Header

Haiii!!!
En vecka senare är jag tillbaka! Ugh... Sorry guys.
Men jag hade inga idéer på vad jag jag skulle skriva.
Tänker att jag kan skippa att publicera på helgerna, så jag hinner förbereda inläggen. Sorry, men jag har verkligen idétorka. Eller, kanske inte idétorka, desnarare att jag inte orkar skriva.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Hey!
Kommer ni ihåg när jag skrev att jag skulle färga håret rosa? Ah, just det! I'm going pink! I alla fall, detta kommer bli ett hyfsat långt inlägg om hur jag gick till väga och varför det blev just rosa!
•••
Till och börja med gör/gjorde jag allt detta hemma. Jag har ingen erfarenhet av att färga håret i extremfärger sen innan och detta är första gången jag gör/gjorde det. Så, ni som är proffs, snälla, hata inte på mig. Det har går/gått hur bra som helst!

Detta är vad jag använde!


Jag använde "Manic Panic Cotton Candy Pink" en rosa färg, som jag sedan kommer blanda ut med balsam (mitt hår är inte rosa ännu, men snart, om två dagar ungefär ^^)

För att bleka mitt mörka hår använde jag en blond hårfärg från MOOD, jag har än så länge fått köpa 4 stycken, och använt tre.

Här är en bild på mitt hår efter 2 blekingar, ganska orange... :P

Dåliga bilder, har tyvärr inga bättre.. Hehe.

Men aja, varför just rosa är för att jag tycker att det är fint, jag ska dessutom behålla min vanliga hårfärg längre upp, så det blir som en ombré effekt, längre ner ska det vara pastellerosa. Kanske en dålig förklaring... Men jag är ganska trött då detta inlägg skrivs ganska sent.
Men jag stressar just nu med att få upp något på bloggen... Mycket händer ^^
TACK för att du läste!

Likes

Comments

Tänkte dela med mig av en liten text som jag skrivit nu på kvällen... Sorry får dålig updatering men de två senaste dagarna eller den senaste dagen, men mycket har kommit ivägen så jag delar med mig av ett inlägg denna kväll ^^
••••

Jag är en idiot. Fast din idiot.

Du tittar på mig med en snett leende.
Men plötsligt försvinner det. Klockan slår halv 8 och du vänder dig mot busstationen bakom dig.
Du tar tag om mina händer och håller de i ett hårt grepp. Hjärtat slår hårt.
Du tittar in i mina ögon, suckar, jag ser att du tänker. Du vill säga något, men varför säger du ingenting?

Det går en minut, det enda som hörs är ljudet från bilarna som kör i regnet.
"Jag älskar dig" säger du.
Jag antar att det är sant.

"Jag älskar dig med"
Jag ljuger. Jag har aldrig älskat dig.

"Men jag måste gå. Jag vet inte när vi ses igen. Men lova mig att vi ses igen"
Jag ler, drar mig tätare intill dig och viskar:
"Jag lovar"

Sen kommer din buss.
Du försvinner bort från mig, flera mil bort och flera timmar bort. Du är långt, långt borta.
När du är utom synhåll, plockar jag upp mobilen. Ditt nummer är inlagt som "Älsklingen". Jag tar bort det. Sen blockar jag dig överallt. Jag sa det inte till dig.

Men jag försvinner imorgon. Förlåt för att jag är en idiot. Men jag är din idiot.

Likes

Comments

Hej!
Detta inlägget skulle egentligen komma upp igår, men igår var jag hos en av mina bästa vänner och hade mys.
Hennes föräldrar var bortbjudna på middag så vi blev ensamma hemma hos henne.
Vi åt hemgjorda pizzor och myste sedan framför teven till olika program.

Pizzorna var otroligt goda, jag hade tacosås, ost, skinka, lök, pesto och olika kryddor.
Så himla lyckat!
Jag stannade hos henne tills klockan var ungefär halv 11 på kvällen och somnade med en gång när jag kom hem. Men det var så mysigt!

