Tjoho! Dags att snacka lite kost ☺ hur lägger jag upp mina dagar och hur mycket fuskar jag kontra sköter mig? Här kommer en serie där vi börjar med frukosten.

Så, dagens första mål mat. Den fuskar jag aldrig med, för när jag vaknar på morgonen kurrar magen piggt efter mat. Tycker man att det tar tid att göra frukost, gör en overnight oats som är en havregrynsgröt man ställer i kylen över natten.

En genväg är alltid bröd - och bröd ger egentligen min kropp väldigt lite av vad den behöver. Ska jag äta bröd bakar jag själv för då kan jag styra innehållet. Många bröd från affären innehåller tyvärr socker.

En annan god variant är att mixa ihop banan, avokado, lite jordnötssmör och mandelmjölk och toppa med frön (som bilden visar, har även i lite acai och blåbär). Mitt tips är att hitta några favoriter, alltid se till att ha ingredienserna hemma och sen alternera mellan dessa.

Tänk att frukosten gärna får innehålla både fibrer, protein, fett och frukt/bär. Det är ju frukosten som kickar igång dagen. För om du inte äter en rejäl frukost finns risken att du en timme senare tar det där onyttiga ändå. Så jag har tagit bort brödet och ersatt med nyttigare alternativ istället. Självklart finns det dagar då jag äter bröd, men det är väldigt sällan jämfört med innan.

Det fina med en nyttig frukost är att man kan förbereda mycket dagen innan - varför inte testa mixen som bilden? Superfräscht!

Hur lägger ni upp er frukost? Vad äter ni?

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Det har tagit 6 månader att gå ner 9 kg. Den första tiden är alltid lättast när man har ”att ta av”, men ju närmare sin målvikt man kommer desto hårdare sitter de där sista kilona. Dock var den absolut tuffaste tiden i början - att hitta nya rutiner, hitta goda saker att äta men som ändå är nyttiga, kunna säga nej tack till sött och gott och att göra bra val när magen gråter efter snabba kolhydrater.

När jag började kämpa i september satt jag med handen i båda godispåsar, kakburkar och chipspåsar. För det är inte så lätt som att säga ”bara gör det” eller ”bestäm dig för att göra det och sen gör du det”. Det är mycket mer än så. Jag ser mig själv som en disciplinerad tjej som håller fast i principer och står för mina val. MEN, hjärnan är expert på att hitta ursäkter för att få det den vill ha. ”Sista dagen idag, imorgon kör jag” eller ”Den här lilla saken kan väl varken göra till eller från”. Men det är enbart JAG som kan stoppa mig.

Det som gjorde att jag till slut verkligen tog steget var ilska. För varje gång jag inte kunde motstå något onödigt och onyttigt blev jag så besviken på mig själv. Var jag inte bättre än så här? Det tog flera veckor där jag stegvis lyckades avstå gottesaker för att till slut inse att okej, nu har jag rätt tänk. Motivationen var där hela tiden, det var hjärnan jag behövde få över på kroppens sida. Tänk, det är ändå en ganska stor förändring man gör - man lägger om alla rutiner man haft. Vi människor är vanemänniskor och lutar oss mot rutiner och tryggheten i dessa. En påse lördagsgodis kan lätt bli en trygghet, för på lördag är det ”lördagsmys” och det är så många positiva känslor kopplat till detta.

Så gå ner i vikt kräver en hel UPPSJÖ av rutiner och tankesätt som man själv måste hitta och jobba fram. Så är du i startgroparna och vill gå ner i vikt, skjut inte upp det till ”på måndag gäller det” - börja redan nu ändra på saker för att komma dit du vill. Var ärlig mot dig själv och bort med ursäkterna. Det är så här jag gått ner mina kilon 😊

Likes

Comments

200g proteinpulver (jag tog vaniljsmak)
100g fiberhavregryn
1,5 dl mjölk
50g jordnötssmör
50g honung
30g kakao
50g mörk choklad

Blanda alla torra ingredienser plus honung och jordnötssmör, ta sedan i lite mjölk i taget tills du får en fast smet. lägg den på bakplåtspapper och smält över chokladen och ställ in i kylen tills chokladen stelnat. Skär upp till antal bitar du vill ha. Jag delade min i 20 bitar och då innehåller varje; 111 kcal, 5,9 g protein, 9 g kolhydrater och 3,75 g fett. Då kan man ta 1-3 som mellanmål beroende på hur dagarna ser ut.

