View tracker

OBS: Som vanligt äger vi inte rättigheterna till någon musik! Så 1 min och 10 sek in i klippet bör du sätta på "Havet är djupt" 🎶 för bästa upplevelse!

https://open.spotify.com/track/4t8JKz4JV91CEaIIdKd8oc

För ja det var ju inte igår kanske... men 27-29 oktober var ju jag och Sebbe och seglade omkring runt Whitsundays Islands på en trimaran tillsammans med 25 andra backpackers!! Whitsundays består av 72 olika öar som är hem för mängder av fåglar, fiskar, korallrev och även världens vitaste strand!!

Vi snorklade vid 4 av dessa öar och jag kände mig som en japansk turist i nirvana och tog sammanlagt ca 130 filmklipp...

Att ta 130 klipp kändes rimligt när man snorklade för att allt var så sjukt häftigt! Att ta 130 klipp kändes dock inte lika rimligt när man skulle klippa och ta fram det bästa 😁 Men tro det eller ej, dessa 130 klipp har nu till slut kapats ned till 5 min film och det är den som ni hittar nedan!! Titta och njut! 👌

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

  • 8 readers

Likes

Comments

View tracker

Bättre sent än aldrig har man hört genom sina år på jorden, och det stämde konstigt nog även den här gången! Tillslut landade även denna fågeln på Australiens östkust och vilken bländande entré han gjorde, Sveriges sol på vintern är lika frånvarande som killens bränna..

Mitt namn är Gustav Kadura, och det här inlägget är bara mitt!!

Min resa startade med en del transportproblem kan man säga, utan möjlighet att ta sig från den glada stenen (Gladstone) med buss på ett dygn stod jag nu frågandes hur jag skulle resa vidare till mina glada vänner 1,5 h söder ut...
Men utan förvåning så har såklart Joar och Sebastian pratat med en hel del människor under sin första månad i Australien, och vilken tur för mig, två av dom( kockarnas svar på Zlatan, August och rallyföraren Bella) har köpt en bil som de just vid den tidpunkten var i Gladstone och skulle köra ner mot Agnes Water där grabbarna befann sig.

Så några timmar efter landning sitter jag alltså i Agnes Water och äter lunch med hela gänget! Vilken start på resan tänkte jag!

Efter att ha tillbringat några lugna dagar, med lärdomen att kriget för varje sparad cent var det viktigaste, i byn där centrum bestod av en bensinmack och en matbutik så gick resan vidare mot vårt sista stopp innan Fraiser Island nämligen Hervey bay.

Staden som vi trodde skulle bli mer händelserik och intressant än vår senaste, blev inte alls vad vi hade tänkt oss.. Sevärdheter och utflyktsmöjligheter lös med sin frånvaro i den gamla fiskarbyn, men något var man allt tvungen att göra! För att släppa tankarna en stund från det f.d mentalsjukhuset vi bodde på med numrerade våningssängar i långa rader och helvita sängkläder så var dagarnas stora höjdpunkt att gå den 50 minuter långa promenaden till närmaste lågpris mataffär.

Men det skulle inte vara nog där, nejnej detta var bara början! Vi frågade personalen på vårt hostel efter sevärdheter i och runt staden och fick lite tips, så vi beslutade oss för att hyra en bil och se om det var något att ha... Men inte, den första stranden vi kom till som skulle vara en av de bättre behövdes kikare för att se var vattnet började, så där förtärde vi våran lunch för att senare ta oss till en ännu bättre strand! Men inte blev den bättre, snarare sämre! Att kalla det stället för strand är en enorm nedsmutsning av benämningen strand...

Men vi ska inte vara bittra, vi har ju trots allt varandra!

Efter ett besök på Hervey Bays långa pir (850 meter) sista dagen så fick vi äntligen ta oss till Fraiser Island!!

Fortsättning följer!

// Lord

  • 11 readers

Likes

Comments

View tracker

Ja en podd om ön har vi släppt men dock inte några bilder!! Här kommer några få bilder från koalaön Magnetic Island!!

