Ser fram emot veckan som kommer. Nästa vecka ska jag ha min första bredvidgång på LSS boende, Tysken kommer hit, självstudier och min födelsedag. Önskar mig faktiskt bara en Kånken till skolan av pappa och ett klassiskt födelsedagsfirande med god mat som var sådär tre år sedan sist jag ens firade.


På tal om något annat. Jag blir så trött på detta hat som föds ur andra människors framgångar. Clara Henry klankas ner på för de arbete hon gör inom feminismen, för att hon inte är mer speciell eller extraordinär än någon annan. Hur kan de vara något negativt? Hur kan de vara något negativt att hennes målgrupp är unga tjejer eller att hon pratar om vardagliga problem, självacceptans och allt däremellan. Enligt mig är de positivt att de finns förebilder som folk kan känna igen sig i och relatera till, att det inte behöver vara Beyoncé eller en Hollywoodstjärna utan någon med båda fötterna på jorden som lever samma liv som sin målgrupp. Blir trött på hur feminismen hånas bort, hur Claras video om självacceptans trots små bröst hånas, att hon inte kan ha målgruppen unga tjejer utan att bli kritiserad för att inte prata om män eller hur svaret på kvinnors och mäns olika löner är för att kvinnan själv valt det. Hur länge ska de behöva kämpas för jämställdhet egentligen? #hatahat

Likes

Comments

Valentines day igår som inte spenderades med tysken utan med Joanna. 50 shades of darker och en god sallad på Graffiti. Vet helt ärligt inte vad jag tycker om filmen, den är bisarr samtidigt som jag gillar att den väcker åsikter. Givetvis kommer man vara tvungen att se sista filmen nästa år (såklart). Så avundsjuk på Joanna som bara om några dagar åker tillbaka till Australien. Särskilt eftersom jag vet precis hur jäkla mind blowing det landet är och upplevelsen som alltid kommer förbli bland de bästa och mest minnesvärda man gjort. I varje fall så var Valentines day en bra dag för min del, märkte inte av någon press direkt som så många känner.Likes

Comments

Fick en liten tidig födelsedagspresent från någon som uppenbarligen känner till min besatthet av rasen fransk bulldogg väldigt väl. Ska absolut bli hundägare till en fransk bulldogg så fort jag fått tag på en liten lya men fram tills dess kommer instagram få räcka på alla andras hundar...

Säger faktiskt äntligen måndag! Behöver ny start, helgen var inget vidare. Skulle prova ett plagg i sportaffären när jag kikar ner vid skorna för att se ifall det är ledigt och får med all kraft en provrumsdörr i huvudet. Inte en lätt smäll inte, tillräckligt hård smäll för att bli hjärnskakning. Mådde inget vidare efter de, mådde ordentligt illa, yrsel och kände mig så off. Denna veckan blir en bättre vecka!

Likes

Comments

Raw food bollar

Första gången jag provar raw food. Hittade ett recept jag ändrade lite. Mixade torkade fikon och nötter i mixern. Formade till bollar, doppade i yoghurt och toppade med cocosflingor. I frysen till yoghurten stelnat. Funkar lika bra att byta ut med dadlar också. Framförallt nyttigt och hälsosamt snacks.

Likes

Comments

Påväg till skolan nu, ett par timmar på eftermiddagen bara sen är de helg!!! Pannkaksfrukost och läsa igenom boken till föreläsningen denna förmiddag.

Likes

Comments

Hur härligt är inte detta vita vinterland? Haft en väldigt intressant dag med mycket att vända och vrida på vad gäller etik och moralfrågor i skolan. Älskar diskuterande frågor som inte har rätt eller fel rakt av. Efteråt blev de en lång härlig fika med Joanna och nu badet (givetvis).

Likes

Comments

Blev glatt överraskad när jag såg detta vita vinterland på väg till skolan. Första delkursen på andra terminen avslutad och därmed startade andra halvan på delkursen som nu handlar om etik och förhållningssätt. Mycket filosofi är mitt första intryck. Lämnade in nya tentan och hämtade den gamla, lämnade de gamla böckerna och hämtade några nya. De ena avbyter de andra helt enkelt.

