Det var ett tag sedan sist, ber om ursäkt för det, jag har för tillfället ganska mycket och göra och bloggandet kommer i andra hand, hoppas att skriva mer framöver men här kommer ett litet "bild special" inlägg så länge. Hoppas ni gillar det. 👍

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

Likes

Comments

Jag är at the moment dunder förkyld och tänkte att vad passar då bättre än att dela med mig utav mina bästa "förkylningskurer"? Well..here we go 👍

Den första kuren jag tänkte dela med mig ut av är en klassiker: Varmt vatten med honung, ingefära och citron. Kanske inte alltid världens godaste kombination men den gör underverk! Number 2, Vitlök! Yes it's true! Vitlök är fett gott (tycker jag) och nyttigt och dessutom så dödar det bakterier. Kanske inte alltid så kul att gå runt och ha vitlöks andedräkt men när man är sjuk så tenderar man att ha dålig andedräkt överlag, so then who cares? 👊 Tredje tipset på min lista är min favorit: MISOSOPPA! ❤ Anledningar till varför: det är gott och varmt. Nummer 4, se till att få i dig mängder med C-vitamin, exempelvis genom att simply äta frukt eller göra juicer, smoothies etc. Kan framför allt tipsa om att pressa grape frukt. Fett surt, fett beskt men fett bra! 👍 Näst sista tipset som jag har är att bada bastu...vissa skulle säkert säga raka motsatsen att det är något du absolut inte borde göra men jag tycker att det hjälper, det är varmt och fuktigt vilket är bra dessutom så svettas du ut "viruset". Glöm inte att dricka en massvis med vatten efteråt dock..annars kan det bli motsatt effekt. Sista tipset är också en klassiker: SOV!! Sov mycket, vila, ät glass och lata dig. (För övrig så är nässpray, alvedon och treo väldigt bra ❤)

Ja, det var mina förkylningstips det. Kanske hjälper dem dig, kanske inte.  har du några andra som är bra? Kommentera! Nu så ska jag lyda mitt egna råd och gå och lägga mig och sova. Natti natti!

Likes

Comments

Jag älskar sagor och för mycket av det som andra skulle kalla för cringy. Sedan jag var liten så har jag drömt om att gå på bal, med en kille som jag verkligen gillar. Jag drömmer om den perfecta klänningen, håret, skorna, make-up:en och ja, allt det där. Jag drömmer om min partner, en gentleman, stilig och som passar i kostym och som bara har ögon för mig. My Prince Charming. Jag drömmer.

Jag började förra veckan mitt sista år på gymnasiet och jag tror att de flesta vet vad som väntar i slutet på detta året. BALEN!! Jag våndas över detta just nu. För jag är så rädd och så väl medveten om att min dröm är just bara en dröm. Vi lever i en modern tid, år 2016, där gentlemen och drömlika baler är ur sin tid. Jag våndas över att jag i dagsläget inte har någon idé på vem jag kan gå med och det gör att jag blir otroligt stressad.

Jag antar att jag får slå undan bilden av den där drömmen och i stället ta tag i mig själv och säga: "Du är en självständig kvinna och du behöver inte någon kille." Fast det där stämmer inte riktigt. Ja, jag är en självständig kvinna och jag klarar mig utan en kille. Men bara för att man kan leva utan något betyder det inte att man måste eller vill det. Bara för att man kan gå själv på balen så betyder det inte att man vill det.

Jag kanske kollar på för mycket prinsess-filmer eller läser för många romantiska böcker men det har skapat grunden för den jag är. Jag är en väldigt känslig person som älskar puttinuttiga och fina saker, jag gråter till disneyfilmer och jag fantiserar om min drömbal, jag drömmer om romantik och om min alldeles egna prince charming.

Så om det mot all förmodan skulle vara så att min prins läser detta just nu, kanske bara kanske skulle du kunna säga det till mig och bjuda mig på min drömbal? Fast jag antar att som den självständiga kvinna jag är så skulle jag väl mycket väl kunna ta saken i egna händer och bjuda drömprinsen på balen själv..frågan är ju bara..vart fan finns han?

Ja, det där var väl lagom cringy? Eller? Nu vet ni min lilla hemlighet...om min drömbal. Nu får jag väl bara hoppas att min drömprins läser detta och tar tag i saken? Vad ska jag annars ta mig till? Annonsera på blocket? Skaffa tinder?

Likes

Comments

I onsdags började jag skolan, för sista gången. Det är med blandade känslor som jag nu påbörjat mitt sista år på gymnasiet, det känns underbart men samtidigt konstigt. Sedan jag var 6 år gammal så har jag gått i skolan, på sätt och vis så är skolan mitt liv och jag måste erkänna att jag känner en svag oro inför vad som kommer härnäst. Samtidigt som jag vet att det är först efter gymnasiet som livet börjar "på riktigt" så är det också efter gymnasiet som man blir vuxen "på riktigt" och jag vet inte om jag är redo för det än. Haha. 

