Detta konstanta tentaplugg i en vecka i sträck gör mig smått knäpp men jag börjar se ljuset nu.. Får ta hand om vovven och hålla ett extra öga på henne när jag är hemma o pluggar på dagarna, nyopererad stackare.


Men nu till de jag skulle säga! Youtubers är ju bättre på att tipsa om smink än sminkbutikerna för att vara ärlig. Såg ett tips på Nyx som dupe på Anastasias brow wiz. Sagt och gjort gick till Åhlens för att prova ut rätt nyans och sen klickade hem på nätet för en billigare peng. Snacka om prisskillnad, 225kr om jag inte minns fel för Anastasias och under hundringen för Nyx. Hade nyansen caramel som motsvarar Nyx taupe (ungefär).

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - click here!

Likes

Comments

Bredvidgången är färdig, tentan är utdelad och påbörjad, våren är på godväg, går i resetankar och hårfärgen är bytt till brunett. Bestämde mig för att gå så nära min egen hårfärg som möjligt istället för att färga utväxten blond gång på gång. Blev massvis med slingor och en väldans förändring. Nöjd men ännu inte van, känns nytt och spännande.

Likes

Comments

Lyckats komma helt ifrån plugget, knappt läst böckerna och knappt några föreläsningar på senaste. Snart färdig med min bredvidgången men märker hur svårt det är att hålla fokus på skolan och jobb. Även om de ger en mycket till när man sitter i skolbänken. Lugnet före stormen nu.. tenta i nästa vecka sen är de konstant plugg, både helg och kvällar. Sitter just nu på sjukhuset och väntar på bussen hem. Sexårskontroll på implantaten så gjorde en röntgen idag och blodprover igår, snart dags att fira... Känns som 100 år sedan men också som 100 dagar sedan..

Likes

Comments

Maurice åkte hem igårkväll och nu är de dem lite knepiga dagarna att vänja sig vid att vara själv igen. Tog ett youtube maraton igår med alla videos och serier också för den delen jag missat under veckan. Dumpade godiset, tog fram träningsmattan och tillbaka till vardagen. Tog med mig frukosten till sängen idag. Ägg knäckemacka med kiwi, ingefära shott och citronvatten.

Likes

Comments

Helgens bestyr. Fyllde 24 på lördagen som bjöd på pannkaksfrukost och senare ett litet firande med familjen. Musselsoppa till förrätt sen köttgryta och fruktbuffe istället för tårta. Blev äntligen en ny skolväska, en uppdaterad kånken anpassad för dator. Söndagen tog vi en roadtripp till ystad, sjöbo, österlen, simrishamn osv och visade Tysken landskapet han så länge tjatat om att få se.

Likes

Comments

Boktips!!!

Jag gillar faktiskt att läsa men har svårt för att ta mig tid att läsa annat än kurslitteratur. Laddade istället ner denna som ljudbok vilket gjorde att jag blev som besatt. Boken handlar om retorikern Elaine Eksvärd som ibland sett i media för sin retorik men även bekämpning mot övergrepp på barn. Imponeras starkt av de arbete, driv och engagemang hon lägger ner.


Hennes berättelse handlar om övergrepp som hennes pappa utförde på henne som barn men aldrig dömdes för. Hur hon inte förståd att de hennes pappa gjorde mot henne var fel. Hur samhället inte reagerade på hennes överdrivna sexualitet som litet barn, att kolla på pornografi var vardagsmat för henne. Hur släkten gick emot henne pga heder när hon gick ut med sanningen. Hur hennes kamp mot sin pappa pågår och så mycket mer. Läs den, absolut bland dem bästa böckerna jag läst!

Likes

Comments

Ser fram emot veckan som kommer. Nästa vecka ska jag ha min första bredvidgång på LSS boende, Tysken kommer hit, självstudier och min födelsedag. Önskar mig faktiskt bara en Kånken till skolan av pappa och ett klassiskt födelsedagsfirande med god mat som var sådär tre år sedan sist jag ens firade.


På tal om något annat. Jag blir så trött på detta hat som föds ur andra människors framgångar. Clara Henry klankas ner på för de arbete hon gör inom feminismen, för att hon inte är mer speciell eller extraordinär än någon annan. Hur kan de vara något negativt? Hur kan de vara något negativt att hennes målgrupp är unga tjejer eller att hon pratar om vardagliga problem, självacceptans och allt däremellan. Enligt mig är de positivt att de finns förebilder som folk kan känna igen sig i och relatera till, att det inte behöver vara Beyoncé eller en Hollywoodstjärna utan någon med båda fötterna på jorden som lever samma liv som sin målgrupp. Blir trött på hur feminismen hånas bort, hur Claras video om självacceptans trots små bröst hånas, att hon inte kan ha målgruppen unga tjejer utan att bli kritiserad för att inte prata om män eller hur svaret på kvinnors och mäns olika löner är för att kvinnan själv valt det. Hur länge ska de behöva kämpas för jämställdhet egentligen? #hatahat

Likes

Comments

Valentines day igår som inte spenderades med tysken utan med Joanna. 50 shades of darker och en god sallad på Graffiti. Vet helt ärligt inte vad jag tycker om filmen, den är bisarr samtidigt som jag gillar att den väcker åsikter. Givetvis kommer man vara tvungen att se sista filmen nästa år (såklart). Så avundsjuk på Joanna som bara om några dagar åker tillbaka till Australien. Särskilt eftersom jag vet precis hur jäkla mind blowing det landet är och upplevelsen som alltid kommer förbli bland de bästa och mest minnesvärda man gjort. I varje fall så var Valentines day en bra dag för min del, märkte inte av någon press direkt som så många känner.Likes

Comments

Fick en liten tidig födelsedagspresent från någon som uppenbarligen känner till min besatthet av rasen fransk bulldogg väldigt väl. Ska absolut bli hundägare till en fransk bulldogg så fort jag fått tag på en liten lya men fram tills dess kommer instagram få räcka på alla andras hundar...

Säger faktiskt äntligen måndag! Behöver ny start, helgen var inget vidare. Skulle prova ett plagg i sportaffären när jag kikar ner vid skorna för att se ifall det är ledigt och får med all kraft en provrumsdörr i huvudet. Inte en lätt smäll inte, tillräckligt hård smäll för att bli hjärnskakning. Mådde inget vidare efter de, mådde ordentligt illa, yrsel och kände mig så off. Denna veckan blir en bättre vecka!

Likes

Comments

Raw food bollar

Första gången jag provar raw food. Hittade ett recept jag ändrade lite. Mixade torkade fikon och nötter i mixern. Formade till bollar, doppade i yoghurt och toppade med cocosflingor. I frysen till yoghurten stelnat. Funkar lika bra att byta ut med dadlar också. Framförallt nyttigt och hälsosamt snacks.

Likes

Comments