Pssst. Chokladen kändes först som att den inte skulle räcka, men sen penslade jag ut den så gott jag kunde och då räckte den. Det ska bara vara ett väldigt tunt lager.

Ovan recept kommer från:
https://www.instagram.com/p/BRIj5J8jpoK/?taken-by=fitnessmamma90

Likes

Comments

Det här inlägget handlar om motivation. Detta lilla ord har en väldigt stor betydelse för att faktiskt skapa en förändring. För utan motivation finns det inte mycket att bygga vidare på. Bakåt i tiden innan vi hade barn hade jag bara mig själv att tänka på. Jag hade mycket tid att göra vad jag ville men tiden jag hade var svår att ta vara på - för jag hade för mycket av det. Samtidigt tyckte jag ändå att jag hade för lite tid. Men jag tror att bristande motivation gjorde att jag inte tog vara på den som jag hade kunnat. Jag fastnade lätt vid datorn eller TVn.

Den tiden har jag inte riktigt idag, men jag får ändå mer saker gjorda. Träningen blir av och den blir av ofta. Jag tappar inte rutinen, jag faller sällan dit med handen i godisförrådet och jag tar varenda tillfälle i akt att göra något för mig. För min kropp. För min framtid.

Ordet är #motivation! Jag VILL, jag KAN och jag SKA! Oavsett om jag tar bort andra saker som jag vill göra ibland (tv, bok, myskväll) så fyller jag detta med något aktivt istället. Gymmet, powerwalk eller dans. Är tiden riktigt knapp tar jag ju träningspass hemma med barnen - då har alla tre roligt och jag lägger också en grund för dem att träning är ROLIGT!

Så för att motiveras - hur gör man? Börja med att skriva ner allt du vill åstadkomma med dig själv. Må bättre? Gå ner i vikt? Bli starkare? Skriv sedan ner saker du gillar att göra - styrketräning, pilates, löpning? Planera in träningspass i kalendern och se till att dessa BLIR AV! Hellre för få än för många, planerar du för många och du inte klarar av att utföra dem får man lätt negativa känslor och dessa vill vi inte ha. Ge det några veckor och vips så sitter motivationen där av sig själv.

Tappar du den, gå tillbaka och påminn dig igen om vad du vill åstadkomma med dig själv ❤

Likes

Comments

Alltså, om jag får säga det själv… wow! Vilken skillnad det gör när man lägger bilderna bredvid varandra.

Magen är plattare, armarna är nättare och jag tycker själv att jag utstrålar mycket mer hälsa och energi idag. Det är så härligt att kunna säga I’M BACK! ❤️

Nu fortsätter vi hålla detta och forma kroppen vidare! Puss på er och ha en fin lördag

Likes

Comments

Okej, nu ska jag berätta om dagens lunchpass på gymmet. Den här grabben kan inte de gyllene reglerna (uppenbarligen).

  1. Jag stod där först
  2. Du skymmer mig så jag inte ser vad jag själv gör.
  3. Vad tusan är det för stretövning när du inte ens jobbar med hantlarna där du står?

Jag ser gärna att skrev vänds åt annat håll nästa gång, men samtidigt blev det ju ett spännande pass 🤣

Likes

Comments

Filmen för nedan träningsprogram finns på Instagram (jag heter sdfriberg). Här är lite mer information kring övningarna och vissa har även länkar till YouTube om ni vill veta mer kring tekniken eller kika på hur det ser ut i vanlig hastighet (eftersom min film är i högt tempo för att få plats på Insta).