Jag hoppas att mitt sista år blir mindre stressigt annars slutar det väl såhär...igen.. #energidricka

Jag känner hur vardagen börjar rulla igång igen, sakta men säkert. Hann inte mer än in på skolan i princip så drog gymnasiearbetet igång, haha men det ska bli kul. Är förväntansfull.

Jag har så mycket jag vill göra detta sista året, sista chansen ni vet. Jag ska leva, skita i vad folk tycker och ha kul. Det är mitt mål, sen får vi se hur det går.

Mitt schema för den här terminen är riktigt bra (just nu) har två dagar där det händer mycket men övriga veckan är pretty nice, med mycket håltimmar. Planerar att dra igång med träningen igen, men som den lilla lata gris man är så är det inte säkert att den planen går i lås. Mitt motto detta året är: Jag ångrar hellre något jag gjort, än något jag inte gjort.

Well, detta inlägg made no sense, haha, men men..

Likes

Comments

Befinner mig för tillfället på bästkusten på en liten ö som heter Hamburgö . Det var här som jag spenderade de flesta somrar av min barndom.

Finner frid i själen här och skulle gärna bosätta mig här om det inte vore att det låg så långt bort från familjen. Jag får helt enkelt nöja mig med att spendera några veckor här varje sommar istället.

Likes

Comments

Kände för att göra ett inlägg med mina favorit låtar, serier, filmer, etc. Ni vet filmer som man kan se hur många gånger som helst utan att de bli tråkiga, låtar som får en att få den där speciella känslan i kroppen och serier som tar över ens liv. Tänkte dessutom punkta upp mina högsta drömmar just nu. Well, here we go...

Topp fem låtar:

Nummer fem: Adventure Of A Lifetime - Coldplay. Min allra senaste favorit som får mig att tagga igång på livet varje gång jag hör den. Nummer fyra: The Scientist - Coldplay. Denna låten har varit min favorit sen första gången jag hörde den, skojar inte, vissa låtar bara fastnar direkt, detta är en utav dem. Nummer tre: The Story - Brandi Carlile. Alltså denna låten, första gången jag hörde den hade jag gåshud över hela kroppen, nu mera när jag hör den så blir jag nostalgisk och tänker på en massvis med fina minnen som jag har, får fortfarande gåshud varenda gång dock. Nummer två: Somewhere Only We Know - Keane. Den här låten upptäckte jag (tro det eller ej) ganska nyligen. Innan dess hade jag bara hört fragment från den. Från den stunden så blev den direkt en utav mina absoluta favorit låtar. Den här låten får mig att gråta nästan varje gång jag hör den, jag kan inte förklara varför men den får mig att känna mig oerhört sentimental Jag gråter av gjädje och det kanske låter cheesy, men jag älskar verkligen den här låten. Den får mig att drömma om allt jag aldrig haft, och allt jag önskar att jag hade. Make sense? Nummer ett: Fix You - Coldplay. Den här låten summerar nästan hela mitt liv och påminner mig om en massa minnen, både bra och ledsamma. Får en kick varenda gång jag hör mellanspelet och känner ett rus i kroppen. För övrig så känner jag igen mig i näst intill varenda ord av texten (vilket säkert är meningen) men det gör även att den här låten får en alldeles extra speciell plats i mitt hjärta. Chris Martin och Coldplay är ett utav få band som fått mig att gråta under en konsert, och det hände just under Fix you ❤

Topp fem filmer:

Nummer fem: Phantomen på Operan. Det var denna film som fick mig att börja sjunga på riktigt, blir fortfarande mållös när jag ser den och kan inte riktigt beskriva med ord hur bra den är. Kan dessutom vartenda sång i filmen.... Nummer fyra: Greven av Monte Cristo, nej jag skojar inte. Fullkomligt älskar denna film + huvudkaraktären är fett snygg. Nummer tre: Love Actually. Första gången jag såg den var jag säkert 5 år gammal och fattade inte så mycket av vad den handlade om, nu mera är det en favorit och jag ser den MINST en gång per år. Nummer två: Sagan om Ringen. En klassiker som enligt mig aldrig blir gammal. Som liten drömde jag om att leva i sagan om ringen världen, livet verkade alltid mer spännande där, ska jag vara helt ärlig så drömmer jag fortfarande...fast idag är jag medveten om att det är just en DRÖM. Nummer ett: Harry Potter. Så mycket jag har lärt mig av alla dessa åtta filmer. Forever in my heart! Vet inte hur jag ska börja med att beskriva vad dessa filmer gjort för mig, som liten rullade Harry P konstant och då menar jag konstant på vår lilla mini tv i matsalen. Jag kunde varje replik ur första och andra filmen utantill redan som 7 åring. 11 år senare blir jag nostalgisk varje gång jag tänker på Harry Potter och hans gäng. Kommer för alltid att komma ihåg när jag var på premiären av sista filmen - jag stor bölade. Det var som att min barndom tog slut..jag gråter fortfarande varje gång jag ser sista filmen och kommer förmodligen alltid att göra det. Harry Potter forever, always.

