Österrike är klart en av några favoritplatser jag besökt. Mindblowing is the word! Hoppas inte ni missat alla bilder som publicerats på liven på instagram. Kunde knappats välja bland alla bilder så de fick bli en här på bloggen bara men den beskriver ganska väl hur de nästan ser overkligt ut. Åkte som sagt till Tyskland dagen efter min sommaranställning slutade. Helgen efter körde vi till Österrike till första stoppet Salzburg några dagar där vi bodde på hotell, vandrade till Eisriesenwelt, strosade i staden bland fina byggnader och sevärdheter. Sen begav vi oss längre in i landet till Weer där vi bokat ett bnb på landsbygden nära naturen. För de mesta vandring i Tyrol eller spontant körde runt och bara såg oss omkring, körde även där till närmsta stad innan vi beslöt oss för att köra till Italien innan vi körde hem. Blev lite mer än bara en sväng till Italien. Destinationen var Lago di Braises som vi vandrade några timmar för att komma till helt fantastisk sjö och vy med berg i bakgrunden, paddlade båt i sjön och ganska snabbt hade timmarna runnit iväg. Lyckades hitta hotell i sista minuten eftersom vi egentligen skulle kört hem den dagen. Njöt av den sista kvällen på ett spa hotell innan vi nästa dag begav oss hem med några stop längs vägen.


Älskar hur fantastiskt smidigt det är att köra till ett annat land från Tyskland, vilken frihet att vara så spontan och gör precis vad man känner för stunden och så mycket mer man lyckas se eftersom man har bil. Lär definitivt ske oftare, inte minst kan man hålla mindre budget men ändå få mer för pengarna. Även bnb var nytt för mig vilket jag även där är glatt överraskad, framförallt mer frihet och större yta samt möjligheten att laga egen mat om man känner för de. Blivit en hel del resande denna sommar vilket gör att man bara vill resa mer och mer.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Har blivit en hel del shopping på senaste. Unnar mig att handla vad jag behöver under sommaren jag jobbar för att klara mig resten av året på snålstudentbudget. Särskilt saker som ska vara länge/"investeringar" men även unna sig givetvis. Badet är verkligen min vardagslyx, givetvis fick de bli tre badbomber till den kalla tiden på året när jag kom förbi Lush. i Malmö. Alla tre ska vara skonsamma och återfuktande för huden. De två små ska vara oljebaserade och vara super för vintertorr hud.

Sålde ett par Nike skor och köpte ett par nya. Önskar man kunde göra så med fler saker. Blev ett par väldigt neutrala, enkla och låga sport sneakers som är tunna och inte blir så super varma. Framförallt tänkt till alla tillfällen de blir mycket vandring. Allt ifrån vandra i naturen, hikes, resande, city osv. Så nöjd att de är så neutrala och funkar lika bra till träningskläder som vardagskläder. Allsidiga skor är nyckeln till allt handbagage resande. Fyndade på rean dessutom.

Likes

Comments

Enda lediga dagen för denna veckan spenderades i frisörstolen. Ännu en toning för att närma mig min bottenfärg i hela håret, kommer dock bli ljusare efter ett tag men trivs bra i en mörkare blond mot brunett hållet. Hämtade ut ett paket från Zalando med en liten väska från Kate Spade strax efter frisören.


Likes

Comments

En vecka i Spanien försvann på nolltid. Befann oss i Denia där Tyskens familj har ett hus, hyrde en bil och njöt av värmen. Körde upp och ner genom bergen, paddlade kajak igen, snorklade, gick i grottor, strosade i små gator, åt havsmat och drinkar med bästa utsikten över havet med solnedgången. Landade i Sverige för en vecka sedan och började jobba i tisdags. 8 veckors sommarjobb på LSS boende, 6 dagars jobbvecka att se fram emot till 21 nästan alla dagar denna kommande vecka men nästa resa tillbaka till Tyskland är redan bokad dagen efter sista jobbpasset. Bäst att passa på att resa och njuta medans man kan innan 9 intensiva månader med plugg drar igång. Nästa destination blir med hjälp av bil från Tyskland vart de blir får vi se då.

Likes

Comments

Summerburst Göteborg för tredje året i rad fast denna gången med VIP biljetter, minst lika bra som vanligt men nu ser jag verkligen fram emot Spanien på måndag men först flyger jag till Tyskland redan idag!!!

