I en vecka har han varit här och spenderat varje minut tillsammans som jag inte varit i skolan. Tills den dagen verkligheten hinner i kapp och han sitter på ett flyg hem och fortsätter sin vardag i ett annat land några timmar efter man sagt hejdå, så långt bort fast ändå så nära. Det är något märkligt med övergångarna från att vara ensamvarg till att spendera så mycket tid med någon till att bli ensamvarg igen. Sista helgen tog vi en Staycation i Helsingborg, checkade in på ett hotell mitt i smeten. Strosade, käkade fin middag, letade upp en bar för en drink för att sen hitta en cocktailbar och sen avsluta med en sista restaurang för att dela på en dessert. Dagen efter startade med den förmodligen bästa hotellbrunchen jag ätit för att sen leta upp ett nytt café för en kaffe innan de var dags för hemfärd. Lär definitivt bli fler staycation framöver, enkelt sätt att lyxa till de. Har för den delen heller aldrig provat varken cocktail eller drinkar förut eftersom jag inte dricker alkohol men de lär de bli mer av. Fanns bättre utbud av alkoholfria drinkar och cocktails än jag väntade mig.  

Move your blog to Nouw - now you can import your old blog - Click here

Likes

Comments

Pausade mitt spotify abonnemang för att istället köra en månad med ljudböcker. Inte ens två veckor och den ena ljudboken har redan flitigt avlöst den andra. Med tanke på all pendlingstid till och från skolan några timmar om dagen så finns de gott om tid att lyssna på ljudbok tillskillnad från att hinna läsa en bok. Framförallt gillar jag att utöka kunskapen och allmänbildningen om allt som intresserar mig eftersom jag bara läser böcker som är baserade på sann historia, självbiografi osv. Tänkte därför tipsa om några favoriter till er om ni vill läsa i vinter. Här är bara några bland massor av favoriter. Har en tendens att välja tragiska böcker. Framförallt dras jag till böcker som verkligen visar på hur upplevelser formar en som person där vi som inte känner människan bara dömer hens beteende men öppnar upp en hel värld när man förstår vad beteendet grundar sig på.


Aldrig ensam av Charlie Eriksson

Frågor jag får om förintelsen av Hédi Fried

Monster av Joakim Lundell

Skadad av Cathy Glass.

Medan han lever av Elaine Eksvärd

I kroppen min av Kristian Gidlund

Rövardotter av Jackie Ferm.

När jag blir stor av Jeanette Eriksson

Armlös, benlös men inte hopplös av Mikael Andersson

Ibland mår jag inte så bra av Therese Lindgren

Likes

Comments

Jag dömer aldrig dig som individ när jag ökar takten drastiskt i takt med att pulsen ökar när jag går där i mörkret. Jag har helt enkelt inte råd att chansa, jag har inte råd att chansa om de skulle skada mig eller inte att sakta ner takten. Som kvinna är jag tyvärr i underläge och har redan bevittnat min maktlöshet upprepade gånger. Omedvetet ligger de konstanta tänkandet på vad jag har på mig, om min pepparspray och överfallslarm är med mig i väskan, likaså id-kortet ifall något skulle hända. Jag väljer vilka vägar jag ska gå och vilka tidpunkter, försöker ordna skjuts och tränar på att gå oberörd förbi när män ropar sexistiskt efter mig. Egentligen är de en normal respons på den utsatthet kvinnor konstant är med om så när du som man upplever dig dömd är de inte du som är utsatt utan bara en normal respons på ett så stort kulturellt problem. Så snälla du som man sluta tyck synd om dig själv, sluta med alla sexistiska skämt, sluta påpeka "men inte alla män", sluta tänka att problemet ligger hos någon annan. De är vi som är samhället som har möjlighet att förändra något vi inte längre vill ha, varje enskild individ bör granska sig själv och sitt agerande eller ingripande när andra män beter sig illa.

Likes

Comments

En liten vardagsfavorit som princip är utbrunnet nu är detta fina Wood Wick ljus som gör att hela ovanvåningen luktar gott och sprakar sådär mysigt när man pluggar eller bara chillar. Tipsa gärna om ni har någon favorit att brinna nu i höst innan julen startar, kanske ett annat märke?