En film från detta kommer när nätverket samarbetar bättre ;)

Ha de gött

Likes

Comments

vi har blivit bitna av våran hektiska livstil och tar det nu otroligt lugnt på YHA i Agnes water. både jag och joar har dragit på oss semestersjukan. Jag har en inbiten hosta som kan väcka lik i natten med en varierande huvudvärk. Joar har något stänk av något feberliknande hur som helst kan man säga att vi varit lite slitna de sista.

Idag mådde jag dock lite bättre och tog tag i något jag velat göra väldigt länge och som förknippas med Australien. Jag tog nämligen en surf lektion. Att surfa var verkligen inte något av det lättaste jag gjort.
Det tog ett tag innan man fick rida en våg. Det kändes som att man antingen var för snabb eller för långsam när man ställde sig upp. samtidigt var väderförhållandena  svaga små vågor som gjorde att de var svårare att få fart och man fick vänta längre för att hitta en fungerande. Efter ett tag kom jag dock upp. Det kändes fantastiskt att faktiskt kunna följa med en våg även om de inte var någon långtur med slalom och 360 så var det en härlig kick och frihetskänsla.

avslutningsvis så har det varit en grym dag och jag längtar redan efter nästa dag då jag ska få ge mig ut i havet med en bräda...vilken känsla!

Likes

Comments

Efter 10 hektiska dagar på Airlie beach och Whitsundays har vi nu tagit oss söder ut för lugnet efter stormen. Våran tid på airlie var grym och man kan så här i efterhand fråga sig vad som hände och vad som inte hände på airlie..

Vi är iallafall eniga om att det har varit en riktigt fin upplevelse. Vi har fått träffa så mycket kompisar och gjort så mycket roliga saker att vi faktiskt börjat glömma dagar och tid lite grann iallafall haha

Om jag säger Magnums så undrar ni säkert vad jag menar. Detta är antagligen ett av våra favorit hostel där våran Airlie vistelse startar.
Varför Magnums? Jo för att du har 150 m till stranden och lagoonen samtidigt som du lever i mysiga karaktäristiska hus i djungeln som de faktiskt är..ett exempel är att vi haft en stor orm utanför köket vilket inte brukar vara bland det normala i svearike.
En annan faktor var och är att det är en väldigt öppen och trevlig stämning. Jag och joar som inte är allt för blyga om man säger så (haha) träffade en handfull av trevliga människor som vi gått ut med till de två stora klubbarna "boom och "Mama Africa" . Vi har även haft barbecue kvällar och taco nights som ni säkert redan sett. Jag har också fått briljera som "hairdresser" på Tyler vilket han var väldigt tveksam till men resultatvis slutade ypperligt kanske något man vågar lägga till på cv:et eller inte.

Efter 6 nätter på Magnums var vi redo att känna på vinden i seglen och ta oss ut på katamaranen Avatar som skulle ta oss hela vägen runt Whitsundays och tillbaks igen. Med denna stora segelkatamaran så har vi tagit oss förbi 4 olika snorkel spots där inte minst den sista var sagolik (jag har nog aldrig sett så mycket fiskar i så många olika färger samtidigt) det gick knappt att simma utan att nudda en fisk ja ni förstår ju själva. Vi gick i land på Whitsundays nationalpark. På andra sidan när vi kommer ut från skogsbrynet så ser vi en kritvitstrand ingen annan strand en just " Whitehaven beach" som är en strand utöver det vanliga och som är ett natur fenomen på det sättet att stranden aldrig är sig lik. Stranden går från två sidor och det går inte att tröttna på vyn. Vi får höra från Luca en av befällen på båten att stranden är utnämnd till den näst finaste i världen och ja vi förstår varför. Vårt enda motstånd på denna båtturen är vårt kassa pigment men efter oändligt många insmörjningar och olika solskydds konster har vi kommit undan på ett fint och välförtjänt sett. Vi har även spelat in en podd vars utspelar sig mitt ute i vågarna på Whitehaven beach och där tror jag inte kingpodden vart än..

