Hej å godmorgon på er!

Har det hänt er att ni helt plötsligt kommer ihåg en viss tid eller en viss person ni har haft det kul tillsammans med eller ett minne som får er att le, gå djup ner i tankarnas värld å/eller vill även skratta högt medan ni är på väg till skolan/jobbet exempelvis? Säkert har detta hänt många av er... Hur skönt känns det inte liksom?
Det får man börja dagen med ett leende på läpparna hur trött man än är.
Det hände mig precis när jag tog bussen till jobbet för en halv timma sen. Jag som är så trött efter att ha jobbat 9:00-00:00 i tre dagar i rad under förra veckan å gjort mycket i helgen förutom att ha kul och som har läxor å andra grejer att göra fast inte hinner riktigt... Helt plötsligt kom ett "blekt gammalt minne" in till huvvet å fick mig att komma ihåg varenda minut av det och det kändes så skönt att jag var helt borta ett ganska långt tag (15 minuter) medan jag lyssnade på musiken som om spelades ett antal gånger tills jag kom tillbaka till bussen (där jag va under tiden) å bytte låten.
Vill rekommendera er att tänka på förut å de gamla goda minnen ni inte har tänkt på för länge sen och believe me, ni kommer bli glad å må bra av det även om personerna som va med i minnet inte längre finns i vårt liv.
Ge hjärnan en chans att vila och ha det mysigt å lugnt under svåra tider ...
Puss på er <3


Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Nu sitter jag i lugn och ro här hemma å tänker skriva om ett stort problem som uppstått i samhället för en lång tid nu och som jag som en person i detta samhälle tycker är så dåligt och farligt om det ska fortsättas så! 

Tiggeri har funnits i Sverige sedan 1800-talet men sedan 2005 har det blivit vanligare med den nutida tiggeri och tiggarna från EU-länderna. det jag vill prata om är inte varför finns tiggarna eller varför finns det tiggeri runt i Sverige eller hela världen. Det tyvärr finns och att det fortfarande finns beror på ingen annan förutom oss människor som lever i ett samhälle. Det finns LÄNDER som inte har Socialmyndigheten eller kvinnojouren eller sådana organisationer som finns för att hjälpa människor som behöver hjälp här i Sverige och där i de länderna, kan man tänka sig att en hemlös är tvungen å tigga för att få mat och pengar för att själv eller sin familj ska kunna överleva på gatorna. eller kanske en kvinna som blir slagen av sin man varje dag men inte har nånstans å gå för att be om hjälp behöver tigga på gatorna och be folk skänka pengar till henne så att hon snabbare ska rymma ifrån huset. Men här i Sverige finns det många olika organisationer och jour med tusentalsanställda som har till sina uppgifter att hjälpa de som behöver verkligen hjälp och stöd på något sätt.  Därför tycker jag inte att alla de tiggarna som bor här i Sverige är hemlösa och fattiga. "Fattigdom" är komparativt, tycker jag iaf, och att jag har varit fattig i mitt hemland kan inte betyda att jag är på samma nivå i ett annat land också med tanke på pengarnas valuta i andra länder osv. så om man har bott i ett fattigt land eller bott fattigt i sitt hemland å sedan flyttar till ett annat land som har bättre ekonomi och allting, då ska man vara glad över att vara en av de lyckliga som har lyckats flytta ifrån det fattiga landet och fått hem, uppehållstillstånd och arbetstillstånd och då behövs det liksom inte längre att bo som förut och tjäna pengar på det sättet som när man vart fattig. Jag själv tycker att tiggeri speciellt hos EU ländernas tiggare räknas som ett jobb och att det inte längre handlar om fattigdomen eller nåt. Fast ser jag inte detta som något jag ska hata eller bli äcklad av eller ens ledsen över, utan jag ser det precis som det är...att en människa ber om hjälp och om jag har och inte själv behöver pengarna så kan jag gärna hjälpa en annan människa med en krona t.ex. Men samtidigt så tycker jag att det är inte bara jag som bor i det här landet och därför bör jag se och ta reda på vad de flesta tycker om detta eftersom det är deras land också och de kanske inte tycker om att deras land ska se ut sådär med massa tiggare som inte är kanske riktig hemlösa och hjälplösa ,på gator. 