Likes

Comments

Sista tentamen är inlämnad för detta läsåret (om det inte blir omtenta) och imorgon far vi äntligen till Summerburst för tredje året i rad fast denna gången med VIP biljetter. Känns smått knepigt att ett år redan är över och bara två år återstå innan jag får min kandidatexamen. Egentligen har jag ingen brådska alls, kanske blir ett sabbats år efter andra läsåret men framförallt känner jag ett lugn att ha hittat hem på något sätt. Att få jobba med människor med funktionsnedsättningar av alla dess slag, att få hjälpa och inspireras om vart annat känns som det är precis där jag ska vara. Jag har länge varit orolig vad jag ska bli och vad min egen funktionsnedsättning ska hindra mig till, bland annat gymnasiebetygen och yrke som kroppen ska klara i långa loppet. Även om jag inte vet exakt jobbtitel så är jag inne på rätt område som bara öppnar fler möjligheter ju mer tiden går. För mig är universitetsstudier en trygghet ingen kan ta ifrån mig och tryggheten att kunna gå ner i tjänst om jag skulle behöva de om 20 år. Inte minst så har jag alltid varit rädd för känslan att vara fast på samma ställe/yrke tills pensionen vilket jag inte alls behöver oro mig för nu som blivande socialpedagog. Framförallt blir studierna mitt i all pest och pina rolig eftersom det finns ett intresse. Inte bara under studierna eller när jag jobbar utan på fritiden att läsa böcker, se Youtube klipp eller ta reda på saker, diskutera osv. Lärorikt att läsa om någon som trots alla odds lärde sig prata, gå, skaffa barn och fru, köra bil och jobb, varför tar vi de för givet? Man lär sig inte bara om andra utan om sig själv, människosynen och vägen till jämställdhet som vi är milsavstånd ifrån, konstanta etiska dilemman.

Likes

Comments

Sen jag började utbildningen har jag nog aldrig blivit så inspirerad och motiverad av människor jag hör, ser, läser om eller kommer i kontakt med som på senaste. Här är en kvinna som ger en pytte liten glimt av sin dagliga kamp och betydelsen av att lära sig sminka sig själv igen när hon annars är så beroende av andra.


Likes

Comments

Wow vilken skillnad på hur man mår så fort det är några glimtar av sol. Drömmigt väder de senaste dagarna. Bilden är tagen för ett par veckor sedan när jag och Joanna vandrade i Kullaberg. Rekomenderas, så fina vyer! Jobbade i tisdags och föreläsningar måndag och onsdag om sexualitet, intressant ämne men så svårt att förhålla sig till och hur man ska agera i alla situationer som professionell. Varvade pluggandet med att njuta i solen i torsdags och fredags. Blev ett restaurangbesök med några vänner igår och bäst av allt så fort jag kom hem fick jag reda på att jag klarat senaste tentan. Största tentan vi haft hitintills på nästan 20 sidor. Snart kan vi pusta ut bara två veckor kvar nu, längtar!


Likes

Comments

Nyinköpta favoriter. Hugo Boss The scent parfym, Rayban clubmaster och Essie ljusrosa nagellack. Extra glad för solglasögonen. Haft mina aviator i fyra år nu och knappt en skråma på dem men kunde först inte riktigt bestämma mig för vilken modell som skulle bli ett tillskott.

Sedan sist har de varit stenhårt plugg. Slutade min bredvid gång med en tenta som togs vid av ett fem veckors arbete om livsförloppet som alldeles precis lämnats in. Hunnit med en sväng till Tyskland där mellan och imorgon börjar sista delkursen innan sommaren. Har bokat resa till Spanien och skrivit under anställningsavtal för sommaren. Summerburst är om drygt en månad och i slutet på augusti blir det nog någon road tripp. Just nu en hel del att se fram emot samtidigt som skolan är så tuff att man kan inte redan nu se vad som sker en månad fram för då hinner man inte med, finns alltid en oro att behöva komplettera eller omtenta i sommar. Innan sommaren ska jag lyckas klämma in delegeringen också. Ser fram emot att köpa mig en självbiografi och läsa på planet eller på stranden, få ett avbrott från forskningsartiklar och tentor och utföra fysiskt arbete istället, lite variation ska bli skönt.

Likes

Comments

Detta konstanta tentaplugg i en vecka i sträck gör mig smått knäpp men jag börjar se ljuset nu.. Får ta hand om vovven och hålla ett extra öga på henne när jag är hemma o pluggar på dagarna, nyopererad stackare.


Men nu till de jag skulle säga! Youtubers är ju bättre på att tipsa om smink än sminkbutikerna för att vara ärlig. Såg ett tips på Nyx som dupe på Anastasias brow wiz. Sagt och gjort gick till Åhlens för att prova ut rätt nyans och sen klickade hem på nätet för en billigare peng. Snacka om prisskillnad, 225kr om jag inte minns fel för Anastasias och under hundringen för Nyx. Hade nyansen caramel som motsvarar Nyx taupe (ungefär).

Likes

Comments