God morgon kära ni, hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?!

Nu är jul lovet slut och det är dags att komma in i rutiner igen, tidiga morgnar var dag är inget som jag har saknat alls men bara att se glad ut. Jag undrar om man ens någonsin kan vänja sig vid det? Sovmorgonar är underskattat. Lillprinsen är lämnad i skolan nu i alla fall och det gick hur bra som helst, jag blir lika varm i hjärtat vid var lämning som går bra och det är nästintill alla. Det är fint att se sitt barn växa, utvecklas och vara omringad utav kompisar.

Vi har diskuterat mkt runt kalas planer eftersom mars närmar sig snabbare än vad man hinner med, så nu är det bestämt att årets barnkalas blir på laserdome. Skönt när man slipper fixa och dona en massa och vet att barnen blir nöjda. Nu ska jag bara ringa och boka in oss. Hur brukar ni med barn göra vid kalas? Jag har kört både på busfabriken och testat hyra lokal och fixa själv tidigare och utav min erfarenhet blev det både lättare och billigare att inte fixa själv.

Nu ska jag hem snabbt och fixa till mig lite sen väntar personalmöte och jobb resten utav dagen. Vad ska ni hitta på idag? 😘

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

God förmiddag kära ni, hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?!

Vi åkte hem till F igår kväll och valde att sova där då lillprinsen ville det samt för vi behövde prata ut om en del. Det blev dock inte något pratande så får ta det imorgon. Jag sov iaf helt ok och inledde denna dagen med en härlig sovmorgon, hur skönt? Fördelen med jullov är att man slipper tidiga morgnar var dag och det gör mig lite extra lycklig.

Jag avslutade faktiskt förra året med att lova mig själv att detta året ska bli ett år där jag tillåter mig själv att vara lycklig, det är på tiden och kommer inte en dag försent. Det innebär dock en del förändringar som inte kommer vara helt lätta, men så värda det i slutet. Jag har varit för snäll och accepterat för mycket och satt mitt egna mående åt sidan, den enda som jag kommer göra exakt  allt för nu är min son och mig själv.

Nu väntar lite små fix innan jag åker mot jobb där eftermiddagen och kvällen lär spenderas. Vad ska ni hitta på idag? 😘

Likes

Comments

Jag är förväntansfull inför detta året, jag har för en gångs skull bestämt mig att detta året ska bli mitt år.

Likes

Comments

God morgon kära ni, hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?!
Jag mår väll lite sådär, upp och ner. Var till vårdcentralen igår efter jag slutat jobba och fick konstaterat en infektion i halsen, vilket jag misstänkte eftersom det inte är första eller andra gången direkt. Fick medicin utskrivet för 3 veckor som jag måste ta 4 ggr om dagen till att börja med, men läkaren sa att efter dessa veckor kör vi nog på en omgång till. Jag har sen flera år tillbaka problem med min hals och har gjort massvis av undersökningar bland annat ett flertal gsstroskopier men aldrig hittar dem exakta felet och dem vet inte heller vad dem ska göra, jag har lite känt mig som ett hopplöst fall men nu ska ni få höra.. Läkaren igår på vårdcentralen frågade om han fick gå in och läsa mina tidigare journaler vilket jag självklart sa ja till eftersom jag ville han skulle förstå problematiken, han läser då bland annat att dem sett på röntgen hur tabletten jag då tog fastnade i halsen och att dem sett att jag hade en förträngning. Varför har ingen sagt detta till mig, varför har jag bara fått höra att dem inte finner några fel förutom ett brock och upprepande infektioner men inga som helst aningar om varför jag upplever att mat osv fastnar? Personal på sjukhuset har med egna ögon sett detta och dessutom ställt en form av diagnos, utan att tala om det för mig och jag har börjat fundera om det bara är psykiskt. Läkaren igår blev minst sagt förvånad när jag sa att jag inte visste om det och han undrade också varför man inte gjort något åt detta, då det fanns alternativ för operation. Jag visste inte om jag skulle skratta eller gråta, men det var både lättnad och frustration inom mig - fördelen med detta nu är att han vill följa upp detta och förhoppningsvis kommer vi någonstans denna gången.  Okej, nu fick ni världens historia vilket inte var meningen, men sväljsvårigheter och infektioner är en del av min vardag i perioder.


