Dagbok, resa

I våras fyllde jag 20 år, och då fick jag den briljantaste av presenter av Maja: en tältningcpå Ulvön. Men det dröjde ända till augusti innan vi hittade datum som passade oss båda- busy women (eller arbetsnarkomaner?) som vi är. Den enda besvikelsen med resan var att vi inte stannade längre, för detta var ett enda spa för själen konstaterade vi.

09:00 morgonen tog vi båten från Köpmanholmen till Ulvön

Här kunde Maja stolt visa upp sitt hem från båten. Dör hon pekar ser ni, där bor hon.

Denna bild kan sammanfatta båtresan dit. Klart vi skulle sitta uppe på däck. Och vi tyckte att det var sommar så vi klädde oss efter det... men bilder kan inte ljuga: det var kallt!

Här har vi då vårt resmål. Ulvöhamn. Här gick vi och turistade och var vilsna en stund, men cirka 2,2 km längsstrandpromenaden, åt vänster i bilden, fann vi tillslut våran lilla udde. Den delade vi med ingen annan än oss själva. Väl där smällde vi upp vårt tält, satte oss på några klippor och snackade kärleksissues, distansförhållanden och åt rostbiff med potatissallad. Ica´s potatissallad, den är ju bara för kung.

Sedan snörade vi på oss löpardosorna och tog en seightseeingrunda.

Först uppför trappen till bergstoppen för att kika på utsikten!

Sedan blev det ett spontandopp när vi fann en dö-mysig sjö. Nästintill ensamma i skogen vågade vi sola topless på bryggan. Där låg vi i fågelkvittret och torkade innan vi sprang vidare....

... mot ett litet glassstopp i hamnen. WONDERBAR!!

Sedan sprang vi tillbaks till vårt tält igen för ett till dopp och lite mer frys-solning på klipporna. När vi tillslut kappitulerade för vinden åtog vi oss uppdraget att starta eld för middag.

Här är en bild på Maja som försökt göra eld en rätt lång stund medan jag supportat henne med min närvaro och lite snapchatande. Eld är inte våran styrka... trots att hon varit scout. Men vi är ändå hoppfulla innan varje gång, så därför beslutade Maja att vi skulle gå all in på lägereldsmatlagning och skippa spritköket. I dethär läget ångrade hon sig nog lite...

Men tillslut fick vi upp elden! Och kunde exprimentera lite med messmöret. Här ser ni en falukorvsmacka med ketchup och messmör. MUMS?

Sedan satt vi runt lägerelden och slamsade tills solen gick ner bakom träden. Då undersökte vi klipporna som omgav våran lilla udde, dansade lite afrikanskdans och begrundade den fullmånsliknande himlakroppen ovanför fyren. Sedan kröp vi ner i våra sovsäckar. Hon i långärmat underställ och mjukibyxor. Jag i t-shirt och bomullspyjamas.

Vackraste vyn att vakna till. Eller somna till... Jag minns inte när bilden togs.

Jag rekommenderar alla som vill finna lite frid i psyket att åka ett dygn och tälta. Helst på Ulvön i Örnsköldsviks skärgård. Helst en dag med bra väder. Och helst ska ni vara dåliga på att göra eld, så att det blir lite utmaning att överleva.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Dagbok

En trevlig dag på jobbet, me fint väder, mycket badgäster i poolen och brödkrig i köket, avslutade vi med en trevlig efterwork nere vid grillplatsen på dekarsön hos Lovisa.

Jag och Johanna for på torshallen och shoppade grillspetttillbehör efter Filips direktiv på högtalaren. Filip marinerade sedan vår halloumi, paprika, chourizos, champinjoner och zucchini till det mest magiska grillspettet jag förtärt i mitt liv. Detta med potatissallad såklart. Jag fick brutalt med magknip men de va verkligen värt de.

Note: Jag kirra elden!!!

Sen kom Arvid ner också och joinade. Det är Lovisas lillebror, jämnårig med min lillebror, som också är vår kollega. Han bjöd oss sedan på en magisk båt tur.

Filip var i extas när Arvid gasade upp å hoppade på vågorna. Okej, jag erkänner att jag också var i extas. Så barnsligt roligt! Såhär vill jag dö.

Sedan stannade vi mitt ute på havet, guppade, pratade, spionerade på franska fartyg och käkade blåbärskaka.

Detta var vyn på vägen hem. Som Andreas skulle sagt: MAGISKT

Men de va ju jobb dagen efter, Lovisa hade öppning, så sedan begav vi oss hem, som de prydliga unga vuxna vi är. Arvid å andra sidan drog ut på äventyr igen.

