View tracker

I söndags vandrade vi in i denna drömmande jul i Köpenhamn. Om ändå städerna kunde se ut såhär men julkänslan är maximal nu när december börjat och julen är här! Har varit helt ur fokus resten av veckan med en start av känslostormar och totalförvirring, vissa delar vet jag varken ut eller in på just nu. Samtidigt som lyckan och lättnaden över att ha klarat senaste arbetet och hela förra kursen samtidigt som den känslan så snabbt byts ut mot panik över hemtentamen och stress för att vi ännu inte efter några månader lärt oss hantera universitetsstudier. Varken pressen eller vet vad som förväntas av oss i varje moment. De största diskussionerna är denna sablans hemtentamen. Förr eller senare måste de gå. Planerna för helgen är inte mycket roligare än att fortsätta med hemtentamen så man kan tagga ner stressen men hur mycket det blir av det återstår ju att se.        

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

View tracker

En styck lite mer täckande cc Cream, en styck Nivea serie med mandel olja, en styck badskum och så en ljusslinga som inte är rosa.


Likes

Comments

View tracker

Kilade iväg till stan efter skolan igår och strosade bland julpynt och avslutade med en tomtelatte och några timmars fika. Kom hem till Idol och planka till middag för att senare hoppa i flanellpyjamasen, måla naglarna röda och börja lördagen med ett bad och julpyntande. Blev dock inte så mycket med julpyntandet men en början i varje fall. Kom hem med den fina ljuslyktan till vänster igår som man kan se renar skymta fram om man tittar noga men bara när lyktan är tänd. Är på jakt efter att handla lite mer julpynt, vet dock inte riktigt vad förutom ljus men i temat svart, vitt, guld, silver, naturfärger och gärna glittrande. Är på jakt efter en prisvärd frisör också om någon har förslag, både klippning och slingning innan jul?

I övrigt har de gått två veckor på nya kursen och välfärd och socialpolitik känns som ett virrvarv. Hunnit lämna in ett grupparbete och ska strax få de förra tillbaka och påbörja nästa i veckan som kommer. Har fått mycket guidning i studieteknik denna vecka hur man ska förbereda sig inför en föreläsning och hur man ska ta sig ann att läsa ett par hundra sidor till nästa dag. De bästa han sa var nog att fortsätt läs även om du inte förstår ett dugg, vi kommer ändå inte förstå förens kursen är slut. Ni kan inte förvänta er att ni kan plugga som ni gjorde i gymnasiet, att ni ska kunna detta eller att det ska vara lätt, det är ju universitets studier ni sysslar med, det kommer vara det svåraste ni kommer göra avslutar han med att påminna oss om. Trivs bra som student faktiskt, bättre än jag vågat hoppas på.

Likes

Comments

Har hittat tillbaka till skrivandets betydelse, så som bloggen en gång startade och syftet från hela början att flytta tankarna till textformat och på något sätt slippa förklara sig. Jag vill inte förklara mig själv och jag vill inte heller riskera att bli oftare ledsen än jag redan är. På något sätt är de bra att låtsas så att man kan lura hjärnan lite, vilseleda tankarna för en stund eller så. Fredagen bjöd på bowling och lördagen farandes och flängandes lite överallt, bland annat bland allt härligt julpynt som kommit in i butikerna.


Laddade ner BookBeat och har lyssnat på flera ljudböcker efter varandra. Favoriten är Alexander Schulmans självbiografi "Glöm mig". Om jag ska läsa måste de va någon form av självbiografi för att intressera men föredrar bokformat särskilt nu när vintern vilken sekund som helst är här. På måndag börjar andra kursen och en halv termin har nu gått. Kursen kommer handla om välfärdssystemet och politik inom funktionshinderområdet. Kommer dock bli väldigt tufft och långa dagar med mycket arbeten fram till mitten på Januari. Ser dock fram emot rutiner efter alla dessa veckor med mestadels självstudier.

Likes

Comments

Igår testade vi streetdance i malmö, så himmla kul så de lär vi absolut göra om. Har dock svårt att komma ihåg korregrafin men häftigt när man väl får kläm på de.

Känner mig allmänt tom, både glad och ledsen, full av tankar samtidigt som jag bara känner mig helt blank och psykiskt matt. Snart dags att lämna in arbetet men har så svårt att egentligen fokusera så får bara bestämma mig för att vara nöjd någon gång. Theres Lindgren släpper strax en bok om psykisk ohälsa som jag bara måste köpa och dyka ner i mer än bara skolböckerna.

