Vardag

En av två veckors ledighet kvar innan det är jobbdags igen. Så otroligt skönt! Har hunnit med massor under veckan, två svängar till stugan, en tur upp på Jan Svensa och två på Vittjåkk, studentfirande för Jesper, 50-års kalas och häng med fina vänner. Hoppas att nästa vecka fortsätter i samma spår.

Blog using your mobile phone - One of the best blogging apps on the market - click here!

Likes

Comments

Träning, Vide

I fredags satte jag och Maja oss i bilen och rullade iväg mot Kiruna. Vi var framme nån gång vid åtta och checkade in på ett supermysigt vandrarhem. Förutom att det var fint och fräscht med en fantastisk utsikt bodde där också 50 draghundar, vi trivdes rätt bra med andra ord. Vi gick en långprommis med Vide och sen blev det inte mycket mer gjort innan vi gick och la oss.

På lördagen var det tävlingsdags. Rallylydnaden är väl egentligen det vi tränar allra minst och hade egentligen bara anmält mig för att prova på och komma igång med tävlandet. Hade alltså inga förväntningar alls på att det skulle gå särskilt bra. Första banan var lite knepig med mycket tempoändringar men det gick rätt bra fram till de sista skyltarna. Jag glömde springa mellan en utav skyltarna och Vide gjorde ett klassiskt schappeskutt upp mot mig och landade över kopplet. Har dessutom dumt nog aldrig tränat med koppel så det bidrog också till något minuspoäng. Men kul hade vi genom hela banan och Vide var så duktig! Bör också nämnas att han råkade klippa mitt finger då vi värmde upp innan start och inget plåster fanns till hands, dom som känner mig vet hur jag känner inför blod så jag var rätt duktig jag med som tog mig genom banan med blödande finger, haha. Vår insats resulterade i en 8:e plats av 27 stycken och ett kvalificerat resultat. Heja heja!

Sedan var det bara ladda om för B-banan. Kände mig själv något mer redo denna gång och Vide var taggad som vanligt. Förutom att Vide frös någon sekund i rörelsen från stående till sittande då en unge skrek på fotbollsplanen bredvid gick det rätt bra. Jag kom ihåg att springa mellan alla skyltar som skulle springas mellan, kom även ihåg att hålla kopplet i en "glad båge" och vi hade bra kontakt hela banan. Det kändes alltså rätt bra då vi var klara. Men blev ändå chockad då vi hamnade på en andraplats med 98 poäng. Det hade jag verkligen aldrig trott. Är såklart jätteglad över två kvalificerade resultat, men det allra viktigaste var ändå att vi hade roligt båda två. Särskilt Vide då det inte är hans val att åka på tävling, men jag upplevde honom faktiskt något mer taggad än då vi tränar till och med. Det var alltså inte sista tävlingen på åker på!

(Inte jättelätt att posera om man heter Vide och får en tikrumpa placerad i perfekt höjd vid sidan av sig)

Likes

Comments

Vardag

Här har det ekat tomt ett tag. Snön är nästan borta och i veckan har även vi arvidsjaurbor fått en liten försmak av sommaren. Har kunnat ligga ute i solen i bikini och fått årets första myggbett. Bara en sån sak gör humöret på topp. Med våren kom även träningsmotivationen tillbaka, har blivit en hel del sök nu då det tinat upp i skogen och vi nöter vidare på lydnaden. Viktigast av allt så har vi så jäkla kul! Finns absolut inget bättre än att träna hund. Särskilt min hund. Som dessutom hunnit fylla 2 år nu i maj, bästkillen.

Likes

Comments

Vardag

Så var påsken och ledigheten över. Har haft det så skönt i Lövlunda hela veckan. Solen har visat sig någon stund varenda dag, vi har myst, ätit gott och strövat omkring i skogen. Kört lite skoter också såklart, dessvärre valde min skoter att somna in mitt på isen efter en tur med Linnea. Så resten av helgen fick jag och Vide snällt sitta i pulkan. Men det var mysigt som omväxling. Nu är vardagen igång igen och den bjöd på kaos nästan direkt. Igår när vi skulle göra en gruppuppgift insåg vi att första delen av rapporten som ingen av oss ännu börjat på ska vara inlämnad idag. Med andra ord har jag vad jag gör hela dagen. Men jag brukar kunna vara rätt effektiv när jag vill så det ska nog gå vägen. Ikväll har jag tänkt sätta mig ner och skriva ett träningsschema för mig och lurvet. Känner att vi sackat efter och att de senaste passen blivit rätt ostrukturerade, en planering kommer nog göra oss gott.

Likes

Comments

Vardag

Från i fredags då vi hängde med och fodrade renarna. Solen sken och vi bara njöt, såna dagar kan man leva länge på.