Annars då, julen närmar sig med stormsteg och om 4 dagar är det dags. Jag är dock långt ifrån klar och jobbar alldeles för mkt, så vet knappt hur jag ska hinna med allt om jag ens hinner faktiskt.. Jag är inbeordad inatt vilket också förstör lite av min tid, jag hade kunnat vara hemma och fixa ist för där men ja man kan inte nej till en inbeordning så de va bara att tacka och ta emot. Jag ska ut till Väla nu en runda med mamma och försöka hitta kläder till julavsltningen imorgon till lillprinsen, så imorgon när jag går av blir de snabbt till kyrkan med han och sen vidare för en eftermiddag på jobb. När jag är ledig? Mmm.. Lördag går jag av klockan nio på morgonen och den dagen lär de vara full rulle från morgon till natt sen är de julafton och då ska jag bara njuta och umgås 😍

Likes

Comments

Jag missade lucia firandet på lillprinsens skola detta året, det första och sista jag missar. Lyckligtvis var Fredrik med och han fick en del bilder, givetvis måste jag dela med mig utav en - min lilla älskling var så söt! 😍

Bilden är redigerad så barnen runt om är borttagna, därav det set så ensamt ut 😂

Likes

Comments

Godmorgon kära ni, hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?! 

Jag somnade som en stock igår och har sovit hur bra som helst, ville dock inte alls gå upp när klockan ringde i morse.. Men det var bara att vakna till liv och fixa med matsäck åt lillprinsen eftersom dem skulle på utflykt, tycker det är lika svårt var gång att veta vad och hur mycket man ska skicka med. Jag blir alltid så nervös att det inte ska räcka och att Melvin ska sakna något. Men med facit i hand borde jag ha lärt mig vid denna tiden eftersom han alltid är nöjd och har hur mycket som helst med sig hem, men hellre för mycket än för lite! Bilden nedan är tagen för ett år sedan när han var på utflykt med sin gamla skola, mat är där med skickat.

Nu är jag på väg mot @Missjennifer då jag ska följa med henne och @Zezze till en nyöppnad butik full av olika matvaror. Hoppas på att hitta en del bra saker, behöver handla hem lite så med erbjudande kan det kanske bli lite billigare till och med. Resten utav dagen lär spenderas hemma med lillprinsen och bli klar med den städningen förhoppningsvis.

Vad ska ni hitta på idag? 

Likes

Comments

God morgon kära ni, hoppas allt är bra med er och att ni sovit gott?!

Jag har sovit helt värdelöst, kom inte alls till ro igår och började små plocka där hemma så kom inte i säng försen klockan var närmare tolv vilket inte var helt smart när en super tidig morgon väntade idag. Dessutom har jag vaknat från och till efter att klockan var tre, då jag trodde att jag hade försovit mig. Nackdelen med tidiga morgnar för min del, jag finner ingen ro i kroppen. Men upp och iväg i tid kom jag, vilket såklart är det viktigaste. Jobb står på schemat all day long och sen är jag ledig resten utav veckan, hur skönt ändå? Dock har jag en del att fixa med både hemma och med bloggen, men det är sånt man kan ta i sin egna takt.

Lucia idag på lillprinsen skola i skrivande stund och detta är första året som jag missar något sånt här, jag är mamman som alltid är med. Men inte idag vilket får mig att känna mig totalt värdelös, jag får inte se min lilla tomtenisse mer än på bilder. Jag är så glad att F lyckades få ledigt nu på förmiddagen så någon utav oss är där, för min del var det helt omöjligt då vi fick veta detta för en vecka sen. Borde jag kanske tagit för givet att dem skulle gå lucia? Njä, det är ju inte alla klasser som gör det därav trodde jag vi skulle få informationen och tidigare än vad vi fick den och kan ju inte ta semester hur som bara för att om i fall att liksom.. Aja, detta året är jag en hemsk mamma som missat det - men kan också lova att det inte missas fler under hans barndom.

Hur ser er dag ut, ska ni fira lucia? 


Likes

Comments

Så var även denna dagen förbi och det är snart dags för mig att kasta mig i sängen och inte fastna i soffan framför netflix, men det är också lättare sagt än gjort. Jag är helt fast i the good wife, fler som kollat på det?

