Det har nu gått tre dagar sedan vi spelade vår sista föreställning med Musikalen KULT och jag har först nu börjat att smälta och bearbeta det fantastiska jag har varit med om. Att få spela huvudrollen som Elin i scen-premiäruppsättningen av Ola Salos egenskrivna musikal går inte att beskriva, det har varit en oerhörd ära och jag har lärt mig så mycket nytt och utvecklats något enormt.

När jag för snart 8 månader sedan fick veta att jag fått rollen som Elin i musikalen KULT kom det att betyda så oerhört mycket för mig, jag visste det inte då men det skulle lägga grunden till min framtid. Innan KULT så hade jag precis klättrat mig ur en ganska långdragen depression och var extremt skör i kropp och själ. Jag hade cirka noll självförtroende och trodde först att allt var ett skämt. Jag? Av alla som gjorde audition? Efter ett tag så började det sjunka in och allt eftersom började vi repetera in sånger och manus. Mitt självförtroende och min självkänsla började sakta men säkert att klättra uppåt igen och snart vågade jag släppa mina hämningar och bara vara jag. Under resans gång så har där funnit motgångar så som dans...svåra toner och närkontakt, motgångar som idag utvecklat mig till en bättre skådespelare, sångare och människa.

Jag vill i detta rikta ett stort tack till alla mina medspelare i musikalen KULT, men ett lite extra tack till Alexander, Moa och Julia, tack för att ni gjort jobbiga stunder till mindre jobbiga och tack för alla de skratt som jag fått dela med er. Jag vill också rikta ett enormt tack till Matilda, Anette, Johan, Maria och Emma - mina handledare som hela tiden trott på och stöttat mig under detta projektet, kan helt ärligt säga att utan er så hade jag inte varit där jag är idag. Jag har länge levt under mottot ensam är stark men under den här perioden har jag insett mina fel och nej, ensam är inte alltid stark! Återigen TACK! ❤

Som sagt för tre dagar sedan så avslutades denna fantastiska resa och jag har nog inte riktigt fattat att det är över än. Sitter här just nu med tårar i ögonen och en vemodig känsla i bröstet och vill inte riktigt ta in att det är slut. Det känns på ett sätt som att mitt liv nu är över. Självklart är det inte så men KULT har varit en så stor del av mitt liv den senaste tiden att det numera känns som en del av mig. Nu väntar en tuff tid där jag ska försöka att av-kultisera mig själv genom att ta ikapp skolarbete, förbereda studenten och planera inför framtiden - HJÄLP!

Framtiden är inte bestämd men nu vet jag vart jag hör hemma! Nu ställer jag siktet mot stjärnorna och får se hur långt jag når på min nya resa genom livet. 👊

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag blir det ett inlägg kopplat till bloggens rötter. 🍃🌸🌻🍃

Det känns som att våren (kanske, kanske) äntligen är på väg och idag var jag ute på en lång promenad i solen och passade på att ta några bilder. Delar dessa med er och hoppas att ni alla får en fin dag, njut av vädret!

Likes

Comments

För 5 år sedan upptäckte jag en person som kom att inspirera mig grymt mycket. Han är och har varit en utav mina idoler under alla dessa fem år. Om 21 dagar kommer han och hans band till Sverige. Om 21 dagar kommer jag att få se honom uppträda. Om 21 dagar kommer jag att ha en Meet and Greet med honom.

Vem är det då jag talar om? Jo, Jamie Campbell Bower. Många vet inte vem han är eller vad han gör - Jamie är mångsidig och har bland annat varit med i både Harry Potter, Twilight och haft huvudroller i både Sweeney Todd och The Mortal Instrument. Jag skojar inte när jag säger att jag har sett ALLT han gjort. Vartenda film och serie som han har medverkat i, besatt? Nä inte alls...

Förutom att skådespela så är Jamie även modell och artist. Han är sångare, låtskrivare och gitarrist i bandet Counterfeit och den 26 mars kommer de till Stockholm för att spela en konsert.

När jag fick reda på att Jamie ÄNTLIGEN kommer till Sverige (har liksom väntat i 5 år) så började jag skrika och böla och stressa som fan över att få tag i biljett till konserten. Vi bör tillägga att jag ALDRIG gråter/fan-girlar över någon. Jag ringde min syster halft hysterisk och förklarade att min största idol skulle komma till Sverige och att jag var tvungen att få tag i biljett. Hon (som inte hade en aning om vem han var) började hjälpa mig att kolla efter biljett. Vi la på luren efter ett tag och jag hade lugnat mig en aning. Min syster sa att hon skulle se ifall hon kunde få tag i biljett åt mig.