Kör 2-3 varv av nedan beroende på hur trötta musklerna är. Men helst 2 i alla fall :)

20 st fällkniven
https://www.youtube.com/watch?v=9oZaXpr8Ulc

60 st cykling (OBS! I videon nedan görs dessa långsamt, jag jobbar ganska snabbt, så ingen vila mellan benbytena)
https://youtu.be/2pa7N83b5eQ?t=3m23s

60 st snabba knän/spring
Jag hittar ingen bra video till dessa, men stå som i en planka och spring med knäna upp mot bröstet.

Plankan i 1 min
https://www.youtube.com/watch?v=AquxLs0PfRw

15 st/sida sidböj
Stå upprätt, höftbrett isär, böj kroppen - utan att falla varken bakåt eller framåt - åt sidan och upp igen till utgångsläget.

20 st rygglyft med skulderbladspress
Vanligt rygglyft (se länk) men dessutom att du pressar ihop skulderbladen när du är uppe i lyftet.
https://www.youtube.com/watch?v=y-2tTxnaV3A

20 st bananen
Ligg på magen, sträck ut kroppen och tänk dig att du gör dig så lång som möjligt, lyft armar och ben så du ser ut som en banan. Sug in naveln så det känns som att den lämnar golvet och återgå till utgångsläget. Rörelsen ska vara långsam och kontrollerad.

Bonusövning: Om ni har en abslider hemma, kör så många ni orkar. Man behöver inte gå hela vägen fram, men se till att magmusklerna får jobba ordentligt. Annars går ni inte tillräckligt långt fram. Se bara till att ni kommer upp igen ;)

Likes

Comments

Hitta en livsstil som fungerar i längden där du äter nyttigt, tränar och låter bli att frossa i sockerhavet ☺ låt kroppen göra sitt och tiden sitt och var stolt över vad du åstadkommit. Det är ju DU som gjort hela jobbet. Det är också denna vikt som är den bästa - för du har hittat balans och rutiner ❤ Hejja dig som redan är där, som är på väg dit eller som precis tagit första steget. Hejja!!

Likes

Comments

Vissa dagar känner man mer tacksamhet och häromdagen var en sådan dag 😌 Jag kände mig lite extra stolt över mig själv och när jag tittade mig i spegeln log jag.

Det gjorde jag inte för sex månader sedan, då var jag allt annat än nöjd vad jag såg.

Idag är jag glad för att jag:

1. Tog tag i min vikt och lyckades ta mig hela vägen tillbaka till ursprungsvikten 64 kg. Nej, det var inte speciellt lätt alltid och ja, det tog tid.

2. Mår bra och är frisk. Så frisk som jag är numera har jag inte varit på många år (och så nös jag precis när jag skrev detta haha, meh!!)

3. Knappt har någon oro och ångest kvar. Gissa varför? Träningen! Den gör verkligen underverk på många sätt. En vardag utan den oron och ångesten jag hade innan är obeskrivlig.

Vad är du tacksam för? Kommentera gärna nedan!

Likes

Comments

BAKTIPS!

Jag blev så positivt överraskad av bullarna jag bakade precis - både konsistens och smak var över förväntan. Jag älskar bröd men vill gärna skippa att äta mjöl. Dessa bullar är proteinrika (ja havregryn har mer protein i sig än vad man tror) och sen är det ägg och keso också. Nu har jag bakat dem flera gånger :)

RECEPT
500 G KESO/COTTAGE CHEESE
400 G HAVREGRYN (VANLIGA ELLER MED FIBER)
4 ÄGG
2 TSK BAKPULVER
LITE SALT

BLANDA ALLT I EN BAKMASKIN ELLER VISPA MED BAKVISPAR, DET ÄR LITE SVÅRT ATT BLANDA FÖR HAND MEN DET GÅR OM MAN KNÅDAR ORDENTLIGT OCH LÄNGE. FORMA TILL BULLAR, CA 6-7 CM STORA OCH GRÄDDA I UGNEN PÅ 180 GRADER I CA 30 MINUTER (håll koll på dem, de ska bli lite gyllenbruna). Godast är dem att äta om man värmer dem lite i mikron sen och har smör och ost på.

