VI HAR BLIVIT PODD!!! 💪💪

...eller ah konversationer uppladdade på Soundcloud kanske inte riktigt faller in i den genren menmen! Hur som helst så satt vi igår på en av Magnetic Islands busshållplatser efter att ha vandrat på ön i ca 5h! Då bussarna på denna väldigt lugna ö går en gång i timmen (om man har tur) så hade vi en del tid att fördriva och bestämde oss för att sammanfatta den grymma dagen med att spela in följande podd! I efterhand sett inser vi att vi förmodligen har lyssnat alldeles för mycket på Kingpodden 😁👌 men vi hoppas att du med denna podd i öronen tar dig igenom den tråkiga spårvagnsturen eller den tre dagar gamla disken lika roligt som vi tyckte det var att spela in den!

Filmer och bilder från dagen kommer upp på bloggen när vi kommer till fastlandet där dem förhoppningsvis vet vad bra wifi betyder 👍😬

Enjoy!! ;)

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 35 readers

Likes

Comments

"Oh wow really?! I've been livin' here for two years and haven't seen one here yet! /.../ Yeah he even runs after kangaroos! If we see it it'll tear him to bits"
- Sa den Australienska hundägaren och pekade på sin hund  efter att jag berättat för honom vad jag mött vid stigen 5 min tidigare!! Hundägaren vände sedan om och gick tillbaka mot stranden!

Men ok! Vi tar det från början ;)

18 oktober:

Efter två dagar med sporadiska skyfall har molnen återigen flytt från Mission Beach och temperaturen stigit upp till 29° i skuggan mitt på dagen!! En sådan där dag man bara vill hoppa ner i poolen med tre lager faktor 50 och träna svandyk!!

Men, idag fick det hårda poollivet vänta för — Vi fick feeling och bestämde oss för en löprunda längs beachen!!

En löprunda som fick oväntat sällskap...

Ok från början! Vi kommer till stranden och blir helt lyriska över dess storlek vid lågvatten!!

Lyckliga likt kor på vårbete stampar vi barfota mot den 14 km långa strandens södra ände!

Efter 20 min löpning väljer Sebbe att njuta av omgivningen genom att växla ner till promenadtempo

Själv springer jag vidare i vattenbrynet över den den hårt packade sanden! Då och då ändras den relativt enformiga terrängen av vattendrag som detta

Menmen mer händelserik än så verkar inte löprundan bli! jag kommer fram till änden, svettig och schleten! Men i väntan på min broder promenerar jag vidare längs en vandringsstig mot nästa strand

Vandringsstigen breddar sig till ett trädäck! Med en fin utsikt och en fin skylt!

Jag läser skylten och tänker typ "fan vilken sjuk fågel" och hinner nästan bli lite besviken igen för att vi inte såg fåglarna i Daintree Rainforest förra veckan!

Samtidigt vänder jag mig från skylten och tar inte mer en fyra steg förrän fågeljäveln står precis bredvid stigen!?

Låter klyschigt men först fattar jag verkligen inte vad jag ser! Inser dock snabbt att jag inte behöver nypa mig i armen för att fatta att detta är en livs levande Cassowary som chillar med sina två fågelungar och äter frön vid promenadstigen!!

Jag står där och fotar som en äkta turist men kommer och tänka på vad en man på ett informationscenter i Daintree Rainforest sade! Cassowarys har en klo på vardera fot som kan vara upp till 12,5 cm lång... och om de känner sig hotade hoppar de upp i luften och sparkar med klon (i efterhand läser jag på Wikipedia att de kan springa i 50km/h och simma riktigt snabbt)!!

Även om denna fågel verkar väldigt lugn och inte bry sig om min närvaro överhuvudtaget känns det ändå rätt rimligt att lämna lite avstånd till fågelfamiljen med tanke på vad guiden berättat!

Jag går ner på stranden och försöker fånga hela familjen på bild men det dröjer inte länge förrän de försvinner in i buskarna!