Likes

Comments

Jag ångrar allt jag kände om att någonsin vara uttråkad. Jag har försökt sätta mig ner och justera de sista på arbetet hela dagen nu. Jag har inte ens kommit så långt som att öppna dokumentet, jag kan inte samla tankarna när allt som sker i hela världen känns oviktigt. 

I början på veckan fick mamma ett plötsligt samtal från min bror, några minuter senare när hon var där låg han på badrumsgolvet medvetslös i ett krampanfall. När jag kom var ambulansen redan där, medvetet strök jag längs väggarna för att se så lite som möjligt. Tanken var bara att vi skulle kolla läget varför mamma rusade iväg så hastigt, Jag såg hur benen skakade konstant och stressen av ambulanspersonalen när han inte svarade efter ett tiotal sprutor, jag hörde hur dem pratade, hur en till ambulans kom, när britsen blåstes upp och väntan innan de väl begav sig till sjukhuset. Efter många timmars väntan fick vi träffa honom två och två när han låg i respiratorn omringade av alla maskiner. Jag var rädd för att träffa honom varenda gång jag visste att han inte var vid medvetande. Som att de inte var han utan bara hans kropp, än mer när han vaknade upp motoriskt orolig utan att prata eller vara medvetande. Tre dagar senare kom han hem med nya mediciner men cancern som var boven riskerar alltid att de kan ske fler gånger. De är en obehaglig tanke hur maktlös man egentligen kan vara över sin egen kropp, hur man inte har en aning vad som egentligen sker i kroppen. Nu letar vi motivation som somliga gräver efter guld.

Likes

Comments

Kan inte bestämma mig om jag varit för lat eller om de var en bra idé att passa på... Söndagen har bestått av serier och några timmar i badet med ansiktsmask och hårinpackning. Tänkte egentligen skriva alla referenser i skolarbetet men har så svårt att få saker gjort när man har för gott om tid. Ska träffa några klasskompisar i morgon och läsa igenom varandras arbeten annars är de bara arbetet som gäller resten av veckan, sista lugna veckan innan den nya kursen drar igång. Fick äntligen reda på att jag klarat första tentan som jag nojjat för i tre veckor nu och i går var de ett år sedan vi landade i Australien. Längtar tillbaka så mycket, börjar bli uttråkad av tillvaron redan fast man bara varit hemma i två månader kan dock bero på så mycket självstudier de senaste veckorna.

Likes

Comments

Nästan en månad sedan sist. En tenta sen sist, säkert fem seminarium, en ny årstid, Maurice både hann komma och åka tillbaka igen, födelsedagsfirande, nytt skolarbete på gång och lite shopping är väll de som skett. Ser fram emot julen, att julbaka, julpynta, tända ljus, dricka te, hålla sig inomhus, öppna paket och ge bort paket. Unna sig saker, sötsaker, ytligheter och skönhetsprylar. Jag ser framemot saker, trivs av att bara vara, av att strosa, av att vara ensam, av att tänka, av att skriva, av att fastna på Instagram, av att drömma och titta Youtubeklipp efter Youtubeklipp. Får prestationsångest av att tänka att de kanske vore fel av mig att sitta hemma en fredag kl tio med tända ljus och lägga mig innan midnatt fast allra skönast vore ändå att inte bry sig.

Köpte första julklappen idag, grillade korv i trädgården, kramade ratten hårt i stormvindarna och hållit mig så långt ifrån plugg som möjligt, lördagar är min ändå helt fria dag från plugg.

Likes

Comments

Skulle princip bara inom och byta en bh men slutade såhär... Min vardags lyx som inte går att ta miste om är att dyka ner i ett bad en timme eller två. Har gått och luktat på ett badskum som egentligen är till barn men den söta doften gör mig besatt så var helt enkelt tvungen. Ett par hemma tights och en urskön stickad tröja med stora vida ärmar, hög krage och kort midja.


Likes

Comments

Haft en så lugn och skön helg bara. Hade lite ärenden att fixa som slutade i shopping och senare på kvällen spontant hem till några vänner. Idag däremot är de plugg som väntar, tenta stressen kryper sig på... Har fysiska funktionshinder, cp skador osv veckan som kommer som väntar innan de är dags att mata in allt vi gått igenom.


Likes

Comments