Sandhja - Sing It Away (Finland)

Finland brukar vara ökända i Eurovisions-sammanhang. Sedan debuten 1961 har vårt kära grannland i öst bara vunnit en gång, och man brukar lite skämtsamt säga att nästa gång finnarna vinner: då fryser helvetet till is. Lordi hette vinnarna då de vann för tio år sedan, som ni alldeles säkert känner till.

I fjol skickade man ju punkbandet Pertti Kurikan Nimipäivät, i vilken samtliga medlemmar hade någon form av en slags utvecklingstörning. Det var kanske lite väl modigt, finnarna slutade nämligen sist i sin semifinal med den kortaste låten i Eurovisions historia: ''Aina mun pitää''. I år så väljer man därför att leta sig tillbaka in i det successiva popträsket.

25-åriga Sandhja med Guyaniska rötter, vann till slut en mycket jämn finsk final med bidraget ''Sing it away''. Hon kommer alltså uppträda tidigt i den första semifinalen med denna klämkäcka dancepop-låt. Det är absolut inget fel på detta i sig, men det känns som att man redan börjar bli mätt på alla sådana här låtar som deltar i år. Nu är startordningen inte satt ännu, men det känns som att denna kan vara ett bidrag som faller lite i glömska, oavsett var den placeras. Armeniens och Kroatiens bidrag är ju betydligt starkare, och bäggedera kör också tidigt under tisdagskvällen. Vad ödet blir för detta, är upp till SVTs produktionsledning, med Christer Björkman i spetsen anser jag.

Betyg: 5/10

Nästa bidrag jag undersöker med lupp är Greklands bidrag. På återseende! :)

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments