Borde städa, påskpynta och fixa här hemma! Men jag måste inte. Jag använder gärna ordet "måste"
Det är bara jag själv som bestämmer om jag ska göra något, som jag "borde" eller behöver.
Denna veckan som gått har jag mer eller mindre varit sängliggande, utslagen efter influensan. Men nu börjar jag piggna till och då kommer känslan fram i mig att jag behöver göra massa saker här. Det är som om tiden står stilla när man är sjuk. Det händer inte ett skvatt på hemmafronten. Inte på nån annan front heller för den delen. Jag blir lite deppig av tanken att inte orka fara på som en vilding och fixa och fixa. Men jag måste ju faktiskt inte. Det är mer att jag känner mig stressad inuti av att inte ha läger under kontroll här. Allt är inte perfekt helt enkelt. Hade ju varit skönt om jag kunde luta mig tillbaka och njuta av ett fint städat påskpyntat hem, men här är varken fint eller påskpyntat.
Förutom några mandelägg som ligger i en glasskål.
Jag blir lite trött på mig själv och lite arg på att påsken ska komma just nu, när jag är trött.kunde ju flyttat fram någon vecka eller något.
Även om tiden stått stilla här så har jag fått fina blommor levererade från Mor, tack!
Och min fina farmor har fyllt 97 år!!Grattis!
Livet går vidare trots allt.
KRAMAR/U

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Jag har inte varit annat än sjuk den sista tiden. Mitt immunförsvar verkar vara i botten. Mina senaste dagar har bestått av TE och piggelin. Har varken smak eller lukt i behåll.
Inte särskilt upplyftande att skriva om kanske men det är ju verkligheten.
Så trött på sjukdom nu. Trött på min säng. Trött på min soffa. Trött på filmer och trött på att ligga. Har du några tips för en sjukling? Tar tacksamt emot.
Just nu köra det ju mycket reklam på TV med diverse tips mot förkylningar som man ska köpa för dyra pengar! Jag föredrar gamla husmorstips för en billig peng.
Undrar hur den gjorde förr när det inte fanns massa mediciner att välja och vraka mellan. Eller hundra sorters halstabletter att välja mellan samt glass och dylikt.
Jag har haft tur som haft min lilla E till hjälp dessa dagarna med att handla bla. L kom med glass och soppa en dag, jag är lyckligt lottad. Så i denna stund så tänker jag på dem som har mycket mer elände än jag. Som inte har någon som kan köpa vare sig Halstabletter Eller piggelin till dem. Som inte kan hjälpa dem när dom är sjuka och svaga. Någon som säger att snart blir det bra. Jag önskar jag kunde göra något för dem som inte har någon hjälp men som verkligen behöver det.
Jag funderar mycket, har ju tid till det just nu.
Men nu ska jag lägga mig till ro efter flera sömnlösa nätter.
STOR KRAM/ U

Likes

Comments

Har känt mig lite hängig ett tag. Jag antar att det har med kortisonboosten jag fick för någon vecka sedan. Lederna är bättre men kroppen spelar mig spratt. Nu har jag blivit förkyld, riktig mansförkylning är
inget vidare. Många som är krassliga nu verkar det som. Vad har du för tips mot förkylning? Jag brukar dricka TE med honung och citron i.
När man känner sig sådär eländig , då hade det varit skönt att vara barn och bli ompysslad av Mor och Far. Inga måsten runtomkring. Utan bara vara i lugn och ro. Nu kan man inte bara lägga sig ner och vara sjuk, man har ju ett ansvar för sina barn. Min lilla E ska fylla 16 så hon är ju inget litet barn längre , men jag är en äkta curlingmamma, så jag passar upp i ur och skur.
Men idag känner jag mig så trött. Hade varit skönt att gå i ide ett tag :) sova,äta nyttigt, meditera och återhämta.
Nu ska jag försöka få lite nattsömn
KRAM OCH NATTI/Ulrica

