å Söndag går vi in i vecka 22, herregud! Magen börjar bli ordentligt stor nu, minns inte hur det känns att kolla ner och ha en plattmage. Mycket känslor just nu om kroppen som förändras, jag ÄLSKAR att bära på vårt barn, att känna lilla E sparka och röra sig, och jag älskar bandet som man får till sin bebis i magen. Men kroppens förändringar har jag lite svårare för, sa bara poff en dag så hade jag en fotboll till mage, så att inte kunna ha några av mina gamla kläder, att försöka klämma mig ner i mina gamla jeans, och går med dom uppknäppta med en lång tröja över men ja ni hur hör ju? Saknar känslan av att känna mig fin. Enda byxorna jag egentligen kan ha är ett par mammajeans ifrån H&M, svarta bootcut. Det är dom enda på alla H&M runt om i Stockholm som funnits i min storlek? Varje gång jag ska ge mig ut och leta så slutar det med att jag gråter i provrummet. Så ringer jag Fred för att jag blir ledsen och så är han upptagen (han är ju på jobbet så det är väl klart) och då blir jag arg och slutar alltid med att jag gråter i provrummen. Hormoner :-)

Något nytt som har kommit nu är att jag har börjat läcka bröstmjölk, började för kanske en vecka sen tror jag? På dagarna när jag är i skolan får jag gå med bomullspads i bh:n, och hemma när jag har en t-shirt utan något under så läcker det igenom, känns så himla ofräscht. Dock kan man vända på det och se det som en positiv grej, att bröstmjölken inte har problem med att komma igång. Men vissa kvällar så känns det inte roligt.


Det är fantastiskt att vara gravid med vår lilla kille, älskar att kolla på bebiskläderna hemma och vika dom och tänka att det här ska vår lilla son ha på sig i sommar. Eller ja den 12 Augusti är han beräknad, så slutet av sommaren. Men alla dagar känns det inte roligt när man inte känner igen kroppen och diverse. Men jag tycker att man FÅR klaga, man behöver inte jubla över ALLT. Så länge man jublar över ens bebis i magen så tycker jag att man får klaga och känna sig ful och ofräsch precis hur mycket man vill!

Vi har ju köpt säng till lillen nu, som jag bara längtar efter att packa upp, ååh så mysigt det kommer bli (!!!), och nu är vi insnöade på barnvagnar, alla dessa barnvagnar, alla dessa olika finesser och tillbehör och hjul och höjd på liggdel och herregud. Våra krav är: Vridbara hjul (helst ska man kunna låsa dom också om man är i en miljö där fasta hjul behövs), smidig att ta sig runt med i kollektivtrafiken, väldigt viktigt för mig som inte har körkort! Att det ska funka med adapter till babyskydd, mycket smidigt när man t.ex ska iväg och handla, bara kunna lyfta över babyskyddet till chassit utan att behöva väcka lillen. Sen är ju självklart utseendet väldigt viktigt för mig, vill att det ska kännas 100% rätt, utan att det ska kosta 14.000 som en bugaboo. Fred kollar blocket men jag nekar iprincip varenda en, jag kollar jollyroom, men svårt att avgöra när man inte kan se och känna på vagnarna IRL. Herregud. Help me.

Här var nog två veckor sen tror jag? Runt vecka 18/19 iallafall.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Idag har vart en sån stor dag för oss, kände mig irriterad nästan över hur alla andra gick runt och trodde att det var en vanlig onsdag medans vi skulle få reda på könet på lilla bebisen i magen, och framförallt se att allt var som det skulle med vår lilla groda. Som tur är var allt jättefint och moderkakan låg perfekt sa hon! Sånt gör en glad.

Jag (eller vi) har trott sen början av graviditeten att det var en kille så det kändes så naturligt när vi fick se det på skärmen, var inte så att en känslovåg kom, utan jag kände mest "ja men det är klart det är en kille? Det vet jag redan." Jag har haft ett killnamn på lager länge och äntligen börjar Freddan tycka om det och kalla lilla pyret för det. Så himla glad! Var så nervös innan ultraljudet så påväg till skolan så grät jag tre gånger, först åt en bild där en tjej kramade sin mamma, sen när jag såg en tjej gå förbi utanför bussen (detta är ytterst oklart men något med det gjorde mig ledsen...) och sen ännu en gång när jag klev av bussen i Fittja. Herregud.

När vi var klara hos barnmorskan åkte vi och kollade vagn, jag har fastnat för Emmaljunga superviking, just för att den är så himla smidig och kompakt att ta på buss osv då jag inte har körkort, så det är en viktig egenskap för mig. Samt att den är i tänkte satsa på barnvagnsköp nästa månad så får väl se hur många gånger jag hinner ändra mig. :-)

Nu har jag nattat lilleman och är helt slut själv som vanligt vid den här tiden hehe. Har dock sovmorgon till elva imorgon och då väntar bara ett thaiboxningspass och sen en vegansk lunchbuffé. Sen på fredag är det endast simning på schemat och sen långhelg då vi har studiedag på Måndag. Funkar för mig :-D

Likes

Comments

Har klurat på i flera veckor nu om jag ska ta upp bloggen igen. Trött på nouw-portalen, men vet inte riktigt vilken portal som lockar heller. Känns som ett av mina i-landproblem just nu haha.. Idag kom jag inte iväg till skolan, var där igår men kräktes i princip hela dagen, vet inte hur många gånger jag fick säga att jag inte är magsjuk, det är bara graviditeten. Men med tanke på min närvaro förra året så vill jag kämpa :-) Idag gick det dock inte, illamåendet kom direkt när jag vaknade, och hade med sig världens huvudvärk. Spenderade säkert en timme i mörkret inne i badrummet i morse.. Fick dock i mig en lergigan som jag fick utskrivet förut pga illamåendet förra perioden när jag kräktes mycket, som trollade bort huvudvärken faktiskt! Känns som riktig otur att mitt illamående försvann några veckor men kom tillbaka nu värre än någonsin. Känns som jag fick en helt ny last med hormoner igår också. Usch vad känslig jag var, och upp och ner i humöret. Är verkligen inte ens dans på rosor att vara gravid, men allt sånt här kommer nog glömmas bort när vi får träffa vår lilla skatt i sommar! :-)

Fred kom hem med mat för ett tag sen, så hoppas på att jag får behålla detta (haha förlåt men känns som liv just nu består av illamående....) sen ska jag alldeles strax dra mig iväg till frisören. Har ingen aning om vad jag ska göra, kan verkligen inte bestämma mig, ska jag gå mot det ljusare eller mörkare hållet, ska jag klippa kort eller endast klippa bort det slitna? Sååån beslutsångest.

Likes

Comments