Likes

Comments

Jag har hört många som spenderar på tok för mycket tid i gymmet, speciellt om man vill gå ner i vikt. Men är det verkligen tiden man spenderat som man får tillbaka i förlorat fett? Inte nödvändigtvis.

Här är mina tips:

▪️Träna ensam. Annars blir det lätt att man snackar bort en halvtimme istället för att träna. Den halvtimmen kan man göra annat med. Har man kompis med, lägg upp passet så ni inte behöver stå och vänta på varandra hela tiden.

▪️Pausa inte mellan övningarna. Inte mer än den tiden det tar att förbereda nästa. Håll pulsen uppe genom att köra bam bam BAM!

▪️Förbered träningen! Speciellt ett gympass. Skriv ner övningarna innan du går dit, annars blir det lätt att du vandrar runt i gymmet och funderar på vad du ska göra.

▪️Musik i hörlurar är peppande och gör att man blir motiverad. Gör en träningsmusiklista. Vill du ha min? Skicka gärna PM till mig på Instagram (sdfriberg)

Tid är viktigt. Gör det bästa du kan med den tid du har - kör i 💯!

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments

Lös hud på magen kan vara lite känsligt att prata om. Tabu. Men varför det? De flesta kvinnor som fått barn får lös hud på magen och har man gått upp mycket i vikt under graviditeten och fått en riktigt stor mage så är det väl inte så konstigt att huden blir lite lös. Vår hud är ju inget gummiband som säger schlopp och dras ihop till sin ursprungliga form.

Min mage har töjts ut många gånger, men speciellt när jag bar mina två tjejer. Jag gick upp 25 respektive 14 kg. Jag fick navelbråck som åtgärdades i december (är supernöjd!!). Man glömmer snabbt vad man gått igenom - skrapningar, döda foster i handen, förlösa dött foster på sjukhus, blödningar, hemska ultraljud och all annan skit.

Men magen påminner mig varje dag och hur mycket jag än tränar så kommer den att stanna. Min lösa hud - mitt minne av en lång kamp som slutade lyckligt <3

Likes

Comments

Okej, till att börja med: Börja med att kika på videoklippet som ligger på Instagram, jag heter "sdfriberg". Här listar jag övningarna samt alternativ och tips på att köra detta passet hemma.

Träningsredskap

Inget alls eller...
- Korta gummiband med mycket motstånd
- En viktplatta på mellan 2-5 kg
- Träningsmatta/underlag

Passupplägg

30 st knäböj med 5 kg vikt. Kör antingen bara vikten vid bröstet för extra belastning eller passa på att träna axlarna samtidigt och kör en axelpress i böjen. Alternativet är att inte ha någon vikt alls utan bara egen kroppsvikt.

15 st utfall per ben (så totalt 30 st med båda inräknade). Kör antingen 15 + 15 eller varannat ben. Det går bra att ha 5 kg viktplatta om man vill eller ingen vikt alls. Kan kombineras med axelpress eller att vikten skjuts framåt när man går ner i utfallet.

Tåhävningar. Typ min favoritövning (syns det i klippet? haha) då man kan göra den när som helst och egentligen hur som helst. Det viktigaste är att man inte slutar förrän mjölksyran är så påtaglig att det inte går mer. Kan kombineras med blöjbyte, matlagning, tvättvikning eller bara göra den rakt upp och ner. Gör tåhävningen på båda benen, ett ben i taget eller kombinera med andra övningar. Viktigast är att aldrig sätta ner hälen i golvet.