Likes

Comments

Hallå!

Idag tänkte jag prata lite om mina idoler, och vad det innebär att ha en idol. Mina idol är Josh Dun, Och Tyler Joseph. De är verkligen superbra förebilder. Båda två är starka personer och sjukt bra artister/trummisar.

Båda har gått igenom tunga saker och går fortfarande igenom olika saker, och att de får ner det på papper som sedan blir sångtexter är otroligt. Deras musik är något helt annorlunda och det finns ingenting som låter som deras låtar. Att få höras deras historia genom sång berör så otroligt mycket.

Jag tycker de är bra personer, men jag vet inte om jag skulle vilja gå i deras fotspår och bli artister... Jag tror inte det. Men att ha en idol tycker jag är bra. Att ha någon man ser upp till, kan relatera till och kan ta inspiration av. Deras musik har hjälpt mig väldoft mycket och motiverat mig till att försöka må bra. Jag älskar dem, båda två och hoppas att jag en dag får lov att träffa dem. Det skulle vara underbart. (Definitivt en av 100 saker jag vill göra innan jag dör)

TACK FÖR ATT DU LÄSTE! PUSS!! 💋
Likes

Comments

Hej!
Jag har redan gjort ganska många inlägg där ni lär känna mig och det känns som att ni har en klar bild om vem jag är.
Men idag tänkte jag göra en "10 Fun facts om mig!" Alltså 10 roliga faktan om mig, som ni kanske inte visste!

1. Jag var väldigt besatt av Magcon för ett tag sedan. En humorgrupp med *host* väldigt snygga killar. Som Cameron Dallas... Jack Gilinsky & Shawn Mendes. Tycker om de än idag!

2. Jag ska färga mitt hår rosa! (Ett inlägg om mitt rosa hår kommer senare, med bilder och vilka produkter jag använde osv)

3. Mitt hår är just nu halvt orange och jag ser ut som en apelsin.

4. Folk tror att jag är ganska tuff på min klädsel och utseende med mycket smink och street/punk rock stilen men jag är faktiskt väldigt vänlig och blyg, men jag kan plötsligt ryta till när det väl gäller!

5. Jag sjunger väldigt mycket för mig själv hemma, min röst är skrovlig och inte den bästa. Men asså, ska jag vara ärlig utan att överdriva så är min röst helt okej.

6. Jag har gått på fotboll! Jag var usel på det och slutade så småningom... (Haha)

7. Jag gillar att rita, kansker kommer ett inlägg om det och så kanske jag visar ett par teckningar. 

8. Jag har gått på kör och sjungit, men slutade eftersom jag aldrig kan hålla på en och samma sak en längre period. Jag har gått allt möjligt men ingenting har behållt mitt intresse. 

9. När jag var liten och gick i 4:an var jag tillsammans med hälften av killarna å i min klass. Och detta skedde på väldigt kort tid. #player

10. Jag har aldrig sett Harry Potter filmerna eller läst böckerna, eller tittat på Sagan om ringen... Är det bara jag? Det känns som att jag är den enda som inte sett dessa "måste-se-filmerna". 


TACK för att du läste! Kram! 

Likes

Comments

Hej! Nu på morgonen tänkte jag att jag kunde börja med den nya kategorin för att testa och se om det verkligen är något roligt att skriva och sedan såklart se om ni gillar det.

Dagens låt är såklart av TØP (Vilka annars?) och det är min absoluta favoritlåt just nu: "Guns For Hands". Jag tycker att alla borde ta och lyssna på den och reflektera över texten för jag tror att alla kommer känna igen sig i den.

Ni hittar låten här!

Detta inlägget kommer bli jättelångtlångt, jag varnar er, så förbered er med frukost eller någonting att äta ^^ (Såklart ska det vara mat, mat är ju det bästa!)

Okej. Låt oss börja!