Min dag har åtminstone varit hur bra som helst, längesen jag har mått så bra som idag - nu menar jag inte att allt är hur bra som helst men jag har inte känt mig direkt ledsen vilket har varit så otroligt skönt. Det får gärna fortsätta såhär! Förmiddagen spenderades hemma hos fina @Missjennifer som jag nämnde tidigare och där var även @Lifeandkids, blev dock bara en lite kortare runda eftersom jobb stod på schemat men hade lätt kunnat stanna i flera timmar. Det var så underbart att bara få komma hemifrån och umgås, att bara få vara - tänka sig att det finns vissa personer man bara kan känna sig så bekväm med. Tack för pratstunden tjejer! Därefter blev det hem snabbt för att ta ut hundarna och på riktigt, detta med valp.. Jag möttes utav en halvt sönder tuggad vägg i hallen, jag blir galen snart. Detta var såklart ordnat av vår valp, så det är för jäkla tur han är söt. Kort därefter blev jag upphämtad utav Johanna för att åka mot jobb där resten utav dagen spenderats, men för en gångs skull har det känts okej och hade det känts såhär alltid hade jag stannar där i evigheter men verkligheten är en annan.

Förresten idag fick jag ett nummer, ett nummer som kan innebära lite förändringar. Jag kommer att ringa detta nummer imorgon, och se vad det kan leda till. Håll tummarna för mig. Det är inte ofta jag stöter på att folk är så snälla och kan hjälpa till på det viset, än om det kanske bara var ett nummer så var det stort och uppskattat av mig.

Hur har er dag sett ut, vad har ni hittat på?

Likes

Comments

Okej, nu till den lite annorlunda frågan - hur många tror på monster? I do.

Detta inlägget tänker inte handla om monster som i barn filmer osv utan om boken monster, skriven utav Joakim Lundell. Jag har blivit en liten bokmal senaste tiden och böcker som är verklighetsbaserade tilltalar mig något otroligt, därför var denna ett givet val och den har berört mig så otroligt hårt. Boken har bland annat fått mig att inse att det verkligen finns människor ute i denna världen som är några riktiga monster, så namnet på boken kunde inte varit bättre.

Jag sträck läste boken och efter två dagar var den slut, det säger en del va? Boken beskriver en stor del utav Joakims uppväxt och man får verkligen en insyn och förståelse för de flesta utav dem mindre bra sakerna han gjort i sitt liv. Vilken kille han är, vilken kämpe, vilken man, det är inga många som hade klarat av att ta sig igenom allt det han gjort och idag stå där han gör. Jag vet att många har en negativ syn på Joakim, just på grund utav hans "förflutna" som ni sett i media, men på riktigt köp och läs boken så kommer ni får en verklighetsbild och förklaringar till en del utav era eventuella frågetecken.

Det enda negativa jag kan säga om boken det är nog faktiskt att dem skulle haft med någon som gått igenom boken lite bättre, för ibland är det skrivet rakt av vad Joakim sagt känns det som och det kan bli lite förvirrande. Jag menar absolut inte att man ska ändra något, men skrivet lite mer sammanhängande.

Om jag rekommenderar boken? Absolut, alla dagar i veckan - året om. Min mamma lånade den och läste klart den hur snabbt som helst hon också. Har ni läst boken, vad tyckte ni i så fall?


Likes

Comments

Vilket fint vinterland vi fick vakna upp till idag, lillprinsen var helt överlycklig. Har ni också fått snö? Jag tycker mest att det är fint att kolla på, men så fort jag behöver gå utanför dörren är det inte alls uppskattat, blött och kallt. Lyckligtvis har jag bara två arbetsdagar denna veckan som det ser ut just nu, vilket innebär att jag inte behöver röra mig ute allt för mkt. Dock så har jag lovat pulkaåkning till helgen om snön är kvar, men det är iaf lite roligt och dessutom en skyldighet som förälder tycker jag. 

Lillprinsen är lämnad i skolan nu och jag ska åka mot @Missjennifer  för att hämta en sak samt ta en kopp kaffe tillsammans. Var alldeles för längesen så det ska bli mysigt. Kan behöva lite kvalitetistid med en vän innan jobb, även om det bara blir en snabb runda. Personalmöte och jobb står på mitt schema största delen utav dagen, bara ledig någon timme nu på förmiddagen.


Vad ska ni hitta på idag, något planerat?

Likes

Comments