Så gott med egen rädisa som nu är skördeklar. Sådd och har stått i växthuset hela tiden. Vad är detta för ogräs som syns ovan? Det doftar mycket när man gnider bladen mellan fingrarna. Brickorna med tomater, chili, paprika och aubergine åker fram o…

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Men så får det vara första året i nya trädgården. Igår såddes rädisor och sockerärtor på friland. Egentligen ska det vara 8C för sockerärtor men jag chansar på att 6C räcker. I förr igår såddes sallat i odlingsbädd. När temperaturen är tillräcklig …

Likes

Comments

Gurkfröna kom i jorden senare än vanligt. Medvetet val även om det känns konstigt att de är så små. Men jag har inte möjlighet att ta hand om stora högväxande plantor inne i år. Så jag hoppas att dessa kan flytta ut i växthuset när de börjar bli fö…

Likes

Comments

En bunke med nässlor En del parmesanost Solrosfrön Mandel 1 vitlöksklyfta Några basilikablad Olivolja Örtsalt, flingsalt, svartpeppar, chili (lite) Lägg de nyplockade nässlorna i vatten. Skölj av och koka upp vatten. Lägg i nässlorna och låt koka 2…

Likes

Comments

Bilderna beskriver tillvägagångssättet. Vi byggde fyra ramar 4x2m och la på plats. Grävde som ett dike runt för att hålla borta värsta gräset. Sen kartong och tidningspapper i botten, löv, vatten, hästgödsel och jord. En bräda i mitten för att komm…

Likes

Comments

Det känns ju lite tidigt med knoppar redan på aubergine. Deb står fortfarande i en liten kruka 7x7 cm och inomhus. Trodde den krävde lång tid för att få blommor. Men blommor säger ju inget det är frukt jag hoppas på. Kanske ska jag hjälpa till med …

Likes

Comments

Vilket slit att gräva 40 cm djupt. Detta var det lilla landet,   här utökade vi det redan befintliga sparrislandet med 9 plantor, 8-9 plantor står här redan. Kanske var det två för mkt men jag hoppas att de får plats och ger oss massor med sparris …

Likes

Comments

Vilka fina nässlor det börjar komma nu. Första nässelsoppan gjorde jag idag. Jag hade i egen vitlök, chili, ägg, lökpulver och toppad med persilja (första skörden av persiljan också) Detta blev till mig och dottern. Knappt 1 l nässlor 1/2 gul lök 1…

Likes

Comments