Dagen efter får jag ett tidigt samtal från min syster, hon hade lyckats fixa biljetter till mig men det var en sak till - HON HADE FIXAT FUCKING MEET AND GREET. Jag grät skrek och hoppade runt i huset i säkert en timme efteråt, jag ringde min bästa kompis Elin (som också ville med) och berättade att vi lyckats få tag i biljetter och att vi skulle få träffa bandet också - även hon blir hysterisk.

På min bucket list så har där länge funnits en punkt där det stått: Träffa Jamie Campbell Bower. Något jag aldrig riktigt trott skulle hända men som om 21 dagar kommer gå i uppfyllelse!

Så ja, om 21 dagar återkommer jag med inlägg om hur det var att få träffa honom och bandet Counterfeit. Om ni inte vet vilka de är så kolla in Spotify direkt - de släpper nytt material om bara några dagar!

Varför jag skrev det här inlägget vet jag inte riktigt, behövde skriva av mig lite av min lycka och nu har jag blottat min själ lite och ja kanske blev det ännu ett cringe och cheesy inlägg, men va fan, dem behövs dem med då och då...😉

Likes

Comments

För att hålla bacillerna borta inför musikalrep och skolan så skapade jag igår ingefärs-shot och mitt motto är numera: en shot om dagen håller bacillerna i kragen..hehe?

Hursomhelst, tänker nu dela med mig det simpla och goda recept som jag använde mig utav:

Du behöver:
- 200 gram ingefära
- 1 liter vatten
- två citroner
- kanel
- chili
- flytande honung

Gör såhär:
1. Riv ingefäran (med skalet på) och lägg den i en kastrull. 2. Hacka en måttlig mängd chili (det behövs oftast bara några bitar eftersom ingefäran i sig är väldigt stark) och lägg bland ingefäran 3. Tillsätt vattnet. 4. Värm i ca 20 min OBS temperaturen får inte passera 60 grader. 5. Sila av blandningen tills inga bitar finns kvar. 6. Låt temperaturen svalna till 40 grader häll och därefter i en halv deciliter flytande honung och rör runt det. 7. Låt blandningen svalna helt. 8. Pressa saften ur de två citronerna och tillsätt saften i blandningen. 9. Ha i ca 2 tsk kanel. 10. Sila av blandningen en sista gång. 11. Häll upp blandningen på en flaska och förvara i kylen.

Det låter svårare än vad det är, trust me. Allt du behöver är rätt verktyg 😉

Likes

Comments

Hej hallå där ute, det var ett tag sedan sist och för det ber jag om ursäkt. Hade helt glömt bort att jag hade en blogg..hehe. Nejdå men det har hänt mycket sedan sist, skolan har dragit igång igen och tempot sattes från början på max med musikalrep, inämningsuppgifter och prov. Inte nog att skolan tar all min vakna tid så dessutom har det numera börjat inkräkta på min sömn också. Det är dock synd och klaga, även om jag har stressmage x100 och knappt sover om nätterna så är jag fullständigt ärlig när jag säger att jag ÄLSKAR livet just nu. Musiakalen fullständigt äter min tid men det är så kul och jag känner hur jag utvecklas som människa och skådespelare efter varje rep, jag får dessutom komma hem till mina två underbara bästa kompisar varje kväll och bara hänga. Kommer sakna dem extremt efter studenten! 😔

På tal om studenten, jag har gjort en deal med mig själv, fram tills studenten (och även efter I guess) så ska jag ta till vara på varje dag och verkligen leva till fullo (så gott det går). Jag har dessutom äntligen beställt min studentmössa, bättre sent än aldrig eller vad är det man säger?

Just nu så sitter jag i min säng och inväntar samtal från radio Blekinge, en intervju angående KULT ska det bli. Om ni inte vet vad KULT är så är det namnet på musikalen jag har huvudrollen i, har ni inte bokat biljetter än och vill göra det så kan ni gå in och göra det via den här länken: http://www.musikalenkult.com

​Ja det här inlägget blev ungefär lika kaotisk som mitt liv är just nu, men men. Nu har ni fått en snabb uppdatering iallafall...😌

Likes

Comments

Nu nalkas år 2017 och jag sitter finklädd i soffan och tänker tillbaka på det gångna året, så mycket har hänt!