Likes

Comments

Har haft fullt upp hela helgen då brukshundsklubben arrangerat dragtävling. Trots mycket att stå i har det varit en härlig helg, som vanligt är det så härligt att se samarbetet mellan förare och hund. Bortsett från en tråkig och onödig olycka på lördagen blev det en riktigt lyckad tävlingshelg med många duktiga ekipage och trevlig stämning. Åkte direkt till Lövlunda när det var klart och här planerar jag att stanna veckan ut. Har hunnit med lite skoterkörning och en skön promenad med Vide och lillasyster, annars har det inte blivit mycket gjort. Imorgon ska jag försöka få till lite rallyträning och kanske ta mig en skidtur jag med, inspirerad som jag är efter helgen hehe.

Likes

Comments

Träning

Ikväll blev vi ganska länge på lundbergs. Började med att träna passivitet vilket börjar kännas extra aktuellt nu då jag går i tankar på en till hund. Vill att Vide ska kunna ligga tyst medan jag tränar den andra och att vara tyst är han inte bäst i världen på. Passivitetsträningen har liksom fallit bort då vi vanligtvis åker dit och tränar det vi ska med korta pauser och sen åker hem. Men ikväll platsade honom några meter bort medan vi stod och pratade. Han skällde på rätt bra till en början och ställde sig några gånger, men jag platsade han på nytt och ignorerade hans skall. Efter fem minuter låg han tyst och snäll och det kändes som världens vinst. Med lite tålamod och envishet löser sig det mesta. Nu ska vi fortsätta träna det här en stund varje gång så är det nog snart inga problem alls. Fortsatte med att träna lite apportering och fritt följ. Avslutade med rallylydnad som också fallit bort senaste tiden. Det märktes då han först fick för sig att han skulle runda varenda skylt, haha. Det tog dock inte lång tid innan han kom ihåg vad det var man faktiskt skulle göra. Får även försöka träna rallyn mer regelbundet om det ska bli nån tävling till sommaren.

Likes

Comments

Träning, Vardag

Igår åkte vi ut till långträsk för att fodra renarna. Lika mysigt som alltid. Vide har ingen jaktinstinkt över huvudtaget men är däremot allmänt nyfiken på det mesta och vill gärna undersöka om det går att leka med vilket djur han än stöter på. Det vet han visserligen om att han inte får, men det är ändå bra träning att få åka med men sitta snällt på släden och vänta medan vi fodrar. Renarna har hunnit bli rätt tama och kommer nästan ändå fram till krubban innan man har hunnit fylla upp. Men han skötte sig suveränt och såg rätt stolt ut där han satt och spanade. Jobbigare var det för Boss som fick följa med en av vändorna men han höll sig tyst och skötte sig bra han med.
Hade en trött hund fram till middagen ungefär, sen tränade vi lite nosework som han förövrigt blivit riktigt vass på. Börjar vara dags att beställa hem lagerblad- och lavendeldoft också snart. Avslutade kvällen framför Rebecka Martinsson med våra kära vänner. Blev klar med allt skolarbete för denna vecka redan i måndags och är därför ledig fram till måndag då nästa kurs börjar. Ska se till att ta vara på resterande lediga dagar också då det alltid brukar vara tungt i början av varje kurs.

Likes

Comments

Vardag

Jag och Vide fick med oss denna snygging på promenaden igår. Det var riktigt uppskattat av oss båda. Tycker border collies är så häftiga hundar och jag skulle gärna äga en själv någon gång i livet. Har ju dock min oförbätterliga förkärlek till svamliga och långhåriga hundraser så vi får se hur det blir med det. Största delen av veckan har gått åt till tentaplugg, men det gör mig ingenting då jag har turen att ha världens bästa pluggkompisar. Imorgon smäller det så det är bara hålla tummarna. Sen tar jag helg och åker förhoppningsvis till Lövlunda och myser.

Likes

Comments

Vardag

Tog helg två dagar för tidigt och rullade iväg till stugan redan onsdagkväll. Det är helt klart en av fördelarna med att plugga på distans och kunna lägga upp vardagen som man själv vill. Har spenderat hela dagarna ute i solen och bara mått. Lurvet har varit helnöjd han med. Vi har hunnit med lite träning, men min motivation verkar ha flugit sin kos. Imorgon är det måndagsträning med bhk så då kanske den hittar tillbaka igen, brukar inte krävas särskilt mycket. Annars har vi kört skoter i pudersnön, solat, läst böcker, åkt skidor och ätit god mat. Vad mer kan man begära av livet? Älskar denna årstid och hade gärna haft den året runt.

Likes

Comments