Till en början handlar deras låtar om lite tyngre saker, kalla mig inte emo eller liknande för att jag lyssnar på musik som kanske är annorlunda till skillnad från det ni lyssnar på som är modern pop, visst jag lyssnar också på det ibland men inre lika ofta längre :). Ämnena som tas upp i låtarna är depression, självmordstankar, ångest och sådant tungt man bär på inom sig. Det handlar specifikt om sångarens egna känslor och upplevelser. Sångaren i duon heter Tyler Joseph, en otroligt fin människa både utåt (låt oss tala om hur gullig han är) och inåt.

Denna låten, enligt mig, handlar om hur alla vi människor är kapabla till att göra nästa vad som helst för att skada oss själva. Och hur enkelt det är att ta beslutet att dö och hur enkelt det är att sedan sätta planen i verket.

Låten inleds med: "I know what you think in the morning, when the sun shines on the ground. And shows what you have done, it shows where your mind has gone. And you swear to your parents that it will never happen again. I know, I know what that means, I know"

Detta är ganska enkelt. Vi tar det i "du" form. Du vaknar på morgonen, du blir genast påmind om gårdagen och om vad du försökt göra dagen innan eller vad du har gjort. Du har försökt begå självmord eller skadat dig. Låt såga att detta har häng ett antal gånger. Ärren på dina armar visar vad du tänkte, och vad du gjorde. Du lovar din omgivning att det aldrig ska hända igenom. "Tyler" vet vad det betyder, han vet att du kommer bryta löftet och göra deg igen. För att du kan.

Texten fortsätter: "That you all have guns, and you never put the safety on. And you all have plans, to take it, to take it, don't take it, take it, take it"

Han menar att alla ni har "guns for hands" att alla ni har makten i era händer. Ni kan göra vad ni vill och det är hur enkelt som helst eftersom ni aldrig "put the safety on". Nästa mening tolkar jag det som att alla med självmordtankar har en plan "to take it" (ta livet av sig" och han säger sedan: "Don't take it".

"I'm trying, I'm trying to sleep, I'm trying, I'm trying to sleep, But I can't, but I can't when you all have, Guns for hands, yeah"

Han försöker att undvika tankarna om att många omkring sig är redo att försvinna. Han försöker undvika dem men han kan inte för att alla har "Guns For hands".

"Let's take this a second at a time, Let's take this one song, this one rhyme, Together, let's breathe,
Together, to the beat, But there's hope out the window, So that's where we'll go,
Let's go outside and all join hands,
But until then you'll never Understand"

Här försöker han peppa dig, han ber dig att ta detta en sekund i taget och andas. Han menar att det finns hopp någonstans utanför "fönstret" alltså dina tankar. Han säger att ni ska gå ut och resa tillsammans för att övervinna alla negativa tankar. Och om du inte försöker så kommer du aldrig förstå att det finns en annan lösning på problemen som du har.

(Refräng)

We've turned our hands to guns, trade in our thumbs for ammunition,
I must forewarn you, of my disorder, or my condition,
'Cause when the sun sets, it upsets what's left of my invested interest,
Interested in putting my fingers to my head,
The solution is, I see a whole room of these mutant kids,
Fused at the wrist, I simply tell them they should shoot at this,
Simply suggest my chest and this confused music,
It's obviously best for them to turn their guns to a Fist"

Denna delen tycker jag är lite klurig... (Denna delen rappar han) . Denna delen är nog hans egna personliga tankar tror jag. Jag är inte riktigt säker men det är bara hur jag tolkar denna låten och texten. Han vill varna er för hans "disorder/condition" hans depression och självmordstankar osv.

Han tycker att det är svårt att gå igenom en dag tror jag. "When the sun sets, its upsets what's left of my invested interest. Interested to put my fingers to my head" Att när morgondagen kommer vill han sätta fingrarna mot huvudet. (Dö) Men han vet att han kommer vara en dålig förebild då eftersom många ser upp till honom. (Jag hihi) Han ser ett rum (en värld) fylld av ledsna ungdomar. Han ser hur dåligt de mår och att de inte ska "shoot at this" att de inte ska begå självmord utan skjuta de onda tankarna och all negativitet. Han säger att det är bäst för de att knyta ihop sin hand till en knytnäve, eftersom att fingrarna symboliserar pistolen.

