Idag/ikväll har varit en sån dag när jag bara fallit isär. Men det ingår väl lite. Försöker konstant vara glad och få T att känna sig trygg i allt det här. Men idag har det varit svårt. Vill bara att allt ska vara över. Vill inte spendera sista halvan av mammaledigheten på det här sättet. Vill bara att jag och T ska få ett ställe som är vårt nu. Som är vår trygghet. Istället får vi ha det såhär, ovisshet. Vill bara hem hela tiden. Till hemmet, men inte den som är där.

Design your blog - select from dozens of ready-made templates or make your own; simply “point & click” - Click here

Likes

Comments

Under förmiddagen har jag och Theo busat, ätit gröt och badat. Nu försöker jag få honom att vila en liten stund. Jag är även så sugen på att uppdatera min garderob sakta men säkert, men har INGEN koll på vad jag har för stil. Jag har ju inte ens någon? Kanske får skapa en nu :-)

Här är lite smått och gott som jag gillar just nu! Hmm.

Likes

Comments

En vecka har gått och T börjar äntligen vänja sig vid lägenheten vi bor i. Jag med för den delen. Vi håller på jobbar oss närmare Nynäs dock, och vi har en plats på en kvinnojour åt det hållet, men måste tacka nej då man får ett eget rum bara och sen delar kök/vardagsrum med andra kvinnor. Om jag hade varit själv hade det inte varit några problem, men Theo är väldigt känslig och behöver sitt space för att känna sig trygg. Och hans trygghet går först. Idag blev han 5 månader också. Mitt allt.<3

Likes

Comments

Att sitta i en lägenhet som T inte känner sig trygg i, utan att få gå ut mer än nödvändigt. Det tär. Jag känner verkligen för första gången som en dålig och otillräcklig mamma. Låt bara den här helgen gå fort och hoppas på goda nyheter på Måndag.

Likes

Comments

Jag och Theo befinner oss just nu i en lägenhet, kan inte säga så mycket. Men det är jobbigt just nu, allting igår gick så snabbt. Jag förstod ingenting och det var inte förren idag, 24 h senare som jag bröt ihop. Satt på det kalla badrumsgolvet och grät floder. Theo somnade lättare idag än vad han gjorde igår iallafall, då skrek han sig till sömns och ingenting funkade. Jag låg vaken hela natten och snurrade runt och kände mig misslyckad för att jag inte kunde få honom att känna sig trygg. Det var en jobbig dag för honom också, även fast han är så liten så påverkar sånt här honom med. Och han märkte nog av hur stressad jag var även om jag försökte att inte visa det. Känns som livet står på paus.

Likes

Comments

Vi hade en jobbig natt, Theo vaknade hela tiden så idag är vi trötta! Vi skulle iväg idag egentligen men bokade om det tills imorgon, vilket verkar vara rätt gjort då lilleman har sovit nästan hela förmiddagen. Jag ligger bredvid nu och kollar på en serie på surfplattan men ska nog lägga bort den och passa på vila jag med.

Likes

Comments

Hur många barn har du, och hur många planerar du att skaffa?
Har bara Theo! Svårt att se hur man kan älska ett till barn lika mycket som älskar honom. Vet ju att man gör det men i mina ögon är det omöjligt. Och jag vill inte ha ett till barn faktiskt!

Ett redskap/verktyg som är barn/babyrelaterat som är ett måste?
Barnvagn är ju rätt självklart. Men något vi använt mycket är babynest i början, sen babysitter! Dock har han ju växt ur babynestet och håller på bli förstor för babysittern, fötterna är preeecis vid kanten. Några/någon veckor till och dom hänger utanför.

Något du älskar att göra med ditt/dina barn?
Nu när han är så liten så är det ju såklart bara att vara nära, och skratta ihop! Jag njuter massor när han är trött eller på myshumör och ligger/sitter still i famnen så man kan snusa på honom! Annars är det mycket liv i vår kille och han vill gärna inte sitta still. Annars så älskar jag nattningen, att ligga nära och så tittar han på en med sina fina ögon och ler. Då känner man sig älskad. <3

Favoritbutik att shoppa till barnen och varför?
Oj, när det kommer till byxor/tröjor osv så är det mest newbie, men ääälskar lindex pyjamaser!

Har du alltid velat ha barn? Varför/varför inte?
Jo men det har jag nog! Vet inte varför men har alltid sett mig själv som mamma. Trodde dock det skulle dröja längre. Men börjar väl bli mer vanligt att man får barn som ung? Om 22, som jag var då, räknas som ung?

Det bästa som finns med att vara mamma?
Men oj, måste väl vara kärleken? Och att se Theo utvecklas! Nu är han bara 5 månader men herregud vad saker han kan. Kommer nog tuppa av den dagen han går eller börjar prata, kommer inte kunna hantera det haha! Han var ju nyss nyfödd??

Något mindre roligt med att vara mamma?
Nästan alla tjejkompisar försvann, träffar väl en vän en gång i månaden om ens det? Jag har slutat försöka få till det med att ses då dom flesta inte riktigt verkar kunna hantera att jag har Theo nu. Så det blir ensamt på ett sätt, vilket är tråkigt!

