Header
View tracker

Känner inget intresse för att blogga längre så. Avslutar bloggen. Vem vet? Kanske kommer tillbaka om några veckor, månader eller år.

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - click here!

 • 59 readers

Likes

Comments

View tracker

Ja, fick ju körkortet tillslut. Igår om man ska vara exakt.
I tisdags gjorde jag teoriprovet, var nervös som tusan när jag gick dit. Tog mitt kort om och om och om igen. Skrev om tusen gånger, visade upp mig vid receptionen, Ne. Då skulle jag ta om igen. Sen blev det okej, gick in i provsalen, försökte skriva min namnteckning (som aldrig blir densamma med såna dumma saker de har på id-grejer). Skrev om igen för att det inte blev likt och inte gick igenom, sen gick jag in.
Satte mig, gjorde provet, hade 25 minuter kvar efter att det att jag var klar. Tänkte: kan väl dra ut tiden och kolla frågorna, kollade igenom fråga 1, den sån bra ut. Gick tillbaka, orkade inte gå igenom alla. Satt ett tag och bara kollade i salen. En hade gått innan mig. Tänkte bara: kan ju inte gå redan nu. Men jag chansade och tryckte på knappen: "gå vidare och se resultatet". Höll andan ett tag och texten som stod GODKÄND med stora gröna bokstäver dök upp. Allt bara försvann och jag visste inte vart jag var någonstans. Jag klarade provet på första försöket...
Tryckte på: "gå igenom de felaktiga frågorna" för att dra ut på tiden ytterligare, allt jag såg var text på en vit skärm som strömmade förbi, en efter en. Tänkte hela tiden: jag klarade mig, jag kanske får mitt körkort denna vecka. Tänk om jag faktiskt får det? Vad ska jag göra då?
Sen tittade jag på skärmen igen, men då var det bara 3 frågor att kolla kvar, hörde skrivmaskinen skriva ut, tänkte: det är jag. Men så gick en andra person upp och hämtade provet. Pustade ut. Sen hörde jag skrivmaskinen skriva igen, tänkte: nu ÄR det faktiskt jag! Tog mig upp ur stolen och fumlade till så jag nästan ramlade men hittade balansen. Knäsvag går jag långsamt fram till disken där vår examinator stod, med ett stort leende ger hon mig pappren. Tänker: kan hon inte se lite mindre glad ut, vill ju inte visa hur glad jag faktiskt är. Är ju chockad också. Men ger ett leende och går ut ur salen.

Torsdag då, uppkörningsdagen. Ger mig iväg till Bosses, skakandes och nervös som jag vet inte vad sätter jag mig i bilen, värmer upp med min körlärare och åker sen till Trafikverket. Sitter i (som det känns) en evighet och väntar. Jag och en annan kille är först för dagen. Ser sedan 2 inspektörer komma ut, båda ganska smala, normala och yngre. Sen ser jag en annan, äldre, lite större (mer "manlig") än de andra med skägg och mustasch med vax som står upp. Tänker: omg, jag kommer inte klara mig.
Det visar sig att lagledaren i jaktlaget (som också var min inspektör) var jättesnäll. Vi körde runt och jag fick några övningar att klara av, tar oss sedan hem och parkerar utanför Trafikverket igen. Så hör jag det bästa man kan höra: ja, men åter till allvaret. Du är GODKÄND. Sen frågar han om mitt prov jag gjorde i tisdags, jag sa att jag blev godkänd. Och han säger till mig: vet du vad det innebär?
Jag: körkort!
Åker sedan hem med en bil från Bosses till körskolan. Båda två den dagen klarade sig och fick körkort!
Känslan av att bli godkänd och inte åka till körskolan som jag gått på i nästan ett år (med väldigt stora uppehåll i körningen) och få körkort bara 1,5 nästan 2 veckor efter Kroatien på första försöket är stort!
Försökte få tag på min körskolelärare men hon hade lektion och skulle inte komma tillbaka förrän 45 min efter. Så ber dom att hon ska ringa mig efteråt.
Jag var bra lycklig igår. Och redan idag har jag hämtat hem min egna bil! Har kört själv och skjutsat pappa idag.
Imon ska jag och Johannes familj åka till hans bror i Dingle, jag är en av dom som kör. Är ganska nervös bara inför det. Men körvanan måste övas in.