Jag har vuxit och blivit en ny människa under året som gått. Jag tänker därför göra en återblick av 2016 och kolla tillbaka på det absolut bästa som hänt detta år, här kommer topp 10 år 2016! (observera att det inte är i "rangordning") Det är helt enkelt för svårt att betyg sätta upplevelserna!

_____________________________________________________________________

Nummer 10:

Min 18 års dag!

Ja min 18-års dag i sig var väl inget utöver det vanliga (förutom att jag fyllde just 18) det blev ingen pub-runda direkt utan den firades med familjen i lugn och ro i villavillekulla.

I födelsedagspresent fick jag en resa till Kiruna i jakt på norrsken. Att fylla 18 kändes speciellt...helt plötsligt är man faktiskt inget barn längre. Med min 18 årsdag så följde en hel del ansvar både bra och sämre om man säger så, haha. Jag får hantera min egna ekonomi vilket är bra, men jag måste däremot tjäna pengar själv vilket är mindre bra...

Nummer 9:

Resan till Kiruna!

Kiruna? Vad fan gör man där... tänker kanske du. Och ja det är en bra fråga...

För mig var svaret solklart, man jagar norrsken. En utav mina största drömmar är att få se norrsken, detta magiska fenomen är något som gör mig varm och exalterad bara vid tanken på det. I kiruna så åkte jag och min syster hundspann, hängde med mysiga små drag-hundsvalpar, kollade på isskulpturer och jagade norrsken. Dessvärre var molnen framme under vår vistelse i Kiruna och något norrsken blev det inte! Men trots att det inte blev något norrsken så var det en fantastisk resa och en jag gärna gör om!

Nummer 8:

Håkan Hellström konserten!

Well, do I need to say more?

Nummer 7:

Tog mitt körkort!

Jag tänkte att; aldrig att jag lyckas ta mitt körkort.. Men tji fick jag...den 8/8 så var det mitt och lyckan var total!!

Nummer 6:

Coldplay konserten!

Tears stream down on your face, when you lose something you can not replace. Tears stream down on your face and I... jag grät, jag skrattade och jag levde! Då mitt favoritband, nu mitt favoritband, för alltid mitt favoritband! ❤

Nummer 5:

Sommaren i Stockholm!

Även om det då var jobbigt från tid till tid att vara i stokholm och passa Snobi så är jag glad att jag gjorde det. Under min sommar borta från familjen så växte jag mycket och lärde mig saker om mig själv och min omgivning som jag annars inte hade gjort, jag testade nya saker, mötte nya människor och vidgade mina vyer, för det är jag tacksam!

Nummer 4:

Midsommar på Gotland!

Gotland, fint väder och midsommar...kan det bli bättre?

Nummer 3:

Fick huvudrollen i musikalen KULT!

Här utvecklades jag något enormt! Att ha ett så stort ansvar och förtroende på mig utvecklade mig som person, situationer som tidigare gjort mig obekväm tvingades jag nu möta och besegra, jag utvecklade min sång teknik och mitt skådespeleri och det allra bästa är att resan med KULT bara har börjat. 👊

Nummer 2:

Karksronas Lucia 2016!

Aldrig hade jag trott att lucia-veckan 2016 skulle komma att påverka mig så mycket. Att under en vecka umgås med 6 mer eller mindre okända tjejer, lära känna dem och tillsammans med dem göra över 90 framträdanden på äldreboenden, sjukhus och fabriker. Detta gjorde att jag växte som människa när jag fick se glädjen som kan bringas bara av lite musik och leenden. Det var en upplevelse jag sent kommer glömma!

Nummer 1:

Las Palmas!

Sol, värme och en välbehövd semester. ❤

_____________________________________________________________________

Det där var en kort resume av år 2016...det är många höjdpunkter som uteblivit, jag har kort och gott haft ett TOPPEN år! Jag hoppas och tror att 2017 kommer bli minst lika bra, drömmar kommer gå i uppfyllelse och livet kommer levas!