Har bara precis skummat igenom halva boken om moralfilosofi. Etisk egoism, kulturrelativistiska utmaningen och grunden till moral. Jag hann inte skumma igenom mycket förens tankarna for till en Engelsman jag tog en fika med i Nya Zeeland. Tankar jag gärna förtränger för att annars blir jag bara arg och upprörd för ingenting. Jag vill tro att hans moral var något för honom själv, att hans starka avsky och äcklad av kvinnor som ammar inte har något annat än med hans skeva syn att göra. Jag vill tro att hans moral är skev som fick honom att inte värdesätta alla människor lika, hans kvinnoförakt med motiveringen att färre olyckor händer i länder där kvinnor inte har tillstånd att köra bil. Jag blev stum, tappade ord och kunde inte få fram ord nog att göra mig förstådd. Jag vände mig om och gick. Han skrattade mig i ansiktet belåtet som att han åstadkommit något. Jag ryser att de finns en enda människa som honom som har så starkt förakt. Jag önskar dock att jag hade haft ord nog att hämta hem honom till denna planeten, de finns mycket jag önskar jag skulle sagt.

Likes

Comments

Lite lördagsångest som händer när man inte gjort något produktivt på en helg (förutom plugga), lite ångest för intervjuerna jag gick på i veckan. Undrar vad jag egentligen sa och tolkade frågorna lite fel inser jag såhär i efterhand. Såhär i efterhand har man ju alltid bäst svar på frågorna. Är de inte så alltid att man kommer på i efterhand vad man skulle ha sagt. Då menar jag i allmänhet. Är alltid så rädd för att ge fel bild av mig själv. Men jag vet ju inte hur de ska gå till så jag ändrar nog tusen gånger om hur man berättar samma sak. Bara en sån sak som ska jag nämna min steloperation har jag frågat mig tusentalsgånger.

På väg till Cologne i förra veckan lyssnade jag på en ljudbok jag måste tipsa om! Cathy Glass som skrivit boken om sin egen historia som fosterfamilj till en liten flicka. En åtta årig liten flicka med ett väldigt avvikande beteende, utåtagerande och skev verklighetsbild. En verklig berättelse som jag vet inte hur många gånger jag ville krypa ur skinnet på mig själv i vrede. Stegvis avslöjar flickan små sanningar genom flickans avvikande handlingar och agerande. Från 18 månaders ålder blir flickan sexuellt utnyttjad av sin pappa och släkt. Inspelad och med publik som tittar på akten. Där och då stannade flickan i utvecklingen. En flicka som egentligen helt frisk fått så grava psykiska störningar att hon aldrig blir frisk, ett beteende som om hon hade autism. De skrämmande är hur hon aldrig riktigt förstår hur skev hennes verklighetsbild är men inte minst att socialen haft familjen under observation under flera år men utan några som helts misstankar. Om jag inte avslöjat för mycket så läs den! Jag ryser av ilska när hon säger "jag hatar när pappa kissar i min mun" eller när hon ifrågasätter varför andra pappor inte gör likadant till sina barn "älskar inte din pappa dig".

Likes

Comments

De blev inte så många bilder från helgen. Den vänstra bilden var strax innan vi åkte till hans kussins födelsedagsfest och den högra en bild på ett fantastiskt fint spa. Miljön både i byn och inne på spaet var bara wow. Nu tillbaka i verkligheten ser inte helgen mycket roligare ut än tentaplugg..

Likes

Comments

Landade i Sverige igen inatt. Haft en fantastisk helg i Tyskland, bilder kommer senare. Förvånansvärt var flyget i tid och jag hade några minuter att strosa runt i taxfreen. Sugen på ett par nya Ray ban, lutar mot modellen på bilden men i annan färg kombination. Strax dags att göra mig iordning för några timmars seminarium sen börjar en veckas tentaplugg...

Likes

Comments