Likes

Comments


I helgen gick DM SÖDRA CHEERLEADING av stapeln i Borås som jag berättat om tidigare. Ellens STARS tog BRONS level 1 junior. Grattis säger vi till dem! Eller hur.
Jag är väldigt glad att jag kunde åka och se Ellen på tävlingen. Under natten mellan Torsdagen och Fredagen fick jag åka akut till sjukhuset. Mitt hjärta rusade och jag blev så rädd. Väl på Sjukhuset(efter diverse undersökningar och EKG) kunde man konstatera att det var biverkningar av den kraftiga kortisondos jag fick för någon vecka sedan. Lättad över detta kunde jag åka hem utan vidare åtgärder. Min reumatiska inflammation är väldigt läskig, den spelar spratt ned mig. Tyvärr.
Nåväl, jag kom iväg till Borås och hotell FIRST GRAND HOTELL . Jag fick uppleva ett fantastiskt DM. Föreningen Kristianstad starlight cheer kammade hem inte mindre än tre medaljer av tre möjliga! Underbart. Föreningen blommar verkligen upp.
Seniorlaget och miniorlaget tog guld och juniorerna tog brons i sin grupp. Ellens grupp juniorerna STARS hade åtta startande lag i sin level (nivå)
En helg man sent ska glömma (aldrig)
Bilderna är till mestadels från DM . Jag är så fantastiskt glad och stolt. På Söndag blir det tårtkalas i föreningen!
KRAM ULRICA

Likes

CommentsVeckan börja med lediga dagar följt av semester. Känns lyxigt att vara ledig när det är toppenväder. Har blivit nån promenad till Ekenabben som är en vacker och rofylld plats.
Att sitta och meditera en stund i lugn och ro är mumma för själen. När jag är hemma i lägenheten känner jag ofta mig stressad med allt jag måste hinna. Men när jag kommer ut i naturen känner jag mig fri från allt annat. Hur känner du?

Jag känner mig också fri när jag är med lilla E på cheerleadingen. Där glömmer jag tid och rum . Att få följa ett lag ett helt år och se hur tjejerna utvecklas i sin sport, det är jättekul. En ny rutin ska övas in. Hård träning , tårar, skratt och glädje. Nu är det äntligen dax för DM som går av stapeln på Lördag i Borås . Det var genrep igår som var fantastiskt proffsigt och fartfyllt.
Så på Fredag åker vi upp till Borås och inkvarterar oss på Scandic plaza.Kommer skriva mer om detta.
Ha en fortsatt skön dag! /Kram UlticaLikes

Comments

Helgjobbet är över för denna gången. Nu är det bara två veckor till nästa. Men först har jag 8 dagars semester :)
Ibland är det skönt med några dagars ledigt vid denna årstiden. Största anledningen till senester är DM i Borås den 14/3 Det kommer bli så kul. Tjejerna som tävlar är så duktiga och deras coacher är fantastiska.
Idag var det lite längre träning så jag skickade med E lite plättar och sylt. Viktigt att fylla på bränsle 😊
Apropå bränsle så börjar mitt ta slut nu. Det har varit en helg fylld med jobb mat och cheerleding. Nu kryper jag till kojs trött men nöjd.
Om ni undrsr angående recept, bara fråga så lägger jag ut det.
KRAM U

Likes

Comments

Älskade Mormor 1922-2013Hej
Denna veckan har varit lite kämpig och tröttsam.
Och därför har jag inte orkat blogga förrän nu.
I Måndags fick jag min depo-medrol spruta mot mina ledinflammationer polyartrit.
Inflammationen sätter sig även i min hud så jag får så ont i ansiktet. Men efter ett par dagar efter mon spruta så känns det lite bättre. Och ansiktet smärtar inte.
På Tisdagen var jag ledig och sov hela dagen i stort sett.
Min lilla E skulle åka till Berlin på Tisdagen så var uppe och körde henne till skolan där dem skulle samlas.
Fram tills Onsdagen var jag som i ett töcken. Vaken men sovande... Ja det kändes så.
På Torsdagen var jag ledig och skulle dela ut tulpaner som Ellen sålt med sin förening. Jag tog en runda på kvällen och avslutade hos fina Jonna #fightforeds det var mysigt att träffas. Och idag .. Fast det typ är igår :) har jag jobbat några timmar. Jag har också hedrat min mormor genom att tända ljus och tänkt på henne extra mycket idsg. Det är två år sen idag hon gick bort. Saknaden är oändlig.