Ditt bästa tips för en nybliven mamma?
Det är okej att gråta åt allt möjligt, men det viktigaste och mest klyshiga är väl att lita på dig själv! Man växer in i mammarollen för varje dag som går. Även om man känner att man har noooll koll så har man inte det :-) Tror mammainstinkten är där hela tiden, man måste bara lära sig att lita på den. Sen LYSSNA INTE PÅ TANTERNA PÅ BUSSEN. Du kommer garaaanterat stöta på såna tanter som ska berätta för dig att nejnejnej sådär ska man inte göra! Jag har tre gånger som jag faktiskt nästan blivit otrevlig för att dom inte respekterar mig/oss, först när en dam försökte berätta varför Theo gnällde, och det var för han var hungrig, det damen inte visste var att han ätit 20 minuter innan, och gnällde för att han inte ville ligga i liggdelen. Sen på bussen till Nynäshamn när en dam sa att du ska ABSOLUT INTE stoppa in nappen direkt när han ätit. Jo du damen annars så bökar min son runt och kräks ner allt. Får han nappen blir han lugn. Och sista var när jag fortfarande ammade och han inte blev mätt (vilket är anledningen till att jag slutade amma) så han fick ersättning efteråt. Nej då skulle jag lägga ifrån mig flaskan på en gång och gå amma honom. Men mjölken som tagit slut då eller? Så irriterande med tanter som håller på sådär. Gah!

Juste ett tips till!! Känn ingen press med amningen. Om amningen funkar är det bra, om det inte funkar, nej okej bra då får bebis ersättning = pappan kan hjälpa till mer. Jag kämpade med amningen, med sår, att han inte blev mätt, jag pumpade för att få igång mer mjölk och hela paketet, men sen när jag både ammade och gav ersättning efteråt så kände jag att nej nu får det vara bra. Det kändes bara struligt och jobbigt så valde att ge ersättning helt. Mycket bra val av mig då F kunde hjälpa till mycket mer och jag inte behövde känna ångesten över att vara så låst. Var openminded, man är inte dålig för att man inte ammar. Det är så viktigt att veta. <3

Likes

Comments

Theo har börjat ställa sig på knäna! Mamma sa för någon månad sen att hon tror att han kommer krypa vid 6 månader. Kan hända! Han har varit väldigt stabil och stark från start.

När han var helt hysterisk och ingenting funkade så fick jag springa in och köpa en burk med morot, det fick tyst på honom. :-)

Han fick ett par aktivitetsstrumpor av min mamma. Ser oerhört larvigt ut men dom funkar en stund.

En stolt kusin ville köra vagnen! :-)

Kusinmys <3 Som ni ser på bilden så är hans ögon helt rödsprängda, det är för att han inte kommer till ro riktigt när vi är iväg som jag berättade förut. Hoppas den här gnälliga perioden går över snart.

Min mamma med hennes små barnbarn :-)

Likes

Comments

Igår så var vi bara hemma på dagen, sen gick vi ut och åt. Dock så klaffade det lite med T’s läggdags tid, så blev inte ett så långvarigt besök. Men han satt nöjd i stolen en bra stund ändå och fick lite puré. Vi var hemma igen vid halv åtta och vid 22 kröp jag ner bredvid lilleman.

F tog Theo imorse så jag fick sova ut, vaknade vid 10 och då hade han fixat frukost. Nu är det dock vilodags för alla här hemma innan vi ska köra igång med storstädning. :-)

Likes

Comments

Min favoritmat of all times är en krämig pasta med parmesan på! Nom nom. Sen kyckling går alltid hem! Helst ska det vara en krämig pasta med kyckling i :-)

Jag är lite ”rädd” för ugnar, är alltid såå rädd för att bränna mig haha. Så när jag lagar mat försöker jag att undvika ugn så mycket det går.

Jag gillar inte ost på smörgåsar men jag vill helst ha kilovis med ost i maten.

Jag tar ALLDELES för mycket bilder på Theo.... alltså omänskligt mycket bilder.

Jag är jätte dålig på att gå till läkaren! Har tex haft ont i ena bröstet i flera månader nu, kan inte ens sova på den sidan på natten för då vaknar jag av att det brinner av smärta, men jag drar mig för att gå och kolla om det blivit någon infektion efter amningen eller något. Men jag ger alla andra råd som om att ”det är bättre att kolla en gång för mycket.” Suck.

Jag är väldigt glad över att jag hann med att bo utomlands och allt det innan jag fick Theo, även fast jag är rätt ung :-)

Jag gillar att vara själv, är bara typ F och Erika som jag kan umgås med utan att det ibland känns ”jobbigt.” Alltid varit en ensamvarg! Samlar mest energi när jag är ensam.

Tyvärr, så älskar jag oboy!! Så onyttigt!

Jag har lite svårt att förstå att jag gick igenom en förlossning, och gjorde det väldigt bra (!) när jag typ kan gråta om jag får en sticka... lol.

Och påtal om gråta, jag har väldigt lätt till gråt. Tycker ofta det är ett bra sätt att göra av med dålig energi.

Jag har ljustbrunt hår egentligen, men envisas alltid med att färga det svart, och ångrar mig alltid lika mycket direkt efter. Efter 10 år borde man väl ha lärt sig?....

Likes

Comments