Jag går i en halvcirkel upp på promenadstiden igen men fågeln har förmodligen smitit in i skogen! Sebbe har vid detta laget precis kommit fram till trädäcket. Vi möts och träffar på hundägaren som citerades i början av detta inlägg!

Menmen! Nöjd med att ha sett fågeln, joggar vi stranden tillbaka och passar på att ta ett dopp i havet innan vi är tillbaka på vårt Hostel och tränar svanhopp i poolen!

Likes

Comments

Efter 14 dagar i Australien har vi alltså lämnat Cairns för att idag åka söderut till Mission Beach!! Nedan kommer en serie bilder från dessa två veckor! Från 1 okt då vi kl 5 på morgonen landade i ett svettigt Cairns efter en resa på 60h - till den sista grillningen vid strandpromenaden vi drog av igår kväll! Dagarna hittills har varit både händelserika och stillastående, bättre och sämre, men på det hela taget har det varit... ja vad ska man säga? Ett ganska lush lajf 👌

När lämnat flygplatsen, checkat in, hittat stranden men havet var borta...

När vi sedan fattade varför vi var själva med att hänga där

Fanns ju dock en pool 👌

Som fladdermus var det tydligen detta träd mitt i stan man skulle hänga i om man var något

Bilen hyrd och Walshs Pyramid ska bestigas!!

En suddig från vandring mot vattenhålet

Josephine "Jossan" falls i skymning

En bensträckare i Port Douglas halvvägs till Daintree 👌

Dag två och Daintree bound efter 3h tropisk house i en svettig hyrbil!! 😀😀

Joost inspekterar träd nummer 1

August plåtar träd nr 2

Masons swimminghole med kallt vatten, sköldpaddor size xs och feta träd

En av livets lite mer nödvändiga tvättar

Sista kvällen i Cairns! Som vanligt lyckades inte de fyra tidsoptimisterna komma till grillplatsen tidigare än 20 min innan stängning! August visade dock upp sina kockskills och slängde ihop (med ett aningen begränsat förråd) den godaste maten vi ätit sedan vi kom till Australien!!

  • 75 readers

Likes

Comments

Vi kan nu meddela att filmavdelningen på bloggen har investerat i en mycket lovande app som både fixar slowmotion och extremt tung musik!!

Denna film är från de två dagar vi hyrde bil med August, Bella och Joost! Med Cairns som utgångspunkt drog vi till Walshs pyramid (922 m.ö.h) dag ett och Daintree Rainforest dag 2!

Pyramiden var 2h promenad upp och 1 h ner! Genomblöta av svett hoppade vi in i bilen och körde mot Josephine Falls, ett vattenfall 40 min därifrån! När vi kom fram till "Jossan" började solen gå ner och vi hann med ett dopp i den nedre bassängen (med naturlig vattenrutschbana!!) innan det blev kolmörkt! I den täta skogen försvann dock det sista ljuset snabbt och när alla andra turister lämnat för länge sedan kändes det inte som världens bästa idé att gå upp för den slingriga 500m långa backe som ledde till det riktigta vattenfallet 😬 menmen vi fick badat och det var grymt! Tyvärr blev alla filmer och foton tagna med Gopron kolsvarta så Jossan är tyvärr inte med i filmen!

Som kompensation för det har vi istället slängt in lite klipp från Masons swimminghole i Daintree Rainforest och det var ju inte helt fel det heller!

Ha d g 👏

  • 75 readers

Likes

Comments

Hårda backhands, snabba stoppbollar, strålande solsken och en drös av talanger. Denna vecka har den yngre (tennis eliten) samlats i Cairns. vi hade chansen som talang scouter att få spana in dessa spelare som bjöd på riktigt fina dueller och gem.

Det flesta spelarna här är mellan 20-25 år får jag veta via en amerikan som specialiserade sig på dubbel spel. Han berättar vidare och säger att det finns en riktig talang här

(Jaimee fourlis) som precis fyllt sjutton år och ser ut att kunna ha en bra framtid inom tennisvärlden. Jaimee är tjejen med lila kjol och hon framförde mycket fin tennis under dagens lopp. Han visste även vem Elias Ymer var som är en svensk tennis talang! högt rankad inom juniorerna.

