Det där med bordsskick kan vi inte göra så mycket åt men vad de äter det kan vi styra.
Hökvalitet kan delvis vara ett vinterproblem. På vintern sjunker bland annat A-vitaminnovån av att höet lagras.
Kontrollera därför ditt hö med jämna mellanrum så att det är fritt från mögel. Öppna balen och sprid ut höet så du kan försäkra dig om att det inte innehåller något mögel. Vissa mögelsporer kan vara giftiga och kan orsaka luftvägsproblem. Bäst är att köpa analyserat hö så du vet vilket kraftfoder du ska kompensera med.
Kvalitetssäkra ditt hö genom att:
- Lukta
- Titta
- Känn

Agnes & Emelie

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Vissa veckor är svårare än andra. Vi har till mestadels ston i vårt stall, förutom Anton. Därför har vi erfarenhet av brunstiga ston.
Man får ta lite hänsyn och förstå hur ens eget sto fungerar. Alla fungerar olika. De flesta upplevs som lite besvärliga när det är brunsttid men det kan handla om ryttarens förväntningar. Det är ett naturligt beteende hos hästen att de skvätter urin och lyfter på svansen osv.
Vi brukar alltid tänka på att ta extra hänsyn och ge extra kärlek till våra prinsessor, det funkar.
Stons fantastiska lojala egenskaper överväger allt.


Agnes & Emelie

Likes

Comments

Oftast hoppar vi av hästarna när vi har travat av. Det gör vi för att verkligen ge hästen bekräftelse på att den har gjort ett bra jobb. Även om hästen tycker om att bli riden är just att slippa det bästa berömmet.
Vi spänner alltid upp gjorden och går i hästens tempo tills hästen andas helt lugnt igen.

Agnes och Emelie

Likes

Comments

Visst längtar vi alla till julledighet. Många låter också hästarna vila då, men vi väljer att göra tvärt om. Våra hästar har vilan bakom sig och det är dags att börja trimma för kommande tävlingssäsong.
Fördelen med att rida på lovet är att man har mer tid och ofta är ensam i ridhusen. Det är bara veckor kvar till tävlingssäsongen är igång och det gäller att vara redo.
Vi brukar ge hästarna lite extra mycket kärlek, mys och promenader eller skritten när de vilar och under tiden tänka på allt man lyckats med under säsongen som gått innan vi laddar för nästa.

Agnes & Emelie

Likes

Comments

Vi är nog många som har stora högar av täcken hemma. Fast vi ibland shoppar en massa täcken blir det ändå inte bra. Vi har kommit fram till att vi endast behöver 3 täcken.
1. Ett ofodrat regntäcke med en avtagbar hals.
2. Ett 200 g stalltäcke med avtagbar hals.
3. Ett 400 g stalltäcke.

Skaffar man de här 3 täckena finns det flera olika varianter att välja på efter väder och temperatur för hela året.
När det är som kallast ute lägger man på alla 3 täckena lager på lager.
Fördelen med ett ofodrat regntäcke är att de går snabbt att torka mot om du hade haft ett tjockt vintertäcken som blivit blött.
När vi har slutat köpa täcken som vi inte behöver kan vi i stället investera i lite dyrare och med bättre kvalitet och passform.

Agnes och Emelie

Likes

Comments

Just nu är vi sjukt trötta på vintern. Kollar på lite bilder för att hitta inspiration från sommaren.
Är du trött på vintern?

Agnes & Emelie

Likes

Comments

Två dagar på skidor, nu saknar jag Püppchen. Imorgon blir det en lång resa hem, vill gärna ha tips på bra poddar. Skriv alla era poddtips.

Agnes

Likes

Comments

Pyntdags i stallet inför första advent. Ganska traditionellt och glittrigt men på behörigt avstånd från långhalsade hästar.
För den som behöver ännu mer inspiration rekommenderar vi senaste numret av Grannliv som tipsar om superfina kransar. Den med morötter kanske det blir nästa år.🥕🥕

Agnes & Emelie

Likes

Comments

Våra bästa tips för att få våra hästar att glänsa som en diamant :
💎Duscha hästen med barnolja i schampot, bra både för att undvika att hästens hud torkar ut om du duschar den ofta och gör pälsen lite extra blank.
💎Rykta hästen varje dag på gammalt sätt med ryktborste och ryktskrapa, oslagbart bästa sättet att borsta hästen för att den ska bli extra blank.
💎Tvätta dina täcken ofta speciellt de som ligger närmast hästen.
💎Efter du borstat kan du dra av hästen med en baby våtservett, det innehåller oljor som gör pälsen blank.

Vad brukar du göra för att få din häst extra blank?

Agnes & Emelie

Likes

Comments

Veckor i november känns som om vi bara ska igenom. Hästarna har det lugnt. Själv tar jag paus för att åka på gondolinvigningen i Hemavan med en fin vän som jag inte har träffat på länge. Det ska bli superkul. Det lär vara många där, gondolbanan har visst kostat 70 miljoner!
Love har lovat att sköta Püppchen medan jag är borta över helgen.

Agnes

Likes

Comments