Hopp isär med gummiband är en tuff historia men jag älskar dem ;) Det går bra att skippa gummibandet också och bara hoppa isär (då krävs att man knäböjer lite också efter hoppet, annars blir det ingen utmaning). Men jag måste säga att gummibandet fyller en viktig funktion här.

Utfallshopp är en klassiker, kör 20 st totalt. Spänn bålen för att hitta balansen. Var så rak som möjligt, luta hellre bakåt än framåt.

Sen har vi en annan av mina favoritövningar: rumppressen! Med eller utan gummiband, det går även bra att lägga en viktplatta eller hantel i knävecket (eller mjölkpaket, man tager vad man haver). Upp med fotsulan mot taket och pressa så högt upp det går (knip till med rumpmusklen). Kör tills det inte går att lyfta benet mer och byt till det andra ;)

Kör ovan övningar 2-3 varv beroende på hur mycket tid du har. Kör hårt och se morgondagens träningsvärk som ett kvitto på väl utförd träning.

Likes

Comments

Varenda gång jag besöker gymmet är där alltid en andel som älskar sig själva i speglarna. För några veckor sedan blev jag helt störd på en kille som såg ut att stirra på mig (ja, kanske lite väl ego av mig själv haha, men det såg verkligen ut så). Jag tränade vidare, irriterad och störd. Men efter ett tag när jag försökte stirra tillbaka insåg jag att jag inte mötte hans blick. För hans blick var på sina egna biceps i speglarna. Alltså, jag höll på att skratta ihjäl mig inombords. Ja, hans biceps var STORA och det visste han också, så han var säkert helnöjd med att jag stirrat på honom också (dock av fel anledning).

I gymvärlden finns det många liknande personligheter. Vi har beundrarna som älskar sig själva (jag är helt med på att älska sig själv, men kanske inte på det uppenbara sättet vissa gör), vi har stönarna som aldrig kan träna tyst, vi har digitalerna som oavsett övning sitter och scrollar igenom sina sociala flöden på telefonen. Sist har vi way off:arna som inte ens vet vad de gör på gymmet (går och drar lite i maskinerna, inget upplägg, inget tänk... bara random).

Jag har jobbat inom gymvärlden tidigare, närmare bestämt på heltid i 5 år. Oh my god var jag har sett saker :D saker jag aldrig kommer att glömma. Men den grupp jag sett (eller hört) mest av är stönarna. Jag hade mitt kontor i receptionen och eftersom det är trevligt med lite bakgrundsljud hade jag alltid dörren öppen. Mina arbetsuppgifter var företagsfriskvård och att få igång anställda på företag genom möten, föreläsningar och träningspass. En dag när jag satt vid datorn hörde jag ett extremhögt stön från gymmet. Seriöst, är det någon som har sex här? Kvinnan stönade som att hon var så nära klimax att hon knappt kunde bärga sig att få avsluta (i detta fall avsluta övningen då). Hennes PT och min kollega triggade uppenbarligen den här stönfunktionen för när hon tränade själv var hon tyst. I 30 jäkla minuter satt jag och lyssnade på detta. Högfrekvent stön, lågfrekvent stön, kort stön, långt stön, stön, stön, stön... idag ångrar jag att jag inte spelade in det ;)

Angående digitalerna så var där en exemplarisk tjej på ett av mina pilatespass för många år sedan. Rummet var nedsläckt och ljusen tända. Hon hade sin iPhone i högsta hugg. Varenda gång hon fick en notification så skulle hon ta upp telefonen och tända skärmen (och svara). Det innebar att vi hade ett extra ljus som såg ut mer som en ficklampa. Jag bad henne lägga ner telefonen och fokusera på träningen. Tjejen tyckte uppenbarligen att hon fixade både övningen OCH telefonen samtidigt så hon höll på så hela passet. Jodå...