Likes

Comments

Dagbok, resa

Farfar fyllde 70 år i vintras och sista Juli hade farföräldrarna bröllopsdag, så efter mycket schemapyssel lyckades vi få hela släkten ut på Nottbyskär för ett dygn tillsammans i ett hus.

Som vanligt ser de ut som om vi ska flytta för månader när denna familj packar för en natts äventyr.

På färjan dit ställde jag och killarna oss vid aktern på och diskuterade djupa frågor, som om det fanns några späckhuggare i vattnet.

Vi bodde på en av svenska kyrkans lägergårdar. Anläggningen var väldigt stor! Med höghöjdsbanor (både på hög höjd och i mark-höjd), klättervägg, linbana, bastu, hängmatte-park, basketplan, osv. Man blev ju otroligt sugen på att gå konfa på den gården. Vi hyrde ett av alla de hus som tillhörde anläggningen. Vi 20 Sedinare alltså.

Vi åt potatisklyftor, färsbiffar, och en löksås som Gjorde några i sällskapet lite dåliga i magen till middag. Sedan avslutade vi såklart mammas klassiska gräddtårtor!

Mätta och glada klättrade vi omkring i banorna med hockeyhjälmar på huvet. Gammal som ung, i kjolar och jumpsuits.

Men snyggast var farfar i sin skatearkeps han fått om Henrik.

När solen började gå ner ställde de vackraste paret upp på bild ute på klipporna. Blödig som jag är kunde jag inte hålla mina ögon torra. De är så fina, och utan deras bröllopsdag för 45 år sedan hade ingen av oss varit här idag. Jag önskar att jag har någon att titta på som farmor tittar på farfar när jag själv fyller 60.

Kvällen avslutades sedan med korvgrillning och sånglekar. Norrbyskär var superfint! Åk dit vänner. Bara några mil söder om Umeå!

Likes

Comments

En strålande och solig söndag hade vi igår! Det har så varmt vid 12 att man vart lite desperat. Som tur var var vi hos farmor så de va enkelt att arrangera ett bad. Vi hade nämligen barnvälsignelse för dom här små lirarna:

Vid kvällsfikat dagen innan drog farmor upp önskan att vi skulle sjunga något under ceremonin. Jag, Isak och Alice. Efter långa, tysta debatter utan att någon tog ställning fann vi två låtar som skulle passa tillslut.

Lisa-låten hade vi aldrig hört förut. Och trots att jag vet att både jag och Isak är väldigt lättlärda när de kommer till sånger, så blev jag ändå förvånad över att vi lärde oss den på mindre än 12 h.

Jag tror iallafall att farmor var nöjd med vår sång, fastän vi sjöng unisont hela vägen och ingen vågade klämma i. Andreas var kung på guran och det var faktiskt ganska roligt när vi jamade solo på kammar på isnt she lovely.

Sedan hade vi 3årskalas för Arvid. Han var skitnöjd för presenten med blixten mcqueen och Sally.

Efter det drog hela släkten på sig våtdräkter och svalkade sig i fjärden medan några åkte vinge efter båten. Jag och min far tävlade på paddleboardsen bort till kärringberget (andra sidan sjön) och tillbaka.

Sedan kom Filip och Lovisa och hämtade upp mig och lite vattenskidor innan vi åkte till Joel som bara bodde en bit bort efter fjärden. Vi slussade till Prästänget (stans näst bästa camping) innan vi kom på att vi behövde våtdräkter och flytvästar... så vi tog båten tillbaka till farmor och nallade lite mer rekvisita! Sedan åkte jag wakeboard för första gången! Det var en otroligt stadig bräda så jag kom upp första gången ganska enkelt, och skämdes nästan att jag varit så nervös innan.

Filip briljerade på en skida och Joels bror rockade wakeboarden. Även Lovisa tog sig upp! Och sedan drog hon runt i en fuktig våtdräkt i säkert 2 h(!!!!). Amen säger jag er, kvinnan är förvandlad.

Efter 2 timmars åkning var tanken plötligt tom, propellern full av vass(...?) och klockan plötsligt 10, så vi packade ihop och åkte bil till Genesön för lite grillning och bastubad!

Så vi käkade korv och parisare medan vi lyssnade på hillsong och såg solen gå ner bakom bergen.

När de blev mörkt på riktigt drog vi oss in i bastun som killarna eldat ruskigt varm. Fönstren i bastun vette ut mot havet så man såg ljusen från stugorna som sakta släktes en efter en. Tillslut var den enda ljuskälla som fanns kvar det svaga skenet av De veganska tyskarnas eld under bryggan.

