Kan inte bestämma mig om jag varit för lat eller om de var en bra idé att passa på... Söndagen har bestått av serier och några timmar i badet med ansiktsmask och hårinpackning. Tänkte egentligen skriva alla referenser i skolarbetet men har så svårt att få saker gjort när man har för gott om tid. Ska träffa några klasskompisar i morgon och läsa igenom varandras arbeten annars är de bara arbetet som gäller resten av veckan, sista lugna veckan innan den nya kursen drar igång. Fick äntligen reda på att jag klarat första tentan som jag nojjat för i tre veckor nu och i går var de ett år sedan vi landade i Australien. Längtar tillbaka så mycket, börjar bli uttråkad av tillvaron redan fast man bara varit hemma i två månader kan dock bero på så mycket självstudier de senaste veckorna.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Nästan en månad sedan sist. En tenta sen sist, säkert fem seminarium, en ny årstid, Maurice både hann komma och åka tillbaka igen, födelsedagsfirande, nytt skolarbete på gång och lite shopping är väll de som skett. Ser fram emot julen, att julbaka, julpynta, tända ljus, dricka te, hålla sig inomhus, öppna paket och ge bort paket. Unna sig saker, sötsaker, ytligheter och skönhetsprylar. Jag ser framemot saker, trivs av att bara vara, av att strosa, av att vara ensam, av att tänka, av att skriva, av att fastna på Instagram, av att drömma och titta Youtubeklipp efter Youtubeklipp. Får prestationsångest av att tänka att de kanske vore fel av mig att sitta hemma en fredag kl tio med tända ljus och lägga mig innan midnatt fast allra skönast vore ändå att inte bry sig.

Köpte första julklappen idag, grillade korv i trädgården, kramade ratten hårt i stormvindarna och hållit mig så långt ifrån plugg som möjligt, lördagar är min ändå helt fria dag från plugg.

Likes

Comments

Skulle princip bara inom och byta en bh men slutade såhär... Min vardags lyx som inte går att ta miste om är att dyka ner i ett bad en timme eller två. Har gått och luktat på ett badskum som egentligen är till barn men den söta doften gör mig besatt så var helt enkelt tvungen. Ett par hemma tights och en urskön stickad tröja med stora vida ärmar, hög krage och kort midja.


Likes

Comments

Haft en så lugn och skön helg bara. Hade lite ärenden att fixa som slutade i shopping och senare på kvällen spontant hem till några vänner. Idag däremot är de plugg som väntar, tenta stressen kryper sig på... Har fysiska funktionshinder, cp skador osv veckan som kommer som väntar innan de är dags att mata in allt vi gått igenom.


Likes

Comments

Vi pärlade armband vid Triangeln i Malmö i söndags för ung cancer organisationen. Natten efter drömde jag bara mardrömmar. Skoldagen efter blev allting så krångligt, jag hängde inte med vad Neuropsykiska funktionsnedsättningar egentligen var och idag hade vi en grupparbetes redovisning om hörsel och synnedsättning. Jag pratade om stigma ironiskt nog, vad stigmatiseringen gör med oss. Som att ingen vet vad som pågår i vårat livs kaos, att ingen vet att jag också har en funktionsnedsättning eller att min familj inte alls var på resa för någon vecka sedan. Jag pratade givetvis inte om mig själv utan stigma kring hörsel och syn skadade. Jag vet inte hur man gör, på jobbet var så självklart på något sätt att få de sagt men här orkar jag bara inte risken att bli så ledsen att man inte kan sluta och för att man inte ska behöva låtsas. Jag är egentligen bara anhörig och har varit lika naiv hela mitt liv och trott att man inte kan drunkna i någon annan närståendes problematik. De kan man visst de, de gör jag just nu och jag är inte ensam. Jag hatar cancer och på alla jävla sätt den tränger sig in i folks liv.Likes

Comments

Har blivit lite smått då och då. Här är lite från den senaste månadens inköp. Känns som min garderob är lika stor som resväskan jag rest runt jorden med och än mindre vardags kläder med tanke på att jag jobbat på förskola de senaste fyra åren där de mesta handlat om oömma och varma kläder.

