kolik nu, det är verkligen inte roligt, det är tråkigt att se sin bästa vän må dåligt!

Likes

Comments

Nevada var lite lätt överpigg idag+ att det blåser jätte mycket. Gissa om han var överallt och ingenstans? Haha

Båda ridhusen var upptagna så jag fick vara ute. Han var lite småspänd och lite rädd för det mesta vilket gjorde att han hoppade till ganska ofta, sötisen! Nya tag imorgon i ridhuset om inte blåsten avtagit, tror vi behöver jobba igenom ordentligt då vi har en liten svacka just nu. Galoppen är riktigt bra men då är det alltid formen som försämras. Hoppas att vi snart kan jobba fram både form och bra galopp samtidigt!

Likes

Comments

Idag fick Nevada gå ett dressyrpass i ridhuset. Red utan sporrar för att kunna använda det som hjälp inne på banan som ett extra hjälpmedel.
Han var inte i toppform i dressyren idag men vad kan man begära, han har trotts allt inte gått ordentligt sen i onsdags!
Men jag tycker att han lyssnade otroligt bra för sitsen i galoppen idag. Den har varit lite svår det senaste men han lyssnade så fint idag!

Imorgon blir det dressyr igen och på tisdag ska han få göra någonting annat igen. Tanken är att han inte ska gå med än 2-3 dagar i rad med dressyr, sen ska han få göra någonting annat.

Likes

Comments

Idag åkte vi med Nevada och Flippen till en skog med lite bättre vägar och red. Nevada var så otroligt pigg idag också, så kul!

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Idag var det en övertaggad och pigg Nevada som fick springa av sig på terrängbanan. Lite svår att hålla vissa stunder men huvudsaken var att han fick göra det han tycker är kul! Tanken var att han skulle hoppa men det får han göra imorgon istället. Hoppas detta lilla avbrottet med endast roliga saker får honom att bli gladare igen, allt för lilla prinsen!

Fick även frågan om att visa en 3- årig ponny på 3 årstestet den 21 Maj. En supersöt B-Ponny, ser ut som en liten sagoponny! Det är roligt att få det förtroendet, skönt med endast en häst. Sist jag visade på 3 åtstestet visade jag 4 ponnyer, aldrig sprungit så mycket i hela mitt liv, haha! ;)

Likes

Comments

Idag red jag Nevada på stranden. Han var så galet pigg och glad. Så himla skön känsla efter allt krångel och under helgens tävling där han inte verkade tycka det var jätte kul. Men idag var öronen spetsade och han fick galoppera i sitt eget tempo. Glad häst- glad ryttare!!

Sen red jag även Flippen. Han var riktigt fin från första början. Höll ett fint sug på bettet genom hela passet, så duktig!

Likes

Comments

Idag kom Johanna från WOW och provade ut både Nevadas och Alices sadel. Det tog tid innan vi fick någorlunda ordning på Nevadas sadel. Han trivdes mest när den var för bred, vi fick därför bygga upp med paddar där fram för att lyfta upp den. Nu när han inte är fullt musklad valde vi att göra såhär och han trivdes även bäst såhär. Förhoppningsvis kan vi ta bort lite av allt vi har under sadeln om ett par veckor när han fått tillbaka lite muskler.

Imorgon ska Nevada ridas på stranden, träna galopp och kondition. Jag tänkte även träna mycket tempoväxlingar med samling eftersom jag har "frivillig" bjudning från honom. Hoppas det går bra! :)

Likes

Comments

Likes

Comments

Just nu är jag ut och går ned Nevada. För en timma sen när jag började hå var det strålande sol, och nu snöar det?
Nevada verkar uppskatta en promenad i vilket väder som helst!

Vi kanske ska åka iväg och rida på "Hallands ridled" i veckan, hoppas vädret håller sig då jag tror Nevada älskat det! Vi kan ju bara skritta och trava lite grann i vår skog då det är så mycket rötter och stenar hästarna kan vricka sig på :(

Likes

Comments

Idag ska Nevada få en långpromenad. Jag funderar på om jag ska gå ner till stranden och gå hela stranden då det inte ska blåsa så mycket i eftermiddag. Jag får se annars får jag ta en promenad i skogen. Tanken är ju att han ska gå på lite varierande underlag idag och det får han om jag går ner till stranden eller går till den delen av skogen där jag och Wilma oftast rider är vi rider ut en längre runda då man måste skritta ca 20 minuter på asfalt och grus innan man kommer dit, perfekt!

Annars har jag inga större planer mer än att jag ska lägga in alla saker jag haft med mig i skåpen och putsa av allt som blivit blött och smutsigt under helgen. En minst sagt lugn och mysig eftermiddag.

Likes

Comments

I helgen har inte mycket stämt tyvärr. Nevada har inte varit speciellt pigg och jag har fått kämpa för att få runt honom. Jag tror att det blivit lite mycket dressyr nu det senaste så den kommande veckan ska han bara få gå i skogen och hoppa. Inte ett enda ridpass i dressyrsadel inne på banan.

Idag kändes det lite bättre men långt ifrån bra. Det är svårt att få till det lilla extra inne på banan när det bara finns ett länge och inte mer. Men jag tycker att han gjorde sista galoppökningen bra och sista travökningen bra sen tycker jag att de andra skulle varit bättre.

Likes

Comments

Just nu är jag på morgonpromenad med Nevada. Solen skiner och det är nästan vindstilla, hur skönt efter gårdagen???

Likes

Comments

I dagens klass gick Nevada så fint, han var lite seg men annars ett fint program. Fick grova neddrag och enligt mig lite felbedömd på vissa rörelser. Men men så är det i en bedömningssport, bara att ta nya tag imorgon!

Likes

Comments

@TeamSegermalm@teamsegermalm

YouTube
Matilda Segermalm