Med andra ord kan man säga att de varit en riktigt grym dag och att det har varit skönt att relaxa med grym tennis. Hade dock önskat att min kära far (Johan) som är en riktig tennis fantast fick vara här och se denna grymma tennis på nära håll.

Likes

Comments

Så ja! Torsdagen 6:e oktober drog vi ett gäng från vårt förra hostel och tränade simhopp i skogen! Mer om detta i inlägget nedanför "Behana George"

Återigen äger vi inte rättigheterna till klippets ursprungsmusik men om man vill kan man för bästa upplevelse sätta på "Petter - Älskar din stil" på högsta volym medan man tittar på klippet i HD-kvalité 👌

Ha det gött 👋 - det har vi!!

Likes

Comments

Torsdagen den 6 var grym. Dagen började med att kinga bankar och skriker att det är dags för utflykt. 30 minuter senare sitter vi i vanen påväg mot nya äventyr. När vi väl kom fram så förstod vi att vi hade ett träningspass framför oss. Vägen till vattenfallet var verkligen backe upp och backe ner. Svettiga och blöta kom vi äntligen fram. Atmosfären runt omkring oss var perfekt forsande klart vatten, sjungande småfåglar och solen såklart.

Likes

Comments

Så i onsdags lämnade vi Cairns och fastlandet för att dra ut mot GBR (barriärrevet). I växlande molnighet blandat med stark sol och kraftiga regnskurar var stämningen ombord på den ca 35 ft segelkatamaranen ändå riktigt taggad!
Dagen bestod av dykning/snorkling, vid två olika delar av revet, med en "tropisk lunchbuffe" däremellan som trots sitt kryddade bambanamn faktiskt var en gastronomisk resa med få motsvarigheter!!
Filmen nedan är en samling klipp från när vi dök med tuber vid det första stoppet och när vi snorklade efter lunch och chillade med skalman! Vi såg även en liten sköldpadda och en vitfenad revhaj men då var kameran urladdad... eftersom den laddade ur vid det första stoppet när vi hamnade precis intill en svartfenad revhaj liggandes på bottnen ✌ Vi fick iallafall se det med våra ögon och det är något vi inte kommer glömma för det var riktigt ball!

Filmen är utan ljud då vi tyvärr inte har copyright på Franc Oceans musik! Så för bästa upplevelse bör du sätta på " Frank Ocean - sweet life" på högsta volym, byta till HD-kvalité, luta dig tillbaka och njuta!

Bjuder på en bild från den halvminut vi fick simma själva då vår guide Dave insisterade på att ta bilder! Sebbe langar en stadig men enkel, klassisk men samtidigt modern "tummen upp" pose, snyggt!! Själv försökte jag hålla mig upprätt, hann ändå för en kort sekund peka åt vänster, helt enkelt för att det är fett coolt?! 

Likes

Comments

Hej kära tittare och läsare. Idag har vi haft en lugn men härlig dag. Dagen började med uppstigning kl 9 ,vi åt våran super exklusiva frukost (müsli eller gröt). Därefter spelade vi biljard, gick till den stora poolen vid stranden tillsammans med Steven och Emilia. Imorgon kommer vi bli upphämtade av en segelbåt för att åka ut och snorkla i det välkända barriär revet . För att sedan på kvällen gå ut med alla härliga personer till (stammis stället) Woolshed. Mer om det då..

  • 120 readers

Likes

Comments

Resan hit i bilder! Hotellet i Namba var riktigt ball men att fota mer än de få bilder vi tog var svårt pga nakna Japaner och brutalt oklara ordningsregler 😁 Från morgongympa i Hongkong till ångduschar på Kansai flygplats med Namba däremellan! 🇯🇵🇯🇵

Vår guide till Namba Parks 👌👏
Artigare människor än de i Japan får man leta efter!!

Likes

Comments