Det har hänt väldigt många stora saker för mig denna vecka... Seeyas <3

Ja, bilen har regnummer men har redigerat bort den ur bilden. För säkerhetsskäl.

 • Lov
 • 140 readers

Likes

Comments

View tracker

Jag börjar känna riktig press på mig. Inte minst för att det känns som att jag inte kan hitta ett jobb men även för att jag inte kunnat ta det lugnt en enda dag sen jag slutade skolan.
Dagen efter skolan slutade så skrev jag in mig på arbetsförmedlingen, veckan därpå gick jag till dom för att träffa min förmedlare eller vad man ska kalla det.
Efter det hände massa andra saker så gick till sjukhuset typ 5 gånger på 1,5 vecka, däremellan var jag på infomöte på arbetsförmedlingen, körde en massa och gjorde klart mer än 2,5 faser till körteorin.
Efter det fick man åka utomlands i 3 veckor (äntligen) men när man kom tillbaka blev det verklighet från dag 1. Sökt mer än 7 jobb sen i måndags, blivit klar med körteorin så att det bara är en enda fas kvar, ändå kommer kommentarerna: ska du inte hitta ett jobb snart?
Borde du inte göra körteori så att den blir klar? Provet är ju snart.
Inte blir det bättre med att jag sover dåligt på nätterna, vaknar 4-5 gånger och sover Max 3 timmar per natt för att det varit så fruktansvärt varmt om nätterna så jsg blir tvungen att gå upp på natten, lägga mig ute i vardagsrummet för att sen inse att det inte är svalare där. Sen sova ikapp på dagarna så man knappt får något gjort.
Det är inte så att jag vill vara arbetslös j***l som lever på a-kassa utan körkort. Inte så att jag är lat, jag letar febrilt efter jobb och det enda man får är: ska du inte hitta ett jobb snart? Ska du inte ta körkort snart?

Jag håller ju på... Det går inte att göra allt på en dag, har inte haft en lugn stund alls och börjar må riktigt piss. Stressen börjar sätta sig i huvudet på mig så att jag får panik!
Om det verkligen finns någon där uppe som styr ens liv, kan den inte hjälpa mig nu?


Om man ska prata om andra saker så har jag gått ut och gått några dagar.
Sett några rådjur och så.

Det får vara för nu, ses!

 • 168 readers

Likes

Comments

Nu har man kommit hem och hunnit installera sig något. Haft en jättebra semester!
Kroatien var varmt, men härligt!
Sol och mer än 30 grader per dag.
Skönt att komma hem och träffa Diamanten igen.

Vi har varit i Brijuni, Trieste, Plitvicka, Venedig, Pula, Rovinj och Porec. Köpt en massa saker! Mer än ni kommer få se här nedanför.
Vissa saker är dyra, andra billigare.

Att få vara med Johannes varje dag i 3 veckor har varit jättekul! Vad mycket vi fått göra och vara med om tillsammans han och jag.

Köpte denna palette från Essence cosmetics. Jättefina färger och ganska mycket ögonskugga för en liten summa. Har hört jättemycket bra saker om Essence, men aldrig vågat prova deras saker, sen går inte heller Essence att få tag på i Sverige vad jag vet.

Denna eyeliner från Essence också! Verkar väldigt lätt och torkar väldigt snabbt. Drog ett streck på handen och den torkade direkt!

Detta läppstift från Essence, en riktigt höstbrun färg. Precis sån jag letat länge efter. Tydligen var denna kollektionen av deras läppstift ny, så kommer bli kul att testa den!

Maybelline master shape i mörkbrun, jättebra ögonbrynspenna till vardagslooker! Ser väldigt naturlig ut och hållet en hel dag även om man svettas som en gris! Borsten är ett stort plus då den är lätt att använda. Pennan är också lätt, den ritar nästan ögonbrynen åt en. Vässade den med isadoras pennvässare och den höll. Älskar isadoras pennvässare, de är väldigt snälla mot pennorna och tar inte mer än vad som behövs.

