Jag upptäckte ohyra i juni. Vilken panik när jag insåg att de fläckiga bleka bladen på plantorna i växthuset inte bara berodde på näringsbrist eller för mycket sol, nä det var troligtvis växthusspinnkvalster. I all panik lyfte jag ut alla gurk- & p…

Likes

Comments

Grönkålen är så otroligt vacker. Palmkål/svartkål, kalette och vitkål. Rödbetorna som både direktsåddes och förodlades. En bra kombination för att få färdigt lite olika tidigt. De som förodlades blev färdiga lite tidigare och blev lite större. Jag …

Likes

Comments

Två ggr har jag skrivit långt om hur det såg ut i majmånad, men det försvunnit båda ggrna. Så nu lägger jag till foton men de får tala för sig själv.

Likes

Comments

Så gott med egen rädisa som nu är skördeklar. Sådd och har stått i växthuset hela tiden. Vad är detta för ogräs som syns ovan? Det doftar mycket när man gnider bladen mellan fingrarna. Brickorna med tomater, chili, paprika och aubergine åker fram o…

Likes

Comments

Men så får det vara första året i nya trädgården. Igår såddes rädisor och sockerärtor på friland. Egentligen ska det vara 8C för sockerärtor men jag chansar på att 6C räcker. I förr igår såddes sallat i odlingsbädd. När temperaturen är tillräcklig …

Likes

Comments

Gurkfröna kom i jorden senare än vanligt. Medvetet val även om det känns konstigt att de är så små. Men jag har inte möjlighet att ta hand om stora högväxande plantor inne i år. Så jag hoppas att dessa kan flytta ut i växthuset när de börjar bli fö…

Likes

Comments

En bunke med nässlor En del parmesanost Solrosfrön Mandel 1 vitlöksklyfta Några basilikablad Olivolja Örtsalt, flingsalt, svartpeppar, chili (lite) Lägg de nyplockade nässlorna i vatten. Skölj av och koka upp vatten. Lägg i nässlorna och låt koka 2…

Likes

Comments