Detta var då min tolkning av låten. Vad tolkar ni den som? Kortfattat tycker jag att den handlar om hur många ser självmord som en lösning men att det (självklart) inte är den bästa lösningen. Och att man inte är ensam, eftersom han känner dessa känslor och tänker dessa tankar.

Jag tyckte det var roligt att skriva detta, det tog sin tid, det blev långt men det blev otroligt bra. Jag kommer fortsätta! TACK för att du läste! Lämna en kommentar så ses vi senare! ❤️

Likes

Comments

Hej! Hände inte mycket idag i skolan, så tänkte inte skriva massa tråkigt utan istället berätta vad jag gjorde igår! (Söndagen den 11/9)

Jag var då i Lund med min vän, vi shoppade en del. Eller, rättare sagt: Jag, shoppade en del och tänkte visa upp allting jag köpte. Jag tänker även länka kläderna så att ni kan kika på dem!

Det blev en del svart, ganska basic kläder då jag är en person som tycker svart är en glad färg och som typ alltid har så mycket svart som möjligt. ^^

1. Två tröjor från H&M - 79:90 (80) kr || Tryck/klicka här för att komma till tröjan! || Jag köpte en vinröd med svarta kanter, och en svart med vita kanter men den finns inte online av någon anledning...


2. Mjukis Byxor H&M - 145 kr || Tryck/Klicka hör för att komma till byxorna!


3. Luvtröja/Hoodie H&M - 199 kr || Tryck/Klicka här för att komma till tröjan! || Köpte den i svart, men den finns inte online ||


4. Liquid Lipstick H&M - 79:90 (80) kr || Tryck/Klicka här för att komma till läppstiftet! || Färgen kan se väldigt vinröd ut, men jag lovar er att när ni använder det så är det en väldigt plommonlila nyans, kanske till och med att det lutar ännu mer åt det lila hållet. Gav bort detta till min mamma då jag ville ha ett rödare.

Crop Top || Gina Tricot || 99 kr || (Går ej att länka) ||Molly High Waisted Jeans ||| Gina Tricot - 299 kr || Går ej att länka ||Detta var då allting jag köpte! Hoppas ni tyckte något såg intressant ut och kanske bestämmer er för att köpa något. Jag är väldigt nöjd med allting förutom läppstiftet, blev lite besviken men, nu får någon annan användning för det! 

TACK för att du läste! P o K ❤️

Likes

Comments

Hej!

Det var ett tag sedan, tog bort de två förra inläggen om ni undrar vart dem tog vägen då jag tycker att det blev lite rörigt med alltimg. Men låt oss ta allting från blrjan, punkt till punkt.

* Jag har varit borta på semester, Ungern, minns ni? Bilder kommer senare naturligt vis. Tre veckor av sol, bad och... dåligt internet. Så det blev inget bloggande på tre veckor, usch på mig!!

*Skolan är tillbaka, det har gett mig smått ångest. Jag går i nian nu, och nationella prov är inte långt borta. Trots att nationella proven inte är särskilt svåra och farliga är det ju trots allt prov, och visst blir man lite skraj när man hör ordet prov?

*Jag har inte mått så bra. Jag tycker att detta förtjänar ett eget inlägg. Om psykisk ohälsa. Jag är 15 år, jag har inte levt länge. Jag har inte gått igenom mycket. Men jag är 15 år och har massa känslor.

*Jag har bestämt mig för att updatera VARJE dag. Denna gången ska jag hålla det. Sist glömde jag bort det, för jag var van vid att inte blogga. Det kan komma 1-2 inlägg varje dag. Jag tror att det kan bli ett på morgonen, och ett på kvällen om det råkar bli två inlägg.