Nu ska jag berätta om det som gör mest ont i mitt hjärta...

För ca en vecka sedan såg jag en svensk tjej med helt vanliga (riktig fina tom) kläder och fint hår och utseende som dök upp i den vagnen jag satt mig i på pendeltåg när jag åkte mot jobbet. Hon kom fram till alla och bad om pengar och sa att hon är hemlös och behöver köpa något att äta. Ärlig talat blev jag chockad först när jag hörde en svensk röst som tigger och ber om pengar i sitt land eftersom jag aldrig sett nåt likadant sedan jag bott här. så tänkte jag med mig själv :"hon är säkert en knarkare som blivit lämnad av sin familj och vänner pga droger och vill därför tjäna pengar på det sättet så hon kan fortsätta knarka"!! två dagar senare såg jag en man på eftermiddagen när jag var på tunnelbana på väg hem. Han var också helt svensk ursprungligen (med utseendet, dialekten och allting) och gick så normal och såg ut som en vanlig normal människa han började gå till alla och be om pengar för att köpa mat. Imorse såg jag en svensk ung kille igen. Han var tiggare och han hade inte mer än 28-30 års ålder och han såg så frisk och trevlig och pigg ut. Jag blev så upprörd och röd i ansiktet och värst av allting var att jag skämdes så mycket. Jag kunde inte se personen i ögonen. Det kändes så pinsamt att se det där!! jag fattar inte varför skulle jag skämmas framför killen men det kändes så pinsamt bara!! samma känslor fick jag då jag såg tjejen och mannen under förra veckan...

Jag vet inte om de verkligen var alla bara knarkare som försökte få pengar för att köpa droger (vilket jag inte tror alls) eller om de lärde sig av tiggare som kommit in till Sverige och visat alla hur lätt man kan övertyga någon genom dennes känslor och lätt få pengar utan att ha gjort nåt speciellt... men jag skäms att jag är då en person med utländsk bakgrund då jag ser såna saker händer och svenskar lär sig av de dåliga och negativa saker ist för de bra traditionerna och kultur som finns i alla länder. Jag vill inte se ett fint och lugnt samhälle ska förändras å bli ett vilt, aggressivt och elak samhälle med folk som försöker lura varandra från morgonen till de går till sängs och tjänar pengar ur varandras fickor ist för från deras arbete och alltid misstänker varandra. åååh gud nej!!! det får aldrig hända!! fina människor! lär er av andra länders misstag för att behålla landet vackert, rent och samhället fint och folket snällt och mänskligt! Tiggeri är inget lands kultur eller tradition. det är en vana bland vissa personer som antingen har varit fattiga tidigare i deras land eller leker fattiga och ber om snabba pengar som en hjälp från er. Man kan hjälpa dem om man vill, men man ska inte göra samma sak eftersom ingen och inget land kommer att utvecklas om alla skulle tjäna pengar på det sättet. Då fanns det förstås inga pengar å få liksom!!

Vad tycker ni om detta inlägg då fina läsare? Har ni känt så som jag varje gång ni såg en tiggare? eller hur känner ni egentligen? Kommentera gärna! jag behöver era kommentarer och åsikter för personligt utveckling och för att ni bor i samma samhälle som jag och vi är då ett å samma folk. :) Ni får absolut skriva vad ni vill och om hur ni tänker och tycker om detta problem


Likes

Comments

Hej allihopa!
Hoppas att ni fortfarande har koll på min blogg å är villiga att följa mina kommande inlägg som kommer handla om allt förutom onyttiga inlägg som jag pratat om tidigare HÄR

Ville bara tacka er alla som uppskattade mina åsikter och mitt val om att inte blogga om mitt privata liv. Jag förväntade mig inte den där reaktionen å responsen jag fick utan jag trodde det är bara jag som känner så å ni andra tycker precis tvärttom liksom... Men så glad jag blev å fick inspiration till andra nyttiga blogginlägg å skriva... Dock fick jag ett jobb å studierna börjades samtidigt å jag han knappast kolla in i bloggen längre.
Nu är jag iaf tillbaka och försöker blogga så ofta jag verkligen kan.
Precis nu medan jag skriver detta händer det saker som irriterar mig å gör att hjärtat svider å just därför kände jag helt plötsligt som att jag måste dela med mig av det eftersom jag tror ni också håller med mig om detta...nu hinner jag dock inte skriva om det hela men på eftermiddagen när jag e hemma igen så ska jag skriva om det helt och hållet... Det är viktigt att ni läser det och ger mig åsikter och kommentarer om hur ni tänker...
Det kommer iaf att handla om tiggeri! Så ni vet om det :)
Så länge får ni njuta av sol å värmen mina fina läsare <3