Så, vilken typ är jag? Well, jag stönar inte speciellt mycket i alla fall och jag vet att jag har koll så är ingen way off:are heller. Lägger alltid upp mitt träningspass på ett effektivt och genomtänkt sätt. Däremot har jag lite lätt för att ta upp telefonen emellanåt, dels för att ta bilder men också för att notera något från passet. Vissa notifications kan lätt distrahera. Kan även beundra mig själv lite försiktigt i spegeln men det är oftast under tiden jag gör en övning och en muskel putar ut lite sådär snyggt ;)

Vad har ni sett och upplevt när ni tränat? ;)

Likes

Comments

Ingredienser

2 dl vatten
6 dl mjölk
2 dl vetemjöl
2 dl kikärtsmjöl
3 ägg
1/2 tsk salt
1/2 dl olja

Gör så här

Blanda allt mjöl och salt i en bunke.
Häll i hälften 2/3 av mjölken
Vispa smeten jämn, gärna med elvisp.
Tillsätt ägg och resten av mjölken och vattnet
Häll i olja.
Grädda tunna fina pannkakor eller plättar.

Tips: servera med sylt och ev grädde eller gör en pannkakstårta eller plättbakelser.

Mums :)

Likes

Comments

Följ mig gärna på Instagram! Där heter jag sdfriberg, välkomna in <3

Sitter här med helt nygjorda fransar och inser att det kommer bli svårt att sluta fylla på dessa rackare. Att vara småbarnsmamma och ha hektiska dagar... i kombination med att man ibland är väldigt trött... då är man evigt tacksam att man har möjlighet att ta sig tid för att förnya fransarna var tredje vecka. För jag slipper allt sminkande på morgonen om jag inte vill eller hinner, fransarna gör att jag ser pigg och fräsch ut ändå!

Likes

Comments

Det här receptet på bananpannkaka var så vansinnigt enkelt att till och med jag fixade det ;)

Receptet är för 1 portion.

Ingredienser

1 banan
2 ägg
1 krm vaniljpulver (jag valde ekologiskt)
2 tsk smör

Gör så här

Mosa bananen med gaffel i en bunke. Knäck ner äggen, strö ner vaniljpulvret och vispa ihop till en kladdig massa. Det är enklast om bananen är mogen, är den inte det så mixa gärna med en stavmixer (det gjorde jag). Klicka ut smeten som små plättar eller lite större pannkakor i en stekpanna. Jag hade smör i smeten (valfritt) och tog sedan lite olja till stekningen. Annars strunta i smöret i smeten och använd det enbart till stekningen. Grädda pannkakorna på båda sidorna på låg värme .

Jag tog lite grädde och blåbär till sen, mums!

Likes

Comments

Dagens lunchpass blev "värre" än planerat, dvs jobbigare ;) Ibland planerar jag upplägget ganska grovt och sen ser jag vart det leder och hur det känns.

Uppvärmning: 5 min på löpband, raskt promenadtempo med uppförsbacke ("incline").

Cardio: 11 minuter på trappmaskin (se bild nedan, det är som att gå i trappor), ville komma upp i 1000 steg så det var det som var målet. Finns det ingen trappmaskin så kör den "klassiska" varianten där man går som i en trappa fast bara jobbar upp och ner med benen. Kör på mer belastning då och ca 11-12 minuter.

Styrka/cardio:

Rumpövning: Stå på alla fyra och pressa ena benet upp mot taket, fotsulan uppåt. Körde 8 st pressar, sen ner med benet under kroppen och upp igen, 8 pressar osv. Körde så länge jag orkade på respektive ben.
(Fotsulan upp enligt mig, inte tårna som tjejen här gör: https://youtu.be/BtBQm4BBsR0?t=18m46s)

Efter ovan gick jag direkt till repen, jag kör ett rep för båda armarna (de är tunga, se bild nedan vilka jag körde med). Jag körde 20 st och då ska du jobba med hela kroppen så du böjer på benen och tänker att repet ska gå som i vågor. Här ser ni hur man gör (med skillnaden att jag körde ett rep): https://www.youtube.com/watch?v=uwVA2cTBY7U

Efter repen, armhävningar. Så många jag orkade. Först på tå, sedan på knä.