Slutet gott allesammans, GOTT NYTT ÅR!!! 🌟🌟🌟

Likes

Comments

För ett par månader sedan så fick jag veta att jag skulle vara en utav kandidaterna i Karlskronas Lucia 2016 och för exakt en vecka sedan så drog lucia veckan igång för oss tärnor och för lucian.

Jag måste erkänna att jag i början av vårt uppdrag var lagom taggad på en vecka full av lussande, inte på grund av själva uppdraget i sig utan på grund av att jag var extremt stressad och trött vid det här tillfället, det var mycket i skolan och jag hade sovit dåligt flera nätter i rad så humöret var inte på topp om man säger så. Lördagen den 10 december flyttade jag och sex andra tjejer in på Clarion Hotel i karlskrona för att påbörja vårta lucia-uppdrag. Vi skulle under den kommande veckan göra ett 90-tal framträdande runt om i Karlskrona.

Så här med facit i hand så har jag haft en utav de bästa veckorna i mitt liv, även om det har varit många sömnlösa nätter och tuffa dagar av lussande så har det varit så otroligt roligt och lärorikt. Vi var ett bra gäng tjejer och det känns som om vi alla trivdes väldigt bra i varandras sällskap och att under en vecka få bo på hotel och äta hotel frukost varje dag var inte helt fel om man säger så.

Under veckan som gått så har jag och tjejerna varit med om en hel del tokigheter vi har bland annat: fastnat i hissen på hotellet, lyckats (med hjälp av lucia-mamman) släcka ner hela amiralitetskyrkan, gråtit av både skratt och sorg, lussat på sjukhus och äldreboenden, legat i kungens säng hos landshövdingen, fått stearin på både händer och klänningar, sjungt lucia låten över 100 gånger, dansat i bassängen på varm-badhuset och haft allsång i lucia-bussen. Dessutom så har jag själv lyckats med en hel del saker om man säger så...jag gjorde en två på tingsrätten, twittrade om det och lyckades på något vänster hamna i radio och prata om det..haha.

Nu sitter jag i soffan och laddar upp mina krafter - för ikväll har jag och tjejerna vårt allra sista lucia framträdande och det känns otroligt vemodigt...

Slutligen vill jag bara säga tack för en fantastisk vecka tjejer, jag hoppas verkligen att vi håller kontakten, kommer sakna er! ❤

Likes

Comments

Ojoj, det händer mycket i livet just nu..lucia, huvudroll i en musikal, skola och jobb. Det är svårt att få tiden att räcka till och jag skulle inte säga nej till att förlänga dagen till 48h. Idag är jag "ledig"...eller egentligen har jag en opåbörjad engelska kurs som jag borde jobba med, matteläxa samt en uppgift som skulle varit inlämnad igår men jag har faktiskt bestämt mig för att idag ska jag vara heeelt ledig.

Såå istället för att plugga så har jag idag hjälpt mamma att handla, varit ute på promenader med min hund, letat pokemóns och bakat lussekatter till ljudet av julmusik. Jag skäms lite över att jag hela veckan skrikit på min kompis Olivia att hon INTE får spela julmusik pga att det är "för tidigit" men att jag själv gör just det idag..sorry Olivia <3

Det blev ett kort inlägg idag...nu ska jag plocka ut den sista plåten lussebullar ur ugnen och sedan så ska jag sätta mig i soffan och MYSA!

Imorgon drar allt igång igen med jobb, repande och sedan så är det full rulle fram tills jul. Önskar en god jul till er alla (för jag kommer troligtvis glömma att blogga) och ett gott nytt år. Hadeee!

Likes

Comments

Hej igen!

Jag är tillbaka i ett kallt vinter Sverige....suck. Men nu ska jag inte deppa över det kalla klimatet utan jag ska helt enkelt berätta om resterade dagar på Gran Canaria!

Fredagen påstods det bli dåligt väder så vi planerade att göra en utflykt till ett köpcenter men våra planer ändrades när vi insåg att meteorologerna haft fel..förmiddagen spenderades istället vid poolen, med en sval dricka i handen och en bok i knät. På eftermiddagen så bestämde sig mamma och jag att ta oss en promenad ner till stranden för att dels strandshoppa men också dels för att hitta på något. Vi anländer till stranden och bestämmer oss för att köpa ngt att dricka. Vi slår oss ner på ett café som har utsikt över havet och dricker våra drinkar, jag dricket en mohijto och mamma dricker juice. Efter det så tar vi oss en snabb titt bland affärerna vid stranden och sedan beger vi oss hemåt igen.