Likes

Comments

Vad tycker ni om denna outfit? 

billigt, snyggt, passar till våren, sommarens vardagar 💗

att kombinera lite "sportiga" detaljer till en klassisk romantisk outfit är inte alls dåligt eller vad säger ni?


Byxan HÄR , Volangtoppen HÄR , skorna HÄR , Kepsen HÄR , Nike väskan HÄR

Likes

Comments

efter att Conchita Wurst (tidigare Tom Neuwirth) vann Eurovision 2014 ? detta är inte bara ett inlägg om en könsneutral utan om vad som är bra med detta och vad som är bra för oss i Sverige. 

Conchitas utseende visar inte (som många tror) hur osäker hon är på att vara en man eller en kvinna egentligen. Under en intervju har hon själv sagt till media att hon vill se ut såhär och på så sätt visa människor att de bör vara nöjda med sin natur och sina naturliga egenskaper. Conchita är född som en könsneutral och det innebär att hon har både manliga och kvinnliga egenskaper. Hon känner sig mer som en kvinna med kvinnliga känslor och skägg är något som växer på hennes ansikte eftersom hon har det som en manlig egenskap. Hon ville därför visa sig själv på scenen som typ "the way she looks naturally" för att visa folk att det är något naturligt med henne.  intervjun är på engelska och ni hittar den HÄR

Conchitas röst var perfekt och hennes personlighet är faktiskt bra och uppskattande tycker JAG... å utseendet är också snygg och bra!

Vad är bra med detta? jo, vi kan lära oss av den här människan om vi öppnar ögonen lite grann utan att tänka på vad hon bör kallas för egentligen (han eller hon, tjej eller kille osv, ) Vi bör lära oss att det faktiskt inte spelar någon roll hur du ser ut så länge du har något mål att nå, nåt budskap att ge till andra eller har något viktigt för dig själv och din värld omkring dig att göra. Var nyttig, fri, artig och snäll bara... då är du viktig för alla och populär bland alla människor. JA , det som hände var ett bra exempel på hur kan en kämpa mot gamla tankar å åsikter och nyfikna och förvirrade ögon och stå framför de å sjunga frihets låten för de. 

Vi i Sverige har Pride festivalen varje år och det här året önskar jag bara att Conchita kommer vara där och sjunga och prata för oss... Jag tycker att det vore även ett bra samarbete mellan Österrike och Sverige att vara de första länderna i Europa att presentera frihet, kärlek och ett mer moget samhälle för människor i hela världen.  Håller ni inte med? Pridefestivalen är jo en stark rörelse och en stark och karismatisk personlighet bör faktiskt vara med och presentera denna rörelse på kanske ett starkare sätt? 


PRIDE 2014

Likes

Comments


Har kommit tillbaka till bloggvärlden igen, med några tips till er som tycker att om att ha ljusare/renare och finare hud utan att behöva köpa en massa dyra produkter. Det spelar roll vad för produkt du använder för din hud och hur mycket men det ska inte alltid vara ett visst märke (som vanligtvis kostar så himla mycket för en liten mängd av produkten). Hallå det är inte alltid pengar som gör dig fin, frisk och bra!! eller?