Efter ett tag la sig en tjock mjölkdimma över vattnet så man inte såg mer än en grå vägg och bryggan. Lovisa var helt galen och badade och badade. På vägen hem i bilen somnade jag, jag som lägger mig klockan 10 i vanliga fall, men ganska obrydd över att man såg Max 2 meter framför sig p.g.a. dimman. Vi var ändå hemma i säkerhet klockan 3. Så som en sommarkväll ska vara!

Likes

Comments

Dagbok

Efter jobbet i onsdags sprang jag ut till Farmor och farfar i själevad för att inviga vattenskidsäsongen med släkten. Familjen Björkman från Ramsberg har nämligen hittat hit. Och är faster Mirjam här betyder det vattenskidor! Men först skulle det bakas stompa!

Charmtrollet Arvid, på 4 år, stal helt klart showen då han stolt och stammandes skrek "kolla på mig!" och balanserade på ett ben.

Sedan åkte jag, pappa och Mirjam några åk efter båten. Det var så roligt att se dem åka. Först och främst för de blev så utmattande. Det hade vi roligt åt. Särskilt pappa, som mellan frustningarna bad oss påminna honom nästa gång att han faktiskt är 45 år levda.

Det tänkte inte ens jag på. På hans ålder alltså. För sättet han och systern dansar fram på en skida över sjön är alldeles för graciöst. Man får som en inblick i deras barndom, för man förstår hur otroligt många timmar de åkt tillsammans på just detta vatten. Det är verkligen deras naturliga miljö. Och fastän jag är bäst tränad av dem har jag inte en chans. Jag försökte verkligen starta från en skida, men utan framteg. Men jag lovar er att jag ska sätta de! Blir så tjurig.

Likes

Comments

Dagbok

Min efterlängtade vän Lovisa har äntligen återvänt efter ett halvårs äventyr i Australien. Så efter jobbet i måndags rusade jag de 100 meterna som skiljer hennes hus och Solbacken åt. Efter allt hon sett och upplevt hade man ju nästan kunna tänka sig att hon skulle komma hem som en ny människa, och de gjorde hon. Fast hon va ju ändå Lovisa som tur var. Ingen kan diskutera livsfrågor som oss.

Så fantastiskt kul att jag även får jobba med denna kvinna igen också! Vi behövde nämligen 2 dygn för att catcha upp med varandra, så vi skrattade gott om att vi kunde fortsätta våra samtal dag 2 i köket på Solbacken, och samtidigt få betalt(!) innan vi gick hem och slaggade hos henne igen (hon bor granne med jobbet).

Så vi diskuterade våra existensiella kriser, kärleksproblem, våra utvecklade egenskaper, synen på mat, andar, framtid osv. Detta krävdes måååånga timmar ska ni veta.

Så medan vi sammanfattade våra halvår för varandra, promenerade vi runt på dekarsön och länsade varje moget smultron vi kunde finna.

Vi hann även ta en båttur med hennes bror Arvid som fick stila för oss med sina skils. Det var nästan skrämmande hur mycket han växte ombord på den där båten. Från pojke till man ba!De va supermysigt att få åka båt igen!

Inte så fint väder kanske, men med familjen Olsson kan man räkna med att vara välklädd. Så de va nästan första gången jag åkt båt och inte frusit arslet av mig!

Likes

Comments

Dagbok, resa

Tappade lite inspiration de sista dagarna och tog dåligt med bilder så pallade inte uppdatera dig lilla bloggen. Men här kommer en liten summering av de sista dagarna ändå!

Vi svullade glass i Öckeröhamn medan vi lyssnade på musik av väldigt talangfulla ungdomar i församlingshemmet Nimbus. Glassen köpte vi av världens gulligaste farbror som jag passade på att dela med mig av lite yrkes-knep till. Vi konstaterade att endast änglar fick sälja så fin Sia-glass och vi bestämde möte i himlen😇👍🏽

OCH SER NI HÅRSTRÅET?! Willy blev en man. Lägg även märke till att strået är grått, så låt oss säga Gubbe.

Sedan såg vi Isaks lag åka ut första matchen i slutspelet mot det andra FV-laget (som förövrigt var ett år yngre) i en spännande straffläggning.

Iochmed matchens misslyckande försökte vi oss istället på att vinna en studsmattetävling som gick ut på att lägga upp en hopp-bild på instagram. Elliott ansträngde sig som modell. Han har ju talang....