Topp fem serier:

Nummer fem: The 100. Nykomlingen bland favoriterna och som blåste mig av stolen, var tvungen att kolla på serien tre gånger bara för att den var så bra...plus att jag kanske blev lite kär i Bellamy.. Nummer fyra: American Horror Story. Trots att jag avskyr skräckfilmer så har denna serien totalt fängslat mig, det är med skräckblandad förtjusning som jag sitter hopkrupen i sängen med täcket runt mig, alla lampor tända (skräck i mörkret? Nej tack..) och kollar på denna serien. Nummer tre: Prison Break. Den här serien fick mig helt fängslad...hehe, fattar ni? Det är många serier som får en att känna "Bara ett avsnitt till, bara ett" och den här serien är i högsta grad en sådan serie...du är fast efter första avsnittet. Det krävs inte mer. Det faktum att vi dessutom råkade ha alla 4 säsonger och filmen på dvd, gjorde ju inte saken enklare. Spenderade ett par dagar med att kolla på serier och sen var det slut. Så därför har jag kollar om på serien fyra gånger till efter det. 😏 Nummer två: Grey's Anatomy. 12 säsonger (än så länge) av fullkomlig lycka. De flesta serier som pågår i mer än 5 säsonger spårar ur efter ett tag men vad det gäller Grey's Anatomy så jag tycker helt ärligt att det fortfarande finns kvalité i det som görs - trots att alla mina favorit karaktärer inte längre är med. Jag brukar säga att för varje serie som jag ser så lär jag mig något nytt, Grey's Anatomy har lärt mig massvis med saker..jag övervägde ett tag att bli kirurg för jag kände att jag hade så pass mycket kunskap om ämnet så ja, varför inte. Men oroa er inte, numera är jag inställ på att bli veterinär istället. Säsong 13 av Grey's börjar om 41 dagar så det är väl dags att börja tagga redan nu..eller? Nummer ett: För alla er som känner mig så antar jag att detta inte kommer som en chock..men min absoluta favorit serie är Game of Thrones. Vill säga ett stort tack till min familj och alla människor i min närhet som fortfarande vill umgås med mig trots att jag pratar om GoT ca 99% av tiden. Jag är besatt - och kan nog stolt säga att det inte finns något om denna serie som jag inte vet, story mässigt alltså och om det mot all förmodan skulle vara något som jag inte vet så tar jag reda på det...google is my best friend. ❤

Några utav mina drömmar just nu:

1. Volontär arbeta med vilda djur

2 . Se norrsken

3. Åka på en roadtrip

Jaha..det där var ett otroligt tråkigt och meningslös inlägg kanske du tycker men det tycker inte jag. Jag hade roligt när jag skrev det och det tog mig ett par timmar att komma fram till vilka mina favoriter faktiskt var. Det var en nostalgi tripp tillbaka till min barndom och många fina minnen kom fram medans jag skrev detta. Ja, hoppas att uppskattades någorlunda och vem vet kanske visste du redan allt detta eller också så har du lärt dig 18 nya grejer om mig idag, yey. Medan jag skrev detta så rusade tiden iväg och nu så måste jag gå och duscha. 😉 Ha det gött! #mästarepåmeningslösinformation

Likes

Comments

Idag tog jag mitt körkort, jippie! 

Nu är jag vuxen på riktigt, eller ja nästan iallafall, det enda som saknas är en bil...🚙

Likes

Comments

I nästan hela mitt liv så har jag gått runt och varit missnöjd över min dagliga tillvaro. Jag har fantiserat och trott att om jag bara hade det där, eller om jag bara gjorde det där, så hade mitt liv varit mycket bättre. 18 år har jag levt.I nästan 18 år har jag varit rädd för att visa människor vem jag egentligen är. Jag tror att mitt problem är, och har alltid varit, att jag övertänker precis ALLTING. Varenda kommentar jag får, positiv som negativ, vänder och vrider jag i mitt huvud tills jag helt har tappat greppet. Så många gånger som jag har låtit negativa kommentar sänka mig.