  • 111 readers

Likes

Comments

Efter Magnetic Island drog vi söderut vidare till Airlie Beach!! Vi bodde på ett grymt hostel med riktigt djungelkänsla - orm utanför köket och fåglar och ödlor som sprang förbi då och då! Men vad som framför allt utmärker hostelet från de tidigare vi bodde på är hur mycket människor man möter!! Många fantastiska minnen och många nya vänner! Nedan kommer några bilder från tiden här i Airlie Beach, som vi avslutade med att åka på en båttur till Whitsunday Islands - en ögrupp bestående av 72 st öar där du förutom mängder av mäktiga fiskstim och färgglada koraller hittar världens vitaste strand: Whitehaven Beach!!

En film från snorklingen kommer så fort jag vält bland de 130 filmer jag inte kunde låta bli att ta med tanke på hur omgivningen såg ut! ;)

Ha de gött!!

Grillkväll på söndagen!! 👌

Tacomiddag på onsdagen efter!! 👍👍

Och på torsdagen drog vi iväg med detta gäng för att göra Whitsundays!! 2 dagar och 2 nätter vi sent kommer glömma!!

Whitehaven Beach!??

Likes

Comments

VI HAR BLIVIT PODD!!! 💪💪

...eller ah konversationer uppladdade på Soundcloud kanske inte riktigt faller in i den genren menmen! Hur som helst så satt vi igår på en av Magnetic Islands busshållplatser efter att ha vandrat på ön i ca 5h! Då bussarna på denna väldigt lugna ö går en gång i timmen (om man har tur) så hade vi en del tid att fördriva och bestämde oss för att sammanfatta den grymma dagen med att spela in följande podd! I efterhand sett inser vi att vi förmodligen har lyssnat alldeles för mycket på Kingpodden 😁👌 men vi hoppas att du med denna podd i öronen tar dig igenom den tråkiga spårvagnsturen eller den tre dagar gamla disken lika roligt som vi tyckte det var att spela in den!

Filmer och bilder från dagen kommer upp på bloggen när vi kommer till fastlandet där dem förhoppningsvis vet vad bra wifi betyder 👍😬

Enjoy!! ;)

  • 164 readers

Likes

Comments

"Oh wow really?! I've been livin' here for two years and haven't seen one here yet! /.../ Yeah he even runs after kangaroos! If we see it it'll tear him to bits"
- Sa den Australienska hundägaren och pekade på sin hund  efter att jag berättat för honom vad jag mött vid stigen 5 min tidigare!! Hundägaren vände sedan om och gick tillbaka mot stranden!

Men ok! Vi tar det från början ;)

18 oktober:

Efter två dagar med sporadiska skyfall har molnen återigen flytt från Mission Beach och temperaturen stigit upp till 29° i skuggan mitt på dagen!! En sådan där dag man bara vill hoppa ner i poolen med tre lager faktor 50 och träna svandyk!!

Men, idag fick det hårda poollivet vänta för — Vi fick feeling och bestämde oss för en löprunda längs beachen!!

En löprunda som fick oväntat sällskap...

Ok från början! Vi kommer till stranden och blir helt lyriska över dess storlek vid lågvatten!!

Lyckliga likt kor på vårbete stampar vi barfota mot den 14 km långa strandens södra ände!

Efter 20 min löpning väljer Sebbe att njuta av omgivningen genom att växla ner till promenadtempo

Själv springer jag vidare i vattenbrynet över den den hårt packade sanden! Då och då ändras den relativt enformiga terrängen av vattendrag som detta

Menmen mer händelserik än så verkar inte löprundan bli! jag kommer fram till änden, svettig och schleten! Men i väntan på min broder promenerar jag vidare längs en vandringsstig mot nästa strand

Vandringsstigen breddar sig till ett trädäck! Med en fin utsikt och en fin skylt!

Jag läser skylten och tänker typ "fan vilken sjuk fågel" och hinner nästan bli lite besviken igen för att vi inte såg fåglarna i Daintree Rainforest förra veckan!

Samtidigt vänder jag mig från skylten och tar inte mer en fyra steg förrän fågeljäveln står precis bredvid stigen!?

Låter klyschigt men först fattar jag verkligen inte vad jag ser! Inser dock snabbt att jag inte behöver nypa mig i armen för att fatta att detta är en livs levande Cassowary som chillar med sina två fågelungar och äter frön vid promenadstigen!!