Köpte också maybellines nyaste läppstift/ läppfärg. Nr 50, Nude thrill. Jättefin och krämig, känns som att man har läppbalsam på. Dock torkar den aldrig riktigt, så var försiktiga när ni äter ifall ni köper denna. Just denna färgen var exakt likadan som mina naturliga läppar är. Applikatorn var lätt att använda men rekommenderar att använda en lipliner först då det ibland kommer lite väl mycket färg på kanterna på läpparna.
Jättebra annars!

Var inne en snabbis på Sephora i Venedig, och ja... Det blev ett lite dyrare köp där.
Hört så mycket bra om denna mascara. Roller lash från Benefit. Hade tänkt köpa deras porefessional också, men vill inte slösa alltför mycket på mina pengar då jag är arbetslös och student... Så ja. Får se vad jag tycker om märket.

Köpte även äkta beautyblenders från sephora. Originalet och micro mini. Får se vad dom kan ge mig.

Köpte en highlighter och contour-brush från Zoeva i Tyskland. Den nya affären Douglas som öppnat i Citti Park, Flensburg. Vet inte hur ny den affären är... Men jag har aldrig lagt märke till den innan så, ny för mig.
Borstarna var jättemjuka!

Hannes köpte även detta till mig, envis som han är. Glad blev man, och stolt över att han frågade vilka borstar man behövde för att använda kittet. Jag vet ju vilka borstar man ska ha, men han vet ju inte. Så han var gullig nog att ta sig tid att fråga och betala för denna paletten.
Min favoritkille <3

Här kommer lite andra diverse bilder från semestern. Resten kommer komma upp på Facebook senare.
Har haft en jättebra semester ska ni veta!
Kram och Seeyas!

 • 152 readers

Likes

Comments

Om 19 timmar har vi åkt mot varmare länder, jag, min familj och han som betyder mest av allt för mig. Kommer bli så otroligt roligt! Kan knappt vänta!
Det enda negativa är att vi ska lämna Dia nu idag hos mormor, känns skönare att lämna henne hos någon man känner än på ett pensionat eller liknande under tiden dock. Och hon slipper åka långt, nästan så man kan gå dit med henne. Om hon nu hade velat gå i koppel...
Idag ska vi packa husvagnen lite försiktigt och imorgon är det de sista förberedelserna innan vi åker iväg, Johannes kommer imorgon också. Sen drar vi!
Ni kommer få massor med bilder när vi kommer hem! Får se ifall jag kan uppdatera när vi är där nere, inte säkert att det finns när och att jag orkar/ hinner. Men annars så!
Seeyas!

 • Lov
 • 187 readers

Likes

Comments

Fredag: var ju i Kungsbacka med min faster hos hennes häst. Red lite, gick jättebra i slutet! Hon blev så fin och börjar verkligen hitta henne i galoppen allt mer och mer nu! I början var hon stark och stel i höger men efter ett tag släppte hon och lossade. Testade lite skritpiruetter och ryggning på riktigt sätt! Tro mig, den hästen kan rygga... Ni vet hästar som man måste ta i munnen lite och trycka med skänkeln jättelångt bak och luta sig framåt (vara övertydlig med hjälperna med andra ord) sån var inte Bella! Näe, här räckte det med att bara lägga skänkeln nån halv centimeter bak och hon ryggade rakt, utan att bli stark och framtung, tog man sedan fram skänkeln igen stannade hon och stod helt still. Jättehärlig känsla!

Igår: jag typ bara pluggade körteori och blivit klar med hela fas A på teoriproven, ska försöka med att bli klar med alla faser innan vi åker iväg till Kroatien så att jag kan få mitt körkort när vi kommer tillbaka hem igen. Låter kanske som en plan?
Sen har man gått och kanske blivit med bil... Hann även med att gå ut och gå igår också.

Började känna mig lite för spänd och ville få lite luft, slappna av liksom... Så tog en sväng som gick kanske på 1,5 h. Men det räckte gott och väl. 