Likes

Comments

För någon vecka sedan diskuterade vi MI, motivationsarbete i syfte till förändring och vad som har varit eller är ett förändringsarbete i våra liv. Mitt förändringsarbetet startade definitivt i samband med operationen men sen efter tre år när jag kunde arbeta heltid stannade förändringsprocessen av lite. Jag hade landat i mitt mående, min kropp och mådde bra fysiskt som psykiskt. Fram tills att jag inser att jag är inne i en ny förändringsprocess. En process som startade i samband och på grund av skolan. För mig handlar egentligen utbildningen om väldigt basala mänskliga rättigheter. Tänker man efter så är syftet alla människors lika värde och rättigheter vilket vi arbetar för att även personer med någon form av funktionsnedsättning ska ha. Detta har gjort att även om mitt kärnämne fortfarande är personer med funktionsnedsättning så har ett intresse väckts för även andra människor som är utsatta i samhället. Ett ämne som jag inser att man aldrig kan luta sig tillbaka och ta för givet utan något vi konstant måste kämpa för att behålla och jobba för jämlikhet. Ett ämne jag definitivt tog för givet innan och inte förens nu på riktigt ser strukturella skillnader i samhället som skapar klyftor mellan människor. Jag har ett annat driv att ta reda på saker, vilja veta, se dokumentärer, diskutera och försöka hålla mig uppdaterad. Detta har också gjort att jag inspireras av människor som passionerat arbetar för en förändring i samhället inom deras ämne som fyller mitt flöde på instagram. Jag är definitivt säker på att jag vill arbeta mot en samhällsförändring och inte bara hålla mig till min arbetsplats i framtiden men hur återstår att se.


Likes

Comments

Kom hem till ett paket i brevlådan efter en sväng i skogen. Hade nämligen beställt en inpackning som ska ge näring och lyster till håret från Aussie, ska bli spännande att prova. Tänkte även nämna lite andra hyfsat nya skönhetsprodukter som syns lite i bakgrunden. Började med D-vitamin så fort sommaren var slut, investerade även i en nattkräm och ögonkräm från Body shop särskilt nu när huden tenderar att bli extra torr. Ansiktsmask, pore stripes och avsminkningsservetter.


Likes

Comments

Ungefär såhär ser min inspirationsboard ut för hösten. Har börjat utforska konceptet capsule wardrobe. Konceptet går ut på att förenkla genom använda sig av basplagg, definiera sin stil och ändamål, hålla sig till en vald färgskala, göra genomtänkta köp och att alla plagg ska gå att matcha med varandra. Har därför använt Pinterest för att lättare definiera vad jag saknar men även försöka välja plagg som är mångsidiga och inte begränsar. För mig ska mode vara enkelt men roligt. Gillar att mixa med olika material och passform men inte så mycket färg.Likes

Comments

Även om jag inte vill dela med mig så var jag tvungen att också skriva #metoo på instagram. Inte för att sexuella trakasserier har hänt en gång utan flera gånger, de sker upprepade gånger, den sista gången har fortfarande inte skett. De handlar inte bara om att blivit tafsad på, övergrepp eller tvång utan ett kulturellt förhållningssätt där kvinnor objektifieras. Jag hoppas på att alla män granskar sig själva precis så som jag granskar mig själv hur jag förhåller mig till flyktingar eller personer med funktionsnedsättningar. Vilka signaler man sänder, sättet man agerar på eller säger likaså skämt. En förändring behövs ske. Jag har blivit tvingad, jag har varit rädd för att bli slagen, jag har känt mig maktlös och inte blivit lyssnad på mitt nej inte en gång utan flera gånger.


Likes

Comments

Lyssnar på denna låten ungefär varje morgon jag är på väg till jobb eller skola. De är verkligen få låtar jag lyssnar på och verkligen tar in varenda ord som sägs. Egentligen lyssnar jag inte på den för min egen skull eller för att peppa mig själv utan snarare för att påminna mig om alla människor i utanförskap som får kämpa så hårt varje dag för att orka leva. Jag tänker på människor i slummen, som tvingas jobba dubbelt för att få ihop pengarna, som kämpar utan att få något tillbaka från samhället. Människor som placeras på institution, barn som växer upp med missbrukarföräldrar, människor som strövar på gatorna för att de inte har någonstans att ta vägen, kvinnor som tvingas sälja sin kropp för pengar, människor som missbrukar för att de ändå inte kan komma närmre botten än vad de redan är. De är något som gör att jag konstant vill påminna mig själv att de finns så många människor där ute som samhället inte ser, som samhället väljer att inte se. Jag väljer att aktivt ta reda på mer om människor utanför samhället, läsa om eller se dokumentärer för att jag inte vill låtsas som ingenting.


Likes

Comments

Bästa i veckan:

Klarade tentan, lättnaden över att släppa tentaångesten är alltid lika magisk. Särskilt eftersom de var en sprärrtenta blev prestationsångesten några snäpp jobbigare. Löning såklart och en heldag på stan med en vän.


Sämsta i veckan:

Helt klart min självdisciplin. Har tappat strukturen jag brukar ha att fördela plugget jämnare över en längre tid. Prio ett att lägga upp en plan över alla arbetena vi ska hantera på en och samma gång.


Nästa vecka ser jag fram emot:

Åker till Tyskland onsdag till lördag, ska bli så skönt att bara åka iväg några dagar och såklart träffa honom.


Nästa vecka ser jag inte fram emot:

Arbetena jag måste ta tag i och lägga ner mycket tid på.


Måndagens planer:

Hemmastudier, strukturera upp mentorsuppgiften och börja på riktigt arbeta med den. Köra ett Yogapass och kolla igenom vad jag ska packa med mig för att veta om jag måste tvätta något jag saknar i packningenLikes

Comments