Hittade en söt liten jordglobssparbössa som är perfekt till allt överblivet skrammel man haft med sig hem från olika länder. En ryggsäck är ju ett givet behov för universitetsstudier för att man ens ska ha en chans att få plats med allt. Köpte mig min första par svarta jeans och så måste jag tips om att handla smink på Cocopanda!  Två real techniques svampar och en maskara för 179kr. Vanligtvis brukar jag köpa Beauty blender som kostar över 200kr styck och i butik kostade maskaran närmare 200 så de är absolut värt att börja jämföra priser och kika på internet speciellt när de gäller samma produkter.

Har haft en ganska skön vecka då vi inte hade några föreläsningar igår eller i måndags och därför lättare kunnat planera in studietid själv. Tog helt ledigt igår och gick på stan och shoppade med Joanna för att istället plugga och läsa på kurslitteraturen om syn och hörselnedsättning idag och lite imorgon. Antar att detta bara är lugnet före stormen dock då tentan närmar sig med stormsteg...

Likes

Comments

Ja jag har slutat helt att lägga vikt i när eller hur ofta jag bloggar men om jag orkar och har tid kanske jag uppdaterar lite då och då eftersom de verkar som folk är så nyfikna. Började som sagt läsa på Malmö högskola (vilket snart kommer bli universitet) i måndags. Läser Socialpedagogiskt arbete inom funktionshinderområdet vilket ger en Kandidatexamen i handikapp och rehabiliteringsvetenskap. Fram till halva onsdagen var de bara massvis med information om skolan, studieteknik, utbildningen osv. Har redan ett seminarium på tisdag och en salstentamen till siste September så jo visst är de tufft från dag ett. Alla vart som yra höns speciellt med tanke på att halva terminens kurslitteratur är 12 böcker och lika många till för resten av halvan vilket alla snabbt insåg inte funkar att köpa alla böcker. Att helt plötsligt läsa på akademisk nivå, de glappet är ju helt galet. Från att fixa så man får till sig kurslitteraturen man behöver, sålla ut vad som är viktigt, akademiskt skrivande, språket, studietakten, självdisciplinen och så mkt mer. Man läser 1,5 högskolepoäng i veckan och räknas att man ska läsa 200 sidor i veckan och ungefär lägga 40 - 50 timmar i veckan. Jag är glad bara jag tar mig igenom detta. Försöker just nu hitta en studieteknik som funkar. De flesta tar för vana att stiga upp strax innan man åker till skolan och åka hem direkt efter, lätt att glömma allt där mellan som är majoriteten av tiden egentligen. Hoppas att de blir lättare efter ett tag när man kommit in i de. Som tur var är man inte ensam om att känna så, hela klassen ungefär. De där med jobb avråder alla ifrån och inser ganska snabbt att studierna räcker gott och väl. Även om jag inte vill bo hemma tre år till är de nog tur de ett tag till i alla fall.


Efter att jag var på skolan igår och scannade papper som jag suttit från 12 till 16 idag och pluggat på med 45 minuters intervaller och 10 minuter paus mellan så vart de kräftskiva igår. Finns ju inget bättre än havets delikatesser och en lyckad fest blev de också! Däremot bilder blev de inte mycket mer än såhär:


Likes

Comments

Älskar dagar som dessa.


Försöker ut och springa eller ta promenader en gång om dagen när jag inte cyklar till stationen eller gör någon annan daglig träning, gärna på morgonen. En gång om dagen har de i alla fall blivit sen jag kom hem. En sväng i skogen, till en sjö eller bland åkrarna bara men inte på morgonen dock. Strax innan jag hunnit byta om från morgonrocken ringer de på dörren med min beställning från Topshop. Blev ett dopp i poolen efter springturen och havs mat till middag. Jag som älskar havs mat!

Likes

Comments

Får sån ångest bara tanken på höst och vinter. Strax innan jag åkte till Tyskland nu senast var de snarare höstväder i Sverige. Elak jäkla påminnelse om ryggsmärta som jag bara nästan på glömt bort efter varma sommarkvällar.

Likes

Comments

​Jag är tillbaka igen i Tyskland och njuter av de sista sommardagarna här som känns som de är högsommar innan allvaret drar igång. Herregud blir snurrig av allt detta universitetsgrejjandet redan... skaffa datoridentitet, wifi identitet, multikort, mecenatkort, bidrag, pendlingskort, lära sig tolka schemat, leta böcker, registrering, its learning osv osv osv. De tar ju aldrig slut, vill bara få alla förberedelser gjort men de mesta får vänta tills jag är hemma. Är hemma igen på lördag!


Likes

Comments