Hur som helst, här under ser ni vad som egentligen behövs för att ha en ren fin och ljus hud :

🌟massera huden på rätt sätt!

att massera huden gör att cirkulationen i huden ökar, linjerna på huden där det blivit torrt försvinner och fläckar blir mindre synliga och du får mer färg (rödare och friskare på kinderna) på huden speciellt i ansiktet. men att massera rätt är mycket viktigt också. vid fel ansiktsmassage kan man få mer linjer på ansiktet eller till exempel få kinderna att se ut som att de hänger eller nåt.. Här har ni en bild som jag hittade bland google bilderna som visar det rätta sättet för att massera ansiktet. Glöm inte att använda någon kräm eller olja vid ansiktsbehandlingen för det är ett måste annars kan huden skadas av behandlingen och bli mer torr.  MEN det spelar ingen roll om du köper en vanlig hud och handkräm eller den dyraste massageoljan ;)


🌟🌟 Duscha med ljummet vatten!

att duscha/bada med/i varmare vatten (mer än 36-37 grader) brukar ge avkoppling och är naturligtvis skönare, speciellt på vintrar. Så är det också med kallare vatten (mindre än 35 grader) när man fått feber, känner sig varmt inifrån eller är utomlands på ett värmt land. MEN, Det påverkar huden mycket och gör hudens celler att dö tidigare än i normalfallet eller annat som skadar dem som jag inte riktigt läst om de än!! när vi duschar med värmt vatten brukar huden svida nåt i början och sen vänjer den sig till temperaturen men det betyder inte att huden inte blir skadad av den. hudens yttersta lagret brinner och cellerna blir svaga och fettet som finns i hud celler och som behövs för att huden ska ha glans och vara frisk och utan fläckar , försvinner och då blir din hud torr och utan glans och torr hy får linjer och sprickor snabbare än andra sorters hy. mycket kallt vatten kan skada på nästan samma sätt, alltså det gör huden mer torr men för en ljusare och renare hud rekommenderas det istället efter att man duschat klart! hudens porer är öppna när man duschar eller ångar ansiktet och kallt vatten (att kasta på ansiktet eller hela kroppen en enda gång) stänger porerna direkt så inga bakterier eller annat smuts går in under huden när ni går ut ur badrummet. 


🌟🌟🌟 peeling!

Att peela huden (som ni alla vet) hjälper huden att bli av med de döda celler och bygga nya celler som i fortsättningen gör att huden ser ung, fräsch och frisk ut. Man ska dock alltid applicera olja eller kräm på huden efter peeling för att minska risken att få en torr hy efteråt. för de som har en fet hy är dock detta inte så stort problem för huden bildar fetceller ganska snabbt. För er rekommenderar jag däremot att tvätta ansiktet och duscha ganska oftare för att huden ska kunna andas lättare. 

använd en ren kroppsfil eller om ni använder nån bodyskrubb, tvätta händerna när du peelar bort de döda cellerna så ska du inte lämna nån smuts på den nya huden. peela inte så hårt att det rodnar eller sårar huden sen.
🌟🌟🌟🌟  Ta bort sminket innan du sover!

mycket viktig sak som vi alla, till och med jag som säger det här glömmer bort ganska ofta. vi kanske tar bort ögonsminket med hjälp av bomullspadder och rengöringsmjölk men pudret, foundation eller annat som vi lagt på ansiktet glömmer vi oftast eller inte orkar, helt enkelt! men huden behöver andas, och förnyas och detta är inte möjligt om man har sminklagret på huden som fyller porerna och förhindrar den från att andas. dessutom finns det en massa kemikalier i smink som vi använder som skadar huden om man har sminket i en lång tid. 

det jag rekommenderar och har själv börjat med är att ta bort ögonsminket och gärna hela ansiktet en gång med pad och rengöringsmjölk och sedan när sminket är lättare att ta bort från huden, tvätta hela ansiktet med vatten och tvål. såhär går mascaran och eyeliner som brukar stå kvar runt ögonen och fransar också bort helt och hållet. :)


🌟🌟🌟🌟🌟  sola ! men inte föör mycket!

Att sola under solen är bra, huden förnyas snabbare, får D vitamin som behövs och mår friskare men att sola på rätt tid och rätt sätt är mycket viktigt också. pga det skadade ozonlagret vi har runt vår planet så är vi tvungna att skydda oss mot de farliga solstrålar medan vi får vitaminerna och värmen från solen som skiner på oss på sommaren. Därför ska vi alltid ha med rätt solskydd (solkräm) när vi solar. rätt solkräm ska man köpa från apotek för då får man alltid rätt råd om det rätta solskyddet för just din hud. Sola inte mellan 12-14 tiden på sommardagarna för då är solstrålarna mycket stärka och kan skada din hud och torka den. Drick vatten under tiden du solar och en sista tips är att täcka eller skydda ditt ansikte med hjälp av ett paraply eller lägg solkräm med hög SPF på bara ansiktet när du solar för det sägs vara bättre att inte bränna ansiktshuden med solstrålarna eftersom huden på ansiktet är känsligare och tunnare än på andra platser på kroppen. du kan helt enkelt använda mörkare foundation som är anpassad efter din brunare hudfärg. 

