Vardag

Så var påsken och ledigheten över. Har haft det så skönt i Lövlunda hela veckan. Solen har visat sig någon stund varenda dag, vi har myst, ätit gott och strövat omkring i skogen. Kört lite skoter också såklart, dessvärre valde min skoter att somna in mitt på isen efter en tur med Linnea. Så resten av helgen fick jag och Vide snällt sitta i pulkan. Men det var mysigt som omväxling. Nu är vardagen igång igen och den bjöd på kaos nästan direkt. Igår när vi skulle göra en gruppuppgift insåg vi att första delen av rapporten som ingen av oss ännu börjat på ska vara inlämnad idag. Med andra ord har jag vad jag gör hela dagen. Men jag brukar kunna vara rätt effektiv när jag vill så det ska nog gå vägen. Ikväll har jag tänkt sätta mig ner och skriva ett träningsschema för mig och lurvet. Känner att vi sackat efter och att de senaste passen blivit rätt ostrukturerade, en planering kommer nog göra oss gott.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Vardag

Från i fredags då vi hängde med och fodrade renarna. Solen sken och vi bara njöt, såna dagar kan man leva länge på.

Likes

Comments

Har haft fullt upp hela helgen då brukshundsklubben arrangerat dragtävling. Trots mycket att stå i har det varit en härlig helg, som vanligt är det så härligt att se samarbetet mellan förare och hund. Bortsett från en tråkig och onödig olycka på lördagen blev det en riktigt lyckad tävlingshelg med många duktiga ekipage och trevlig stämning. Åkte direkt till Lövlunda när det var klart och här planerar jag att stanna veckan ut. Har hunnit med lite skoterkörning och en skön promenad med Vide och lillasyster, annars har det inte blivit mycket gjort. Imorgon ska jag försöka få till lite rallyträning och kanske ta mig en skidtur jag med, inspirerad som jag är efter helgen hehe.

Likes

Comments

Träning

Ikväll blev vi ganska länge på lundbergs. Började med att träna passivitet vilket börjar kännas extra aktuellt nu då jag går i tankar på en till hund. Vill att Vide ska kunna ligga tyst medan jag tränar den andra och att vara tyst är han inte bäst i världen på. Passivitetsträningen har liksom fallit bort då vi vanligtvis åker dit och tränar det vi ska med korta pauser och sen åker hem. Men ikväll platsade honom några meter bort medan vi stod och pratade. Han skällde på rätt bra till en början och ställde sig några gånger, men jag platsade han på nytt och ignorerade hans skall. Efter fem minuter låg han tyst och snäll och det kändes som världens vinst. Med lite tålamod och envishet löser sig det mesta. Nu ska vi fortsätta träna det här en stund varje gång så är det nog snart inga problem alls. Fortsatte med att träna lite apportering och fritt följ. Avslutade med rallylydnad som också fallit bort senaste tiden. Det märktes då han först fick för sig att han skulle runda varenda skylt, haha. Det tog dock inte lång tid innan han kom ihåg vad det var man faktiskt skulle göra. Får även försöka träna rallyn mer regelbundet om det ska bli nån tävling till sommaren.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Igår åkte vi ut till långträsk för att fodra renarna. Lika mysigt som alltid. Vide har ingen jaktinstinkt över huvudtaget men är däremot allmänt nyfiken på det mesta och vill gärna undersöka om det går att leka med vilket djur han än stöter på. Det vet han visserligen om att han inte får, men det är ändå bra träning att få åka med men sitta snällt på släden och vänta medan vi fodrar. Renarna har hunnit bli rätt tama och kommer nästan ändå fram till krubban innan man har hunnit fylla upp. Men han skötte sig suveränt och såg rätt stolt ut där han satt och spanade. Jobbigare var det för Boss som fick följa med en av vändorna men han höll sig tyst och skötte sig bra han med.
Hade en trött hund fram till middagen ungefär, sen tränade vi lite nosework som han förövrigt blivit riktigt vass på. Börjar vara dags att beställa hem lagerblad- och lavendeldoft också snart. Avslutade kvällen framför Rebecka Martinsson med våra kära vänner. Blev klar med allt skolarbete för denna vecka redan i måndags och är därför ledig fram till måndag då nästa kurs börjar. Ska se till att ta vara på resterande lediga dagar också då det alltid brukar vara tungt i början av varje kurs.