Seeyas.

 • Lov
 • 194 readers

Likes

Comments

Förlåt att jag är lite dålig på att skriva här på bloggen, men har inte så mycket att skriva om. Gör inte så mycket just nu när jag är ensam hemma och allt. Men i alla fall.
I lördags var ju jag, Johannes och båda våra familjer på Marstrand. Vi hade jättetrevligt hela kvällen och sen följde Johannes och Zorro med oss hem. Sov över till söndag och redan i tisdags kom han tillbaka till onsdagen. Har kört lite däremellan och hade en falsk uppkörning igår, det gick jättebra! Bara teorin nu som ska sitta så är jag redo för körkort.
Igår och idag sov jag hos Johannes, blivit väldigt mycket nu när vi är lediga, klagar verkligen inte över det!
Om bara en vecka är det midsommar, sen i slutet på veckan därefter åker vi till Kroatien! Kan inte fatta det! Kommer bli så kul! Vi kommer bo på camping Lanterna väldigt nära kusten. Så nära att vår pitch är så man får havsutsikt och bara några meter från havet. Ni kommer bli bombade med bilder när jag kommer hem det kan jag lova! Längtar så!
Idag ska jag till Kungsbacka, Anneberg mer exakt. Faster och hennes häst såklart. En uppdatering om det kommer inom kort! Ha det så bra sålänge. Seeyas!

 • Lov
 • 213 readers

Likes

Comments

Ja, tiden går fort när man har roligt (eller har mycket att göra!). Har inte skrivit på ett tag kom jag på. Så när jag ändå har tid får jag ta mig tid till bloggen.
Vad har hänt?
Jo, tog studenten förra veckan, efter det har det bara rullat på som aldrig förr! Vart hos vårdcentralen, arbetsförmedlingen, banken och bilskolan. Fullt upp!! Med det har jag hunnit vara med Johannes hos hans bror i Dingle, lyckats bli lite brun innan Kroatien och haft filmkväll med Jennie. Där emellan har jag försökt att ta det lugnt men pluggat körteori lite försiktigt då jag vill bli klar nu. Pengarna bara dras från kontot liksom.
Imorgon ska jag, Johannes och bådas familj till Marstrand och äta, kommer bli supertrevligt verkligen! Vet vad jag ska ha på mig och ungefär sminkning. Kanske ni får en liten bild?
Skulle fixat en bild till studenten men den dagen bara rann iväg och ja, helt ärligt hann jag aldrig med det. Ni som har får kolla nya profilbilden på Facebook.
That's it for now, Seeyas! <3

Likes

Comments

Har köpt ännu mer nytt, på beställning via nätet den här gången. Lyko då, ska dit imon med pappa och köpa en till foundation som de tyvärr inte hade inne på deras webshop. Jag har nämligen alltid 2 olika foundations, en som är till lite mer "speciella" tillfällen, en annan till vardags.
Köpte W7 HD foundation i färgen Buff och ELF cover everything concealer i corrective yellow. Superbilligt måste jag verkligen säga! Gick inte ens över hundralappen!
Ska köpa ELF flawless finish foundation, vet inte vilken färg ännu, står mellan porcelain och sand... Hade som sagt tänkt att kolla på Lyko imon och fråga vilken som skulle kunna passa mig, har blivit riktigt blek det senaste...

När jag läst om dom står det att båda är oljefria och passar människor med oljig hy, perfekt för mig!
Det får vara mitt, Seeyas!

Likes

Comments

Köpte lite nytt igår!
Köpte maybellines master brow pro palette, jag vet att jag sagt innan att jag inte tycker om vax, puder och highlighter till ögonbryn, menmen. Alla ändrar vi oss. Så ville testa denna.
Sen köpte jag maybellines the rocket mascara, jag avskyr vattenfasta mascaror... Tycker dom e så svåra att få bort och mascaran sitter fast i flera veckor känns det som.
Sen har jag hittat en butik som säljer nästan alla de sminkmärken jag brukar köpa, Lyko. Till hyfsade priser också.

Likes

Comments