Imorgon är det dags igen för helgjobb. Detta var väldigt kortfattat om hela min vecka i stora drag.
STOR KRAM TILL ER ALLA/U

Min lilla E redo för Berlin​

Likes

Comments

Go kväll
Lägger in lite bilder på nyheter från MIO som är mina nu. Älskar ljusbollarna och mina glas med lock. Det är griffelfärg på dem så man kan skriva namn eller annat kul . Jag gillar verkligen att ha fina saker runt mig. Det ersätter något som jag inte riktigt kan beskriva.
Och citrusträdet ni ser på bild 3 har jag fått av fina L. Undra hur länge det ska överleva här! Jag ska göra mitt bästa för att det vill stanna hos mig ett tag. Man kan äta frukterna.
På sista bilden är jag. No filter. Röd av "feber" jag får av mina ledinflammationer. Idag har mina ben och händer bråkat med mig. Benen e tunga som bly och jag är väldigt trött och slö. Hoppas det är bättre imorgon. Verkar som kylan går in i kroppen. Som ni ser handlar denna bloggen om allt möjligt. Om mig , inredning, mat och cheerleading etc. Om mitt liv helt enkelt. Hoppas ni fortsätter följa min dag. KRAM /U

Likes

Comments

Idag har jag haft ledig dag! Har ju jobbat i helgen. När jag har jobbat helgen är jag så trött att jag knappt orkar vara vaken. Ska det vara så? Jag går upp och äter frukost, sen vilar jag igen. Äter lunch, vilar och sen fortsätter dagen så. Jag har ingen energi dessa dagar efter helgjobb.
En del skriver hur mycket dem gjort på sin lediga dag, jag skriver om hur LITE jag gjort.
Men det är ganska skönt samtidigt att tillåta dig att göra ingenting. Inte lämna lägenheten på hela dagen. Bara hasa runt i pyjamasen och mysa. Det är återhämtningsprocess. Bara synd att en hel dag ska gå åt. Men det är en konst att göra inget. Så jag e lite nöjd ändå.
Vilket fall som helst har jag lagat mat, diskat och fixat mellis till lilla E och hennes kompis.
A lazy day!
Vad har du gjort idag? KRAM/U

Likes

Comments

Vi hade gjort mysigt på Lördagskvällen på mitt jobb. Som jag skrivit jobbar jag på ett demensboende. Mitt motto är.. Gör ditt bästa ​
Hej
Som jag skrivit innan så närmar sig DM i cheerleading i Borås. Min dotter E tävlar med sitt Junior level 1 lag STARS.
Föreningen heter Kristianstad starlight cheer.
Jag har tänkt på hur många tjejer runtom i Sverige som just nu tränar hårt för att leverera på mattan den 14 Mars. Det krävs en hel del för att öva in sig på en rutin. Coacherna lägger ner timme efter timme, vecka efter vecka på att föra fram våra tjejer. Det ska vara roligt att träna såklart och det ser jag att det är när jag tittar på.
Man tar många gånger för givet att all form av träning bara ska fungera men funderar nästan aldrig på hur många personer, tränare som jobbar helt gratis för våra barn och ungdomar. All heder åt dem.
Det gäller att göra sitt bästa var man är.
Vill avsluta detta inlägget med att belysa hur viktigt det är med det där lilla extra att berömma eller göra någon glad och stolt. Att visa ditt intresse och vara en god kamrat . Detta behövs i alla lag i sport, på jobb, föreningar , privat etc
Stor kram/U

Likes

Comments