*Ny kategori! Jag har på senaste tiden börjat lyssna på Twenty One Pilots. Ett band, eller snarare duo då det bara är två personer inkluderade. (Ni borde lyssna på de, det är en väldigt speciell musik de gör och texterna sätter verklig spår i hjärtat. Många tårar har fällts genom resan genom deras fyra album) ^^ Och kategorin kommer heta: "Lyrics Breakdown - TØP" där jag lyssnar på deras låtar, och diskuterar och reflekterar kring deras texter. Och för er som lyssnar på de och känner till de, kommentera gärna! Who's part of the clique?

Långt inlägg, men jag ville bara ge er en uppdatering.

TACK för att du läste! Puss och Kram!

Likes

Comments

Hejsan alla fina läsare! Trevligt att du är här igen.

Ikväll tänkte jag skriva lite om något som ligger mig varmt om hjärtat, nämligen att skriva. Det kan handla om att blogga (Som jag gör nu) eller om att skriva noveller, långa romaner eller korta och fina dikter. Jag har en stor fantasi och endast jag kan sätta gränsen. Min fantasi är oändlig om jag bara vill.

Jag tänkte berätta om hur allting började, vad jag skriver, varför och vart man kan läsa det jag skrivit.

Så, om jag ska ta det från början har jag alltid tyckt om böcker. Jag har alltid tyckt om att sitta med en bok framför näsan, bara dyka ner i boken och försvinna ett tag. Jag tyckte det var väldigt intressant det här med böcker, så jag började själv skriva. Jag minns att jag skrev mina första ''böcker'' när jag gick i trean. Det var enkla böcker av papper som jag häftade ihop till en bok. Fyllde sidorna med en berättelse och illustreade mina egna bilder. Dock var det något med mig och aldrig avsluta böckerna, utan när jag tröttnade eller inte hade ett bra slut började jag istället på en ny bok.

Dessa pappersböcker höll jag på med i ungefär 3 år framåt tror jag, jag minns inte riktigt. Sedan slutade mitt skrivande, jag vet inte varför. Men jag hade ingen lust att skriva längre, och min oändliga fantasi hade ändå nått ett slut på något sätt. Men, år 2014 upptäckte jag appen/hemsidan: Wattpad. Som sedan blev ett hem för alla mina bokidéer. Wattpad går ut på att skapa sina egna böcker, man kan lägga till en beskrivning, kategori, ett eget omslag och man blir helt enkelt en liten författare. Det bästa är, att andra kan läsa ens böcker, ge respons m.m. Wattpad är alltså ett Community för alla bokälskare. Och vill man inte skiva, då läser man andras böcker. Man kan även skapa såkallade ''läslistor''. Det är som ditt egna bibliotek i din mobil eller på datorn.

Så, jag började skriva. Jag fick mycket bra respons på min allra första, seriösa och digitala bok: ''Inte bara du'' tror jag den hette. Detta var ett tag sedan så jag minns inte titeln. Den handlade om en 16-årig tjej vars pojkvän var otrogen med en annan tjej på ens fest, den tjejen blev senare gravid och så fortsatte det med massa kärlek, svek och intriger m.m. En typisk ungdomsbok med lite udda handling faktiskt. Jag tog tyvärr bort denna boken efter att den blev klar av en okänd anledning.

Min andra bok blev en som fick heta: ''Bad girl or Good girl''. Den handlade om Tiffanny, en 17-årig tjej som flyttar till Västerås och börjar i en helt ny skola och börjar umgås med ett gäng tjejer som inte alls är som henne. Dem är såkallade: Bad Girls, dem röker, super, och gör saker man inte ska göra. Helt plötsligt förändras Tiffany och chockar både henne och dem andra tjejerna. Denna bok raderade jag också.

Detta var hur allting började, och jag skriver på två olika böcker just nu som jag kanske kommer presentera i ett senare inlägg, och då kommer jag även skriva ut mitt användarnamn på wattpad så ni själva kan gå in och läsa mina verk!

Ett långt inlägg blev det, eftersom jag skrev ett mycket kort tidigare idag. TACK för att du läste!

Likes

Comments