 


Likes

Comments

det mest populära "look" till sommaren enligt mig. färgglad och stilig samtidigt...

det är rea upp till 50% nu på Boozt å de flesta artiklar som finns på bilden är nu prissänkta. därför tänkte jag skriva inlägget å tipsa er om att gå in på webbutiken å kika på rea artiklarna. xoxo 


bikini etnic topp HÄR , bikini bottom etnic brief HÄR , Brillor HÄR , sandaler Ralph Lauren HÄR , smycke Pieces HÄR  

Likes

Comments

Har nåt att säga till er som följer min blogg...det är värt å läsa detta inlägg mer än alla mina andra inlägg!!

min blogg skulle egentligen handla om mode och skönhet samt tips om olika sorters hud och hårvårdnad osv. men sen började jag (precis som många andra ungdomsbloggare) blogga om mina vardagar, egna tankar å mitt privatliv, vilket är en nackdel med personliga bloggar eftersom senare när man nått en viss ålder/förändrats som person  eller "sett" mer än förut så kommer man ångra en hel del saker som man delat med andra som man inte borde göra ,inte bara för att bli dömd av andra utan en massa andra anledningar. Jag blev jo själv påverkad av många andra i min ålder och började så småningom skriva nästan om allt som hände mig under en vardag men nu tycker jag att jag borde/bör istället dela med mig av mina erfarenheter om de "läxor" jag lärt mig av det här med att blogga om sitt privata liv och händelser. Ni får absolut tycka vad ni vill om detta inlägg, döma, kommentera, eller tänka på det men som en 20 åring tjej som har sett mycket å fått veta mycket mer än många andra i sin ålder rekommenderar jag inte er om att blogga om era privata liv längre....be patient å låt mig förklara några saker till er, inte alla anledningar men vissa kan jag iaf skriva här för er.
Varför skriver vi inte i dagboken istället?

Jag blev frågad av en nära person till mig om varför skriver jag inte om mina vardagar i min dagbok istället? jag funderade mycket över frågan men vartenda svar som kom till huvudet fick ett motsvar inne i hjärnan. jag tänkte med mig själv såhär: jag skriver om min vardag och hur det har gått för att skriva av mig det som hänt mig under dagen? det kan jag skriva i min dagbok så att andra ska inte veta om nästan allt i mitt privata liv såsom att jag har solat, köpt en ny trosa (som alla andra kan nog köpa den med?! ), ätit pankakor( va e viktigt med detta ens? ) osv.  

Skriver jag om det som hänt mig under dagen så att alla vet att jag har det bra kanske? Att jag äter i en dyr restaurang som inte alla kan gå å äta där? att jag köper märkeskläder hela tiden? att jag är bättre än er alla ellr att jag har något som inte du/ni som läser detta inlägg har? omg!! i sådana fall borde jag verkligen skämmas över mitt beteende som en ung dam som pratar om hon är snäll och gillar sina läsare/människor runt omkring. 

Skriver jag om det värsta som hänt mig under dagen för att andra människor ska kommentera å "pusha" mig uppåt å säga att jag är stark å kan klara mig ?  men det finns också massa som läser mina inlägg som brukar sitta å glädja sig med andras sorg å hoppas på att det värsta händer mig om och om igen (så kallade HATERS ) varför ska jag ens låta elaka folk tänka om mitt liv å skicka negativa "Vibs" till mitt liv ( ifall du tror på att negativa tankar är som ett moln med massa problem i som kan lätt flyga till dig å rinna över dig om ni förstår va jag menar) å sen i framtiden sitter folk å snackar skit om mig som inte längre mår dåligt å säger till varandra om hur deppad jag va då. vill jag verkligen riskera min rykte å min egen personlighet för att få snälla människors feedback å uppskattande vid ett eller två tillfälle då jag kände mig typ down? 