Likes

Comments

Vardag

Jag och Vide fick med oss denna snygging på promenaden igår. Det var riktigt uppskattat av oss båda. Tycker border collies är så häftiga hundar och jag skulle gärna äga en själv någon gång i livet. Har ju dock min oförbätterliga förkärlek till svamliga och långhåriga hundraser så vi får se hur det blir med det. Största delen av veckan har gått åt till tentaplugg, men det gör mig ingenting då jag har turen att ha världens bästa pluggkompisar. Imorgon smäller det så det är bara hålla tummarna. Sen tar jag helg och åker förhoppningsvis till Lövlunda och myser.

Likes

Comments

Vardag

Tog helg två dagar för tidigt och rullade iväg till stugan redan onsdagkväll. Det är helt klart en av fördelarna med att plugga på distans och kunna lägga upp vardagen som man själv vill. Har spenderat hela dagarna ute i solen och bara mått. Lurvet har varit helnöjd han med. Vi har hunnit med lite träning, men min motivation verkar ha flugit sin kos. Imorgon är det måndagsträning med bhk så då kanske den hittar tillbaka igen, brukar inte krävas särskilt mycket. Annars har vi kört skoter i pudersnön, solat, läst böcker, åkt skidor och ätit god mat. Vad mer kan man begära av livet? Älskar denna årstid och hade gärna haft den året runt.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Äntligen har snön återvänt! Började bli nervös över om man överhuvudtaget skulle hinna med någon skoterkörning i år och såg framför mig det värsta tänkbara: en grön påsk. Det hade varit värre en grön jul. Som tur är har jag sluppit uppleva båda alternativ än så länge och hoppas att det fortsätter så. Igår var det iallafall min tur att fylla år. Blev firad av både vänner och familj och hann med en sväng till Lundbergs för lite hundträning. Det blev alltså en riktigt mysig födelsedag, trots måndag och magont. Förra veckan fick jag spendera ett helt dygn i Sunderbyn på grund av min jäkla mage och fortfarande vet ingen vad som är fel, ont gör det iallafall! Men livet stannar inte för det. Ikväll har jag varit på styrelsemöte med bhk, gått en långpromenad med Vide och tränat lite här i vardagsrummet. All energi jag lagt ner kring apporten har verkligen lönat sig och det är så kul att se. Från att tidigare bli väldigt stel så fort han tog apporten i munnen till att kämpa sitt yttersta bara för att få tag i den och traska runt med den helt obehindrat. Tugget är nästan helt borta dessutom, vissa gånger kan han börja tugga strax innan han ska lämna över den, men oftast håller han ett stadigt grepp. Heja oss!

Likes

Comments

Träning

Har en trött hund här i soffan efter helgens kurs i preparatsök. Har inte riktigt hunnit svälja allt ännu men känner mig helt klart riktigt nöjd med kursen! Det är otroligt vilken nos våra hundar har. Instruktören hade jobbat med tjänstehundar inom både patrull och preparat och var alltså extremt duktig och dessutom väldigt inspirerande. Kursen var baserad på kongmetoden som jag aldrig hört om tidigare. I min nw-bok finns dock en liknande metod men där används filt istället, så själva principen var åtminstone inte helt ny. Har fått med mig många nya tankesätt kring träning och belöning. Framförallt har jag fått bra träningstips vad gäller att lära in att söka olika preparat och då även hur man kan gå vidare och använda metoden vid nosework-träning och även i spåret. Nackdelen med kongmetoden är dock att schappar överlag brukar föredra mjuka pälsleksaker och Vide är inget undantag. Han ratar inte kongen, men har inte alls samma engagemang i den som i pälsarna. Men ingenting är omöjligt och vi ska nog lyckas bygga upp ett sjujäkla värde i den där kongen snart nog.  

Att gå kurs kan vara bland det bästa jag vet, hoppas på att vi hinner med många fler under året.

Likes

Comments