Hej på er! I ungefär fyra månaders tid så har min blogg varit fullkomligt ouppdaterad. Det beror främst på att jag inte alls har känt motivation för att skriva. Men nu är de dagarna förbi, då jag nu idag känner att jag inte kan dissa en av de största passionerna jag har här i livet: vilket då är Melodifestivalen och Eurovision Song Contest!

Det har hunnit hända lite sedan jag tillfälligt avslutade bloggen: Eurovision hölls ju i år med pompa och ståt i vår kungliga huvudstad Stockholm. Lite kort om vad jag tyckte om årets upplaga på hemmaplan då. Ja... Ukrainas vinst var för mig rätt oväntad, även om hon på förhand var tredjehandsfavorit till att vinna hela kalaset efter Ryssland och Australien. Det kändes inte riktigt som en vinnarlåt för mig. En vinnarlåt kan man nynna på i all framtid, och det kan man då inte göra med ''1944''. Den föll i glömska redan dagen efter finalen! Det enda man minns ifrån Jamalas uppträdande är de coola effekterna som användes i bakgruden. Det är dock fortfarande inte tillräckligt till en seger. Däremot blev jag hur glad som helst över att Bulgarien och Frankrike, som var mina två absoluta favoriter i år, hamnade på en fjärde- respektive sjätteplats.

Det händer ju inte så mycket i dessa kretsar just nu, men jag har ju faktiskt en topplista som inte är komplett ännu. Plats 2 & 1 fattas, så den ska jag se till nu att den avslutas!

2. ABBA - Waterloo (Sverige, 1974)

''Jaså, kom den bara tvåa?'' tänker ni alldeles säkert. Ja, det vore ju en redig skymf att inte ha med den alls på sin lista, med tanke på hur gigantisk den gamla schlagerdängan är. Den utsågs till den bästa Eurovisionlåten genom tiderna på ''Congratulations''-galan som hölls i Köpenhamn 2005 i samband med 50-årsjubiléet. Man kan helt klart säga att det här är Eurovisionvinnarnas Eurovisionvinnare. Jag kan inte hävda något annat än så. 

Däremot så har jag en låt som jag gillar ännu starkare än ''Waterloo''. En låt som jag än idag får gåshud av när jag hör den. En låt som får mig att känna en sådan otrolig harmoni och sinnesro, att sina vardagsbekymmer försvinner i ett litet nafs så fort man hör den låten. Vilken låt det är, det avslöjar jag för er nästa gång!

P.S Nedanför kan ni avnjuta ABBA.s fantastiska uppträdande ifrån Brighton 1974. En makalöst trevlig helg önskar jag er kära läsare! :) 

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - Click here

Likes

Comments