Vill jag hamna i ett problem ?

jag har läst och sett och hört av många bloggare (de största å rika som har det verkligen bra å lyxigt liv) som har blivit rånad, bedragen eller fått bilskada, mobilskada å andra sorters problem med sina tillgångar. T.ex. Dessie (en av de mest kända bloggerskor) som nyligen skrivit om sin bil som blivit skadad. (Inlägget ) bilfönstret har slagits sönder å hennes ipad blivit rånad om inte mer hände (minns ej riktigt) å det  var precis efter att hon bloggade om sin nya bil å la upp bild på den. hon har säkert löst problemet, reparerat fönstret å köpt en ny ipad men själva händelsen sårar jo alla, även de som har råd med att lösa problemet vet jag. Jag har inte en läcker bil än men tom jag har saker som den andra önskar/ är avundsjuk av å dåliga människor finns överallt, varför ska skriva visa vart jag bor, vad jag har för bil/typ av boende, typ av kamera eller vart jag brukar lägga den i mitt rum osv när det finns få folk man kan lita på nu för tiden ?

Efter allt det här jag skrivit om nu, så vill jag dela med mig av en egen erfarenhet som orsakat ett stort problem i mitt privata liv. Jag har blivit bedragen för ett par månader sen, det är det hemliga som jag vägrade berätta om här i flera månader nu. Jag blev lurad å att använda ordet "lurad" är kanske jätte konstigt nu i min ålder men ni vet verkligen inte vilka vargar lever i samhället nu. de är smartare än många av oss. Jag blev lurad å sen bedragen av en utländsk bedragare som nu lever sitt glada liv utan att ens bry sig om det som hänt mig å den ekonomiska skadan jag fått som gjort mig skit deprimerad. Jag blev lurad om att få ett jobb å det var precis då jag hade blivit arbetslös å skrev om det på bloggen. JAg vet inte ens om personen läste min blogg då men att sprida min arbetslöshet på en blogg där okända läsare kommer å går å kan påverka indirekt genom de negativa å positiva tankarna var inte så smart ide faktiskt.  precis efter att jag slutade mitt jobb så fick jag förslaget om ett nytt jobb vilket leddes till allt problem som snurrar runt mitt huvud nu för tiden. jag tänker dock inte berätta detaljer här men vill verkligen inte att detta ska hända er fina folk på olika sätt. 

Jag rekommenderar därför alla er om att börja skriva om viktigare saker som händer i samhället, som kan bli stoppad med vår händer å med konsten vi har (konsten att skriva). vi kan skriva våra åsikter om kläder, musik, länder, naturen, makeup å olika sorters tips inom mode å skönhet å sprida kärlek, fred å glädje till varandra istället för privata information, negativa tankar, elaka kommentarer osv. 

peace out fina människor ❤

 

Likes

Comments

Väldigt unik och snygg är denna sommar overallen tycker jag...sen så kan man matcha den med de olika sorters sommarskorna beroende på vilken man tycker passar mer.  Själv tycker jag om ballerinorna och Monkeyglasses brillor. vad tycker ni passar overallen mest?

satt å kollade lite på boozt.com häromdagen och hittade en massa favvo plagg som jag tyckte väldigt mycket om. mer än 500kr är det fri frakt också.. funderar på å beställa någon av de plaggen så fort jag får pengar men alla de där får inte bli min så snart än.... just nu går allt till räkningar å nödvändiga köp alltså saker man verkligen behöver köpa" nu nu" liksom men jag lovar mig själv att köpa varenda plagg som står i listan så fort jag får lite "slöseri pengar" som jag brukar säga, alltså pengar som blir kvar till diverse shopping varje månad månad typ hihih.

länk till var och en artikel i bilden hittar ni under bilden.


sommaroverall- ICHI  HÄR  , blommiga sandaler- SHOEBIZ  HÄR ,vita ballerinor- RALPH LAUREN HÄR ,sandaler med kilklack- ASH HÄR

ljusrosa väska- DAY BIRGER ET MIKKELSEN HÄR ,svarta brillor - BY MALENE BIRGER HÄR ,grå/vita brillor- MONKEYGLASSES HÄR

Likes

Comments