Jag står där och fotar som en äkta turist men kommer och tänka på vad en man på ett informationscenter i Daintree Rainforest sade! Cassowarys har en klo på vardera fot som kan vara upp till 12,5 cm lång... och om de känner sig hotade hoppar de upp i luften och sparkar med klon (i efterhand läser jag på Wikipedia att de kan springa i 50km/h och simma riktigt snabbt)!!

Även om denna fågel verkar väldigt lugn och inte bry sig om min närvaro överhuvudtaget känns det ändå rätt rimligt att lämna lite avstånd till fågelfamiljen med tanke på vad guiden berättat!

Jag går ner på stranden och försöker fånga hela familjen på bild men det dröjer inte länge förrän de försvinner in i buskarna!

Jag går i en halvcirkel upp på promenadstiden igen men fågeln har förmodligen smitit in i skogen! Sebbe har vid detta laget precis kommit fram till trädäcket. Vi möts och träffar på hundägaren som citerades i början av detta inlägg!

Menmen! Nöjd med att ha sett fågeln, joggar vi stranden tillbaka och passar på att ta ett dopp i havet innan vi är tillbaka på vårt Hostel och tränar svanhopp i poolen!

Likes

Comments

Efter 14 dagar i Australien har vi alltså lämnat Cairns för att idag åka söderut till Mission Beach!! Nedan kommer en serie bilder från dessa två veckor! Från 1 okt då vi kl 5 på morgonen landade i ett svettigt Cairns efter en resa på 60h - till den sista grillningen vid strandpromenaden vi drog av igår kväll! Dagarna hittills har varit både händelserika och stillastående, bättre och sämre, men på det hela taget har det varit... ja vad ska man säga? Ett ganska lush lajf 👌

När lämnat flygplatsen, checkat in, hittat stranden men havet var borta...

När vi sedan fattade varför vi var själva med att hänga där

Fanns ju dock en pool 👌

Som fladdermus var det tydligen detta träd mitt i stan man skulle hänga i om man var något

Bilen hyrd och Walshs Pyramid ska bestigas!!

En suddig från vandring mot vattenhålet

Josephine "Jossan" falls i skymning

En bensträckare i Port Douglas halvvägs till Daintree 👌

Dag två och Daintree bound efter 3h tropisk house i en svettig hyrbil!! 😀😀

Joost inspekterar träd nummer 1

August plåtar träd nr 2

Masons swimminghole med kallt vatten, sköldpaddor size xs och feta träd

En av livets lite mer nödvändiga tvättar

Sista kvällen i Cairns! Som vanligt lyckades inte de fyra tidsoptimisterna komma till grillplatsen tidigare än 20 min innan stängning! August visade dock upp sina kockskills och slängde ihop (med ett aningen begränsat förråd) den godaste maten vi ätit sedan vi kom till Australien!!

  • 203 readers

Likes

Comments

Vi kan nu meddela att filmavdelningen på bloggen har investerat i en mycket lovande app som både fixar slowmotion och extremt tung musik!!

Denna film är från de två dagar vi hyrde bil med August, Bella och Joost! Med Cairns som utgångspunkt drog vi till Walshs pyramid (922 m.ö.h) dag ett och Daintree Rainforest dag 2!

Pyramiden var 2h promenad upp och 1 h ner! Genomblöta av svett hoppade vi in i bilen och körde mot Josephine Falls, ett vattenfall 40 min därifrån! När vi kom fram till "Jossan" började solen gå ner och vi hann med ett dopp i den nedre bassängen (med naturlig vattenrutschbana!!) innan det blev kolmörkt! I den täta skogen försvann dock det sista ljuset snabbt och när alla andra turister lämnat för länge sedan kändes det inte som världens bästa idé att gå upp för den slingriga 500m långa backe som ledde till det riktigta vattenfallet 😬 menmen vi fick badat och det var grymt! Tyvärr blev alla filmer och foton tagna med Gopron kolsvarta så Jossan är tyvärr inte med i filmen!

Som kompensation för det har vi istället slängt in lite klipp från Masons swimminghole i Daintree Rainforest och det var ju inte helt fel det heller!

Ha d g 👏

  • 203 readers

Likes

Comments