Mina tonår har varit jobbiga, men inte jobbiga på det sättet att jag har varit "som alla andra tonåringar är". För mig var det jobbigt eftersom jag hela tiden hade en inre kamp med mig själv. Varje gång jag fick höra positiva komplimanger så bara slog jag undan dem. Jag var, och är fortfarande till en viss del, fruktansvärt negativ och elak mot mig själv. Även om människor talade om för mig hur fin, duktig och värdefull jag var så var det någonting inom mig som inte trodde på det, jag intalade mig istället raka motsatsen.

Nu idag när jag vaknade så inser jag hur fel jag har haft. Jag har ingenting att klaga på, ingenting att vara missnöjd över i mitt liv. Jag är 18 år gammal. 18! Varför har jag under alla dessa år mått dåligt över att jag inte uppnått någonting? Jag har hela livet framför mig.

Varje morgon när jag vaknar, öppnar jag dörren till trädgården och går ut och sätter mig på terassen i strålande sol och tittar ut över vattnet. Jag har grymt bra betyg, bra vänner, jag har ett jobb, ett hem, en familj som älskar mig över allt annat och jag har dessutom numera en framtidsplan. Vad har jag att vara missnöjd över? Visst det saknas vissa "moment" i mitt liv men de är inga livsviktiga moment. Det är moment som jag är säker på att jag kommer finna med tiden. Jag har hela livet framför mig.

Ja, det där var ett annat slags inlägg...jag kände för att skriva av mig om hur bra jag (och de flesta andra) egentligen har det, trots detta går vi ständigt runt och klagar. Jag skulle vilja uppmana alla som läser detta att ta sig en funderare över hur ert liv ser ut. Har du verkligen så mycket att klaga över?

Jag är medveten om att alla har dåliga dagar, jag är medveten om att jag också kommer falla tillbaka in i mörkret ibland, men just nu är livet gött. Och jag planerar att leva, just nu.

Likes

Comments

Nu var det ett tag sedan mitt senaste inlägg så idag tänkte jag att det var dags igen.

Idag tänker jag gå ifrån mina tidigare inläggs tema med resor och konserter och istället göra något helt annat nämligen ett mat inlägg (eller ja mer ett dryck-inlägg).

- Vinbär

- Vatten

- Socker

- Natriumbensoat

- Flaskor

- En stor kastrull

7 liter vinbär = ca 3 liter saft

- Koka upp vinbären (i en rostfri kastrull med lock) med ca 12 dl vatten. När det väl kokat upp, sänk värmen och låt det sjuda i 10 min.

- Ta av locket och mosa bären med en slev.

- Sila saften över en bunke och häll sedan tillbaka den i kastrullen.

- Låt sjuda i ytterligare 10 minuter. Tillsätt ca 10 dl socker (mer eller mindre beroende på om du vill ha en sötare saft eller en surare saft).

- Häll av lite utav saften och rör i natriumbensoat (1krm till varje liter saft). Rör sedan i saften med natriumbensoat i den övriga saften.

- Häll upp i flaskor. Låt svalna.

- När saften svalnat, häll upp lite i en kanna och spä med vatten.

- Drick och (förhoppningsvis) njut av din vinbärssaft!

- Förvaras kallt.

Likes

Comments

Igår kväll medan ni satt i soffan och slöade vid tv så uppfyllde jag en utav mina stora drömmar - att få se Coldplay live.

Vilken show, vilket ös, vilken röst! Jag har aldrig varit på något liknande i musikväg, det var helt otroligt. Jag var inställd på att många utav mina personliga favoriter inte skulle dyka upp på setlistan men ack så fel jag hade. ALLA mina favoritlåtar spelades och ett lyckorus gick genom min kropp. Ett speciellt lyckorus fick jag när min absoluta favoritlåt gick igång - Fix you. Chris Martin sjöng: *Tears stream, down on your face* och det gjorde dem verkligen. Det var helt fantastiskt. Förutom att Coldplay gjorde en GRYM konsert så hade vi dessutom fått helt otroliga platser. Vi hade "golden circle" biljetter och stod ca 3 meter från scenen. Fick se min idol på nära håll under flera timmar, vilken dröm!

Jag tror att jag fortfarande lever i en sorts dvala sen showen igår. Det har inte sjunkit in riktigt än.. Jag fick med mig många minnen från konserten som jag tänker spara och ha med mig livet ut. Nu finns det egentligen bara en sak kvar att göra och det är att bocka av "Se en Coldplay konsert" från min Bucket list. Coldplay uppfyllde en utav mina drömmar och fick mig att få helt nya drömmar, jag förstår varför deras tour heter - A head full of dreams.

Likes

Comments