Lördagen bestod av ännu mer poolhäng och på eftermiddagen begav vi oss av till ett mindre shoppingcenter där vi tog oss en fika (kaffe) och umgicks med en annan familj vi träffat på hotellet. På kvällen gick vi ut och åt med samma familj, riktigt mysigt!

Natten till söndag blev det ett ordentligt oväder, åska och regn. "Vår" lilla kise var riktigt rädd och spenderade därför hela natten i min säng. Vi hade det gosigt hela natten och när dagen kom var det dags att bege sig av, hem mot Sverige. Det värker en aning i hjärtat när jag tänket på vår lilla kise som är kvar på Gran Canaria och jag ber till högre makter att allt är och förblir bra med henne. ❤️

Efter vad som kändes som en lång resan landar vi tillslut på Kalmar flygplats (i snöstorm) och helt plötsligt så var det inte sol och värme längre utan mörker och kyla..

I skrivande stund sitter jag på bussen påväg hem till Karlskrona iklädd vinterjacka och stövlar..lite kontraster mot sist jag skrev. Nu måste jag säga hejdå för att gå av bussen, se ya!

Likes

Comments

För två veckor sedan bokade vi ganska spontant en resa till Gran Canaria och i söndags var det dags att återgå till sol, värme och bad.

Jag hade precis vant mig vid ett kallt och blåsigt Sverige så när vi landade i ett 26 gradigt varmt Gran Canaria så fick min kropp lite av en chock. Choken var inte långvarig dock utan snart var mitt "sommarmode" tillbaka.

Måndagen bestod av poolhäng samt kackerlack jakt då det visade sig att lägenheten vi bodde i fått oinbjudna gäster under natten....efter mycket om och men fick vi tillslut flytta till en ny lägenhet och där har vi bott sedan dess. Förutom kackerlackor så har vi även katter på besök varje dag - mer välkomna gäster.

I tisdags tog vi oss en rundtur i närområdet och ner till stranden - Playa del Ingles. Som ni säkert vet vid det här laget så ÄLSKAR jag havet, och att komma fram till en flera mil lång strand var för min del fullkomlig lycka! Efter en dag på stranden så är man hungrig och vi bestämde oss för att äta tapas, jag själv hade aldrig tidigare ätit det men var mycket nyfiken på att testa detta. Vi beställer in en variation AB rätter och allt är gott förutom en rätt - räkorna. Räkorna smakade inte bra och var troligtvis gamla men istället för att plocka ut rätten och erbjuda en ny så börjar kyparen att käfta..han säger med nedlåtande ton mot oss att räkorna har tillagats på samma sätt i 20 år och att kocken insisterar på att inget är "fel" med dem. Han avslutar sitt "argument" med att säga: detta är inget McDonalds. Varpå jag säger tyst för mig själv: nej, de har iallafall god mat. Jag brukar tro det bästa om människor men just i det här fallet så tror jag att kyparen var nervärderande mot oss för att vi var tre tjejer, det hade troligtvis aldrig hänt om vi haft en "man" med oss. Min första tapas upplevelse blev inte riktigt som jag trott..haha, men kommer iallafall komma ihåg det en lång tid framöver.

Igår (onsdag) så var det den varmaste dagen hittills och vi spenderade hela dagen liggandes i värme koma vid poolen, på kvällen gick vi ut och åt China buffé, det blev en betydligt bättre resturang upplevelse än dagen innan. Sedan gick vi hem till våra katter.

I morse när jag vaknade så satt vår lilla huskatt utanför dörren och jamade, hon är en grå katt som ser ut som en blandning mellan en brittisk korthår och ngn annan ras jag inte kan namnet på. I vilket fall som helst är hon väldigt söt! Vi kallar henne gråis och hon är extremt kelen...och hungrig. Det skär i hjärtat när jag tänker på att vi kommer behöva lämna henne om några dagar. I skrivande stund så sitter jag i solen och tittar ut över poolen med en kall redbull i handen. I eftermiddag blir det en tur till stranden igen och övriga veckan återkommer jag om i ett senare inlägg, tills dess försök att inte förfrysa hemma i Sverige. Ha det gött!

Likes

Comments