Geneve i Schweiz, kanske mest känt för sina klockor och sin choklad. Men är du som jag och söker stadens bästa burgare? Självklart ska jag dela med mig av vad jag hittade!

Jag hann under mina 4 dagar i staden med 2 hamburgerställen. dom skiljde sig mycket från varandra både gällande ställets stil och burgarens stil och smak. Båda var helt klart att rekommendera!

Edward's Sandwiches

Första dagen och min första hamburgare på Schweizisk mark!

Mysigt ställe som gav lite kafékänsla. Ligger bra till och var enkelt att hitta till.

Man fick en meny där man kryssade för själv och satte ihop de olika delarna till sin burgare. Fanns olika val av bröd, såser och tillbehör och et var bara att välja fritt.

Jag fick tyvärr fel sorts bröd men det var inget jag tänkte på förrän jag ätit halva burgaren. Det var otroligt gott, enda minuset var att brödet var lite för krispigt. Det kan ju varit så att just den sortens bröd jag fick skulle vara så, det vet jag ju inte eftersom jag fick fel...

Stort plus för tillvalet av sötpotatis pommes - helt klart mitt favorittillbehör! Edwards är tydligen 1 av 3 ställen i hela Geneve som har sötpotatis pommes på sin meny. Vi lyckades även hitta en av dom andra 2 ;)

Priset skiljer en del beroende på vad för tillbehör man väljer och såklart också hur många tillbehör. Men det låg ganska normalt i pris, inte alls särskilt dyrt. I Geneve ligger priserna högre än vad dom gör hemma i Sverige men jämfört med allt annat vi köpte under resan låg Edward's någonstans mitt emellan i pris.


Hitta till Edward's Sandwiches: Rue de la Cité 1, 1204 Genève


American Dream Diner

Klev innanför dörren och försvann från Geneve. Istället klev vi rakt in i 50-talets Usa.

Menyn var som dom brukar va, du valde en burgare och kunde välja tillbehör som dryck och pommes. Även här hittade vi sötpotatis pommes, inte riktigt i klass med dom på Edward's, men i alla fall väldigt goda. Som det brukar vara på 50-tals inspirerade hamburgerställen så kunde man välja milkshake till burgaren och det fanns några olika att välja på. Detta testade vi tyvärr inte, men det såg väldigt gott ut när jag sneglade över på bordet bredvid där det hade beställts.

Burgarna var ganska stora, liknade lite hemmagjorda och smakade som en vanlig standardburgare. Allting var gott men ingenting direkt ut över det vanliga.

Det är ett populärt ställe som behövde kösystem till lunchen. Väntotiden var för oss ca 20 minuter och man fick spendera den på övervåningen i en liten men fullproppad butik som sålde typiskt amerikanska saker mat och mat. 20 minuter var kanske lite för lång tid för att lyckas spendera där uppe men dom ville inte att man gick för att dom skulle kunna springa upp och säga till så fort ett bord blev ledigt.

Ett plus för inredningen och stilen, jag personligen gillar 50-tals stilen på hamburgerställen och det var mysigt att sitta i en av hörnbåsen där man satt en liten bit ifrån den stressade personalen som sprang fram och tillbaka.

Priset var även här medel, kanske lite dyrare om jag inte minns fel men som vanligt lunchpris i Geneve utan att det går upp i samma prisklass som finare ställen.


Hitta till American Dream Diner: Rue de Neuchâtel 13, 1201 Genève


Likes

Comments

Allmänt

Första inlägget då. Vad kul! Du som läser detta undrar säkert vad är nu detta för blogg jag kommit in på, "searchingburgers"... En blogg om att leta efter burgare...? Vad är det för burgare som den som gjort denna blogg letar efter? konstigt...

Nä, men hörru du. Jag ska förklara!

Ni vet dom där gångerna man ska äta middag och känner mest bara nej, jag orkar inte laga middag. Samtidigt är man inte heller sugen på att gå förbi pizzerian i närheten där man oftast hamnar vid sånna här tillfällen när man inte vet vad man ska äta. Nej, man vill ha något nytt. Så gör man ett besök hos sin trogna vän google för att få hjälp. Men man är sååå hungrig och på google är det sååå mycket text.

Eller dom där gångerna när man ska resa bort, till en annan stad eller utomlands. Man googlar runt innan resan och kollar läget, vad finns att se, vad finns att göra och framför allt - vad finns att äta.

Så här ser det ur för mig och ganska snabbt börjar jag kolla utbudet av just burgare. För enligt mig är just burgare förstahandsvalet av mat.

Så varför jag skapat denna blogg, jo det är för att kunna ge en guide och mina omdömen om dom burgare jag ätit och dom ställen som jag har varit på. Både i Sverige och utomlands.

Så, om du hamnat på denna blogg i tron om att den skulle handla om något annat än burgare, av någon konstig anledning, så har du hamnat helt fel tyvärr. Men om du hamnat här för att du precis som jag älskar burgare - grattis! då har du hamnat helt rätt!

Enjoy!

​Bild från ett av mina favoritställen både gällande stad, restaurang och burgare - Shake Shack i Dubai Mall.

Likes

Comments