Här kände jag att min puls var uppe på max igen så jag drog ner lite på tempot. Jag hämtade en 6 kg boll och körde situps där jag gjorde en axelpress med bollen då jag var uppe och en bröstpress med bollen när jag låg på golvet. Denna övning gör att vi tränar axlar och bröst samt lite armar också, inte bara magen.

Direkt efter ovan körde jag vidare med 6 kg bollen. Jag älskar bålrotation. Den här killen kör med viktplatta och det spelar egentligen ingen roll vad man håller i: https://www.youtube.com/watch?v=tFDuWA40gZ8. Välj en vikt som känns lagom.

Diagonala lyft för att träna balans och stabilitet: https://www.youtube.com/watch?v=wiFNA3sqjCA

Jag avslutade passet med rygglyft för att fortsätta bygga upp styrkan i ländryggen för att kunna lyfta tyngre. Tyvärr är ländryggen oftast bortglömd men väldigt viktig. Ska man lyfta tungt måste ländisen också vara stark.

Lycka till :-)

Likes

Comments

Jag har märkt att många inspireras av att man själv är motiverad. Man utstrålar målmedvetenhet, beslutsamhet och envishet. På något sätt hoppar dessa känslor över även på andra och jag tycker det känns så himla underbart att vi fungerar så.

Då jag arbetar som marknadsansvarig kan jag bli inspirerad av andra marknadschefer, säljare, kollegor eller vänner. Om de brinner för något är det svårt att inte svepas med i deras glöd. Jag älskar det! Detta gör att jag kanske också läser på mer, går på fler föreläsningar, lär mig mer och blir bättre i mitt jobb.

Sedan september har jag gjort en resa för att gå ner 8 kg och äntligen kicka igång mitt liv och min kropp efter alla graviditeter och missfall. Jag har alltid älskat träning men jag har inte riktigt känt mig motiverad under våra sju år när vi försökt få barn för min kropp har varit i hormonell kaos. Jag har varit trött och behövt fokusera på det vi genomgick då. Att få in träning i den vardagen var inte så enkelt, mest för att all min energi gick åt att resa mig upp igen och försöka bli gravid på nytt.

Men nu äntligen var det min tur. I höstas stod jag där med spegelbilden framför mig och tänkte okej, enough. Bilringarna ska bort, den konstant svullna och pluffsiga magen ska bort, musklerna ska fram och jag ska stråla! Sagt och gjort, jag lade om hela min livsstil till det jag egentligen alltid velat göra - äta nyttigt och träna frekvent. Från den dagen har jag också gjort precis detta och nu är jag inne på min femte månad. Jag är 8 kg lättare, piggare, gladare, har större självförtroende och kroppen orkar betydligt mer. Jag har lagt ut hela min resa på Instagram (som sdfriberg) för att kunna inspirera andra och jag märker... wow, vilket gensvar! Så många som har kommit igång, börjat tappa kilon och flertalet som faktiskt nått sin målvikt genom att följa min resa. Det gör mig så glad att andra också gjort en total helomvändning i sina liv.

Så det är egentligen inte så svårt. Ta det du brinner för mest, visa vad du gör och hur du gör det så lovar jag att även du kommer att inspirera och motivera. Det är en fantastisk känsla att få göra andra glada även om det bara kräver att jag visar mig själv. Min framgång kanske även är någon annans framgång.

Följ mig gärna på Instagram som @sdfriberg.

Likes

Comments

Supergod smoothie vi brukar göra hemma:

1 dl mjölk
0,5 dl äpplejuice
1 avokado
En hög färsk eller frusen grönkål alt bladspenat
2 dl frusen mango
Saft från 1 citron
1 ägg
1 rågad skopa proteinpulver med vaniljsmak

Mixa och avnjut ☺

Likes

Comments