En stor del av tiden emellan såg jag på medan Elis och Elliott brottades. Jag ska också Medge att jag gillar att trigga dem...

Det bästa med resan var nästan sista natten som vi spenderade på Elit Hotell i Gävle. Jag delade rum med Elis och Elliott som slogs om vem som skulle få extrasängen och slippa dela dubbelsängen med Moi...

Vi brottades allihop, hoppade sängarna och jag fick tolka The Hobbit som gick på 4an. Sedan duschade vi och jag somnade trött med Elis lilla hand i min.

Och sedan vill jag tillägga att jag köpte världens snyggaste baddräkt på Peak i Göteborg innan vi for. Den va på rea. Den va dyr. Den satt så himla bra. Och nu är den min❤️❤️❤️ jag köpte också en beige kjol på Cos (väldans fin butik btw!!). Ville bara säga det.

Likes

Comments

Dagbok

Idag var det bad från klipporna som hände!

Jag tror kalla bad är bra för själen alltså. Det må ha varit kallt, men usch va kul det är.

Jag försökte mig på lite graciösa dyk.

Men klart pappa alltid tar hem priserna.

Sedan åkte vi och såg Isak förlora sin tredje raka match mot ett gäng otrevliga och pratsamma fransoser. De är inte klokt alltså. Inte vettigt! Jag satt och studsade i min blå-vitrandiga solstol av frustration i slutminuterna. Det är inte klokt. Det var smärtsamt att se Isaks uppgivna ögon efter matchen. Jag kände med honom så.

Likes

Comments

Vi surar över grabbarnas bittra förlust i match nr 2 då ställningen blev 2-1. Jag surar och konstaterar att jag måste flytta hemifrån. Sen ska jag lägga mig och sola på en strand proppad med barnfamiljer medan jag läser om Min fantastiska vännina. Sedan ska jag ha dåligt samvete för att jag inte är på Solbacken och tjänar pengar, vara lite olyckligt kär, och sedan äta en nutellabulle i sympati till min mor som tycker jag är tråkig annars. Bli tjock, och sedan planera min löptur som ska göra mig lycklig igen.

Jag åt mjölk å flingor till frukost idag.
Ha en trevlig dag allesammans!

Likes

Comments

Dagbok

Första matchen: Friska viljor mötte Kapstaden (Sydafrika) och så fort matchen dragit igång skämdes jag faktiskt över min tidigare övertygelse att övikarna skulle åka på dyngstryk. Men ärligt så spelade FV riktigt bra. De syntes att de var taggade, de förde spelet redan från matchstart och var riktigt hungriga. Tyvärr godkände domaren kapstadens (och matchens) enda mål som solklart skulle dömts bort (de tyckte även domarna själv i efterhand). Så i och med denna förlust kan vi räkna ut killarna ur A-slutspelet på en gång. Det kokade testosteron och pappa och grabbarna var så frustrerade. De va inte rättvist, men de e fotboll.

Vi satt i en slänt full av tistlar medan Elis klängde på mig. Jag hatar gothia cup! Önskar att de inte fanns suckade han. Ja, han var rätt less.

Sam the man visade sitt stöd och tog med sig innebandybollarna.

Sedan shoppade vi massa skit på stadium. Jag köpte strumpor, men Willy fick nya skor(!) och badbrallor (!) som vi ständigt passade på att berömma han för resten av dagen. Vi käkade asiatiskt och jag fick hemska flashbaks från Kina.

Sedan kikade vi på Umeåtjejernas match på heden och drällde runt där i väntan på invigningen. Det är ett himlansch pussel att samla och få runt hela skaran. Jag känner mig som en vallhund, konstant skällande. Självbehärskning och tålamod är mina ledord... men de är svårt att följa.

Sedan kollade vi på invigningen på Ullevi. Jag och Willy satt med FVgänget uppe på läktaren. Min ena granne försökte dölja sin whiskeyandedräkt med ett tuggummi och en annan (klart vem) hade ätit någonting som magen inte riktigt kunde hantera. Men bortsett från dessa dofter var de riktigt go stämning i arenan. Fantastiskt att se ungdomar i så blandade åldrar och nationaliteter fira och bjuda på sig själva utan alkohol.

Det var ju en väldigt käck stämning, nästan som en miniversion av Eurovision Song Contest. Ändå fick jag hålla tillbaka lite tårar när hela arenan sjöng Lalehs "Goliat". Det var extra fint i dessa tider när ungdomar från alla nationer sjöng att vi är framtiden och att vi ska respektera varandra.

Likes

Comments